Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
petike84
csendes tag
Mai cikk a DIGI internetről...
http://adslvaltas.blog.hu/2011/02/03/digi_internet -
Reag3nS
senior tag
válasz
proradeon
üzenetére
Papír mögül nem látsz ki. ADSL ilyen. Rengeteg embert fel tudok sorakoztatni emögé, hogy az adsl 24 óránként bont.
Ugyan úgy jelentkezel be itt, mint diginél, neked bont, adslnél is. Nem tudom ismerőseid mennyire értenek hozzá, nyilván jön majd a megvédés, hogy higtech rendszergazdák és nagyon értenek.
-
sittes79
addikt
Szerintem az egész szakadás egy baromság, ilyen nem létezhet....
az lehet hogy valami műszaki probléma van inkább valamelyik oldalon.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Az lesz. Jovo honapba - ha a helyzet nem valtozik - elofizetek VPS-re, es futtatok rajta ZNC-t.
Reag3nS: Latom te olyan user vagy, akinek akarmit lehet linkelni, makacsul ragaszkodik a sajat teves informaciojahoz. Hat ragaszkodj, nekem mindegy.

(2 T-home-os ismerosom kerdeztem meg, nekik nem szakad, plusz nekem se a btel. Es en ezzel be is fejeztem a temat)
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
proradeon
üzenetére
Állítsd be hogy olyankor bontsa a kapcsolatot mikor nem IRCzel, gondolom nem ülsz 24 órát a gép előtt, mielőtt neki állsz irczni bontsd a kapcsolatot akkor nem fogja közben, vagy állítsd be hogy hajnal 4 kor csinálja mikor nem vagy gépnél, gondolom ha nem vagy gépnél nem irczel.
-
válasz
sittes79
üzenetére
A Digi altal mostanaban alkalmazott 24 oras bontasbol kovetkezik az IP cim valtas.
IP-t meg manualisan is valthatsz, ha nyomsz egy reconnectet.
Viszont ha FIXIP szolgaltatasod van, akkor reconnect utan is megmarad az IP.Roviden: Nem, nem ugyanaz.
Mas:
Olvastam masik forumon, hogy digi a FIXIP szolgaltatast hasznalo ugyfeleinel is alkalmazza a 24 oras bontast, ami azert meglehetosen vicces.
Aki meg azt hiszi, hogy az zavar, hogy megvaltozik IP, hat nem. Engem legfokepp az zavar, hogy vagyok 8 iRC szerveren, es mindegyikrol leszakadok 24 orankent, mindegyik atvalt alternativ nickre, mindegyiket valthatom vissza, valamint az invite-os channelekre hivhatom vissza magam. Igen, idegesito.
-
Jag
senior tag
válasz
sittes79
üzenetére
Hogy lenne ugyan az...
24 óránkénti kapcsolat bontás nem jár feltétlen új IP-vel, de gyanítom, hogy az esetek 99%-ban új IP-t kapsz. Ezért lett kitalálva sztem.
IP váltás pedig csak kapcsolat bontással lehetséges.Egyébként komolyan nem értem, miért érv, vagy miért van pozitívként feltüntetve, hogy nincs 24 óránkénti bontás. Nem mindegy, hogy 1, 3, naponta, vagy 2 hónaponta kapsz új IP-t?
Ha nem fix, akkor úgy is mindegy, alapozni nem lehet rá.Sőt, biztonsági szempontból jobb is, ha változik az IP-d. Rapid letöltésről ne is beszéljünk.

-
válasz
Reag3nS
üzenetére
NINCS 24 oras bontas ADSL-nel.
1, Mikor otthon voltam, router-be 2 hetes connect uptime volt
2, Most már az ügyfelek nagy többségénél nincs 24 órás bontás. (Ez 2008-ban.)
3, [link] A csomagok donto tobbsegenel -> "24 órás bontás: nincs"Szoval pl. ~ 2008 ota nincs 24 oras bontas t-com-nal.

-
Jag
senior tag
válasz
sittes79
üzenetére
Routerben be kell állítani, hogy minden nap hajnali 3-kor nyomjon egy reconnectet.
Egyébként semmi hátrányod nem származik a bontásból.
Ha van egy normál routered, akkor abba még dynds-t is tudsz regisztrálni, így válthat IP-t, amennyit akar kívülről elérhető vagy ugyan azon a címen.IP váltás márpedig kapcsolat bontással jár.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Zsolteaa
üzenetére
Miért lenne gond? A böngészők is és a letöltő programok is tudják folytatni az elkezdett letöltést mikor visszacsatlakozik a net. Bontja a szolgáltató és 1-2 perc és újra is vagy csatlakozva. Egyébként pedig egy 80Megabites nettel ha csak fél sebességgel jön akkor is 15 perc 1 dvd, 1 óra alatt egy 13 gigás cucc is leér, ha nem megy csak fél sebességgel akkor is.
-
sfdrakex
nagyúr
Miért olyan nagy gond a 24 órás bontás? Be kell lőni hogy északára/hajnalra essen, akkor nem hiszem hogy nagyon zavaró lenne.
-
Atapi
senior tag
másnál is átálltak az utóbbi időben napi bontásra? korábban ~1 hetes intervallumok voltak nálam szakadás nélkül, de az utóbbi napokban 24óránál többet nem bír a kapcsolat (gyk: többnyire pont 24órát bír)...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
sittes79
üzenetére
Nekem pl nincs tűzfalam, 1 vírusirtóm van illetve 1-2 havonta még pár programmal átnézetem a gépet fertőzések után, de nem szoktak találni. Szerintem felesleges ezt túl parázni, bár sokan nem árt a biztonság, de ésszel netezve egy jó vírusirtó és rendszeres ellenőrzés is elég.
-
sogam
csendes tag
válasz
krystman
üzenetére
Na nekem ezt a szórakozást csinálja! Van digis mail cimem. Az van beállítva alapértelmezettnek. Ami tényleg fura, hogy néha megy néha nem. Ha nem megy, akkor berakja postázandó üzenetek közé és folyamatosan hibát jelez míg ki nem törlöm.
A kimenőszerver beállításainál ugyanazt a bejelentkezést használom mivel más nincs.
Mert olvastam, hogy külön meg kell adni. (akkor sem megy, ha nem akar) -
krystman
őstag
Hát ha a Digi smtp szerverét használod akkor nem igen szokott ilyen lenni! A levél letöltésnél az már más. Az különálló, pl ha freemailt használsz, akkor onnan tölti le. Ha meg küldesz akkor a Digi smtp szerverén kell kimenni a levélnek. Ez a smtp.hdsnet.hu szokott lenni. Meg persze kell csináltatni digi-s mail címet, és plusz jelszót is meg kell adni. Ha ezek meg vannak akkor tudsz küldeni csak kliensből. Egyébként néha szokott szórakozni, hogy nem küldi el elsőre. Ez mondjuk ritka.
-
sogam
csendes tag
Már gondoltam arra is, hogy nem mindegy a címzett mail szervere!
Lehet , hogy ez hülyeség
-
sogam
csendes tag
Digi net használó lettem!
Nem nagyon értek egy-két dolgot.
Szerintetek Az miért van, hogy ha egyszer minden fiókbeállítás jó, akkor mért küldi el egyszer a levelem, máskor meg hibaüzenettel nem!
Érdekes módon a fogadással nincs ilyen gondja!!! -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Hallelúja van pénteken jönnek a szerelők...
jó kis időintervallumot adtak meg 8-12-ig
de az a lényeg hogy lesz
speed up
kérdésem, hogy most nem szeretnék még routert, csak a gép-be mehet egyből
a kábel, érdemes valami tűzfalat felrakni?most adsl van de semmi védelem nincs a gépemen...(thome)
-
válasz
krystman
üzenetére
Hurricane Electric ipv4 counter-je (jobb oldalt) szerint 2 nap mulva 'elfogynak' az ipv4 cimek. Gondolom ezert vett digi egy ilyen szep nagy ipv4 tartomanyt.
(188.143.0.0 - 188.143.127.255)Bar az igazi megoldas az lenne, ha elkezdene atallni ipv6-ra.

-
Atapi
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
"csak digis mail címről enged küldeni."
ez így félrevezető, pongyola megfogalmazás, avagy rosszul tudod. az digi smtp szerverének használatához kell digis postafiók (ami minden efi-nek jár, telefonon kell aktiváltatni, és azonnal megcsinálják kb egy perc alatt), aminek az adataival azonosíthatja magát a küldő. ám a feladó bármilyen cím lehet, akár xy@freemail.hu is.
-
sfdrakex
nagyúr
Freemaileshez ez semmit nem ér.
(#9439) Csedit
Úgy tudom freemailnek nincs saját smtpje és így nem fog menni, használj gmailes vagy hotmailes e-mail címet azoknak van saját smtpjük, ami nem a 25 ös portot használja hanem mást így azt fogod tudni használni levelező kliensben. Digi szerverén keresztül csak digis fiókból tudsz küldeni levelet.
-
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
Digin kellene freemail-es címet beállítanom Outlookban. És nem boldogulok vele.
A pop3-hoz beírtam a freemail.hu-t ,az smtphez pedig a hdsnet.hu-t és nem küld.
Digis email címe nincs. Nem tudom ez gond-e.
Vagy mit rontok el? -
sfdrakex
nagyúr
Szolgáltatónál? Az meg hogy lehet hogy a gép és router közötti hiba a szolgáltatónál van? Az hogy nincs net az ő hibájuk is lehet, de a router és gép közötti kapcsolathoz mi közük ? Vagy ott már azért nem volt kapcsolat mert állítgattatok mindent és az alap hiba volt a szolgálatónál?
-
csudri
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
De ha a routeren nincs létrehozva egy wifi háló (mert ugye reseteltük), akkor is tudunk rá csatlakozni 192.168.1.1-en wifin?
Mert az a gond, hogy nem jutunk el odáig, hogy beállítsuk a routeren, amit kell, mert ha rádugjuk az asztali gépre kábellel, akkor ledöglik. Lehet meg kéne próbálni laptopról kábellel, ha az első kérdésemre nem a válasz.
-
sfdrakex
nagyúr
Ja laptopon azért nem megy mert nincs kapcsolat létrehozva. Routernek meg lehet rossz az érintkezője ahova a kábel megy, vagy a gépben nincs benne rendesen nem tudom, de ha kiirja hoyg nincs egy kábel bedugva akkor a gépnél lehet hiba, próbáljátok ki routerről a laptopot wifin.
-
-
csudri
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Közben elgondolkoztam és mivel nem a routert fogom piszkálni, hanem a gépet, így elvileg mennie kell simán. Csak mi van, ha áramszünet van és kifingik a router? Csak visszaírom a router menüjében a user/pw-t és kész?
sfdrakex: Láttam közben szerkesztetted a hsz-t.
Szóval routeren keresztül semmi nem megy, se asztali, se laptop (kábelről beszélek, wifizni meg sem próbáltuk még). Router nélkül meg az asztalin, de a laptop nem, ezért gondoltam, hogy a mac-kel lehet valami, de azt mondjátok, hogy az nem, úgyhogy ott valszeg csak az a gond, hogy nincs beállítva a pppoe. -
csudri
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Oké, mondom majd ismerősnek, hogy resetelje ki újra. Ez vajon megoldja, hogy hol érzékeli a kábelt, hol meg nem?
Más téma, ez már a sajátom.

Váltani szeretnék Xp-ről Win7re, le tudja valaki írni, hogy kell belőni a Digi-t? (nekem is az van, csak nem 542g, hanem 741n) Mit kell beállítani a gépen a hálózati kapcsolatoknál? (anno a srác csinálta, aki bekötötte)
-
sfdrakex
nagyúr
MAC clone nem kell, nálam simán ment anélkül is routerrel, digi és fibernet is. A router resetet arra értettem hogy most hogy állítgattatok rajta ezt azt mnyomjatok újra egy resetet.
Asztalin megy routeren keresztül, míg a laptopon nem? Esetleg meg kellene nézni nincs e letiltva a laptop a routerben, vagy a titkosításokat jól beállítani a routerben és a laptopban is ha wifin csatlakozik.
-
csudri
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
sfdrakex: Volt router reset, írtam is.
radi8tor1: Router nélkül működik. (mac clone szerintem kell, nálam sem ment anélkül...)
A "hálózati kábel nincs bedugva" üzenet pedig hol van hol nincs. Másoknál is volt ilyen gond itt a topikban, de azt nem értem, hogy miért csinálja azt, hogy bejön a router menü, de ha rányom valamire, akkor 404. -
csudri
őstag
Sziasztok!
Tegnap egy ismerősöm belefutott egy olyan hibába, amivel nem tudunk mit kezdeni.
Megcsinálták náluk a Digi-sek a bekötést, ha közvetlenül van az asztali gép rákötve a hálózatra, akkor minden oké. Egy Tp-link wr542g routert szeretett volna rácsatlakoztatni, de nem sikerül.
A routeren égnek a szükséges lámpák (pwr, wlan, wan). Egyszer sikerült behozni a 192.168.1.1-en a router menujét, ott nyomott egy quick setup-ot, de azt írja a gép, hogy "egy hálózati kábel nincs bedugva". Volt router reset, megpróbáltuk a MAC klónozást, de akkor is azt írta, hogy nem találja a hálózatot.
Próbáltam volna mondani neki, hogy nézze meg a network beállításoknál a Wan beállításait, de lehalt az egész. A főmenü bejön, de ha rányom a network-re, akkor nem jelenik meg semmi, mintha nem is csatlakozna a router.
Próbáltam rákeresni a keresővel itt a topikban erre a hibára, de nem találtam semmi.
Tudnátok segíteni?
ui: Ja és nem működik a telefon sem.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Enigma^
üzenetére
Az én Dual Atom processzoros "szerver" gépem simán megbírkózik 10MB/sec letöltéssel és 3MB/sec feltöltéssel is akár egyszerre is.
Inkább a merevlemez szab határt az egyidejű fel-le töltésnek úgy vettem észre. Itt ugye nem 1 szálon mennek a folyamatok, mint FTP-nél, hanem akár 20 szálon egyszerre.
Azzal lehet még kicsit turbózni uTorrentet, hogy adsz neki dedikáltan 1 GB RAM-ot a Cache menüpontnál. Ilyenkor először RAM-ba dolgozik és ha megvan egy bizonyos mennyiség, akkor kiírja HDD-re. -
40/20 Mbit-nyi torrent forgalmat nekem is lebonyolit atom gond nelkul. Bar pontosan nem ertem mire akartal celozni. (Nem hiszem, hogy arra, hogy egyszerre 40 Mbit lefele es 20Mbit felfele iranyulo torrent forgalom mellett 4% CPU-t eszik transmission. Mert azt nehezemre esne elhinni
) -
sfdrakex
nagyúr
Érdekes amit írtok, nekem egy AMD Athlon X2 4450e (45W os fogyasztás) procim van (2*2300MHz), nem vettem észre hogy a letöltési sebesség befolyásolná a proci használatot. A vinyót pörgeti ha le is fel is töltök maxon, de se memória használat se a cpu használat nem jelentős. Igaz nem arra a vinyóra töltök le mint amiről az OS és a többi program is fut, szerintem az is befolyásolja erősen.
Szerk.: Most megnéztem, bár sajnos nem bírtam maximummal tölteni csak 5MB/s el, de 10-20% között ugrált a proci használata a utorrentnek, ezek szerint eszegeti a cpu-t a letöltés, bár sokáig nem, ha maxon megy egy dvd is pár perc alatt lent van, ha meg csak a seed megy az már nem eszi.
-
válasz
Enigma^
üzenetére
Igen. Ezen a kepen latszik, hogy az AMD (kek vonal) alig fogyaszt tobbet az Intel Atom-tol (fekete vonal). Es erosebb atomnal. (tomshardware teszt)
Sajnos - szamomra - a tomshardware fe'le teszt nem eleg reszletes, ezert varom a prohardver tesztjet, amiben osszehasonlitjak atomot fusionnal.
(legalabbis remelem lesz ilyen) -
Enigma^
csendes tag
-
válasz
Enigma^
üzenetére
Szia!
En atom alapu gepet hasznalok ilyen celra TopNettel.
Elso generacios atom (230), magyarul eleg gyenge, de keveset fogyaszt.
Utorrent-el altalaban 5MB/s-es letoltest tudtam elerni ~3MB/s feltoltes mellett, es ilyenkor mar 50%-on ette az atom CPU-t utorrent (azaz 100%-on egy HT sza'lat). A max amit birt CPU, az ~8MB/s-es letoltes, de akkor mar felfele nem ment.Tervezem atom-os ITX lapom lecsereleset AMD Fusion alapura, de me'g varok par hetet, hogy a tobbi marka is kiadja a maga megoldasat, es hatha kicsit olcsobb lesz. (jelenleg csak ASRock arul ilyen lapot, ~28000 Ft-ert, de annyiert is jo, mert eros, es keveset fogyaszt)
Javaslom te is inkabb Fusion-be gondolkodj.

-
-
Enigma^
csendes tag
Szeretnék építeni egy itthoni seedszervert valamilyen atom procis alaplapból + egy linux oprendszer rá.
Az lenne a kérdésem valaki csinált már hasonlót, és ha igen milyen a tapasztalata, TOPnetből kitudja hajtani a maximumot az atom proci, nem lesz kevés neki?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Epp ezert zavaro amit leirtam 

Egyébként fura néha még Tvnetworkös ip is van.

)