Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) FazekasLaci válasza Kisjuhasz30 (#1898) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Nem találkoztam még ilyen jelenséggel. Logikusan gondolkozva azt el tudom képzelni, hogy a Win7 alapból nem oszt áramot az USB-kre, hogy kisebb legyen a fogyasztás (általában notebook-oknál), azt érzékeli, ha változást van az adott porton és akkor indítja el a portot.

Szerintem egy USB-kábelkihúzás és másik USB-be való bedugás is megoldotta volna a problémát, nálam ilyen néha volt, de komplett újratelepítésre soha nem volt szükségem (Wiin7 64 bit). Az energiagazdálkodási beállításoknál (Windows) kellene az USB-portra ránézned, tuti nem a Wacom tábla a ludas a dologban.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1902) treo80


treo80
csendes tag

szia Laci,
nemrég voltam bent nálatok, próbáltam egy Bamboo Pen&Touch táblát.
úgy néz ki érdekelni fog belőle az A5-ös méret, de előtte még szeretném kérdezni, hogy mivel szinte kizárólag Adobe Acrobat Professional-ben lenne használva, és kompatibilitási listában nem látom feltüntetve az Adobe-nak ezt a termékét, pl a toll végén lévő "radír" használható-e ugyanúgy mint PS-ben, mert könnyebbé tenné természetesen a megjegyzések illetve feliratok esetleges törlését, nem kellene radír funkcióra váltani az ikonok között. A másik pedig az ujjal történő zoomolás, mivel tervrajzok ellenőrzésénél az is jól jönne, bár mivel utóbbi videók alapján böngészőben is megy gondolom nem gond.
bocs, de kissé még mindig laikus vagyok a témában.
köszi előre is.

(#1903) FazekasLaci válasza treo80 (#1902) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

A Photoshop-ban a radír gond nélkül működik. Az Acrobat-ban kipróbálom a radírt, azt még nem használtam, de mindenképpen még ma itt visszajelentkezem ezzel :)
A toll biztosan működik, én már írtam alá tollal PDF-et Acrobatban.

A zoom az Acrobatra, vagy a PS-re vonatkozik? PS-ben biztosan nincs gond, az Acrobatban pedig megnézem. Amint megvan az eredmény, válaszolok.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1904) treo80 válasza FazekasLaci (#1903) üzenetére


treo80
csendes tag

Azzal kapcsolatban, hogy maga a toll működik-e acrobatban nem voltam kétségeim. A radírt, és a kézmozdulatokat (zoom, esetleg forgatás) is acrobatra értettem, Ps-re csak hivatkoztam, hogy úgy mint ott.
köszi előre is.

(#1905) FazekasLaci válasza treo80 (#1904) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Na, utánanéztem, kipróbáltam. A Touch ugyanúgy működik, mint a PS-ben, vagyis gond nélkül. A Comments menüben a Sticky Notes nem tud tollírást rögzíteni, tehát ez sajnos kiesik. Persze a Win7-ben és a Vistában van a beúszó billentyűzet, amin keresztül tollal, vagy kézírással be lehet vinni gépelt szöveget. A hátránya, hogy ez a magyar karaktereket nem ismeri fel, így nem is konvertálja.

A Comments & Markup Tools menüben (A Comments menü alpontja) a Pencil és a Radír eszköz is használható a tollal, ahogy a többi funkció is. A tollat hiába forgatod, sajnos a radír nem vált automatikusan. Ezt sajnos az Acrobatban nem programozták le jól, talán a következő verzióban. Erre a megoldás az lenne, ha az Erasert és a Pencilt más shortcutra programozták volna. Sajnos ez nem így van, ezért a váltás sem működik.

Az egyedüli jelenlegi megoldás Acrobat alatt, ha az ExpressKey gyorsgombra programozod a Pencil és az Eraser eszközök váltását. Hátránya, hogy mivel azonos a shortcutjuk (SHIFT+D), meg kell jegyezni, mi volt az utolsó beállítás. Bonyolítja a dolgot, hogy még egy rakat Markup eszköz van erre a gyorsgombra programozva Acrobatban. A teljes shortcut listát itt találod: http://help.adobe.com/en_US/Acrobat/9.0/Standard/WS58a04a822e3e50102bd615109794195ff-7aea.w.html [link]

Ha van még valami kérdésed, vagy szeretnél kipróbáltatni még valamit, nyugodtan szólj, jövő héten keddtől péntekig azonban a FESPA kiállításon leszek Németországban, így csak esténként tudok majd válaszolni.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1906) treo80 válasza FazekasLaci (#1905) üzenetére


treo80
csendes tag

szia,
köszi a részletes választ. örülük hogy a touch ugyanúgy megy, gondolom így akkor akár a rajzforgatás is, bár alapból annak egyszerű a bill. kombinációja is acrobat-ban.
az hogy azonos shortcut-on ennyi eszköz van, valóban nem szerencsés, de végülis ki lehet tenni azt az eszköztárat is, aztán max rá kell bökni a tollal a ceruzára vagy a radírra. feliratokat úgyis a ceruza eszközzel vinnénk fel a rajzokra, így a sticky notes nem gond, a zoomnak viszont sokkal inkább örülök mert nagy tervrajzokon való zoomolást, és belenagyított tervlap mozgatását sokkal kényelmesebbé teszi.

(#1907) FazekasLaci válasza treo80 (#1906) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Talán szerencsésebb lenne majd a jövőben egy Cintiq tábla-monitort kipróbálni nálunk, mivel a Bamboo-nál vakon kell a tollat mozgatnod a jegyzetelés közben, így elég nehézkes lesz majd a jegyzetelés az első időkben. A Cintiq-en viszont, mivel a táblán (monitoron) már azonnal látod is a tollvonás eredményét, olyan, mintha azonnal jegyzetelnél. Sokkal természetesebb. Amúgy a 12"-os nagyjából akkora, mint egy A5-ös tábla felülete, vagyis azért nem olyan kicsi, igaz a 21"-os már A3 méretű, tehát az ilyen célokra ideálisabb, bár tény, hogy drágább is. Viszont így PS-ben hozzá is tudsz rajzolni könnyedén a térképhez nagyfelbontásban :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1908) treo80 válasza FazekasLaci (#1907) üzenetére


treo80
csendes tag

magát a tollhasználatot is meg kell majd szokni, de mind tudásban, mind árban bőven elegendőnek érzem a Bamboo-t. 24"-os monitoron lesz használva ami a tervek megtekintéséhez szerintem miniumum (az otthoni monitorom alapján). mivel grafikai célra komolyabban egyébként semmilyen szinten nem használnánk, úgy gondolom felesleges lenne egy ennél drágább eszközt vásárolni. ettől függetlenül persze igaz, hogy annál nincs jobb mint amikor arra a felületre írsz amin látod megnyitva az anyagot. amennyire jósolják hogy a pc egyre jelenlegi formája ki fog szorulni, gondolom úgyis még inkább előtérbe fognak kerülni az ilyen beviteli módok idővel.

(#1909) FazekasLaci válasza treo80 (#1908) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A Bamboo FUN Medium erre tökéletes választás lesz. Én csak a továbblépés lehetőségeit írtam :) Nektek nem az Intuos4 lesz (mivel nem grafikai rajzot csináltok), hanem egy tábla-monitor. Itt pedig egy Visboard vagy egy Cintiq jöhet majd szóba.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1910) treo80 válasza FazekasLaci (#1909) üzenetére


treo80
csendes tag

még azt kell kitalálni hogy hány db-ot rendelünk /többeknek tetszik már mióta feldobtam hogy venni kéne/, de félek, ha itt melóhelyen ezt fogom napi 8 órában használni hamarosan otthonra is be kell majd szereznem valami deszkát mert meg fogok őrülni az egértől... :)

(#1911) FazekasLaci válasza treo80 (#1910) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A mennyiség rajtad múlik :)
A táblához lehet kapni védőtáskát elég jó áron, úgyhogy hordozható lesz gond nélkül :)
(Csak a főnök meg ne tudja :D)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1912) jani1973


jani1973
tag

Ha valakit érdekel egy ilyen pad jelezze teljesen új és hihetetlen jó áron ( VGA beszámitás lehetséges ) :R
[link]

(#1913) vanny válasza anmazol (#1808) üzenetére


vanny
csendes tag

Nekem geniusom van/volt... Két évig bírta, bár meg kell vallani, nyúzva lett rendesen :D napi 3-4 óra biztos megvolt majdnem minden nap... Másik ismerősöm kb. ugyanakkor kapta, kevesebbet használta, és az is döglődik. Két évet bírt mind kettő, arról meg ne is beszéljünk, hogy mindkettő ( + egy harmadik is, másik ismerősé) ugyanakkor (kb. az 1. év vége fele) csatlakozási hibás lett. Egész tablet szét, USB kábel csere, egész vissza. Akkor már látszott, hogy belátható időn belül fel fogja dobni a pacskert, most jött össze egy A6-os Wacom Bamboo Pen&Touch-ra. 23.000 (áfával) szóval kifizethető szerintem... Hétfőn vesszük. A genius meg hol felismeri a tollat, hol nem (nem a toll a hibás, nem merül az elem stb)... Egeret még úgy ahogy felismeri. A másik kedvenc, meg hogy húzom a vonalat és szakadozni kezd... Már tényleg úgy működik hogy tízből négyszer ha felismeri egyáltalán a tollat, de azt is csak akkor, ha úgy tartja a kedve...

Első pár évre kitűnő a genius egy kezdőnek( mint én) de már azért sejtem, (főleg hogy volt alkalmam Wacomot is kipróbálni) hogy sokkal jobban megéri a Wacom. Nem a nyolcvanféle gomb meg tolltartó meg ilyenek miatt, hanem mert összességében jobb minőség.

Azért a remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos :D

(#1914) vanny


vanny
csendes tag

(bocs a duplapostért o-O csak letelt az 5 perc és pár dolog lemaradt xD)

Az előzőt csak azért írtam, mert többen is kérdezték, hogy miért nem jó a genius olcsóbban mint a wacom... (persze mindez csak személyes vélemény tapasztalattal megspékelve :D)
A hibák meg többféle geniusnál is előfordultak... :D már várom a wacomot x3

Azért a remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos :D

(#1915) FazekasLaci válasza vanny (#1914) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Off Topicban reagálnék. Szerintetek az összes megvásárolt termék hány százaléka van használatban 6 hónap után az USÁ-ban? 50? 20? 10%? Furcsa: Felmérések szerint 1%. Szóval, a mostani termékeket a fogyasztói társadalom számára készítették, így nem csoda, ha az elhasználódásuk is tervezhető időtartamú.

A fogyasztói társadalom elvét már 1955-ben kimondta és lefektette Victor Lebow ([link])
Röviden összefoglalva az elméletét: Rendkívül produktív gazdaságunk azt igényli, hogy életstílussá válljon a vásárlás. A vásárlást és a javak használatát szertartássá tegyük, mindez lelki kielégüléshez, önbecsülésünk növekedéséhez vezessen, hogy vásároljanak és a régit dobják ki örökké gyorsuló tempóban.

És, ha megnézitek, a gazdaság már Európában is ilyen irányban megy, elég csak megnézni, mennyit bírnak a régiekkel szemben a mostani hűtők, mosógépek, bojlerek, stb. A fent összefoglalt életstílus és fogyasztás összekapcsolódását meg már ismerjük néhány népszerű divattermék esetén :) (márkákat most nem írok :D )

A tervezett elavulásról, mint elterjedt szakkifejezésről (Planned Obsolescence - [link]) ne is beszéljünk. Érdemes beleolvasni ebbe is:
http://www.lelegzet.hu/archivum/2005/11/3348.hpp [link]

Én a Wacom táblákat azért szeretem, mert a japánok másként gondolkoznak, és a Wacom tábláknál még nem találkoztam olyan elhasználódással, aminél drágább lett volna pótolni az elhasználódott alkatrészt, mint új táblát venni. Egy Wacom táblánál max. a hegyeket szokták cserélgetni, az meg nem tétel. És épp volt egy ügyfelünk, aki a következővel keresett meg: soros portos Wacom táblát (még működik 10 év után is!) szeretne új iMac-kel összekötni. Minden az Apple-ön múlik, meg tudja-e oldani, PC-re valószínűleg menne a tábla egy konverterrel...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1916) vanny


vanny
csendes tag

Hali :3 nah itt az új tablet , a Bamboo pen&touch x3 nagyon kényelmes, tök könnyű a toll meg minden x3 viszont a nyomásérzékenység valamiért nem oké... kétszer is újra raktam a drivert, denemjó...valami ötlet? 8 l (ezer bocs ha én vagyok a nyolcezredik aki ezt a kérdést teszi fel XD)

Azért a remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos :D

(#1917) vanny


vanny
csendes tag

okéokéokémegoldódottbocsi xD
viszont a radír még mindig tollként fog, nem radíroz :"3

[ Szerkesztve ]

Azért a remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos :D

(#1918) FazekasLaci válasza vanny (#1917) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Válaszd ki a radír eszközt a radírral és a tollheggyel meg a rajzeszközt. Utána már működni fog PS-ben, vagy Painterben. Nem tudom, miben próbáltad. A magyar felhasználóiba beleolvastál már? :) Sok beállítást megtanulsz belőle, 97 oldal...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1919) urielz29 válasza Isabel (#1845) üzenetére


urielz29
csendes tag

Szia !

Nem tudom oldódott-e meg a gondod, de nekem ezt az ugrálást akkor csinálta a Trust Tb 4200-as, amikor Windows 7-es alá telepítettem. A gyártó oldalán mindenhez volt driver, csak épp a Seven-hez nem ( én arra gyanakodtam, hogy driverprobléma), próbáltam a Vista drivereket, de egyik sem - 64/32 bit - működött. Ezért volt két Os a gépen: egy XP csak kizárólag grafikázni :-)). Most nemrég meg vettem egy intuos 4-est; a két tábla közti különbségekről nem beszélek, de nem a Trust javára dől el, ha már erről van szó...:-) Kb 3 évet használtam, ha pár munkára is kiváncsi vagy, akkor pár dolog fel van téve a picasára, itt a link.: http://picasaweb.google.hu/urielz29/FESTSEKGRAFIKK#
itt van pár olyan amelyhez a táblát használtam ( a Trust-ot), amúgy elég jó alapom van az analóg/digitális módszer és eredmény összehasonlításához, mert évekig dolgoztam ilyen doméniumban.

üdv! bz :R

(#1920) urielz29


urielz29
csendes tag

Sokan érdeklődnek itt a fórumon táblavásárlásról, hogy milyet érdemes: Wacom-ot, Trust-ot,Genius-t.....pár szót én is hozzáfűznék, hátha valakinek - ha keveset is - de segíteni tudok. Kb. 3 évig használtam Trust Tb 4200-ast, aztán - mivel nem volt hajlandó Win7 és Cs4 alatt működni - muszáj volt Wacom-ot venni :) . Először is lássuk a Trust-ot: a sok " express key"-t a táblán néha kihasználtam, néha nem. Nyomásérzékenységről nagyon nem beszélhetünk a toll esetében, de rajzolni lehetett vele. Hogy nehéz-e az elem miatt, rossz-e a fogása - ez szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, engem egyáltalán nem zavart. A tábla felülete kemény, műanyagszerű, a tollhegy ugyancsak. Ami rettentő idegesítő volt, az az ugrálás: vehemensebb mozdulatoknál egyszerűen elugrott, vagy húzott egy egyenes vonalat, és ezt nagyon sokszor csinálta. A másik dühítő (driver) gondot egy előbbi hozzászólásban már említettem. Véleményem szerint, aki a digitális technikákkal ismerkedni akar és nincs sok tapasztalata természetes médiummal, annak megfelel ( én éveken keresztül napi 7-10 órát dolgoztam természetes anyagokkal, és a táblák egyike sem tudja igazán "leképezni" az ecsetkezelésemet) ;a fotók szerkesztésére is mindig jó volt a Trust. Amúgy ezekhez a feladatokhoz pedig bőven elég lett volna a kisebb méretű is...néha túl nagynak éreztem. A Wacom Intuos4 L méretű tábláját összehasonlítani a Trust-tal egyszerűen szentségtörés. A legkisebb, legegyszerűbb része is minőségi darab, úgy a megjelenése mint anyaga. És rengeteget tud, megbízhatóan működik mióta megvettem, talán ez a legjobb, a megbízhatósága ( egyetlen dolgot kivéve, erről majd...) Maximalisták semmilyen téren nem fognak csalódni benne. Hamar függőséget tud okozni :)) Az egyetlen dolog, amelyet itt még nem olvastam, de külföldi fórumokon tárgyalják, az a tollhegy anyaga. 15-20 órányi munka után látványosan elkopott a hegy; nem is egy ,kettő...használhatóak még, de sokáig nem fogják húzni. Ezért az egyért fekete pont jár(na) részemről a Wacom-nak, de előnyei ellensúlyozzák - na meg az, hogy 5-ös, 10-es csomagolásban lehet rendelni különféle hegyeket. Az biztos, hogy nem olcsó eszköz, úgy kiegészítőit tekintve mint magát a táblát - hogy megéri-e, ezt mindenki az igényei szerint döntse el. Ha valaki aki sajnálja a pénzt érte egy ilyenen akar megtanulni rajzolni,festeni - ne tegye. Pénzkidobás lesz. Akkor már inkább egy olcsó táblán próbálkozzon először. Hogy hol olcsóbb? én egész Nyugat-Európában csak egy helyen találtam 400 euró alatti áron, ez pedig a Pixmania internetes áruháza. Ennyi lenne csak úgy hirtelen. További kérdések jöhetnek privátban, vagy inkább ide a fórumra... :R

(#1921) vanny válasza FazekasLaci (#1918) üzenetére


vanny
csendes tag

Paint Tool Saiban próbálgattam ( ami amúgy nagyon jó kis progi), de akkor ezekszerint nem úszom meg a photoshopot : D amúgy köszi a válasz :D

Azért a remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos :D

(#1922) FazekasLaci válasza urielz29 (#1920) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Tollhegy:
- ha nem zavar, hogy nem fekete, akkor vegyél Intuos3 tollhegyet (fehér) és megoldódik a kopási problémád. Kompatibilis és nem rosszabb :) Bár mi nem tapasztaltuk ezt a kopást, esetleg nézd meg a tollhegy nyomásérzékenységi beállításait. Valószínűleg kevésbé érzékenyre van állítva, ezért ugyanahhoz a hatáshoz jobban rá kell nyomnod a tollat.

Árak:
- Nagy a szórás a piacon, de ha valaki jól körülnéz már EU-s árakon lehet kapni. Nálunk pl. 441 EUR (kb. 121e Ft) az Intuso4 A4. A Pixmania-val nehéz versenyezni, mivel francia nagykereskedő és jó árai vannak a nagyon nagy EU-s forgalom miatt (több országban is jelen van). Amivel pl. mi jobbak vagyunk: van magyarországi vevőszolgálatunk, itthoni garanciális ügyintézésünk cseretáblával igény esetén, 110 oldalas magyar használatink (amit még a gyártó sem csinált meg, így nem is mindenhol adják még itthon sem = mi készítettük el 10 éves Wacom tapasztalatunk és a gyártói infók alapján), meg díjmentesen hívható supportunk, ahol a Wacom problémára azonnal választ is adunk.

Szerencsére a hozzáadott érték sokat jelent, különösen, amióta már a Wacom is szállít közvetlenül a felhasználóknak termékeket Németországból (eu.shop.wacom.eu). Mondjuk ez utóbbit nyugodtan le mertem írni, mivel nálunk rakiról van minden, olcsóbbak vagyunk picivel és sok terméket ingyen szállítunk házhoz :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1923) FazekasLaci válasza vanny (#1921) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Próbáld ki a Corel weboldaláról a Painter 11-et. Utcahosszal többet tud. De az Artrage-et is merem ajánlani. A neten rákereshetsz. Az Artrage ráadásul a Bamboo FUN táblák tartozéka is, A5-ös méretű Bamboo táblákhoz meg jár még egy Painter Essentials 4 is. Ja, és az A6 és A5 Bamboo-khoz egy Photoshop Elements 6/7 is. Ezek persze csak regisztráció után tölthetőek le, nem a csomagban vannak CD-n.

Meg azért ingyenesként a Gimp is eléggé jön fel rajztechnikában.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1924) vanny válasza FazekasLaci (#1923) üzenetére


vanny
csendes tag

Megnézem azt a Corel Painter 11-et :) A gimp meg már fentvan köszi, régebbről ismertük egymást, úgyhogy a minap megint felkerült :D Köszi a tanácsokat :)

[ Szerkesztve ]

Azért a remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos :D

(#1925) vanny


vanny
csendes tag

első rajz az új tablettel x3 [link]
Sssss nagyon kényelmes ^.^ és nem akarok az első 20 pepecselős perc után kézgörcsben meghalni, mint Geniusnál : D

[ Szerkesztve ]

Azért a remény hal meg utoljára, mert ő a gyilkos :D

(#1926) FazekasLaci válasza vanny (#1925) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Nekem tetszik :)
És gondol el: ez még csak a kezdet :D

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1927) ByKa


ByKa
csendes tag

Sziasztok!
Elég rég használok otthon Intuos3 (A5W-SE) táblát, és a céghez vettem magamnak egy kis pen&touch Bamboo-t.

Mivel itt kétmonitoros üzemmódot használok, és a bamboo driverben nem találtam megoldást az Intuos-nál jól megszokott ToggleDisplay funkcióra, utánakerestem, mivel lehet megkerüni.

Van rá megoldás, íme:

Mac (PC-n nem kerestem)

Itt egy link, részletes leírással, de nem kell hozzá nagy tudomány:

LINK

Töltsd le a csomagot, 3 apró AppleScript
Wacom_Display_1, Wacom_Display_2, Wacom_All_Display

Ezt a 3 file-t mutasd meg a táblának a gyolsbillentyű-konfig Open / RUN funkciónál
és így gombokkal váltod, melyik monitoron legyen aktív a táblád.

Állat!
Remélem van akinek segítettem!

Üdv Mindenkinek!
ByKa

iMac20', MBP15', Wacom Intuos3 A5W-SE, Bamboo Pen&Touch

(#1928) embeembe


embeembe
csendes tag

Hát csak hogy megosszam a sporttársakkal: egy A/4-es Intuos3-assal versenyzek jó pár éve. Ez nem egy falrengető hír. Viszont amit elképzelni se tudtam: elromlott a tábla. De nem kicsit, se kép, se hang, Windows észre se veszi, és persze garancia sincs már jó ideje.

A legközelebbi műhely itt a szomszédban, egy Krefeld nevű városkában, de mivel azt még nem csatoltuk Magyarországhoz, ezért a táblám Németországba utazott - amúgy a Codrában, meg mittomén még melik szervizben is azt mondták, hogy ők is oda küldik, cseteltem a Wacom fórumán, ők se tudtak közelebbi szerviz lehetőséget. Ma kaptam a cost estimation-t: potom 310 euró - lenne. Mivelhogy "Sensor board defect, liquids spilled inside - corrosion". Hát ez ugyebár manapság 90 000 ezer körül van... (+ a postaköltség, amennyiért kiküldtem)

Lenne egy javított táblám majd 100 rongyért. Egy ismerősöm Kínában utánanézett, fuvarral együtt 360 EUR lenne egy vadiúj. Most hát keresgélek használt táblát. Így jártam.

(#1929) tect


tect
csendes tag

sziasztok!

az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan helyet, ahol ki lehet őket próbálni, illetve a Wacom Bamboo Pen & Touch 20.154 Ft-ért (pixmania) a legolcsóbb? előre is köszi, minden jót.

(#1930) FazekasLaci válasza embeembe (#1928) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Hát igen, minden attól függ, mit öntöttél bele a táblába. Legalábbis az állásfoglalás alapján valami beleömlött, ami korróziót okozott. Ez lehetett tea vagy kávé is. Azokban ugyanis a csersav csodákra képes.

Sajnos az alaplap valóban drága, ha az sérül meg, mint nálad (sensor board), az 200 EUR-nál kezdődik. Én a helyedben megkockáztatnék egy kínai behozatalt, bár arra meg nem lesz gari, vagy ha el is romlik, sokba fog kerülni. Ismerve azonban a Wacom táblák meghibásodási arányát, szinte a 0-val egyenlő, hogy ugyanannál a személynél kétszer is megsérüljön profi Wacom tábla.

Azért azt hozzátenném, hogy figyelj oda legközelebb, hogy mi mellett tárolod a táblád, valamint arra is, hogy ha cégesen veszed EU-n kívülről, akkor EORI-számnak lennie kell a vámoláshoz. A vámon még rászámolnak majd vámot (Kína esetében emelt vám van tudtommal, így pár százalékot még tegyél rá + átvételkor fizetned kell az ÁFÁ-t is. Tehát kb. 27-29%-kal többe fog kerülni, mint ahogy kint hirdetik. Inkább európai ebay-en nézelődj szerintem.

A Wacomnak meg tényleg csak Krefeldben van szervize, csak ők szervizelhetik. Mi is oda küldjük vissza, mint az összes magyar kereskedő, persze ha itthon veszed, akkor a szállítási költség az eladót és nem téged terhel. A garis ügyintézés díjai pl. nálunk nincsenek is az árképzésbe beleépítve, annyira kevés Wacom romlik el, hogy nem költségtényező. Más kérdés, hogy kapsz-e cseretáblát a bevizsgálás vagy a javítás idejére, mi a saját ügyfeleinknek pl. kérésre adunk.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1931) FazekasLaci válasza tect (#1929) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Nálunk kipróbálhatod és meg is veheted.
24.000 Ft bruttó. [link]

A Pixmania francia cég, elég nagy, és mivel a francia piac jóval nagyobb,mint a magyar így jobb árakon is tud dolgozni. Az egyedüli hátulütője, hogy míg nálunk raktárról megkapod, vagy házhozszállításnál is 1000 Ft+ÁFA a kiszállítás díja, addig Pixmania-nál tudtommal csak házhoszállítást kérhetsz, ami megdobja majd a weben látható árat. Erre még bele kell kalkulálnod, hogy mivel nincs magyarországi vevőszolgálatuk, így a hibás terméket is vissza kell nekik szállítanod Franciaországba. Azt pedig előre meg kell finanszírozni. Gari esetén nálunk behozod, az esetek többségében a toll romlik el, a cseretollat azonnal megkapod, ha táblát kell javítani, kapsz cseretáblát a javítás idejére.
Röviden ennyi, a Pixmania árával legtöbbször csak szolgáltatásban lehet versenyezni.

Ha ki szeretnéd próbálni, akkor vagy dobj egy privátot, vagy hívj a 70/429-3200-ás telefonszámon. Címünk, ahol napközben ki tudod próbálni (gyakorlatilag az összes Wacom táblát):
ScanDer Kft. - Grasshopper.hu
1146 Budapest, Thököly út 61.
www.grasshopper.hu/terkep

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1932) jani1973


jani1973
tag

Ha valakit érdekel egy ilyen [link] vadiúj vezetéknélküli Mimio grafikus pad jelezze teljesen új és hihetetlen jó áron . VGA beszámitás lehetséges ( 45.000ft-ba ) vagy kp 40.000 ft :R
Szerintetek ez reális ár érte ? :R

(#1933) FazekasLaci


FazekasLaci
aktív tag

45.000-ért (fizetendő) van egy használt A6-os Intuos4 Small tábla, ha kell valakinek. Pár hónapos, hibája nincs. Ha valakinek kell, keressen privátban.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1934) M. Andris


M. Andris
csendes tag

1.
2.
3.
4.

egyes emberek mire képesek :) (lcd kijelzö egy large intuos táblára...)

(#1935) FazekasLaci válasza M. Andris (#1934) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Dobj hozzá egy A4-es árához kb. 120e-t és eredeti Cintiq-ed lehet :) Kiváncsi lennék, hogy mennyibe volt a kiegészítő eszközök előállítása. Bulinak jó, de nem hiszem, hogy sokat spóroltak vele :)
Aki már százezres nagyságrendekben gondolkodik, az ezen már nem szokott spórolni, ha kell :) A 12"-os méret kb. A5-nek felel ugyan meg, de a legtöbb célra bőven megfelel.

Azért egy ilyet megnéznék élőben működés közben, komoly szaktudásra vall, aki egy ilyet összerak :) Ha valaki rávenné magát, hogy ilyet építsen, az szóljon, talán még be is számítanánk egy Cintiq árába, ha tényleg jól működik :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1936) M. Andris válasza FazekasLaci (#1935) üzenetére


M. Andris
csendes tag

utolso videon látszik müködés közben az oldal aminek a reklámja tulajdonképpen ez vmi 400usd körüli összegbe van a cucc hozzá ha jol emlékszem. én inkább vennék egy cintiq et ha futná rá mint egy ilyen házibarkácsot megcsináljak ennyire kényes eszközökkel :D

(#1937) FazekasLaci válasza M. Andris (#1936) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Megoldásnak frappáns mindenképpen. Aki megteheti, biztosan meg is teszi, csak a kihívás miatt. Mondjuk azt azért tudni kell, hogy a rajzolási érzést jelentősen befolyásolja a monitor felülete. Ez a Cintiq-nél nem üveg, hanem akrilbevonat, ami azért előnyös, mert nagyobb fényben sem csillog, illetve jól látható, valamint a rajzolásnál is rendben csúszik a toll. Egy ilyen építésénél valószínűleg üvegfelületű TFT-t választottak, mivel az átlag LCD tönkremenne a folyamatos nyomás miatt. Rossz felület választásakor a toll vagy nagyon csúszik, vagy megakad és kényelmetlen. Tehát óvatosan kell ezt kiválasztani :) Ők biztos tudták, miért ezt a megoldást választották és miért így.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1938) M. Andris válasza FazekasLaci (#1937) üzenetére


M. Andris
csendes tag

nézd végig a 4 részes videot vmiféle plexi lapot tesz az egész fölé végül

(#1939) tibi72


tibi72
aktív tag

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék ,hogy az Intuos4 S mérethez az USB kábele L-alaku csatlakozoja és ezt külön meg lehet vásárolni?? És jo és használhato az Intuos4 L méretü táblához,? Mert amit az In4 L-mérethez adnak az egyenes .

(#1940) FazekasLaci válasza tibi72 (#1939) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Hali,

tudunk neked külön rendelni, de tök értelmetlen és drága. Vegyél egy teljesen közönséges USB-kábelt és ugyanolyan jó lesz. Mi is úgy használjuk. Ezek standard kábelek hála istennek.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1941) tibi72 válasza FazekasLaci (#1940) üzenetére


tibi72
aktív tag

Szia!

Köszönöm a választ és a tanácsot!!! :R :R :R

(#1942) SchRita válasza Zsé2003 (#1684) üzenetére


SchRita
csendes tag

Nekem ugyanez a hibám van, a Photoshopban nem működik rendesen a Genius PenSketch 9x12, csak akkor, ha elindítom pl. a Windows Paint-jét és firkálgatok benne, utána egy ideig működik. Majd ha megint olyanja van, akkor elromlik és maradnak az egyenes vonalak. Épp ezért egy WACOM Bamboo Fun Pen & Touch érdekel, bár nem tudom, hogy tényleg megéri-e váltanom. Mindenképpen a Ps-t szeretném használni és a WACOM-ról én is jókat hallok, bár sokan azt írták, hogy a Bamboo inkább csak szórakozásra való + hogy az új Touch & Fun két funkciója között csak billntyűzettel lehet váltani.

(#1943) FazekasLaci válasza SchRita (#1942) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Ha gondolod, gyere be és próbáld ki nálunk:
ScanDer Kft. - Grasshopper.hu
1146 Bp. Thököly út 61. [link]
Kezdésnek jó a Bamboo, ezzel nem lesz gondod, az biztos. Szórakozásra való? Egy profi grafikusnak igen, egy hobbi felhasználó ilyen árfekvésben jobbat biztosan nem talál :)
De kipróbálhatsz Intuos4-et is nálunk (mindenből van folyamatosan rakin), szóval láthatod a különbséget a profi és az otthoni táblák között. A Touch és a tollhasználat egymás mellett működik, bár tény, hogy a touch kikapcsolható. Rajzolás közben a touch nem működik, mivel megőrülnél, ha rajzolás közben a kezed is mozgatná az egeret :) De amikor elveszed a tollat a táblától, a touch azonnal megy, úgy mint a MAC-eken. Csak ez működik XP-n, Vistán és Win7-en is.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1944) SchRita válasza FazekasLaci (#1943) üzenetére


SchRita
csendes tag

Köszi az infót, ami azt illeti, én a profi és a hobbi felhasználó közötti kaegóriába tudnám besorolni magam. XD Ami azt illeti, diáklétemből kifolyólag nem dúskálok a pénzben, így az az 50 000 Ft körüli összeg is még borsos ár, így Intuos-ról nem is álmodhatok (egyelőre). Tehát marad a Bamboo, amire nagyjából már összeszedtem a pénzt, és már jó ideje eldöntöttem, hogyha összejön, akkor a Grasshopper.hu-n fogom megvenni, mert ott a legolcsóbb (szó mi szó, kicsit félek, mert ilyen nagy összeget átutalni...hát, ). A gond az, hogy debreceni vagyok, tehát kipróbálni se nagyon tudom (esetleg ha még lesz valami nyaralás, akkor gondolkodhatok ilyenben) pedig tényleg egy életre szóló élmény lehetne kezembe fogni egy Intuos-t. :)
Ami a kétségeimet illeti, olvastam egy ismertetőt a WACOM Bamboo Fun Pen & Touch tábláról itt: http://techline.hu/kiprobaltuk/20100225_wacom_fun_touch_bambo_teszt_review.aspx és hát eléggé negatívan/tévesen értékelték, viszont további kutakodás után sokkal pozitívabb képet kaptam róla. Ennek folyamán beleástam magam ezekbe a dolgokba, de viszonylag még mindig kezdő vagyok, így nem vagyok 100%-os a dolgomban. És egyelőre még itt van a Genius táblám, amit nem szeretnék még eladni (nem is biztos, hogy sikerülne), úgyhogy abban se vagyo biztos, hogy most érdemes-e megvenni vagy később, ha kicsit lejjebb megy az ára. Amúgy a régi fajta Bamboo-kat (a touch ring-eseket) már teljesen kivonták a forgalomból? És nem tudod véletlenül, hogy az A5-ös (medium) méretben a WACOM Bamboo Fun Pen & Touch-t csak ezüst színben gyártják?
Köszi a válaszod (és hogy elolvastad ezt a végtelenül hosszú kommentet).

(#1945) Misha


Misha
csendes tag

Akit érdekel van egy Wacom CTH-461-es táblám eladó!

Hardveraprós hírdetések között megtaláljátok "Wacom Bamboo pen and touch digitalizáló tábla eladó!" néven!

(#1946) arfarf válasza wagzee (#1050) üzenetére


arfarf
csendes tag

http://www.smudgeguard.com/ordernow.htm :) Segítek, ha kell.

(#1947) FazekasLaci válasza arfarf (#1946) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

olcsóbb a cérnakesztyű a sarki patikából :D és hasonlóan jó :P

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#1948) Blakc0Dragon


Blakc0Dragon
csendes tag

Hello
Én nem vagyok ott ilyen dolgokban de nézelődtem a wacom-nál és megtetszett
Wacom Bamboo Pen and Touch - FEKETE A6 Wide és azt szeretném valami hozzá értő embertől kérdezni hogy ez alkalmas-e manga rajzolására?Nem túl kicsi a rajzolófelülete?Vagy nincsenek gondok a szerkezettel ami miatt nem lenne alkalmas?Mert nyúznám elég szépen mert megy a rajzolás viszonylag jól.(nem nagyképűségből)

(#1949) MedicxXx


MedicxXx
csendes tag

Genius MousePen i608 vásárlása előtt állok, azt szeretném kérdezni azoktól akiknek Genius típusú táblája van, hogy mennyi ideig bírja az elem? Ugyanis ha hamar lemerül akkor inkább Wacom-ot veszek.. Köszönöm

(#1950) tibi72 válasza MedicxXx (#1949) üzenetére


tibi72
aktív tag

Mert az elemen múlik hogy mit veszel csak enyi minöségi külömbséget találtál. Ha az elem 1000évig birná akkor is Wacom-ot venék helyedben! Ez nem kérdés!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.