Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) Dexter68 válasza ezmivolt (#1350) üzenetére


Dexter68
addikt

Elegendő lehet egy olcsóbb is, de ha komolyan gondolod, akkor érdemes intuosra gyúrni.
(A kérdés kb. olyan, mintha azt kérdeznéd: Távolságok megtételére elengendő egy Swift, vagy Saab-ra gyúrjak? :) )

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1352) ezmivolt válasza Dexter68 (#1351) üzenetére


ezmivolt
tag

Csak azért volt szőke a kérdés, mert rajzolni nem akarok (nem is tudok), és gondoltam, minek vegyem a drágábbat ha sosem használom ki a funkcióit...
Ami a példádat illeti, minap találkoztam idős énekesnővel. A Mercijét reprezentációs célra használja, fontos fellépésekre, de a közeli piacra a Suzukijával jár:))
Hát a retust én is csak a "piaci" kategóriába soroltam a rajzhoz képest, de ezek szerint mégse kéne.
Gyanítom - látva a demókat - hogy sokkal gyorsabban és szebben lehetne retusálni így mint egérrel. Mellesleg én még tanultam negatívretust, szuperhegyes grafitceruzával, ezért is gondoltam egy ilyen eszköz beszerzésére, és gondolom a kisebb méretű nekem is elegendő lenne.

(#1353) R.U.Z.S.I válasza FazekasLaci (#1345) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Azt szeretném kérdezni, hogy akciós intuos3 táblák csak A5 és A4es méretben kaphatók, vagy akad még esetleg A5 wide is?

(#1354) B-Peet


B-Peet
csendes tag

Üdv mindenkinek!
Úgy látom elég sok hozzáértő ember van itt, úgyhogy most nekik szólna a segítségkérésem: a frissen vásárolt intuos 4 táblával lenne kissebb (nagyobb) gondom. Ugyanis a gombokat és a "touch ring"et csak szelektíven látja a win és minden program (painter 11, photoshop, sketchbook...). Szelektíven, mert a zoom, precíz mód, körmenü és pl programindítás működik, de shift, ctrl, brush size és hasonlók halottak.
Előre is köszönöm a segítséget

(#1355) -VIGH- válasza B-Peet (#1354) üzenetére


-VIGH-
csendes tag

Én is most vettem meg az intuos4 táblámat.Érdekes a Painter Essentials-ban működik
a brush-size,de a Painter 11-ben nem megy.Szerintem sokkal jobb,ha a toll egyik
gombjára állítod az ecset méretezését (Keystroke:Ctrl+Alt+i)!
A toll hegyénél fog egy kör megjelenni,amivel pillanatok alatt be tudod állítani a méretet,
sokkal gyorsabb mint a touch-ring.

Gyula

(#1356) -VIGH-


-VIGH-
csendes tag

Bocs: Ctrl+Alt+i

Gyula

(#1357) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1353) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Wide már nincs. Az Intuos-nak számos használati lehetősége van, amivel be tudod állítani, ha eltérő arányú monitorokon dolgozol, akkor is arányosan lehessen rajzolni.

Ki kell próbálni vásárlás előtt, aztán elválik, hogy ez mennyire áll a kezedre. Egy A5-ös komoly alternatívája a Bamboo A5-nek.... Különösen, mert nagyon jó az ára.

Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt 5 évben ez volt a csúcskategória.... egészen március 25-ig. :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1358) FazekasLaci válasza B-Peet (#1354) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Beállítás kérdése a dolog...

Az a baj, hogy ezt a fejlesztést tudtommal a Wacom is licenceli, mert a használatijában is kitér rá, hogy sem a gyorsgombok (ExpressKey), sem a Touch Ring nem minden programban működik tökéletesen, azok programozását felülírhatja a futtatott program...
Keystroke esetén ilyenkor megváltozik az OLED kijelzőn a programozott helyett az új funkcióra a kiírás, vagy hibaüzenetet ír ki a táblára.

Alaphelyzetben az alsó gyorsgombok adják a SHIFT, CTRL és ALT gombokat. Egyszerűbb is azokat használni. (kivéve Intuos4 A6 S-nél, mert ott kevesebb a gomb, ezért a SHIFT-et nem programozták rá). A Touch Ring Brush Size növelésének CS3 és CS4-es Photoshopban mindenképpen működnie kell...

Próbáld ki Painter 10-ben, nekünk abban gond nélkül ment. Majd megnézem 11-ben valamikor a jövő hét elején, mert most hétvége jön :), de szerintem komoly gond nincs ezzel.

Mondjuk én a helyedben kinyitnám a magyar használatit és a hibakeresésen végigmennék, hogy biztosan működnek-e a tábla ezen funkciói, a drivert kell újratenni, vagy esetleg a táblával van valami, bár 99%, hogy a táblának semmi baja, azonban, mivel mivel új még a piacon így bármi lehet...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1359) FazekasLaci válasza -VIGH- (#1356) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Én a Touch Ring-re programoznám mondjuk azokat a gombokat, amikkel az ecsetet lehet növelni vagy csökkenteni és nem az alapbeállítást választanám. Így nem alapbeállítással megy a tábla, hanem programozás után tökéletesen kellene működnie.

Ehhez használd a Keystroke funkciót az Intuos4 Touch Ring beállításaiban.

Mi egyébként pont ezért adunk egy 110 oldalas magyar gyakorlati útmutatót (ami több, mint a gyári infók) minden Intuos4-hez, mert az ember elsőre el sem hinné, mennyi mindent be lehet (kell) állítani a táblán és milyen lehetőségei vannak... Mondjuk ezt a magyar útmutatót mi készítettük, így ha nem tőlünk van a tábla, akkkor max az angol user guide-ben lehet bogarászni ezeket a beállításokat, mert tudtommal senki más nem ad 1-2 oldalas telepítésin kívül semmi komolyabbat a táblához.
Így pedig olyan, mint egy tuningolt autó behúzott kézifékkel...

[ Szerkesztve ]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1360) tibi72


tibi72
aktív tag

Sziasztok!!

Tudna valaki segiteni!! megtuddná osztani velem akki hozá jutott egy Intuos 4 magyar nyelvü használati útmutatohoz.Nagyon meg köszöném,vagy megtuddunk alkudni rá nem kérem ingyen!!!!!!!!!!! Elöre is köszönöm!!!!

[P:C][/P]"""egy csónakbban evezünk a csonak neve WACOM""

(#1361) tibi72


tibi72
aktív tag

Sziasztok!!

Meg kaptam az úúúúúúúúúúújjj táblám!!!!!! Intuos 4 L-est. Ez egy jo nap!!!
A tapasztalatokrol majd irok egy pár sort .Elöte egy Intuos3-am volt kiváncsi vagyok hogy bizonyit ez a tábla. Elsö tapasztalatok nagyon jo!!!

(#1362) tibi72


tibi72
aktív tag

Elsö tapasztalatok és észre véttelek akkit érdekel az Intuos4 L-kapcsolatban.
Maga tábla anyaga nagyon jo! nem tapad a kezed hozá Intuos3 nál volt hogy ha sokáig rajta volt a kezed a fényes széléhez oda tapatál.Az gyors bilengyüket egy kicsinek találom egy pár mm-rel lehetne nagyobb.Anyi plusz hogy jo hogy egyoldalon vanak.A programozásuk nem vátozot.Melete lévö kijelzök szépen mútatyák amit beprogramozol,nekem mindent meg jelenitett amit beirtam.Kijelzö fényereje álitható!És ha már a táblát nem használod egy idö után ki alszanak a kijelzök tartalék üzem modba kapcsol.Touch Ring nagyon érzékeny még normál közepes beálitásnál is de kezelhetö könyen ecerüen programozhato. Radiál menü ,az egy nagyon jo ötlet nagyon hamar megszoghato és saját izlésedre formázhatod.Vegül a ceruzát!!! az elsö fogásra olyan volt mintha egy A6 bamboo (fekete) -nak aceruzáját vetem volna a kezembe.A suly elosztása jobb let kezelhetöbb a bilentyük jobban kézre esnek. Na a bene lévö hegy az borzaszto az egy nagy fosss és ebböl adtak +5db-ott. 1orát dolgoztam vele de anyira kopik hogy Intuos3 hegyek 1év allat nem kopot le enyi.Az A5 bamboo-hoztudnám hasolitani kopását de az sem kopot enyire.Még valami a hegy amiböl 5+is addtak mindegyk lötyög és egy kicsit zavaro az Intuos3-nál ez nem volt abban tökéletes hegy volt és nem lötyögöt.Az A6 bamboo-nál volt ez a jelenség.Nem tuddom belelehetne rakni egy intuos3 hegyet rakni aval jobb lene e ????? Öszeségében nagyon jo tábla eddig még nem volt ez a nagyságu tábblám L-méret ilyen nagy de kényelmeseben lehet vele dolgozni mint egy kisebbel,szóval megéri az ár külömbbséget a nagyság.

(#1363) B-Peet


B-Peet
csendes tag

Köszönöm a tippeket! A hiba okát már sejtem, ami persze utoljára jutott eszembe: a gépen Winfos xp/seven hibrid van, ami még a magyar billentyűzetemmel sem teljesen kompatibilis, úgyhogy újratelepítés. Amint túlvagyok a zh-vizsga dömpingen, leírom az eredményt.

(#1364) R.U.Z.S.I válasza FazekasLaci (#1357) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Köszi a választ!

Más.
Meglepő probléma az intuos4-el:

Tapasztalta már valaki?

(#1365) icecave válasza R.U.Z.S.I (#1364) üzenetére


icecave
nagyúr

A bambbo fun-omat,ha sokat használom, látszik, hogy kicsit piros ott a kezem, ahol neked.
Ahogy látom, neked az a baj, hogy beszínezi, hát érdekes. Lehet csak az elején ilyen, vagy már régóta használod?

(#1366) R.U.Z.S.I válasza icecave (#1365) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Nem használom egyáltalán, nem az enyém. Csak véleményeket kerestem róla és találtam egy ilyet. Azért kérdeztem, más is tapasztalta-e?

(#1367) FazekasLaci válasza tibi72 (#1360) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Első körben fordulj az eladódhoz, mert ezt kötelező adni, a fogyasztóvédelem is elvárja.
Sokan ezt egy telepítési útmutatóval letudják, mondván az ügyfél úgyis kitalálja.

Mi sokat dolgoztunk mind a Bamboo, mind az Intuos4 felhasználóikon, így max az ügyfeleinktől kérhetnél ilyet, mivel a magyar piacon jelenleg senki más nem ad egyik aktuális Wacom rajztáblához sem igazi használati útmutatót. És, ha a piac nem olyan lenne, amilyen, akkor ezt ingyen is letölthetővé tennénk, de mivel mi is ebből élünk, így tudjuk csak biztosítani, hogy legközelebbre ne csak mi is egy rövid telepítésit adjunk, hanem továbbra is megcsináljuk úgy, hogy a tábla tényleg használható legyen.

A Bamboo olyan 30-40 oldal, az Intuos4 használati meg 110 oldal.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1368) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1366) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Még nem, de ahhoz még nem sok tábla van kint a piacon, hogy eldönthető legyen: egyedi-e az eset.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1369) FazekasLaci válasza icecave (#1365) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Nekem inkább a kezem kopjon, mint a tábla felülete :D

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1370) tibi72 válasza FazekasLaci (#1367) üzenetére


tibi72
aktív tag

Van használati utmutato a rajta van a lemezen csak angol nyelvü. igazán nem gond mert ki lehet bogarászni belöle. Gondolom a magyar nyelvü is ugyan az lehet mert ez is 100-feleti oldal száma van.Réggeben kültek nekem (egy nagyon rendes ember!) egy Intuos3 m.nyelvüt és meg egyezet az angol nyelvüvel. (Kültem az mail-t a vevöszolgálatra!!!)

(#1371) tibi72 válasza R.U.Z.S.I (#1366) üzenetére


tibi72
aktív tag

Ez egy kicsi tulzás!!! Nem csiszolo papir ez hogy igy lekoptasa a bört.Nem tarttya jol a kezét vagy tul kényes a böre. Mi lenne az ilyen emberel egy jo hétvégi betonozás után ,el kopna keze!! Én szerintem jol el tallálták a táblát, bátran vegyetek!!! Vanak lehetöségek a kiprobálásokra döntés elöt. :DD

(#1372) FazekasLaci válasza tibi72 (#1371) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Azért egy szívsebész sem szokott betonozni, érthető okokból :)
Vannak művészkezűek, ezt mindenkinek meg kell értenie. Ez szerintem nem baj. A fólia esetleg megoldás lehet.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1373) tibi72 válasza FazekasLaci (#1372) üzenetére


tibi72
aktív tag

De hogy nem !! Sebész ismerösöm az pl nagyon szeret kertézkedni és minden ház körüli munkátt . és jobban mütt akkár kinél el ismert orvos!!!

(#1374) R.U.Z.S.I válasza tibi72 (#1371) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Először azt hittem a tábláról lekopó festék fogta meg a kezét. Most, hogy jobban megnéztem tényleg inkább a keze van elkopva. :) Nem hiszem, hogy a táblától.
Egy aszfaltrajzversenyen szerezhette inkább a sérüléseit és most próbálja besározni a Wacomot. :D Valószínűleg a konkurencia bérelte fel. Ezek a Geniusosok nem riadnak vissza semmitől! :DDD

(#1375) tibi72 válasza R.U.Z.S.I (#1374) üzenetére


tibi72
aktív tag

:C :C :DD :DD

(#1376) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1374) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

De lehet, hogy rossz airbrusht fogott munkához, csak későn vette észre, hogy nem a digitális Wacomot, hanem a valódit kapta fel a nagy alkotás hevében ;)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1377) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Holnap szétsúroljuk kézzel az Intuos4 táblát, hogy megnézzük, valóban fog-e a festék, illetve érdes-e ahhoz, hogy ennyire elkopjon valakinek a keze....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1378) tjb007


tjb007
nagyúr

Sziasztok!

Közeljövőben szeretnék vásárolni egy digitalizáló táblát. Ki is néztem EZT és az lenne a kérdésem, hogy jó választás lenne e ? Fotóretusáláshoz kéne leginkább.
Vagy ha tudtok jobbat ennél akkor nyugodtan ajánlhattok másikat max. 30e Ft -ig.

Előre is köszi.

(#1379) icecave válasza tjb007 (#1378) üzenetére


icecave
nagyúr

Ez elég arra.
Én egy drágább, bamboo fun-t vettem A5-ös wide-ot, mert azt hittem, az A6 kicsi lesz a 24"-os monitorhoz. Nagyon jó használni, de véleményem szerint elég lett volna az A6-os is, mert az A5-ösnél azért "kondizni kell" még a 24"-es monitoron is.

(#1380) -VIGH- válasza tjb007 (#1378) üzenetére


-VIGH-
csendes tag

Szia!

Ha érdekel,van egy féléves a6 bamboo-m,kitűnő állapotban!

Gyula

(#1381) tjb007 válasza -VIGH- (#1380) üzenetére


tjb007
nagyúr

Kösz de már megrendeltem :)

(#1382) Otisz válasza tjb007 (#1378) üzenetére


Otisz
őstag

Tökéletes lesz. Régen én is féltem az A6-os mérettől, de 2 óra sem kellett hozzá, és pöpecül használtam.

(OO[IIII][IIII]OO)

(#1383) tibi72


tibi72
aktív tag

Csináltam egy monitor háteret ha már Wacom mániás vagyok!

(#1384) tibi72


tibi72
aktív tag

Megszeretném köszöni a gyor pontos ki szolgálást a grasshopper-nak és Fazekas Laci-nak a segitségét a rendelésben és a vásárlásban. Mindenkinek bátran tuddom ajánlani én meg vagyok elégedve. Köszönöm!!

(#1385) tibi72


tibi72
aktív tag

Meg oldodott a toll hegy problémám az INTUOS4-el!! (panaszkotam h.lötyög a hegy meg nagyon kopik és nagyon keménynek találltam a gyári hozá addot hegyett)) De rendeltem az Intuos3 [link]Standart hegyböl ammi minden gondomat megoldota föleg azt hogy a hegy nem lötyög a hegy a tollban és nem érzem hogy mintha karcolna. Most érzem igazán az Intuos minöséget.. Akki Intuos4 táblát vesz az kapásbol vegyen hozá Standart hegyet is és kapásbol cserélje ki!!! (Csak egy jo tanács))

(#1386) -VIGH- válasza tibi72 (#1385) üzenetére


-VIGH-
csendes tag

Jogos a tíz pont!Én ugyanígy használom,még jó,hogy maradt az intuos3 hegyeimből.
Egy évig használtam és nem kopott el.Az új hegyek között van egy gumis végű,
az például tök jó a tábla-pc-hez,nem karcolja a felületét.
Mikor lesz új Cintiq monitor?Elég gáz,hogy most nem ezek a legérzékenyebbek!
Szerintem nemsokára várható egy pár újdonság!

Gyula

(#1387) FazekasLaci válasza tibi72 (#1385) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Aki Intuos4 táblát vesz, kapásból vegyen hozzá védőfóliát (kb. 5e Ft A5-ös táblához), mert a fekete színű aktív felület elég kényes és egy idő múlva kikopik, összekarcolódiik, mint a Bamboo, így viszont az Intuos3-hoz hasonlóan lehet védeni a tábla aktív felületét.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1388) FazekasLaci válasza -VIGH- (#1386) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A Cintiq 12 nem régi termék, a monitor technológiája kb. másfélszer jobb, mint a 21-esé. Ez az élettartamán is látszik (kb. 50 ezer óra a TFT élettartama szemben a 30 ezerrel) és a fényerején. Véleményem szerint a 21-es már megérett a cserére, hiszen csak 4:3-ban van, az USÁ-ban hosszú ideig volt szélesvásznú is, de arról sokat hallottam, hogy nem az igazi, így szerintem még csiszolgatják, mert most már ott is csak 4:3-ast lehet venni, legalábbis a Wacom amerikai oldala szerint.

Ha kész és megbízható lesz, akkor szerintem a nagyobbat fogják lecserélni, mivel az hoz komolyabb bevételt és ha megbízhatóan, jól működik, akkor egy olcsóbb, kisebb táblával elárasztják majd a piacot, de a gazdasági válság közepette erre nem tudom, mikor kerülhet sor.... :) Cintiq 12-t most lecserélni biztosan nem fogják még egy jó ideig. A nyomásérzékenység az intuos4 és az Intuos3 között amúgy igazán nem nagyon jön ki, ha azt nézed, hogy a Cintiq-en a monitoron tudsz közvetlenül dolgozni.... A rajzolási érzés ugyanis teljesen más lesz, így nem lesz összehasonlítási alap.

A 2048-as nyomásérzékenységről csak annyit, hogy az Intuos3 nyomásérzékenysége 1024, ami 30-400 gramm súlytartományban működik, így két nyomásérzékelési pont között a különbség 0,3 gramm! :) Az érzés sokszor inkább szubjektív az adatok tudatában, de sokat befolyásol az eltérő táblafelület is. Talán azt lehetne mondani, hogy a nyomásérzékelés kicsit egyenletesebb lett az új tolltechnológiából adódóan azonban ezt a gyakorlottabb, sokat rajzoló és Wacomozó felhasználók érzik csak.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1389) -VIGH- válasza FazekasLaci (#1388) üzenetére


-VIGH-
csendes tag

Köszi a kielégítő választ!Jó,hogy van az intuos 4-re védőfólia,már kérdezni is akartam.
Biztos,hogy rendelni fogok rá egyet.A legkisebb táblát vettem,mivel csuklóból rajzolok
és így gyorsabban tudok rajzolni.Azért érződik a különbség a két tábla között,bár
annyira nem feltűnő.Az új sem teljesen tökéletes,nekem egy kicsit aprók a gombok,
a fényes felület könnyen koszolódik stb.,de azért az összkép nagyon jó.
Ha csinálna a Wacom egy 13-15 collos monitort akkor biztos beruháznék rá.
12" colos a tábla pc-m,hát elég kicsi,a Cintiq 12 ráadásul 16:10-es.

Gyula

(#1390) FazekasLaci válasza -VIGH- (#1389) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Igen, tudom, miről beszélsz, én egy 15"-os 4:3-as notiról áltam át egy 16,1"-os Wide notira. Jóval kisebbnek tűnik a képernyő az elrendezés miatt, bár ez idővel megszokható és ma már a régi noti tűnik ormótlannak :)
Igaz, a mai napig használatban van, a gyereknek adtam :D

Amúgy a Wacomnak nagyobb méretben nincs is szélesvásznú megoldása, a 19"-os is csak 1280x1024-es felbontással megy és közel 400e-be kerül. Itt alternatívaként egy Visboard monitort tudnék ajánlani, aminél a kisebb 19" is 1440x900-as szélesvásznú, a nagyobb meg 1680x1050-es felbontású és képmegjelenítésben mindegyik Wacom monitornál jobb, de azt inkább fényképszerkesztésre, videószerkesztésre és nem grafikai rajzolásra ajánljuk, mivel a nyomásérzékenysége ugyan 1024, mint a korábbi Intuos3 tábláknak, viszont nincs benne dőlésérzékenység (igaz ez pl. egyik PL-ben sincs, csak a Cintiq-ben, de ez az árkülönbségeken látszik is.).

Talán, ha ez a 4:3 és szélesvásznú mizéria rendeződik, akkor végre egységesednek a monitorok is. Bár ebben nagyon nem hiszek, mert szélesvásznúban is millió képarány van, ld. 14:9, 16:9, 16:10, 2.35:1.

Egyébként Intuos4-hez védőfólia van átlátszó (tehát ráragasztod, alá tudsz tenni képet a védőfólia alá, így a nagyobb tábláknál átrajzolásra kiváló, a kisebbeknél meg egy családi képet alá tudsz rakni és így lesz egy asztali képtartód :) anélkül, hogy a munkában zavarna) és van hagyományos fekete is. Kb. 4300 Ft+ÁFA A6 méretre, ugyebár ahogy nő a tábla mérete, úgy nő a védőfólia ára is, mivel több anyagot használnak fel...

Vásárlás előtt nálunk meg lehet nézni a fóliát, hogyan is néz ki, így nem veszel zsákbamacskát... Egyébként az Intuos4 hegyek kiválóan használhatóak az Intuos3 táblákhoz is, ha valakinek régebbi táblája van. Az árak megegyeznek a régebbi tollhegyekkel, így típusonként 5 db hegy nálunk továbbra is 2.400 Ft+ÁFA, csak a vásárlás előtt majd pontosan egyeztetnünk kell, hogy a sokféle Intuos4 hegyből melyiket kell majd pótolni, mivel már van vagy 7-8 féle Wacom hegy forgalomban és mindegyiknek más a tulajdonsága...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1391) R.U.Z.S.I


R.U.Z.S.I
tag

Kis dizájncenter.
Az öszvér:

(#1392) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1391) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Így már tényleg igazán Trust-os ez a Wacom Wireless tábla :)
Bocsi... most látom, hogy Geniusnet.com.tw van az aljára írva linkként? Ez komoly? Mert akkor igazi koppintás lett belőle :) [link]

Régen az Intuos2-nél és 1-nél volt ilyen felső menüsor, igaz akkor kb. 20-at zsúfoltak be egy sorba. Viszont ott is volt a táblán toll nyomásérzékenység állítás, mint most az Intuos4 Touch Ringen :)

[ Szerkesztve ]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1393) R.U.Z.S.I válasza FazekasLaci (#1392) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Nem koppintás, ez egy Wacom Wireless. :)
Csak az eredeti burkolat iszonyú sérülékeny volt. Pár hónapja egy repedés miatt, amiben már akadozott a tollhegy, kicseréltem a használaton kívüli Genius fóliájára.
Csúnyább, viszont sokkal jobb. Nem csúszik rajta úgy a tollhegy, sokkal jobban érezni a tollat és bátran lehet rajta dolgozni.
Szóval, akinek W. Wireless van, jobban jár ha az elhasználódott fedelét fóliával pótolja. Tartósabb és jobb.

(#1394) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1393) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Ez gondolom nem tőlünk volt, ezért nem tudtad, hogy ehhez borítót tudsz gond nélkül venni, ha kell és nem kell buherálni a táblát :)

Ha nem változott a németországi EUR gyártói ár, akkor kb. 5-6 ezer forint a borító, de ennek még utánanézek. A plexi bizony valóban kopik, de azért elrepedni nem nagyon szokott.... Ott valami más lehetett a háttérben. Javasolnám, hogy esetleg egy védőtáskát vegyél hozzá, bár az nem 2 ft....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1395) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1393) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Na, megvan az ár is, 3.500 Ft+ÁFA. Ha kell, akkor gond nélkül átvehető nálunk, az időpontot majd privátban egyeztessük. Ugyanazt a gyárit kapod, ami a táblán volt, ha kéred, akkor rá is rakjuk, bár ez elég egyszerű ezeknél a tábláknál :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1396) FazekasLaci válasza FazekasLaci (#1395) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Másik lehetőség, ha valakinek nincs felesleges Genius, hogy rendel hozzá Intuos fedőfóliát és méretre vágja.... Mivel ez A5-ös, ezért valószínűleg az A5-ös Intuos aktív felülete miatt ennek a felülete nagyobb, amit lefed a plexi, így A4-es fóliát kell ráragasztani, viszont azért az drága csak úgy... Ebben az esetben Intuos3 4:3-as arányú fóliát kell rendelni, mert Intuos4-ben csak szélesvásznú van, ez a tábla meg nem szélesvásznú... És mint az köztudott, a szélesvásznúak magassága bizonyo hagy némi kívánnivalót maga után, így maradéktalanul talán még egy A4-es Wide fóliáját sem tudnád ráragasztani, ehhez meg kell nézni a fizikai méreteket....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1397) thylaberes


thylaberes
csendes tag

sziasztok.
tabletvásárláson gondolkodom és több kérdés is felmerült. mindig is papíron gyakoroltam a rajzolást (grafit, szén), viszonylag tisztességes készségre tettem szert e téren, azonban úgy gondoltam, "digitális úton" (de randa ez így:) fejleszteném ezt tovább. magyarán nem kezdő vagyok, azonban tabletet még sosem használtam. reális lenne egyből egy intuos4 kezdetnek? mivel mindenképp át szeretnék váltani, nem látom annak értelmét, hogy egy bamboot megveszek, és miután megszoktam a tabletet, x hónap múlva már mégis intuost szeretnék, mert 1. érzékenyebb, 2. nagyobb a munkafelülete etc. eleinte nyilván hobbiszinten/további rajztanulásra, -fejlesztésre használnám. ez az egyik "gondom".
a másik: nem derült ki egyértelműen számomra - lehet az én defektem is -, hogy milyen rajzolóprogramok tartoznak a csomaghoz. azt olvastam külföldi fórumon, hogy ezek a termék regisztrálását követően érhetőek el az intuos4 honlapján, 3-ból lehet 2-t választani (ps elements, corel sketchpad illetve autodesk sketchbook express), majd letölteni. ez valóban így van, vagy félreinformáltak? :) ha az utóbbi esete áll fenn, akkor erről kérnék felvilágosítást.
előre is köszönöm a válaszokat, bevallom, csak 4 oldalt olvastam vissza, ha unos-untalan ismétlődő kérdéseket tettem fel, úgy elnézést. :)

[ Szerkesztve ]

(#1398) -VIGH- válasza thylaberes (#1397) üzenetére


-VIGH-
csendes tag

Szerintem vegyél intuos 4-et,nem fogsz benne csalódni.Nekem elég a legkisebb
méret is,de ha lendületesebb vonalakkal rajzolsz lehet,hogy jobb vétel a nagyobb.
Ezek a programok elég gyenguszok, nekem a Painter jött be a legjobban.

Gyula

(#1399) bigmasterg válasza thylaberes (#1397) üzenetére


bigmasterg
addikt

Vagy szerezz be egy photoshop-ot.
Nekem az intous 3-as táblához volt teljes corel draw X4 (corel draw anniversary edition), de mégis a photoshoppot használom.
Mondjuk nálam nem a rajzolás az elsődleges szempont.
A legjobb megoldás, ha mindenféle rajzolós/képmanipulálós programból letöltesz egy ingyenes próbaverziót, és kipróbálod, hogy melyik áll hozzád legközelebb.

(#1400) FazekasLaci válasza thylaberes (#1397) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Nem rossz az elképzelésed, ha tényleg művészin tudsz rajzolni, akkor egy Intuos reális megoldás lesz. Az Intuos4 lenne az ideálisabb, ha kevés a pénzed, akkor kiárusításban Intuos3 jobb választás, mint egy Bamboo....

Az Intuos4 táblákhoz valóban a Wacom.eu oldalon keresztül történő regisztráció után tölthető le ingyenesen a kiválasztott szoftver....

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik táblával milyen dolgozni, gyere be hozzánk és próbáld ki. Ha érdekel ez a lehetőség, dobj egy mailt nekem: fazekas@grasshopper.hu

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.