Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az tény, hogy néha van, hogy fél-egy évig állnak a raktárban, és az is tény, hogy hiba minden gyártásban előfordulhat, de azért rendkívül ritka az ilyen eset.

Alaplap nagyobb eséllyel hibásodik meg csere után mint aksi

-
BullZeye
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akksiból minden esetben újat kapsz, alaplapból pedig refurbishedet.

-
qwertly
addikt
válasz
tylerddd
üzenetére
Hát igen teljesen elégeted vagyok vele,teljesen le voltam döbbenve milyen vaj simán működik lehajtom a fedelet alszik felnyitom szinte azonnal működik.Mintha a tabletemet használnám.Plusz több mint 12 órát bír az aksija.És mint írtam ezt ubuntuval csinálja,és így teljesen jó fut a win7-10 a virtualboxon.Most még keresek hozzá egy jó minőségű táskát,mert ami van az elég kopott.
-
Dhampir
félisten
(#60889) qwertly
Az üzleti szériás Latikon általában remekül fut az Ubuntu is, inkább a kókány Inspironoknál fordulhatnak elő néha furcsaságok.
- Lassan két hete esik az előző szériás Latitude konfigok ára (na, nem mindegyik boltban egyformán), talán most érdemes megvenni.-
(#60891) Venemo
Lehet, hogy Zoli bá' is olvasta a hozzászólásodat.

-
válasz
qwertly
üzenetére
Jó kis gép, nekem is majd lassan érne egy új, maradok ennél a szériánál. Szerintem simán eladhatod a jelenlegi adattárolót, upgradelhető alkatrész, nem jár garanciavesztéssel, ha kicseréled és szerintem garanciáztatás esetén sem kell "felmutatnod", hogy megvan még.
Egyébként ugyanúgy van m.2-es SSD-hez mobil rack, mint bármelyik másik merevlemez típushoz, bárhol tudsz venni.
-
Venemo
tag
válasz
qwertly
üzenetére
de nekem nem egyértelmű,hogy gari vesztés nélkül eladhatom az eredeti ssd?
Szerintem igen (bár nem vagyok "szakember"), de nyilván az új SSD-re a saját garija vonatkozik majd, nem a laptop garija.
Mert ha nem akkor hol tudnék Pesten venni egy olyan dokkolót amelybe bele tehetném az m2 csatoló ssd és kvázi hordozható merevlemezként használnám.
Nem sok ilyen van, ami képes erre és támogatja az M.2 csatoló sebességét is. Van pár Thunderbolt 3-as, de azok elég drágák. (És csak akkor tudod használni, ha van Thunderbolt 3 a gépeden.)
Pluszba nézegettem kiegészítőket és mivel már használok régi notebookjaimhoz is dokkolót ehhez is szeretnék venni.
Ahogy nézem elég sok port van a laptopodon alapból is, szóval nem feltétlen van szükséged dokkolóra. Ha van Thunderbolt 3 port a gépen (illetve ha tud töltést felvenni azon keresztül), akkor érdemes lehet olyat nézni.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy DELL Latitude 5480 notebookom elégedett vagyok vele
.Pedig az ubuntu fut rajta de így is minden szépen működik,szükséges akkor ott a virtualbox a win7-10.De szeretném egy kicsit felturbózni
ssd van benne 250GB esz szeretném kicserélni egy 500GB de nekem nem egyértelmű,hogy gari vesztés nélkül eladhatom az eredeti ssd?Mert ha nem akkor hol tudnék Pesten venni egy olyan dokkolót amelybe bele tehetném az m2 csatoló ssd és kvázi hordozható merevlemezként használnám.Természetesen kellene rá egy usb3 csatlakozás is.Másik ha már megbontom a ssd csere alatt akkor a 8GB memória mellé vennék egy másik 8GB modult de k@rva drágák min 25ezeröl indulnak,érdemes lenne bele venni használtat van rizikó vele?Esetleg ismertek korrekt eladót aktöl személyesen is átvehettem és ha gond van vele akkor cseréli.Pluszba nézegettem kiegészítőket és mivel már használok régi notebookjaimhoz is dokkolót ehhez is szeretnék venni.Ilyenre gondoltam Dell WD15 nem tudtok aki eladná,mert ami most van a régi dell gépemhez az is a boltba 45ezer volt én meg megtudtam venni 13ezerért,mondjuk nem is ér ennél többet.Előre is köszönöm a válaszokat. -
Latitude E5430-as gépemről lekopott két gumitalp, megy mindenfelé a gép. Ebay-en találtam gyárit, de baromi sokára ér ide. Arra gondoltam, hogy veszek rá öntapadós gumitalpat itthonról, de mivel vidéki vagyok, nem igazán jön ki gazdaságosan (4db ~100Ft/szállítás 1500 pénz). Hol kaphatok szerintetek ilyet egy vidéki kisvárosban? Lakásfelszerelésben, számtech boltban?!
Köszi! -
-
Venemo
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Szia!
Osztrák billentyűzettel vettem a laptopot (olyan konfiggal amit nem árulnak itthon), ezt cseréltettem magyarra, tehát nem garanciális kérés volt. Azt mondták, hogy ha beviszem hozzájuk és ők cserélik ki, akkor megmarad rá a garancia (ellenben ha én cserélném ki, vagy valaki más akkor nem). Nem tudom mi az az NBD, azt nem említették.
Nem fotóztam körbe, mert nem feltételeztem, hogy át akarnak majd b***ni.
-
Venemo
tag
Sziasztok!
Humansofttal mik a tapasztalataitok? Billentyűzet cserére vittem be hozzájuk egy XPS 13-at a múlt héten. Azért hozzájuk, hogy ne ugorjon a garancia. Úgy adták vissza a gépet, hogy a ventillátor zörög (gondolom eltörték szerelés közben), valamint a hűtőrácsokból kitört egy darab, a törés körül meg valami pillanatragasztós gányolást látok. Holnap viszem vissza hozzájuk "bevizsgálásra". Nem tudom mit kell rajta vizsgálni, egyértelmű a probléma: a kolléga nem itta meg az aznap reggeli kávét / felest mielőtt nekiállt a gépnek.
Szerintetek mit tudok tenni? Bízzam rájuk, vagy csak még rosszabb lesz?
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
ha jártok Budaörsre, még lehet ismerhük is egymást

-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Eszerint Dell-t nem szabad venni (?).

-
aDic
tag
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
igen, de a DELL szereti cserélni az NBD-s gépek felpúposodott akkuját 3 éven belül is (ha csak meghalt, akkor nem)
-
bandi0000
nagyúr
Egy Dell Latitude 5580 aksijának mennyire tesz rosszat, ha asztali pc ként használnám, tehát töltőn lenne egész nap, és az aksi ugye benne lenne
Illetve NBD 5 éves gari van rá, ilyenkor mennyi idő van az aksira ugyan úgy 1 év?
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
há elvileg az ENEA-ba értékesített gépeket számla ellenében már javítják... vagy csak at NDB-seket? olyan kevés ilyen jön be, hogy mindig keverem ezeket

-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
EU-s számlával elvileg bármennyiszer javítható
-
enzahobi
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szia! nekem még megvannak a driverek win 7 is
, írj rám privit, ha érdekel! -
törölt tag
Az normális ha egy 7577 egyik oldalt több levegőt fúj ki mint a másikon? Ha a gép mögé nyúlok erősebbnek érzem a bal oldalon kiáramló levegőt. Mondjuk most nem megy a GPU szóval talán érthető is ha a proci oldal jobban megy, de játék alatt is ezt tapasztalom

Mondjuk a játék se mai darab amivel időnként hajtom, a Deus Ex: Mankind Dividedet nyomtam eddig rajta meg egy még régebbi cuccot. Talán ez nem terheli annyira a 1050-et hogy igazán rákapcsoljon a jobb oldali venti?
Vagy egyszerűen ilyen a konstrukció?
-
Francia91
veterán
válasz
üzenetére
Ha K3100-asom lenne, azt megtartanám én is

De ez még egy sima Quadro 3000M, ami jóval gyengébb a K3100-asodnál, viszont gyárilag támogatja az M6100-ast, és ennél a Quadro-nál az is jóval erősebb. Elvileg bele lehet tenni a K3000 és K4000-es kártyát is, de a Kx100-asokat már nem. A Quadro 5010M meg ritka és drága mulatság, akár a GTX680M, ezek szintén gond nélkül mennének benneWindows-t használok, így a Linux alatti működés nem érint. Közel 2 éve van meg ez az M6600-as, előtte ThinkPad-os voltam (T60p, T500 kifullozva), de 17"-osban akkor csak az első Core i generációs W701 volt elérhető, de az is rohadt ritka volt. Így
-
allein
addikt
Azt meg tudja valaki erősíteni, hogy nem itthon vásárolt DELL laptopot egy alkalommal javítják itthon, utána már a származási országban.
-
törölt tag
válasz
Francia91
üzenetére
Szia,én is ki tudnám cserélni az NVidiát-de nem akarom-mert teljesen jó.
Illetve tudni kell hogy Linux-on problémás az AMD kezelése-használata sajnos.
Váltott grafika kezelése.
[link]
Feltelepül,de nem megfelelően működik.
Dell notebookjaim voltak mindíg is:
Inspiron 3537-AMD-INTEL-nem volt jó Linux alatt!
Latitude 5540-INTEL volt csak,jó volt,de kevés volt a grafikai tudása!
Precision M6800-INTEL-NVIDIA tökéletesen működik!
Egyébként gratula a masinádhoz!
Ezek a gépek még a világ végét is túlélik.
Bezzeg a mai laptopok.
-
Francia91
veterán
-
törölt tag
válasz
mSchumi87
üzenetére
Szia,elég,ennyi a minimum,amivel árúlnám a notebookokat.
De nekem munkaeszköz is.
CNC-zek,TOPSOLID programnak 16 Gb minimum kell!
Meg a 4-8K-s filmekhez főleg több,mivel van 8K-s tévém,amihez renderelni kell.
Ez a gépem jelenleg,nem volt ólcsó annó,de kimegy a világból-túlél mindent.
Dell Precision M6800
Linux Főrendszer-Virtuális Win 10-el.
Még kap majd nagyobb SSD-t,akár 4 darabot is tud egyszerre kezelni.
Nem kérkedésből írtam,meg nem nagyzolásból sem.
-
LeventeV
őstag
Sziasztok.
Beszereztem egy m2-es ssd-t az Inspiron 7577 notebookomba. Biosban latom, hogy felismeri, de a Windows nem latja.
Szukseg van barmi egyeb driverre is?
Elore is koszi a segitseget. -
Necc
addikt
válasz
krisztian7
üzenetére
USB Alternate Mode illetve Power Delivery funkciót kell támogatnia a gépnek, hogy működjön, illetve erősen ajánlott átbogarászni a dokkoló specifikációját, ugyanis számtalan type-C dokkoló se támogatja feltétlenül a fent leírtakat, (ez esetben tipikusan 1db kijelzőt tudnak meghajtani csak, korlátolt felbontással).
-
BullZeye
veterán
válasz
krisztian7
üzenetére
Univerzálisak, az asztali nagy dokkolók is működnek egymással port replikátorként csak nem mindig tudja tölteni.
-
krisztian7
tag
Van egy 7480-as laptopom és sajnos ezen nincs gyári dokkoló, de szeretnék vmi megoldást. A gyári dokkoló drága, néztem van a Hp-nek olyan usb-c csatlakozós ami tetszik és nem vészes árban. Ezek univerzálisak, csatlakoztathatóak minden géphez? Hp usbc
-
haxxika
senior tag
-
BullZeye
veterán
válasz
mSchumi87
üzenetére
Minőségi anyagból készült, viszont picit élesek a szélei.
Billentyűzete azt hiszem már az új fajta nagyon extra (amit az életbe nem veszel észre, de jó marketing fogás).HP-val kb egy szinten van, ebben picit több a prémium műanyag. Képe nagyon szép, az ára viszont szubjektív.
-
Necc
addikt
válasz
mSchumi87
üzenetére
Attól függ mire használnád illetve hogy mekkora nevetséges felárat vagy hajlandó kifizetni azért, hogy értelmes mennyiségű memóriát kapjál a gépedbe, és ezzel esetlegesen mennyi szükségtelen extrát (4K kijelző 13"-on...) nyomnak le a torkodon ami még akár negatívan is befolyásolhatja a teljesítményt.
És még mielőtt arra gondolnál hogy 8GB neked elég lesz, megsúgom hogy az IGP is kajálja rendesen a GB-okat, főleg ha egy kis laza casual 3D játékot szeretnél futtatni a gépen. Utóbbi esetben a dual-channel memória ráadásul jelentősen megdobja az IGP teljesítményét is.
-
Necc
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
"jól kell választani vásárláskor"
úgy érted rakjak le az asztalra durván +100.000-150.000Ft -ot csak azért, hogy a ráforrasztott memória kielégítő legyen mikor megoldható lenne ugyanez akár 12.000-25.000Ft-ból is bővíthető/cserélhető memória esetén?

"egy memóriaslot nem nagyon férne bele"
ez a vékonyítás ára, gondolom ezért se fért már bele type-A csatlakozó.
-
-
Necc
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Van rajta "rendes" USB port, ha zavar hogy type-C, akkor fillérekért kapni átalakítókábelt type-A-ra, illetve neten tesztet olvasva a Dell mellékel egyet alapból.
Ami számomra inkább agybaj az az alaplapra forrasztott fix memória, és árulják ezt a konfigurációt vicc mennyiségű 4GB memóriával, single channel kiosztásban, az értelmes RAM mennyiség (16GB dual channel) pedig gondolom horror felárért megy.
-
bazsi83vp
senior tag
Kedves kollégák, adott egy E6540 es laptop és szeretném egy Express Card Slottal bővíteni.
Itt ugye lehet rendelni, de vajon érdemesebb lenne-e a Dell magyarországi képviseletet felkeresnem és akkor rajtuk keresztül be lehet szerezni?
A gép viszont eredetileg másik országban volt ragisztrálva (használtan vettem), ez miatt esetleg elküldenek az ....mba?
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok mi a véleményetek a Dell XPS 13 9370 ultrabookrol? Megéri az árat? Eddig HP notebookjaim voltak, Dell milyen minoségu gépeket csinal?
-
Lortech
addikt
válasz
laca891
üzenetére
Amikor valtoztatsz egy beállításon, bepipalhatod, hogy custom, es akkor elmenti neked custom beallitaskent, amit szinten egyszerre visszatolthetsz.
Verziot visszaallitani jumperrel es elem kivetellel szerintem nem lehet, legfeljebb beállításokat. Elszallt egy bios frissitesed? Vagy downgradeelni akarsz? Hogy milyen bios visszaallitasi opciok vannak, az a tipustol fugg.
-
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
Pont ez az, hogy ez a nagyobb (180W) töltő a rossz, amit eredetileg a dokkolóhoz adtak, mégis ezzel rossz.
A hurcolászós (140W) táppal meg jól megy a gép, max. sebességgel, csak ha a dokkolóba dugom, akkor írja, hogy kevés az áram, de mégis oké.
Most szerváltam egy b@zi nagy téglát, ezzel már minden agyon jó! -
cyberkind
félisten
Heló!
Mennyi az esély arra, hogy valamelyik disztribútor behoz egy i5 8300H-s 1060-nas Dell G5 gépet? Az i7-es nekem felesleges teljesen, viszont a 1060 mindenképp kéne és az említett procival.
-
laca891
aktív tag
Köszi a válaszokat!
És mi a custom user settings???És itt jumper nincs, hogy az eredeti biost visszalehessen állítani??? Resetelni és elemet kivenni??
-
laca891
aktív tag
Dell Bios-ban járatos valaki??
Pontosan mit jelent :
Bios defalts???- gyári alaphelyzet a verziót is visszaállítja?
Factory settings?
Custom user settings? -
Lortech
addikt
válasz
allein
üzenetére
Itt van a billentyűzet problémáról a DELL fórum:
[link]Három, azonos sorban, egymás mellett lévő gombot egyszerre lenyomsz, csak konstans kettőt érzékel.
Pl. egyszerre lenyomod nbv-t vagy tre-t. A legjobb, hogy pl. az nbv-t nyomva sokszor m-et is érzékeli. Kriminális, hogy egy billentyűzet kifog a dellen, kipróbáltam 3 gépet hirtelen, mind ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.Pedig az ubuntu fut rajta de így is minden szépen működik,szükséges akkor ott a virtualbox a win7-10.De szeretném egy kicsit felturbózni
Köszi!
állandó 220-ról mennek.

, írj rám privit, ha érdekel!