Hirdetés
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával állunk szembe

Adott egy <50 Xp-s gépből álló hálózat, ~10 gép egy win sbs 2003 tartományban, a többi linuxos tartományban (Debian/Samba).
Az a probléma állt elő mostanság, hogyha újrateszünk egy gépet, akkor azt nem tudjuk beléptetni vissza a Linuxos tartományba Az egyik gép (amelyik eleve a linuxosban volt, PC) azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, a másik (amelyiket a win-es tartományból akarunk áthozni a linuxosba, laptop) azt, hogy a felhasználónév nem található
Amiket eddig ellenőriztem:
- az újratelepített windowson a felhasználói fiókok, szolgáltatások, biztonsági beállítások, tűzfal, egyéb konfogurálás
- debianon az smb.conf file-t bogarásztam (ha érdekel valakit közzétehetem a global beállításokat), illetve a logokat nézegettem.A log file-ban a következő sor jelent meg sikertelen tartománybalépés után:
[2011/05/17 10:22:11, 2] smbd/sesssetup.c:setup_new_vc_session(799)
setup_new_vc_session: New VC == 0, if NT4.x compatible we would close all old resources.google-n rákeresve kiadott pár találtot de nem igazán találtam használható megoldást

Nemrégiben cseréltünk routert, azon van valami default tűzfal beállítás, azt kikapcsoltam, de az sem segített a dolgon. Lassan már nem tudunk mit kitalálni, hogy ez mitől lehet

Ha lenne valakinek valami ötlete hogy mi a hiba jelensége, vagy hogy mit ellenőrizzek a gépeken azt szívesen venném!

Előre is köszönöm a segítő hsz-okat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asustor NAS
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Path of Exile (ARPG)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Yoga Pro 9 - RTX 5070 - 64GB - multitouch laptopok! - LENOVO GAMER BAZÁR - új lista (2026.03.03)
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - AKCIÓ
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest