- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrrr74
aktív tag
Jackal, volt a gitup dobozában lencsevédő műanyag?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Teréz Atya #31391 üzenetére
a hajótesteket ilyennel javítják, biztosan jó lehet
Személy szerint tervezek majd egy aljat venni egyszer ha féláron lesz, aztán már csak bele kell pakolni a régit, ami ugye nem kis feladat nekem, mert nem vagyok annyira műszaki beállítottságú, hogy zsigerből menjen.
-
-
mrrr74
aktív tag
Az x380-on bekapcsoltam az egy pont körül forgást, aztán kikapcsoltam, mert kedvenc helyemen megint egy sávban fújt a szél és gondoltam inkább fotózni fogok.
Ez történt, vajon miért fordult meg a drón és kezdet hátrafelé repülni? A szél pont onnan fújt.
Végül RTH-val jöttem vissza, mert nem nagyon tudtam irányítani.
-
mrrr74
aktív tag
Én is tegnap olvastam, meg kérdeztem is párat a sráctól, de Ő dióda nélkül használta. Itt van mellettem 2db, bár nem az 1N914 hanem az 1N4148, de talán ua.
A jelet nem kötöttem még rá csak a tápot. Akkor sem kéne mozogni sztem.
A dán srácot nem tudom hogy tette tönkre a 2. vezérlőjét, arra nem válaszolt, hogy mindhárom vezetéket rádugta-e, vagy csak a szignált. -
mrrr74
aktív tag
Walkera g-2d gimbalban tudtok segíteni? Vettem egyet,
feltettem a géprehazudok, mert csak rádugtam a tápcsatit, a piros LED villogás után megjön a zöld is.
Eddig jó, mert inicializálta magát. Folyamatosan hallom, hogy kerregnek a motorok, viszont ha bedöntöm, akkor eldől jobbra az egész (nem tud körbefordulni, mert a felső része nem engedni, de sztem lefordulna).
Ez így jó, úgysem dől a gép ennyire? A sima BG-s olcsó gimbal nem kerreg ennyit és nem is akar lefordulni, mással meg nincs tapasztalatom. Valószínű állítani kéne rajta valahogy, mit kéne tennem? -
mrrr74
aktív tag
válasz
Jackal2 #31035 üzenetére
Terheletlenül ennyi, amikor kiveszem a gépből és felteszem tölteni/teszterre ezt mutatja. Az terhelve létezik, hogy 10.5V?
FPV is fent van, de már annyira megszoktam, hogy le nem vennémMás, a múltkor írtam, hogy kinn a mezőn elfújt a szél. A múltkor ugyanott megint. Létezik, hogy nem szél, hanem valami zavarja?
-
-
mrrr74
aktív tag
x380-nál mekkora nálatok a 2. szintű riasztásnál a feszültség?
Nálam 16 percet repül a gép, de 11.6V-ot mérek amikor elkezdem tölteni, ezt elég magasnak találom. 3500 mA-t tudok beleküldeni max, ezt meg kevésnek.
Olvastam, hogy sokaknak 10.8-10.2V a két beállítás, erre azért azt írják, hogy már nem biztonságos.
Érdemes ezt valahogy (hogy?) állítani? Vagy ez így teljesen jó (kamerával, gyári kameratartóval)? -
mrrr74
aktív tag
válasz
jony77 #30930 üzenetére
Én a fotózással vagyok így. Még apám filmes Kodakján tanultam, aztán Beirette-m volt, meg Szmena Symbol
Majd amikor bejöttek a digitális gépek, azt vettem észre, hogy mindenkiből esküvői fotós lett és egy tál levesért letoltak egy esküvőt úgy, hogy a menyasszonytánc előtt átadták a kész "képeket" és leléptek. Átérzem amit írsz. Az AVID-del, Final Cut-tal napi szinten találkozom (nem, mint felhasználó, de ha nagyon kéne elboldogulnék velük), de eszembe nem jutna nemhogy drónnal, de még az FF-es fényképezőgépemmel sem videós munkát vállalni. Ez külön szakma, amit sok-sok évig tapasztalati úton lehet megtanulni.
Bár a saját drónvideók kapcsán egyáltalán nem vagyok ilyen állásponton, ha valaki nem követi az írott/íratlan szabályokat, attól még készíthet saját felhasználásra teljesen jó videókat, az a lényeg, hogy szeresse amit csinál. -
mrrr74
aktív tag
3. Fade to Black. This one tells the audience quite clearly that we are at the end. It adds finality to the story.
Bocsánat -
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
Volt már, hogy BG-n 20+9$ az x380 táska EU raktárból?
-
mrrr74
aktív tag
Köszönöm qqzs fórumtársnak a két 3s csatit
Magforrasztottam az akkukat, szerencsére csak a csati égett el, a cellák nem sérültek.
A hozzáértőktől kérdezném, hogy a két akkunál a két középső vezeték másik cellához volt bekötve (más volt a sorrend). Jól gondolom, hogy csak a + és - csatlakozó helye számít, a többi balansz szál mehet bárhova? Vagy kezdjek el gondolkodni, hogy melyiket kötöttem rosszul. -
mrrr74
aktív tag
köszi, az első három sztem biztosan nem szakmai, ott véleményem szerint felesleges hirdetni, ezeket ismertem
Olyan hely volna jó amit olyan emberek olvasnak, akiket érdekel ez a téma, a felvetésed teljesen jó ilyformán. RC modellen meg szinte semmit nem találtam, ígondoltam van jobb, de akkor sajnos nincs.
-
mrrr74
aktív tag
Ez az FPV kamerát x251-re hol lenne érdemes hirdetnem, hogy olyanok is lássák akiket érdekel?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Jackal2 #30584 üzenetére
Feláldoznám a 4 éves kisfiamat, de amikor repülési idő van, Ő épp ebéd után alszik
Amúgy havi 1x fix időpontban én is sokkal egyszerűbben el tudnék jutni, mert tervezhető. Ráadásul szívsen is repkednék közösen.
De gondolom ez télen már nem nagyon opció, inkább tavasztól. -
mrrr74
aktív tag
Ez a Walkera gimbal diódával bekötve tuti jó x380-hoz?
Ha nem csalódom itt valaki ilyennel repül. Köszi -
mrrr74
aktív tag
válasz
mrrr74 #30536 üzenetére
E leírás alapján már nem vagyok olyan biztos benne...
Hello, it is described the compressed length, compressed length * 2 = perimeter, and then measure your battery perimeter : (width + thickness) * 2, then you can know what size you need.
Specifications Select Tip: For example, battery width is 35MM, 25MM thickness
35 + 25 = 60, then you can choose the flattened 63MM.Akkor nekem a 86mm-es lenne jó ha jó a leírás.
Vagy nem...
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Teréz Atya #30534 üzenetére
Köszi, ez tényleg pont erre való
Lehet hülye kérdés, de ha az akku mérete 102 x 44.2 x 36 mm, akkor az 50 mm-est érdemes rendelni? -
mrrr74
aktív tag
válasz
Teréz Atya #30529 üzenetére
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Jackal2 #30519 üzenetére
Asszem még Hubsan akku is volt 7Ah-ás, majd rákeresek.
Amúgy a 1038-as propellerek nekem nem jöttek be, le is vettem őket. Pedig azokat vettem amiket linkeltél (Gemfan).
Az FTP kábelen van betáp a Gituphoz ha minden igaz, de mennyivel csökkenti az üzemidőt, illetve csökken-e az üzemidő ha a súly is kevesebb.Nekem muszáj volt levágni, hogy alánézzek hol égett át a vezeték, de simán cserélhető, úgy nézem nem lesz gond. A cellák meg így legalább látszódnak, púposnak néztek ki, de igazából nem is azok, mindegyik hasonlóan vékonyka.
-
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Jackal2 #30506 üzenetére
Köszi, ez legalább jó hír.
Ha ettől a Tied nem halt meg, akkor van remény, hogy az enyémek is életben vannak. Mindenesetre ránézésre okék.
Lebontottam a gyári kék szigetelést, azt mivel érdemes pótolni? Szigetelőszalag körbetekerve, vagy valamilyen zsugorfólia jobb volna?A rövid drónos pályafutásom alatt még nem öltem meg akksit, remélem nem ezek leszek az elsők. Megmérni sem tudom, mert a kocsim szerelőnél, nagy eséllyel abban hagytam a multimétert.
X380-hoz mit ajánlasz a gyárin kívül?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Jackal2 #30497 üzenetére
ezen agyalok folyamatosan, hogy esetleg félredugtam (nem úgy
)
Amit megtanultam és ismételni tudlak; nagyon oda kell figyelni, eddig nem hittem, hogy ez ennyire veszélyes, már elhiszem. Tanulópénz, legrosszabb esetben az akku ami tönkrement, nem a ház égett le.
Amúgy olyan gyorsan történt, hogy a kisfiam aki mellettem játszott, észre sem vette.
Az lehet, hogy a gyári x380-as akkuban nincs vezérlés, csak a cellák vannak összekötve? Mert hiába keresek, nem találok semmit a cellák fölött (alul még nem néztem).
A legnagyobb baj, hogy 22-én repülnöm kéne vele, mert drónvideóért cserébe kisfiam mehet pár kört a big foot-tal, na az nem maradhat el. HK-ról megrendeltem a csatikat, remélem ezek azok. -
mrrr74
aktív tag
Boardba bedugtam a két főcsatit, aztán az egyik balance-ot. Aztán a másikat. Aztán megégett az ujjam...
Azt nézegettem, hogy be tudtam-e dugni rosszul a balance-t, lehet az volt a hiba, de azt meg hogy?
A B6 nem volt áram alatt szerencsére, board bizti nem égett el.
Az akkukat kibontottam, de nem látszik betegnek egyetlen cella sem, nem a forrasztás olvadt el, hanem a vezetékek égtek meg, illetve a balance csatik. Rendelek is gyorsan a HK-ról, remélem javítható. -
mrrr74
aktív tag
-
mrrr74
aktív tag
Hétvégén kimentem a szokott helyemre repülni az x380-al, most már a kamerával. Kicsi szél volt, de simán repülhető...
...vagyis úgy gondoltam.
Repültem 5 percet - vicces volt, mert egy big foot is volt a területen és azt repkedtem körbe -, amikor hirtelen azt vettem észre, hogy a drón jobbra el, egyenesen a mezőt szegélyező jegenyefák irányába. Nem aprózta el, ilyen gyorsan még nem láttam közlekedni
Semmi gond, majd visszairányítom balra, de koppanásig balra húzott karral is jobbra ment, ekkor már csak olyan 5-10 km/h-val.
Szerencsére magasságot tudtam változtatni és olyan 1 méterről letette magát, nem is dőlt el.
A következő felszállás után stabilan tartotta a pozíciót, nem értettem mi van. Aztán észrevettem, hogy sávokban fújt a szél és az fújta el.
Mostantól még jobban figyelek, de nem tudom ezekre fel lehet-e készülni. -
mrrr74
aktív tag
GB-től esetleg? Nekem is pont akkor tűnt el egy csomagom
-
mrrr74
aktív tag
Megjött tegnap végre a Gitup, Ti mit használtok vágásra?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
gezu1025 #29654 üzenetére
Félre ne érts, de ez a kitobi nem csinál minőségi képeket (rakhatod bármilyen vázra). Ennél sok mobiltelefon is jobb képeket készít, lehet egyszerűbb lenn valahogy telefonnal megoldani a fotózást (mondjuk jó hosszú szelfibottal). Egy ilyen obit felesleges magasba vinni, főleg azért, mert ami elbírja lenne több százezer forint. Nem bántani akarlak, csak én is fotózom, de nagyon hamar beláttam, hogy drónnal azt nem fogom tudni megoldani pár tízezer forintból.
-
mrrr74
aktív tag
Kipróbáltam az új proppokat és nem tudom jól működnek-e.
Igaz, voltak kisebb széllökések, de érdekesen viselkedett a gép.
Volt, hogy 1-2 alkalommal elindult véletlenszerűen pár métert jobbra, balra, vagy le.
Jackal írta, hogy a dji proppokkal volt gond (nem ezzel amit vettem).
Ez lehet az proppok miatt, vagy csak mezei széllökések voltak?
A mozgások után visszastabilizált, de elég félelmetes volt ahogy nekiindult. -
mrrr74
aktív tag
Ma megjöttek a Jackal által tesztelt 1038-as propok az x380-ra. A kamera meg már az országban van
Csak lesz egyszer repülés...
Azt valaki kérlek magyarázza el, hogy a nagyobb propok használatakor miért lesz kedvezőbb a repülési idő. -
mrrr74
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #29239 üzenetére
Boscam RX LCD 5802
Gimbal
FPV transmitter - nekem nem az OSD-s van
Gitup fpv kábelmolnigee így rakta össze az alap x380-at. nekem épp keresés alatt van a Gitup, mert eltűnt a nagy úton, de láttam működni.
-
mrrr74
aktív tag
Egy 7$-os boardot vizsgálnak éppen nekem is.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- További aktív témák...
- HomeAssistant és SolarAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- 3D nyomtatott versenypályák, versenyzői aláírások
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD