Új hozzászólás Aktív témák

• bugizozi

őstag

Sziasztok!

Egy érdekes problémával állunk szembe :U
    Adott egy <50 Xp-s gépből álló hálózat, ~10 gép egy win sbs 2003 tartományban, a többi linuxos tartományban (Debian/Samba).
    Az a probléma állt elő mostanság, hogyha újrateszünk egy gépet, akkor azt nem tudjuk beléptetni vissza a Linuxos tartományba Az egyik gép (amelyik eleve a linuxosban volt, PC) azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, a másik (amelyiket a win-es tartományból akarunk áthozni a linuxosba, laptop) azt, hogy a felhasználónév nem található :W

Amiket eddig ellenőriztem:
    - az újratelepített windowson a felhasználói fiókok, szolgáltatások, biztonsági beállítások, tűzfal, egyéb konfogurálás
    - debianon az smb.conf file-t bogarásztam (ha érdekel valakit közzétehetem a global beállításokat), illetve a logokat nézegettem.

A log file-ban a következő sor jelent meg sikertelen tartománybalépés után:

[2011/05/17 10:22:11, 2] smbd/sesssetup.c:setup_new_vc_session(799)
    setup_new_vc_session: New VC == 0, if NT4.x compatible we would close all old resources.

google-n rákeresve kiadott pár találtot de nem igazán találtam használható megoldást :(

Nemrégiben cseréltünk routert, azon van valami default tűzfal beállítás, azt kikapcsoltam, de az sem segített a dolgon. Lassan már nem tudunk mit kitalálni, hogy ez mitől lehet :F

Ha lenne valakinek valami ötlete hogy mi a hiba jelensége, vagy hogy mit ellenőrizzek a gépeken azt szívesen venném! :K
    Előre is köszönöm a segítő hsz-okat! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés