Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) Isabel válasza Dexter68 (#1850) üzenetére


Isabel
csendes tag

16 órát? :Y végre vki szereti a munkáját :P na jó, értem én, hogy az alkotás nem úgy működik, h hoppá, már lejárt a munkaidőm, megyek. érdekelne komolyan ez a grafikus munka, te hogy cseppentél bele? vagy ilyenekről nem mesélgetünk itt? szóval azért érdeklődöm, mert ez nem egy olyan megtanulható munkának tűnik, vagy van ebből is képzés, tanfolyamok? vagy csak vki jelentkezik egy állásra és viszi a már meglévő munkáit?

Iza

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1852) beni3d válasza Dexter68 (#1850) üzenetére


beni3d
aktív tag

Milyen sulit is végeztél apa? :))

(#1853) beni3d válasza Dexter68 (#1850) üzenetére


beni3d
aktív tag

hát azért hogy valaki grafikus legyen, ( és ebből egy családot eltartson) elég keményen kell dolgozni...én is csak álmodom egy jövőbeli animátori szakmáról...Nem lövöm le a részleteket, Dexter68 biztos le fogja írni :)

[ Szerkesztve ]

(#1854) Dexter68 válasza beni3d (#1852) üzenetére


Dexter68
addikt

Ezt. Csak akkor még úgy hívták, hogy Magyar Iparművészeti Egyetem.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1855) Mornin


Mornin
csendes tag

Az lenne a kérdésem, hogy mikor/hova lehet bemenni kipróbálni/megvenni a wacom táblákat? (Olvastam itt visszább hogy van erre lehetőség.)
Esetleg lehet-e mindjárt? :)

(#1856) Dexter68 válasza Mornin (#1855) üzenetére


Dexter68
addikt

Fazekas Laci szokta ajánlani, beszéld meg vele privátban.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#1857) FazekasLaci válasza Isabel (#1841) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

XP-s gépre lett telepítve a tábla, vagy esetleg Vista (Windows7)? Mert lehet, hogy driver inkompatibilitás és le kellene szedni a legújabb drivert?

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1858) SaleenS281


SaleenS281
csendes tag

Helló Mindenki!

Grafikusnak vagy valami ehhez haszonló pályára szeretnék lépni.
Így jött fel nálam az ötlet hogy veszek egy rajztáblát. Elolvastam már itt már 150-200 hozzászólást amiből az jött a Wacom számít a legjobbnak.Lehet hogy ilyet veszek de szükségem lenne némi infóra, hogy eldöntsem.

Szóval a kérdésem (a sok közül) arra irányulna a Wacom Bamboo táblák használhatok-e ingyenesen letölthető rajzprogramokkal? és ha igen melyekkel futnak el?

(A gépem már nem egy mai darab így a Photoshop és a hozzá haszonló nagyágyúkat nem viszi.)

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#1859) beni3d válasza SaleenS281 (#1858) üzenetére


beni3d
aktív tag

A digitáblákat úgy kell elképzelni, mint az egeret- nem kell hozzá külön program, mindennel működik. Azt, hogy a nyomásérzékenységet meik program használja ki, felsorolni nem tudom, de a photoshop, és a corel painter biztos hogy tudja(ha intuost veszel a corel painter a dőlésérzékenységet is kezeli)
ha ingyenes programmal szeretnél dolgozni ajánlom a gimpet.

(#1860) FazekasLaci válasza beni3d (#1859) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Egyetértek. Ez egy toll alakú egér, extra érzékelőkkel, mint a hegy mögé épített nyomásérzékelő. Az Intuos4 tollakban dőlésérzékelő is van, valamint az Intuos4 Art Pen tollnál (opcionálisan vehető az Intuos táblákhoz) forgatásérzékelő is van. Ez utóbbi a kalligrafikus tollhoz hasonlóan működik.

A digitális tollak minden szoftverben működnek.

Indulásnak vagy a fekete Bamboo Pen and Touch A6 lenne a megfelelő, vagy az ezüst Bamboo Pen and Touch FUN A6 Small.
Ez utóbbiról itt olvashatsz részletesebben:[link]

Mindkettő tábla ugyanazt tudja, a FUN táblához azonban jár egy Adobe Photoshop Elements 7 (Mac-re a 6) és egy Artrage 2.5 rajzolószoftver is.

Vagyis lesz szoftver is és jó tábla is hozzá, nem kell vadászni a neten progikért.
Hétközben, ha akarod, nálunk kipróbálhatod (grasshopper.hu), ha érdekel, keress meg.
Mindegyik Wacom tábla rakin van, így egyszerűbb a választás :)

[ Szerkesztve ]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1861) SaleenS281 válasza FazekasLaci (#1860) üzenetére


SaleenS281
csendes tag

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.

(kissé ironikus hogy bemegyek több is bemegyek ahol árulnak rajz táblát erre egy ilyen tök egyszerű kérdésre nem tudják a választ.)

Bár szívesen bemennék hozzátok csak az a nagy gond hogy én szegedi vagyok így elég kivitelezhetetlen a dolog. Bár sikerül megoltani akkor egyeztetünk.

[ Szerkesztve ]

(#1862) Isabel válasza FazekasLaci (#1857) üzenetére


Isabel
csendes tag

áhá! hogy ilyen is lehet probléma?! mert a régi gépem XP-s (azon működött), de a laptopon Vista van. hűű, ez a driver inkompatibilitás nekem teljes homály :) el tudnád magyarázni, hogy micsoda ez, vagy mit, hogyan kéne vele csinálnom? köszi előre is :)

Iza

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1863) oroszbence


oroszbence
tag

Sziasztok

Van egy Genius G-pen f610-es digitalizáló táblám de egy ideje nem hajlandó folyamatosan működni egy darabig rajzol aztán megáll és kész vége. :W
Mi lehet a probléma??

(#1864) beni3d válasza oroszbence (#1863) üzenetére


beni3d
aktív tag

én a geniushoz nem értek, de ha másmien elemet használnál nem lehetne jobb?
nem lehet a drót megtörve?

(#1865) oroszbence válasza beni3d (#1864) üzenetére


oroszbence
tag

Köszi
az elem cserét kipróbáltam de nem hatot.
a kérdés továbbra is áll.

(#1866) beni3d válasza oroszbence (#1865) üzenetére


beni3d
aktív tag

koszos nem lehet? próbáld szerintem kipucolni, vagy ha van gari rá, akkor vidd vissza...
próbáld meg másik gépen, hogy kiderüljön szoftveres e a gond.

(#1867) SirRasor


SirRasor
őstag

Üdv!

Édesapám szeretne venni digitalizáló táblát, de olyan kell, amin látszik is, amit éppen csinálok. Túrtam a netet, és a legolcsóbb ilyen is 550 000 huf lenne. Szerintetek egy mezei Tablet PC-t is lehetne ilyen célokra használni? Nem profi munkára kellene, csak pölö meseszerű szimpla figurák elkészítéséhez.

Make Love not war!

(#1868) beni3d válasza SirRasor (#1867) üzenetére


beni3d
aktív tag

ha csak "játszani" kell, és barkácsolós típus vagy, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a videót.
de ha kicsit kutatsz van olyan is, hogy hogyan szerelj rá egy sima wacomot egy monitorra rendesen, hogy cintyq legyen.
amúgy nem fontos az, hogy az ember lássa a kezét is miközben rajzol...A legtöbb embernek fáj a szeme ha sokáig dolgozik egy ilyen táblával... :K

(#1869) Rivaul


Rivaul
addikt

Hello.
Egy kis help kéne.
Van nékem egy alap kis a4-es digit táblám. Nah most az a problémám hogy a ps nem hajlandó rendesen kezelni. Látható késéssel reagál csak a rajzolásra. Ha natív módba rakom tehát egérként használom a tollat akkor ez megszűnik de úgy meg használhatatlan rajzolásra. Elemet cseréltem ps cs3-5-ig egyre rosszabb a helyzet az 5-ös már brutálisan csúszik. A paint vagy a manga studio ex hibátlanul kezeli :(
Valakinek nincs valami ötlete a megoldásra?

Xp-alatt használok egy Medion Md41217 a4-es táblát. Tudom hogy a téma legalja de nekem csak itthonra kell rajzoláshoz nem melóhoz. Driverböl csak a gyári cd meg a vele azonos ős régi 2004-es-t találtam a neten. Medion oldalán már el is felejtették hogy gyártottak ilyet. :R

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#1870) Defoo


Defoo
csendes tag

sziasztok!

Támadt egy hirtelen lehetőségem hogy hozzájussak végre egy tablet-hez, ki is néztem magamnak a wacom bamboo fun pen and touch small - nevű kis kütyüt mivel kb pont annyi anyagi ráfordítással rendelkezem (30 000huf)
Főleg Zbrush karakter gyúrásra és textúrázásra használnám. Persze nekem is intuos 4-re csorog a nyálam, de majd egyszer...:) A lényeg hogy ha wacom-ot szeretnék ezért a pénzért ez a választás adja is magát, viszont a tapasztalt tábla használókat kérdezve, melyik a jobb választás- a fent említett bamboo fun vagy a kb ugyanezért a pénzért kapható genius egyik modellje? (pl:Genius G-Pen M712) mert ez utóbbinak a felbontása jóval nagyobb: 4000 lpi, míg a bamboo-nak: 2540 lpi, plusz a táblák mérete sem elhanyagolható. Szóval ha egy ilyen konkrétabb összehasonlítást nézünk akkor is győz a wacom pontosságban vagy győznek a számok? Esetleg pont fordítva és a wacom élmény mindent üt :) ?
Arról nem kell meggyőzni hogy a wacom a legjobb táblákat gyártja mert én is így gondolom bár ez még nem tapasztalat szintű...azért is kérdeztem így konkrét táblákkal mert ha valakinek van egy intuos 4-e akkor érthetően hajlamos minden körülmények közt a wacom-ot favorizálni hiszen azt már tényleg kevésbé érik fel a versenytársak, a bamboo fun-ra lennék ilyen szempontból kíváncsi. Hétfőn délelőtt tervezem megvenni a cuccot, ha addig lenne vmi
okosság a témában megköszönném. és ha valamit nem vettem volna figyelembe nyugodtan igazítsatok ki :)

(#1871) THawk


THawk
csendes tag

Sziasztok,

Megszeretném kérdezni a hozzáértőket, hogy a régi Genius MousePen 8x6 és az új MousePen i608 között mi a különbség? Mert átlagba azt látom, hogy egy-két ezressel drágább a régi(!) de tudásilag elvileg nem jobb. Talán tévedek? :F
Másrészt akinek esetleg van tapasztalata e két modell bármelyikével kapcsolatban, az megoszthatná véleményét. Köszi.

(#1872) question man


question man
tag

Nos lassan már tényleg rá szánom magam egy tábla vételére csak a 22"-os monitorhoz nem tudom elég-e a bamboos vagy inkább hosszabb távra gondolkodva egy bamboo m kell-e nekem főleg ps cs 4 és nem rajzolgatás hanem fénykép szerkesztés hobbiból illetve ismerősöknek ha kell egy két dolog
melyiket ajánlanátok jobban az S vagy az M

a számítógépek füsttel működnek

(#1873) FazekasLaci válasza Rivaul (#1869) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Az Adobe oldalán nézz utána a Photoshop optimalizálásnak. Valószínűleg a driver nem bírja Photoshop alatt... Esetleg kisebb monitornál érdemes lecserélni egy Wacom Bamboo-ra a táblát, mert azok is tudnak annyit, viszont velük legalább nincs gond. Az Adobe Wacom táblákra optimalizálja a Photoshop-ot.

Az is megoldást jelenthet, ha XP-ről továbblépsz Windows 7-re. A Windows 7 számos beépített digitális tolltámogatással rendelkezik, elméletileg nem Wacom tábláknál kicsit jobb eredményt lehet így elérni. De előbb próbáld ki egy Win7 gépen, mielőtt elkezdesz beruházni :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1874) FazekasLaci válasza THawk (#1871) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Tudtommal nem lehet venni hozzá cserehegyet. Vagyis ha elkopik a hegy, dobhatod a táblát. Ennek mindenképpen kérdezz utána az eladónál, mert ha ez tényleg így van még mindig, érdemes elgondolkozni, hogy mennyire hosszú távra tervezel. A Wacomokhoz legalább van tartalékhegy, így hosszú évekig lehet használni. Most jelenleg több, mint 10 évre visszamenőleg tudunk hegyet adni, 3000 Ft bruttó 5 hegy, vagyis nem tétel.

Ha kipróbálnál Wacom táblát, nyugodtan keress!

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1875) FazekasLaci válasza question man (#1872) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

22"-nál A5 méretet ajánlanék, bár van aki hobbi szinten A6-tal is jól elvan. Ha munkához lenne, mindenképpen A5 az aktív pozicionálás miatt... Ha ki akarod próbálni, gyere be hozzánk és megteheted: www.grasshopper.hu/terkep

Ha rajzolni szeretsz, akkor elgondolkoztató egy Intuos4 is, azzal lényegesen nagyobb élmény a rajzolás, de azt tudni kell, hogy az ára is a Bamboo kétszerese minimum... (mondjuk jóval többet is tud....)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1876) FazekasLaci válasza Isabel (#1862) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Egyszerűen: a driver olyan, mint az autónak az üzemanyag. Ha rosszat választasz (mondjuk dieselt a benzin helyett), a kocsi nem fog menni. Ugyanígy a tábla sem működik megfelelően rossz illesztőprogram (driver) nélkül. Uninstalláld le a régi drivert a számítógépről, keresd meg a gyártó külföldi honlapját (általában .com-os végződésű, vagy .eu-s, Wacom esetében a wacom.eu) és itt általában letölthető a támogatott operációs rendszerekhez a driver.

Ha a tábládhoz nincs csak XP-s driver, akkor a Vista alatt nem is biztos, hogy működni fog. Ha olyan táblád van, amihez XP-s vagy Windows 7 driver van, a Windows 7 driver általában meghajtja a Vistát is (ahogy a Vista is a Windows 7-et általában). Ez csak aért van, mivel nincs nagy különbség a két operációs rendszer között. Egy XP és egy Vista között viszont óriási a különbség, ezért nem minden XP-s driver megy Vista alatt...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1877) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Valaki szeretne új generációs Cintiq 21 tábla-monitort kipróbálni? Először? Másodszor? Senki többet harmadszor? :)

Mostantól folyamatosan lesz a többi Wacom tábla mellett ez is rakin. (gyakorlatilag minden van raktáron folyamatosan, vagy egy-két nap alatt pótolni tudjuk a készleteket)

Cintiq 12-ből van most egy nagyon jó állapotú használt, ha kell valakinek. 210e a fizetendő ár. Ha valakit érdekel, keressen privátban.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1878) Defoo


Defoo
csendes tag

No ha nem is hétfőn de tegnap végre megvettem a táblát.
A wacom bamboo fun pen and touch small - mellett döntöttem végül, eddigi intenzív tesztelésem alapján azt mondhatom nagyon jó döntés volt :DD én is a Grasshopper-nél vettem ahogy sokan mások is már ahogy itt olvastam :) Telepítés/beállítás- nagyon gyors és egyszerű, aztán már rajzolhatsz is. Photoshop cs4-en próbálgattam, a rajzolás élmény egyszerűen nagyszerű( mit tudhat akkor az intuos 4 :Y ) ha gyorsabban húzom a vonalat akkor is tudja követni, teljesen patent cucc :R Összehasonlítási alapom ugyan nincs más táblákkal, de ha valaki szintén első táblán dilemmázik és biztosra akar menni, akkor tuti nem fogja utólag a fejét a falba verni hogy rosszul döntött:) tudom hogy wacom ajánlásból már tengernyi van fent különböző fórumokon és sokan arra kíváncsiak hogy az olcsóbb konkurens táblák megérik e a kockázatot, mert azokról meg semmi infó. Én is csak azért írtam ezt le hogy aki rászánná azt a pénzt, az legalább biztosabb lehessen a dolgában.

(#1879) Rivaul válasza FazekasLaci (#1873) üzenetére


Rivaul
addikt

Ha késve is de köszönöm a segítséged. :R

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#1880) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

Sokan drágának gondolnák a Wacom Cintiq 21-et 2000 EUR-ért. Sokat dolgozunk külföldi cégekkel és látjuk, hogy ez csak itthoniaknak nagyon drága még.. Legalábbis azt gondoltam :)

Aztán elolvastam egy cikket, ami magyarországi hotelszobákról szólt, érdemes belekukkantani, miket kap meg itthon egy külföldi és mennyiért :)

http://4szoba.hu/cikk/enterior/1785-ahol-az-elnok-landol
[link]

Van még hova fejlődnünk az EU-ban :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1881) tibi72 válasza FazekasLaci (#1880) üzenetére


tibi72
aktív tag

Nem hiszem minimál bérért dolgozo emberek veszi ki ezeket a szobákat. És sajnos minimál bérböl élö nem hiszem hogy tuddna venni egy Cintiq 21-et. Reméljük ha egyszer megérjük hogy anyik lesznek a fizetések mint az EU-s országokban.Akkor minden szobába veszün egy Wacomot :DD

(#1882) FazekasLaci válasza tibi72 (#1881) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Hát igen, de minden attól függ, hogy hol, mi a minimálbér :)
Vegyük csak Angliát, vagy Hollandiát :P
10-15 év múlva érdekes lesz ezt a posztot visszaolvasni :)

Azért már itthon is egyre több 30 milás autó rohangál :) És egyre több a MAC is, pedig drágább, mint egy PC. A Cintiq is az ilyen fizetőképes rétegnek készült, de ami jó, hogy ugyanaz az Intuos4 technológia van benne, mint a 46e forintos Intuos4 Small-ban, csak kicsit nagyobb felületen (a3) tudsz dolgozni, közvetlenül a monitoron. Szóval a gyártó max. extrázik, de a kisebb értékeknél is nyújtja az azonos minőséget, csak ott lassabban éred el a végeredményt.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1883) Isabel válasza FazekasLaci (#1876) üzenetére


Isabel
csendes tag

aha, már nagyjából világos, köszi az új infókat. asszem meg is találtam az oldalt és le is töltöttem a drivert. szerencsére volt vistás is :) telepítettem, de a várva várt eredmény elmaradt :S utána is ugyanúgy ugrált a mutató, pedig kikapcsoltam a tapipadot is...tényleg nem tudom mi baja lehet, lehet megkergült a gépem..
azért köszi a segítséget!

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1884) THawk válasza FazekasLaci (#1874) üzenetére


THawk
csendes tag

Szia, köszi a „választ” :D
Igen sajnos azt én is tudom, hogy nincs hegy utánpótlás vagy nagyon nehéz hozzá jutni(?). De tollat elvileg lehet hozzá venni, ami egy félmegoldásnak megfelel, ebben az árkategóriában meg nem is vészes. Plusz az a ritka ember aki vett Genius-t és nyilatkozott is róla, mind dicsérték a maga kategóriájában.

Amúgy igen tudom, hogy a Wacom a nyerő választás, de egyszerűen most olyan anyagi helyzetben vagyok, az a 8-10 ezer forintos árkülönbség is számít.
Remélem nem választottam rosszul. :S :)

(#1885) f.zoltan válasza 1nsan1ty (#1784) üzenetére


f.zoltan
csendes tag

Én majdnem megbolondultam ettől az esőcsepp effektől!! Intuos 3-ast használok grafikusként, érthető, hogy nincs szükségem jópofa effektezésre. Nem tudom, hogy a microsoft vagy a wacom a hülyébb.

A lényeg, hogy utánanéztem a wacom fórumán és szerencsére egyszerű kikapcsolni:

1. Klick a START-ra
2. Gépeld be, hogy "Tablet PC Input Service"
3. Kijön egy menű fent, ahol jobb gombbal ráklikkelsz
4. a Properitiesre
5. a startup-ot "disabled"-re állítod.

Újraindítva megszabadultál a az esőcsepp (hullám) effektől meg a vacak virtuális billentyűzettől is.

http://forum.wacom.eu/viewtopic.php?f=2&t=2047&p=9258&hilit=water+drop#p9076

"The best way to turn off the ripples effect in Windows 7 is to go to Windows services, select the 'TabletPC Input Service' right click to go to the properties and in the General Tab:

1 - stop the service
2 - change the startup type to disabled

That should work, let me know if it doesn't."

(#1886) SaleenS281


SaleenS281
csendes tag

Heló Mindenki!

Ha www.grasshopper.hu weboldalon rendelem meg a Wacom rajztáblát, akkor a kiszállítási idő Szegedre hány nap? És mennyi a kiszállítási költség?

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#1887) FazekasLaci válasza SaleenS281 (#1886) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia! Ezt inkább vagy tőlem privátban, vagy a grasshopper.hu weboldal telefonján kellett volna megkérdezni, gyorsabb lett volna a válasz :)

A táblák mindegyike raktáron van, így 1 munkanapon belül kiszállítható.
Ha a rendelés értéke meghaladja a 37.000 Ft+ÁFA értéket, akkor díjmentes a házhozszállítás, egyéb esetben 1000 Ft+ÁFA a szállítási díj. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az A6-os méretű Bamboo táblákon kívül minden táblát díjmentesen szállítunk házhoz.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1888) FazekasLaci válasza Isabel (#1883) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Javaslom, hogy a gyártó oldalán a support-nak tedd fel a kérdést angolul, vagy nézd meg a külföldi fórumukat az oldalukon (már ha van).

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1889) SaleenS281 válasza FazekasLaci (#1887) üzenetére


SaleenS281
csendes tag

heló!
Köszönöm a választ.
A telefon a pénzbe kerül. :DD
Meg aztán ha valakinek szüksége van erre az információra most már könnyen elérhető. :)

(#1890) THawk


THawk
csendes tag

Na megjött a Genius i608. Hát... szokni kell :) Két kérdésem lenni is.
1. Nem lehetne valahogy beállítani azt, hogy a tábla koordinátáit arányosan ne a képernyő koordinátáihoz igazítsa? Vagyis ha én a tábla sarkába rajzolok, akkor ne úgy értelmezze, hogy a monitor sarkába akarok rajzolni.
2. A photoshop CS2-ben a nyomásérzékenységet hogyan lehetne működésre bírni?

Amúgy eddig, megvagyok vele elégedve, egyedül a tollon lévő két gomb nem esik (még :)) kézre, és mintha gondok lennének a toll lekövetésével. A táblán lévő fólia alá raktam egy rajzott amit át akartam rajzolni, de a vonal két vége nem ért össze(!) majd két pontot átrajzoltam a képen, amit újra átrajzolva észrevettem, hogy egy kb cm eltéréssel vitt be a gépbe! Szóval ez a funkció kilőve :(

(#1891) Isabel válasza FazekasLaci (#1888) üzenetére


Isabel
csendes tag

Köszi Laci, tettem is egy próbát, azt írták 48 órán belül remélhetem a választ. nagyon bízom benne, h már jutok vmire :)

Nem a nagybetűs ÉLETET kell szépnek látnod, elég csak a sajátod. :)

(#1892) FazekasLaci válasza THawk (#1890) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Röviden válaszolok, remélem segít:
1. Ezt a Wacomoknál a Mapping panelen be lehet állítani az illesztőprogramban. Ha neked ilyen nincs, akkor nem tudod beállítani.
2. Window menü Brushes Panel (F5). Itt az első pont a Shape Dynamics. Ezt aktiváld, valamint, ha erre kattintasz, akkor az ecsetek tulajdonságait is be tudod állítani.

A lekövetés csúszásával kapcsolatban nem tudok sajnos segíteni, az az illesztőprogram működésétől függ. A tapasztalat az, hogy ezek a táblák általában jobban működnek Win7 alatt, mivel ott eléggé kifejlett az operációs rendszer digitális tolltámogatása már alapból és sok dolgot ott külön is be lehet állítani. Érdekesség, hogy ha egy Wacom táblát raksz fel egy magyar Win7-re, akkor nem minden, de nagyon sok dolog már magyarul fog megjelenni. Ahogy mész vissza az oprendszerekben, egyre inkább angol lesz :)

Mondjuk én angol oprendszeren használom, mert azt többen használják és ezért az angol nyelvű progikkal, stb. sokkal kompatibilisebb.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1893) FazekasLaci válasza Isabel (#1891) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Valószínűleg lesz megoldásod, hiszen ha van driver és a gyártó még értékesíti ezt a táblát, akkor neki is érdeke, hogy minél több embernél működjön jól :)
Kitartás...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1894) Stukker1987


Stukker1987
senior tag

Sziasztok!
Abszolút defektes a tudásom a rajztáblák terén,viszont egyik ismerősöm kért tőlem segítséget vásárláshoz.
Azt szeretném a hozzáértőktől kérdezni h a4-es méretben milyen rajztáblák közül válogathatok?

Van valami összefüggés abban h milyen monitorod és rajztáblád van,mert már láttam ilyen hozzászólást a topicban?

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#1895) FazekasLaci válasza Stukker1987 (#1894) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

A4 méretben Wacom, Genius és Trust között választhatsz tudtom szerint. Az A4-es méretet 24" feletti monitorokhoz ajánlom. Ennél kisebb méretű monitorhoz elég kisebb tábla is. Az ok: a monitor négy sarka az aktív pozicionálás miatt megfelel a tábla négy sarkának. Vagyis ha túl nagy a monitorod és nagyon kicsi a táblád, akkor iszonyú pici csuklómozdulatokkal kell dolgoznod pl. precíz fényképkijelölésnél, vagy rajzolásnál. Ha meg túl nagy a tábla és pici a monitor, akkor pedig nagy mozdulatokkal kell dolgozni, ami elég fárasztó.

Ezért érdemes a monitor méretéhez igazítani a tábla méretét is.
A piacon a Wacom a legjobb minőségű és a legnagyobb tudású, viszont az egyik legdrágább is. Ha 5-7 éves beruházást tervezel (eddig általában biztosan használnak egy táblát, 2 év a gari, de iszonyú ritkán romlik el), akkor ez a jó választás.

Ha az ár számít, a Genius és a Trust verhetetlen.
Tapasztalataink alapján azonban az emberek 90%-ának elég kisebb méretű tábla is, így érdemes alsóbb régiókban is gondolkozni. Wacom tábláknál a kisebb méretű tábla nem azonos a kisebb tudású változattal! A különféle méretek főként a fentiek miatt és különféle felhasználási célok miatt léteznek.

Azt javasolnám, hogy ha van rá lehetőséged, a vásárlás előtt próbáld ki, hogy mit lehet vele megcsinálni. Mi a Wacomokkal foglalkozunk, mindenből van rakin, így vásárlás előtt könnyen el lehet dönteni, melyik tábla kellene. Egy A4-es ára azért 97e+ÁFA körül mozog, vagyis Wacomban nem olcsó, de ezért profi cuccot kapsz. Sokaknak elég egyébként egy A5 méret is, ott már nagyon nagy a választék a Wacomnál is:
- Van Wacom Bamboo FUN Medium [link]
- Wacom Intuos4 Medium A5 [link]
- Wacom Intuos4 Wireless (nagyon picit kisebb, mint az A5, de még a hagyományos USB-t is kiváltották Bluetooth-szal) [link]

Ha érdekel a Wacom tábla kipróbálása, nyugodtan keress meg privátban.
(Wacom tábla-monitort is kipróbálhatsz nálunk akár 21" méretben is, jó drága a magyar pénztárcának, de legalább a monitoron tudsz rajzolni :) )

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1896) THawk válasza FazekasLaci (#1892) üzenetére


THawk
csendes tag

Szia.

Köszi a válaszokat.
1. Sajnos úgy néz ki nálam akkor nem lehet megoldani :(
2. Köszi! :)

A win7 még várat magára én eddig nagyon jól megvagyok az XP-vel, de azért jó tudni, hogy valamiben biztos jobb a win7 :)

(#1897) Stukker1987 válasza FazekasLaci (#1895) üzenetére


Stukker1987
senior tag

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ! :R
Igazából nem nekem kell a tábla hanem egy ismerősömnek,aki szerintem manga rajzoláshoz fogja használni.....

Én a Wacomont ajánlottam neki,de igazán nem értek hozzá....
Az A4-hez viszont szerintem ragaszkodni fog :((( ,ehhez képest keveset akar érte fizetni...

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#1898) Kisjuhasz30


Kisjuhasz30
csendes tag

Sajat meglatasom szerint most hogy kulfoldon elek,es havonta meg tudok venni ket photoshop magazint is,latom hogy a legtobb sikeres Designer mint szemtelenul fiatal,es szinte csak 1 max 2 programhoz ert.Itt most jelentkezek egy fel eves kurzusra 500 euroert ami ps cs4 papirt ad.De meg meg akarok csinalni egy illustrator tanfolyamot is.De meg ezzel sem erzem hogy kapkodni fognak ertem a szakmaban.Bar napi 4-5 orat foglalkozom a Photoshop-pal,de ez csak hobby egyenlore.Arra hogy felsofokon megcsinaljak egy phd-t ado sulit eselyem sincs es persze idom sem.Ezeket a tanfolyamokat is on line csinalom meg.Na de a temahoz is szoljak egy keveset.Kivel fordult mar elo win 7 alatt hogy mikor bekapcsolta a gepet akkor nem ismerte fel a tablat.Ma nekem ez tortent,es csak akkro alt helyre a rend mikor ujratelepitettem a tabla driveret?Nem szoktam kihuzgalni levalasztas nelkul,szoval nem tudom mitol lehetett ez.

(#1899) KMZ


KMZ
csendes tag

Üdv!

Az alábbi brush beállításokat (főleg az "angle" kéne) lehet ExpressKey-re állítani? Valahogy úgy lenne jó ha egy gombnyomásra az "angle" olyan 5%-ot módosuljon.Nem nagyon találom a shortcutoknál.

Előre is köszi!

KMZ

Ui.: újabb művem -->

[link]

[ Szerkesztve ]

(#1900) FazekasLaci válasza KMZ (#1899) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A válasz egyszerű: A gépen billentyűkkel el tudod érni a kívánt hatást? Ha igen, akkor azt be lehet állítani ExpressKey-re is. Akár billentyűkombináció-sorozatot is, bár az már trükkösebb, mert alapból ahhoz előbb makró kell.

Alternatívaként, ha billentyűről sem tudtad eddig elérni ezt a funkciót, akkor Photoshopban nézd meg, hogy a billentyűkiosztásoknál lehet-e a dőlést shortcut-ra állítani. (ALT+SHIFT+CTRL+K, vagy az Edit Menüben a Keyboarad shortcuts. Ha igen, akkor azt ExpressKey-re is lehet programozni. Én nem láttam a PS-ben erre beállítást, de ez nem jelent semmit.

Mondjuk ez a kérdés max akkor merül fel, ha nem Intuos-t használ valaki, mivel ott a toll döntésével automatikusan beállítódik a dőlésszög is megfelelő eszközöknél.
Bamboo-nál arra kell figyelni, hogy a beállított shourtcut minden programban ugyanaz lesz, mert csak az Intuos-nál lehet programonként beállítani az ExpressKey gombokat.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.