- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
ubyegon2 #76717 üzenetére
És nagyon jól fejleszthető, nem véletlen van ebben is Quadro P4000-es videokártya, ami egy mobil GTX 1070-nek a megfelelője. WIFI kártyából Intel AX200-as van benne MiniPCIe formátumban.
Az M4700-ba is mehet Quadro M2000M, vagy picit erősebb megoldásnak Quadro M2200-as kártya is, meg persze ugyanaz a WIFI 6AX kártya, amit az M6800-asomba is raktam -
válasz
Francia91 #76715 üzenetére
Jó, hát a régi Dell Precision M sorozat notijait nem is érdemes hasonlítgatni semmi máshoz!
Ezek kortalanok, tesómé is kb ennyi idős, mint az M6800-asod, ill idősebb, mert az M4700, évekig 24 órában 3D renderelést tolt rajta, az akkuja már nullás, de nekem jó lett, nem hordoztam, ráborított egy pohár fehérbort, nem ártana billentyűzetet meg tapipadot cserélni rajta, de így is használható simán. Két éve lánygyerek használja albiban asztali gépként, mert két consumer gépe is kuka lett pár év alatt, ez meg még mindig gyors és használható, még játszik is rajta Linuxon. Ez a hülye ragadós csuklórész ennél is megvan, lehetetlen megszüntetni. Persze ezeknek az új ára nem két fillér volt, de nem véletlen kerültek ezek annyiba.
-
Francia91
veterán
válasz
ubyegon2 #76714 üzenetére
DELL Precision M6800-asom mai napig 0-24-es használatban, CAD/CAM, fotószerkesztés, játékra. Burkolat hibátlam, egyedül a csuklótámasz legfelső rétege kezd picit ragadós lenni,ami típushiba.
De összességében a gép tökéletes esztétikai és műszaki állapotban van. 2013-as a cucc
-
válasz
Dhampir #76713 üzenetére
Csupán leírtam egy felhasználói véleményt a szolid DELL Vostro 3520 notebookról.
Értettelek én, ugyanúgy leírtad saját tapasztalatod, ahogy én is.
Régebben nem csak az Elitebookok voltak szuperek, a Thinkpadekről is csak jókat olvasok sok éves használat után is. Egyébként az Elitebook 8570p után egyből vettem egy másikat családtagnak, a 8560w-t, na azt nagyon sajnáltam odadni, de a komát nem bírtam rábeszélni, hogy cseréljük el. Azóta is nyúzza gond nélkül, szerencsére Linux Mint Cinnamont raktam fel arra is, így viszonylag ritkán jut eszembe rászólni, hogy frissítsük a rendszert. Szerencsére ez a Zbook 15 G5 még réginek számít, így napi használat során észre sem venni, hogy nem Elitebookot használok, mármint fizikai részről, bill, tapipad...nyilván a belseje más dimenzió kicsit, még Linuxon is érződik, mennyivel pörgősebb minden. -
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #76707 üzenetére
Csupán leírtam egy felhasználói véleményt a szolid DELL Vostro 3520 notebookról. Használni kell ezeket a masinákat, arra valók. Gondos emberek úgyis vigyázni szoktak a dolgaikra, így a notira is.
Nekem sohasem volt EliteBookom, de mindig ámulva-bámulva olvastam róluk, magas minőségükről, a sok felhasználói dicséretet. A Laptopsystemtől való HP ProBook 6570b és ThinkPad T510 notebookokat is még mindig használjuk.
-
lypen99
aktív tag
Most dupla, de inkább a 5430, mint téma.
Nem tudom mennyire kellene mennie folyton a ventinek, de ha megy is se fog zavarni mivel füles lesz rajtam.
A sebessége meg azért pöpec, pedig asztaliba is SSD meg 16 giga RAM van.
Meglepően kellemes és fura.
-
válasz
Dhampir #76706 üzenetére
Arról azért nem is volt szó, hogy széthullik, főleg nem 2 éves kora előtt, mint a Vostro 3520-ad.
Ettől még tény, hogy a 2020 előtti üzleti notik strapabíróak voltak. A Latitude 5520-at sose raktam még táskába, a bal kezemnél, ahol a tapipad mellett megtámasztom a tenyerem, a ház pereme rondán le van kopva. De nyilván hiba volt leírni saját tapasztalatot, ha csak önigazolás miatt merült fel a kérdés. Régi HP Elitebookon 5 évet dolgoztam napi használat mellett, sajna a Latitude 5520 bő félévet bírt, szerencsére ekkor már nem dolgoztam notin.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #76689 üzenetére
Ha már az "üzleti noti minőség" is szóba került. A gépem egy Vostro 3520, és a korábbi váratlanul jelentkező lefagyások ellenére is (termikus gond?) még mindig működik, nem hullott szét, pedig Inspiron jellegű az egész (kivéve a billentyűzetvilágítást és az ujjlenyomat-olvasót).
-
lypen99
aktív tag
válasz
Tsebacsi #76703 üzenetére
Valszeg a sok hordozás ha jól sejtem?
Nyilván, nem vitatkozni szerettem volna (ha azt is, akkor egészséges keretek között ofc).
Meglátjuk majd mit nyújt a gyakorlatban, eddig csak sokkal régebbi és szintúgy használt laptopjaim voltak. (kivétel anno az Inspiron 3537, de az 2014
)
Igazából a legutóbbi Dell Lati 7480-m legnagyobb gondja az alul lőtt hűtés és a merülő (gyári új akku mellett) akksi, ami azért hagyott némi kivánni valót maga után.
Megjártam azóta a Macek világát (2015 mid 13") meg volt egy Lenovo Legion Y540 is, de az családba kaptam és családba maradt, csak itt jönnek ugye az igények.
-
válasz
lypen99 #76702 üzenetére
Nem offba rakom mert témába vág. Sajnos az elmúlt 2-3 év Latitude kiadásainak nagyobb részénél jelentkezik a billentyű kopás. Persze ez inkább intenzív használat esetén jelentkezik és gondolom a gépelési szokásoktól is függ. De ezt megelőzően ilyen jellegű hiba nem volt.
Touchpad kopás hasonló bár ritkább sokkal szóval nem mondanám evidens gyakori hibának.
A borítások festéke tud még kopni de ez is felhasználás függő. -
lypen99
aktív tag
válasz
ubyegon2 #76701 üzenetére
Tényleg endelem az offot, jó pár napnyi választás után lett ez végül, mivel több típust is nézegettem ár/érték arányba amire rámondhattam volna az áment.
És hát itt jönnek képbe az igények ugyebár, nekem ez teljesíti az elvártakat és még többet is.
A külsőségek meg szubjektív röviden, ha használod nyílván kopni fog a touchpad és a billzeten is a betűknek is a festéke, tehát tök8.
Peace.
-
válasz
lypen99 #76698 üzenetére
Igazad van, túl negatív vagyok, de 10 év alatt jó pár használtüzleti gépet vettem magamnak meg barátoknak, az 5520 előtt egy 7400 2in1 volt, az teljesen jól fut még, de a hátlapja annak is katasztrófa, nyilván aki ezzel foglalkozik, már tudja hogyan lehet úgy leszedni, hogy ne pattanjon 5 helyen szét a csavarhelyeknél, de én eddig hozzászoktam az agyonvághatatlan üzleti minőséghez. A HP Elitebook 8570p-re gyakorlatilag ráhuppantam seggel, mikor viráglocsoláskor beakadt a lábam, nyitott állapotban volt, lecsapódott a teteje, úgy zuhantam rá kb másfél méterről. Kinyitottam és észre sem vette, a bivalyölő Dell Precision M4700-ról ne is beszéljünk. A jelenlegi Zbook 15 G5-öt is jobb sarkánál megemelem kinyitott állapotban és totál egybenvan érzésem van, ugyanaz a vékony műanyag házas Latitude 5520-nál nem volt meg, de legalább könnyebb volt jóval.
No de sokaknak meg jól szuperál, a külső hibákat meg elnézik neki, ha nem sokallod a 140-et, vedd meg.
-
válasz
lypen99 #76695 üzenetére
Ahogy azt Tsebacsi mondta, ha vigyázva van rá, nem lesz kozmetikai gondja! Ez mindent elmond.
Amúgy ha nem piszkálod a billentyűzetet, kerülöd a rettenet gagyi tapipadot és soha nem próbálod leszedni a a papírvékony azonnal repedő hátlapot, tényleg nem lesz gond, kozmetikai legalábbis. 🫨😬
-
arcitec
addikt
válasz
Tsebacsi #76692 üzenetére
Nálam is dettó így, az akku most így 3 év után wear level 25,4%, a Dell Power Manager
az pár hónapja van beállítva töltés az akku használatára. Az is igaz nem megy sem a kijelző sem a klaviatura rendszeresen, tehát kopásnak nincs különösebben kitéve, de egyébiránt u,u működik mint újkorában ... -
válasz
arcitec #76691 üzenetére
+1 ha vigyázva van rá akkor alapvetően nem lesz nagyon kozmetikai baja.
nekem 5440 van lassan 2 éve, és az egyetlen hiba amit mondhatok rá hogy az akku nem rossz, de nem is kiemelkedőNagyrészt letámasztva+lecsukva pihen a tartóban és dokkolóra van dugva. Még az USB-C port is bírja, azok szoktak még idő előtt elhalni, de garin túl is egy megfelelő szerviz kicseréli az alaplap árának töredékéért.
-
arcitec
addikt
válasz
lypen99 #76688 üzenetére
Ha garis mi gond lehet? Nekem 5520 van most múlt 3 éves napi szinten van használva
és tökéletes. Az ssd kondíció van 80%-on de amúgy jó az is.
Sokáig azt gondoltam, hogy a jack kimenet hibás, de csak a windows 11 a ludas,
ha a jack kimenet csatlakoztatva van, újra kell indítani, csak akkor és úgy ismeri fel.
Valóban kérdés mibe kerül ár/érték aránya ... -
válasz
lypen99 #76688 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ha ez az 5430 az 5520 kistesója, akkor jól elkerülném. Nem sokat muzsikált nálam az 5520, [link] [link] 2020 utáni Dell üzleti gépek elég érdekesek, billről hamar lekopik a festék, tapipad katasztrófa, a ház festése sem túl tartós. Az áramköri hiba miatt gyakorlatilag javíthatatlan lett az enyém, vettem helyette egy 2020 előtti HP Zbook 15 G5-öt, na az még üzleti noti minőség.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
Dell Latitude 5430-nál kell valamitől tartsak?
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #76682 üzenetére
Van egy 6 TB-os külső HDD-m, de nekem belső helyre is kell nagy tárhely, a hatalmas RAW fotók, és 1080p/60 fps GoPro videók miatt. Azokat toltam át a 2 TB-os SSD-re, mert a HDD-ről olvasás belassítja a renderelést.
Nem lenne gond a másik 2 TB-os HDD-vel, csak nem értem, hogy miért pörgeti folyton a másodlagos helyen, és az elsődlegesen miért nem. Csupán ennyi -
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #76680 üzenetére
A lpatop nálam 24 órában megy, tehát alapjáraton. De az elsődleges helyen meg csendben van, és csak akkor pörög fel, ha valamit megnyitnék róla
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Dell Precision M6800 az alany.
512 Gb-os mSATA SSD, elsődleges merevlemez helyen 2 Tb-os SSD, másodlagos helyen (akku mellett) 2 Tb-os HDD.
A jelenség az, hogy ha az elsődleges helyen van a merevlemez, akkor nem megy folyamatosan, csak ha megnyitom, és használnám (ez így is lenne rendben). Ezzel szemben, mivel az SSD-t az elsődleges helyre raktam, a HDD a másodlagos helyen van, folyamatosan megy a HDD, a gép nyugalmi állapotában is. Windows-ban 10 perc van beállítva merevlemez kikapcsolásra, de egész éjjel járatja. Ha megcserélem, az SSD-t és merevlemezt, akkor síri csend van, és csak akkor pörög fel a HDD, ha mgnyitom fájlkezelővelMásodlagos merevlemez helyen itt a 8-as számmal jelölt helyet értem
Jó, tudom, hogy ha visszacserélem, akkor nem lesz ez, de csak van valami más megoldás is -
válasz
#76674 üzenetére
Szia. az lesz itt a probléma, hogy ez hibásan működő rendszerösszetevőt vagy alkalmazást is jelenthet, tehát még fals infó is lehet, egy nem jól beállított szoftvernél is.
Ha nincs hibád, azaz nem fagy a rendszer, vagy nincs kékhalál, vagy nincsenek indulási... stb. problémák, akkor ezt hanyagolni kell.
Ha pedig zavar nagyon, akkor ha garos, akkor dell-nek el kell küldeni. -
totron
addikt
válasz
1stVikman #76670 üzenetére
Érthető a ragaszkodás is, meg - most már
- izomból való csakazértis faktor, de sok utólag homlokra csapást láttam már, hogy ennyi meg annyi évig miért ezt vagy azt használta az illető - miután szembe jött egy nagyságrendekkel jobb vagy számára jobb. Addig ugye nem. Akár jó sok ideig nem. Ezért nem árt nyitott szemmel járni. Az Inspironok nem az örökkévalóságnak teremtettek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- HP 840 G3 (Core i7-6600U / 8GB DDR4 / 256GB / 14" FHD / Windows 11) ÁFA-s számla
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 gamer notebook - 15-10300H, 16GB DDR4, GTX 1650 Ti (használt)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest