Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6001) HoTaZo válasza smc (#6000) üzenetére


HoTaZo
őstag

Az a terv.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6002) HoTaZo válasza smc (#6000) üzenetére


HoTaZo
őstag

Tegnap írtam nekik, ma már küldtek is egy telepítő fájlt, béta. Este tudjuk telepiteni. Eddig 5*-ös a support.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6003) smc válasza HoTaZo (#6002) üzenetére


smc
addikt

:C
Remélhetőleg segít is :)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6004) HoTaZo válasza smc (#6003) üzenetére


HoTaZo
őstag

Kipróbáltuk. Segít is meg nem is. De egyértelműen mostmár nem a driverrel van gond. Telepítés után minden működött szépen. Kikapcsoltattam a gépet gyerkőccel, majd vissza, a nyomásérzékelés működött, de a gombok nem. Viszont a Paintben működnek a gombok. Ok, ott nyomásérzékelést nem lehet tesztelni.
Szóval, a tábla szépen kommunikál a számítógéppel, csak a SAI-val nem 100%-os. Próbálom rávenni, hogy egy GIMP-pel vagy egy próbaidőszakos PS-is teszteljen.

De, hogy a topik témájánál maradjunk, véleményünk az, hogy jó tábla ez, főleg ebben az árfekvésben. Ha gond merül fel a gombokkal, akkor a support vagy én, tudunk jó drivert küldeni hozzá.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6005) smc válasza HoTaZo (#6004) üzenetére


smc
addikt

Sai 2-őt nem néztétek?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6006) HoTaZo válasza smc (#6005) üzenetére


HoTaZo
őstag

Még nem. Azt mondja, hogy az nem jön be neki. Próbálom rávenni.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6007) smc válasza HoTaZo (#6006) üzenetére


smc
addikt

Pedig ugyanaz csak sok plusz funkcióval, én amint tudtam váltottam rá.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6008) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Hali!
Húgom, aki elég jól razol, és egész kretív (második jóminőségű mesekönyvet rajzolja a családnak) szeretnék venni valami profibb cuccott.
Jelenleg úgy néz ki, hogy megrajolja, kivágja valamilyen méretben, bescanneli (epson wf5620), és aztán így lesz kinyomtatva, laminálva.
Arra gondoltam, hogy karácsonyra megajándékoznám valami komolyabb beviteli eszközzel, hogy profibban tudjon dolgozni. Mit javasoltok? Mi itt a synology/apple/bose színvonal (magyarán aránytalanul drága, de jó minőségű), és mi az erős közép kategória?

Válaszaitok előre is köszönöm!

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#6009) *Ropi* válasza ArthurShelby (#6008) üzenetére


*Ropi*
félisten

Van a Wacom és minden más. :)) Persze Wacomból is kapsz alap táblát 30-40-ért, a felső határ természetesen a csillagos ég. :) Fazekas Lacinál (a Grasshopperben) ki tudod / tudja próbálni őket, plusz használati tanácsadást is kaphattok.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6010) Golden9 válasza ArthurShelby (#6008) üzenetére


Golden9
addikt

(#6009) *Ropi*
Az Oázisban is kipróbálhatóak. [link]

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#6011) Chronos85 válasza ArthurShelby (#6008) üzenetére


Chronos85
tag

Hali!

Ahogy fentebb is írták, legjobb ha eltudtok menni kipróbálni. Mert mint minden médiumnál (szénkréta, akril-, olaj festék, kréta, tustinta stb.), ugyanúgy a digitális "festészetnek" is megvannak a sajátosságai.

A Wacom volt az első aki elkezdett erre célhardware-t gyártani. A mai napig piacvezetők tudásban és támogatásban, nyilván tudják és meg is kérik az árát.
A programok már amiben van ilyen beviteli módra lehetőség ezt biztosan támogatják és az esetleges hibákat erre javítják a leggyorsabban, amíg a "kínaiakra" azért ez nem mindig jellemző.
Bár a Linuxot egyik se szereti, azért meglehet mókolni ha szükséges, de ebben nemtok segíteni.

A fentiek miatt bár árban jelentősen olcsóbb a többi, én még mindig nemtom jó szívvel javasolni. Neten van rengeteg összehasonlító review. Láttam tehetséges művészeket más típusú táblával rajzolni. De a többség nem szokta a wacomot lecserélni, max magasabb kategóriára vált. Míg ha vki (én is jó régen volt már) 1x megfizette a tanulópénzt az biztos utána nem fog egy másik kínaival próbálkozni.

Ha netán Konkrét típust vártál. Bár itt már ugye közrejátszik monitor méret, hordozhatóság, csukló vagy alkaros rajztechnika. Hosszútávra (nem a fióknak) a Sima Intuos M-es méretet mondanám, de ha tehetitek mindenképpen érdemes elmenni kipróbálni.

Üdv.: Chronos

(#6012) ArthurShelby válasza Chronos85 (#6011) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Köszönöm szépen a válaszokat!
Annyi a nehézség, hogy én meglepetésnek gondoltam, de ahogy nézem mindenképpen jó lenne kipróbálni élőben.
Egyébként nagyon más táblán rajzolni, mint papírra?
Nézelődtem, láttam hogy van kijelzős verzió, ami gondolom azért jó, mert látod amit rajzolsz (kérdés, hogy mennyit késik a kijező).
A másik verzió, hogy nem ott látod mit rajzolsz, ahova rajzolsz (a tábla), hanem a monitoron. Ezt egyből meg lehet szokni, vagy nagyon más?

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#6013) Ronaldohun válasza ArthurShelby (#6012) üzenetére


Ronaldohun
tag

Lineartnál, vagyis amikor előrajzolod, jobb a kijelzős tábla. A sima táblánál kicsit döcögősebb a pontos(!) rajzolás. Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy nem tudod reprodukálni azt, amit papíron rajzolsz, csak érezni lehet, hogy kicsit pontatlanabbul sikerül. Egy idő után ez már nem lesz zavaró.

Festésnél meg - szerintem - sokkal kisebb a sima tábla és a kijelzős közti különbség. Valószínűleg azért, mert ott általában "maszatol" az ember, nincs szükség a vonalak relatíve szabályos formájára és pontos illeszkedésére.

Egyébként a kijelzős táblánál, a toll és kurzor között van egy minimális késés, még a legszuperebb Cintiq-eknél is. (Nem, nem rossz beállításról és a lagról beszélek, amikor 10 centire lemarad) Eleinte ez kicsit zavaró volt számomra, mert előtte sima táblát használtam, ahol megszoktam, hogy a kurzort figyelem, és rögzült bennem ez a szokás, tehát, hogy a Cintiq-nél is a kurzorra koncentráltam. Na, akkor feltűnik, hogy a tolltól, kissé lemarad mindig. Annyi a lényeg kijelzősnél próbáljuk mindig csak a tollra magára koncentrálni miközben "egészében" nézzük a rajzot.

(#6014) Chronos85 válasza ArthurShelby (#6012) üzenetére


Chronos85
tag

Nagyon. Úgy még kb. másfél évig scanneltem és fotózgattam majd ezt tisztáztam, színeztem ki táblával. Persze mellette naponta mindig igyekeztem gyakorolni a teljes digi rajzolást is. Most már nagyon ritka, tényleg csak havonta 1-2 nagyon jól sikerült vázlatot szoktam így folytatni, többnyire inkább gyorsan újra megrajzolom.

Igen vannak aktív kijelzős táblák. 6 évig használtam egy Intous Pro-t (passzív kijelzős). Mai napig semmi baja tartaléknak és család ifjú tehetség jelöltjeinek van kikölcsönözve. Rendeltetés szerűen kell használni és a hegy; esetleg fólia cserén kívül mással nem kell számolni.
Idén januárban cseréltem le egy 16os Cintiqre. Nyilván a vékony üveg lap miatt egy minimális eltérés van a toll hegye és a kurzór között, de nagyon jól bekalibrálható.
Fél évig keresgéltem szerencsére volt lehetőségem kipróbálni egy Huion táblát ott volt késés, itt a táblával semmi ilyen nincs ha elkezd akadni akkor a kakaó szokott elfogyni a gépből. Itt: (#5724) bővebben már leírtam. Azóta az ott említett 16-os XP-Pen-t sokan dicsérik más fórumokon, mint lehetséges alternatívát.
Viszont ezek a táblák jóval drágábbak is, mint a passzívok.

1 hét 10 nap alatt meglehet szokni, hogy máshova kell nézni. Vannak erre nagyon jó gyakorlatok is, nem szabad feladni hamar átáll az agy.

Sztem amíg nem ezzel keresi az ember a mindennapit nincs értelme komoly pénzeket költeni, aktív kijelzős meg PRO táblára. Ma már a sima Intuos tolla is 2x annyi nyomás különbséget képes kezelni, mint az én régim és sose az volt a korlátozó tényező, nem is azért lett lecserélve. Sőt ismerek olyan művészt aki még a 3as generációval rajzol ott meg talán 1k volt ez az érték, most 4k-s tollat adnak (a PRO-é 8k-s). Itt megjegyezném, hogy a "kínaira" szeretik ráírni, hogy 8k de itt is utcahosszal nyer a wacom toll.

Ok vannak más pluszok is fentebbi kategóriában:
Dőlés érzékenység (10%ban hasznos lehet, de könnyen kiváltható);
Touch ring, extra gyorsgombok (billentyűzetet nemtod ezzel se teljesen kiváltani);
Touch funkció (egyénfüggő én kapásból tiltani szoktam, de ha közel viszed a tollat alapból letiltja)

Ezért is javasoltam, hogy az itt megspórolt moneyt inkább a nagyobb méretre érdemes költeni. Az M-es pont a határeset egy 16"os laptoptáskába befér, de 2 24es FHD monitorral is kényelmesen használható. Nem olyan régen próbáltam a régi táblámat egy 27es 4k-val is gond nélkül megbirkózott (az én szememnek kell a 32-34" monitor 4k-hoz). Asszem az újaknak meg már jóval nagyobb a tábla felbontása is.

Szerk.: látom Ronaldohun közben már megírta tömören, azért nem törlöm ki.

[ Szerkesztve ]

(#6015) ArthurShelby válasza Chronos85 (#6014) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Köszönöm a hosszú válaszokat neked is és Ronaldohun-nak is!
Tisztul a kép a fejemben a táblákról, azt hogy mit is szeretnék már kevésbé.
Az intuos vonal tetszik, azon belül is a paper edition. Viszont a paper edition pont meg is dobja az árat rendesen.
Ehhez akartam még kérdezni, hogy az hogy működik, mármint hogy tud a papírra írni egy digitális tollal? (különleges papír kell hozzá?)
Ha jól láttam a toll hátával meg lehet törölni?

Továbbá, milyen programot használtok gépen?
Photoshop, illustrator, vagy más nem adobe termékeket (paint pl :D , vagy esetleg gimp) ?

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#6016) Chronos85 válasza ArthurShelby (#6015) üzenetére


Chronos85
tag

Ha erre gondolsz (leírásban első link unboxing). Akkor mint láthatod is a varázslat a tollban és a táblában van, nem a papírban. Netán a bamboo foliora az inkább jegyzetelésre van nem rajzoláshoz. Nekem ezek ilyen vadhajtások ként maradtak a márkánál nem igazán értem miért nem koptak még ki.

A paper edition az egy Intuos Pro a fent látott extrával. Viszont amivel drágább annyiért már vehetsz egy rendes scennert, vagy olcsóbban egy állítható fényű lámpát és már egy közép kategóriás mobil is tud elfogadható képet készíteni a papír vázlatról.
Úgyis mind 3 variációnál kb azonos utómunkára lesz szükség.

Igen a toll másik fele is nyomásérzékeny alapból a radír van rajta, de azt raksz rá amit akarsz.

Szoftver: Ha hivatalos viszont eladótól veszed (pl.: fentebb említett 2 bolt is ilyen), adnak hozzá nem is rossz rajzprogramokat. Persze vannak jó ingyenesek is pl.: Sketchbook, Krita, Gimp stb.
Meg persze vannak a drága fizetősek Corel Draw, Adobe. Bár utóbbinál a PS-tés Illustratort már 12-13 EUR havidíjasként is bérelheted.
Bár PShez találsz a legtöbb anyagot neten, újabban azért a Procreate is elszaporodott hála az IPadnak. Ennek ellenére a fent említett ingyenesek is rajzolás szempontjából igen is jól megállják a helyüket. Amíg nem keres az ember pénzt vele sztem nincs értelme ilyen drága programokra költeni.

Persze MS Painttel is megy, csak éppen a paint nem tud nyomásérzékenységet vagy éppen layereket kezelni, ami azért ha már vki digitálisan szeretne "festeni" alap kell hogy legyen.
De ugyan úgy a word is kezeli vagy a CAD illetve 3Ds modellező programok, sőt igazából bármi amiben van digitális tollal való bevitelre lehetőség.

(#6017) smc válasza Chronos85 (#6016) üzenetére


smc
addikt

Mikor készül el az összefoglalónk? :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6018) Chronos85 válasza smc (#6017) üzenetére


Chronos85
tag

Ha érzel affinitást nyugodtan írd meg.
Annak a havi 1-2 embernek aki idetéved, ok karácsony ballagás környékén kicsit több, nem nehéz leírni azt a pár sort. Arra meg vagyunk itt szerencsére jó páran akik régóta nyúzunk ilyen eszközöket.
De komolyan te is elég jól képben vagy írd meg. Esetleg ha gondolod hogy szükséges kiegészíteni/átnézni küld el priviben nyugodtan.
Nem szeretek távirat stílusban írni a helyesírással is vannak gondok, bár azért remélem érthető amiket leírok :) Meg már öreg is vagyok hogy bármi örömöt okozzon, hogy a nevem az összefoglaló végén szerepeljen, inkább átengedem ezt másnak.

Csak vigyázz mert így is megkapjuk, hogy a Wacom bérencei vagyunk (bár így lenne, legalább fizetnének egy kis ropira valót :) ), hát még ha ez az összefoglalóban is kint lesz.
Azért az aktív kijelzősöknél már vannak remény sugarak, csak kevés és még márkán belül is nagy a szórás.. Remélem egy 5 év és valóban sikerül beérni, mert mint láthattuk is, olyankor kénytelenek előrukkolni egy olcsóbb, de jó helyen megnyesett termékkel.

(#6019) smc válasza Chronos85 (#6018) üzenetére


smc
addikt

Én nem vagyok rá alkalmas, öreg vagyok én is. :D
Meg amúgy is én már csak az ipad-et használom, kínai cuccokkal pedig sosem volt tapasztalatom személyesen csak amit a youtube-on találok. Ha neked jó leírni mindig engem nem zavar, szívesen olvasgatom a topikot. :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6020) Chronos85


Chronos85
tag

Lehet sűrűbben kellene itt fikáznom. Ma reggeli mailből:
"...Amennyiben a promóciós időszakon belül Intuos Pro Paper Edition M táblát vásárolsz, úgy azt a sima Pro M árán kapod meg..." 2019. november 30-ig [link]

Ez a hivatalos beszállító kis hazánkban. Hírlevelükre bárki felíratkozhat. Valszeg napokon belül a viszonteladóknál is megjelenik az akció (ott többnyire pár ezrest még lehet fogni). Csak ha vki pont ilyet szeretne.

Ennek ellenére még mindig úgy gondolom hogy a sima Intuos tudása is bőven elég pláne ha vki most ismerkedik ilyen eszközzel. Vannak különbségek, de ezek nüanszok, nem egy Trabant BMW köztire kell gondolni. Nem mellesleg a PRO ára is duplája.

(#6021) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Ismerősöm fiának kellene egy digitális rajztábla. Szerintetek 70-80 000 környékén van olyan tábla ami erre alkalmas lehet? Tudom hogy nem adtam meg túl sok támpontot, de sajnos ez a terület nekem eléggé kiesett így én se tudtam nekik tanácsot adni.
Annyit szeretne csak hogy tudjon a hozzávaló tollal rajzolgatni mindenféle figurát állatot házat autót meg egyéb dolgokat. Elég lehet ez az összeg, vagy jobban a zsebbe kell nyúlni hozzá?

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#6022) Chronos85 válasza jozsi252 (#6021) üzenetére


Chronos85
tag

Szia
Igen elég lehet. Kicsit vissza olvasol ott bővebben kivan tárgyalva.
Sőt most a fentebb már említett boltban BF miatt, igen jó áron hozzá is lehet jutni [Wacom Intuos M] . Ha tiszta fekete kellene az pár ezressel drágább, de érdemes lehet előtte videón is megnézni, mert használat közben csak a keret lesz színes.

Hatalmas respect a boltnak, eddig is korrektek voltak. Viszont itt tényleg minden évben igyekeznek valós és nem feltornázott árakat leakciózni BF-ra.

(#6023) jozsi252 válasza Chronos85 (#6022) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszi szépen! A szín igazából mindegy. És ami kijelzős az olyan 150-200-tól kezdődik?

iPhone 13 Pro Max

(#6024) Chronos85 válasza jozsi252 (#6023) üzenetére


Chronos85
tag

Inkább 200 körül indulnak.
Viszont aki most ismerkedik ilyesmivel annak a passzív kijelzős is bőven elég lesz, hogy beletanuljon.
Meg ugye most már elterjednek az ilyen tabletek is, de az megint más árkat és másik topik is. :)

(#6025) smc válasza Chronos85 (#6024) üzenetére


smc
addikt

Igen, de ilyen esetben érdemes fontolóra venni egy alap iPad-et. :K

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6026) Green94 válasza jozsi252 (#6021) üzenetére


Green94
újonc

Szia!

Szerintem simán találhatsz ennyiért (vagy kevesebbért is) megfelelő rajztáblát egy kezdő számára, legyen az megjelenítős vagy megjelenítő nélküli. Nézz szét az xp-pen és a huion oldalain de biztos vannak még ezeken kívül más alternatívák is. Kezdő/hobbi szintre én biztosan nem vennék wacomot vagy ipadet!! :)

(#6027) Green94


Green94
újonc

Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy eljött az ideje, hogy lecseréljem a sok évig jól szolgáló első táblám, ami egy genius gpen f610.

A probléma csak az, hogy nem tudom eldönteni, hogy ruházzak-e be egy megjelenítős táblára vagy maradjak a megjelenítő nélkülinél. Egy megjelenítős tábla hozzátesz annyit rajzolási élményben, hogy megérje a kijelző nélküli tábla többszörösét? Jó lenne kipróbálni egy ilyet vásárlás előtt de itt Debrecen környékén nem tudok egy olyan helyről se ahol ki lehetne próbálni egy megjelenítős rajztáblát...
Jelenleg az xp-pen 13.3 pro és az xp-pen deco pro small között vacillálok.

Tudnátok valami tanácsot adni a döntés meghozatalához?


(#6028) smc válasza Green94 (#6027) üzenetére


smc
addikt

Mire használod?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6029) Green94 válasza smc (#6028) üzenetére


Green94
újonc

Photoshop-ban rajzolásra főleg, meg néha egy kis 3d modellezésre

(#6030) Chronos85


Chronos85
tag

Szia!
Akkor haladjunk sorban.
[(#6026) Green94]
A Wacomnál a minőséget és a garanciát fizeted meg, az élményről nem is szólva. Az a digitábla ha rendeltetés szerűen használod jóval a garancia időn túl is tökéletesen fog működni, legyen szó bármilyen programról ami ilyen beviteli módot támogat. Kapni fogsz hozzá akár 5-10 év múlva is csere hegyet, vagy szoftveres támogatást. Sőt még meg is javítják, persze ez már hibától is függ, hogy anyagilag megéri-e.

Ez sajnos a többieknél nem jellemző. Felbukkannak jól sikerült szériák egy-egy gyártónál, de pont a beugró szintnél hatalmas szórás van. Persze egy ideális világban eléd raknák az összes gyártó összes termékét, itt van válassz. Viszont annyival nem olcsóbbak ezek a "kínaik", hogy az ember akár 2x is próbálkozzon, talán majd most sikerül egy jobbat kifognom.

Nyilván mindenkinek a maga dolga eldönteni. Én is megjártam és lehet mondani, hogy elfogult vagyok, de jó szívvel csak a fenti márka termékeit tudom javasolni legyen az hobbira vagy akár kezdőnek.
Senki nem ajánlott itt több százezres aktív kijelzős meg Ipadokat (azért ezt sok minden másra is lehet legalább használni ha a rajzolás végül nem jött be.) olyannak aki most ismerkedik ezzel, kivéve ha direkt kérte az illető, éppen ellenkezőleg.

[(#6027) Green94]
Pont mivel nem olcsó, biztos rászánnám azt a napot meg a vonatjegyet és inkább feljönnék Pestre (vagy akár telekocsival még olcsóbban megúsznád).Úgyis nemsoká jön az Ádventi vásár, ha táblát nem is, de legalább szétnéznél...

Ha mindenképpen vélemény kell.
3D modellezésben nekem semmi előnyt nem nyújtott.
Rajzolásban: Vektor, Tus stílusú rajzoknál gyorsabban tok haladni. "Festészetben", Concept artnál, Matte paintingnél nem igazán max vázlatolás szakaszban.

A 13as sztem nagyon kicsi (az aktív felületet vágd ki kartonból és rögtön meglátod), nekem 16os van azért egy 24es monitor után szokni kellett, meg azt is hogy újra van amit kitakar a kezem.

Itt aztán még nagyobb szórás van. Panel elszíneződik, készülék mennyire melegszik, mekkora késés van a toll és a megjelenítő között stb.
Szóval én biztos nem venném meg látatlanban.

Állítólag az xp-pen 15.6 Pro és a 22E Pro külföldi fórumok és összehasonlító videók szerint jó alternatívája lehet a Wacom Cintiq hasonló méretű nem Pro verzióinak, személyes tapasztalatom viszont nincs velük.

Üdv.: Chronos

(#6031) Green94 válasza Chronos85 (#6030) üzenetére


Green94
újonc

Szia!

Köszi a választ. Végül arra jutottam, hogy inkább maradok a kijelző nélkülinél addig amíg nem tudok kipróbálni egy kijelzős táblát. Túl drága zsákbamacska lenne egy ilyet berendelni látatlanba :)

(#6032) Lacpac


Lacpac
őstag

Sziasztok.

Van egy kis gondom, amire nem igazán találtam megoldást!
Lányomé a cucc.
Adott egy Win10 lapos, és egy Parblo A610 rajztábla és a Paint tool SAI szoftver.
Az a gondom, hogy a rajzoló programban nem működik a rajztábla. Ha a háttérbe teszem a SAI-t, megy a tábla..
A megoldást nehezíti, hogy a win10-et nem ismerem. Alig találtam meg benne az eszközkezelőt is. :B Amíg van támogatás addig az asztalin win7 van.

Mit lehetne vele tenni hogy tudja használni a csemetém a táblát a SAI-ban?

(#6033) *Ropi* válasza Lacpac (#6032) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tegyen fel Win 7-et (virtuálisan). Vagy vegyen másik táblát.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6034) smc válasza Lacpac (#6032) üzenetére


smc
addikt

Sai 2 próba? Van belőle demo.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6035) Arti1


Arti1
aktív tag

Sziasztok,
ez:
[link] a wacom tábla jó lehet sima photoshoppos retushoz? Semmi rajzolás meg grafika, csak a retus folyamat gyorsításához.
esetleg valami más, használtan? Ebay-es vásárlástól sem félek :)
köszi előre is!
Arti1

http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704

(#6036) Krisyta1


Krisyta1
lelkes újonc

Hy!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Van egy Genius EasyPen i405x-em ami eléggé haldokló állapotban van. A tolla csak úgy zabálja az elemeket, ráadásul az egyik gombja nem is működik. A tábla része meg nem mindig érzékeli a tollat, van úgy, hogy 10-20 percet kell várni hogy ismét dolgozni lehessen vele.
Ezért szeretnék venni egy másikat. Itt és máshol is a wacomot ajánlották, mivel az a legjobb. A korábbi tapasztalatom alapján nem szeretnék Geniust, és a Trust-öt is elvetették (a korábbi beszélgetések miatt).
Viszont találkoztam még pár márkával ez az Xp-pen, Huion és a Veikk(asszem így írják).
Van esetleg valaki aki ismeri, ne talán használt ilyen táblákat?

Én csak annyit találtam hogy az Xp-pen az állítólag van olyan jó mint a wacom, csak olcsóbb.
:F

(#6037) Rosszver


Rosszver
friss újonc

Sziasztok

Microsoft surface pro 7 és egy xp pen 22r +laptop közt vívódok. Photoshopban fotomanipulaciora használnám. Mit válasszák,mit javasoltok.A wacom táblák vagy drágák vagy túl kis méretek abban az árkategóriában.

(#6038) smc válasza Rosszver (#6037) üzenetére


smc
addikt

Ha nem rajzolsz rajta akkor szerintem teljesen felesleges a nagy méret, viszont a photoshophoz memória és proci is kell rendesen, így én egy bivaly laptopot és egy pici intuost próbálnak meg, fullhd mellé elég a legkisebb, 4K-ra már minimum medium méret kell.
mennyire fontos a mobilitás?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6039) Rosszver válasza smc (#6038) üzenetére


Rosszver
friss újonc

Szia

Nem a mobilitás a legfontosabb , a mostani gépem elavult egy 13 éves config az akkori középkategória felső fele de mára elavult és megérett a cserére .Azóta viszont megváltoztak a körülmények,játékra x boxot a napi netezesre ott a telefon, a gépemet csak photoshopra használom de nehezen küzd meg a 2-3 gb s fajlokkal mellé egy wacom intuos drawot használok de így nem az igazi .Szeretnék egy táblát amelyiken látom is mit csinálok hiszen elég komplex photomanipulaciokat keszitek és szempont lenne a nagy kijelző is.Tehat azért kezdtem el gondolkodni 2 az 1 ben megoldásom. Mi a tanácsod?

(#6040) kuyarashi válasza Rosszver (#6039) üzenetére


kuyarashi
őstag

Egyéni vélemény, de ha nem számítana a mobilitás, akkor egy pár éves workstation (combosabb CPU és RAM filléres hozzá és az egész konstrukció minőségétől nagyon elmarad egy kommersz konfig), plusz Cintiq 16 FHD.
Ez viszont abszolút helyhez kötött. A mai laptopokat pedig nem szívesen minősítem, de egy régebbi aranyközépút lehet a Cintiq-el.
Egy biztos; ha tábla, akkor Wacom.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#6041) Rosszver válasza kuyarashi (#6040) üzenetére


Rosszver
friss újonc

Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat!Minden jót !

(#6042) Chronos85 válasza Rosszver (#6039) üzenetére


Chronos85
tag

2 hónapja jártam hasonló cipőben egy 10 év körüli konfigot kellett cserélni. Bár akkor már kijött néhány teszt az új Ryzennel (3k-s széria) multimédiás felhasználásra. Azért még jócskán remegett a kezem a vásárlás gomb felett. :)
Ma már örül a fejem, mert beton stabil és nagyon jó ár/érték teljesítményt kaptam. Úgy látszik végre az AMD is beérte (lehet hogy be is előzte) az Intelt. Sztem ma már min. 16GB és 1 SSD aminél indul a dolog, ha a 4K renderelés/videó vágás is tervben van akkor meg még fentebb kell menni. VGA szerencsére annyira nem lényeg, mert itt aztán jócskán elszálltak az árak.

Ahogy kuyarashi is írja ezt laposban igen drágán mérik, mellé még orkánt is kapsz. És akkor még egy normális kijelzőt is nézni kell, pláne ha széles színtérre is szükség van. Szóval ha nem létszükséglet a mobilitás, inkább vmi asztalit nézzél.

Kijelzős tábláknál is Wacomon kívül a többinél elég nagy minőségben a szórás és nem biztos, hogy ami elsőre olcsónak tűnik hosszútávon is az marad.
Így ha van lehetőség vhol előtte biztos nyúznám pár órát. Nyilván még mindig távol vagy a napi több órás rendszeres használattól, de azért ennyi idő alatt is kiszoktak derülni dolgok.

:)) :DD Mindenkinek Sikerekben és Kreativitásban Gazdag Új Évet Kívánok! :DD :))

(#6043) kuyarashi válasza Chronos85 (#6042) üzenetére


kuyarashi
őstag

A Cintiq mellé nem is volna fontos a pro monitor, mert a kijelzője egész korrekt.

Boldog új évet mindenkinek!

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#6044) Rosszver válasza kuyarashi (#6043) üzenetére


Rosszver
friss újonc

Köszönöm szépen a tanácsot.BUEK

(#6045) *Ropi* válasza kuyarashi (#6043) üzenetére


*Ropi*
félisten

Neked nem kell mondanom, hogy minden megjelenítő annyira jó, amennyire pontosra kalibrálható - a kijelzős táblákat is lehet / kell. :)

Itt írtam tippeket számítógép összerakásához (fotó-, és videószerkesztésre optimalizálva). :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6046) Krisyta1


Krisyta1
lelkes újonc

Helló, a grasshopper. hú-n kívül van még más cég /üzlet/bolt/weboldal ami rajztáblákkal foglalkozik Magya-on.?

(#6047) kuyarashi válasza *Ropi* (#6045) üzenetére


kuyarashi
őstag

Naná, természetesen olvastam is. A lényeg, hogy a lehetősége megvan. Ugyanígy, ha monitort venne, azt is kalibrálnia kellene, mert addig az sem volna releváns. Rosszver kihangsúlyozta, hogy neki csakis rajzolásra kellene (filmezni, netezni, szerkeszteni nem), tehát a monitort nem igazán használná, csak a táblát. Ergo, monitorból akár egy TN is elég volna, mert kb. csak rendszerindításhoz kellene.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#6048) smc válasza Krisyta1 (#6046) üzenetére


smc
addikt

OázisComputer

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6049) *Ropi* válasza kuyarashi (#6047) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ja, félreérthető voltam: a linket nem Neked tettem be (tudom, hogy már olvastad), hanem a poszt tolónak. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6050) Krisyta1


Krisyta1
lelkes újonc

Köszönöm! :DD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.