Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) anmazol


anmazol
csendes tag

Király, leírtad azt amit mondtam h ne:D nem kell nekem touch funkció, teljesen felesleges, A6 os már túl kicsi a festményekhez.Mondom hogyhagyjum már a pi*ába a trustot, szó se olt róla, kirpóbáltam, tényleg kritikán aluli, de a geniusssal mi baj? mi az (a felesleges touch funkkciokon, tolltartokon, tollhegyeken, programozható gombokon kiívül) amik miatt megéri 5 szörös árat fzetnem s ,esetemben eladni más dolgaimat hogy egyáltalán megtudjam venni?

[ Módosította: Viktor77 ]

(#1802) anmazol


anmazol
csendes tag

ja és fasza hogy nem áfás árat írsz:D az a 39 valójából 50 ezer.majd ha nyerek a lóttón és kell egyben tablet és kávéfőző akkor elgondolkodom:) és nehogy a geniusos kérdésre mégegyszer leírja vlki hogy szar a trust! :W de ha van kissé elérhetőbb áron,olyan átlag embereknek akik nem politikusok, lottó nyertesek, stb és nincsen tele touch és egyéb + funkciókkal és A5 ös akkor mondjátok...

(#1803) anmazol válasza anmazol (#1801) üzenetére


anmazol
csendes tag

bocsi, az ott az 1801 es kmmmentben fasza...és már nem modosithatom, eszem ágában sem volt káromkodni..

(#1804) Sk8erPeter válasza anmazol (#1801) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerk.: Szerencse, hogy utólag kimagyaráztad azt a "fasz" hozzászólást...
Úgyhogy az arra vonatkozó részt kitöröltem a hozzászólásomból, annak ellenére azt bent hagyom, hogy eme stílus alkalmazása után joggal mondhatja itt bárki, hogy mostantól döntsd el magad, mit akarsz... Ha segítséget kérsz, talán több türelmet tanúsíts, főleg, ha többen is segíteni próbálnak.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1805) Ndruu válasza anmazol (#1803) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Moderátort keresek topikban jelezd és kijavítják. 5 percen belül pedig használd a

Szerkesztés

gombot.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#1806) anmazol válasza Ndruu (#1805) üzenetére


anmazol
csendes tag

ok.A szerkesztés gombrol nyilván tudok,de már akkor lejárt az 5 perc

(#1807) anmazol


anmazol
csendes tag

Nana! Szerintem nem vittem tulzásba a stílusomat. Ez a geniusra a trust sz... véleményt kapom mindenhol egymás után.Aztán meg egy hirdetés szintű komment, áfa nélküli árakkal ,nem hiszem hogy(leszámítva az elírást) a fasza szavakat tartalmazó hozzá szólásom olyan durva és faragatlan lett volna...

[ Szerkesztve ]

(#1808) anmazol válasza FazekasLaci (#1800) üzenetére


anmazol
csendes tag

Na annyit nem tudsz legalább akkor, hogy touch funkció, +hegyek nélküli szimpla wacom, ,lehetőleg A5 ös van e valahol?Egyszerűen nem tudok 50 ezret elkölteni rá.A trust fel sem merült bennem, de geniust használtam két évig, nem zavart az elem a tollban, nem olyan mint a trust hogy felül súlyos és kényelmetlen,szóvalbaj nem volt vele, festéskor nekem kellően precíz volt.De tényleg mindenki kitér a kérdés elől hogy miért hanyagoljam a geniust..ötöde áron nem ötöde használhatóság szerintem.Az elírásokért meg bocsánat, a billentyűzetem is széteső félben van...Azt meg csak lusta vagyok kicserélni:)

(#1809) Dexter68 válasza anmazol (#1808) üzenetére


Dexter68
addikt

Autó is sokféle van. Jó esetben mindegyik eljuttat A-ból B-be, de mégsem mindegy, hogy mondjuk egy Lada Samarával (Trust) teszed meg az utat, Suzuki swifttel, esetleg Opel Astrával, vagy egy 3-mas BMW-vel, vagy egy fullextrás Saab-bal (Intuos). A Bentleyről már nem is szólva (Cintique). De nyilván az árak sem ugyanazok.
És hiába lovagolsz a csillivilli pluszgombokon, nem attól több és jobb egy tábla. Én pl. az intuos-on a touch-stripet kikapcsoltam, a gombokat meg alig használom, mégsem szeretnék más táblát.
Geniussal csak a ´93-´95-körül gyártottakkal van tapasztalatom, azóta nyilván fejlődött a cég (akkor dróttal volt a táblához kötve a ceruza), Trustom volt, ott pl. nagy élmény, amikor maszkolás közben kifogy a tollban az elem...
Az intuos3 A5 meg nem kicsi két monitorral sem, pedig dolgozom vele rendesen. Próbáltam a fiam A6-os Bamboo-ját, annak is teljesen jó a mérete.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1810) FazekasLaci válasza anmazol (#1808) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Igen, van. Nálunk van mindegyik Wacomból. Ezért is ajánlottam, hogy gyere be és nézd meg, mi a különbség. Amíg nem próbálsz egy ilyet, teljesen felesleges írás alapján összehasonlítgatni, mert minden embernek más az igénye és az elvárása. Az már más kérdés, hogy az évek folyamán egyszer a digitális táblák felhasználói valamilyen oknál fogva kikötnek egy Wacomnál, aztán maradnak is. Valószínűleg nem sznobságból, hanem, mert szimplán sokat tudnak a táblák. De ha bejössz, megmutatok egy Intuos4-et és egy Bamboot is, így lehet látni a különbséget a táblák között. Az Intuos4-ben lévő dőlésérzékenység rajzoláskor nagyon kijön, grafikusok ezért is veszik inkább az Intuos4-et. Fényképszerkesztésnél teljesen mindegy, ha valaki nem rajzolgat, annak a Bamboo is bőven elég szokott lenni.

Ha figyelmesen visszaolvasod a soraim, nem állítottam, hogy a Trust és a Genius "rossz minőségű", csak segítettem az Intuos-t a helyére tenni, hogy a Bamboo-val kellene összehasonlítani a konkurens táblákat. Ha gyakorlatban majd látod, akkor megérted, hogy miért van ez és miért más az Intuos4 tolla a dőlésérzékenységével.

A5-ös Bamboot touch nélkül csak régi változatban kaphatsz, Nézz körül az ebay-en, használatan egész jó árak vannak, bár zsákbamacska, hogy mennyire koptatták el a rajzfelületet, mert az képről soha nem látszik.

Egy kérdést azért megengednél? A Genius tollakhoz tudsz mondani egy helyet, ahol hegyet lehet kapni? Mert tőlünk néhányan kérdezgették, de nem nagyon találtunk ilyet.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1811) anmazol válasza FazekasLaci (#1810) üzenetére


anmazol
csendes tag

Köszönöm.A genius tollhegyekről nemtudok semmit, nekem kopott már két év alatt, de még mindig teljesen használható volt,úgy hogy nem néztem utána.Hát megrendeltem egy genius táblát, sajnos függött a levegőben pár rajz megrendelés(végülis tényleg munkához kell, csak ritkán csinálom még) és sürgősen kellett...és eddig megfelelt nekem.De mindenképp megpróbálok a közeljövőben egy wacomot, és ha lesz pénzem rá beruházok egyre. ----Az autós példa máshol is feljött és éppen a suzukihoz hasonlítottam a geniust.És olyan kocsink is van:) egyelőre a célnak megfelel.Csak hallottam olyat hogy sok genius pár hónap után tönkre megy, és lehet szerencsés vagyok hogy 2 évig bírta minden probléma nélkül, úgy hogy a macska le is verte a tollat párszor,de mint utána olvastam ilyeneket csak 7-8 évvel ezelőtti modellekhez írtak.Netről rendeltem, mivel úgynéz ki a hétvégén nem tudok a tabletekre időt szakítani.

(#1812) Kisjuhasz30


Kisjuhasz30
csendes tag

Na elősször is ugy illik hogy bemutatkozzam.Kisjuhasz 30 vagyok.Friss még a fórumon.Irországban élek és a napokban jött meg a Wacom táblám.Pixmania.ie ről rendeltem de kaptam hozzá garit meg visszafizetési garanciát.Előtte egy trust tabletem volt M size.Nem volt rá panasz ,de egyszer pont táblázás közben fogta magát és nem akart működni.Sokat agyaltam mi lehet vele.Visszavittem boltba azt mondták cserélik,ha akarom.Inkább visszakértem a 80 eurómat.Mivel eléggé Ps &Mac őrült vagyok elkezdtem olvasni az ilyen irányú fórumokat,és szinte mindenhol a Wacom táblákat istenitették.Sőt van kb 19 oktató dvd-m ps hez és abban is csak azon dolgoznak a grafikusok és a designerek.Szóval rendeltem egy M size táblát 185 euróért.Tegnapelőtt meg is kaptam.Nagyon kellemes.Majdnem olyan mintha papirra rajzolnék.A toll talán kicsit könnyűnek tűnik,de meg lehet szokni.Viszont a gyári telepitővel nem akarta az istennek sem a pen pressure funkciót felismerni.A hivatalos oldalról letöltöttem egy frissitést és most működik minden.Na de nem is akarok kisregény.Csak aki eddig kételkedett vagy hezitált annak irom.Megéri a befektetett pénz.És nehogy azzal jöjjön bárki hogy könnyű nekem itt kint wacom táblát venni.Odahaza is lehet már venni 20 körül s méretűt.Ami ahogy olvasom azért tökéletesen megfelel.Most ugy érzem olyan dologra költöttem a pénzem ami ha vigyázok rá akkor 5 év mulva is működni fog.Majd küldök képet mit alkottam vele.Most kértek fel egy lemezboritó tervezésére,és a belső képek megszerkesztésére.Na szóval ennyit akartam,Sok sikert a fórumhoz. :C

(#1813) tronnyeg


tronnyeg
csendes tag

Nekem ma jött meg a Wacom Bamboo Pen and Touch táblám, amit a Fazekas Laci-éknál rendeltem. Nagyon korrektek, teljesen pozitív a véleményem!!!!!
A tábláról sok tapasztalatot még nem tudok írni, ebédszünetben szöktem haza a cégtől, hogy kibontsam, feltelepístem, meg gyorsan firkálgassak valamit gimp-ben :) De folyamatosan fogom ide írni a tapasztalataimat.
Szóval ha valaki wacom táblát szándékozna venni, mindenképp keresse itt a fórumon Fazekas Lacit ;)

Most megyek vissza dolgozni..... :(

"the cake is a lie..."

(#1814) FazekasLaci válasza Kisjuhasz30 (#1812) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia! Üdv a Fórumban!

Ha Bamboo Pen and Touch FUN Mediumot vettél, akkor ahhoz ajándék letölthető szoftverek is vannak! :)

Itt kell regisztrálnod magad, majd utána a tábládat (de figyelj, hogy a FUN-t regisztráld!):
http://www.wacom.eu/index2.asp?lang=en&pid=25 [link]

Regisztráció után az alábbi fizetős szoftvereket töltheted majd le ingyen:
- Adobe Photoshop Elements 6/7 (függően, hogy PC-re, vagy MAC-re telepítenéd)
- Corel Painter Essentials 4 rajzoló és fesztőszoftver
- Artrage 2.5 rajzolószoftver.
Ez minden Bamboo Pen and Touch FUN Medium (A5) tábla tartozéka, EU-s országtól függetlenül. Az S (Small) táblában a Corel Painter Essentials 4 nincs benne. A fekete Bamboo Pen and Touch pedig azért a legolcsóbb, mert abban meg nincsenek benne a fenti fizetős szoftverek, csak az ingyenes Wacom-szoftverek.

Minden szoftverből van PC-s és MAC-es változat is letölthetőben. Emellett vannak még ingyenes Bamboo szoftverek is, de ezek többsége regisztráció nélkül is letölthető.
Érdemes a Bamboo tulajdonosoknak ellátogatni erre az oldalra:
http://bamboo.wacom.eu/dock-minis/en/ [link]
és letölteni nagyon sok érdekes szoftvert és kiegészítést :)

Ha meg valaki használ Photoshop-t, vagy a Bamboo-hoz adott Photoshop Elementset használja, annak ajánlom, hogy töltse le ezt a szoftvert is:
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/onone-photo-tools-2-lite-ingyenes-valtozat.html [link]
Ingyenes a szoftver,

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1815) FazekasLaci válasza anmazol (#1811) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Esetleg a garipapíron szereplő céget kérdezd majd meg a Genius tollhegyekről és írd be légyszi ide az elérhetőséget, ahol lehet tollhegyet venni, hogy ha mások találkoznak ilyen problémával, akkor legyen hova fordulniuk és mi is tudjunk ajánlani céget!

Tudod, ha valaki sokat használ egy tollat, annak a hegye időszakonként elkopik. Van, aki háromnegyed évente cserél egy hegyet, ha sokat dolgozik. Ezért is esnek be hozzánk sokan hegyért, de sajnos csak Wacomhoz tudunk adni, azzal meg nem kompatibilis. A Wacomhoz egyébként 5 db hegy (bruttó, fizetendő áron :) - 3000 Ft), vagyis ez a Wacomnál elég korrekt árkategória, ilyen esetben nem kell új tollat, vagy táblát venni.

Szóval, ha tudsz segíteni, mindenképpen írj majd elérést és infót, hogy hol és kb. mennyiért!

Köszi!

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1816) R.U.Z.S.I válasza FazekasLaci (#1815) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

A Genius tollhegyekről.
A wizardpen és mousepen típusokhoz tuti, h nem árulnak, mivel azoknál nem kivehető a tollhegy. Szedtem már szét...
Gyanítom a többi típusnál is ez a helyzet.
De aki barkácsolós típus az könnyedén meg tudja toldani a kopott hegyet. :D
Mielőtt elajándékoztam, kb. 15 perc meló volt felújítani.

(#1817) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1816) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

:) Csak úgy kiváncsiságból: mivel oldják meg a hegyet, hogy ne tegye tönkre a táblát?

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1818) Kisjuhasz30 válasza FazekasLaci (#1814) üzenetére


Kisjuhasz30
csendes tag

Köszönöm a tippet.Igen Bamboo fun&pen tutch Medium size táblám van.Hát egy álom vele dolgozni.Ma végre nem kellett mennem dolgozni,és volt időm kicsit elmélyülni benne.Jól össze tudom kombinálni a touch funkciókat.Bár nekem valami miatt Ps Cs4 ben nem akarja a zoomot alkalmazni.De nem annyira zavaró.viszont kényelmes mert a gép tőlem igy most kb 1 méterre került és a szememet is védem legalább.Régen mindig gond volt hogy 4-5 óra Ps után fájt a szemem a sok aprólékos,lassú munkától.Nyár végén beiratkozom egy fél éves Ps Cs4 kurzusra.Oda nagyon nagy segitség lessz nekem ez a tábla.Ha otthon járok mindenképp bemegyek Laci és meglátogatlak a boltban.Mert ki akarok próbálni nagyobb táblákat is.Csak ugy kiváncsiságból

(#1819) R.U.Z.S.I válasza FazekasLaci (#1817) üzenetére


R.U.Z.S.I
tag

Meg lehet toldani pl. nyalókapálcikával, csakhogy vmi könnyen elérhetőt írjak. :DDD (lehetőleg fehérrel :) )
Mielőtt pillanatragasztóval rávarázsolja az ember, nem árt méretre faragni a toldalékot+az eredeti kopott tollhegyet laposan elvágni, h szépen ragasztani lehessen hozzá. A végén mondjuk a gravírozószettemmel alakítottam a megfelelő formára, de azért finomabb csiszolóvászonnal is meg lehet oldani, ha vkinek van hozzá kedve, csak úgy melósabb.
És persze a ragasztás előtt nem árt szétszedni a tollat :)
Biztos nagyon hülyén hangzik, de teljesen jól meg lehet csinálni ragasztással és megfelelő műa. toldalékkal. Persze, mindenki csak a saját felelősségére! :D

(#1820) FazekasLaci válasza R.U.Z.S.I (#1819) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

21. század, király :)
Találékonyak vagyunk mi magyarok...
Ha egyszer behozol egy ilyen preparált tollat és nekünk adod, kapsz cserébe valami Wacomos cuccot (mondjuk egy Wacomos póló, toll, stb. szettet :)

Csak mert szeretnék egy ilyet kiküldeni a Wacomnak Németországba, hogy lássák mikre képes a magyar kreativitás :D

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1821) FazekasLaci válasza Kisjuhasz30 (#1818) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

ok, csak szólj előtte, hogy én is tudjam szervezni a napomat :)
Akár a Cintiq-et is megnézheted, az is van mindig....

Azért vigyázz, mert egy Intuos4 Wireless könnyen meg fog tetszeni (ahogy a szavaidból kiveszem, jobb, ha távolabb vagy a monitortól). Rákötöd a géped egy HD-s TV-re és a fotelből rajzolgathatsz, mivel vagy 10 méterre is elviheted a táblát a géptől a Bluetooth kapcsolat miatt. Az Intuos4 dőlésérzékenysége és a toll nyomásérzékenysége (már 1 grammnál indul!) egyedi a piacon, ilyen a Bamboo-ban sincs.

Ráadásul, ha megtetszik, akkor kb. ugyanennyiért tudod nálunk is megvenni, nem kell ezért kint megrendelni, mivel az EU-s piaci árakon szállítunk. Ráadásul euróban is lehet fizetni. Ha pedig EU adószámos külföldi cégre veszed, még az ÁFÁ-t is elfelejtheted :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1822) Kisjuhasz30 válasza FazekasLaci (#1821) üzenetére


Kisjuhasz30
csendes tag

Na az ilyen okosságok miatt biztosan haza fogok menni vásárolni.Euróban fizetés is tetszetás de az áfa nélküli vásárlás meg kimondottan kecsegtető.Persze a mostani táblám most tökéletesen megfelel a céljaimnak.De ha x éven belül sikerülne egy designer céget összehoznom akkor mindenképpen jó táblákat akarok majd venni.

(#1823) FazekasLaci válasza Kisjuhasz30 (#1822) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

1993-ban alakult a cégünk (ScanDer Kft. - májusban leszünk 17 évesek :) ), szóval az elkövetkező 10-20 évben is biztosan megtalálsz majd minket :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1824) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Sound of Bamboo.

Ha valaki szeretne 10.000 EUR-nak megfelelő zenei cuccot, akkor most itt a lehetőség :) A Wacom keresi a Wacom Bamboo reklámvideó aláfestő zenéjét és erre egy versenyt írt ki a MySpace oldalon keresztül. Ha valaki nemcsak digitáblában, de a zenében is otthon van, az nyugodtan pályázzon! :)

Itt a teljes információ, valamint a videó is, amihez a zenét keresik :)
http://www.myspace.com/soundofbamboo [link]

Május 9-ig lehet jelentkezni!

Ha valakinek nyelvi nehézsége van, viszont szeretne jelentkezni, szóljon és segítünk (persze ezért nem kérünk semmit :) )!

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1825) 1nsan1ty


1nsan1ty
tag

sziassztok!

valaki próbált már windows 7 64bit alatt photoshop cs4-et rögzíteni? képernyőfelvétel-re gondolok. mert nekem a felvételen gigantikus méretű kurzorok lesznek ps-ben, és be is lassul eléggé. xp alatt ilyen gond nem volt. és mivel szeretnék rajzokat rögzíteni ezért fontos lenne. más programban nem jelentkezik a hiba (zbrush, 3ds max, stb) csak ps cs4-ben, illetve az előző photoshopokban is.

üdv, z

[ Szerkesztve ]

(#1826) FazekasLaci válasza 1nsan1ty (#1825) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Miért nem használod a Snipping Tool-t? A Win7 tartozéka, kifejezetten képernyőkép részletének rögzítésére szolgál.

Ha folyamatosan kell képernyőkép, akkor meg írd be a Start menüben, hogy Step és elindíthatod a Record Step to reproduce a problem szoftvert. Szintén a Win7 tartozéka. Folyamatosan dolgozhatsz Photoshop-ban, minden egyes kattintást rögzít képernyőképpel a rendszer és ha végeztél, akkor az egészből csinál egy HTML-fájlt a beleágyazott képernyőképekkel és a kattintások leírásaival. A képekre kattintva gyakorlatilag teljes méretű képernyőképet kapsz, ami jól látható. Természetesen optimalizált méretűek a képek, de később PS-ben tovább csökkentheted a felbontást, stb. ha szeretnéd.

Ha magyar a Win7-ed (nekem angol, ezért nem tudom), akkor keress rá a Google-ban a fenti eszközökre és valószínűleg kidobja, hogy magyarul ezek micsodák, vagy egy Windows fórumban tedd fel a kérdést és ott biztosan megválaszolják a többit.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1827) 1nsan1ty válasza FazekasLaci (#1826) üzenetére


1nsan1ty
tag

bocsi, videófelvételre gondoltam. :) (divx)
hypercamot, camstudio-t és camtasiat próbáltam. speed paintinghez kell. a régi gépem XP alatt képes volt felvenni és egyből kódolta is divx-be gond nélkül. gyanítom hogy a win 7 lesz a ludas. lehet vissza dobom az xp-t és várok pár windows 7 frissítést.

üdv, Z

(#1828) FazekasLaci válasza 1nsan1ty (#1827) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Hát, esetleg ha pro változatú vagy ultimate Win7-ed van, elég letölteni az XP Mode-ot, az egy Win7-re optimalizált XP ablakot nyit meg, amin belül minden régi cuccot telepíteni tudsz. Amúgy én megpróbálnám kikapcsolni az UAC-ot (User Account Control), valamint adminisztrátor jogokat adnék a futtatandó proginak és a kompatibilitásban beállítanám az XP-t. Ezek közül valamelyik meg fogja oldani a problémád, mert a camtasia-t sokan használják Win7 alatt. Bár nem tudom, hogy a fizetős változatot használod-e, de ha igen, akkor a supportjukat az oldalukon meg kell keresni, biztosan segíteni fognak.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1829) 1nsan1ty válasza FazekasLaci (#1828) üzenetére


1nsan1ty
tag

a trial verziót próbáltam a camtasiaból. igazából a többi felvevő progi is hatalmas kurzorokat rögzít, ezt viszont nem tudom miért lehet.

(#1830) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Fontos infó Wacom Intuos4 felhasználóknak, ha továbblépnének Wacom Cintiq 21 interaktív tábla-monitorra:

A különböző technológiák miatt a korai Intuos4 tollak nem kompatibilisek az új, Intuos4 technológiát tartalmazó Cintiq 21UX-szel (DTK-2100).

Ezért előfordulhatnak a következő esetek:
- ha valaki már rendelkezik új Cintiq 21UX-szel és egy kiegészítő tollat vesz, elképzelhető, hogy a régi gyártású, de ugyanúgy kinéző Intuos4 toll nem fog működni a Cintiq-en.
- ha valaki már rendelkezik korai gyártású Intuos4 táblával és a hozzá adott tollal, majd vesz egy Cintiq 21-et, a jelenlegi táblájának tolla nem biztos, hogy működni fog a Cintiq-en.

A tévedések elkerülésére a kompatibilis tollakon a termék cikkszámának a végén szerepel a "-01" felirat! Mindegyik kompatbilis toll doboza tartalmaz egy kis sárga figyelmeztető cédulát is az alábbi szöveggel:
“This product requires Wacom driver version 6.1.3 or later. Please download latest driver from www.wacom.eu.” - A 6.1.3 vagy újabb driver használata szükséges ennek a tollnak a használatához. A legfrissebb driver letölthető a www.wacom.eu weboldalról.

Azért érdemes külön kiemelni ezt, mivel a Wacom ezzel egyidőben lecsökkentette a nem kompatibilis tollak árait a készletek erejéig, így a piacon most kétféle toll lesz megtalálható, a nem kompatibilis toll olcsóbb lesz! Cégünknél csak külön kérésre hozunk a nem kompatibilis tollakból, ezzel is csökkentve az esetleges figyelmetlenségek miatti problémát Cintiq-re való átálláskor. Szóval az oldalunkon található tollárak a kompatibilis tollak áraira érvényesek.

Ha valaki már vett új típusú Cintiq 21-et, vagy tervezi majd a vásárlást, viszont a korai gyártású Intuos4 táblával rendelkezik, aminek a tolla nem működik (vagy nem fog működni) a Cintiq 21-en, nyugodtan jelezheti nekünk, mert a toll cseréjét segítünk elintézni.

Igaz, hogy csak néhány embert érint most még a kérdés (alig egy hónapja van forgalomban az új Cintiq 21), viszont a későbbiekben talán hasznos infó lesz a vásárlás tervezésénél.

Nagyon korrekt a gyártó hozzáállása, hogy az ilyen tollakat szimplán kicseréli ilyen esetekben, ezért is érdemes a Wacomot választani.

Aki meg nem ismeri a Cintiq 21-et, itt megnézheti. Még kicsit borsos az ára, dehát reméljük a fizuk emelkednek majd ez elkövetkező években és ez is lesz olyan népszerű, mint az EU nyugatibb felében :)
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/interaktiv-monitor/cintiq-21-ux.html
[link]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1831) Leush


Leush
csendes tag

Szia FazekasLaci! Lenne egy kérdésem: fotó retushoz mit ajánlasz a Wacom-tól? Elegendő lenne a Bamboo Fun S? Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#1832) Kisjuhasz30


Kisjuhasz30
csendes tag

Na kéremszépen.Meg szeretném osztani tapasztalataimat a Wacom Bamboo Fun &Touch táblámról.Ugye kb 1 hónapja vettem a táblát,és kb három hete nyüstölöm.Kipróbáltam Photoshop CS4 és CS5 alatt is.Nagyszerűen működik,mégis van egy apróság ami mellett nem mehetek el szó nélkül.Mivel én a tollat az egér helyett használom.Maszkolásnál és sziszifuszi aprólékos munkákhoz ahová az egér nem elég pontos,igy két hét alatt láthatóan kopott a hegy a tollban.Ez mitől lehet?Én kicsivel tartósabbnak gondoltam a hegyet ennél.Min 3 hónapot adtam volna egy hegynek.És persze a hegyek érzékenysége is puhára van véve ,sóval még az sem mondható hogy nagyon rányomom.Mindegy!Laci júliusban megyek haza,majd bemegyek a boltba kipróbálni a táblákat és vennék hegyeket:D

(#1833) FazekasLaci válasza Leush (#1831) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Igen, elég lenne. De csak olyan 20" méretig, utána már megkötésekkel, de inkább nagyobbat ajánlanék.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1834) FazekasLaci válasza Kisjuhasz30 (#1832) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Ok. Bár nem kell parázni, ha veszel egy igazi ceruzát és kihegyezed, annak a hegye is kopik :) A tollhegyek kopása nem befolyásolja a munka minőségét és érzését, nem kell tőle megijedni. Arra kell figyelni, hogy ne hagyd, hogy a tollhegy elkopjon annyira, hogy egy csipesszel már nem tudd kivenni (kb. 1 mm kiálló vég kell, hogy legyen, ha bent van a tollban!). Hegyenként több, mint 3 hónapot ki kell bírnia, bár nagymértékben függ attól, mennyire nehéz a kezed (pl. mennyire erősen nyomod oda a tollat). A régi Intuos3 hegyek 10 millió vonásra voltak hitelesítve, mi cserehegyként nem Bamboo hegyeket, hanem Intuos3 hegyeket javasolunk az ügyfeleinknek. Az ok: kompatibilis és semmi problémát nem okoz a használata. Azok a hegyek többet bírnak. Még sok Intuos4-es is hajlandó Intuos3 hegyet venni a táblájához, még ha csak fehér színben voltak is, mivel tartósabbak.

Amúgy 5 db hegy 3000 Ft bruttó, tehát nem gáz...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1835) PEPE85


PEPE85
senior tag

Sziasztok!

Abban kérném a segítségetek, hogy A4-es rajzolótáblából milyet ajánlanátok? Otthoni rajzolgatásra, egyéni felhasználásra kellene. Rajzolgatás után egy kis Photoshop. Normális minőség legyen, de azért jó áron.

Köszi.

Watch 4k movies with Netflix :)

(#1836) FazekasLaci válasza PEPE85 (#1835) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Kérdéses, hogy kell-e A4-es méretű. 24"-os monitor felett már javasolnám, alatta A5 is elég.

Sajnos elég kicsi a választék, Wacom Intuos4-et javasolnék, de az 97.000 Ft+ÁFA ([link])

Ezenkívül van még Genius és Trust, mi ezzel a kettővel nem foglalkozunk, mivel profi rajzolásnál lényegesen kevesebbet tudnak, mint egy Wacom Intuos4 tábla (nincs dőlésérzékenységük, kicsi a nyomásérzékenységük, nem cserélhetőek az elkopó tollhegyek, elemesek a tollak, ezért nehezebbek az Intuos4 tollánál, stb.). Ha nem használsz olyan nagy monitort, akkor A5 is bőven elég lehet, vagy 19" alatt A6. Ott már jobb az ár/érték arány.

Ha szeretnéd működés közben - kötelezettség nélkül kipróbálni - előzetes egyeztetés után bejöhetsz hozzánk és kb. fél/háromnegyed óra alatt mindent kiismerhetsz a működésével kapcsolatban. Azt azért jó tudni, hogy aki eddig kipróbálta, az nem váltott konkurens táblára :) - szóval anyagilag kell átgondolni a dolgot. A honlapunkon minden árat megtalálsz: www.grasshopper.hu/wacom.

Photoshopozásra - ha nem kell profin rajzolgatni, gyakorlatilag mindegy, milyen táblát használ az ember, bár aki nem Wacomozik, idővel úgyis vált Wacomra. A Wacom Bamboo Pen and Touch táblákat ezért ilyen esetekben nyugodtan ki lehet próbálni, mivel azok is nyomásérzékenyek, igaz dőlésérzékenységet nem tudnak, de sokaknak ez nem is hiányzik. Ráadásul A5 méretben is kapható, 39.900 Ft+ÁFA áron, ami már barátságosabb mindenképpen. A Bamboo-kat is ki tudod próbálni nálunk.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1837) Isabel


Isabel
csendes tag

sziasztok!

hűű, beleolvasva a beszélgetéseitekbe alig merek megszólalni a Trust táblámmal :P amivel egyébként eddig nem volt gondom, de most, h van egy új laptopom és próbáltam telepíteni rá, problémába ütköztem. az illesztőprogis CD-vel még nem volt baj szerintem, csak amikor már csatlakoztattam a táblát is a laptopra...a toll folyamatosan ugrál, olyan, mintha 2 helyen látszódna a monitoron és így abszolút használhatatlan :( elolvastam az útmutatót, ahol volt szó tollremegésről, ami előfordulhat azért, mert kifogyóban van az elem. épp ezért új elemet tettem a tollba, de nem ez a problémája. nem tudom, mitől ilyen, mert a régi PC-men tökéletesen működött, pedig az már egy nagyon ősi darab :) aki tud vmit segíteni, megköszönném.

U.I.: problémák, amiket már kizártam: régi elem, túl közel van a tábla a monitorhoz, hibás telepítés.

Iza

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1838) Dexter68 válasza Isabel (#1837) üzenetére


Dexter68
addikt

Szia!
1. Régi Trustos emlékeim szerint qvára nem mindegy, hogy először dugsz és aztán installálsz vagy fordítva. (először kell installálni)
2. Lehet, hogy összeakad a tapipaddal vagy egyéb poz. eszközzel. Próbáld kikapcsolni a többit vagy csak moccantsd meg, hátha akkor jó lesz. Nálam a Wacom csinál ilyet, amikor egér is van dugva a gépre és az egér érzékelője rossz helyen van, akkor lökök egyet rajta.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1839) Isabel válasza Dexter68 (#1838) üzenetére


Isabel
csendes tag

szia!

igen, láttam a figyelmeztetést a dobozon és ahogy írtam is, először telepítettem a CD-t.

a laptopomhoz nem használok külön egeret, touchpadozok, lehet akkor ezzel van a bibi :) azt ki tudom kapcsolni?

köszi!

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1840) Dexter68 válasza Isabel (#1839) üzenetére


Dexter68
addikt

Elméletben ki lehet (legalábbis a mienken van ilyen opció, sőt külön gomb van a gépen erre) esetleg a Control Panelben - már amennyiben feltelepítetted a drivert hozzá.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1841) Isabel válasza Dexter68 (#1840) üzenetére


Isabel
csendes tag

külön gomb? na az lenne a legjobb, de sajnos azt még nem fedeztem fel az én gépemen...
beszúrok egy képet, mi jelenik meg a control panelben:

én semmi használhatót nem találtam benne :S

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1842) Mornin


Mornin
csendes tag

Üdv!
Grafikusnak tanulok és régóta gondolkozok rajta hogy kéne vennem egy táblát, de 30nál többet egyenlőre nem nagyon szánnék rá, viszont ha annyiért nem kapok megfelelőt, feleslegesen nem dobnék ki pénzt.
Elsősorban illustratorban egyszerűbb vektoros rajzokhoz, photoshopban képek manipulálásához, színezéséhez használnám, de ha már van egy ilyenem, valószínűleg érdekelne a digitális festészet is.
1920x1080as felbontású 21"os monitorom van, viszont az átlagosnál kisebb méretben szoktam/szeretek rajzolni, ez nemtudom mennyiben befolyásolja a nekem ideális méretet...
Az már nyilvánvalóvá vált számomra a fórumot olvasgatva hogy Wacomot kellene vennem, de nem tudom eldönteni hogy a Bamboo elég lenne-e vagy később megbánnám, illetve hogy elég-e egy A6-os vagy sem. Mit ajánlanátok?
Előre is köszi.

(#1843) Dexter68 válasza Isabel (#1841) üzenetére


Dexter68
addikt

Öööö... nem a tábla beállító paneljére gondotam, hanem a Control Panelben kéne legyen a touchpadhoz valami állítgatási lehetőség. Ha nincs nézz szét a neten, hogy van-e ilyen lehetőség a gépedhez. Szokott lenni viszonylag egyszerű kikapcsolási módszer, mert ha sokat gépel az ember a notin, könnyen nyúl rá a touchpadre és helyezi át véletlen a kurzort. Ha viszont a gépelés idejére kikapcsolja, akkor ugye sokkal tisztább, szárazabb érzés...

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1844) Dexter68 válasza Mornin (#1842) üzenetére


Dexter68
addikt

Ha kezdésnek nem tudsz több pénzt összekaparni, akkor vedd meg a Bamboo-t. 21"-on az A6-ossal jól el lehet lenni, de hosszú távon egy A5-ös Intuos lesz a megoldás. Sőt, ha grafikus leszel, ha nagy leszel, akkor előbb-utóbb két monitoron fogsz dolgozni, tehát A4 wide. Bár én elvagyok az A5-ös Intuossal egy 24"-os és egy 21"-os monitoron, ami leginkább két db A7-es felületnek felelteti meg a táblát, de egy mozdulattal lehet teljes monitorra kapcsolni, ha a szükség úgy kívánja.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1845) Isabel válasza Dexter68 (#1843) üzenetére


Isabel
csendes tag

áháá! megtaláltam! már ki tudom kapcsolni a tapipadot, de sajnos nem ez volt a baja :S külön egér és tapipad nélkül is ugrál az a fránya toll :S hát akkor azt hiszem ennyit a rajzolgatásomról. viszont, ha már szóba került ez, kíváncsi lennék a rajzaitokra. biztos szépen rajzol, akinek már van digitáblája :) meg szabad őket vhol/vhogy nézni? ja és köszönöm a segítséget :)

Iza

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1846) Dexter68 válasza Isabel (#1845) üzenetére


Dexter68
addikt

Ha visszábbolvasol itt, találsz néhányat, de régen volt ezeknek külön topicja. Ott nekem is van néhány cuccom, bár én a táblát termelésre használom, ha tehetem, akkor grafittal, ecsettel rajzolok papírra :)

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1847) Isabel válasza Dexter68 (#1846) üzenetére


Isabel
csendes tag

aha, belenéztem. köszi! a tiédek közül is találtam párat :C tetszik, h nem húzol kontúrvonalat. mit értesz az alatt, h termelésre használod?

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1848) Mornin válasza Dexter68 (#1844) üzenetére


Mornin
csendes tag

Köszi a segítséget!
Még két kérdés:
Mi a különbség a FUN és nemFUN Bamboo Pen&Touch között?
Illetve mikor és pontosan hol lehet kipróbálni ezeket?

(#1849) beni3d válasza Mornin (#1848) üzenetére


beni3d
aktív tag

a FUN és a sima pen & touch között csak annyi a külömbség, hogy a FUN-hoz járnak bizonyos szoftverek. Fazekas Lacinál pedig ki lehet próbálni -legjobb tudomásom szerint- mindegyiket. :)

(#1850) Dexter68 válasza Isabel (#1847) üzenetére


Dexter68
addikt

A termelés azt jelenti, hogy munkaidőben tipográfus és grafikus vagyok és napi 8-16 órát használom a táblát. Ha meg van egy kis szabadidőm, akkor meg rajzolok, festek „gyalog”.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.