- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz
nemethchek19 #62494 üzenetére
Majd azért írd meg, hogy mi volt a megoldás, mert nekem is egy ilyen notebookom van (2 napja)
-
Gizmo94
veterán
válasz
nemethchek19 #62493 üzenetére
Mivel a palmrest alatt ott van a processzor, azért érzel ott melegedést, Ez természetes üzem közben, semmi baj nem lesz belőle. Nézd meg Aidaval a hőmérsékleteket. Ha nagyon melegedne, takarítsd ki és pasztázd újra normális pasztával, az hasznos tud lenni. A kijelzőnek semmi baja nem lesz egyébként annyi hőtől.
-
Dhampir
félisten
válasz
-
Imy
veterán
válasz
Akksi? [link]
Az a biztos, hogy az áramellátás szűnik meg. Az akksi csatiját húzd ki, majd dugd vissza. Habár nem hiszem, hogy segít, de hátha.
-
válasz
Ezek driver hibára utalhatnak. Mióta csinalja? Driverek gyáriak?
-
válasz
nemethchek19 #62493 üzenetére
Semmi melegedés nem lehet emiatt. Csak a szokásost érezheted, mint normál használat közben.
-
nemethchek19
aktív tag
Akadt egy problémám a nem rég vásárolt használt Dell Latitude E5470-el.
Néha kékhalálozik és utána újraindul.
Következőket találtam az eseménynaplóban:
Kritikus 2018. 12. 22. 21:26:02 Kernel-Power 41 (63)
Hiba 2018. 12. 22. 22:01:59 DistributedCOM 10016
Hiba 2018. 12. 22. 22:00:00 Service Control Manager 7023
Hiba 2018. 12. 22. 21:59:59 Service Control Manager 7009
Hiba 2018. 12. 22. 21:59:59 Service Control Manager 7000
Hiba 2018. 12. 22. 21:26:14 BugCheck 1001Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi!
-
Imy
veterán
válasz
nemethchek19 #62488 üzenetére
Nem lesz gond, nem olyan a hűtése. Még a Macbookoknál sem okoz problémát, pedig ott a kijelzőnél fújja ki a meleg levegőt.
-
allein
addikt
válasz
nemethchek19 #62488 üzenetére
Laptop kijelzője mitől melegedne? Ha összecsukod akkor a laptop kijelző nem működik, vagy lehet èn nem èrtem a kèrdèsedet
-
nemethchek19
aktív tag
Dell Latitude E5470-et ha dokkolóban összecsukva használom külső monitorral és billentyűzettel, abból lehet valami probléma? Gondolok itt a melegedésre a kijelzőnél stb.
-
volvoguy
addikt
Köszi srácok!
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Dell E6430-an van, szar akkuval, DVD olvasóval, angol billentyúzettel.
A Jófogáson (lehet a Hardverapro-n is nem tudom) egy bercii nevű emberke hírdet cuccokat Dell laptopokhoz, elég jó áron.
Billentyűzet 10e, az enyémbe való gyári akksi 16e, gyári DVD író 12e körül van nála.Rendelt már valaki tőle, ismeritek?
-
UHHH
őstag
válasz
DrDobos #62480 üzenetére
Egy 3521-ról írok neked most. A must have? Talán a videodriver, de az intelnél újabb van, mint itt. A wifi és LAN driverek is fontos dolgok. Az usb driverek is jól jönnek. Na meg a tapipad driver, hogy a tapipad jobb szélén tudj csúszkázni ezerrel. Ha egeret használsz, akkor ez se fontos. Esetleg a kártyaolvasó driver, ha dugdosol sd kártyákat a gépbe.
Egy kis off: Miért nem raksz fel neki egy ubuntut, ott nem kell drivereket pakolgatnod és villámgyors lesz.
Azon is van firefox meg opera meg chrome is.
Vagy használ valami extra programot? Pasziánsz is van.Az indítás/leállítás is egy álom az ubuntu alatt, nem pöcsöl a hazatelefonálással, mint a windows.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Apukám Dell Inspiron 15-3521 - es gépét rakom ma újra. Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom, hogy innen minden drivert fel tudok rakni? Hogyha igen, akkor mi innen a must have a géphez?Előre is köszönöm a segítséget
-
Imy
veterán
válasz
nemethchek19 #62475 üzenetére
Pü megy.
-
allein
addikt
válasz
nemethchek19 #62475 üzenetére
Szia. Tavtartó nélkül is működik, vagy rosszul tudom?
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Lehet offtopic, de nincs véletlenül valakinek PR03X e-port dokkolóhoz való eladó távtartója? Latitude E5470 menne bele.
-
allein
addikt
válasz
diego2 #62463 üzenetére
Szia. Az 5591-ről van magyar nyelvű ph-ás teszt, ajánlom. Azzal számolni kell, hogy amennyiben az 5591-ben van dedikált vga, egy ventilátor hűti a cpu-t és a vga-t. Sajnos a 3530-ban is csak egy venti van. Nem tudom hol szeretnéd vásárolni, érdemes lenne fontóra venni egy régebbi típust. Az 5591 helyett esetleg Precicion 7510. Találni itt jó áron.
Bár ezek a típusok nem azok amit keresel: 5580-7510-7530, mindhárommal volt dolgom. Minőségben egyértelmű a Precision. Sima irodai munkára elég 6-7th gen proci is.
Hidd el, hogy ha csak irodai munka és internetezés van, akkor is érezni a különbséget a két ssd típus között.
-
ohway
tag
Köszönöm a válaszokat, valóban nem játékra lenne használva a gép, de kicsit elbizonytalanodtam..
Akitől eddig kérdeztem és ilyen gépet használ (mint Ti is) nem panaszkodott a sebességre.u.i.: Én legalábbis itt aprón nem láttam olyan verziót amiben ne "U"-s proci lenne.
Viszont árban van különbség az i5 - főleg ha az 6*** típusú, nem tudom megéri-e a plusz pénzt az i7-7****. -
wwhy
veterán
Vedd meg. Én 1,5 után adtam el, i5 7300U volt benne, 16GB RAM, és mindenre elég volt, ami egy "átlag" lapostól elvarhato. Ha Photoshop, CAD és társai a játékszereid, akkor az más pálya. Játékról nem tudok nyilatkozni, a Solitare istenien hasított rajta
Ami nekem az egyik legfontosabb volt: az egyik leghalkabb gép, amivel dolgom volt, gyakorlatilag szinte csak a W update alatt kapcsolt be a venti. A bekalibrált kijelző pedig színhelyes, deltaE 3 alatt, tehát fotós munkára is megfelelő.
-
ohway
tag
Sziasztok!
A napokban szertnék venni egy Dell Latitude 7480 (i7-7600U/16GB/512GBSSD).
Mit gondoltok erről a gépről, mennyire ajánlott darab?
Használtan venném innen apróról, milyen dolgokra érdemes figyelni a vásárláskor / választáskor ?
Köszönöm ! -
kovabor
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem, lehet van már rá válasz, de nem találok...
Van egy dell latitude ssd-m, MSATA, ami beépítőkerettel van, de más laptop nem látja, csak a Dell... ezt fel lehet oldani valahogy?
Több Dell-ben próbáltam, mindenhol felismerte, igaz HDD-ként, de a Samsungom nem tudja kezelni, de egy újabb PC sem látja.Köszönöm a segítséget.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a jobb választás dokkoló céljából Latitude E5470-hez? Type-C nincs rajta.
Dell PR03X usb 3.0 dokkoló
vagy
USB 3.0-ás vagy type-C ( type-C to usb 3.0 átalakítóval) dokkoló vagy hub, amin van hdmi is (vagy + usb to hdmi adapter.
4 eszköz dolog lenne állandó jelleggel rádugva:
- usb 2.0 külső hangkártya
- monitor (hdmi vagy dvi-d)
- wireless egér + bill.
- usb 3.0 külső hddkésőbb lehet lan kábel is rá lesz dugva az rj45-be.
Tetszetős a gyári dell pr03x docking station a power button miatt és az e-port miatt. Viszont sok helyet foglal nagyon az asztalon, mivel túl van méretezve. a LAtitude e5470-nél az e-port aljzat felül csatlakozik.
Így mielőtt vennék egy PR03X-et megkérdezem van e esetleg jobb alternatíva dokkoláshoz E5470-hez. Van olyan usb-s dokkoló amivel ki be lehet kapcsolni a laptopot a fedél felnyitása nélkül?
-
válasz
nemethchek19 #62460 üzenetére
5480-ban nekem nem kell, stabilan megy 29-41° környéke. (TOSHIBA KSG60ZMV256G M.2 2280 256GB)
-
diego2
csendes tag
Mi a véleményetek: Latitude 5591 i7-8850H processzorral, de csak M.2 SATA SSD 256GB vagy Precision 3530 i5-8300H processzorral, de a gyorsabb M.2 PCie SSD 256GB dolgozik, reagál gyorsabban netezés, irodai program használatánál. A munkámhoz mindkettő gép elegendő lenne, de érdekelne a véleményetek. A többi komponens kb. ugyanaz leszámítva a graf.kártyát. Továbbá akinek volt szerencséje mindkettővel találkozni, megtudná mondani, van-e különbség anyaghasználatban, minőségben stb. a Latitude 5591 és a Precision 3530 között, vagy teljesen megegyezik a két ház?
-
Imy
veterán
DELL Latitude E5470 gépet készülök venni 6440HQ procival, 256Gb-os SSD-vel, és 8Gb RAM-mal. RAM-ot később bővítenék, mert gondolom Windowsnak ez már nem túl sok (jó pár éve MAC-et használok).
Vásárláskor mire kell odafigyelni, van a modellnek valami gyenge pontja? Illetve mi a vélemény a fenti gépről, érdemes beruházni? Egy HP8440p-t nyúzok nagyon ritkán, az helyett lenne. Ha nagyon beválik, akkor a MAC is leváltásra kerülne.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19 #62423 üzenetére
Erre valakinek valami építőjellegű hozzászólása? Használt/használ valaki SSD hűtőt Latitude-ben?
-
Gizmo94
veterán
Azt abban a modellben sajna nem tudod megtenni, mert nem kezeli a wwan sloton az ssd-t. Sem az msata-t, sem az m2-t. Ami érdekes a Dell-től, hogy a modell elődje, a 7440 tudta. A 7450-be viszont csak egy ssd-t tudsz rakni, a 2.5-ös helyre.
Szerk: Nahh, közben már megkaptad a választ mástól is..
-
mghltm
addikt
csak a sata3 helyre tudsz ssd-t rakni ( 2,5 / msata / m.2 ), mashova sajnos nem
-
zooltan8
csendes tag
Szép estét mindenkinek! Most vettem egy Genius nx-9000bt egeret és mindkét otthoni Dell laptopnál ezt a hibát dobja ki, egyikkel se akar működni. Olvastam hogy másoknál se működik az egér Win 10 alatt. Valaki tud rá valami megoldást rá, esetleg vigyem vissza a Médiába és kérjek egy másikat? Ha igen kinek milyen vezeték nélküli egér vált be?
-
bb71
őstag
válasz
davidcsaba93 #62445 üzenetére
A jobb oldali számot szorozd meg 2-vel...
-
hercii
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Dell G5-öt.
1050TI, I8750H-val. http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-g5-5587-5587fi7ua3-laptop_34752-adatlap
Fix 60fps fölé nem megy a játék(League Of Legends)
innen ha droppol egyszer egyszer,érezhető,úgy gondolom nem kellene ilyesmi történjen.
mi lehet a probléma?beállítás,driver?ötletek?
a régebbi fos gépem is tudott többet ennél,vagy a párom integrált videkártyás amd-je. -
PubliCat
tag
Sziasztok
Adott az aláírásomban lévő gép.
MEghalt a vinyó, vettem bele ssd-t, megoptobay keretet.
háttértárak közül csak egyet ismer fel, ami a winyó helyén van, amit optibaybe teszek, vagy a külső hdd-ba, azt nem ismeri fel.
Mi okozhatja ezt?
A woinyó vadi új,wd10jpvx 1tb, az ssd meg Adata Su800 512 gb
(ssd-n van oprendszer, az van a vinyó helyén)
-
Szada85
aktív tag
Üdv újra.
Volt még pici vajúdás, böngészés, aztán a Black Friday környékén a német MM lökött még egyet az áron lefelé, így végül az Inspiron 13 7373 lett a kiválasztott, (i7-8550U 8Mb Cache, 16Gb Ram, 256 GB SSD, UHD 620 konfiggal).
Elégedett vagyok nagyon a géppel, kompakt, a tömege hajszállal talán a "könnyed" felett van (~1,6Kg), de egy kézzel kinyitva is tartható, inkább a Macbook Air ~1,25Kg-jához hasonlítva érezni pusztán a többletet.
Sebessége számomra kifogástalan, a boot is villámgyors, SSD-vel persze nem meglepö, az oldala betöltése is pikk-pakk megy. Az IPS kijelzö képe tetszik, a hangtól nagy dolgokat persze nem várok, videónézésre böven jó.
Elején kicsit megtréfált, az alap BIOS-szal úgy merült, mint egy betonkocka, 3-4 órát sikerült kihozni belöle "energiatakarékos" módban, neten keresve ez többeknél volt gond, kapott egy BIOS frissítést, egyelöre tesztelem, de az utóbbi ciklusokban már 7-8 óra környékét tud a frissítés után.
Ami kérdésem van, hogy a gyárilag specifikált 38Wh-s akksit a rendszerteszt inkább 33Wh-snak írja teljes töltöttségen, ez csak szerintem nagy eltérés vagy ez normálisnak mondható szerintetek?
-
mghltm
addikt
-
Immy
őstag
Sziasztok, e7450 tulaj valaki megtudja erősíteni, hogy standard 2,5colos ssd-t tudok tenni a laposba?
Üdv. -
somasz
Topikgazda
válasz
nemethchek19 #62430 üzenetére
Vagy nem lett bedugva a proximity szenzor az alaplapra.
-
válasz
nemethchek19 #62430 üzenetére
Le tudod tesztelni (Én egy 5480-on teszteltem le. Egy kis mágnest odaértettem a jobb sarokba, ahol van nekem az intel matrica) És le is állt alvóba, meg fel is ébred. Ha így megy akkor lehet a kijelző volt cserélve és a kis mágnes nem került vissza.
-
nemethchek19
aktív tag
Mi lehet az oka, hogy a fedél lehajtásakor a képernyő kikapcsolása és az alvó mód nem működik.
Dell Latitude E5470.
Energia gazdálkodási lehetőségekben és a speciális beállítások résznél is be van kapcsolva.
Használtan vásároltam. A palmrest-ben van az érzékelő? Lehet, hogy cserélve lett?
-
wwhy
veterán
Miért van az, hogy egyik napról a másikra eltűnt a Dell rendszeréből az adott ST-hez tartozó összes infó
Azaz gari ideje, a gép elemei stb. Pár napja még OK volt. Ma venném meg, de így elég fura a dolog.
-
nemethchek19
aktív tag
Valaki használ ilyet hűtőt m.2 pcie (nvme) ssd-nél?
Ér ez valamit?
-
Gizmo94
veterán
válasz
Memora #62420 üzenetére
Nekem egy TN paneles E6540-em van full HD 1920x1080-as kijelzővel és maximálisan elégedett vagyok vele minden tekintetben. Ez a kijelző számomra bőven megfelelő akkor is, ha nem IPS. Általában szemből használom a laptopot, nem hobbim, hogy oldalról nyúlkálva sandítsak rá,
így pedig bőven jó mind fényerő, mind felbontás tekintetében is. Nekem a színei is rendben vannak, lehet, hogy vak vagyok.
A teljes numerikus billentyűzet hasznos, nagyon jól érzékelhetőek a leütések, szóval rendben van a keyboardja nagyon. A gép összességében nagyon masszív, köszönhetően a tri metal háznak, egyedül a valami lehetetlen koszgyűjtő gumikeverékkel bevont palmrestért nem rajongok rajta, de legalább biztosan nem csúszkál a kezed.
Azért a rendesen lezúgott árért, amiért ma mennek már ezek a szériák a nyugati selejtezések nyomán, szerintem bőven megéri bármelyik E6540, attól függetlenül, hogy az i7-es dedikált Ati kártyásat választod, vagy az I5 procis Intelest. Az enyém az utóbbi, nem gamerkedek laptopon. Amire használom, bőven elég 8Gb rammal is, de 16-ig bővíthető lenne. SSD-vel megy rendesen, nem egy mutatós eye candy darab, de egy megbízható, csendes, hűvös, barátságos gép, ennyi elég is.
-
csaba1203
addikt
-
-
nemethchek19
aktív tag
Szeretném pótolni a Dell E5470-em HDD hiányát, külső usb 3.0-ás merevlemezzel.
Valaki használ Dell e-port dokkolóval külső hdd-t, ami folyamatosan működik minden esetben laptop bekapcsolt állapotában?
-
The DJ
addikt
Még hogy nem fér be SATA SSD az M2 mellé a Latitude 5580-ba
Az 500-as M2 NVME kevés volt, úgyhogy ment mellé egy 500-as Lenovo. Kibontottam a házból, két oldalú ragasztó rögzíti alul, kapton tape felül. Így már egyből jobban elférek.
Sebessége sima SATA porton: [kép]
-
Gizmo94
veterán
válasz
Memora #62407 üzenetére
Nem, de a TN-nek is van előnye az IPS-sel szemben.
Gyorsabb válaszidő és magasabb kontrasztarány. Cserébe a rosszabb betekintési szögért és színhűségért. Megoszlanak a vélemények, minkettőnek vannak kedvelői és utálói egyaránt. Teljesen egyéni ízlés kérdése melyik jön be jobban.
-
Memora
senior tag
válasz
Dhampir #62409 üzenetére
Egy Elitebook 850 G1 és egy Latitude E6540 között vacillálok, mindkettő fullHD. Elvileg talán így is szebb a Dell panelje, ill. nagyobb teljesítményű "M" proci van benne, viszont az Elitebook design-ja nekem talán jobban tetszik. Még az is kérdés, hogy melyik van jobban összerakva, melyikben több a fém, stb.
-
Memora
senior tag
Sziasztok, a Latitude E6540 (1920x1080) gépeknek mindnek ips a kijelzője?
-
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Van egy dell inspiron 5570 radeon 530 4gb i5 8250u gépem.
Ennyire gáz a kijelző? Matt az ok...de hogy szinte fáj a fejem olyan homályos...legalábbis 80.000ft-os lenovo kijelzőn jobban szeretem melózni....nagyon zavaró. -
jack982
senior tag
sziasztok!
olyan kérdém van, hogy az mitől lehet, hogy mostanában az e6410-m elkezdett ciceregni.
akkor csinálja, mikor hdd led aktív. különösen win betöltéskor illetve programok indulásakor zavaró, mert akkor magasabb hangon nyivákol, de üresjáratban is csinálja, csak akkor nem annyira zavaró mert mélyebb hangszínen van.
akksit kivettem, úgy is csinálja, illetve másik töltővel is. töltő nélkül is, tisztán akksiról is ugyanaz.
köszi előre is a segítséget.illetve ma reggel, gép indulása nem sikerült, a win7 logó tekergésénél megállt és ki-be kapcsolás után simán indult. lehet köze esetleg ehhez a dologhoz?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19 #62393 üzenetére
Közben elejét vettem a dolognak és felhívtam a Dell Magyarországot a következő telefonszámon:
+36 (80) 016-157
A következőt mondta az operátor a telefonban.
- Nem szükséges a honosítás, 2020-ig ha problémám adódik a géppel, nekik azaz a Dell Magyaországnak jelentsem le közvetlenül.
- Nincs limit se állítása szerint a garanciáztatásban. Tehát nem az van, hogy 1 alkalom vagy évente 1 alkalom azért, mert külföldi a gép. Hanem bármennyiszer tudom garanciáztatni náluk.
-Felmerült a honosítás is. Ugyebár előző tulajdonosnál, amit kötelező megadni az a "company name" és az "zip code". Company name-nek azt mondta adjam meg a Kft. nevét akitől most pénteken közvetlenül vásároltam használtan a készüléket. Ezt nem kérdeztem de feltételezem, akkor a Kft-hez bejegyzett cím irányítószámát írjam oda a "Zip code"-hoz. Maximum az adás-vételi szerződést bekérhetik, ha garanciális javításra kerülne sor.Mit gondoltok, ezek helytálló információk lehetne? Valaki próbálta már így honosítani. Ha ne adj isten, mégis elutasítják a honosítást abból a későbbiekben lehet problémám? Szkeptikus vagyok, kicsit hihetetlennek hangzik az egész, de a Dell-es ügyfélszolgálatos ezeket mondta.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged