Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• tdudus

csendes tag

válasz Zood #7762 üzenetére

Szia Zood!

Ennyi pénzből (8-9e Ft) nem találsz olyan routert ami bírja a Digi 80/25 tempóját. Egyszerűen túl sok csomag címét kell fordítani (NAT). Ha elsőre megy is, könnyen kiakadhat előbb-utóbb, és "lefagy" a router.

Inkább javasolnám, hogy állíts be egy régebbi PC-t erre a célra (P3/P4, 256/512M ram), és tegyél rá egy direkt erre a célra készült linuxot (én a ZeroShell-t használom). Ha teszel a gépbe wlan kártyát (vigyázat, nem minden wlan kártya megy linux alatt!) akkor WiFi-router lesz. Kell még bele egy LAN-kártya a digi felé és esetleg egy másik a switch felé. Ha az alaplap engedi, hogy usb-ről bootolj, akkor HDD helyett egy pendrive is elég (1 GB), így az sem melegít és nem zörög.

A ZeroShell router-linux beállításához- a nevéből adódóan - nem kell parancssor, böngészőből konfigurálható szinte minden.
    Nagyon sokat tud a rendszer, sokkal többet, mint BÁRMELYIK boltban kapható dobozos router, csak többet fogyaszt.
    Nagyon sok dokumentáció van hozzá a weboldalán képekkel, példákkal, sajnos csak angolul/olaszul. http://www.zeroshell.net/eng

Ha segítség kell hozzá kérdezz bátran, én maximálisan meg vagyok vele elégedve.

Aktív témák

Hirdetés