Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) Dexter68


Dexter68
addikt

Éééés van Wacom.hu. Ééééés rajta az intuos4

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1252) FazekasLaci válasza Dexter68 (#1251) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

:) A Wacom.hu nem a Wacom hivatalos oldala, csak megtévesztően hasonlít. Ügyes kereskedői domain-regisztráció :) Pontosan ezért nincs is hivatalos link a wacom.eu-ról.

Igen, az Intuos4 már kapható, a leírások már nálunk is fent vannak, és örülök, hogy a Wacom nem emelt árakat :) Az A4-es is csak azért drágább, mert régebb óta akciózza :)

Ha a leírások mellett az aktuális árak is érdekelnek valakit, nálunk már megtalálja, az első szállítmányunk legkésőbb keddig itt is lesz, úgyhogy a jövő héttől szívesen látunk bárkit, aki élőben is szeretné kipróbálni az Intuos4 új táblákat.

http://www.grasshopper.hu/news/89/Wacom-Intuos-4-digitalis-rajztabla-profiknak-keszult.html
[link]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1253) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Engem az Intuos4-ben az nagyon érdekel, hogy a 2048-as nyomásérzékenység valóban kijön-e az életben. Csak azért, mert az Intuos3-nál 0,3 grammonként volt egy nyomásérzékelési szint, így jött ki az 1024 szintű nyomásérzékelés 30-400 gramm tartományban.

Az ExpressKeys melletti gombok feliratai bíztatóak, mert én eddig nem nagyon használtam a gyorsgombokat, bár a lehetősége jó. Talán megszokásból a billentyűzetet használtam. Lehet, hogy át fogok szokni rá bizonyos programoknál, ahol a lehetőség adott, csak eddig azokban nem használtam gyorsbillentyűket (ld. szövegszerkesztés).

Az ExpressKey-ről elérhető a PopUp Menü opció utódja, ami speciális menürendszert jelenít meg. Ez nagyon látványosnak néz ki, és ha a Wacom megtartotta a jó szokását, akkor az új Intuos4 driver valószínűleg meghajtja majd az Intuos3 és a régi Intuso táblákat is, így azokban is lehet majd használni ezt a funkciót. (Legalábbis ez tök jó volna :) )

A forgatásérzékenység nem egyértelmű a leírásokban, de feltételezem, hogy a csomagban található toll továbbra sem forgatásérzékeny és csak a vágotthegyű toll (Art Pen - ami extrán rendelhető) tud forgatásérzékenyen működni az Intuos4-ben.

A hegyekre is kiváncsi vagyok... 10 db heggyel jön, és szerencsére újak is megjelentek.

Kipróbáljuk majd azt is, hogy az Intuos3 tollak és eszközök működnek-e Intuos4 alatt. Ez azért lesz fontos, mert ha valakinek van régebbi kiegészítője és új táblát szeretne, akkor nem mindegy, mennyit kell cserélnie :)

A Design-ról meg annyit: eddig az összes Wacom termék életben sokkal szebb volt, mint azt a marketinges képeken lehetett látni. Ezt az Intuos3 Special Edition felhasználók különösen meg tudják erősíteni :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1254) Dexter68


Dexter68
addikt

Üzenem wacoméknak, hogy nem a gombokat, meg a tapipadot kéne pimpelni, hanem egy olyan jó fogású tollat kéne csinálni, mint ami 15 éve volt. Akkor anyagában színezett finom kis tollacska volt, mos meg ez a gumi-izé és kályhezüsttel lefújva.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1255) Dexter68 válasza FazekasLaci (#1252) üzenetére


Dexter68
addikt

nekem leginkább az volt gyanús, hogy nincs driver letöltés.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1256) FazekasLaci válasza Dexter68 (#1255) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

meg teljesen más a minősége és a desing-ja, mint a Wacom külföldi oldalainak, amik ráadásul valóban hivatalosak is :)
Ingyenes Joomla motoron fut. Ha valaki gyorsan egy hírportált össze akar dobni, az letölti a Joomlá-t (www.joomla.hu), keres egy jó template-et, aztán felrak rá néhány cikket. A Joomla weblapok nagy előnye, hogy könnyű adminisztrálni és már alapból sem kell sokat beállítani, hogy struktúráltan jöjjenek a szövegek.

Nekem a következő amerikai Wacom oldal nagyon bejön, még akkor is, ha inkább a látványra mentek rá: http://intuos.wacom.com/ [link]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1257) FazekasLaci válasza Dexter68 (#1254) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Olyan toll most is van, csak kb. 20e-ért kell többet kiadnod érte. Úgy hívják, hogy classic pen és a mai napig rendelhető valamennyi Wacom Intuos-hoz, ha nem megfelelő az, ami a dobozban érkezik.

Szóval a tollra azért kiváncsi vagyok, ha már kipróbáltam, akkor írok róla néhány gyakorlati tapasztalatot is. Valószínű, hogy azok fognak inkább erre a táblára frissíteni, akiknek már 5-6 éves a régi táblájuk. Ugyanis az már tapasztalat, hogy 1-2 éves táblákat ritkán cserélnek le, ha munkára használják, mert ahhoz túl strapabíró és a következő verziók sem sokkal tudnak többet.

Korábban az Intuos1 és az Intuos2 között csak design különbség volt, tudásban mindkét tábla ugyanazt tudta. Az Intuos2 és a 3 között pl. a felbontás, a touch strip és az ExpressKeys volt csak különböző. Meg a design.
Ha így nézzük, az Intuos4-nél többnek kell lennie :) De ezt majd az élet és a gyakorlati tapasztalatok meghozzák.

Nálunk egyébként vásárlási kötelezettség nélkül, csak úgy kiváncsiságból is ki lehet próbálni, szívesen odaadjuk egy kis időre bárkinek próbálgatni (persze nem hazavivősen :) ). Csak egyeztessünk előtte időpontot, akit érdekel :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1258) ByKa


ByKa
csendes tag

Üdv. Tnap elkezdtem írni aztán inkább visszatöröltem a hozzászólást.

Szerintem csili-vili.

Az emelt pressure biztos nagyon jó, de nekem az Intuos3 1024 szintje is több, mint elég (amatőr vok), az Intuos4 tolla nagyon nem szép vagy csak nem tetszik, de biztos oka volt a grip megnyújtásának. (mintha azt írták volna, hogy a dobozban megtalálható alkatrésszel megvastagítható...)
Az express key-ek melletti OLed kijelző praktikus de akkor már miért nem színes (lásd Optimus Keyboard) baromi jól nézne ki rajta nyitott program nélkül az Adobe család indító ikonkészlete... Nem baj, az Intuos5-ben benne lesz gondolom.

Az új radiál menűre kíváncsi vagyok, valóban jó ötletnek tartom.
Ha nem vettem volna új Intuos3WSE-t, biztos elgondolkodnék, de így elsőre most váltani azért nem váltanék.
Engem is érdekelni fog, hogy kompatibilitás lesz e a korábbi táblákhoz, de nem tartom valószínűnek, (emelt nyomásérzékelési szint) meg pusztán üzletpolitika, én sem úgy gyártanám... és nyilván aki teheti úgyis mindig az újabbakat vásárolja, kicsit bízok benne, hogy lejjebb szorítja a használt i3 táblák és főleg eszközök árait.

Summa:
nem szép (ezer bocs: NEKEM nem tetszik az új design) de biztos jó
ha nem volna most új táblám valszeg ilyet vennék
így most valószínűleg megvárom az Intuos5-öt

és elnézést mindenkitől, ez csak első benyomás vakon az olvasottak alapján
MINDEN tapasztalat nélkül.

iMac20', MBP15', Wacom Intuos3 A5W-SE, Bamboo Pen&Touch

(#1259) FazekasLaci válasza ByKa (#1258) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A tollat azért kell időről-időre hosszabbítani, mivel két feladatnak is szeretnének megfelelni:
- egyrészt, azok, akik úgy dolgoznak a digi tollal, mint a hagyományos ceruzával, nem nagyon favorizálnának egy olyan tollat, ami olyan hosszú, mint egy hagyományos ecset.

- azok azonban, akik festeni szoktak, teljesen másként fogják a tollat, mint akik rajzolgatnak. Ők az igazi művészemberek. Már láttam olyat is, hogy felállítják a táblát, mint a vásznat, bár ez inkább magyar öszvérmegoldás, amikor sajnos nincs pénz egy tábla-monitorra.... Ilyenkor viszont, ha másként fogod a tollat, az a jó, ha hosszabb. A Wacom nyilvánosan is a festészet és a grafika magasabb rétegei felé mozdul el, ami az árazását is tükrözi a terméknek.

Sajnos egy tollban kétféle célnak valóban nehéz megfelelni, de kétfajta táblát gyártani a két ellentétes igény miatt a mai gazdasági helyzetben meg nem nagyon gazdaságos, elég csak a csomagoló gépsorokra gondolni.... Egyszer volt szerencsém látni élőben egy komplett Lego gépsor működését és meg kell mondanom, hogy csak a lego bábu összerakására vagy 10 gép volt egymás után kötve. Ebből volt ami csak azt csinálta, hogy lehajtotta a bábu kezét a rárakás után.

Én kiegészítőként raktam volna be - de mint tudjuk, a művészek globálisan sincsenek elengedve sok pénzzel. Így szerintem külön nem is nagyon vennének egy digitális ecsetet...

Az emelt nyomásérzékenység annyira nem tűnik érdekesnek, valószínűleg a 2. generációs tolltechnológia velejárója. Ami érdekesebb, az az, hogy az új technológia elméletileg egyenletesebben képes érzékelni a nyomást, így kisebb nyomáserősségnél is jól kijönnek majd az árnyalatok. De ezt majd a gyakorlati tapasztalat igazolja, hogy van-e különbség.

A gyorsbillentyű-kombinációk mellett az kiejlző valóban praktikus, valószínűleg a színes többe került volna :) Kérdéses, hogy mennyire használható és jó,, ez egyben eldönti majd azt is, hogy valóban kell-e bele színes kijelző. Lehet, hogy az majd a Special Edition-ban, vagy a Platinum Edition-ban lesz pár év múlva :) Erre is azt tudom mondani, hogy ezt majd szintén a gyakorlati tapasztalat fogja megmutatni. Mivel a jövő héten már lesz nálunk, így az első eredményeket, véleményeket majd beírom, de mindenki kipróbálhatja saját maga is.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1260) morte8


morte8
csendes tag

Köszi Sage, így már 2 megoldást is találta a kontúros problémámra.:)

(#1261) graf65


graf65
csendes tag

Hali!Itt figyel az asztalomon az intuos4 M verziója.Igaz 2 órája kaptam meg.Első benyomásaim nagyon jók a tábláról.Rossz hír-Természetesen intuos 3 tollakkal nem kompatibilis.Érzékenysége nagyon jó.A részleteket külömböző tapintású hegyek kipróbálása után.

(#1262) Silverwood


Silverwood
csendes tag

Üdv!

kb egy hónapja vettem egy Wacom bamboo táblát, és nagyon szeretem, azóta szinte le sem teszem a tollat, de most egy napja tollhegy egy ponton valahogy éles lett és elkezdte karcolni a táblát. Nem húz bele árkokat, de eléggé elbátortalanodtam emiatt, nem akarok károkat okozni, meg amúgy is eléggé kényelmetlen úgy húzni a tollat hogy közben érzem hogy nem klappol valami. Igazából a tollhegyen nem látok semmit. Tanácstalan vagyok eléggé. persze el lehet fordítani a tollat de előbb utóbb mindig beleszaladok ebbe a dologba. Valami tanács?

(#1263) tikshow válasza Silverwood (#1262) üzenetére


tikshow
addikt

cseréld ki a hegyet, kapnod kellett hozzá, csipesszel vagy ollóval(gyengén fogd össze nehogy elcsessze) kijön lazán, erőlködés nélkül

(#1264) bigmasterg válasza tikshow (#1263) üzenetére


bigmasterg
addikt

Nekem csipesz hiányába, vészmegoldásként simán sikerült foggal kihúznom. :DDD

(#1265) Silverwood válasza tikshow (#1263) üzenetére


Silverwood
csendes tag

Nem kaptam hozzá, csak a toll volt, a tábla meg a szoftverek. Amúgy mitől lehet hogy ilyen rövid idő után ez van? még csak egy hónapja használnom. ha külön vennék hegyet, akkor típusból egyféle van a wacom táblák tollaihoz? Kell valamire külön figyelnem? Ha elkezdek babrálni a tollhegyekkel az kihat a garanciára vagy ez még a rendeltetés szerű használatnak minősül?

(#1266) tikshow válasza Silverwood (#1265) üzenetére


tikshow
addikt

biztos lehet kapni ahhoz hegyet, de majd a hozzáértők megmondják, intuos3-hoz 2400 vagy mennyi, fentebb van írva valahol, szerintem az kompatibilis vele

(#1267) FazekasLaci válasza Silverwood (#1262) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A legjobb, ha mielőbb kicseréled. Nálunk van rakin, 5 db. 2400 Ft+ÁFA.
Ha tényleg karcol, akkor nincs más lehetőséged. Biztosan valami megsértette a hegyet, és lehet, hogy emiatt hiányzik belőle egy picike rész, mert ez azért nem általános dolog...

Cím: ScanDer Kft. - 1146 Budapest, Thököly út 61. Térkép: [link]

Mielőtt jössz, csörgess meg, a kollégával félretetetem: 70/429-3200

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1268) FazekasLaci válasza tikshow (#1266) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A garanciára semmilyen módon nem hathat ki a hegy, mivel eredeti Wacom hegy.
A Bamboo tábla csomagban alapból nem volt kiszedő csipesz, mivel tartalékhegy sincs. Kiszedő csipesz még az Intuos-okban sincs alapból...

Egy női csipesz egyébként sokkal jobb, mint az úgynevezett gyári... Elég nehézkes ugyanis azzal kiszedni. Egy egyszerű aluminium gyűrű, a végén egy pici bemélyedéssel, amivel a tollhegyet elméletileg meg lehetne fogni (de a legtöbbször inkább nem, ezért jobb a női csipesz :D )

A tollak egyébként úgy vannak elkészítve, hogy a felhasználók "piszkálhassák" a hegyet, vagyis tudják saját maguk is cserélni. Ehhez nem kell még szakszerviz sem, különösen azért, mert a Wacomnak hivatalos szakszervize egész Európában csak Németországban van, a központban (mivel spec. szerszámok kellenek a javításokhoz, meg különben a Wacom olyan ritkán romlik el, hogy egy komplett hálózatot javításra nem is érdemes fenntartani).

Mi is, mint minden Wacomos kereskedő saját magunk küldjük be a németországi központba javításra, ha valami elromlik. Addig mi meg általában cseretáblát/tollat adunk, amíg a kintiek megcsinálják. Persze ez soha nem a vásárló költsége :)

Az Intuos3-hoz való hegy fizikailag ugyan belemegy a Bamboo-ba, meg működik is rendesen vele, azonban ha fekete a Bamboo-d, akkor inkább fekete Bamboo hegyet vegyél, mert az szebb :) A pepita (fekete toll + fehér hegy) toll nagyon furcsán néz ki :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1269) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Bejöttek az első Intuos4-esek. Első ránézésre: szépek. Második ránézésre - ki kellett próbálnom. Harmadik ránézés már nem volt, kipróbáltuk és nagyon jó.

Úgyhogy a saját korábbi Intuos3 A4 digitális táblám jó áron eladó, ha valakinek kell :)
Ingyen teszek rá eredeti vadiúj fóliát a táblára és 5 db vadiúj tartalék hegyet is adok hozzá :)
Jó állapotban van, így meg olyan, mintha vadiúj is lenne :)

Megnézhető, kipróbálható nálunk az Intuos4-gyel együtt....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1270) Silverwood válasza FazekasLaci (#1267) üzenetére


Silverwood
csendes tag

Köszi a gyors választ és a segítséget!

(#1271) 1nsan1ty válasza FazekasLaci (#1269) üzenetére


1nsan1ty
tag

helló! fóliát miet lehet tenni az intuos3 táblákra ?
nekem nem volt alapból rajta. (intuos3 a5 wide se). Szerinted egy intuos3-ról érdemes intuos4 re váltani ? egyedül a dupla nyomásérzékenység ami érdekes számomra, de már az intuos3 is hihetetlen érzékeny. de azon felül nem látok benne nagyon újdonságot. a felbontás és válaszidő úgylátom maradt a régi. a külseje az egyáltalán nem jön be nekem. az intuos3-SE szerintem sokkal elegánsabb az üveges felületével. bár ez egyénfüggő kinek mi tetszik :)

tollban milyen az új grip pen ? érdekes, de nekem eddig tollak közül amiket próbáltam grafikus tábláknál mindezidáig az a6-os fekete bamboo tolla jött be legjobban. könnyű és nagyon jó a fogása szerintem.

(#1272) FazekasLaci válasza 1nsan1ty (#1271) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!
Dehogyisnem volt... Azon dolgozol. Az a műanyag egyébként levehető és cserélhető. Ha a körmöddel a tábla aljánál az aktív felületet fedő fóliát felemeled, akkor Te is láthatod :)
Van átlátszó és átlátszatlan ezekből, az átlátszatlan van az Intuos3-on alapból, de ugyanannyi az átlátszó is, akkor tehetsz alá pl. családi fényképeket :)

Az életben szebb, mint képen. Kicsit futurisztikus, viszont nagyon jó a gyorsbillentyűk melletti LCD kijelző.

A tollat holnap fogom jobban letesztelni, úgyhogy majd írok egy összehasonlítást.
Nekem a gyorsbillentyűk miatt mindenképpen bejön az új tábla, bár az is igaz, ezt kevesen használták eddig ki és valószínűleg a későbbiekben sem lesz másképp. Én a kijelző miatt kicsit izgulok, hogy a nagyobb igénybevételt hogyan fogja bírni, mert az eddigi táblák strapabíróak voltak, de nem is voltak rajta ilyen kis érzékeny részek....

Ha valakinek egyébként képben nem jön be az Intuos4, a régiekre most kiárusítás van, úgyhogy addig tudunk rendelni, amíg a Wacom németországi raktárában még van....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1273) 1nsan1ty válasza FazekasLaci (#1272) üzenetére


1nsan1ty
tag

ja hogy az a műanyag a fólia ? :D erre nem is gondoltam. én fólia alatt tényleg valami vékony fóliára gondoltam hehe.
az új intuosnál ahogy látom sajnos pl egy a5 wide tábla (medium) jópár centivel kisebb mint az intuos3 a5 wide mérete. az aktív felületre gondolok természetesen.

(#1274) scham


scham
tag

helló. szimpatikus topik ^_^
és remélem tudtok segíteni: mennyit érdemes adni egy "használt" (megvásárolt, de bontatlan) WACOM Volito2-ért? sehol sem találok (főleg magyar) árakat, google az ellenségem.

grazie előre is.

default aláírás

(#1275) FazekasLaci válasza scham (#1274) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

18e volt a nettó listaára. Szerintem olyan 7-8e körül el tudod adni. Ha többet kérsz, Bamboo One-t fognak venni, az hasonló tudással rendelkezik, viszont 12e körül már van. Sajnos a Volito elég gázos széria volt, a Bamboo ezerszer jobb nála, igaz a 18e-es fekete, vagy a Fun, nem a Bamboo One, mert az butított, így pl. mi nem is áruljuk.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1276) tucsike86 válasza FazekasLaci (#1275) üzenetére


tucsike86
tag

Volito húúúú arról egyszer kifejtettem a véleményem... kár volt a wacom-nak legyártani, de komolyan. Lejáratta magát vele szvsz. (azaz nem lejáratta magát nyilván, de aki az alapján ítéli meg a wacom-ot mint gyártót, hát, nem lehet túl jó véleménye róla, pedig egyik táblája sincs olyan **** mint a Volito, ami az én véleményem szerint nem is wacom..)

[ Szerkesztve ]

(#1277) levy1983


levy1983
aktív tag

Sziasztok!
Van itt valakinek személyes tapasztalata a Genius G-Pen M712, esetleg a G-Pen M609-es táblával? Photoshopos képmanipulálásra szeretnék venni egyet és nagyon csábító az M712-es mérete és paraméterei.
Előre is köszönöm a segítséget.
Levi

Mert a jóidőhöz munka kell!

(#1278) tikshow válasza levy1983 (#1277) üzenetére


tikshow
addikt

[link] - ennyit tudok róla csak

[ Szerkesztve ]

(#1279) levy1983 válasza tikshow (#1278) üzenetére


levy1983
aktív tag

Hát ez nem sok.

Egyébként most olyan infókat találtam a neten, hogy a Genius M712, Trust TB-7300 és Aiptek 14000U táblák ugyanazok, csak más köntösben és más felirattal. Szóval van valakinek személyes tapasztalata a fenti táblák valamelyikével? Visszaolvasva láttam, hogy jópáran tervezték a Trust TB-7300 megvételét, de senkitől sem láttam értékelést. Vagy senki sem vette meg?

Mert a jóidőhöz munka kell!

(#1280) KMZ


KMZ
csendes tag

Üdv!

Fazekas Lászlóhoz intézném kérdésem. Wacom Intous3 a5 wide táblámhoz szeretnék beszerezni védőfóliát/műanyagféleséget, amit munka befejeztével rá tudok rakni hogy ne porosodjon, valami stabil kéne hogy ne fújja le róla a szél meg ilyesmi. Van a táblához ilyen speciális kiegészítő, vagy oldjam meg valahogy máshogy?

Előre is köszi a választ: KMZ

(#1281) tikshow válasza KMZ (#1280) üzenetére


tikshow
addikt

a dobozba volt egy védőfólia, hogy ne sérüljön, ez csak szállításhoz volt persze, viszont máig használom, ha viszem valahová, és elég strapabírónak tűnik :)

(#1282) KMZ


KMZ
csendes tag

Én olyanra gondolok amit a billentyűzetre tudok tenni, most néztem meg a dobozt de ilyen fóliát én biza nem találtam...

(#1283) FazekasLaci válasza KMZ (#1280) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Ilyet tudok ajánlani:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/kiegeszito/intuos3-hordtaska.html [link]

Van másfajta táska is, de ennél jobb megoldást nem tudok. Olyan, amivel letakarod, hogy ne porosodjon, olyan nem is létezik.

Egyébként nem kell nagyon félni a tábla porosodásától. Egyszerűen le kell törölni nedves ronggyal. Úgy van megcsinálva, hogy ha az asztalodon hagyod, a por igazából nem kezdi ki. Persze ne a hátsó kertben tárold, mert akkor annak a por tényleg ártani fog :) De alapból nem kell nagyon kímélni, óvni, ezt tényleg munkára tervezték.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1284) KMZ


KMZ
csendes tag

Tehát elég egy enyhén nedves rongy is ...köszi:)

Még egy kérdés: igaz már 3 hónapja megvan a tábla, de ezt az airbrush-t nem nagyon tudom használni. Olvastam a kézikönyvet, miszerint a tilt funkcióval lehet valamit babrálni, de az a sima tollon is megvan (gondlom a dőlésérzékenységnél veszi figyelembe a dolgokat). Namost egyszerűen csak azt szeretném kihozni a festékszóróból, hogy beállítom egy irányba mondjuk éles szögben bedőltve, és szépen abban a szögben folyamatosan fújja rá az adott brusht, távolabbra szétszórva és homályosabban, a toll hegyénél meg erősebben. Itt a "stylus wheel" vagy "tilt" beállítást kell alkalmazni? Mert én tényleg csak annyit szeretnék egyelőre hogy tartom a festékszórót, és szépen adagolja a brusht bármiféle gombnyomás nélkül, egyszóval pl. egy 20 fokos szögbe beállított festékszóróval kapjak egy ellipszisből kiinduló homályos tölcsér-szerűséget a képen. Jó helyen kutakodok egyáltalán ha a "shape dynamics"-nál nézem?

(#1285) KMZ


KMZ
csendes tag

Még egy utolsó kérdés:)

Szeretném ha valamelyik touch stripem (utólag meglátom a jobb-e vagy a bal a megfelelőbb) a brush nagyságát állítaná, sok helyen olvastam hogy a "[" és a "]" gombokkal lehet ezt elérni, de nem nagyon fogja fel ha az "Alt Gr-F" és az "Alt Gr-G" állítom be a keystrokera...Photoshop CS3at használok, és pár fórumon írták hogy nem árt ha a billentyűzetet is angolra állítom...hát az se vált be. Egyáltalán micsoda a gyorsbillentyű a brush-méret állításhoz?

amúgy a legfrisebb művem: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1286) ByKa válasza KMZ (#1285) üzenetére


ByKa
csendes tag

Helló.

Az airbrus-t PS-ben nekem sem sikerült úgy beállítanom, ahogy te is írod, a Painter viszont alapból úgy kezeli.
Én az airbrusht ps-ben úgy konfigoltam, hogy a nyomásérzékenység szabályozza az átmérőt és keménységet, a görgővel meg állítom tul. képpen a festékmennyiséget (átlátszóság), így nagyon széles skálát képes lekezelni ez az egyetlen eszköz.

A touchtrip beállítása ecsetméretre: (nálam a jobb oldali a zoom, a bal az ecsetméret)

Ps-ben az ecsetméret billentyűparancsait állítsd át (nekem most pont és vessző) :

{
- edit -
- keyboard shortcuts -
- [ PS-defaults - és - Tools - ] (ez a kettő a legördülő)-
itt a listán keresd meg a
- Decrease Brush Size és
- Increase Brush size
}
funkciókat.

Nem kell angolra tenni a billentyűzetet és mindegy mit raksz rá, csak a ps billentyűparancsai közül még szabad legyen, ha ezt konfigolod a táblád le fogja kezelni (nagyszerű dolgok ezek)

Én is kérdeznék:
még mindig nem tudom beállítani kétmonitoros üzemmódban a ps-t, hogy az eredeti kép (ablakok-új ablak) duplikálásával az egyiket ha szerkesztem, látszik szépen a másikon is, de szeretném ezt teljes képernyőn látni a külső monitoron. (ps-Cintiq bemutatókon ezt látni mindenütt). Egész egyszerűen a képet nem tudom kihúzni a programból, csak az eszközök palettáit.

Itthon 20 iMac (nincs két moncsi) és CS3,
a cégnél noti Winnel, PS7 . lehet hogy itt a bibi?

Köszi

iMac20', MBP15', Wacom Intuos3 A5W-SE, Bamboo Pen&Touch

(#1287) KMZ


KMZ
csendes tag

Köszi Byka!

Fene se nézte az edit menüsort...ilyenkor verem a fejem a falba hogy előbb kérdezek és aztán gondolkozok...de legalább megoldódott a problem, és valóban Painterben szépen osztja az áldást...ezt se gondoltam volna:)

(#1288) R.U.Z.S.I


R.U.Z.S.I
tag

Valaki meg tudná mondani, wacom blutooth-hoz létezik valami patch féle, amivel a tábla aktív felületének a mérete állítható lesz?
Durva, hogy egy 6000 Ft-os geniuson lehet állítani, itt meg nem! :(((
Az újabb széles monitorokkal így elég gáz a használata.

(#1289) R.U.Z.S.I válasza R.U.Z.S.I (#1288) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Kérdés visszavonva.
Visszalapozva megtaláltam a választ :)

(#1290) tikshow válasza R.U.Z.S.I (#1289) üzenetére


tikshow
addikt

bemásolnád? lehet az én problémám is hasonló :)

[ Szerkesztve ]

(#1291) R.U.Z.S.I válasza tikshow (#1290) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Ahol vettem, azt mondták nem lehet állítani, csak az intuosoknál.

(#1292) scham válasza FazekasLaci (#1275) üzenetére


scham
tag

köszönöm a választ! ám éppen én venném meg, mert már egy ideje nálam van kölcsön, és nem akarom használtan visszaadni, inkább fizetek érte. és nekem nagyon tetszik a cucc... ha ez a Wacom legrosszabb táblája, akkor... minden elismerésem :D

default aláírás

(#1293) ByKa


ByKa
csendes tag

Helló mindenkinek!
Én pedig rájöttem, mi a gond a kétmonitoros üzemmóddal:
A PS7 egész egyszerüen nem kezeli le, egy PortableCS3-nál elsőre ki tudtam tenni a duplikált képet is a második monitorra, nem csak az eszköztárat.
Bocs, ha közvetlen kicsit off a téma... mégis a Wacom miatt van rá szükség.

ByKa

iMac20', MBP15', Wacom Intuos3 A5W-SE, Bamboo Pen&Touch

(#1294) Stewie Griff


Stewie Griff
csendes tag

hello

új vagyok itt, és én is egy rajztáblát szeretnék a közeljövőben venni. a kérdésem az, hogy a 30e forintos árkategóriában mit ajánlotok számítógépes rajzolásra (képregény-, amatőr rajzfilmkészítés
macromedia flash mx-szel/ premiere pro-val).

:R Válaszotok várom:

Nem gáz hogy paraszt vagy, én is az vagyok.

(#1295) FazekasLaci válasza Stewie Griff (#1294) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Ha vannak hozzá szoftvereid, Bamboo A6 Wide fekete, ha nincs, akkor Bamboo FUN A6 Wide fehér. A kettő között tudásban nincs különbség, a két tábla másként néz ki (más a design), a FUN-ban kisebb grafikus szoftverek is vannak.

http://www.grasshopper.hu/dtc/digitalizalo-tabla/wacom/tolleger/ [link]

Ha van kedved, gyere be és próbáld ki, de előtte dobj egy privit...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1296) ByKa


ByKa
csendes tag

Sziasztok!
Valaki próbálta az új drivert korábbi táblákkal?
A radial menü csak az Intuos4-el működik vagy a korábbi táblákkal is?

Valakinek tapasztalat? Érdemes feltenni?

Köszi:
ByKa

[ Szerkesztve ]

iMac20', MBP15', Wacom Intuos3 A5W-SE, Bamboo Pen&Touch

(#1297) FazekasLaci válasza ByKa (#1296) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Igen, én próbáltam. Az Intuos4 driver meghajtja az Intuos3-at is. A rossz hír viszont, hogy az Intuos3-ban már megszokott menük, beállítások jelennek meg, vagyis az Intuos4-ben bejelentkezett Radial menü nem jön. Viszont, ahogy én néztem, a radial menü a megjelenésén kívül sokban nem különbözik a már megszokott menütől....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1298) Elyon


Elyon
csendes tag

Sziasztok!

Én egy Genius MousePen 8x6 tulajdonos vagyok és olyan problémám van, h Photoshop CS2 olykor (mostanában elég sokszor) baromi lassan érzékeli a pent igy 6év(kis túlzással^^) mire meghúz egy vonalat.. Na már most ez elég bosszanto igy nem lehet normálisan rajzolni.. főleg ha az ember gyorsan akar vázlatokat összedobni stb... Nem tudom esetleg van vmi tippetek, hogy hol lehet beállítani ezt?.. Mert a tábla saját beállításainál ilyen probléma nem volt szoval gondolom akkor tuti Photoshop a ludas...
Meg mostanában gondolkozom rajta, hogy veszek újat de ahogy elnézegettem a WACOMokat.... hát sajnos nem vagyok eleresztve pénzügyileg...
De ami leginkább visszatart az a nyomásérzékenység. Az enyém 1024 szintű nyomásérzékenységgel van megáldva.. amit nem volt tul nehéz megszokni viszont a még elérhető áron lévő összes WACOM csak 512es... nemtudom mennyire nagy váltás lenne de elég sok helyen olvastam hogy nehéz megszokni... Mondjuk annyira nem értek hozzá (lehet fel se tünne?..O.o).. nem tudom esetleg valami tapasztalat, vagy tanács?
Nagyon jo lenne:)
Előre is thnx! :)

(#1299) R.U.Z.S.I válasza Elyon (#1298) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Szerintem telepítsd újra. Nekem is volt régen 2 Geniusom. Az utóbbi pont ilyen Mousepen 8x6, talán a létező legrosszabb tábla. Nem azért mert belassult volna. Nem hinném, hogy az a tábla hibája. Mindössze 1000 lpi-t észre lehetett venni nagyon. Ha ferde vonalat húztam a kurzor lépcsőzetesen ugrált :) mondjuk a vonal amit húzott egyenesnek tűnt. De akkor is nagyon pontatlan és kényelmetlen vele dolgozni. Ha lecseréled egy Wacomra biztos gyorsan meg fogod szokni. De még a Genius WizardPen 5 x 4 is sokkal jobb volt, csak az már kicsi a mai nagy monitorokhoz.

(#1300) Kaoru válasza Elyon (#1298) üzenetére


Kaoru
aktív tag

Szia

ahogy előttem mondták, szerintem is teljes driver újra rakás megoldaná a problémát.

Illetve régen nekem is egy gagyi 512-es Medion táblám volt (persze az egérhez képes sokkal jobb volt már az is) és 2 év után váltottam Bamboo Fun-ra, az is 512-es de ég és föld.
Az előttem szóló mondta, hogy a genius 1000lpi-vel rendelkezik, a Bamboo pedig 2540lpi-s.
Szóval 2,5x precízebb :)

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.