Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Malachi

addikt

Sziasztok, az normális, hogy egy közel 400 ezres vadonatúj Inspiron 16 hangosabban visít, mint a 8 éves Asusom, amit lecseréltem? Ülök előtte, idle, netezek, Word, Youtube, tehát semmi, nudli - és véletlenszerűen felpörög a venti és visít, mint a rohadás.

Dell gyári energia menedzsmentet kitapasztaltam, hogy a 4 mód közül a látszólag legbikább a leghalkabb (a néma mód hangosabban pörgeti a hűtést, wtf, az optimális közepesen hangos, a hűvöst legalább eltalálták, az 100%-on pörög) a Win11-ben beállítottam egy energia profilt, a CPU most 65%-on megy, de így is ugyanaz, szinte semmi változás. Annyi, hogy ritkábban pörög fel a semmire a venti.

Két helyzet van, pár percig néma a gép és egyáltalán nem hűt, aztán bekapcsol a venti és mint az állat, pörög ki tudja mennyin. Az egész délutánom arra ment el, hogy találjak valami megoldást én látszólag nincs semmi, ami azért teljesen hihetetlen, mert 3-4 éves panaszokat látok a Dell supporton ugyanezzel a problémával. Az Asuson legalább volt egy 3rd party kis program, ami jól kezelte a gyárilag szintén vállalhatatlan hűtési módokat, de itt nem találtam semmit, egy fan control program sem olvassa ki az adatokat, nem kezeli semmi a ventilátort.

Most mi legyen, vigyem vissza? Ez mellett így nem lehet éjszaka dolgozni, nem hallom tőle a gondolataimat. De nem tudom elhinni, hogy tényleg ez van, hát ez egy nem olcsó cucc, én ezt nem nagyon hiszem el, hogy ilyen létezik. Mondjatok valami biztatót, köszi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés