Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
őstag
nem vagyok buszke rá...
de erőteljesen probalkozomWFT????
probadarab..... szebb már nem lesz de kicsivel kisebb talán?[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
nagyúr
Tudja valaki, hogy a Falcon 180(250)-ban levő SP3Racing FC-n levő fehér csati(ESC-s) azt hogy találom meg neten? 8pin-es 1.25mm-es? Illetve gondolom akkor a többi is ugyan ez a méret.
-
Minstrel
senior tag
Végre nem volt szél és kicsit megmozgattam a QX90-et, még így a 8 grammos kerettel is jó tempót tud. [video]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #31488 üzenetére
Hat a masodik-harmadik erintkezo kozt, harmadik-negyedik kozt, stb. Amugy a multemeter is nyugodtan csalhat 2-3 szazadot.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kimista
aktív tag
tököm kivan már ezekkel a 1-6s battery tester buzzerekkel.
B6 szerint kibalancolvaa 4 aksi 4.2 helyett a teszter szerint 4.19, 4.14, 4.14, 4.2 volt
még ezzel a 0.6 volttal kiegyezek, de direkt rendeltem kettőt, mondom hátha csak az az egy szar.
ma jött meg a kettő db, mit mér? egyik 4.2, 4.19.4.08, 4.25, másik meg 4.18,4.20, 4.14, 4.19
komolyan, fos az egész. nincs valami normális buzzer/teszter?
aksit multimeterrel hogy tudom megmérni? föld-1. között oké, de 1-2 cella között semmi, föld-2 között 8.4..egyesével hogy tudom?Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
molnigee
aktív tag
Valaki vegyen egy ilyet a távja is mi ütős
--> http://dronearena.hu/ <--
-
vandor01
őstag
na ez azert durva.... 14csatornas
ez kell nekem az x100/x251 -es combohoz!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Telda
addikt
Hali!
Hogy ne forduljon elő Tszkr balesetéhez hasonló, most végül is érdemes rögzíteni valamivel az anyákat?
Ha igen akkor mivel?
Menetrögzítő vagy esetleg körömlakk? -
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #31479 üzenetére
realaco-t? azt adjak 3-assaval....
en csak 1db EF 01-s antennat rendeltem be tarcsinak....ha nem Leaf-es antannara cserelem ha szukseg hozza?
hane pl erre: [link]
ezzel is mukodnie kell?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #31476 üzenetére
azert vettem egyet
ha TX lehullik legyen itt vmi tarcsi
amugy is a TX most 21£....[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
_X10Dead_
aktív tag
Arra reagáltam, hogy :
"Nem hozhat sahat hataskorbe ber az alapjan nem vanolhatnak amenyit szerintuk er ha en bizonyitom hogy kevesebbet fizettem"A valóság meg ennek az ellenkezője.
Azt meg nem Te döntöd el, hogy van-e rá alapos okuk. Persze, jogod van nem tovább olvasni.
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz vandor01 #31462 üzenetére
Ez egy az egyben az ef01 másolata.
Pozitívum: olcsó (de már ez sem igaz annyira)
Negatívum: nehéz, hosszú az objektív, az antennàja hosszú és olyan vékony anyagból van, mint a papír.
Felejtős...KaioEch: Szerintem nem hátrány a nagy látószög. Kicsit szokni kell az elején, de utána jó lesz az, hogy majdnem 180'-ban látsz.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hopkins_001 #31453 üzenetére
Irtam rola egy cikket meg majusban:
Hogyan szabaduljunk meg régi, mihaszna akkumulátorainktólA hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz kriszbon #31460 üzenetére
Melyik oldalt gondolod elmeroggyantnak?
Aki a hobby dolgokat igyekezett többféle felhasználásra is alkalmassá tenni, hogy ne kelljen mindenhez új gépet is venni, vagy aki megoldotta Neked,hogy a filléres drónodnak filléres lehessen a kamerája is?Btw, nem nagyon akarod te azt a kamerát megvenni.
CCD-s is, DVR-es is és Walkera is, az ennek megfelelő árcimkével. Ráadásul FPV-re rosszab a képe, mint a sima 800TVL-esnek. Szerintem a lag is nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
Swedek mar csak ilyenek migrak eroszakoskodnak azt megusszak mert a gyerekkora meg a haborus stressz... Ericsson reptet 2 percet a kameras dronjaval elkobozzak megbuntetik mehet bortonbe vagy kozmunkara... ezt erdemli a retinens visszaeso dron-bunozo megbellyegezik majd meg a kolkeit is 3 generaciog
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz molnigee #31467 üzenetére
A mai világban már egy csomó munkában alapvető dolog a drónok alkalmazása. És nem kizárólag hadászati célra értettem. Pl. magasépítés esetén sokszor van állapotszint felmérés, ahol egy tető szerkezetét drónokkal vizsgálják. És ez csak egy példa volt.
Azt se tudom, hogy vajon ki fogja ezt ellenőrizni? Odajön egy svéd rendőr és lehívja a koptert, majd a "szaktudásával" ellenőrzi, hogy az kamerás-e, vagy nem? Mi van, ha kamerás, de nem használta a delikvens a kamera funkciót?
Nem mondom, hogy a CIA bázisa felett lehessen repkedni (bár mondjuk az nem is Svédországban van), de ezt egy kicsit túlzásnak érzem.
Rengeteg aggályosságot vet fel ez a kezdeményezés.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
molnigee
aktív tag
Nem jó hír: Swédeknél betiltották a kamerás drónokat
-
_X10Dead_
aktív tag
"(1) A vámhatóságok nem kötelesek a behozott áruk vámértékét az ügyleti érték szerinti módszer alkalmazásával meghatározni abban az esetben, ha a (2) bekezdés rendelkezéseiben meghatározott eljárásnak megfelelően alapos okuk van kételkedni abban, hogy a bevallott érték a Vámkódex 29. cikkében hivatkozott teljes megfizetett vagy megfizetendő összeget jelenti.
(2) Ha a vámhatóság részéről az (1) bekezdésben említett kételyek merülnek fel, a 178. cikk (4) bekezdésének rendelkezései szerint további információk szolgáltatását kérheti. Ha a vámhatóság kételyei ezt követően továbbra is fennállnak, a vámhatóság kötelesek a végleges határozat meghozatalát megelőzően a kételyeit alátámasztó indokokról szükség esetén írásban értesíteni az érintett személyt, és lehetőséget biztosítani számára azok megválaszolására. A végleges határozatról és az azt alátámasztó indokolásról a vámhatóság az érintett személyt köteles írásban tájékoztatni."[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
A multkor volt szo vezetekekrol, egy modellboltba 4mm vastag szilikon 1m 1400 Ft , willamosagi boltba hagyomanyos muanyag burkolattal 112Ft. Mi a szerepe a szilikonnak? Jo az olcsobb is?
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
vandor01
őstag
GB-s akcion ez a kamcsi! 15£
van errol valakinek tapasztalata?
pl osszehasonlitva a TX01-el?
sac/kb 1 kategoria?
a haz leveheto?
25mw... 21£ vs 15£
suly 4,5g vs 6,8g
latoszog 120 vs 148melyiket erdemesebb venni?
lehet 1xru... amelyik occobb?[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz _X10Dead_ #31459 üzenetére
Még azt az elmeroggyant egyént aki kitalálta hogy ez így legyen.
"Ne akarjuk már a gombhoz varrni a kabátot..."
Dede...A vége az lesz hogy megveszem hozzá a gyári kamerát, csak azt tudnám hogy azon keresztül milyen képet kapok.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz kriszbon #31457 üzenetére
Hadd idézzek magamtól:
"De ez csak a Walkera saját 1080p-s kamerájával fog működni alapból, mindenféle fis-fossal nem."U.I.: Az olcsó fosok tigger portján kint van egy konstans 3,3V-os feszültség. Ha megnyomod a kamera gombot, egy pillanatra rövidre zár, azt "érzékeli" a kamera.
A Walkera meg hobby kategóriáshoz méltóan, sztenderd módon kezeli azt a csatornát. Rakhatsz rá kamerát, szervót, mittudomén, mindennel működni fog, ami fel van rá készítve. Rakj rá egy Runcam2-t, vagy egy Legendet, azok fogják érteni, hogy mit akarsz.
Ne akarjuk már a gombhoz varrni a kabátot...[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Most jött email, eu raktáron van x251-hez aksi ha valaki még nincs tömve vele: Turnigy nano-tech 950mah 2S EU
-
kriszbon
őstag
válasz _X10Dead_ #31448 üzenetére
Rendben megvan, csak roppant mód nem csinál semmit.
Nem azt kérem én ettől a vacaktól hogy azon a kamerán keresztül bármit is csináljon, hanem hogy egy jelet adjon neki amitől elindul a felvétel.
Erre a legtöbb fos nagyon olcsó gép is képes.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
_X10Dead_
aktív tag
Runcam 2
BangGood, RC1111 kóddal 75.64 USDLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Hopkins_001
aktív tag
Haldokló akksit,hogy érdemes "tárolni"? Merítsem le teljesen így gondolom nem fog galibát okozni?!
Sajna napról-napra kevesebb nafta megy bele. 2700 helyett már csak 1400. Enyhén kezd puklis lenni.
h501s gyári akksi.... -
kimista
aktív tag
hol a legolcsóbb a brushed motor? 720, 820..
gondolom az összes nihui/syma ugyanilyen motor, csak máshogy van envezve.
Melyik a legolcsóbb? szeretnék tartalékot venni.
vagy kizárolag chaoli?Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
_X10Dead_
aktív tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz ludnik #31414 üzenetére
Úgy másfél éve még érdemes volt bizonyos cuccokat DHL-lel kérni, mert a szállítás árában benne volt a vámügynöki szolgáltatás. Ergó, ha tutti bukó (pl. telefon) kütyü volt a csomagban, akkor nemcsak gyorsabban jött a cucc, de nem is került igazán többe, mint csigapostával ( a királyi posta is kért 2000/10000 forintot, ha megfogták, ráadásul bő egy hetet buktál az ügyintézésen is).
Ez a szempont kb. egy éve nem játszik.
Egyrészt a sebességi olló jelentősen szűkült. Az esetek többségében bő két hét alatt a gyalogposta is ideér, és sok esetben a csomag jelentős késéssel (nálam volt már 10 nap is) kerül a futár kezébe.
Másrészt, a vámügynöki díj már nincs a DHL árában, és mivel ők automatikusan vámolnak, ez a költség is automatikus.
Mivel a vám/áfa alapja a cucc teljes bekerülési költsége (fuvarral együtt), abban is biztos lehetsz, hogy a feláras szállítás miatt a sarc is több lesz. Ez, kisértékű csomag elején durván megemeli az árat. Pont, ahogy Te jártál.Mások is említették már, de a fenti dolgokat tudnod kellett, mikor a Nihuit megvetted. Konkrétan, ha rányomtál az adatlapon a szállításra, ott egyértelműen fel volt tüntetve, hogy DHL hozza a csomagot.
Ilyen esetben - ha van - MINDIG kérni kell a "vám-biztosítási opciót", mert garantált, hogy megfognak. A vámügynöki díjat így is elbukod, mert csak a határozatban szereplő pénzeket szokták visszaadni, a szolgáltatás díját nem, de a 30% az 30%.És még mindíg itt van a lehetősége, hogy egyszerűen megtagadod az átvételt. Megírod az eladónak, hogy ne költse el a pénzt, mert erre a plusz kiadásra Te nem vagy hajlandó, és megírod a DHL-nek, hogy köszi, így nem kéred, vigyék vissza. Ez esetben pihen a csomag 5-15 napot és visszamegy a feladóhoz, (mert a fuvardíjban benne van a kézbesíthetetlen csomag visszajuttatásának ára is), Te meg visszakapod a pénzt.
A számlákkal nem érdemes trükközni, mert a VÁMosok sem hülyék. Egyből a PP vagy banki adatokat kell megküldeni, akkor gyorsan szabadulsz. De ha felhúzod az ügyintézőt, akkor az a minimum, hogy saját maga hoz határozatot a termék áráról, és ez fájni fog. Ha felmerül a gyanúja, hogy meg akartad téveszteni, akkor eljárást is indíthat ellened.
De ezt a 6000 forintot nem értem. Tudtommal a DHL vámügynöki szolgáltatás díja 2500 forint. Változott valami?
Hogy egy kicsit pozitívak legyünk, tekintsd ezt tanulópénznek és tedd magad túl rajta. Vidd a Nihui-t repülni, és az majd kárpótolni fog. Fogd fel úgy, mintha itthon vetted volna. Ennyi pénzért hazai boltban csak olyan vackot kaptál volna ami arra sem érdemes, hogy megcsókolja a Nihui lábnyomát.
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ma nekem is megjött pár propeller amit ki szeretnék majd próbálni.
Vettem Bullnose 5050x3-as propellert, meg 5550-es kétágút.
Az 5550-es olyan nagy lapát, hogy evezőnek is lehetne használni.
Sajnos ezeknek is faragni kellett a közepét, mert a tengely nem állt ki annyira belőle, hogy rendesen megfogja a menet.
Amit előtte vettem 5545 verziót, annak a közepe ki volt szedve, így rácsúszik a tengely tövénél levő vállrészre. és eleget áll ki a menet.
Most már majd ezek is olyanok lesznek, csak így kicsit macerás legyártani őket, főleg ha több garnitúra kell majd.
Vettem én már 3 ágú propot, 5045x3-as Bullnose változatot, de azok annyira gyíkfingok voltak 3S aksival, hogy 50% gáznál alig akart elemelkedni a gép.
Gondolom 4S aksival más lenne a helyzet.
A propellerek:
Más. Valaki meg tudja nekem mondani hogy a Walkeran hogyan lehet aktiválni a kamera portot, hogy lehessen képet készíteni?
Rákötöttem a JJRC H12C 5Mp-es kamerát a másik 5V-os kamera portra, de az istenért nem tudom hogyan indíthatnám el a felvételt.
Elméletileg jó helyre kötöttem a jel vezetéket, de még ez sem biztos, az első háromra van kötve 5V-GND-SD-K.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Arti1
aktív tag
Néztem, mikor megérkezett, hogy egyáltalán van-e lyuk azon a kicsi fogaskeréken, szerintem örülök, ha rá tudom majd nyomni, nem biztos, hogy kell ragasztó...
Valaki, aki már hajtott szét u807-et:
A motor megy előbb tönkre, vagy a fogaskereket eszi meg előbb? melyik lesz hamarabb cserés?
Ha a fogaskerék, akkor nem kell ragasztani, nehogy tengellyel együtt jöjjön kihttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
üszök
őstag
Fogaskerék van szerintem a gyári csomagban is,a kérdés arra irányult volna,hogy elég e ha rányomom a motor tengelyére,vagy kell pötty ragasztó is?
aksikat már ne sokat vegyél,inkább majd február környékén. Nem sokáig lehet már úgysem rendesen nyomatni,és nem kell velük foglalkoznod töltésileg.
Nekem ebből van 2 db, meg ez a 3 ebből már nincs sajna,pedig 4,50 volt töltőstől mikor vettem. Körbe kellett kicsit tekerni őket vastag celluxal,mert lógtak a tartóban,de 10 perc körül bírja a gép velük.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Arti1
aktív tag
Van fogaskerék is, csak az mindig lenni szokott, az azért nem nagy hír.
Nekem pont múlt héten érkezett a fogaskerék csomag.
Már csak pót akksi csomagot kellene kifogni occsóért, aztán tavaszra összeáll a dolog, pótakksikkal, pótalkatrészekkel, mindennel...
A Syma X5 akksik belemennek, de nagyon szorosan, alig lehet kierőszakolni belőle... egyiket meg is hajlítottam kicsit, mikor kifele feszegettem, azóta karanténban vanhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
üszök
őstag
Nekem van 4-4 darab. Szerintem míg a gép él azok elegek lesznek.
Viszont a piros kék vezetékesen nincs fogaskerék,ha esetleg cserélnem kell akkor kell ragasztani valamivel a fogaskereket,vagy elég rányomni?A fordítva forgó motorom azóta is bírja,k.b. 30 aksit repülhetett vele a gép.
GB-n most is 1,39 a fekete fehér.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Allien
veterán
Nekem meg a vámos írta, hogy NEm fogadja el, mert csak annyi van rajta, hogy rc toys. Ergo, ha a vámos bele köt, akkor lehet magyarázkodni a kamu számla miatt. Igaz, ez az év ilyen szempontból kirívó, mert a franc emléxik, mióta rendelek csomagokat, de CSAK ebben az évben fogták le 2 csomagomat. Ergo, inkább leszarom, és fizetek, akár trükközve egy kicsit, minthogy rám nyomja, hogy kamuzok. vagy, inkább rendelek EU-n belülről, ha nem elrugaszkodottan drágább. Ilyen szempontból a HK EU raktára kifejezetten kellemes tud lenni, főleg, ha akciók is vannak.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Arti1
aktív tag
válasz KaiotEch #31431 üzenetére
Szolgálati közlemény
Újra van piros-kék motor az U807-hez BG-n
Gyorsan rendeltem 4-et, akkor még az volt kiírva, hogy only 50 units
Most rendelés után már csak 24. (ja meg USA-ban 2 db...)Szerk:
Bocs, a fekete-fehérből van 24, a kékpirosból még mindig 50+. Fekete-fehérből meg gondolom mindenki feltankolt múltkor gearbesten, mikor 1$ volt[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
qqzs
őstag
válasz Allien #31430 üzenetére
Nekem eddig mindig elfogadtak. csak gondolj bele van egy csomagjuk amihez tartozik egy szamla , tolem meg ugyanazt megkapjak , mi a gond? csak erdekesseg keppen irom, hogy sokszor ezt a szamlat a vamkezelo mar a feladaskor megkapja, mert elore elkuldik nekik emailben , konkret esetet tudokk DHL nel erdeklodtem tracking szam alapjan es o mondta hogy aszamla ott van de acsomag nincs. dhl meg neked is elkuldi aszamlat amit kapott akkor nem kell bg-tol kerni csak a postara kerul adolog
-
nagyúr
válasz Allien #31434 üzenetére
Még annyiért is sok. Bár 30 körül annyiban lenne "reális"(de még az is sok), hogy igaz kisebb a frame, mint egy EF180-é, de közel ugyan azok vannak benne. Ott van a Qx90, ami ugyan ez csak brused motorral 17-ért. Na ezek a kis 2S-es brusless motorok nem lehetnek többe, mint 1000Ft/db. Ez a gép max 20 körül mehetne! Annyiért én is vennék, ha ki is nézne valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz KaiotEch #31431 üzenetére
Hát... Brushless motoros 5 blades proppal?
Egy nagyon durva szerintem...Most nézem azért van hasonló olcsóbban is pl: Super-X-V2-125MM
-
Allien
veterán
Ilyet NE írjál, mert NEM fogadják el a BG-s kamu számlát!!! Ugyanis, arra olyan általános szöveg van írva, amit ép elmével SENKI sem fogadna el, nem hogy egy vámos. De, ha kérsz egy KÜLÖN számlát a BG-től, amire külön fel van tüntetve a típus, plusz mondjuk szállítási összeg, és egyezik a paypal számla végösszeggel, akkor már MÁS a helyzet!
Akkor is, ha a termék árra 19 dolcsi van írva, a szállításra meg egy nem elvadult összeg. Én az X251-rt fizettem úgy, hogy a GB-s számlán 89 dolcsit írtak, plusz szállítás. Az L959-s autómnál meg a valós számlát mutattam, 40 dolcsi, plusz 8 a szállítás. kb 14500 forintra képesek voltak 6100-t elkérni (ebből 2500 a vámkezelés költsége).[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
üszök
őstag
A H31 doboza nagyjából ugyan akkora,mégis megjött nekem 3 sarc nélkül. Mondjuk mindhárom LVS volt.
Ott tartunk k.b. mint pár éve a telefonokkal,ha szabvány téglalap dobozban jött tuti bukó volt,de ha megkérted őket tegyék bele még egy borítékba is a dobozt,jó eséllyel átjött."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
qqzs
őstag
válasz elszabi #31416 üzenetére
Ja csak ha ugyanaz elkuldom nekik amit felbontas utan a csomagban talalnak vagy kivulre ragasztva akkor semmit nem tudnak tenni. volt hog 50 ezrest dront kuldtek amira az volt irva hoyg 5 dollar es 2db propeller egy 30x30x40es dobozban. Ha meg kibontjak a bangood siman ir egy nyilatkozatot hogy csak propellert kellett kifizetnem mert a tobbit nyertem vagy ajandek vagy akarmi. Ezeket a csomagokat nem latja vamos csak a postas meg a dhl-es vamugyintezo.
Hol volt a buntetojogi felleloseged a budapesti korkep keszitesekor?(Ja es a neten van olyan vamnyilatkozat amibe ez nincs benne egyebkent ha keresgelsz)
Egyebkent erdekes mert nekem honapokig minden atjott aztan egyszer elkezdodott es azota szinte semmi , de amodszer eddig bevalt, mar automatikusan kerem le a csomagszamlakat ha valami nagyobb ertek
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz kimista #31417 üzenetére
igen ez alapvetoen igy van.... DE vannak termekek mikor NEM
a BG-s nihui eseteben a NEM volt vagy van.... azaz nincs ingyen leves
ha jol emlekszem 2 opcio volt megnezten van is...
- gyorsposta EMS
- DHLen inkabb nem rendeltem...
nekem a szenkefes fogaskeres cucc nem erte meg az esetleges extra fizetessel megtuzdelt gepetCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
ludnik
tag
Na jó tanulópénz volt. Megyek reptetem a drónt 7 percet mert a többi aksi még úton van, remélem nem küldöm a halálba a gépet az első reptetésem alkalmából
-
kimista
aktív tag
válasz ludnik #31414 üzenetére
fizetésnél ki tudod választani, h hogyan küldje. 30 napossal ingyen, vagy 6-15 napossal gyorsposta plusz pénzért. Nyilvánvaló (legalábbis nekem), hogy ha a szállítás 10usd feletti, akkor az futárszolgálat, vagyis 100% vámolást jelent.
Ha itt TE a gyorspostát választottad, akkor tisztában kellett lenned azzal, hogy az pluszköltség, plusz a futárcég vámolni fog, mert 22eur-tól nagyobb a drón.
Ha ezeket nem tudtad, akkor sajnos így jártál, remélem tanultál belőle.AKkor van érdekesség, ha te a freeshippinget választottad. utólag kértek pénzt a dhl-re? ott megint az van, h amint elfogadtad h dhl, számítoanod kell h az 100% vámolás.
De ahogy nézem, az első eset áll fenn.. ez jó lecke volt, sajnálom h nem kérdeztél előtte.. lehet h találunk neked olcsóbban (itt van mondjuk alin, 40 usd free shipping, és talán van esély h nem vámolják)Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
elszabi
tag
qqzs: nem hinném, hogy megér ennyit... lásd:
"Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a jelen Megbízásban közölt adatok helyesek, és a mellékelt dokumentumok a valóságnak megfelelnek..."
ludnik: nekem is fennakadt egy x251. 20 nap után automatikusan ment is vissza Kínába, mert nem akartam ráfizetni egy csomót. semmi gond... ha visszaért, nekem is visszautalják a pénzemet.
kimista: úgy emlékszem, itt nem volt választási lehetősége. automatikusan így küldték neki. ettől persze még lehetett tudni.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz ludnik #31406 üzenetére
Erre van a shipping insurance. BG fizeti a vamkezeles egeszet vagy egy reszet. Nemtom ez nelkul tudsz-e veluk egyeztetni.
Mind1, az elso U807-et nekem is elkaptak, en sem tudtam ezeket.
@vandor01 - ne is mondd. Regen a buli, most meg az asszony viszi a penzt, pedig relative sporolos.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ludnik
tag
válasz kimista #31411 üzenetére
Rengetegszer rendeltem Kínából, de sose fizettem se szállításért, se ÁFÁ-t. De a Banggood oldaláról nem volt ingyenes kiszállítás, máshol meg nem volt raktáron ez a drón. A DHL-hez meg hogy került a termék végképp nem tudom (gondolom a banggood vele áll kapcsolatban). Én kifizettem a szállítás díját a Bangoodnak. Gondoltam max ÁFÁ-t kell fizeni, de hogy még további 6000-Ft-ot a DHL-nek vámkezelésés lebonyolításáért?!
-
Teréz Atya
senior tag
Barmelyik modelluzletben es elektroboltban. Ha nem AWG, hanem EU szabvanyt kersz, akkor meg olcsobb is (sot, sokkal), csak tablazatbol ki kell nezni melyik awg mekkora EU keresztmetszetnek felel meg.
Pozsonyban tudok uzleteket, ha valakit erdekel.
BTW nem sok felvideki magyar jarkal erre.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Úgy számolj, hogy 3S-en biztosan nem tudod 15A fölé vinni a fogyasztást / motor, kivéve az extrém propellerekkel, Gemfan 5050x3, 5050x4 és hasonló, sok tollú rettenetekkel.
Mivel nagyon pici a gép én azzal kezdeném, hogy megmérném a helyet, ahová fel akarod rakni az akksikat és oda néznék méretben valamit, olyan 1500mAh körül, az még nem öli meg a gépet (1800mAh-val repültem és nem jó, ráadásul csak 4-es propod van, én az 1800mAh 4S-t gyengének éreztem rajta, tehát én ennél kisebbet vennék, főleg 3S-en).
60A fölé lőném be a teljesítményt, mert a kínaiak hazudnak a C értékeket illetően. 1500mAh 40C az ugye 60A, na ennél vennék erősebbet, 1500mAh 60-70C. Budget ajánlatban Banggood-ról Dinogy és Infinity ha le van árazva, EU raktárból HK-ról Turnigy Graphene vagy Tattu, ha le van árazva és beszélj össze emberekkel, mikor rendelnek, mert a szállítás nem két forint. Hanyagold az ilyen Naogeng, Goo meg hasonló übernoname cuccokat, mert fel fognak púposodni.
A C érték sosem lehet elég magas én 3S-en szétcsaptam már 1800 40C akksit 3 ágú propellerrel, pedig az 72 A, aztán kiderült hogy még sem 40C, inkább 25-30C, igaz én nyelezem
De menj fel a blogra, ott olvashatsz ezzel kapcsolatban sok okosságot
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
kimista
aktív tag
hát ez elég szar vétel volt.
De most komolyan, bántás nélkül, mit vártál?
30 dollár a gép, kínából. ha free shippinges, 1 hónapig jön, van esély hogy átcsúszik a vámon.
Viszont ha DHL-lel kéred, akkor az nyilván plusz szállítási költség, és mivel értékhatáron felül van, a dhl vámolja, akár akarod akár nem. De ezt a leütés pillanatávban tudnod kellett..
Ha meg nem tudtad, miért nem kérdeztél előtte?Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
vandor01
őstag
ne fajdisd a fejet hanem aksikat bele azt gyerunk repulni es elvezd!
a hulyeseg mindig piiizbe kerul! de legalabb te elvezd! mert holnap jon
vmi asszonyalat az sokkal tobbe lesz azt majd az elvezi a piiized!
hat igen ennyi piizert mar-mar x251-es is akadt volna.....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Vertigo18
addikt
Igen, pont ezt mondtam én is pár hete, akkor szóltak is, hogy érdemes várni, amíg lesz valami akció és lejjebb megy az ára. Olyankor a postaköltséget is meg lehet esetleg úszni, tehát nincs a "vámos" határ felett.
Sajnálom, ami veled történt!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
ludnik
tag
Sziasztok!
Csak jelezném, hogy más ne essen ebbe a hibába. Rendeltem a Banggoodról egy NIHUI u807-est 20%-os kuponnal kb 9000 Ft-ért. Plusz postaköltséggel küldték csak kb. 4600 Ft-ért. Itthon pedig a DHL kezelte áfával, vámkezelési szolgáltatás árával együtt 9800 Ft-ért. Tehát a 9000 Ft-os gépért fizettem további 15.000 Ft-ot a kiszállításért. Remek vétel volt, szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #31404 üzenetére
Meg van itt egy dolog. Hogy en mar sajnos nem vagyok huszoneves, eshat a reflexeim sem olyanok, mint amikor Counter-Strike klanban toltam. Viszont jo erzes, amikor a gepet kihajtod a hataraig buntetlenul. Sajna nalam, ugy latszik ez valahol 20-30A ESC-nel es 4S akkunal van. Es ez is olyan, mint az esport. Kihagy az ember 1-2 hetet, aztan meg csak pislog, hogy mi van.
Jellemzoen ilyenkor szoktam torni a propellereket.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kimista
aktív tag
válasz KaiotEch #31402 üzenetére
meg amúgy is, én kb egy tank vagyok, egy normális szettel tudnék még cöskkenteni legalább 200 grammot.
de leszarom, mert tökmindegy, hogy a 100 méterre lévő fáig 2.3 másodperc, vagy 2.2 másodperc alatt jutok el...
bár nem tudom, itt úgy tűnik h sokaknak számít az a tizedVan pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
virbo
csendes tag
Köszi Mindenki, így azért már tisztább a dolog.
-
Teréz Atya
senior tag
Elarulom a tutti tippet:
Ami bele fer.
A gyari kutyagumi, megvenni sem erdemes. 2-3 45C-s 1500mah pl. ZOP jo lesz. Aztan mikor mar nem esel le es nem mesz fanak 4S.
Az 1300-as Infinity Grpahene es az 1500-as Dinogy biztos bele fer. Erzesre az Infinity graphene egesz jo.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest