-
LOGOUT.hu
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
[link] face your fear - skycraper is zsenialis volt a celra.
eleg nagy mintan probaltam ki, kb 5% levette, tovabbi 5% egy ponton leult a foldre.
a mexikoi aki elmondasa szerint egyaltalan nem felt a magassagtol, na o tenyleg jol birta.
cyberpunk valamennyire immenziv, de azert boven nem ennyire. volt, hogy egy pillanatra megijedtem, de jellemzoen kizarolag megabuilding-maszas kozben.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Segal
veterán
Én ezzel a játékkal sz*pattam a tériszonyos haverjaimat. Ennyire nem volt durva a reakciójuk mint a srácnak a videóban, de azért 1-2-nek barna nadrágba kellett volna jönnie
Vigyázat fejhallgatóval fülgyilkos részek vannak benne!"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
sixpak
nagyúr
válasz Lacielvtárs #21096 üzenetére
Hajrá!
Nehéz eltéveszteni.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Ovisbig
tag
válasz proci985 #21091 üzenetére
Igen én is erre gondoltam, ha nincs rajta a küldetésjelző nem is találtam volna rá.
Am most megpróbálom úgy, hogy a főküldetések előtt minden mellékest és melót megcsinálok. Eddig úgy néz ki összehozható, jelenleg 32 szintű vagyok és fő történetszálon csak Johnny megjelenése utáni első Takemurás találkozáson estem át. Eddig tapasztalatok:
Sandra Dorsettel nem tudok találkozni míg el nem kezdem az egyik főszálat.
A Claires autóverseny sem indul el.
A "Pusztulat" kiberpszicho küldetés sem jelenik meg (nyilván azért mert köze van Saulhoz és vele még nem találkoztam), így a kiberpszichós mellékküldetéseket nem lehet végig vinni, megvan mind, de ez az egy hiányzik.
Meg persze azok a melók sem jelennek meg amik egy későbbi történetszálhoz kapcsolódnak, pölö az aldecaldós melók.
A bokszmeccseket kérdéses, hogy meg tudom-e így csinálni, eddig csak úgy ment ha elértem az 50-es szintet és teljesen ki vagyok már pimpelve, de most ez nem fog a főküldetések előtt összejönni. -
-
Segal
veterán
válasz proci985 #21091 üzenetére
Konkrétan kilométerekről látszik
Viszont a dobozkáját már nem olyan egyszerű megtalálni"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Ovisbig
tag
Találkoztam egy küldetéssel amivel eddig még nem; hullámvasutaztam Johnnyval (szédülés).
Fura mert korábban a steam-es acsik miatt egyszer már az egész várost kipucoltam, minden melót, mellékküldetést, szkenner balhét megcsináltam, de ez akkor nem jelent meg. Akkor is utcagyerek voltam, szóval nem lehet kaszthoz kötődő küldetés.
Lehetséges, hogy ez a küldetés csak addig érhető el mielőtt még a voodoo boysos főküldetést nem kezdted el, vagy még nem csináltad meg? -
félisten
Wow most elolvasva a kommenteket esett le valóban milyen műtétről volt szó az autóverseny után...
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
sixpak
nagyúr
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
aktív tag
válasz proci985 #21082 üzenetére
hát, próbából legyártottam egyet... shotgunnal is kell helyezkedni azért (vagy lerohanni...), de ez egyszerűen tömegmészáros
lakott területen belül jó kis nehézségnövelő, pillanatok alatt nyakamban voltak a zsaruk a civil áldozatok miattaz viszont fura volt a shotgun után, hogy nem lehetett feltölteni, azonnal tüzelt - vonatkoznak erre így a perk-ek egyáltalán? (túltöltés, extra sebzés... na nem mintha annyira szükséges lenne, de na! )
-
Micsurin
nagyúr
válasz Strezi #21080 üzenetére
Megtartható ha nem adod át, csak visítozni fog.
Én pl puppyval kezdtem így 50 kill után átváltott fejlövésre és ott is maradt.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Strezi
őstag
Véletlenül felszedtem Skippy-t, nem is kerestem. De, mivel olvastan itt hogy nem végleges, rádobtam még két 20%-os fejlövés modot és kiélveztem amíg tartott
Városon kîvül sikerült vele leszedni két rendörcsapatot, amibe nem szándékosan, de sikerült belekötnöm. Utolsó kommandós kivégzésével a négy csillag is huss eltűnt[ Szerkesztve ]
Deye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
aktív tag
válasz proci985 #21078 üzenetére
köszi a tippeket, megnézem mi van "a falon túl"! aknáknál egyébként van egy rész, ahol 160xp jár darabonként (7-es tech kell hozzá) és kb. végtelen mennyiségű van, így gyorsan fejlődik, de amúgy jogos, a harc valóban jobban növeli ha fedezéken át lövök.
már a játék elejétől DB-2 Satara-t használok (az a duplacsövű tech shotgun - pontosabban sajnos az egyetlen a játékban ), 2 szintenként gyártok magamnak kéket belőle, az "Elvtársi üdvözlet" receptjét még csak most találtam meg, 20-as shotgun után az lesz a következő.
egyébként én is elsősorban azért kattantam rá a rendőrségi küldetésekre, mert magába szippantott a sok apró történetszilánk, ami egy-egy ilyen mögött van.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ratcache #21075 üzenetére
enginering pro tipp: aknamezo takaritas szornyen ineffektiv.
helyette szerezz egy tech fegyvert ami eleg eros ahhoz, hogy atusson a falon.
- breakthough
- comrades hammer
- DB2 tech duplacsovu shotgun (ez esik ott is ahova mesz)
pro tipp: atlag lepcsot atlovi, viszont ha ket tereptargy van kozted es az ellenfel kozott (pl egy lepcso es egy korlat), azt mar sose viszi at.menj le pacificaba (legdelebbi waypoint), es kezd el irtani a rosszfiukat ugy, hogy a FALON AT szeded le oket. minden egyes alkalommal, amikor falon at szedsz le valakit no az engineeringed es melle a pistol, a rifle vagy an annihillation is
a jatekban ez sehol nincs leirva, de pontosan ezert van "panceltoro" ikonja a technek es NEM a powernek: a ket ikon nincs megcserelve, powerbol tenyleg kizarolag a Grad sniperek amik atviszik a falat, viszont azok kivetel nelkul haborus ritkasagok.
nekem is veletlenul tunt fel. online guidek joresze meg sajnos tele hibaval
Vesa: meg lore miatt, pl a Gustavo Orta kuldetes teljes hattere ott bontakozik ki
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz #42308056 #21074 üzenetére
Takemura azóta is az első találkahelyen vár, közben már lassan kimaxolom a szintet csak random beleszaladós és rendőrségi megbízásokkal utóbbiak el is fogytak teljesen a térképről (lvl42 most, már majdnem minden küldetés alacsony/nagyon alacsony kockázatú, egy-egy területen van közepes, pedig alig csináltam párat még)
(most is épp aknamezőt szedek fel, hogy fejlődjön a gépészet ahelyett, hogy haladnék... asszem ez egy nagyon elnyújtott végigjátszás lesz...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Basszus annyi mellékküldetés van hogy nem haladok a főszállal
-
Vesa
Topikgazda
! Urak, a politikai témákat kéretik a megfelelő topikokban folytatni! !
A tudomány a valóság költészete!
-
veterán
válasz Maelephant #21065 üzenetére
Észrevettem mindent amit leírtál. Nem akarom relativizálni putyin hatalmi politikáját.Tisztában vagyok vele, de az usa akkor is többet háborúzott és avatkozott be más ország belügyeibe a 2. vh óta mint bármelyik másik ország a világon.Amiket leírtam azok tények.A számok nem hazudnak.Semmivel sem kisebbek az usa által elkövetett bűnök mint az oroszoké, sőt!Annyi különbség van csak, hogy az usa saját polgárai ellen nem követ el repressziót, megtorlásokat és nyílt terrort, míg az 20. századi orosz trörténelem bővelkedik ebben.Ellenben a világ más országaiban az usa számtalan népírtó diktatúrát segített vagy tartott hatalomba az érdekei szerint. Fennállása óta szinte folyamatosan háborúban áll más országokkal. Mindenesetre kár ezen vitázni hisz én magam nem tudom mi vagy kik állnak a hacker támadás mögött de kétlem hogy ilyen pitiáner dologgal akarnák destabilizálni az oroszok lengyelországot. Ennél sokkal jobb módszerek is vannak, mint a cyberpunk alkotóinak meghekkelése.Ez egy nagyon pitiáner dolog, ilyennel nem hiszem hogy titkosszolgálatok foglalkoznának. Ezer más dologgal sokkal nagyobb kárt tudnak okozni, főleg hogy a cd projekt egy magáncég a lengyel államot semmilyen kár nem éri, semmilyen formában.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz csababarca #21066 üzenetére
nekem lement 8as bodyval is
tipp: second heart segit, meg erdemes kihuzni az athleticset is mielott odamesz.
-
csababarca
őstag
válasz proci985 #21064 üzenetére
18asra van felhúzva. (Én mindent húztam, nem specifikálódtam semmerre, mindenben találtam olyat amit hasznosnak gondoltam, ezért húztam)
De meg tudom szerintem ennyivel is oldani, csak ugye elején nem tudtam így belementem fedezéknélküli tűzharcba.
Majd megpróbálom okosba leszedni őket.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Maelephant
aktív tag
válasz beyruth82 #21055 üzenetére
Szó sincs róla, külföldi, angol nyelvű publicisztika alapján kialakított vélemény. Azt azért látod, hogy mi megy Oroszországban? Az amerikai választási rendszerbe beavatkozást, Trump feltételezhető, évtizedeken keresztüli "felépítését" (nem ügynökké, hanem kb. bomlasztó, "hasznos hülyévé")? Azt, hogy az oroszok minden alkalmat megragadnak, hogy egymás ellen hangolják a nyugati szövetségeseket és a bomlasztás alapvető módszerük? Feltűnt, hogy milyen hihetetlen gátlástalanok? Hogy amúgy elfoglalták fél Ukrajnát? Kijátszották egymás ellen Örményországot és Azerbajdzsánt, már megint? Grúziai történések korábbról? Szíria, hogy megmentették a helyi diktátort? Igen, a nyugat is kegyetlen, kizsákmányoló, pénzéhes, manipulatív, de nem ilyen szinten gátlástalan és következmények nélküli, illetve az emberélet valamit még jelent, ha keveset is, nem pukkasztott nullát. És nem vagyok ruszofób, semmi bajom az orosz néppel, az évszázadok alatt egyre gátlástalanabb politikai vezetések "szülte" birodalommal van bajom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz csababarca #21063 üzenetére
feature
mennyi bodyd van?
-
csababarca
őstag
válasz proci985 #21062 üzenetére
Azt használom
Alapból 710 hp-m van, 4200as páncél.
De a suicade endingben nem tölt vissza életerőt, hiába nyomom magamba a health adagot, folyamatosan gyengülök.
Ez bug, vagy feature? Sima endingeknél első vègigjátszásnál nem volt ilyen (4 félét próbáltam), most a suicadenál meg ez volt.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
proci985
MODERÁTOR
válasz csababarca #21060 üzenetére
manualisan visszatolthetsz, az mukodik.
hacker builddel ha ennyire nincs HPd en egy comrade's hammert ajanlanek, szigoruan a fedezeket atlove. az gyakorlatilag egy tech raketaveto.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz csababarca #21060 üzenetére
Emberstől kezdődik újra.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
csababarca
őstag
kinyitottam a secret endinget, de Smasher kinyírt, majd stáblista
bakker,de azt vettem észre, hogy ott nincs életvisszatöltés, mire odaértem már csak 385-ön volt az életerőm...persze így is meglehetett volna, csak kamikázéztam végig
stáblista után egy ending után ugye lehet visszamenni a "csak még egy meló" opcióval.
ilyenkor mehetek a következő engingre újra az Embers ajtajából?
vagy manuálisan is visszatölthetek az erkélyre, hogy ne kelljen Hanakoval újra lefolytatni a csevelyt?iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
veterán
válasz Jinxb1rd #21056 üzenetére
Ugye ez nem komoly?Szerinted egy astrazeneca, moderna vagy pfizer mivel jobb, másabb vagy akármi?Általában véve is a magyarokban nagy a bizalmatlanság a vélt vagy valós történelmi sérelmek miatt(egyébként nekik is lenne okuk utálni a magyarokat mégsem teszik úgy mint mi) de ez azért túlzás szerintem. Hidd el semmivel sem jobb az usa, kína vagy bármelyik másik politikai vagy gazdasági nagyhatalom. Nézd végig az usa történelmét, főleg a 20.században mit műveltek latin amerikában de a világ minden más táján is!Több mint 80 alkalommal robbantottak ki, vagy támogattak, szerveztek, háborút, polgárháborút,puccsot, államcsínyt, lázadást, zavargást, felkelést szerte a világon.A snowden és egyéb lehallgatási, megfigyelési botrányok is azt bizonyítják hogy az usa saját szövetségeseit is lehallgatja, megfigyeli.De azért mi rettegünk pl a soha senkivel( illetve 1950-53 között dél koreával) sem háborúzó észak koreától. Az usa legalább annyira ha nem jobban kémkedik és gazdasági, politikai, stb károkat okoz nemcsak az ellenségeinek de még a saját szövetségeseinek is. Egyik kutya másik eb.
U.I:
Egyébként a cyberpunk 2077 ebben nagyon is realis.Tényleg igy működik a világ, a kormánynok és a cegek is, csak ezek a nyílt tamadasok, haborúk vannak eltúlozva de a felszín alatt tényleg megy az egymas elleni kémkedés gazdasagi, politikai vagy akar fegyveres háború. Te en vagy a többi kisember pedig annyit jelent nekik mint az arasakának a sarki tech sebész a játékban.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Maelephant #21053 üzenetére
Ez kő kemény ruszofóbia, paranoia és összeesküvéselmélet keveréke.
-
nagyúr
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Maelephant
aktív tag
Amint jöttek a hírek a betörésről, rögtön azt gondoltam, hogy ezek ruszkik, állami szervezésben, akármit is hazudnak körítésként, a cél Lengyelország további lejáratása és gazdasági károkozás, hiszen ilyen exponált helyzetben ez extra nagyot szól. Ezt gyakorolják, csinálják minimum Putyin hatalomra kerülése óta, és nem kispályások, egy amerikai elnököt is sikerült bejuttatniuk, illetve kis híján polgárháborús helyzetet teremteniük az USA-ban.
[ Szerkesztve ]
-
anubis6
aktív tag
válasz beyruth82 #21046 üzenetére
Na látod, pont az ilyen dolgokról beszéltem... rendszeresen elcsesznek fontos dialógusokat, ami így magyarul már értelmetlenné válik. És ez csak egy mondat volt a sok közül
Pontosan ugyanezt játsszák a filmekkel, sorozatokkal is, rendszeresen csak pislogok, hogy ezt miért így fordították itt és itt, mert így már semmi értelme az egésznek... és akkor jönnek a kérdések a fejedben, hogy ez miért volt ilyen logikátlan, mi értelme ennek és ennek, holott csak 1-1 szót kihagytak, amivel teljesen más kontextusba kerül az egész történet. Tudod: nem mindegy, hogy csapba szarni, vagy szarba csapni
Ez kb. olyan, mintha egy régi magyar verset megpróbálnál lefordítani angolra.. esélytelen úgy átadni, hogy megértsék a mondanivalót a lefordított szavakból, hacsak nem fűzöl hozzá még jó-pár magyarázó mondatot..https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
ballazol
senior tag
válasz Fitzgerald #21018 üzenetére
mivel foglalkozol? ha nem vagyok indiszkrét...
(haveromra gondoltam, 41 lesz, és még nem talált olyan munkát, ami igazán megfelelő lenne számára, ő is egyedül angolból jó...)"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Vesa
Topikgazda
válasz WATERDACA #21044 üzenetére
A támadók a hírek szerint oroszok voltak, az orosz-lengyel viszonyt pedig gondolom nem kell bemutatnom. Koirábban is törték már meg őket, ennek nincs sok köze a CP megjelenéshez. Az pedig irreleváns, hogy egy bűnöző mire hivatkozik vagy mit hazudozik. Ez egy szimpla zsarolásos támadás volt pénzszerzési céllal, ami napi szinten megtörténik cégekkel (a CDPR-nél jóval nagyobb játékfejlesztő cégeket is érintett már), a célpont kiválasztásában viszont valószínűleg sokkal inkább volt szerepe annak, hogy a cég lengyel, mint bármi másnak. Az oroszok ennyit tudnak...
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz beyruth82 #21034 üzenetére
Úgy értettem, hogy az angol nyelvű szinkronhangból, mármint, amikor mondta angolul, akkor értettem, hogy mit mond, csak nem az volt odaírva magyar feliratban. Ilyen volt az is, pl., amikor Johnny beszáll a tetőn a repülőbe, és majdnem leesik, Rogue azt mondja, "not this time", vagyis "nem most", ehelyett a magyar felirat az volt, hogy "most nincs". Sok ilyen félrefordítás van benne.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
WATERDACA
őstag
Nincs köze a népgyűlölethez? A támadók egyértelművé tették, hogy milyen szándékkal lopták el az adatokat és kényszerítették térdre a kiadót. Igen, azért, mert mint fogalmaztak, a védelmük is csapnivaló volt, ahogyan a CP2077 startja. Ez egy jó üzlet volt, vagy bosszú? Mindkettő.
Nekem csak az az érdekes, hogy ezt tegnap közölték a communityvel, amikor ép eszű ember már akkor tudta a további csúsztatást, amikor kijöttek az első hírek a támadásról. Egyértelmű, hogy innen felállni nehézkes lesz, ráadásul a kalóztámadás csak az egyik problémájuk, több per is folyik ellenük (az más kérdés, hogy nem mindegyikükkel értek egyet, ráadásul a kalóztámadást is teljes vállszélességgel elutasítom, nagyon bízom benne, hogy tisztázódik az ügy).
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
lo_jo
senior tag
válasz WATERDACA #21041 üzenetére
Ne könyörögj, hanem járj utána, hogy mivel jár az, ha egy céget feltörnek és a dolgozók adatait is megszerzik. Ez nem úgy megy, hogy akkor tűzfalat és jelszót cserélünk és meg is van oldva, hanem az egészet kompletten levágják a netről és senki nem nyit meg semmit, amíg nincs megoldás. Na ez egy picit hátráltat. És ennek konkrétan 0 köze van a népgyűlölethez, egy tőzsdén lévő, több telephelyes cég esetén a sima belső kommunikációt is lelassítja egy ilyen intézkedés, nemhogy az érdemi munkát. Az ubinál pedig egy belsős studiónál többen dolgoznak, mint a komplett CDPR marketingesekkel, külsős beszállítókkal, stb. együtt. Csúszik emiatt pár dolog? Igen, köszönjük meg azoknak, akik feltörték őket és eladták a megszerzett adatokat.
-
WATERDACA
őstag
Ahogy tolják a megjelenést patchekben, DLC-kben, egyre inkább hiteltenebbé válik az CDPR és a játék "újjászületése". Lehet itt most a kalóztámadásokra mutogatni, de könyörgöm, ekkora népgyűlöletet követően (részben nem értek ezzel egyet amúgy, ez egy jó játék, de nagyon messze van hogy emlegessem évek múlva is - és rengeteg valótlant állítottak a játékkal kapcsolatosan a fejlesztés bármelyik szakaszában) nem kellene annyira meglepődni a történteken.
Mire ez a játék tényleg megkapja a végleges formáját, benne leszünk rendesen a next gen érában és szűk réteg fog ezzel a játékkal játszani.
Elkezdtem játszani az AC Vallhallával, sokkal jobban működik az open world, 3* ennyi tartalom van benne, sokkal jobb a skill rendszer, van benne mini játék nem egy és nem kettő.
Persze sok negatívum hozható fel neki is a számlájára, de a leglényegesebb, hogyNext generation open world by CDPR (wait, wut) mérföldekkel gyengébb, mint az Ubisoft tömegcikkes AC Valhalla.
2020/2021, itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
Ovisbig
tag
válasz PhilBrick #21028 üzenetére
Angolul konkrétabb nem is lehetne: "my gender transition".
Egy rossz pont az amúgy kiváló fordítást végző szinkronőröknek, csak egy plusz szó kellett volna: "a 'nemátalakító' műtétem előtt".
Ha nem szólnak a zászlóról nekem nem esik le, de most komolyan, tegye fel a kezét aki tudta, hogy a kocsin az a trans zászló, én még azt sem tudtam, hogy van zászlajuk. -
Segal
veterán
válasz adamssss #21038 üzenetére
1 kezemen nem tudom megszámolni hányszor változott már a roadmap
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
Segal
veterán
válasz adamssss #21036 üzenetére
Esélyt sem látok rá hogy idén megérkezik a next gen patch, de ha ki is adnak valamit ilyen névvel annak még köze sem lesz szerintem hozzá, de ne legyen igazam.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
válasz jonnyjoker01 #21011 üzenetére
Biztos lehet. Én azonban annyira vártam és magasak az elvárásaim, hogy megvárom kb az utolsó patch-et hogy teljes pompájában élvezhessem, úgy ahogy az be volt harangozva. Ez ősz előtt nem lesz mert akkorra ígérik a next gen patch-et.
Örülök
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Fitzgerald #21030 üzenetére
en hallottam arrol, hogy keszul a jatek, de a hypeot teljesen ignoralom. nem neztem trailereket, bemutatokat, artworkot. barati kor neha felhozta, de kb "hiszem ha latom" volt a reakciom. megjelenes elotti este vettem meg, vegul a release trailer volt ami alapjan dontottem, hogy a jatek gyakorlatilag egy open-world, eklektikus Deus Ex.
a soundtrack kapcsan igazabol darkwaveben gondolkodtam, de igazabol pl a Tangerine Dream szinte az osszes interjuban szerepelt egy idoben elektronikaban inspiraciokent (es lattam is oket eloben par eve), masreszt a NIN tenyleg a hidat jelentette az industriallal a metal es az elektronika kozott, ld pl a Tension tour setlistjet, es ez eloben is stimmelt (akkor epp Stockholmban). Darkwave az OSTbol kimaradt, de egyertelmu pl Perturbator hatasa a soundtrackra. viszont par hallgatas utan pl a pompomot elkezdtem szeretni. a minimal techno radio stiluson belul telitalalat egyebkent.
szerintem mondjuk elony, hogy kepes onreflexiora, ld a Ballad of Buck Ravers kuldetes vagy az egesz Kerry szal ami a "true"sag es "sell out" kore epul, egy kifejezetten furcsa befejezessel az "Every step you make" alatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz PhilBrick #21028 üzenetére
Konkrétan úgy fordították, hogy "Barátok voltunk, a műtétem előtt". Szal hát az lehetett volna mandulaműtét is ugye, a hangból persze egyértelmű, hogy milyen műtétről volt szó
.(nemváltó) Szerk.: ja, látom, beyruth82 már megírta.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz proci985 #21023 üzenetére
Én egy "hidegebb", ridegebb, sterilebb, brutálisabb cyberpunk világot képzeltem el, valami olyasmit, ami közelebb áll a Dredd-hez, William Gibson műveihez, és a CP2020-hoz.
Ebből következik, hogy szerintem nem igazán lett eltalálva a cyberpunk hangulat ebben a játékban...még ha ennek az ellenkezőjét írtam is ide megjelenéskor, néhány óra játék után (a 2020-as érában játszódó flasback-ek sokkal jobban elkapják azt a hangulatot, amit próbálok itt körülírni).
De azóta olyan 70 órát játszottam vele, változott a véleményem.
A megjelenés előtti anyagokat nézegetve még úgy éreztem, hogy működhet az a dolog is, hogy átemelik 2077-be a 2020-éra járműveit, de valahogy nem koherens az egész...sem esztétikailag, sem a cyberpunk hangulatot tekintve. Egyfajta "crossgen" felütése van az egésznek, próbáltak egyszerre megfelelni az idősebb korosztálynak, és a fiatalabb generációnak is.
Ez természetesen igaz a zenére is. Az elborult, karcos, indusztriális trackek számomra eggyé váltak a műfajjal. Ministry, Nine Inch Nails, igen...és bár akad néhány ilyen track a játékban, a mai populáris műfajok teljesen maguk alá gyűrik ezeket, ami végül is egy természetes dolog...de számomra akkor is egy fájó pont.
A rockerboy-vonal meg ugye a '80-as években fénykorát élő punk szubkultúra terméke, a modern világban már egyre kisebb a relevanciája...de még a játékbeli timeline-t nézve is, a 4th Corporate War után...
Ma már valóban kicsit megmosolyogtató a korabeli jövőkép, a mai fiatal felnőttek - akik a videójátékok fő célközönségének számítanak - meg aztán végképp teljesen máshogyan interpretálják mindazt, ami sokunk számára a legtájgerebb dolognak számított akkoriban...
De ezt el kell fogadni, haladni kell a korral. -
-
CJ4567
nagyúr
válasz beyruth82 #21022 üzenetére
Ha Claire-el a verseny előtti beszélgetésben azt mondtad, hogy elsősorban nyerni akarok, akkor megmentheted Samsont, és mindkettő autót megszerezheted. Nézd meg az autója hátulján a zászlót például.
Urby66: a legjobb a feltöltött ugrás + thruster, ami Fingersnél elérhető
Van egy speciális képessége, ha felfelé nézel, akkor magasabbra repülsz, mint a feltöltött ugrással lehet, és lebegni is tud, ha a levegőben célzol, ez segíthet magasról épségben lejutni.ha nem ütötted meg. [ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Gyors kérdés:
Ha eddig elérhetetlen helyekre szeretnék eljutni, és épületekre mászni, akkor a megerősített inak (dupla ugrás) vagy a megerősített bokák (feltöltött ugrás) a jó választás? -
proci985
MODERÁTOR
válasz Fitzgerald #21021 üzenetére
egyebkent milyen a jatek az RPGs vilaghoz kepest? ahogy neztem par dolgot hala egnek modernizaltak, pl a rockerboy vonal igy 30 evvel kesobb sokkal kevesbe jon at, mint gondolom a kora 90es evekben pl a Nirvanaval es a korai Nine Inch Nailssel. hala egnek a jatek is tud az egeszen rohogni, illetve a game writerek / designerek zsenialisan oldottak meg, hogy Johnny, Saburo, Kerry, Rouge es Smasher mind a mult. Foleg a Kerry kuldetesnel jon at, hogy ugyan plasztikaztathatja magat akarmeddig, egyertelmuen egy venember.
En anno Shadowrun GM voltam valaha, de ott megprobaltak egy fantasy x dark future hazassaggal, ami lore szempontjabol szerintem kifejezetten rosszul mukodott, avagy minek lennenek torpok, tunderek es trollok a Blade Runner vilagaban?
-
veterán
Kipróbáltam minden lehetőséget.
Egyébként én most direkt mindent átolvastam, szilánkokat, claire gépét de ez a transz dolog nem tudom honnan jött itt a fórumon.Még csak utalás sincsen rá.Volt valamilyen műtétje azt kész.Ebből leszűrni a transzneműséget elég meredek...Mindenképp megöli ha nem fejezed be a versenyt.Nem tudod lebeszélni róla. -
Fitzgerald
veterán
válasz proci985 #21019 üzenetére
Persze, tudtam hogy megkapjuk hozzá azt is.
Két hónappal megjelés előtt megvettem a nyomtatott verziót angolul, nem szeretem a pdf-et. Össze is hasonlítgattam a magyarral a fordítás minőségét, ide a topikba is [link] írtam egy rövid kommentet ennek kapcsán.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Fitzgerald #21018 üzenetére
egyebkent nem tudom eszrevetted-e, hogy a teljes Cyberpunk szabalykonyv ott van a jatek mappajaban az extrak kozott pdf formatumban.
-
Fitzgerald
veterán
Nyelvtanulás témához: én középfokú tanulmányaim végéig gyakorlatilag mindenből szar voltam, mert semmi sem érdekelt igazán, 18-20 éves korom előtt még kb. fogalmam sem volt róla, hogy merre tovább.
De a nyelvérzékem rohadt jó volt, angolból mindig kiemelkedően jó voltam, mondjuk volt egy pici előnyöm, mert a család egyik ága ír (viszont nem velük nőttem fel, szóval nem is lehet igazi előnynek nevezni)...
Aztán amikor a tanáraim is elkezdték észrevenni hogy rohadt jó az angolom, akkor próbáltak a továbbtanulás kapcsán kicsit olyan irányba terelgetni, ami szerintük számomra megfelelő lehet. És így lett az egyik szakmám idegenvezető, de sajnos rohadtul nem vagyok szociális, az meg elengedhetetlen ehhez a fajta melóhoz.
Úgyhogy egy percet sem dolgoztam idegenvezetőként, viszont 15+ éve szinte kizárólag az angoltudásomból élek.
Dolgoztam a UK-ben is egy ideig, de manapság már nem igazán vagyok helyhez kötve, a munkám jellegéből adódóan.
Aztán az évek során eljött az a pont, amikor szerettem volna portugálul/spanyolul/olaszul megtanulni, 40 felé közeledve.
Ezek közül szerintem az olasz a legegyszerűbb és a legkönnyebben érthető, de a portugál a leghangzatosabb.
Csak hát azt melóban nem igazán tudnám hasznosítani, úgyhogy maradt a spanyol/olasz. A párom anyanyelvi szinten beszél olaszul, ami nagy segítség.
Viszont míg az angol ugye nagyon jól megy, és az olasz is ragad rám, addig a spanyollal irgalmatlanul szenvedek. Nem is a nyelvtannal, a szövegértéssel. Pedig kb. 87%-os lexikális egyezése van az olasszal.
Egyszerűen nincs hozzá érzékem.
Persze valószínű, hogy sokkal könnyebben menne a spanyol tanulás is, ha minden nap használnám, illetve szervesebb része lenne az életemnek, mint az angol, vagy manapság már az olasz is...
De hogy valami Cyberpunk-témájú dologról is essen szó:
a '90-es évek elején-közepén a tabletop Cyberpunk/Shadowrun kiegészítőkhöz nem igazán lehetett magyarul hozzájutni, néhány kivételtől eltekintve. Úgyhogy angolul kellett beszerezni őket, ami akkor kényelmetlennek tűnhetett, de meg sem tudnám becsülni, hogy mennyit fejlődött az angolom ezeknek az angol nyelvű szerepjáték könyveknek/füzeteknek, regényeknek köszönhetően...[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Tessék srácok, egy kis segítség.
We are only Stardust...
-
veterán
Rendben köszi srácok kipróbálom a tanácsokat.
Más.Mi történik ha nem hagyom, hogy claire a versenyen
megölje a fószert?Akkor is nekem adja a kocsiját?Mert azt kipróbáltam hogy megnyerem a vesrenyt de rosszul jártam mert megharagszik rám és nem adja nekem a kocsiját csak rongyos 4200 eurodollárt kapok a győzelemért a kocsi meg sokkal többet ér.Most végigvezettem a versenyt megint de harmadszorra már nincs kedvem.Párbeszedekkel meg lehet akadályozni a gyilkossagot azt látom de akkor is nekem adja a kocsiját?Ha nem akkor inkabb hagyom megint hogy kinyírja a fószert(mint az első karakteremmel). [ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
Persze, ebben teljesen igazad, igazatok van, ezért is írtam, hogy a "vissza" irány, azaz az aktív angol nyelvhasználat a kifejezetten nehéz. Ehhez valóban szükséges érzék, valamiféle agyszerkezet, és tényleg nem lehet egy adott szinten csak gyakorlással túljutni - nem véletlen, hogy szinkrontolmács nem terem minden bokorban. A konszekutív még hagyján, de a szinkron az nem gyerekjáték.
Amit a többiek írtak, azt is abszolút alátámasztom, én pl. németül tanultam meg bármiféle iskola, képzés nélkül azzal, hogy a német-angol hasonlóságokon elindulva, német tévéadókat nézve (a kilencvenes évekre gondoljatok) kontextusból elkezdtem megérteni a szavakat, összerakni a mondatokat. Természetesen ez nem teljeskörű nyelvtudás, a nyelvhelyesség szerény, a beszédkészség is gyenge, de a passzív irány annyira felszedhető, hogy szótár nélkül köznapi szövegeket, híreket, videókat, dalszövegeket megértek (jól megértek, nem csak úgy darabokban, pl. Rammstein-szövegek kb. zseniálisak), persze érthető kiejtést feltételezve. Franciául is tanultam, de elég hamar nyelvvizsgát tettem és a gyakorlatban sosem használtam, rendesen meg is kopott, viszont pl. a románt, spanyolt néha kicsit segít megérteni (itt viszont már alapszintről beszélhetünk csak).
Szeretnék még spanyolul és finnül tanulni, de félek, hogy elfogy az időm, mire odajutnék. -
PhilBrick
őstag
válasz beyruth82 #21009 üzenetére
Meredeken hangzik es rettenetes lesz az elejen, de akkor is ez a jo ut. A kezdet mindenkeppen konnyebb nyelvezetu sorozat legyen, ne Dr. House!
Ha tenyleg sokat koltottel mar ra eddig is, es magolos vagy, vegyel egy Gaal Otto fele kreativ angol csomagot! Humanosoknak erdemes. -
anubis6
aktív tag
válasz beyruth82 #21009 üzenetére
Hidd el.. az elején nehéz lesz, de azért van a "szünet" gomb, hogy ha valami komplexebb mondathoz érsz, lefordítsd szótárból. Ha továbbra is folytatod, hogy az angolt hallgatod és olvasod magyarul, vagy a magyart hallgatod és olvasod angolul, nem fog rendesen rögzülni, mert ég és föld a kettő.. természetesnek kell lennie az angolul gondolkodásnak, és az csak így rögzül rendesen. Első pár rész biztos nyögvenyelős lesz, de egyre többször fogsz ismert mondatszerkezetekkel találkozni, ezáltal egyre kevesebbszer állítod le a műsort, és belejössz. Egy idő után a feliratot is csak akkor nézed, ha nem hallottad rendesen mit mondanak.. Máshogy nem megy, csak kitartással
Második lehetőség: nagyon jó angol tanár, aki nem a "Rigó utcai" angolt tanítja, hanem tudja, hogyan használják természetesen az anyanyelvükként beszélői. Sokszor feleslegesen túlbonyolított mondatszerkezeteket sulykolnak, amit a büdös életben nem fogsz külföldi embertől hallani#21010 Strezi És akkor mondják, hogy a tv nézésnek nincsenek előnyei..
Én is Cartoon Network-ön nevelkedtem, kedvencem a Cow and Chicken, meg a Johnny Bravo volt
Szlenghez meg elég volt az MTV-s műsorokat nézni[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
S e t h
nagyúr
válasz SenorGrande #21005 üzenetére
Melyik év?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
jonnyjoker01
veterán
-
Strezi
őstag
válasz anubis6 #21000 üzenetére
Lehet benne valami! Legkisebb gyerekem most 6, perfekt angol. Mindent úgy néz, simán elbeszélgetek vele arról milyen atomreaktor hajtja a plazma sugarat a legó tankján
Olyan angolos mondatokat mond, hogy mentálisan csak cuppantani tudok! Dettó ugyanez a 12 éves fiam. Van hogy full angolba váltanak, imádom!Mondjuk én is így kezdtem, csak még alsóban, szombat és vasárnap reggel korán keltem hogy nézzem a rajzfilmeket a (természetesen) angol Sky meg Super adókon.
Magyarom nem túl jó, de nem is avval keresem a kenyeremDeye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
veterán
Na jól van srácok köszi akkor nem adom fel pedig az volt a tervem, hogy a sileres érettségi vizsga után örökre elfelejtem az angolt.
Viszont az angol nyelven, angol felirattal az elég meredeken hangzik szerintem azzal én tuti nem tudom megtanulni.Esetleg még fordítva az angol felirat magyar nyelv amit próbáltam es az sem volt rossz.Valtogatva a kettőt fogom majd(angol nyelv magyar felirat és fordítva). -
Vicc de tenyleg. Persze most is van mire fogni de ezt a jatekot kb vissza kellene hivni es kiadni normalisan. Egyre gazabb az egesz szitu pedig alabol egy baromi ertekes jatek lenne es korszakalkoto de jelen fazisaban arnyeka onmaganak, amin ezek a csuszasok nemigen segitenek.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sigh... De legalább végre mondtak valamit.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #20996 üzenetére
Én még tanultam is angolt, de a legalább angol felirat még mindig kell, egyszerűen nem értem mit mondanak sokszor Youtube videó azért megy, meg fejhallgatóval jobb a helyzet valamivel.
-
SenorGrande
senior tag
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
lo_jo
senior tag
Ez tényleg így van sokaknál, de ez már az aktív nyelvhasználat, ami a játékokban nem kell, max lehetőségek közül választasz, amit megint nem kimondani kell, hanem pár szó alapján eldönteni, hogy melyik opciót akarod. De ha valakinek nincs meg a passzív alap, nem tud ráépíteni egy aktív használatot.
-
Vesa
Topikgazda
válasz jonnyjoker01 #21001 üzenetére
Párom szerint nem a kitartással van baj az emberek egy részénél. Mint írtam, írni, olvasni, hallás után érteni, és még beszélni is tudnak. A beszédet viszont már csak úgy tudják, hogy fejben lefordítják a mondandójukat, képtelenek eleve angolul gondolkodni. Tehát a folyamatos kommunikációval van probléma, nem azzal, hogy az étteremben ne tudnának elboldogulni, vagy az utcán megkérdezni valamit pár mondatban. Olvasás/írás esetén pont azért megy nekik is szinte tökéletesen, mert a szókincs megvan, a nyelvtan is megy, de ott van idő fordítani. Csak akkor lép tovább a következő mondatra, ha végzett az előzővel. Egy IRL beszélgetés közben ez nyilván képtelenség. Ez az a pont, amit bizony nem mindenki képes elsajátítani, akkor sem, ha belegebed, mert valamiért nem áll rá az agya arra, hogy fordítás nélkül, eleve angolul gondolkodjon. Ez egy létező probléma sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
Topikgazda
-
jonnyjoker01
veterán
válasz csababarca #20998 üzenetére
Gyerekként is főként így tanulunk meg anyanyelvünkön beszélni, a környezetünkből, olvasásból, TV-ből stb... Iskolában szókincs bővítés és a nyelvtan a cél (írás-olvasás tanítása mellett természetesen) és ugyanezen az alapon tanítják a nyelveket is nyelviskolákban, vagy kötelező tárgyként (szerintem elég elavult módszerekkel, bár 45 perctől ne várjon el csodákat az ember).
Tény hogy felnőttként ez nehezebbé válik, ezt kutatások is alátámasztják, viszont ugyanezt a logikát alkalmazva egy idő után szerintem bárkire rá tud ragadni egy másik nyelv ha "benne él" akár képletesen, mint nálam, vagy szó szerint, mint nálad az angol. Lehet, hogy nem lesz profi a nyelvből, de mindenképp el lehet így jutni egy olyan szintre, hogy megértsen és megértesse magát más nyelvekkel is. A nyelvtudás tanulható készség, akárcsak kb. minden az emberekkel kapcsolatosan.
Üdv. Johnny
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- i7-6900k+ASUS RAMPAGE V EXTREME+ROG FRONT BASE+DARK ROCK PRO 4+G.SKILL 4x8GB+GIGABYTE GTX 1070Ti
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite
- HP EliteBook 840 G3 I5-6300U/8GB/240SSD/WIN11/Magyarbill/
- Dell Optiplex 5060 MT I5-8500/16GB/256SSD+500HDD/Wifi/Bluetooth/Win11Pro
- Dell OptiPlex 3050 SFF i5-6500/8GB/256+250HDD/Win11PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest