Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimista
aktív tag
válasz _X10Dead_ #31186 üzenetére
nemtom, de 1-2 hónap biztosan..
asszem most hétfőn fizettem ki.. és mikor volt hobbykingen az a hetes akció? 1centes propok, 5dolcsi vázak stb.. na akkor rendeltem meg fizetés nélkül.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz KaiotEch #31195 üzenetére
A trainer kábel egy monó fülhallgató csatlakozó. Külső modulnál nem buzerálod a távot, csak a ppm jelet adod ki, így nem is teheted tönkre. Plusz, elvileg átrakhatod bármire, amin van trainer port. Hogy hogy kell konfigurálni, azt ne kérdezd
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz KaiotEch #31193 üzenetére
Én jobban szeretem a 7E-t, de ha a keretbe belefér, egyértelműen a 10-est javasolnám.
Forrasztási szempontból azzal nem igazán lehet gond, mert nem kell mikro-méretű diódákat patkolni, és az A15-ös csatornának is van rendes kivezetése, így nem kell közvetlenül processzor-lábra forrasztani hajszálvékony drótokat.
Egy PA/LNA CC2500-as modul 4 dollár. Egy NRF kb 5. Egy 7105-ös kb 10. Oké, kellenek hozzá még antennák is, de ezek lehetnek belsők is, ha minden kötél szakad. Viszont egyszerre csak egyet égethetsz le, nem az összeset...
Megtaláltam a 3-in-1-est is, ha érdekelLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
mrpet
tag
Sziasztok!
Egyszerű kis amatőr drónozó vagyok, a szintem kb a Syma quadkopterei...
Ezt csak azok számára írom akik egész egyszerűen leszarozzák , meg vetetnének velem "normális drónt", hagyjam már a hülyeségeimmel...stbSyma X8c-ről olvastam tesztet, és ott említik hogy :
"Minden forgórész esetében kiemelt figyelmet érdemel a megfelelő kenés megléte, ezért mindenképpen ajánlom, hogy a csapágyazást szilikonzsírral kenjük be!"
Konkrétan hol keressem a csapágyakat? Mit kell lebontanom hozzá? Milyen időközönként kell ezt megtenni?
Érdekelne továbbá valami szerelési leírás, ha esetleg motort vagy bármit cserélnem kell benne akkor tudjam mit kell tenni. Nagyon köszönöm előre is.
Üdv: Petya
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz KaiotEch #31190 üzenetére
Érdemes átfutni
A fentiek szerint az eredeti multi-protokol modul PPM-ben is működik, így elvileg az X7 táv is okosítható lehet, hiszen van rajta trainer-port. ki kéne próbálni, nincs kedvetek hozzá?LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
nagyúr
válasz _X10Dead_ #31191 üzenetére
Ja igen van Nihui is. Még nem jött meg a táv, mert meg sem rendelte, szeretné előtte összeszedni mi kell, mennyibe jön ki. Devo 10-et javaslod? De abba is kell ez a 3in1. Amúgy Zotya nem fogja magának megforrasztgatni, mert nem mer annyira hozzányúlni(mondjuk én sem, sajátomba is csak az antenna kicserélésig jutottam el, bár más Flyskyba nem is kell).
(#31192) virbo: Lehet hallani. Élesen csipog.
[ Szerkesztve ]
-
virbo
csendes tag
válasz molnigee #31161 üzenetére
Amiket írtál már beszereztem, egyenlőre az fpv-hez kapcsolódó dolgokat később fogom fejleszteni. Elsőnek los, aztán szeretnék kipróbálni egy monitort és szemüveget valamelyik PH-s reptetés alkalmával.
A low voltage buzzert egyébként hallani repülés közben, vagycsak a lelki békénk miatt kell?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz KaiotEch #31190 üzenetére
A 4-in-1 akkor kell, ha leégetted az eredeti modult vagy nem akarsz pöcsölni a range-moddal. Ebben benne van a Cyrf chip is. [link]
[link]A 3-in-1 csak a kiegészítő cuccokat tartalmazza.
Szerintem mindkettő drága, de tény, hogy egyszerűbb őket berakni, mint az adókat külön-külön és a táv sem változik sündisznóvá.A h36-ost nem ismerem, de az első kettőhöz nrf, az utolsó kettőhöz CC2500 kell. Ha akad egy Nihui is, akkor az A7105-ös sem megúszható
Ja, igen: Ha mindhárom modult akarjátok, akkor a Devo7E esetén nem lehet megúszni a cpu buzerálását. Ha itt valami gebasz történik, akkor kuka. A kicsikhez jobban illik, és olcsóbb is, de kényelmi szempontból egyszerűbb lenne az élet, ha Devo10-ben gondolkodnátok. Nem csak könnyebb szerelni, de eleve 10 csatornás, megússzátok a range-mod-ot, ami - ha nem sikerül - minimum 20 dollárba fog fájni. Nem kell bele plusz kapcsolókat tenni és van két potid is a gimbal vezérléshez. Plusz nagyobb a memóriája, így biztos tovább lesz rá friss deviation, mint a kistesóra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz _X10Dead_ #31189 üzenetére
Asszem a 4in1. ChelloZotya akar venni egy olyan távot, amivel a legtöbb gépet lehet irányítani, hogy ne kelljen annyi távot cipelni. Úgy mint SebyDocky-nak, csak ugye neki 3 modul is bele van rakva a távba.
Flottája:
• Floureon
• H8 Mini
• H36
• x100
• x251
Aztán szerintem lesz még. Tudom utóbbi kettő megy rendesen az X7 távval, de gondolom azt is kiváltaná.[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz KaiotEch #31187 üzenetére
Ha nem a 3-in-1 vagy a 4-in-1 modulra gondolsz, akkor az Nordic NRf24l01-est keresed. Vagy a TI CC2500-at. Talán a Amiccom A7105-öst. Esetleg a Cypress CYRF6936-ot, de azt csak akkor, ha az eredetit leégetted....
Milyen géphez kéne?[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
Egy újszülöttnek minden vicc új alapon:
Turnigy-sek / FrSky-osok megnéznétek nekem valamit?
Nektek is van pici csavar a bal oldali gimbalban, amit tekergetve center-holdba vált a throttle?
A Devo 7-et, 7E-t, 10-et ugyan szét kell szedni hozzá, de pl. az XK X7/X8-ban a hátlap megbontása nélkül is hozzá lehet férni 2-2 csavarhoz (X7), illetve a helyükhöz (X8), amiből az egyik a központosítást végző himbát emeli meg, a másik meg a fogaskoszorú?-ra nyomható fék erejét szabályozza.
Vagyis a bal és a jobb oldali gimbal lényegében ugyan az, és az, hogy mode1-es, vagy mode2-es a cucc, csak a két csavar helyzetén, illetve a csatorna kiosztáson múlik (Meg az XK spúrságán az X8 esetén)?LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
nagyúr
Kollégák most egyszerűen nem találom. Melyik az az adó chip a Devo 7E-be, ami majdnem mindent visz? (Bonyolultan sem találom)
-
_X10Dead_
aktív tag
Nullázni nagyon nem kell semmit, a táv egyedül a trimeket jegyzi meg. Ha kiveszed az elemet, akkor azt is elfelejti.
Kalibrálni azt lehet, hogy kellene. Pont ilyenem nincs, de biztos fog segíteni valaki.
A kúszás normális. És kb korlátlan, a mikrókat a legkisebb légmozgás is zavarja. Kint a szél fog fújni, bent meg a saját maga által keltett örvények és fuvallatok fogják rángatni.
Ha érezhetően egy irányba kúszik, akkor kell kalibrálni a girót és/vagy trimmelni a távot, de tökéletes soha nem lesz a fenti okok miatt.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #31172 üzenetére
Egy kicsit megnyugtató, hogy nem csak én kapom az ilyen piócákat :-)
Két hetembe és vagy negyven levelembe került, mire a megrendelt Syma X5C-1 (220mm) helyett kapott Top Selling X6 (120mm) ügyét sikerült rendezni az Alin.
De máshol sem jobb a helyzet. A TomTop-nál fél év is kevés volt ahhoz, hogy a DOA kamera helyett kapjak egy működő darabot. Kb 5-ször kaptam olyan tartalmú levelet, hogy igen, most tényleg elküldték, de probléma volt a VÁM-on, de ne aggódjak, túl vagyunk rajta, egy hét után kezemben a cucc. A PP coverből különösen aljas húzással nyomtak ki: néhány nappal a határidő előtt kaptam egy élő ragszámot, amin látszott is, hogy úton van a csomag M.O-ra. A gond csak az volt, hogy kb egy hetet pihent Pesten, majd a határidő után két nappal ért célba. Tőlem 200 km-re kézbesítették valakinek (nyilván nem az én csomagom volt).
A Gearbesttel meg augusztus óta veszekszem az X251 miatt.Fel a fejjel!
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #31155 üzenetére
Nagyra értékelem az elhivatottságodat, de néha nagyon bosszantó tudsz lenni, mert időnként nehezedre esik nézőpontot váltani
Rossz tapasztalataid vannak? Értem. Relevánsak a tapasztalataid? Nem.
Ez esetben mind a nézőpontod, mind az "elvégzett tesztek" hibásak.A nézőpontod azért, mert meg sem próbálod egy kezdő, vagy egy "casual player" helyébe képzelni magad. Egy kezdő nem alkatrészek után turkál és nem PID tuninggal álmodik.
Egy kezdő annyit tud, hogy vannak ezek az izék és egészen viccesnek tűnik, ahogy röpködnek. Meg milyen kafa, hogy el lehet szakadni a földtől. Aztán a kezébe kap egy ilyet és vagy úgy jár, mint a tanyasi Casey, vagy hót ideg lesz, mert a micsoda megy mindenfelé, és közben vagy a sztratoszférába készül, vagy lezuhanni. Mindezt túl gyorsan teszi, emberünk agya egy pillanat alatt túlcsordul, összezavarodik és bármit csinál csak baj lesz belőle. Nyilván emberünk azzal sincs képben, hogy különböző magasságokon más-más szelek fújnak és ami idelent csak egy enyhe fuvallat volt, az a fák síkja felett már komoly tényezővé válhat, és egy 100 gramm körüli gépnél, beginner módban az sem biztos, hogy vissza lehet hozni.
Szóval, nem móka és kacagás van, hanem kínlódás és stressz. Esetleg pánik. Vagy bamba tekintet, mert a gép közben árkon-bokron túl van.
Véleményem szerint MINDEN repülést segítő eszköz hasznos, amennyiben jól működik. Ha jó az RTH, az életmentő lehet, ha a gép "elment vadászni". Az altitude hold segít megtartani a gépet manőverezés közben, és nagyságrendekkel csökkenti a pilóta terhelését, hogy a problémát 2D-re redukálja.Elég a jobb kezedre koncentrálni, sőt, baj esetén akár el is engedheted a karokat egy-két másodpercre, hogy rendet tegyél a fejedben. Még az általam is gyűlölt headless mode is jó az első néhány felszállásnál, mert emberünknek a bal keze is jár, így akár akarja, akár nem, elkezdi tekergetni a gépet és másodperceken belül kerül orientációs zavarba.
Te meg azt mondod, hogy ezekre nincs szükség, paraszt vakítás az egész. Legyen igazad, de akkor ne álljunk meg itt. Ennyi erővel kapcsoljuk ki a girót is, sőt, az egész stabilizációt, hiszen ezek is csak beleugatnak a dolgunkba.A tapasztalataidról:
A listádból csak egy gép elégíti ki a témával kapcsolatos feltételeket, de az is csak korlátozottan. Az MJX-ről beszélek, ami brushed és van benne alti.hold is. Mondjuk, szerintem egy kezdőnek túl nagy, de az alti működik. A rossz tapasztalataidat nem vitatom, a youtube is tele van hasonló élményekkel. De a piac legendásan elb@szott modelljét felhozni példaként csak arra jó, hogy lássuk, nem elég a feature listát olvasgatni, az implementáció is fontos.
Syma X8C: Nincs benne alti...
Ogre I/II: Ezt te sem gondoltad komolyan, hiszen nyilvánvalóan nem kezdő gépek. De legyen, vegyük őket górcső alá. Az írásodból semmi más nem derül ki, csak az, hogy nem sikerült beállítanod őket és/vagy nem voltál elégedett az eredménnyel. Egy mondaton belül kiderül, hogy azt sem tudtad, hogy kellene beállítani, és a szenzorod egészen biztosan nem volt megfelelően csillapítva. És én még arra is gyanakszom, hogy a rendes, univerzális távoddal játszottál, amit vagy beállítottál rendesen vagy nem. És szinte biztos, hogy a throttle-t saját kezűleg "nulláztad", nem bíztad a dolgot egy 1 centes rugóra.Hogy ezek a mankók mennyiben hasznosak a későbbiekben, nem vitatom az álláspontodat. A headless mode rossz gyakorlatra nevel. Ha már nincs gond az irányítással, az alti is bosszantó tud lenni. Az RTH gombot meg egyszerűen elfelejted, hogy van és/vagy fogalmad sincs, hogy kell aktiválni. Abban sincs vita, hogy a gépek többségében rosszul működnek ezek a dolgok, így többet ártanak, mint használnak. De egy kezdő számára felbecsülhetetlen értéket jelenthet egy-egy JÓL IMPLEMENTÁLT funkció, hiszen adott esetben a relatíve biztonságos landolás és a "bye-bye" között húzhatja meg a határvonalat.
Hülyeség ellen persze nincs orvosság. A Tanyasi Casey vsz. egy H-s Syma-t is képes lenne elveszíteni, de tegyük fel, hogy az átlag kezdő rendelkezik a túléléshez szükséges minimum intelligenciával.Én nem felejtettem el, hogy az Aviax 3. útján a barátaim előtti villogásból hogy lett másfél perc alatt kínos leégés. Nem a gép tehetett róla, hanem én zavarodtam össze, mikor a szél elkezdte vinni a quad-ot. Nem állítom, hogy az RTH meg tudta volna oldani a dolgot, de az egy órás kereső hadjáratot valószínűleg néhány percre lehetett volna redukálni.
Persze, könnyű nekem, a párom valószínűleg "örök kezdő" marad és mindig vissza fog rángatni a földre, ha kezdenék nagyon elszállni. Ő nem túrja a netet alkatrészek után, nem nézeget Boris B, Skitzo meg Charpu videókat, és úgy általában idegenkedik ezektől a gyöszöktől. Tetszik neki, ha a fiammal mókázunk, de nem akarja a kezünkből kivenni a távot, mert fél, hogy valami bajt csinál. Egy géppel hajlandó repülni, a CX-33-mal, és ennek pont az ELVÁRÁSAINAK MEGFELELŐEN működő alti az oka. Túlmisztifikálná a dolgot, vagy pont Ő az, aki a helyén kezeli ezt a funkciót?LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #31179 üzenetére
napidrone.... [link]
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Zoty4
őstag
válasz SpydeR3412 #31167 üzenetére
Kereken 10g, konyhai digitalis merleggel merve
-
vandor01
őstag
válasz mrrr74 #31175 üzenetére
ahh dehogy csak egy kis extra lovit akar keresni.... probálkoznak!
nem akarjá már visszaterelni a zsetont ha már 1x arrafelé tart
engem is csőbe huztak már
2 hétig ücsörgött a rendelésen
a TN már rég megvolt de kibaszottul nem mozdult
kérdezem mi a helyzet?
hi friend bla bla... az 5 cuccbol csak 3 van....
nyiss disputot "sajat" indokkal nehogy a cegét rosszul érintse!
ali rendezi azt visszakapod a zsééét...
aztan rendeld meg azt a 3-at ami van! OK..
disput azzal a lendulettel rendeltem is meg....
masnap postazta a 3 cuccot....
még 1 nap mulva ujra kuldéssel az eredeti 5 cuccot is...
azt viszlát disput.... jo, hogy ezt dumcsiztuk megnem sok zsééé fillérek...
jot röhögtem és megtanultam a leckét[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
ot93
senior tag
Ma megjött2 életem első quadcoptere egy Eachine H8 mini személyében...
Viszont ezen a kínaiak által írt angol használati útmutatóból nem jöttem rá 1-2 dologra, pl. Hogy kell lenullázni a beállítàsokat? Pl. Ha próbaként bekapcsoltam azt, hogy jöjjön oda azt mikor felejti el kikapcsolás után? Amúgy még értelmesen nem tudtam repülni.
Ja és mekkora kúszás normális ennél?CRF300L
-
fape
senior tag
Én használok: micro minimosd-t mwosd-vel.
Ha tudok szívesen segítek.[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
DJGABI
addikt
ebay topicban írták: [JJRC H36] 12.31$ mobilnézetből, pontozva
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Jackal2
senior tag
válasz Allien #31169 üzenetére
Beszéltam az EU forgalmazóval a Bugsyról (ő hívja így), szóval majd lesznek belsős infók a VV-ben
Más: miért utálok Aliexpressről rendelni (out of stock volt, persze mikor megvettem, nem látszott, ez vasárnap volt, azóta beszélgetünk):
ALI
"Hi, friend, thanks for your order.
But sorry the item is out of stock. Could you change to TAROT ZYX-OSD On-Screen-Display Video Overlay System? This's the link:https://www.aliexpress.com/store/product/Skya-flywheel-aluminum-alloy-puller-small-big/324500_914838838.html
We are waiting for your reply, thank you!
Best wishes.
HiModelUAV Technology Co.. Ltd."ÉN
"Dear HiModelUAV Technology Co.. Ltd.!
No it is not good for me. I have to get the original item because i dont have a Tarot XYZ flight controller.
Please refund the price.
Thank you very much"ALI
"Hi. Dear friend.
If you can change other products it is ok, if you don't change other products and want to cancel the order, now please you cancel your order, you can choose " I do not want this order ", it can quickly return the money to you, ok? We are waiting for your news. Thank you!
Best wishes.HiModelUAV Technology Co.. Ltd."
ÉN
"HiModelUAV Technology Co.. Ltd.
I have done it.
Have a nice day."ALI
"Hi, friend, thanks for your reply, could you change to other products? We are waiting for your reply, thank you! This is our store link:https://www.aliexpress.com/store/324500
Best wishes.
HiModelUAV Technology Co.. Ltd."ÉN
"Dear HimodelUAV!
No thank you, as i mentioned before i would like to get a full refund.
Thanks,"ALI
"Hi my friend. We told aliexpress. If you don't want to change other product, we will cancel the order and return the money to you asap.
Look forward to doing business with you next time, thank you!
Best wishes.HiModelUAV Technology Co.. Ltd."
Na most erre kéne válaszolnom.
Bazzeg, elsőre nem érthető hogy nem kell valami más???Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Allien
veterán
No, érkezőben egy új brushhless motoros gép az MJX-től:
MJX Bugs 3Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz KaiotEch #31166 üzenetére
Akkor segítek (nem szeretem a sört ). Amikor leadsz egy rendelést, a Step 3 lépésnél:
Customs Declaration: Hobby parts-ra állítod
alatta meg be tudod állítani, mekkora összeget írjanak rá, százalékban megadva, de oda írja azt az összeget, ami abban az esetben éppen ráírásra kerülne. Ez van a végén írva: Declared Value(2)
Esetleg gift-nek jelölni is.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
SpydeR3412
aktív tag
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a jjrc h31 400mAh-s aksija hány gramm?
-
nagyúr
válasz kimista #31165 üzenetére
Ez olyan fasza ez a táv? Amúgy EU WH-ból már 110euro. A HK-nál az a baj, hogy ők meg rendesen ráírják mi az ára a cuccnak a csomagra. Mondjuk a röntgen alatt az úgysem látszik, de ha ránéznek a csomagra szabad szemmel akkor igen.
Más: MinimOSD-t használ valaki?
[ Szerkesztve ]
-
kimista
aktív tag
ide is beírom:
emlékeztek, mikor volt a HK-n az az 1 centes propeller akció? Nos én akkor leadtam pár rendelést, aztán végül nem lett kifizetve mert lehalt az oldal, mindegy, a lényeg az, h a héten kifizettem azt a kemény 2.86 eur-t, és ma már shipped a durván 20 pár propeller.
Szóval ha van valami akció, de nincs pénz, akkor rendeljétek meg, de a paypal oldalt zárjátok be fizetés nélkül. így a rendelés le lesz adva, de amíg nincs fizetne nem foglalkoznak vele. aztán ha van rá pénzed, visszamész a rendelésekhez és ki tudod utólag fizetni, az eredeti áron.
(én ma 'foglaltam' le egy turnigy 9xpro-t eubóól 60 usd-ért, mert egyébként 110 körül van.. aztán majd kifizetem ha lesz rá pénzem)
Nyilván ha időközben elfogy a termék vagy nem forglamazzák tovább, akkor nem lesz mit küldeni, ezesetben lehet refundolni. Mivel nekem nem volt már egy pár propeller, kaptam is a refundot 0.08 eur értékbenVan pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
twine
veterán
válasz marciart11 #31163 üzenetére
-
marciart11
aktív tag
Szia!
Androidos eszközökön lassabban fut a szoftver és labilisabb elsősorban az usb 2.0 vs Lightening csatlakozó , illetve az optimalizáció nak tudható be. Sima ipad mini vel nem megy, ha nem ipad mini retina vagy annál újabb IOS eszközzel használható.
Ha szeretnél follow me-t gps alapon meg google térképet akkor kell a cellular. Javaslom az ipad mini retinát bőven elég mérete miatt a táv nem fogja a kezedet lehúzni -
twine
veterán
Sziasztok!
Gondolkodom egy Phantom 4 vásárlásán, ezért gyűjtöm az infókat!
Az egyik nagy kérdőjel számomra, hogy melyik eszköz a legalkalmasabb az élőkép fogadására, illetve "vezérlésre"?
A kérdést annak tükrében vesézzük, hogy kimondottan csak a Phantomhoz lenne használva az eszköz!
Első körben mondjuk maradjunk csak az Apple eszközöknél, azon belül is a tábla gépeknél:
- Van e különbség távolságban, illetve a jel stabilitásában egy Ipad mini/mini2 és egy Ipad pro között?
-Kell e "cellular" verzió, vagy elegendő a wifi? (Bármi "extra" ami miatt, egy cellular a terepen jól jöhet?)
-Kell e a "vezérlő" programokhoz (pld. litchi) erősebb vas(proci), vagy elegendő egy régebbi(ez ugye majdnem ugyanaz a kérdés, mint az első )Második körös kérdés:
-Épp ugyanannyira használható e egy Droidos tábla, mint egy iOs-es, a fent említettek tükrében?
Ha igen ,melyik droidos különösen ajánlott?Bármilyen javaslatot örömmel vennék a témában, amit esetleg a kérdéseim nem fednek!
Nem vagyok a saját magam, és a pénztárcám ellensége! Ha elegendő egy régebbi vas, mert épp ugyanolyan "erővel" bírnak a rádióik, a proci erő pedig nem befolyásoló tényező, feleslegesen nem ruháznék be egy erőgépre!
Köszönettel a türelemért, és minden válaszért előre is![ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Vegyél még teréz atya blogjában fellelhető lábakat és csavarokat, meg egy normális antennát, illetve én még nem döntött motor védőket is vennék, meg vagy 2 low voltage buzzert, meg egy sima buzzert.
Ezek nélkül el se indulj A gyári láb az első leszálláskor letörik! Ja és a hátsó ledet is rakd el a dobozba nyugodtan És persze készülj fel a FC elforgatásra.--> http://dronearena.hu/ <--
-
virbo
csendes tag
Köszönöm mindenkinek aki türelmesen végigkövette a nyűglődésem, ma megrendeltem a Falcon180-at (F3 vezérlővel)tartalék vázzal és propokkal.
Most már csak akksikat kell vadásszak hozzá.
Majd ha megérkezik biztos lesz még kérdésem.
-
elszabi
tag
Már a TEK is quadcopterezik. Remélhetően nem csak egy WLtoys Q333, hanem valódi Inspire.
-
Baku
aktív tag
válasz Jackal2 #31156 üzenetére
Egyenesen nekem találták ki...
Köszönöm a felajánlást, de én még később érek haza, (még 3 és fél hét) mint ahogy a gép megérkezik...
Egyébiránt szívesen kipróbálnám (majd, az összegasonlítás miatt) a "fapados" cx-10 -et, akár még vennék is egyet (már egy marék ziziért is adnak), bár láttatlanban azt borítékolom, hogy ping-pong- ozás lesz belőle a padló és a plafon között.... -
Jackal2
senior tag
Rendben, végül is pont neked jó. Csak ugye a gond az, hogy nem tudod kikapcsolni, tehát nem lesz objektív a teszt. De ha akarsz játszani, küldök neked alt. holdos gépet a pincében áll bedobozolva 2 hónapja, szóval nem fog hiányozni pár hétig
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz _X10Dead_ #31147 üzenetére
Figyi, a 4-ből 4 szar szerintem kimeríti a 100% fogalmát, annak hiszel, akinek akarsz de én 4 különbözőt vizsgáltam.
- Ogre Mark II NAZA vezérlő
- MJX X102H
- Ogre Mark I Naze 32
- Syma X8CAz Naze 32-nél 1 nap után feladtam az állítgatást, ráadásul értelmes leírást sem találtam a neten, egy két fórumbejegyzés van róla, hogy más is szívott vele
NAZA tartja a magasságot de kúszogat, de abban a pillanatban ha fúj egy kicsit a szél már nem jó semmire
MJX X102H-nak konkrétan megbolondul, erre tanúm van, nem bírtunk leszállni és vagy 3x reprodukáltam egymás után az esetet, sőt néha ránt is egyet a gépen
Syma X8C lassan változtatja a magasságát, tehát pontosnak ezt sem mondanám, de jobb, mint az MJXElhiszem, hogy vannak ideális állapotok pl. egy tornaterem, ahol egy helyben állnak a cuccok és ott "biztosan jó", de ez tipikusan az a feature, hogy ráírjuk a dobozra és ha minden egyforma, akkor erre megveszi a vásárló.
Lehet ezt magyarázni még száz oldalon keresztül, de azért azt senki nem hiszi el, hogy egy 2000 Ft-os technika majd megváltja a világot. Ez a kezdőknek segítség bla bla meg azért badarság, mert akit ez a hobby érdekel, az 1 hét alatt kinövi a Syma X5 szintű drónokat, vagyis vagy megtanulja használni vagy nem, ha van alt. hold vagy nincs és ugyan ez igaz a One-key returnre meg a Headless módra is. Szóval lehet haszna, ezt nem vitatom, de egy kicsit túlmisztifikáljátok a dolgot, nem egy akkora durranás ez.
Nem is lehet az, különben nem tudnák beletenni a 20K alatti drónokba, vagy nem 20K alatt lenne az áruk.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
molnigee
aktív tag
Propból nekem ezek vannak:
Ez a gyári kb, törik könnyen, de nem vészes azért.
Gefman 4045Ez meg nem törik, nekem legalábbis egyet sem sikerült még, na meg jobban is megy vele, na meg 10 pár ennyiért... Ha ezt felrakod, úgyis ez lesz rajta mindig
10 pár kingkong 4045 triblade--> http://dronearena.hu/ <--
-
virbo
csendes tag
válasz Teréz Atya #31116 üzenetére
Igen, köszi olvastam.
De olyasmire gondoltam hogy pl a propból, ABS, üvegszálas (Pl ez: [link]), karbon (Ez, bár gyanús hogy ez műanyag, eletleg molnigee megmondhatná: [link] ), titán, stb. Valahol olvastam hogy kezdőknek jobb a műanyag, inkább az törjön.
Esetleg ha valahol akciós a nem bullnose nagytételben? Bár ahogy nézem nem férne el...[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Tegnap volt annyi időm hogy repüljek egy kört, az idő sem volt annyira ramaty, így kipróbáltam az [elméletemet].
Azt az aksit használtam amivel 2x is pottyantam 1,5-2 perces időkön belül, és persze az apró módosítást is megcsináltam a csatlakozón, a kicsúszás gátlóval együtt ugye [link].
Azt az útvonalat jártam kb. be mint amit szoktam, és csodálatos módon 7 egész percen keresztül a levegőben tudtam maradni.
Nem, nem úgy pottyantam le utána, hanem leszálltam mert lemerült az aksi.
Tudom egy teszt nem teszt, de azért ez már jelent valamit, viszont az X251 jelzavarást ez nem magyarázza még meg.
A helyszín meg azért volt nagyjából azonos, mert többségében követem azt az útirányt, és kb. addig jutottam el az adott idő alatt.
Lehet nem kell a szomszédokhoz menni "szétverni" valamit, vagy legalább is nem most.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #31128 üzenetére
Most akkor Neked higgyek, ne a szememnek?
Tudjuk, hogy egy csomó gépen a feature listán szerepel az alti, de nincs is bennük szenzor. Azt is tudjuk, hogy van, amiben benne van, de nem jól implementálták. De ez nem jelenti azt, hogy úgy szar az egész, ahogy van.
Nyilván a technikának megvannak a maga korlátai, a szél is bezavarhat, de ha nem közvetlen a fű felett repülsz, hanem 3-4 m magasan, akkor senkit nem érdekel, hogy méteresre is nőhet a bizonytalanság a 20-30 cm helyett. Ha probléma van, akkor el lehet engedni a karokat, se lezuhanni nem fog, se dokkolni nem akar a MIR-en. Ez épp elég segítség egy kezdőnek.
Nem racerként kell tesztelni, hanem egy kezdő szempontjai illetve igényei mellett, és akkor nincs meglepi.A CX-33S-en JÓL működik. (Sőt, ezen a gépen a távot trimmelni sem lehet, így még a tanyasi Casey sem tudna vele hülyét csinálni magából).
Tudomásom szerint a H-s Syma-knal is használható.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
nagyúr
válasz SpydeR3412 #31142 üzenetére
Nálam nem egyedi, hogy egyedi(paradoxon? ) problémáim vannak. Pl most is még mindig elyawol kicsit a gép, ha gázt adok, pedig volt már prop csere, ESC, gyro kalibráció...
Amúgy szerintem az összefoglalót kellene megint updatelni!
[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
összecsukható notebook drone [link]
by casey -
medvegy
aktív tag
Így törnek rommá egy P3P-t, egy Xiro Explorer-t és egy Typhoon H-t. Nézni is rossz...
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
molnigee
aktív tag
Kinyirtam a 2. Ef180 vtx-et is, mit ajánlotok helyette? Ez egy hulladék, 3 méterig van jelen kb
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Dji Phantom
csendes újonc
Litchi app-pal röptet valaki DJI-t?
-
Tegla80
addikt
válasz Vertigo18 #31114 üzenetére
Nalam meg nem melegedett erezhetoen egyik sem toltes kozben.(3.7v 750mAh es 10db a keszlet)
Viszont a gyari usb tolton erzodik,h dolgozik vagy mikor az 5-os toltot kuldom telo adapterrel(1000mAh-t tud) az is meleg(marmint az adapter ),de az aksikon nem ereztem meg.(repules utan erezheto,h langyosak,de gondolom ezt a nagyobb igenybevetel okozza. )
En a parasabb kategoria vagyok e teren es fosok a tuztol.Szval fel szemem mindig rajta mikor toltom es tapogatom is,h nem e melegszik vagy dagadt meg.
Most epp a melohelyen(benzinkut )toltom a keszletett ezert megjobban lesem a cucost es parazok . Viszont igy este hazaerve mar csak repulni kell ha az ido engedi.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Teréz Atya
senior tag
Uhh, bakker, elgge faraszto leiras. Magyaran csatlakozni kell a Phantom 3-ra es a tavra FTP-vel wifin, majd kikommentezni a korlatozasert felelos sorokat valami config file-ban.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
AGE-T
őstag
Nem tudtok eladó, jó áron/használtan ND4-8 filtert P4-hez? Pm. nekem, ha igen. Köszi!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
mobbo
senior tag
phantom 3 standard szoftveres hatótáv növelés (CE-ről 27dBm-es FCC-re) magyar leirás [link]
ez az amit egyes nagyon korrekt cégek meg arcok 30e forintért csinálnak meg...
-
Teréz Atya
senior tag
-
Vertigo18
addikt
Ezeknek az akksiknak nem kellene kicsit melegedniük töltés közben? Itt van nálam az e010 és hiába van rádugva már 10 perce, nem melegszik az akku.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz _X10Dead_ #31112 üzenetére
Úgy érted, hogy a board nem tudja kiszippantani az aksiból a megfelelő kakaót és továbbítani a motorok felé?
(e010 board, 8520as chaoli motor, 54mm-es propeller)
A hűtés részét értem. Van is felül 2lyuk minden motoron, lehet a melegedést már a gyárban is tapasztalták.Ja, és merjek vele így repülni?
[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz SpydeR3412 #31109 üzenetére
Az eredetihez képest nagyobb súly > magasabb fordulatszám > több amper
Repülés helyett lebegtél, forogtál > kevesebb hűtésLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
virbo
csendes tag
válasz molnigee #31101 üzenetére
Hú, köszi, akkor ez el is döntötte a dilemmáimat szerintem...
Mit kellene még hozzá vennem?
- Váz: Ott a listában, ok.
- Propeller: na ebben kérnék segítséget...
- + Akksi: Gondolom a gyári kapacitás, esetleg magasabb C érték? Márka mindegy?
- Valami antifeketelyukbarepülés elleni csipogó? (Ezt linkeltetek többen is, simán rákötöm az FC-re és felprogramozom (khmm... )?) -
SpydeR3412
aktív tag
Tegnap megjöttek a 8520as, chaoli motorok. Fel is aggattam a q100ra. Most kipróbáltam, és kb. 2p, lakásban való lebegés/forgolódás után, tök melegek a motorok.
Ez mennyire normális?[ Szerkesztve ]
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #31094 üzenetére
Az altitude hold kezdőknek és fakezűeknek komoly segítség lehet, ha jól működik. Mivel egy komoly változót kikapcsol a rendszerből (a dőlésszög miatti magasság-vesztést), nagyon megkönnyítheti az első lépéseket azzal, hogy a pilótára rótt szellemi terhelést és stresszt kezelhető mértékűre csökkenti (3D vs 2D).
Ugyen ez a hatás jelentkezik akkor is, ha most kezdesz kacérkodni az FPV-vel, mert nem kell törődnöd azzal, hogy a kamerán keresztül nem, vagy egészen máshogy érzékeled a gép magasságát.
A CX-33-ason egész jól működik, még Anya is tud repülni veleLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Zoty4
őstag
Tud valaki ajánlani jó áron! piros JST csatlakozós 7,4V akksit, ha lehet minnél nagyobb kapacitással? LCD5800D monitorhoz
[ Szerkesztve ]
-
Darahian
tag
válasz Teréz Atya #31082 üzenetére
Helyzet: szoba drónokból elég. Na jó, ez így nem igaz. Gyakorlatilag rájöttem, hogy nekem egy jófajta teljes propeller-védelemmel ellátott szoba FPV cirkáló kell.
Amolyan "Vagy Impala, vagy semmi" szinten.
Floureon H101 eladás közeli állapotban, Eachine E010 meg megy a gyereknek - ha eljátssza, vagy összetöri, nem fogom megkönnyezni. Ha meg apa-fia programnak kell, annak tökéletes lesz. Amit a lakásban ki lehetett hozni belőle, megtanultam. (ja, egy kis Banggood adalék: a +5db akksi a töltővel együtt a mai napig nem érkezett meg, szeptember 09 óta kering valahol Európában...)
Elég az hozzá, hogy így karácsony előtt éppen azon gondolkodtam hogy:
1.) abbahagyom az egész drónosdit a vérbe
2.) belemászok FPV-be könyékig és istentelen összegeket beleölve akár a taknyomon csúszva is kitanulom....ennek most ez a posttal frankón alátettél...
[ Szerkesztve ]
"Sose higgy el feltétlenül mindent, amit az interneten olvasol!" -Abraham Lincoln
-
Zoty4
őstag
Tegnap voltam moziban, megneztem az inferno c filmet. Jo szar volt, de volt benne egy oktokopter, amivel repesztettek mint egy racerrel, nem semmi ahogy iranyitottak.
-
qqzs
őstag
válasz Jackal2 #31093 üzenetére
mivel magassagtartasrol beszelunk ezert nyilvan a magassagra visszamaszast mondom nem a pozicioba.
De es tokre sokmindenre jo ha tudod mire valo pont amire a kezdoknek szuksege van hogy letojhassak azt milyen magasan van a dron hoyg csak az irannyal kelljen foglalkozni.
Mar annyira keszseg szinten megy a droniranyitas hogy ilyeneket mar eszre se veszel.
Irjal egy cikket a magassagtartasrol hogy letisztuljon[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest