Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  DayZ Standalone

Hozzászólások

(#1351) z0l1ka válasza xenom0rph (#1350) üzenetére


z0l1ka
aktív tag

nem jó a link .,hát az attól függ mennyi vért vesztettél :D egyél igyál sokat .:) míg megnem jelenik a "healing" felirat, illetve sok tejet kellene inni, azzal felgyorsítható a regenerálódás..hogy mennyi idő?! azt egész pontosan én nem tudom ,de az attól is függ mennyit eszel ha éhes vagy közben állandóan és csak néha eszel akkor nagyon sokáig eltart ..

<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!

(#1352) Mr.White válasza Gilthanas (#1346) üzenetére


Mr.White
senior tag

ebből 400 óra futás kb. :D

(#1353) #65537792 válasza xenom0rph (#1350) üzenetére


#65537792
törölt tag

Menj be a videóbaállításokba aztán vissza a játékba.

(#1354) nanorambo


nanorambo
őstag

0.49-es patchnél globális karakter törlés lesz.
Azután minden szerveren új karaktert indít a játék, tehát nem lehet majd szervert váltva lootolni.

(#1355) #65537792 válasza nanorambo (#1354) üzenetére


#65537792
törölt tag

Minden szerveren új kari? Biztos? Kötve hiszem, hogy a Dayz meg engedhetne magánka ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#1356) xenom0rph válasza nanorambo (#1354) üzenetére


xenom0rph
őstag

Egyéb újítások?

halahala

(#1357) Gilthanas válasza nanorambo (#1354) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Ez nekem is kicsit furanak tunik. Engem nem zavar a kihivas, de azert ez elegge erdekesse tenne :) hol olvastad?

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1358) nanorambo válasza xenom0rph (#1356) üzenetére


nanorambo
őstag

(#1359) wjbhbdux válasza nanorambo (#1358) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Ez nem azt jelenti, hogy minden szerveren más karakter lesz. A mostani alap hive megmarad az összes hivatalos szervernek, és ezen kívül lehet létrehozni saját hive-okat amibe akárhány szervert berakhat egy csoport a saját szabályaikkal és később modjaikkal, elkülönítve a többitől. A szerver keresőben jól ki lesznek jelezve ezek a csoportok.

/s

(#1360) Gilthanas


Gilthanas
aktív tag

Érdekes, hogy két persistence serveren is raktam le a földre egy-egy tárgyat, de azóta egyikbe se tudok belépni. 14:00 óránál áll a serveridő és egyszerűen nem lehet belépni 0/40 már tegnap óta :) Van ennek valami spec oka?

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1361) m3gyo válasza Gilthanas (#1360) üzenetére


m3gyo
csendes tag

A hivatalos szerverekkel vannak némi problémák ezek nem új keletűek. De amúgy is ha most kijött a 0.49 akkor már úgyis wipe-oltak, ha meg nem akkor jövő héten tuti. Kár nagyon félretenni bármit is.

(#1362) m3gyo


m3gyo
csendes tag

Na a 0.49 frissítést elhalasztották jövő hétre. Ez kár meg nem is. Kár mert így jó pár javítás még várat magár, de így legalább még élvezhetjük a nagy lootot. Amint olvasom a 0.49-ben olyan szegényes lesz a loot, hogy alig lehet valamit találni. Bucsut lehet inteni a komolyabb fegyvereknek (vagy úgy simán a lőfegyvereknek), a kaja bőségnek, meg úgy mindennek. Állítólag még konzervet is alig találni ürességtől konganak a loot helyek. Bár a puding próbája az evés, remélem ez nem fog átköltözni a stable szerverekre, csak a javítások, de sajnos nagyon jó esély van, hogy mindent vagy semmit kapunk.

(#1363) xenom0rph válasza m3gyo (#1362) üzenetére


xenom0rph
őstag

És ez mégis miért jó ,hogy alig lehet majd lootot találni, nem értem, hogy ebben mi a ráció. :F

halahala

(#1364) Sanyaaa26 válasza xenom0rph (#1363) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Üdv, ehhez csak annyi lenne a véleményem, hogy az apokalipszis után x évvel, mennyi az esélye hogy ennyi konzerv van mindenhol? Meg fegyver hegyek? A lőfegyvernek nagyobb értéknek kellene lenni ebben a játékban mint most, pillanatok alatt az ember fullosra szedheti magát. Ennyi kajával, a vadászatnak, meg a horgászatnak sincs semmi értelme.

(#1365) DokiBaxxi válasza Sanyaaa26 (#1364) üzenetére


DokiBaxxi
őstag

Mi értelme van a játéknak ha mindig éhenhalsz? :DDD

[ Szerkesztve ]

"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."

(#1366) #65537792


#65537792
törölt tag

Szerintem ez a játék kezd egy kicsit sims-esedni. ;] Békét akarnak teremteni a játékosok között? :D Mundjuk full pvp-re áll a játék. A készítük szerintem nem azt akarták és most jön "bünti".

[ Szerkesztve ]

(#1367) xenom0rph válasza Sanyaaa26 (#1364) üzenetére


xenom0rph
őstag

Ebbe bele gondolva van értelme annak amit írsz és jogos is. A kevesebb loot-tal van az kompenzálva, hogy a fejlesztők azon dolgoznak, hogy ne csak szerver restartnál legyen új loot ,hanem amikor respawnol valaki.
Van viszont kontra is. Említed a vadászatot. Vadászni fegyver nélkül nem lehet, kézifegyverrel sem. Mindenképpen kell egy lőfegyver, ami meg ha nem lesz minden iskolában, tűzoltóságon.. Akkor senki nem fog vadászni. Meg azért lássuk be ,akik a vadászatra folyamodnak azok már tényleg nem a Bambi karakterek. Mert ha megvan a hús azt még sütni főzni kell.. Amihez nem egy db kellék szükséges.

(#1366) cyberwarfare: Kezd el PvP-sedni a játék? Ehhez képest a fejlesztők erőltetik, még jobban.Most ,hogy nehezebb lesz összeszedni a cuccokat, aki rá lesz szorulva biztos, hogy ölni fog. Meg nem akarok ,hülyeséget mondani, de valami barikádot is vagy mi a szöszt is beakarnak hozni a játékba ,ami szintén a PvP-t erősíti.Ami ,ha csapatban játszol meg kell ,hogy mondjam nagyon szórakoztató tud lenni.

halahala

(#1368) #65537792 válasza xenom0rph (#1367) üzenetére


#65537792
törölt tag

Aha....blabla...és a növényültetés, kertészkedés mit erősít? Megőllet a kertedért?

(#1369) DokiBaxxi válasza xenom0rph (#1367) üzenetére


DokiBaxxi
őstag

Már az elején be volt tervezve egy bázisépítős rendszer

"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."

(#1370) m3gyo válasza Sanyaaa26 (#1364) üzenetére


m3gyo
csendes tag

Rendben igazad van nagyobb érték kellene legyen. De akkor legyen normális a közelharci fegyver, azaz legyen a zombikkal szemben esélye egy bambinak is. Spawonljak egy baltával a kézben. Mert a kevesebb loot csak a kezdeteket nehezíti meg. Vagy nerfeljük a fenébe a zombikat, kisebb sebzés kevesebb életerő.

Azt is figyelembe kellene venni, hogy ha lelőnek frusztráló, de nincs frusztrálóbb mikor futsz mint a hülye a zombik elől, vagy a zombik ruinedre vernek rajtad mindent egy csapással, vagy elkap három ugráló kis nyomi és kinyírnak. Eltörik a lábad, kezed, kivéreztetnek, stb...

A vonzereje a játéknak az amúgy, hogy egy a "realisztikus" harci szimuláció, és az, hogy ha meghalsz mindent elveszíthetsz. Ez nem egy sims, ami vonzza az embereket az az adrenalin. De ha frusztrálóan nehézzé teszik az újrakezdést az nem válik a játék javára.

Az ami most van az tényleg gáz, de az amit az expbe látni az szintúgy csak pepitában. A közép út járható lenne. Sajnos a vadászatnak és a horgászatnak amúgy sincs sok értelme, de ahhoz amúgy meg komoly felszerelés kell ám. Tehát nem frissen induló bambi kariknak való. Igazából csak egy plusz móka ennyi, komolyabban nem is kellene vele számolni szerintem.

A pvp-t mesterségesen nem lehet visszaszorítani. Az ember alap helyzetben egy "ragadozó", emberi természet ilyenek vagyunk. Sokkal jobb lenne valami "rank" rendszer, hogy valami úton a banditizmus negatív effekttel járjon illetve a segítőkészség meg pozitívumokkal. De ugye akkor meg a realisztikusságból veszítene a dolog. Nehéz kérdések ezek.

(#1371) m3gyo válasza #65537792 (#1366) üzenetére


m3gyo
csendes tag

Lehet nem ezt akarták, de egy sandbox játékban az lesz amit a játékosok létrehoznak, és nem az amire a készítők gondolnak. Néha ez nem fog egybe vágni, de ilyen a sandbox játékok világa.

(#1372) RockHaRD


RockHaRD
addikt

Aki az igazi dayz-re vágyik, az inkább a Standalone DayZ helyett vegyen egy Arma 3 kulcsot a G2A.com-on 5 ezer ft-ért, és szedje le hozzá a Breaking Point modot.

Elég szánalmas a dayz-re nézve, hogy mások ingyen ilyen minőségű modot adnak ki, fele annyi hibával.

[link] Kicsit jóval összetettebb az egész...

(#1373) Sanyaaa26 válasza RockHaRD (#1372) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Egy előnye van ennek, hogy arma3 motor fut alatta, én jómagam 15 percet bírtam ki.
Visszatérve a dayz standalone-ra, ha jól rémlik vásárláskor is figyelmeztettek a készítők, illetve minden indításkor hogy a játék igen korai verzióban van. Az év végére lesz béta, lehet szidni, de játszottam én már sok alfa gémmel, amivel még csak játszani sem nagyon lehetett. El kell fogadni, ennek tudatában vette meg mindenki, vannak hülye bugok, én speciel egy ideje most nem játszom, had fejlesztgessék, jó lesz ez, had forrja ki magát.

(#1374) bugylee válasza Sanyaaa26 (#1373) üzenetére


bugylee
tag

Azért az arma3 motor tud érdekes dolgokat produkálni. Van 2 ház meg 3 bokor és belassul, meg ilyenek. A fegyver célratartása is megér egy misét.

(#1375) z0l1ka válasza Sanyaaa26 (#1373) üzenetére


z0l1ka
aktív tag

+1
Én is ennek tudatában játszom, és nem bosszankodom a bugokon ,inkább várom az újabbnál újabb érdekességeket a játékban ,amihez persze néha újabb bugok társulnak ,de ilyen az alpha game majd javítják. Most egyenlőre én is pihentetem a játékot ,mivel karakter reset lesz és így nincs kedvem játszani vele :D de nem baj ,nagyon várom az új patchet ,kevesebb loot stb ,új kihívás :D Na meg valahol láttam ,hogy lesz benne ló :) érdekes lesz és még mindig azt mondom ,jó lesz ez a game ha egyszer kész lesz.:)

<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!

(#1376) RockHaRD válasza Sanyaaa26 (#1373) üzenetére


RockHaRD
addikt

A játék jelenlegi állapotával nincs gond, nem bántam meg, hogy megvettem. A gond ott van, hogy nagyon lassan, és logikátlanul halad előre. Semmiképpen sem fog béta állapotba kerülni év végére, attól még nagyon messze van. Dean Hall ugyebár ott is hagyja az egész studiót, (lehet, hogy nem véletlenül).

Armára visszatérve: kell alá a gép, de a dayz alá is kell, ráadásul a stratis map is nagyobb, mint a dayz, az altis pedig szerintem kb 5x akkora, persze, hogy megeszi az erőforrást.

(#1377) Gilthanas válasza z0l1ka (#1375) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Ti mennyi ideig szoktatok életben maradni, ha rendesen pvp-ztek?
Mert 4-5 óra után full gearben lehet lenni legrosszabb esetben is, és utána ha olyan helyre mész elég hamar véged is van.
De én az elejét is élvezem amíg kóborolgatok gyűjtögetek, persze célzottan. Vagy ha van félrerakott cuccom valahol akkor azt felveszem.

A játék túlélés célját tekintve bármeddig túlélheti az ember az erdő közepén néha lootolgatva. De gondolom mindenki a harcot keresi benne főleg. Ha már eleget horgászott, vadászott.

Vagy ti hogy látjátok? Valaki írja, hogy több hónapos karaktere van. Ez elég fura nekem, mert 2-3 napon belül már kábé semmilyen új lootot nem tudsz összeszedni. Amúgy lehet én csinálom rosszul de én assault kombatot tolok nem snipeolok (nem azért mert gonoszság hisz benne van a játékban, hanem csak unalmas nekem). Berongyolok és minél több banditát igyekszem magammal rántani a homályba. Aztán 3-4 órányi loot után újra, max máshol.

Amúgy a sok hiba ellenére egyetértek az előttem szólóval, az utolsó centig megérte a játék az árát amennyire elszórakoztatott (sírtam, nevettem, őrjöngtem, szórakoztam) az elmúlt 2-3 hónap alatt. Kevés teljesen kész játék mondhatja ezt el magáról.... pedig ez csak egy alfa verzió

[ Szerkesztve ]

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1378) #45378816


#45378816
törölt tag

"Dean Hall ugyebár ott is hagyja az egész studiót, (lehet, hogy nem véletlenül)."

Most mi is ez pontosan? Valami dereng, hogy év elején volt erről cikk, de kacsa vagy én tudok valamit rosszul?
:)

(#1379) Gilthanas válasza #45378816 (#1378) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Változásra van szüksége, és Ausztráliában is vannak tehetséges programozók. Emellett saját stúdiót akar nyitni.

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1380) DokiBaxxi válasza #45378816 (#1378) üzenetére


DokiBaxxi
őstag

Dean Hall bejelentette, hogy saját stúdiót akar alapítani a hazájában, Új-Zélandon és mivel a Bohémiának meg a DayZ csapatának már nem nagyon van rá szüksége, ezért kapva kapott az alkalmon, és bejelentette, hogy amint nélkülözhető lesz a projekt során, elmegy. Na ezt egyesek szeretik felfújni meg elfordítani.

"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."

(#1381) wjbhbdux válasza DokiBaxxi (#1380) üzenetére


wjbhbdux
veterán

A DayZ mod is jól megvan nélküle, épp a napokban jött ki új.

/s

(#1382) z0l1ka válasza Gilthanas (#1377) üzenetére


z0l1ka
aktív tag

Hát őszintén megmondom én nem szeretem a túl zsúfolt szervert :D persze nagy a pálya ,de én általában oda megyek ahol maximum 20-an vannak ,így is sokszor összefutok valakivel sőt szép harcok is alakulgatnak ,de nem bandáznak :) mivel én csak néha játszom haverommal tehát ketten vagyunk összesen:) egy 40-es szerón meg van mikor csoportokba mennek 4-5-en, szóval inkább kerülöm az olyat :) Minap a Militaryin sikerült lelőnöm 2 full gearest épp a börtönből szaladtam ki gyors és hallottam hogy lőnek rám ,én meg cikázva szépen elfutottam a barackok közt szalonozva mert nem láttam hogy honnan lőnek rám :) Izgalmas volt aztán gyors beszaladtam egy bokorba és ott vártam ,mikor egyszer csak láttam, hogy ketten szépen csendbe guggolva osonnak és keresnek :D mind a ketten egymás háta mögött ,az egyik rám is nézett azt hittem észre vett ,de nem :D csak a bokrot látta ,aztán szépen elment a barack széléhez én meg fel guggoltam,célzás és tűz ..és összeesett szegény másiknak fogalma sem volt honnan lőttem ,az meg oda sétált a haverjához és azt is lelőttem:D Izgalmas jelent volt ,élveztem a harcot ^^ (ők lőttek előbb rám ) :) Én általában próbálom megoldani a helyzetet tehát békés "ember " vagyok :D de ez nem mindig sikerül :) van akivel lehet egyezkedni de van aki egyből lő és mint tudni illik itt nagy a valószínűsége ,hogy az nyer aki előbb lő :D (jó nem minden helyzetbe igaz )
Igen az erdő közepén sokáig életbe lehet maradni az is igaz :D de annak nincs értelme ,ha már fullos a karakter akkor szoktam menni izgalmat keresni a reptereken vagy militaryn vagy bárhol ...de mégegyszer mondom nem játszom full szerveren ,szeretem ha van esélyem nem az hogy rám jönnek 5-6-an aztán szórakoznak ..
Viszont ha működni fog a sátras dolog , akkor persze hogy én is fel .fel nézek majd nagyobb szerverekre is ha nagyobb lövöldözésre vágyom :D

[ Szerkesztve ]

<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!

(#1383) z0l1ka


z0l1ka
aktív tag

Néhány infó a 0.49-ről ;)

<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!

(#1384) Gilthanas válasza z0l1ka (#1383) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Kedvencem: "Elázott ruha kifacsarása" yess!

Az a boxer nagyon vadul néz ki.

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1385) Mr.White válasza z0l1ka (#1383) üzenetére


Mr.White
senior tag

ez a 18 mega lenne az új patch?

(#1386) Gilthanas válasza Mr.White (#1385) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Biztosan nem.

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1387) DokiBaxxi válasza Mr.White (#1385) üzenetére


DokiBaxxi
őstag

Nem te buta... :DDD Csak meg kéne nézni a verziószámot :(((

"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."

(#1388) Mr.White válasza DokiBaxxi (#1387) üzenetére


Mr.White
senior tag

annyit nem ér hogy elindítsam a játékot. :D

(#1389) DokiBaxxi válasza Mr.White (#1388) üzenetére


DokiBaxxi
őstag

Azért én tegnap elindítottam. De tényleg csak addig, hogy megnézzem a számot, utána le is állítottam :D
De 0.49 után tervezek egy kis gamet

"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."

(#1390) nanorambo


nanorambo
őstag

Mikor jön Stable-re a 0.49?
Full geares karakterem van, de úgy is globális reset lesz. Az a ghostos maszk jól néz ki. :C

[ Szerkesztve ]

(#1391) z0l1ka válasza nanorambo (#1390) üzenetére


z0l1ka
aktív tag

Elvileg Jövőhéten ha minden jól megy (szerda vagy csütörtök)
Amúgy lehet hülye kérdés de megkérdezem, sok videóban láttam ilyen maszkot mint pl amit te is említettél meg van terepmintás is, azokat craftolni lehet ? ha igen miből ?!

<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!

(#1392) xenom0rph válasza z0l1ka (#1391) üzenetére


xenom0rph
őstag

lootolni lehet.

halahala

(#1393) nanorambo válasza z0l1ka (#1391) üzenetére


nanorambo
őstag

Én nem is tudtam, hogy van ilyen maszk a játékban már. Azt hittem, hogy ezzel a patchel kerül be. :)
Azt tudom, hogy kendőt tehetsz az arcod elé.

(#1394) xenom0rph


xenom0rph
őstag

Most látom a farkast a cikkben, valószínűleg később rakták be. Most már azokra is figyelni kell nem csak a zozókra?

halahala

(#1395) Gilthanas


Gilthanas
aktív tag

Miert van az, hogyha egyszer belepek egy persistence dayz hivatalos serverre soha tobbe nem enged be tobbet? Utana azt irja ki hogy 14:00 0/40 orokre mar napok ota ezt latom. Egyszer beenged aztan soha tobbet. Masnal van ilyen? 14 servert probaltam igy..

Nem sok ertelme van igy a persistence dolognak ha tobbet nem tudok belepni :D

[ Szerkesztve ]

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1396) Chalez válasza DokiBaxxi (#1389) üzenetére


Chalez
őstag

Ha 0.49 lesz, megyek én is... Furcsa lesz a fullos karim nélkül... :D :D

(#1397) DokiBaxxi válasza Chalez (#1396) üzenetére


DokiBaxxi
őstag

Először majd megnézem, hogy játszható-e, mert ha olyan lesz, mint most, akkor megint hanyagolom a kövi patchig :(((

"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."

(#1398) Gilthanas válasza Chalez (#1396) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

4-5 ora alatt fel lehet huzni egy fullos karaktert :) ugyhogy ne bankodj.

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#1399) Chalez válasza DokiBaxxi (#1397) üzenetére


Chalez
őstag

Most már csak odateszik magukat... Azért a 0.49 eléggé "kerek szám" :DDD

(#1398) Gilthanas Persze, vágom...sőt, meg is könnyebülnék, ha végre nem kéne annyira vigyázni magamra, meg a hat tonna cuccra, ami nálam van... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1400) Gilthanas válasza Chalez (#1399) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Ezért örültem meg nagyon apersistence dolognak, hogy végre lerakom a hátizsákom valahol benne minden ami kell, és megyek durrogtatni valami városba :) Ez addig jól működött amíg nem léptem ki a serverről :) azóta nem tudok visszamenni a felszerelésemhez.

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  DayZ Standalone
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.