Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
KTTech
veterán
Ebben a ZTE csodában van bridge mód? Semmi kedvem dupla NAT-al foglalkozni... (főleg a hairpin/és forward szabályaimat újraírni a Mikrotikben + új scriptet gyártani a DynDNS-nek). Egyelőre előre gondolkozás, de hamarosan kelleni fog...
-
KTTech
veterán
válasz
Lin3Lord
üzenetére
Én is így jártam, az eredmény az lett, hogy az eddigi Topnet csomag helyett most kaptam bekötésig egy 100/50-et - ez lett a hibabejelentésem eredménye... és majd talán 10.01-el be tudják kötni az új csomagot (Júliusi megrendelés - 07.28-án jött az email hogy ok a dolog, a szerződést kb. 08.04-én írtam alá, 09.01-es határidővel... és itt nem az emailben szereplő 60 nap az érdekes, hanem a szerződés időpontja, mivel a számlázás is onnan ketyegett a káromra).
-
KTTech
veterán
válasz
krystman
üzenetére
Próbáld ki router nélkül... sajnos a routerek hajlamosak ilyen csúnyaságokra is... ez munkahelyi tapasztalat, Helpdeskesként sok ilyennel találkozok. Persze lehet, hogy csak a pingidőd lesz szar valamiért, pl. mert az up irányod csumára van terhelve... (ezen meg ha helyi gond, akkor QoS-el lehet segíteni).
-
KTTech
veterán
Igen, ahova Fibert raknak (60 vagy 120Mbit) ott átalakították a házba menő cuccot, csak a házon belül van a régi koax. Ezért nem is mindenhol elérhető ez a két sebesség (az más kérdés, hogy a gerinc már régen optikai volt náluk, és most már minden csomag neve az lett).
A Digivel (szinte) lehetetlen versenyezni, annyira nyomottak az árai.Na igen, a Mikrotik jó kis router... egyet sajnálok: nincs rajta USB, hogy torrentezni is tudjon

-
KTTech
veterán
A UPC kb. 1 éve állt át a házakig optikára... tudom, mert olyan előfizetésem volt, és az első ilyen modemet én kaptam
(még nem járt le a hűség sem, csak közben el kellett onnan költöznöm).Nem FTTH, de optika megy a házakig.
Ps.: én 2000-ben már optikai hálózatot építettem az iskolám és a közművek közt...
-
KTTech
veterán
Céges internetnél közel 100E-t fizetek 6/6Mbit-ért, amiben benne van 1 db fix IP cím (nem több! A másodikért külön díjat számolnak fel, és nem 2880 Ft-ot). Van egy "kis" árkülönbség a két szolgáltatás közt (stabilitásra azonos kategória a kettő! és a sávszélesség ott is csak a BIX-ig garantált - többnyire).
Alapvetően az otthoni internetet nem szerverüzemeltetésre tervezték, így a fix IP cím nem létfontosságú. Akinek mégis kell, az szerintem fizessen érte (vagy használjon alternatív megoldást, ami ingyen van... még a gépen se kell futtatni semmit, a legutolsó router is tudja. Persze lehet dinamikus IP-re is regisztráld domaint venni, az a domain költségén felül évi 30 USD, a DynDNS-nél például).
-
KTTech
veterán
válasz
ArchElf
üzenetére
Nagyon jól tudom mennyi munkával jár a fix IP kiosztása (még itthon is MAC address alapú fix IP-t osztok magamnak DHCP-vel).
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy nem használja mindenki egyszerre a netet. Így kevesebb IP címmel is lefedhető az előfizetők köre. Ráadásul újabb IP-ket vásárolni nem olcsó dolog (és persze erősen véges is az IP4-es tartomány).
-
KTTech
veterán
Na, kiderült mekkora terhelést okoz a net a routernek... kemény 3%-ot, és ebben benne van a QoS és a tűzfal terhelése is... rá kéne venni torrentezésre a kütyüt, ekkora erőtartalékkal
(csak sajnos nincs rajta USB port...)A sebesség rendben van itt a XV. kerületben, a pingek jobbak, mint a UPC-nél voltak.
-
KTTech
veterán
Én is csatlakozok a Digis előfizetők táborához
Mától él elvileg a net, de csak vasárnap fogom tudni kipróbálni (akkor költözök át az új lakásba), 80/25-öst választottam, remélem a Mikrotik RB450G elbír vele
(a kis 680MHz-es procijával és 256MB RAM-jával, 512MB flash-el, természetesen minden portja gigabit)...
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(nem katt-katt-működik féle).