Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) jimspie válasza zoli_1989 (#3996) üzenetére


jimspie
tag

Én gyakran megfordulok concept art, rajz oktató oldalakon ahol preferálják a digitalizáló táblát. Ott pl nem is írják azt, hogy "digitiser pen tablet required" hanem eleve azt írják: "wacom tablet required" :D Árulkodó.

(#4002) zoli_1989 válasza jimspie (#4001) üzenetére


zoli_1989
tag

Sejtettem hogy a Wacom a vezető márka ezen a téren, de most már biztos hogy inkább gyűjtök még de a Wacomot veszem meg!

(#4003) *Ropi* válasza zoli_1989 (#4002) üzenetére


*Ropi*
félisten

Jól teszed. Én nemrég vettem egy fapados 3. gen. Bamboo-t (semmit sem tud csak rajzolni, de azt nagyon :D) a komolyabb Intuos 4-em mellé: ahhoz képest hogy milyen régi tábla hibátlanul működik az összes oprendszer alatt ahol próbáltam és mivel tudom, hogy mit várhatok tőle és mit nem, nem is okoz csalódást. "Játszós" táblának vettem utazásokhoz, amikor nincs értelme a nagyot magammal vinni: a célnak tökéletesen megfelel és ismerve a nagyhoz mért korlátait nem érzem azt, hogy rosszabb lenne, mert nem akarok olyat csinálni vele, amit nem tud. :D Röviden: a régebbi táblák is jók a Wacomnál, mert a terméktámogatásuk jobb, mint más gyártók termékeinél. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4004) zoli_1989 válasza *Ropi* (#4003) üzenetére


zoli_1989
tag

Értem kössz az infót!!!

(#4005) MarQs válasza zoli_1989 (#3999) üzenetére


MarQs
senior tag

Az pedig ne tántorítson el a döntésnél, hogy a linkelt Wacom tábla aktív felülete - amin rajzolsz - kisebb a Trust-énál, "csak" 152 mm x 95 mm!
Teljesen jól használható ez a méret, szerintem még hosszútávon is - jól ki van találva! Nekem vásárlás előtt ez volt az egyetlen dilemmám és amikor végül mégis megvettem és megjött, próba után elismerően vállon veregettem magam, hogy jól döntöttem. :)

[ Szerkesztve ]

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4006) minikahona válasza minikahona (#3989) üzenetére


minikahona
tag

Üdv! Már megint én vagyok, remélem nem gond, hogy megint írok pár sort, csak szerettem volna megosztani veletek az örömöm! :D Ugyanis kiderült hogy a táblának gyakorlatilag semmi baja sincs. Végre valahára sikerült a Paint Tool SAI egy olyan verziójára rábukkannom, amiben működik a nyomásérzékelés és láss csodát semmiféle probléma nincs. A hétvégén volt időm tesztelni, és míg a Photoshop-ban előjön a szokásos vastagvonalas probléma, addig a SAI-ban semmi gond sincs. Szóval ez valami programhiba lehet vagy passz. Lehet majd kipróbálom egy régebbi Photoshop-al is, hátha csak a CS6-ban jön elő ez a dolog.
Mondjuk vicces, hogy a hivatalos oldalon lévő SAI-ban (1.2.0) sehogy sem működik a nyomásérzékelés, de a nemhivatalos angol verzióban (1.1.0) meg mindenféle buherálás nélkül működik. Szóval ha valakinek hasonló problémája van próbálja ki a fanmade verziót, lehet hogy bejön.

We are the Borg. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

(#4007) BonFire válasza minikahona (#4006) üzenetére


BonFire
veterán

Azért mégiscsak fura, hogy az ipari sztenderd programmal bugzik, a nóném fabrik termékével meg nem. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy ez egy hitvány portéka.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#4008) *Ropi* válasza minikahona (#4006) üzenetére


*Ropi*
félisten

Te vagy vicces, már ne is haragudj: magyarázod a bizonyítványát, mintha legalábbis Te tervezted volna azt a táblát. ;) Nem tartod furcsának, hogy a világ grafikusai nagy része által használt programmal nem működik, csak egy nevenincs cég programjának a felhasználók által sufnituningban javított verziójával? Nem kell válaszolnod: költői kérdés volt. :N Kb. mintha vettél volna egy autót, amibe a világon csak egyetlen benzinkúton tudsz tankolni, máskülönben össze-vissza rángat a motorja. :N Azt már meg sem merem kérdezni, hogy belegondoltál-e: mi lesz, ha mégis PS-t kell esetleg használnod vele olyan valami miatt, amit nem tudsz a másik programban megoldani? ;) Ez is költői kérdés volt. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4009) zoli_1989 válasza MarQs (#4005) üzenetére


zoli_1989
tag

Köszi a segítséget most már biztos hogy Wacom lesz.

(#4010) MarQs válasza *Ropi* (#4008) üzenetére


MarQs
senior tag

Szerintem nem kötelező mindenkinek a japán gyártó termékét használnia - bármennyire is ezt javasoljuk és ez az ésszerű - de a topik sem csak erre korlátozódik... am mind1 is.

;)

[ Szerkesztve ]

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4011) KisDre válasza MarQs (#4010) üzenetére


KisDre
senior tag

Egyet kell értsek. Bár én Bamboo tulaj vagyok, van ismerősöm aki Genius-t vett és probléma nélkül használja PS-ben is.

KisDre.artstation.com

(#4012) jhos910


jhos910
aktív tag

Vicces, hogy a topikot nézegetem és felül / oldalt wacom reklám megy. :DDD

(#4013) *Ropi* válasza MarQs (#4010) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tényleg nem kötelező, de ha nem mazochista, akkor erősen ajánlott. ;) :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4014) beni3d


beni3d
aktív tag

Sziasztok!
Eladóvá vált a Wacom Bamboo Pen & Touch táblám. :)
Az érzékelő felület sérült, ezért egy védőfólia van rajta. Tökéletesen működik, ettől függetlenül nem kényelmetlen a használata. Természetesen ki lehet próbálni átvétel előtt. Az állapot miatt 7000Ft :)
Kép a hirdetésben.

(#4015) Kodaka válasza minikahona (#4006) üzenetére


Kodaka
csendes tag

A probléma ott van, hogy Ubuntu. Az Ubuntu csak a Gimp mellett működik a nyomásérzékenység továbbá a többi Linux-ra írt programra mint például a MyPaint vagy a Krita. Használtam Genius táblát (egy Genius EasyPen F610E) Ubuntu alatt így mondhatni saját tapasztalataimat tudom mondani. Vine+PS 6 mellett és Vine+SAI mellett nyomásérzékenység nincs. De ezt a Vine honlapján írták is. Elvileg mondjuk van egy PS verzió ahol működik, de nem tudom már melyiknél. Az mondjuk meglepő hogy miként sikerült az unoffical angol fordításos SAI-ban működésre bírnod mert nekem sehogy se ment. Na de tök mindegy. A lényeg, hogy nem a programokba van a hiba hanem abban, hogy Ubuntu-t használsz. Az meg bár igaz a Linux-ok felismernek bármilyen táblát, de akkor is ha jól tudom leginkább a Wacom-ot preferálja. A tábla beállításainál is Wacom-ot ír... :P

(#4016) Agostino


Agostino
addikt

üdv

még régebben kaptam egy wacoom bamboo digit rajztáblát de aztán valamiért félre is raktam, nem igazán laktam be. azt szeretném megtudni, hogy megoldható-e a következő: amikor ps-ben akarok húzni egy vonalat, kész, megemelem a tollat. ilyenkor nem tudja a tábla, hogy hol van a ceruza és én sem tudom egzakt a vonal végére visszatenni. szóval nektek erre mi a tippeket, mi vált be? lenyomtok egy billentyűt, hogy addig ne fogjon a toll vagy a nyomásérzékenységet vettéktek vissza és csak erősebb nyomásra érzékel? az lenne az igazi, ha akkor is érzékelné a toll helyét ha az érzékelőterület felett fél centivel tartom

[ Szerkesztve ]

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#4017) DeltaPower válasza Agostino (#4016) üzenetére


DeltaPower
őstag

Valami baj lehet ott a táblával vagy a beállítással. Az ősöreg cte-450-es bamboo táblámra rátettem egy normál vastagságú cd tokot, és olyan távból még érzékeli a tollat, pedig az bőven fél centi fölött van.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#4018) Agostino válasza DeltaPower (#4017) üzenetére


Agostino
addikt

akkor szerintem délután kicsit jobban nekiülök majd - most vált megint aktuálissá a használata - már amikor pár napig próbálgattam akkor sem bírtam felfogni ezzel hogyan tud bárki rajzolni. gőzöm nem volt hol jár a kurzor csak amikor megint hozzá érinttem a felülethez. de az meg ugye jó eséllyel centikkel odébb volt...

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#4019) jimspie válasza Agostino (#4018) üzenetére


jimspie
tag

Valami gáz van ott. Annak a rajztáblának egy centivel a tollat felette mozgatva érzékelnie kellene azt. Driver újrarakás, win reinstall, ilyesmik jöhetnek szóba.

(#4020) tikshow válasza Agostino (#4018) üzenetére


tikshow
addikt

Asztalon látod a kurzort mozogni, ha nem érinted hozzá a táblához - 0,5 - 1 centi magasan? Ha igen akkor PS-be nyomj egy CapsLock-ot az átállítja az ecset kurzorját precíziósra és így fogod látni.

[ Szerkesztve ]

(#4021) KisDre


KisDre
senior tag

Most nézem a Hardverapró-n hogy megcsappant a Wacomok régi Bamboo-k száma (gyakorlatilag csak 1 valaki árul egy 2. szériás WacomBamboo -t ). Tekintettel a Wacom jelenlegi árpolitikájára, megtudom érteni :(

KisDre.artstation.com

(#4022) Agostino


Agostino
addikt

sikerült ma működésre bírnom a cuccot. windows 8.1 alatt tökéletesen üzemel. először felraktam az 5.30-as wacom drivert, amikor az lett a hatása, hogy ha el akartam húzni egy csúszkát vagy megmozdítani valamit, laggolt. utánaolvastam, másoknál is előjött. 5.33 rc2-vel meg sem mozdult semmi sem. végül lezavartam a gépről minden drivert aminek köze volt a táblához, sima def. windows 8.1 driver hagytam és tökéletes vele. a wacom drivere ugye táblaként kezeli (vagy mi a pontos megfogalmazás) tehát a rajzterület helyét veszi a monitoron történő pozícionáláshoz alapul. nekem ez annyira nem jött be zavart egy picit. viszont az alap driver sima egérként tolja, azaz, ha felemelem a tollat, odébbviszem a kezem majd leteszem a tollat, a kurzor nem ugrik odébb, hanem onnan mehet tovább.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#4023) FazekasLaci válasza Agostino (#4022) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Az a problémád, hogy hiába szedted le a drivert, le kell takarítani a Preference file utility segítségével az egyéni beállításokat is rendesen. Utána elméletileg rendesen kellene működnie újratelepítés után. Ha még gondod van, hívj fel nyugodtan.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#4024) FazekasLaci válasza KisDre (#4021) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Van egy nagyon jó árú használt Cintiq-em, ha érdekel 12"-os (Wacom Cintiq 12WX), de szép állapotú 120e-ért (ez fizetendő ár :) )
Technikai jellemzők: http://eu.shop.wacom.eu/products/cintiq/cintiq12wx/537?c=70255 [link]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#4025) szabog4


szabog4
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy jelenleg mit ajánlanátok kezdésnek? Grafikus a szakmám most jelenleg animátorra megyek (3Ds Max, Cinema 4D, Maya ....)

Szeretnék vásárolni egyet, mivel szeretnék 'concept art' munkákat létrehozni. Komolyan szeretném csinálni, de először úgy vélem, hogy a legolcsóbb kelle, ami már használható, ha 5000ft az se baj, de, mivel még nincs munkám és a diákmeló nem épp a legjövedelmezőbb meg nincs is sok munka 35-40+ táblákat el is felejthetem egyelőre!

Mindenféle ajánlat, tapasztalat, kioktatásba benne vagyok, szívesen fogadok. Szeretném használat közben nem a hajamat tépni, hogy nem érzékel vagy épp semmit nem ér; ezáltal gondoltam a nagyérdeműre, hogy az okosok, majd kisegítenek! :B :R

Használt is jó, akár itt PH-n is, de vaterán találhatók (ha van még nem néztem) is megfelel. :U

Megmondom őszintén nem értek hozzá egyáltalán. Tapasztalatom az kb. egy 10p-nyi firkálás volt egy 10.000 forintos valamilyen kevésbé híres vagy épp noname táblán, amivel elsőre nem volt gondom, de 10p nem elég kiismerni meg hát nem is komoly munkát csináltam! :) Annyi maradt meg, ami nem tetszett, hogy volt a pici lap és az teljesen átvette a monitort tehát nem lehetett úgy használni, mint az egeret. Jobb sarkánál a kurzor a jobb sarokba került a balnál a balba. Ezt elég hülyén írtam le, de egynek megteszi! :DDD :DDD :DDD (NEM TUDOM MENNYIRE FONTOS VAGY NEM...:"D Lehet gáz volt most ez, de hát na... :DDD )

Gondolom, hogy minimum A4 és afelettivel kellene kezdeni? (Gondolom nem poénból van több méret)

Segítséget előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4026) szabog4 válasza szabog4 (#4025) üzenetére


szabog4
aktív tag

Tisztában vagyok vele, hogy Wacom kellene, mert az a legmegbízhatóbb, de, ha van tapasztalat más márkákkal kapcsolatban, amik jók, akkor az is teljesen jó! Sajnos nehéz meghúzni az ÁR-ÉRTÉK határt, mert szívesen vennék normálisat egyből, de, ha nem tudok, akkor nem tudok!

1-2 éve néztem táblákat, de, akkor is horribilis árakon voltak (nekem) hát, ha azóta ment lejjebb az ára mondjuk egy akkor is jól működő gépnek! (Nem tudom, mint írtam, hogy fejlődésbe az évek folyamán mivel újulnak, fejlődnek, de gondolom ti tudjátok!) :P

HUN_Thorpedo

(#4027) LamaCube válasza szabog4 (#4026) üzenetére


LamaCube
addikt

Csak, akkor vegyél más márkát a wacomon kívül, ha sok a pénzed, mert veszel egyet. 2 hét alatt rájössz, hogy használhatatlan és veszel egy minőségit. Nekem 22"-os monitorom van és az A6-os táblám az égadta világon semmi probléma nincs a méretével, persze ez csak az én személyes tapasztalatom.. A4-es táblát szerintem 70000 alatt még használtan sem kapsz.
Én a helyedben egy kezdő kategóriájú /most nem tudom mi a neve/ sima Bamboot vennék. Max. ha nem jön be, akkor eladod. Messziről kerüld a Trust és Genius márkát.

[ Szerkesztve ]

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#4028) MarQs válasza szabog4 (#4026) üzenetére


MarQs
senior tag

Megvan annak a praktikus oka, hogy ebben a topikban a japán gyártón kívül mást nem nagyon ajánlanak a kollégák...
Ha nagyon nincs mit a tejbe aprítani, akkor célszerű inkább a használt piac felé fordulni és levadászni mondjuk egy korábbi generációs Wacom táblát, vagy néhány napra mégis beugrasz diákmelózni és kezdésnek, a leírtak alapján egy ilyen pont megteszi... LINK / LINK

A kis mérettől valóban nem kell tartani! Kezdőként fejben mindenki a nagyobbat tartja jobbnak, aztán a gyakorlat megmutatja, hogy ennek a fordítottja mennyire megállja a helyét...

[ Szerkesztve ]

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4029) MarQs válasza szabog4 (#4026) üzenetére


MarQs
senior tag

Ha jól veszem ki, akkor -> ez <- az új generációs Bamboo Pad (CTH-301K) korábbi megfelelője, ami nem tudom, hogy rajzoláshoz mennyire alkalmas - majd megmondják az "öregek" - de inkább őt (vagy az új kiadást), mint egy pénznyelőt vigyél el...

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4030) szabog4 válasza MarQs (#4028) üzenetére


szabog4
aktív tag

LamaCube:

Hát nekem 23" van, de rendben! :D Gondoltam használtpiacon ajánlotok valamit, amire azt mondjátok oké.

Itt HP-n csak ezt a kettőt találtam.
Wacom Bamboo MTE-450/K0-B

Genius MousePen i608X digitalizáló tábla

Ez a WACOM Intuos Pen (CTL-480S), amit ajánlottatok nekem tetszik. Szó se róla megyek melózni csak szeretnék mindent számításba venni. (tényleg nincs sok meló havi 1-2 alkalom már jónak számít (Y) ) (Ha nem muszáj, ne költök sokat. Nem tudom ebbe van-e multitouch gondolom nincs, mivel nem írja.

A másikon azt néztem nincs multitouch, ami szerintem nem igen jó, mivel a zoomolás más módon történik (NEM?) ! Gördülékeny munkamenetet preferálom. Ezek szerint 20 alatt nem jövök ki!

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4031) BonFire válasza szabog4 (#4030) üzenetére


BonFire
veterán

Én tartózkodnék az erősen leárazott és használt táblától! Nem tudhatod, milyen állapotban van, lehet, hogy húsvágó deszkának használta valaki. Lehet, hogy a tartófül helyett csuporban tárolta a tollat, amitől tönkrement a nyomásérzékelője etc.

Geniust NE!!! Könyörgöm! Annyiszor leírtuk már.

A Wacom Intuos Pen kezdésnek tökéletesen elég. Az A6 miatt egyelőre ne zavartasd magad. Tökéletesen jól lehet vele dolgozni. Ennyi a minimum, amivel el lehet indulni. Ez tényleg nem drága, diákmelóval is játszva összekaparsz ennyit. (Legfeljebb fontossági sorrendet állítasz fel, és két hónapig nem mégy szórakozni és böjtölsz!)

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#4032) szabog4 válasza BonFire (#4031) üzenetére


szabog4
aktív tag

Amúgy sem sűrűn vagyok képes bulizni! :"D

Rendben-rendben. Nagyon sok hozzászólás van az oldalon és, mivel a technika fejlődig gondoltam már elavultak azok a hozzászólások és mondjuk egy akkor még 'kezdő' cég nem csinált jót, de mára megjavult vagy akármi is! :)

Akkor csakis újat és 18-20 alatt ne éééés WACOM-ot csak! :) Értettem!

Köszönöm a segítséget! :D :R :C

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4033) szabog4 válasza szabog4 (#4032) üzenetére


szabog4
aktív tag

Még valami apróság! Én egérnél a vezetékest szeretem, praktikusabb és szerintem táblánál is ez a javallott!
Ha rajzolok biztos 5-6 órán át fogok vele vagy akár egész nap! :) Vezetékest preferálom! :U

Jogos a feltevésem? Láttam 1-2 vezeték nélkülit! PL.: Wacom Bamboo Pad Wireless (CTH-300)

Ha rendelek majd, akkor érdemes hozzá hegyet rendelnem pluszba? Nem vágom, hogy tud kopni, amikor nem ceruza tehát a lapra nem kerül rá 'semmi'! :D :DDD

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4034) szabog4 válasza szabog4 (#4033) üzenetére


szabog4
aktív tag

Egyik szaktársamnál rákérdeztem és ő ezzel a típussal kezdte (mostanában vette 2-3 hónapja)
Wacom Intuos Pen and Touch SMALL

30.000 pénz volt és azt mondta megvan vele elégedve és ezt javasolja!

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4035) MarQs válasza szabog4 (#4034) üzenetére


MarQs
senior tag

Kívülről befelé, egészen a csomagolástól kezdve az anyaghasználat, illetve a lényeg, a tábla kezelése is elég minőségi érzést ad. Korábbiakkal nincs tapasztalatom, de gyanítom, hogy eleve ennyire igényes a gyártó. Ránézésre is menő a cucc, még csajozni is tudsz majd vele!
Ha nem ragaszkodsz a multitouch-hoz és az Intuos Pen Small verziót rendeled, azzal köbö 10 rugót megtakaríthatsz. Próbáld ki a csopitársadnál mit nyújt a Touch-os, aztán látod, hogy megéri-e, vagy sem.
A plusz hegyekkel ráérsz! A csomagban, a tollban lévőn kívül van még három. Ha 24/7-ben rajzolsz, akkor is kitart pár hónapig.
Vezetékmentes használattal kapcsolatban bővebb tapasztalatokat itt olvashatsz, de szerintem jó nyomon vagy. Úgyis géphez/monitorhoz kötött a motyó, szóval nagyon messzire amúgy sem tudsz vele menni... nem érdemes mélyebben részletezni.
Na, sok sikert a táblához! ;)

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4036) szabog4 válasza MarQs (#4035) üzenetére


szabog4
aktív tag

"...még csajozni is tudsz majd vele!" :"D Háháh ezen most jót nevettem! :) :P

Köszönöm a tanácsadást! Sajnos nem tudom mikor lesz alkalmam kipróbálni, de igyekszem sort keríteni rá! :)

HUN_Thorpedo

(#4037) BonFire válasza szabog4 (#4036) üzenetére


BonFire
veterán

Nekem egy Wacom Bamboo Pen and Touch van (ami a mostani Intuos Pen and Touchnak felel meg), de a taccsot nem használom ki rajta abszolút. Eleinte azt hittem, én vagyok a béna és azért nem tudom használni, később rájöttem, hogy abszolút semmi szükségem rá. Továbbra is egérrel és billentyűzettel böngészek a böngészőben, a programokban pedig a gyorsbillentyűt mindennél többre értékelem. A "pinch" zoomolást soha nem tudtam megtanulni, Photoshopban sokkal egyszerűbb egy Z-t nyomni, aztán hajrá. Majd újra nyomni egy B-t és folytatni a festést.

Szóval véleményem szerint a touch csak fölösleges kiadás volt. (Ha én ezt tudtam volna előre!)

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#4038) szabog4 válasza BonFire (#4037) üzenetére


szabog4
aktív tag

Miként működik ez a touch zoom? Úgy, mint az okostelefonoknál, mert ott nekem hasznos összehúzom (vagy szét) az ujjaim annyira, amennyire akarom! és közben marad az ECSET, ha 1 újjal vagy a ceruzával rajzolok! :)

Értem tehát felesleges! Megfontolom! Most hívtak, hogy van 3 nap munka szóval örülök, hogy örülök! :DDD

Köszönöm a hasznos tanácsokat, infókat! :R

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4039) jhos910 válasza szabog4 (#4038) üzenetére


jhos910
aktív tag

Működik.

(#4040) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Hátha valakinek ez hiányzik az életéből: nem csak Wacom, hanem bika tablet is egyben: KTTech barátom eladja a Samsung XE-700T1C-H01 (Core i5, 4 GB RAM, 120 GB SSD) tabletjét, amiben beépített Wacom tábla van. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4041) szabog4


szabog4
aktív tag

Sziasztok! :D Rendelnék most, de egy kérdésem, egy utolsó lenne! :)

MarQs ajánlott 2, de nem vagyok biztos benne, hogy a kettő ugyanaz-e, mivel az egyiknél van altípus megjelölve! :) (CTL-480S)

http://oaziscomputer.hu/termekek/wacom/intuos/wacom-intuos-pen-ctl-480s?source=c241749556e9a1be3294ad7eff2997ec

http://www.grasshopper.hu/Wacom-Intuos-Pen-small-digitalis-rajztabla.html

Részemről az oazis-os oldal jön be, ha ugyanaz a kettő, mivel itt van részletes leírás és adnak garanciát viszont nem írják, hogy van-e posta, mert a másikon viszont nincs és nem írják, hogy lenne garancia! Sajnos pont annyim van kereken 20.800ft-om! Postára már csak következő hónapba telne.

Segítséget és a türelmet előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4042) *Ropi* válasza szabog4 (#4041) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Részemről az oazis-os oldal jön be, ha ugyanaz a kettő, mivel itt van részletes leírás és adnak garanciát viszont nem írják, hogy van-e posta, mert a másikon viszont nincs és nem írják, hogy lenne garancia!"

A Grasshopper oldalán a termék fotója mellett jobboldalt ha rámész a "Kényelmesen vásárolna?" legördülő listára, akkor előjön az "ingyenes házhozszállítással vásárolnék" lehetősége: futár viszi házhoz. ;) Új termék esetén (mint ez is) természetes, hogy van garancia, ez le is van írva, csak nem olvastál tovább. Lejjebb, a "Hogy működik az akció?" c. bekezdés első sora így kezdődik: "Vásároljon most cégünktől 2 év gyártói garanciával...". ;)

Félreértés ne essék: nem dolgozom a Grasshoppernél, de vásároltam már tőlük és tudom, hogy Fazekas Laci maximálisan korrekt üzleti partner, valamint a topicban is jelen van és a tanácsaival folyamatosan segíti a kérdezőket még akkor is, ha nem tőle vásároltak korábban. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4043) szabog4 válasza *Ropi* (#4042) üzenetére


szabog4
aktív tag

Igen miután már nem lehetett javítani feltűnt, hogy a lap alján minden ott volt! (Y) Ismét alkottam...de tanulok és közben jött az inspiráció, hogy gyorsan megírom, hogy rendelhessek és már nem javítottam! :) Én hibám, figyelmetlen és hanyag voltam! :/ :R

Azért javítom magam! :D Az egyik oldalon az oazison van termékinfo, de nem találtam szállítással és garanciával kapcsolatos infókat a másikon pedig termék infókat nem találtam! :D...de minden ott van...ismétlem figyelmetlen és hanyag voltam. :O

Azt hiszem tudjuk honnan rendelek, akkor! ;) Szeretem a segítőkész, korrekt embereket! :) :C

Még nem írtátok, hogy ugyanaz-e a kettő? Az altípus feltüntetése megkavart! Úgy vélem ugyanaz, de biztos, ami biztos! :DDD :B :U

:R :R

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4044) *Ropi* válasza szabog4 (#4043) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ugyanaz a két tábla. Az "S" betű a végén az angol "Silver" (ezüst) jelölése, hogy milyen színű: ezt van ahol kiírják, van ahol nem.

Annyi, hogy a Grasshoppernél + 5xx Ft-ért tudsz még hozzá venni valamilyen szoftvert, de ez már csak részletkérdés.

Nem szeretnék részrehajló lenni, ezért a korrektség jegyében elmondom: az Oázisnál is vásároltam már és ott sem volt gond. ;) Azért javítottalak ki, mert ha valaki később betéved ide a fórumra és elolvassa, akkor hamis kép alakulhatott volna ki benne az alapján a Grasshopperről. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4045) szabog4 válasza *Ropi* (#4044) üzenetére


szabog4
aktív tag

Rendben! Rendelem is! :D Köszönöm a segítséget! :)

HUN_Thorpedo

(#4046) *Ropi* válasza szabog4 (#4045) üzenetére


*Ropi*
félisten

Használd egészséggel! ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4047) szabog4 válasza *Ropi* (#4046) üzenetére


szabog4
aktív tag

Köszönöm!

Van 1 aprócska kérdésem...a szoftvert, amit a táblához kaptam nem lehet letölteni, mert nekem meghalt az olvasóm és mivel nem volt szükségem rá nem vettem újat... :C :Y :DDD

Most nézem itt...remélem működik! :D Úgy tűnik a telepítés közben érzékeli...majd kiderül! :"D Megint előbb cselekedtem, mint gondolkodtam volna! (Y) :F
https://www.wacom.asia/en/tablet-drivers?tid_1=242&tid=All

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4048) szabog4 válasza szabog4 (#4047) üzenetére


szabog4
aktív tag

Meg kell mondjam kellemeset csalódtam! Azt vártam, hogy hungarocellbe lesz és kész. :D

Erre 'rendelőlapon' szereplő grafikával ellátott védőtok alatt bújik meg az elegáns fekete doboz, rajta szolidan, hogy INTUOS! Belül ugyanilyen elegancia vár. Becsomagolva 2x a tábla a toll is külön két gyűrűvel ki van 'merevítve', hogy véletlenül se menjen tönkre a hegy és a tájékoztatót és a Driver CD-t is egy külön dobozba várt. Kartonba van!

Az egész minőséget és eleganciát sugároz magából! Szó se róla meggyőzött ez a márka! NAGYON! A tábla is elegáns, nagyon tetszik és tényleg nem hiányolom a touch-ot, mivel van 4 gomb a táblán +2 a tollon.

Negatívum, ami nem is negatívum csak kukacoskodni kell... ;]
Mondjuk én nem panaszkodtam volna 1 hosszabb USB miatt, de Laptopokhoz, MAC-ekhez nem kell ugye! (Van hosszabbítóm szó se róla.) A tábla USB csatlakozója balra áll, ami akkor rossz, ha a géped pont jobb oldalt van (Kicsit tartok tőle, hogy a visszahajlás nem egészséges számára hosszútávon még, ha van hosszabbítóm is) ! :DDD

MarQs Én nem kaptam póthegyet! :U Egy kis külön zacskóba egy fekete kis szövetdarab (vagy mi) rajta, hogy WACOM (a két hosszabbik vége lyukacsos kb. kreténül így ábrázolnám: o O o o o :DDD )és egy kis gumigyűrű van!

Köszönöm még egyszer a segítséget! :R Hálás vagyok! :C

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#4049) *Ropi* válasza szabog4 (#4048) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az ilyen tervezési apróságok tesznek naggyá minden terméket / szolgáltatást. :K

Lehet kapni L-alakú csatlakozóval szerelt USB kábelt, az kellene neked.

Az 5 db tollhegy össze van gumizva és ott kell legyen valahol: nagyon könnyen elgurulnak / kiesnek, keresd meg! ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4050) LamaCube válasza szabog4 (#4048) üzenetére


LamaCube
addikt

Ugye, hogy ugye :K Mi megmondtuk, hogy csak Wacom lehet a kiszemelt tábla. Használd sokáig örömmel.
Nem adnak már plusz hegyet vele? :U

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.