Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#155701) Calogero válasza Peti78 (#155699) üzenetére


Calogero
addikt

Én vagy a Csapó utcán a Paletta papírboltban vagy a Piac utcai Pátria papírboltban próbálkoznék.

(#155702) hentes555


hentes555
senior tag

Sziasztok!

Ez most lehet elég hülye kérdés lesz, de nektek jut időtök a hobbitokra, magatokra hétköznapokon?

A helyzetem kb. annyi, hogy egy átlagos hétköznap felkelek 5:45-kor kelek, utána megyek munkába, céges busszal utazok majd' 1 órát, napközben szellemi munkát végzek, majd 16:40-kor végzek és újabb majdnem 1 óra buszozás vissza Debrecenbe, kb. 6 felé szoktam belépni otthon az ajtón. Ha hazaértem, akkor iszok egy kávét, pihenek 15-20 percet, majd mehetnek a szokásos dolgok, házimunka, főzés, takarítás, barátnővel foglalkozás, ez kiteszi az egész időmet és 11 felé alvás. És akkor gyerek nincs is még...

Az az igazság, hogy ezek mellett nekem semmi időm nem marad semmilyen hobbira hétköznap, mondjuk bicikli/egyéb szerelgetésre, hírolvasásra, sétálásra, edzésre, stb. Mindamellett napközben annyira elfáradok mentálisan, hogy semmi kedvem és lelki erőm nincsen semmihez, örülök, hogy hazaérek és lefekhetek az ágyba.

Ezzel más is így van vagy én vagyok ennyire sz*r helyzetben? Illetve ti hogy tudtok "regenerálódni" egy ilyen munkanap után, mikor mentálisan 0-n vagytok mire hazaértek?

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#155703) dbius válasza hentes555 (#155702) üzenetére


dbius
veterán

Isten hozott a valóság sivatagában... (Mátrix)

(#155704) D@niel válasza hentes555 (#155702) üzenetére


D@niel
addikt

Szia,
reggel korán egy 40p sétával kezdem a napot, kint a természetben. Én-idő, egyedül, mindent kiengedek, elengedek, felébredek, mire vissza érek, megjön a reggelihez az étvágy, tettre késznek érzem magam, hogy újra bizonyítsak.
Rendszeres vér-adó vagyok, minden alkalom után 1-2 héttel elkezd termelődni az új, nagyon jó, friss érzés, megújul a szervezet, sokkal több energiám van.
Hétköznap a dolgokat (amik nem életbe vágóak) elengedem, nem fogok tönkre menni, prevenció - rájöttem teljesen elég, ha időben fizetek számlát, nem kell mindent egyből, vagy lakás takarítás hétvégén is elég.
Pihenni úgy az igazi, ha elutazol - úgy tudod igazán otthon hagyni a dolgokat. Szerintem a pároddal próbáljatok minden hónapban elmenni valahova az egyik hétvégén, Zakopane, Szlovákia, Mátra, Lillafüred, sok csodás hely van, és ezek nincsenek is messze. Lehetőleg minél többet legyetek a természetben, egyszerűen csak örülni annak, hogy friss a levegő, megvan minden végtagotok, nem lőnek rátok, van mit ennetek (két hete járok ki Kárpátaljára, azt gondolom, legyünk nagyon hálásak).

Pihenj, jár neked is. Tv előtt meginni valamit, vagy többet aludni az ágyban. Ami jól esik. Lényegtelen dolgokat elengedni.

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#155705) Aryes válasza hentes555 (#155702) üzenetére


Aryes
nagyúr

A hobbitokkal foglalkozzon Gandalf. :DDD

Hát, nem választottál jól munkahelyet. Legalább szereted csinálni?

Én 12 percre lakom a munkahelyemtől gyalog. Általában 9re vagy 10re járok dolgozni, és 2 körül már legtöbbször itthon vagyok. De vigasztaljon, hogy legalább szarul keresek vele. :U :DDD

Fiatalabb koromban, miután végeztem az iskolával (azelőtt nem volt időm semmire, kb. kimaradt a gyerekkorom is a tanulás miatt :U ), de még mielőtt gyerekeim lettek, sokat foglalkoztam a hobbijaimmal, mióta gyerekeim vannak (12 éve) vagy időm, vagy helyem nem volt csinálni. Most már lenne időm, de a gyerekek óta már kedvem/türelmem nincs semmihez. :(

[ Szerkesztve ]

(#155706) kovacs65 válasza D@niel (#155704) üzenetére


kovacs65
senior tag

Én négykor kelek, Nyh-Debrecen az útvonal, kb hatra otthon. Hobbi a vonaton, majd nyáron mivel sokáig világos van, kb 1 óra tekerés, ami kikapcsol. Több mint 20 éve. Jaaaa, és lassan hatvan leszek. Alig várom a végét.
KITARTÁS vagy VÁLTÁS

Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?

(#155707) D@niel válasza kovacs65 (#155706) üzenetére


D@niel
addikt

+1
Akkor ez a jó recept, viszonylag hamar letisztult (33) =)

[ Szerkesztve ]

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#155708) kovacs65 válasza D@niel (#155707) üzenetére


kovacs65
senior tag

Ez itt Magyarország. Ilyen és kész, ezt kaptuk..... stb, semmi politika

Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?

(#155709) hentes555 válasza Aryes (#155705) üzenetére


hentes555
senior tag

Pont az a "baj", hogy szeretem csinálni és fizetés sem olyan rossz, csak mellette semmi időm és erőm nincs már. Meg ez a téli időszámítás nagyon lehúz, hogy mire hazaérek full sötét van, 4 emeletes társasházban lakom, szerelgetni csak a pincében tudnék, de ott sincs semmi világítás, fejlámpával meg nem túl izgi.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#155710) Aryes válasza hentes555 (#155709) üzenetére


Aryes
nagyúr

Igazából az a lényeg, hogy szeresd a munkádat, és akkor egész életedben nem kell dolgoznod. :K 👍
Hobbira meg ott a hétvége.

(#155711) vlevi válasza kovacs65 (#155706) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nyáron a meló utáni tekerés nekem is belefér. Az tényleg ki tudja kapcsolni az ember agyát, meg akkor is, ha nem kifulladásig hajtómű a bicajt. Azért a kényelmes pedalzoasnal kicsit jobban megnyomom, szoktam nézegetni stravan, hogy hogyan állok.
De télen azt csinálom, amit most. Nyomogatom a telefont :)

(#155712) hentes555


hentes555
senior tag

Amúgy azon gondolkodom valahogy a buszozást kellene hasznosítani, mert az is jelentős idő, csak az a baj, hogy ráz, hangos, mászkálnak az emberek, stb., de majd próbálok valami relax zenét és csukott szemmel pihenni vagy ilyesmi. Csak én akkor tudok kikapcsolni ha vízszintbe teszem magam az ágyon,így buszon nem igazán.

A természetben járkálás engem is nagyon kikapcsol, csak sötétben az se túl nagy buli :)

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#155713) Atomantiii válasza hentes555 (#155712) üzenetére


Atomantiii
őstag

Kb 2 évvel ezelőttig nekem is az volt a napi rutin, hogy reggel 5:30 kelés, 6:05-kor menni a buszhoz, 7:10-kor beértem melóhelyre aztán legjobb esetben hazafelé elértem a 16:20-as buszt, rosszabb esetben a 16:40-est, vagyis legkorábban 17:15-kor léptem be az ajtón vagy 17:30 körül ha nem késett a busz.

Mióta változott a munkaköröm kaptam céges kocsit, igaz már abban is GPS nyomkövető van így nem igazán lehet magáncélra használni, de így csak feleződött a hazaérés ideje a buszhoz képest. Kb nyertem vele napi 1 órát az életemből, amit másra is fel tudok használni. Bár mondjuk reggel túl sokat nem nyertem vele, mert el kell indulni időben ha nem akarok a dugóban üldögélni.

[ Szerkesztve ]

(#155714) lorcsi válasza hentes555 (#155709) üzenetére


lorcsi
veterán

Ez kisse olyan lett, h munkad lett de a szabadidod teljesen eltunt
nem tudom miota csinalod ilyen idobeosztassal.. de eleg huzosnak tunik..
minden nap 12 ora brutto elmegy az eletedbol a melora… szerintem ha ez heti 5 nap igy van az valami rengeteg( plusz 4 hetig/ho)
emellett max hetvegen vagy szabadnapokon ferhet bele barmi
Debrecenhez kozel a Marta, Bukk, Zemplen… mind jo kirandulni.. de a nagyerdo is tele fasza osvenyekkel… jo volt anno :)
de ilyen munkabeosztassal en elgondolkoznek… emelett finoman fogalmazva is nehez eletet elni

mod:
heti ~10 orat csak a buszon toltesz
ez mintha egy 6. Munkanap lenne…
tuti, h megfizetik ?

[ Szerkesztve ]

(#155715) Manitou válasza hentes555 (#155702) üzenetére


Manitou
addikt

Én 6:45 körül kelek. 8-ra megyek be melóba és 17-ig vagyok (ebédidőt nem fizetik)
Fél 6-nál hamarabb soha nem érek haza, gyakori a túlóra. (Fárasztó folyamatos szellemi munka) Én mostanában rászoktam ,hogy reggel munka előtt elmegyek edzeni, főleg ha korán felébredek + hétvégén is járok edzeni. De van hogy munka után megyek egyből edzeni, haza se megyek. Házimunkából csak a nem halaszthatót szoktam hétköznap megcsinálni, általában a szombat reggelt kezdem azzal hogy mindent megcsinálok, ami hétközben elmaradt, igaz ezzel sokszor elmegy sok óra. Edzést szerintem érdemes beiktatni, főleg ha szellemi munkát végez az ember. Szellemit fizikaival kell kipihenni. Fizikait meg szellemivel.

[ Szerkesztve ]

(#155716) patex1983 válasza Manitou (#155715) üzenetére


patex1983
őstag

Gondolkodtam, hogy valami hasonlót írok én is, de mivel a kolléga épp az idő hiányára panaszkodik, ezért inkább nem írtam le a gondolataimat....
De az nagyon igaz, hogy ha intenzíven, rendszeresen mozog az ember, sokkal jobb lesz a közérzete.
Szellemi munka után sem fogja magát egy kalap foschnak érezni magát az ember, ha időt szán a fizikai aktivitásra is.
Eleinte nyilván ez nehéz, fejben át kell állni arra, hogy a mozgás igenis kell és jó és egy idő után jönni fog a flow :K

Egyébként én sem vagyok jobb helyzetben idő szempontjából 7re járok melóba, 5 körül érek haza, a délutánok mindig eltelnek főzéssel, edzéssel, vásárlással, hivatalos, kötelező dolgok intézésével stb.... Péntektől vasárnapig meg kettesben vagyok a gyerekkel, szóval úgymond "hobbi" az itt se nagyon van (pedig régen volt).
Hozzáállás kérdése, nálam a gyerek, a főzés és edzés lett a hobbi.

X

(#155717) Salex1


Salex1
senior tag

Valaki jár esetleg az IKEA-ban mostanában? Egy kis Billy polcot kellene elhozni.

(#155718) Cs1csó válasza Manitou (#155715) üzenetére


Cs1csó
félisten

Edzést szerintem érdemes beiktatni, főleg ha szellemi munkát végez az ember. Szellemit fizikaival kell kipihenni. Fizikait meg szellemivel.

Ez okés, bár annyival kiegészíteném, hogy ha az ember nem pl. biciklis futár (amivel a napi kardió bőven megvan) tehát valamilyen fizikai munkát végez de egysíkút és olyat hogy mondjuk jelentős kardiovaszkuláris tevékenységgel azért nem jár (pl. burkoló ) akkor egy ilyen fizikai munka mellett sem árt egy kis úszás, bicikli vagy kocogás és persze esetleg súlyzós edzés.

(#155719) Peti78


Peti78
őstag

Sziasztok!

Hozzászólva a munka/szabadidő témához:

Kötetlen munkaidőben dolgozok. Akkor megyek be az irodába és hagyom el, amikor akarom. Ez akár jelenthetné azt is, hogy bármikor szabadidőzhetek. SOk esetben ez így is van. Valójában az a helyzet, hogy az ügyfeleim és az események osztják be az időmet. A telefont mindig fel kell vennem, helyzetekre reagálnom, intéznem az ügyeket. Sokszor este 11 kor is még dolgozok, mert úgy adja ki a lépés. Hétvégén is dolgozok, jellemzően akkor amikor más nem. TÖbb időm van, de nem látom előre a holnapot, reggel csak elképzeléseim vannak arról hogyan és mikor végződik a nap.
A fentiek inkább pozitív előjellel szerepelnek nálam, hiszen változatos a munkám, nincs két egyforma nap.
Két dolgot tudok negatívumként említeni.
Az egyik, hogy a hétvégémet talán pénteken látom előre.
A másik, hogy nincs fix havi fizetésem.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#155720) hentes555 válasza Peti78 (#155719) üzenetére


hentes555
senior tag

Szia!

Nekem ennél a cégnél volt hasonló állásajánlatom, konkrétan területi szervizes meló, ott is hasonló lett volna, hogy a partnerek ha hívnak, menni kell, ha nem hívnak, akkor otthon pihenés. Nem vállaltam el, nekem az nem működik, ha reggel nem tudom, hogy mikor végzek aznap vagy mikor mennyi időre mehetek el otthonról mondjuk ügyet intézni, edzeni, stb., mert valaki ordibálva felhív, hogy azonnal menjek merr beszart a gépe.
Viszont változatosabb lett volna az biztos mint az iroda, ez pozitív.

[ Szerkesztve ]

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#155721) Peti78 válasza hentes555 (#155720) üzenetére


Peti78
őstag

Bármikor mondhatom azt, hogy nem. Viszont ha nemet mondok, csak elhúzódnak a dolgok. Alapvetően minden félnek az az érdeke, hogy a részfeladatok és/vagy a lezárás megtörténjen. Abban a felfogásban dolgozom, hogy rajtam ne múljon semmi. Rendelkezésre állok észszerű (2015-ben lett ez a helyes forma) keretek között.
EGy időben bevezettem, hogy 11 órától 13 óráig nem teszek be semmit kérésre sem. Ebben az időkeretben szerettem volna a saját ügyeimet intézni. Bevásárlás, főzés, kocsimosás, egyebek. Két hét alatt bedőlt az egész, mert az ügyfél a legfontosabb.
Van hogy kettőkor vége a napnak, van hogy akkor kezdődik. Olyan is amikor azt érzem sosincs vége.
Mindezeket figyelembe véve nem panaszkodok, ha nem tudnék azonosulni a körülményekkel, mást csinálnék.
TÚl sokáig dolgoztam irodában, ha egy mód van rá, már nem mennék vissza.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#155722) bul07 válasza hentes555 (#155720) üzenetére


bul07
nagyúr

Én több mint 10évig ilyen munkát csináltam
Ha reggel(6körül) csörgött a telefon akkor tudtam hogy éjszaka betörés volt menni kellet mert gépet helyre kell hozni vagy vinni javítani annyira szétverték, meg ugye a rendőrök is igényelték a jelenlétett
Napközben szinte sose hívtak, aztán délután 3 után jöttek még hívások hogy ez romlott el az romlott el
Volt hogy délután 6kor indultam 120Km lévő helyre, visszafelé Debrecen felé jöttem, ráértem, de szerettem éjfél körül járkálni a Kishegyesi Tesco-ba :)

Meg volt hogy direkt csináltam munkát magamnak, mikkor ott voltam direkt kilazítottam és tudtam hogy kb hétvégén fogja végleg elengedni magát, általában péntek este jött is a hívás, de mivel messzi volt így szombatra maradt, meg is volt a szombati autókázás

Munka is volt meg nem is, mert én nagyon szeretek vezetni

Aztán volt hogy nem is haza hanem haver ép akkor kocsmáros volt 21-ig volt nyitva, addig ott voltunk kocsmába kártyáztunk, mikkor bezárt irány étterem, vagy Debrecen valamelyik Póker terem
Bár én nem szerettem pókerezni így kibiceltem.

Nekem így ment el a fiatalságom, 21éves koromtól 31-ig

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#155723) Aryes válasza bul07 (#155722) üzenetére


Aryes
nagyúr

Meg volt hogy direkt csináltam munkát magamnak, mikkor ott voltam direkt kilazítottam és tudtam hogy kb hétvégén fogja végleg elengedni magát

Ilyet mégis ki tesz...? :W

(#155724) yanna válasza Peti78 (#155719) üzenetére


yanna
őstag

Ha jól tévedek, még időjárásra is felügyelsz.

(#155725) Peti78 válasza yanna (#155724) üzenetére


Peti78
őstag

A kocsimosás miatt érdemes.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#155726) yanna válasza Peti78 (#155725) üzenetére


yanna
őstag

Hmm, talán tévedtem...

(#155727) bul07 válasza Aryes (#155723) üzenetére


bul07
nagyúr

Aki szeret autózni, menni, nem otthon ülni.
Cégnek meg meg se kottyant akkor annyi üzemanyag költség

2002-ben volt hogy mondtam a főnöknek hogy Érdre elmegyünk rokonokhoz, meg megnézzük az aug 20-i tűzijátékot, Szolnoki cég volt így onnan mentünk tovább. Nem mellesleg akkor is elmaradt, nekem nincs szerencsém az ilyennel.
Csak a többit nem közöltem vele, egyik nap csak úgy körbeautóztuk a Balatont, szó szerint körbe a partján.
Aztán kitaláltuk hogy hazafelé nem a négyes úton haza, hanem mi lenne ha Pécset megnéznék a TV tornyot, gyerek koromba voltom iskolai kiránduláson ott és újra látni akartam.
Így is lett, délután 1-kor indultunk, mert meg kellet várni hogy a PS one gépet(már a kerekítettet[link]) megcsinálja a boltos, hogy tört játékkal is lehessen játszani
Elindultunk meg is volt a TV torony erre Bajánál a Türr István hidat nem lezárták, az áradás miatti vad vonulás vagy mifene miatt. Valamikkor fél hét felé állhatunk meg a sorba és olyan este 10körül értünk Baján egy Mol kúthoz, felvezető autóval időszakosan engedtek át a forgalmat, Mol kúton ettem egy olyan rossz mikrós hamburgert :)
És utána már gond nélkül haza Baja-Szeged-Békészcsaba és utána otthoni megálló. Csabán tankoltam egyet valamikkor kettő körül, attól tartottam hogy a főnök rákérdez hogy mi a fenét kerestem én hajnal kettőkor Békéscsabán de nem szólt
250Km hazaútból így lett 550Km autókázás
És ugye akkor még 3310-et telefonok világát éltük, meg papír térképek korát.

Lehet nem emlékeztek a 2003 szeptemberi Hortobágyi tűzre, akkor is ilyen hiba javításra mentünk már esteledett és ahogy elhagytuk Hajdúszoboszlót Nagyhegyes felé, láttuk a füstöt Hortobágy felől, és mivel megtehettük nem számított a üzemanyag se, még jó hogy megnéztük hogy mi ég, rá a 33 útra és túlmentünk a kilenc lyukún túl is vagy 10km, csak hogy nézelődjünk, ez volt valamikkor este 7 fél nyolc felé
Majd megcsináltuk amit kelet
Mikkor éjszaka jöttünk hazafelé 47-es útról Hortobágy felé nézve piros volt az ég alja olyan nagy terület éget akkor ott
Még akkor lehetett sms küldeni Debreceni rádiónak, írtam is, fene se gondolta hogy egy az egyben beolvassa :DDD, szép trágár sms-t, valami olyat írtam hogy rohadtul lángol a Hortobágy annak a fénye látható Hortobágy felé nézve

Én szerettem és szeretek is csak úgy menni.

Nem tudom hogy ez ilyen beszélgetés Off-ba tegyen van ne, majd megint kapom a figyelmeztetést mert off-ba tettem
Igen igen már ilyenért is jár figyelmeztetés
Így nem teszem off-ba ha valakit zavar ez attól bocsi

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#155728) dew28 válasza bul07 (#155727) üzenetére


dew28
aktív tag

(...)mert off-ba tettem
Igen igen már ilyenért is jár figyelmeztetés

Nemtudom kinek kell megkoszonni, de koszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#155729) zeon.hu válasza hentes555 (#155702) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Hobbi?
Majd kinézem a szótárból... :D
4-kor ébresztő minden nap, napi 2 óra 40 percet buszozok (2x átszállás).
Igaz, hogy korán végzek (14.00), de mire otthon vagyok, hulla fáradtan semmihez sincs kedvem.
A munkám nagy része fizikai (raktáros vagyok), de az otthoni teendők nem várnak, muszáj csinálni (tavaly vettünk házat).
Előtte 6 éven át leltároztam, ami éjszakai meló, állandó utazás, minimális alvás, az még rosszabb volt, cserébe sose voltam otthon a családdal.
A többit máskor, mert éppen át kell szállni.
Szóval nem vagy egyedül, fel a fejjel, lesz ez még így se!

#?*@&!

(#155730) Aryes válasza zeon.hu (#155729) üzenetére


Aryes
nagyúr

napi 2 óra 40 percet buszozok

Kellett neked az ország másik felén munkát vállalni. :DDD :R

(#155731) hdanesz


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Olvasgatva a munka/hobbi témával kapcsolatos hozzászólásokat, azt hiszem jobb ha meg sem szólalok. A covid előtt is itthonról dolgoztam heti 3 napot és csak kettőt kellett bemenni az irodába. A járvány kezdete óta pedig teljesen itthoni meló van. Ugyan papíron 4+1-ben vagyunk, de a cég nem kényszerít senkit a visszatérésre.

Ennek van előnye és hátránya is. Szerencsére, az én esetemben inkább az előnyök jönnek ki. A munkaidőm nyolc óra, de nincs meghatározva mikor 'töltöm le'. Az iroda 20km-re van tőlem, nem lenne vészes bejárni...még idő szempontból sem, de mégis spórolok kb. egy szűk órát. Az, hogy nem kell időre elkészülni (mosakodás, öltözés, reggeli...stb.) az talán a legnagyobb előny, ahol időt lehet nyerni.

Plusz ugye, napközben ki tudok ugrani ide-oda intézkedni. Bevásárlás, kormányablak...ilyenek.
Engem nem hat meg, hogy nem találkozok a benti kollégákkal....mivel akikkel naponta együtt dolgozok, ők amúgy sem itt élnek...hanem szerte a világon. Vannak barátaim akikkel munkaidőn kívül tudok beszélgetni, szórakozni, kikapcsolódni...így ez a fajta otthoni meló miatti elszigetelődés nem zavar.

Életem egyik legjobb döntése volt, amikor feladtam az előző (és remélem életemben utolsó) 'ügyfél felé néző melómat'. Most is vannak határidők, van némi nyomás....de közel sem olyan mint amikor ügyfelekkel foglalkozik az ember.

Előző munkahelyemen rengeteget utaztam külföldre, úgymond házhoz mentem a pofonért a cég nevében. :D Mindenki irigyelt a haveri körből, hogy wow de jó nekem....utazás hat mediterrán országba, király hotelek, bérelt autó....húú. Nos, soha többé. Ott 10 hónapig két munkakört vittem. Sokszor volt, hogy éjjel dolgoztam a hotelekben hogy minden kész legyen. Lefeküdtem háromkor és ötkor keltem, hogy még az ügyféllel történő egész napos csörte előtt be tudjak fejezni egy határidős valamit. Alig voltam itthon és ezt az akkori párkapcsolatom sem viselte túl jól. Érthető okokból.

Jó volt a fizetés, de kikészültem ebben. Majd' két és fél évig bírtam amikor azt mondtam elég. Egyáltalán nem volt nehéz döntés. Mert annyira tele volt a ******-öm. Úgy éreztem bármi jobb lesz mint ez. És nem is gondoltam bele mi lesz ha rosszabb melóra váltok esetleg. Persze nem voltam teljesen hülye, nem mondtam fel csak úgy, hogy ne lett volna másik melóm. De nem tudtam mire vállalkozok...csak mentem és kész.

Most eszemben sincs váltani. Akkoriban sokan meglepődtek, hogy lelépek. Mert soha nem mondtam egy szóval sem, hogy de rossz itt nekem. Észrevettétek, hogy általában akik folyamatosan panaszkodnak a munkájukra, hogy így rossz...úgy rossz....ők azok akik mégis maradnak tovább a nyomorban és nem váltanak. Aki meg menni akar, az kb. csak bejelenti, hogy lelép ide vagy oda....és kész. Mindenki meglepődik, hogy őőő? Hát de semmit nem mondott soha... :D Én erre azt szoktam mondani, hogy aki nem lép....az nem eléggé elégedetlen vagy nem érzi magát ténylegesen annyira rosszul hogy lépjen. Valószínű van ebben azért sok esetben más is...nem csak ez az indok.

Azt hiszem befejezem, mert ahhoz képest hogy azt írtam jobb ha meg sem szólalok....egész hosszú hozzászólást sikerült rittyenteni.

[ Szerkesztve ]

(#155732) Salex1 válasza hentes555 (#155702) üzenetére


Salex1
senior tag

3 gyerek van nálunk (10/8/3) eddig nagyon kevés idő volt bármire, de már a kicsi is tud felügyelet nélkül játszani. Irodában dolgozok, és kikapcsol pl. a szerelgetés, rajzolás, kézműves dolgok,összegezve alkotni valamit, így lehet hobbinak nevezni. Most költöztünk be Debrecenbe, hogy csökkentsük az útidőt, így 5-re otthon vagyunk, ha nincs valami extra. Ekkor a gyerekeket kizavarom az udvarra, és van fél - egy órám magamra.
Illetve hétvégén is próbálok valamennyi időt ezekre szánni. Van hogy előveszek egy lapot és rajzolok, így csatlakoznak sorban a gyerekek és 2-3 óra is elmegy vele.
Sajnos most egy közeli családtag révén ráébredtünk, milyen rövid is lehet az élet, szóval azt javaslom mindenkinek, aki a munkával, munkába utazással tölt az számára elfogadhatónál több időt, akkor változtasson! Nagyon hamar nem lesz már lehetősége azokra, amikre most vágyik és azt gondolja, na majd ha...... Ne várj, lépj! A munka munka, egyre jobban lehet találni másikat, jobbat.

(#155733) zeon.hu válasza Aryes (#155730) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Te, ez csak Szoboszló - Debrecen... :D

#?*@&!

(#155734) DrBubo77 válasza zeon.hu (#155733) üzenetére


DrBubo77
addikt
LOGOUT blog (1)

És 2 óra 40 perc? :Y
Még kerékpárral is gyorsabb.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#155735) Pyttawrx válasza DrBubo77 (#155734) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Gondolom oda-vissza 2ó40p, remélem :D

(#155736) vlevi válasza Pyttawrx (#155735) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ja. Valószínűleg.
Rajzoltam egy random tömegközlekedéses útvonalat, 1:15 és 1:30 közötti idők jönnek ki 21 km-re. Ez bicajjal is gyorsabb. Vicc...
[link]
Persze, a bicaj jelen esetben, huszon km esetén már nem opció, necces, de egy 125-ös robesz csodákra képes. Akár még 20 perc is lehet a menetidő.

[ Szerkesztve ]

(#155737) Pyttawrx válasza vlevi (#155736) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

2x át is száll, gondolom az már a helyi járatok

(#155738) Dan-szan válasza Pyttawrx (#155737) üzenetére


Dan-szan
senior tag

az szerintem több időt tesz ki amennyire meg lettek ritkítva a járatok mint a be/hazaút

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#155739) vlevi válasza Pyttawrx (#155737) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen, ez szinte biztos.
Én Nyíregyen belül túlnyomórészt bicajjal közlekedek. Közel vagyok a városközponthoz, így városon belül, majdnem minden megvan 3-4km távolságon belül.
Értelmetlennek tartom a buszra várást.
Egyszer volt olyan, hogy télen, irdatlan szar idő volt, a kocsi meg éppen szervizben volt, és gondoltam, megnézem a buszos útvonalat. Mire a 2x átszállással, és a várakozással kb 40 perc alatt odaértem volna, ahova indultam, kb 3km, addigra gyalog kb az oda-vissza út is megvolt. Nem bicajjal, hanem gyalog...

(#155740) John_Deere válasza vlevi (#155736) üzenetére


John_Deere
tag

Az a baj, a 4-es mellett Ebes és Debrecen között nincs külön kerékpár út. Aki a 4-esen ott az út szélén hajlamos tekerni, az pedig garantáltan megunta az életét. 

Szerk.: ezt robogóra is értem. Terepjáróban sem érzem maximális biztonságban magam azon az úton.

[ Szerkesztve ]

(#155741) Pyttawrx válasza John_Deere (#155740) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Pedig lehet haladni szépen, és biztonságosan is menni kocsival. Biciklivel igen az veszélyes is lehet, sajnos sok sofőr nem vigyáz rájuk kellően.

(#155742) Shokkolo válasza hdanesz (#155731) üzenetére


Shokkolo
addikt

Van ennek egy árny oldala is azért ... (még mielőtt valaki kiragadná h jajj homeoffice :D ).
Covid előtt én bejártam az irodába, de volt lehetőség HO-ra, 2-3 hetente 1-1 pénteket beiktattam és tök jó volt.
Jött a covid, instant mindenki haza 5/5.
Azóta elvileg "hibrid" a hivatalos, cserébe minket se kényszerít senki, és 5/5 itthon vagyok.
De nem jó... iszonyatosan elszigetelődik az ember. (nem, nem azért nem megyek be mert lsuta vagyok, hanem mert a többiek sem, és egyedül bent ülni még roszabb).
Illetve itt ugye elég "rugalmas" az ember fia, lejár a munkaidő fél5-kor?
Áááá még ez belefér, még azt is megcsinálom és juj csak még azt a 2-3 emailt megválaszolom. Hipp-hopp este 6-7.

Én úgy "ellensúlyozom" a munkát, hogy reggel igyekszem 6kor kelni, elmegyek munka előtt edzeni, hazaesek egy gyors zuhany, mert az edzéssel kombinálva megindítja a napot (nah meg az a 2 kv ami addigra lecsúszik :D ).
Lemegy a napi rock&roll, délután van egyébb tennivaló ami fizikailag tlejesne lenulláz, és ami marad az esték azt próbálom úgy tölteni hogy kikapcsoljon.
Legyen az olvasás vagy film netflix teljesen mind1, csak agyradír legyen.

Sajnos annyira felgyorsult a világ hogy kivédhetetlen, és csak nagyon keveseknek van "ideális" életük. Nincs mit tenni, ki kell találni az apróságokat és trükköket amivel védem magam, és valamelyest feltölt.

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#155743) Pyttawrx válasza Dan-szan (#155738) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

:K

(#155744) szotyika77 válasza hentes555 (#155702) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Szia!

Én 23 éves korom óta dolgozok (most 33 vagyok.), és eleinte a kikapcsolódás az volt, ha munka után párommal mászkáltunk, kirándultunk, haverokkal összeültünk, vagy eljártunk együtt edzeni.
2017-ben költöztünk külön házba a párommal, nagy kert, gyümölcsfák, 1000m2 füves rész, kutyák stb. Akkoriban szerettük meg a kertészkedést, fűvágást, ez minket teljesen kikapcsolt. Persze emellett megmaradtak a társasjátékozások, kirándulások, moziba járás, rengeteget mászkáltunk sétáltunk, csak mentünk mint a töketlen kutya. :D Addigra a haverok is lemorzsolódtak, volt aki másik országba költözött, volt akivel teljesen más nézeteink voltak és az ő értékrendje nem fért a miénkbe, de a miénk se az övébe, és volt aki átvert minket így szélnek lettek eresztve. Így maradtunk egymásnak és közös programokat csinálunk.
Egy időbe reggel 5-kor keltem, és indultam kutyát sétáltatni, futni vele. :)
2020-ban született meg a kislányom, 2023 év elején a kisfiam. Na velük már nehezebb időt találni a hobbira, rengeteg idő velük foglalkozni. Az első gyermekem születése után reggel 6-kor vágtam a füvet! :D Imádom is csinálni, és teljesen kikapcsol. Most hogy itt a második gyermek és együtt kell aludni a lányommal, a reggeli fűvágásnak lőttek. :( :DDD
Viszont így most úgy állunk hogy naponta kb 3-4 órát tudunk személyesen beszélni és együttlenni a feleségemmel, ami sokkal kevesebb mint ezelőtt, de hát majd változik valamikor. :D Hogy a hobbira mikor szakítok időt azt nemtudom, talán akkor amikor már a gyerekek alszanak, vagy még alszanak. Párom akkor szokott jógázni, tornázni amikor a kicsit este elaltatja, plusz könyvet olvas ami feltölti még. :)Napközben 2 gyermek mellett esélytelen hobbira időt szakítani, takarítani még esetleg lehet, de a hobbijainkhoz még kicsik. Bár ahogy jön a jóidő és a tavasz, lehet kimenni az udvarra, a nagyobbik már eljátszik magában is, mellette lehet kertészkedni. :)

Jelenleg 7-17-ig dolgozok, szerencsém hogy kb 5 percre lakok a melóhelytől kocsival, így az utazás nemsok időt vesz el. Munkahely mellett van a Lidl, így a napi bevásárlást is eltudom munkaidőben intézni hálistennek, minden más ügyet meg kb online intézek. :)
A takarítás hétvégére marad mindig, hétköznap már nincs erőnk hozzá, és a kicsik is igénylik hogy velük foglalkozzunk. :)

Én annyit tudnék ajánlani, hogyha lehet a halasztható dolgok maradjanak hétvégére, pl takarítás, és amit lehet azt csináljátok közösen. :) Közös főzés, edzés, takarítás egy egy üveg bor/vodka&sprite/malibu&sprite mellett mégjobb lehet. :)

(#155745) zeon.hu válasza DrBubo77 (#155734) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Reggel 65-70 perc, délután kb 90.
Reggel 3 busz, délután 2 (vagy villamos és busz).
Lehetne reggel is 2 busz, de akkor fél óra gyaloglás.
Amúgy ebbe fáradok bele...

#?*@&!

(#155746) zeon.hu válasza vlevi (#155736) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Igen, ha itt megmaradok, akkor tervben van egy nagyobb robogó.
Azzal max 1 óra lenne a napi utazás és évente kb 9 hónapon át használható.

#?*@&!

(#155747) Aryes válasza zeon.hu (#155733) üzenetére


Aryes
nagyúr

Tudom én azt :DDD

(#155748) bul07 válasza bul07 (#155727) üzenetére


bul07
nagyúr

Most is példa hogy menyire szeretek menni autózni :)
Tegnap délután 5kor keltem fel, mert mint mindig elvagyok csúszva nappal alszok éjszaka fent vagyok
Most reggel 6:41-kor csörög a telefon, haver hív hogy át kellene mennem az édesapjáért Romániába 160Km oda vissza

Így reggel 9-kor átmentem jelentkezni a munkanélkülibe, aztán fodrász és fél tizenegykor indultam Romába
Már majd 24órája ébren vagyok :DDD

Üzemanyag árak
Petrom, 7.22Lei gázolaj, 6.54Lei benzin, 564Ft gázolaj, 510Ft benzin
Mol 7.28Lei gázolaj, 6.61Lei benzin
Lukoil 7.23Lei gázolaj, 6.54Lei benzin
Rompetrol 7.30Lei gázolaj, 6.60Lei benzin
Socar 7.24Lei gázolaj, 6.56Lei benzin

Ebben a hozzászólásban Román Lidl-ből van pár kép
És úgy néz ki csak nálunk kezdték meg a silány Pepsi forgalmazását, Román és az Osztrák címkéje szerint ott még a régi receptest árulják

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#155749) vlevi válasza John_Deere (#155740) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen, ezért is írtam, hogy itt nem opció a bicaj. Talán a 4-esre konkrétan ki van téve a bicajjal behajtani tilos, legalábbis Nyíregyháza felé ki van.

(#155750) lorcsi válasza bul07 (#155748) üzenetére


lorcsi
veterán

Izre milyen az a pepsi ?
finomabb ?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.