Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
proradeon #111249 üzenetére
Oké, és számít valakinek, hogy 5 perc vagy 1 perc? Nem hiszem. Meg, hogy lejárt a limites szerverek kora... Majd ha mondjuk PSN-ről, vagy bármelyik másik tárhely kiszolgálóról is állandóan csutkán töltök le és felfelé, akkor majd elhiszem, hogy nincs limit... kezdjük ott, hogy ezt a sávszélt a szolgáltató csak bizonyos határokon belül garantálja, minél messzebbre kapcsolódsz annál kevesebb.
Ez a családos történet is még elfogadható volt 100Mbps sebességnél, na de gigásnál? Hacsak nem papa mama és az összes gyerek egyszerre fizet be az enkór mozira, akkor nem hiszem, hogy ezzel bármikor probléma lenne, még ha 10 fő egyszerre néz 4K tartalmat akkor sem...
-
válasz
Dragon3000 #111248 üzenetére
Jellemzően mindegyik ilyen fejlesztésellenes abból indul ki, hogy ő nem tudná kihasználni az adott sávszélességet, és ezért elkönyveli, hogy más se tudná.
#111247 Lackooo84: A "limites szerók" kora már rég lejárt. Ez csak egy régmúltról beragadt tapasztalat. Jelenleg már simán lehetne letölteni egy csomó szolgáltatótól 1 gbps-nál gyorsabban. Az egy dolog, hogy te ennek nem látod az értelmét. Mások látják.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
proradeon #111246 üzenetére
Fúúú marha nagy fejlődés, hogy a csomag nevében benne van az 2-3-10GB de kihasználni a limites szerók miatt sehol nem lehet, meg hát jelen körülmények közt értelme se sok van, mer én ráérek várni 5 percet amíg letöltődik egy 100GB-s játék. Nem baj de legalább speedtestre jó.
-
Calogero
addikt
válasz
Dragon3000 #111244 üzenetére
Debrecent már 2021 júliusában áttették a butított kábel tv csatorna kiosztásban, és akkor még nem is a 4IG volt a tulaj.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MrAlex #111225 üzenetére
Ha nincs felvásárlás, akkor is lett volna áremelés, max nem ekkora. 10Gbps is kérdés, hogy valósult volna meg. Amúgy nem az árról beszéltem alapjáraton, hanem a szolgáltatásról, a net nálam és sokaknak ugyanolyan jó most is, mint felvásárlás előtt. Régebben is sok helyen szar volt a digi és most is az, ez minden szolgáltatónál megvan, telekom esetében is vannak helyek, ahol szemétre való az optikai net is. Ez nem azért van, mert felvásárolták, de minden ilyen esetben az első reakció, hogy azért van, mert felvásárolták és szar lett......
-
-
kemp3
csendes újonc
Ti is kaptatok az októberi számlán egy DÍJKORREKCIÓ JÓVÁÍRÁS tételt? Ez mi lehet? -435 Ft. Nem tudok rájönni.
-
pjen
félisten
válasz
FollowTheORI #111239 üzenetére
Mondjuk a jettelnél már az első is fizetős. Vagy 24hó hűség. A router 24 hó ra is havi 1K.
-
Mindenhol az első benne van az árban, nyilván máshogy hogyan is néznéd... de a továbbiakért tejelni kell, no meg csak 3 lehet max általában (persze ez ilyen first world problem már
) .
Telekomnál esetleg megoldás lehetne, ha lenne minden TV-re meg android ios eszközre TVgo app... akkor kvázi bármennyin lehetne nézni bárhol extra költség nélkül, de nem fogják pont emiatt sose megcsinálni.
-
-
BITBOYS
addikt
válasz
TrollBalint #111221 üzenetére
Jóváírtak valamit 3 hónapra visszamenőleg
-
EmPoWeR
csendes tag
válasz
FollowTheORI #111227 üzenetére
Korrekt: 3100 Ft-ért gigabites csomagot adni, és ezzel párhuzamosan fejleszteni a hálózatot, és bevezetni a 10 gigabites csomagot. (lásd: Román Digi)
Inkorrekt: "Visszautasíthatatlan" ajánlattal felvásárolni egy szolgáltatót, több mint duplájára emelni a havidíjat, és behúzni a kéziféket a fejlesztések terén. (lásd: 4iG)
-
Habár ez nem internet, de nekem is ez az egyik legnagyobb előny a diginél... áldtam az eget mikor a UPC-től leléptem, hogy végre nem kell se kártya, se box a normál TV-hez, akár 3 tévét is lehet nézni mindenféle plusz kütyü meg költség nélkül.
Meg az egyik ok amiért nehezen váltanék Telekom optikára is a digiről, mert akkor kéne az a "vacak" IP box. -
válasz
MrAlex #111230 üzenetére
Valójábban akkor elmondhatjuk mind a kettő korrekt ár és szolgáltatás, nincs nagyon miért váltogatni egy átlag usernek (sőt igazából inkább csak eddig voltak a digisek előnyben - árban -, és most lett kb egál).
Egyébként a telekom árai csak most ilyen jók... volt az több is nemisolyan rég.
Csak néha amikor érzik kéne valami történés akkor lentebb viszik, meg akcióznak.
Énis tudom mert a család Telekom ügyfél is, és volt nem is olyan rég amikor a gigás net 9ezer meg mégtöbb volt, hát az minden volt csak alternatíva nem.
De épp most olvasom hogy a Telekom megállapodott megint a kormánnyal, és lesz talán valami frissülés a piacon "elmaradottabb" helyeken is.
Ezt a gigás feltöltést is nagyon reklámozzák most, de igazán valós use case nem sok van mögé, meg talán a 2G lefelére se, egy 1G-hez képest mondjuk. Ez annyira niche, kb a torrenthuszárokat érdekli akik "szervert"
üzemeltetnek, de valójában arra meg nem is a közinternet lenne való, hanem a business jóval drágábban (vagy bármiféle szerver jellegű feltötést igénylő dologra).
-
válasz
FollowTheORI #111227 üzenetére
Azt nagyon sajnálom, hogy sok helyen nincs normális hálózat és nincs verseny sem a cégek között.
Digitől csak internetem volt amíg tényleg jó áron adták a gigabites netet. 4000Ft alatt / hó. Az áremelés után átmentem a Telekomhoz, mert amúgy a neten kívül minden más ott volt.
Így a Telekomnál van most 3 mobil előfizetés a TV és az Internet. A szolgáltatás minőségében nincs eltérés, nálam a Digis is jó volt és a Telekom is jó, hozza amit ígérnek.
Nehéz összehasonlítani, mert a Telekom 1000/1000 és 2000/1000 csomaggal is rendelkezik.
Az 1000/1000 az 6370Ft
A 2000/1000 az 7371FtÉn most a 2000/1000 csomagban vagyok, ilyet a Digi nem kínál, amit sajnálok, mert én a 10 gigabites csomagukra pályáztam volna és ha azt megvalósítják valószínűleg maradtma volna Digi ügyfél.
A Diginél a maximum az jelenleg 1000/300 és ezt adják havi 6490Ft összegért.
Összességében akkor a Telekom nagyobb sebességet ad kevesebb pénzért a fenti matek alapján és ahogy említettem a megbízhatóságot vehetjük egyenlőnek, nálam egyikkel sem volt soha gond.
Ezért mondtam, hogy jelenleg a Digi semmivel sem tud kiemelkedni a konkurensei közül.
-
válasz
Multibit #111228 üzenetére
2015-ben anyukám mesélte, hogy megsajnálta a UPC-s hölgyet, mert már majdnem sírt, hogy maradjon... akkor volt majdnem 20 éve ügyfél, és azért kellett lemondani, mert a másik lakásba engem megfőztek az inviteles, a Telekomra meg hűségem volt, így át kellett költöztetni, a UPC-s kecóba...
Aztán, Vodafone-nál évekig ügyfélmegtartókat kaptam, akik szintén győzködtek, hogy maradjak és ne menjek át a DIGI-hez... 2022-ben viszont váltottam.
Most én is arra számítok, hogy cöh! Menjek a francba
Lesz másik... mert megváltozott a piaci helyzet. Na meg amennyit emelnek a havidíjon a szolgáltatók, ömlik befele a pénz ...
-
válasz
MrAlex #111225 üzenetére
"...mint a konkurencia."
Ez itt a lényeg, mert sok helyen még mindig nincs ilyen, szóval költői kirohanások ezek.
Melyik szolgáltató ad most neked szerinted korrekt áron gigás netet amúgy? És mennyi az a korrekt(ebb
) ár, milyen minőséggel és rendelkezésre állással?
Csak hogy el tudjam helyezni nálad mi az inkorrekt és a korekt skála.
-
-
válasz
Dragon3000 #111222 üzenetére
Budapesten teljesen jó volt a Digi, nekem csak internet volt tőlük. De felmondtam az áremelés és a 10 gigabit meg nem valósulása miatt. Pont azért szerettem a Digit, mert korrekt áron adott nagy sebességű internetet.
Sajnos mostanra már az ár sem korrekt és semmivel sem tud gyorsabb és stabilabb netet adni, mint a konkurencia.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Kis Samurai #111220 üzenetére
A 100-as egyeztetést (auto negotiation) az eszköz végzi, nincs hozzá köze semmilyen felhasználói profilnak vagy szoftveres beállításnak. Még nem volt olyan, hogy az ilyen jellegű problémát ne javította volna új kábel vagy hálózati adapter, ritkábban más hálózati eszköz csere.
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok, történt valami a Diginél? Eddig 6750 Ft volt a gigabites net, de most láttam, hogy az októberi számla már csak 5880 Ft. Nálunk a hírek szekcióba nem láttam semmit, itt a fórumban sem találtam semmit. Őket meg nem merem megkérdezni, mert még a végén kiszámlázzák a magasabbat
-
Kis Samurai
tag
válasz
sfdrakex #111213 üzenetére
Nem biztos, egyre több digistől hallom ezt a visszaesik fix 100Mbitre a wan kapcsolat, nálam is ezt játssza mostanában.
Kábelek ellenőrizve, ONT csere nem segített.
Amihez kötni tudom, hogy megszakad a kapcsolat azzal, hogy nem jó a PPPOE kapcsolat felhasználóneve/jelszava és utána mikor random idő mulva mégiscsak elfogadja újra és felépül a kapcsolat, az már csak fix 100Mbit az 1 Gbit helyett.
Aztán hasonlóképp jön vissza a Gigabit... (rossz user/pass, random idő, mégis jó a user/pass, újra Gigabit) -
-
Kezd elegem van a natolt Ip cím 100 mbit mellett.
Ez már hónapok óta művelt, mióta áttértem ftth-re, azóta nem kóser.
-
-
Ejelhar
senior tag
Idehozom a politikát
Jobb volt, amíg román tulajdonban volt a hazai Digi, addig közel 1Gbps-et ki tudtam mérni.
Mióta 4iG, azóta változott a helyzet, felezték a letöltést:
[kép] -
válasz
mucsgyver70 #111202 üzenetére
Hoppá!
-
chros
őstag
válasz
Intruder2k5 #111200 üzenetére
Nagyon koszi nektek! Most beszeltem az ugyfelszolgalattal is, es ott is ezt modtak, hogy rakjam modem modba ott
Tudtok ajanlani routert, amin van hardveres nat es nem gyari a firmware? (pl openwrt van egy Tplink Archer C5-on, harveres nat nelkul, valami ilyesmire gondolok)
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest