- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
anubis6
aktív tag
válasz
beyruth82 #20993 üzenetére
Szerintem sokan ott szúrják el, hogy magyar felirattal nézik ezeket a gyakorlásnak szánt sorozatokat, filmeket, játékokat.. nekem úgy ragadt a legjobban (még ha az elején nem is értettem meg mindent, de "angolul gondolkodva" összeraktam kb. mit jelenthetett), ha angol felirattal néztem. Persze azért sok mindenhez kellett a szótár, de ez most-már egy telefonnal megoldható. Ha állandóan sasolod, hogy hogyan fordítják magyarra, nem tudod követni a szavak fordítási sorrendjét, mert teljesen más a magyar mondatszerkesztés, ráadásul a legtöbb felirat még szarul is fordít.
Szinkronokról nem is beszélve, mert az meg általában egy 3. féle változat (kereskedelmi adók újabban csinálnak egy 4. félét is, hogy beférjen alacsonyabb korhatár besorolásba), és a régi kultfilmeket leszámítva, elég szoáré..
Ajánlom a Vikings sorozatot (szépen és lassan beszélik az angolt általában) angol felirattal (ami siketeknek is élvezhető, szóval még azt is írják, hogy "farkas üvölt a távolban", meg ilyenek), vagy esetleg egyszerűbb történeteket, főzőműsor, rajzfilmek, vagy épp a kedvenc filmed amit már nagyon sokszor láttál... aztán azon kapod magad, hogy nézed a CNN-t és érted.. szóval idő kell ennek is, ne add fel
Nekem is azért megy, mert már több mint 20 éve tolok minden "friss" gémet, kizárólag angolul, és az összes filmet eredeti nyelven néztem meg először.. el se hinnéd mennyi poénról maradsz le a legtöbb esetben, ha nem vágod az angol részét.. Emlékszem, egyik haverommal is ültünk egy feliratos filmen moziban, és mi vonyítva röhögtünk egy-egy jeleneten, mert angolul nagyon ült a dolog, de a mozi többi része meg kussban ült, mert a magyar felirat meg gagyi volt
-
Micsurin
nagyúr
válasz
csababarca #20998 üzenetére
Engem rugdosott szakközép végén a tanárunk (oszt.főnök is volt), hogy nekem lett a leggyengébb a B2 angolom... ahhoz képest ha eddig elmentünk osztrákokhoz, szlovákokhoz, horvátokhoz motorozni én voltam az egyik a 4 fős baráti körből akik kényelmesen érthetően tudtak kommunikálni... Krka-nál német házaspár meg is kérdezte honnan jöttünk mert nagyon tisztán beszélünk, de a levelem nekem lett a legrosszabb attól még...
-
csababarca
őstag
válasz
jonnyjoker01 #20996 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, nehezen ment, a német viszont baromi jól 15 évesen középfokúztam, 16 évesen 10.ben érettségi, majd 11.ben felsőfok.
Angol viszont nem ment a fejembe.
Viszont kimentem USA-ba dolgozni nyaranta, és szépen lassan megtanultam. Pedig tényleg évi 3 hónapot voltam/vagyok kint, köztes időben nem használtam az angolt...nem tanultam tudatosan, leülve.
Aztán meg lett egy lengyel barátnőm, utóbbi kétésfél évben pedig ezáltal rengeteget fejlődött az angolom, most már suliban erasmuson angolul tartok töriórákat, lengyeleknél, franciáknál, finneknél is tartottam angolul töriórát.
A klasszikus sulis módszerekkel nem ment, az "élet" viszont megtanította.Egyébként nekem elég fura a nyelv tanítás. Olyan nyelvtanokat tanítunk, amiket az amerikaiak sem ismernek, de az angolok is furán néztek a sok igeidőre. Főleg, hogy a magyar nyelvtan se megy sokaknak.
-
lo_jo
senior tag
Én is csak javasolni tudom az angol tartalomfogyasztást, akár olvasott, akár hallott formában. Videóknál a magyar felirat elhagyása jó ösztönző, mert amíg ott a segítség, addig rá is fogsz nézni. Persze, lehet, hogy nem a CP2077 a legjobb kezdésnek, de könnyedebb tartalmakkal passzív nyelvtudást szépen fel lehet építeni, türelem és kitartás viszont kelleni fog hozzá.
Az aktív nyelvhasználathoz pedig nincs mese, beszélni kell, minnél többet. Volt jópár kollégám, akik értették az írott szöveget, nem volt különösebb gondjuk a hallott szöveggel sem, de amikor meg kellett szólalni, akkor csak makogtak és őőőő-ztek, nem szakmai beszélgetésekben is. Sokaknál itt még a kiejtés miatti szégyenlősség is beleszólt a dologba, de egész egyszerűen el kell engedni, soha senkivel nem volt problémám, mert épp indiai, olasz vagy francia akcentus miatt nem értettem volna. Az orosznál voltak érdekességek, de a 3. mondat után megszokható, hogy nem az űrkutatásról beszél, ha épp a "náza" elhangzik, hanem furcsán ejti az "another" szót.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
beyruth82 #20993 üzenetére
Az én tanácsom, hogy ne add fel. Én is szenvedtem az angollal középsuliban, aztán angoltanárom azt a tanácsot adta, hogy kezdjek el napi szinten angol tartalmat fogyasztani. Kezdjem youtube videókkal, aztán olvasgassak híreket, mindezt úgy, hogy próbáljam meg kontextusból megérteni a dolgokat, ne használjak semmiféle segédeszközt. Na ezt a szokásomat megtartottam a mai napig, sőt egy pár éve már csak is kizárólag angol tartalmat fogyasztok. Hallgatásból már bármit megértek, napközben kb 50-50% az aránya annak hogy angolul vagy magyarul gondolkodok-e (nem tudatosan). Beszélgetés már nehezebben megy, de meg tudom magam értetni. Szóval szerintem ha körülveszed magad rendszeres angol tartalommal, szépen lassan hasonlóan fejlődne a nyelvtudásod. A kulcsszó a rendszeres. Nyelvtanból továbbra is hülye vagyok, de a temérdek mennyiségű tartalom amit az évek alatt fogyasztottam "memorizáltatták" velem a mondatszerkezeteket.
Nem csak saját példából látom egyébként, hanem pl. van egy haverom aki sík hülye volt az angolhoz pár éve, iskolában bukdácsolt angolból, tehát még rosszabb szinten volt mint te, aztán elkezdett rendszeresen angol youtubereket nézni, mára már átlagon felüli nyelvtudása van (sőt nermrég egy multinál helyezkedett el ahol elmondása szerint használja nap mint nap).
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Maelephant #20987 üzenetére
Az emberek jelentős része az anyanyelvét sem hajlandó egy elvárható szinten megtanulni, innentől kezdve pedig fölösleges idegennyelv(ek)ről beszélni...
-
válasz
4 éve azon vagyok hidd el!Több százezret elköltöttem, könyvekre, folyóiratokra, magazin előfizetésekre, unalmas sorozatokat szenvedtem végig csak hogy magyar felirattal, angol nyelven nézzem de mindhiába.A 4 év alatt két 4-es dolgozatot irtam és 3-asokat meg ketteseket leginkább.Igaz még egyest soha de szerintem ebben benne van a tanár jóindulata is mert látja hogy mennyire akarom, gyakorlok, részt veszek mindig az óráin(anno jelenléti most meg online formában).Pont tegnap gyakoroltunk erettségi feladatokat és még azt mondom a szövegértés úgy ahogy de az a nyelvtan mikor szófajokat kell egyikből a másikba kepezni az abszolúte nem vagy az igeidőkön kívü(mert azok mennek valami miatt elég jól)többi nyelvtanirész és főleg saját szavas fogalmazás az nem megy vagy nagyon-nagyon gyengén.Ahogy Vesa is írja én képtelen vagyok angolul gondolkodni és szó szerint fordítok aminek a vege hogy kb 2 mondat után értelmetlenné válik az egész és elvesztem a fonalat.Ha valamit 4 év alatt nem tud az ember megtanulni akkor azt kár erőltetni szerintem(persze váltakozó lelkesedéssel és intenzitással de többnyire nagyon szorgalmasan és kitartóan tanultam).Egyszerűen el kell fogadni hogy ez nekem nem megy.Viszont mondjuk történelemből vagy irodalomból hibatlanra csinalom az emelt szintű érettségi feladatokat és töriből emelt szintű érettségi vizsgát is fogok tenni májusban.Örülnék ha az angol menne de sajnos nem és annyira soha de soha nem fog hogy valóban teljes egészében megértsek egy játékot magyar feliratozás nélkül(persze egy olyant aminek van is története, nem pedig egy arcade autóversenyes vagy focis játékra gondoltam).
-
proci985
MODERÁTOR
a nyelv matematika.
fejben forditas normalis, ahhoz gyakorlat es ido kell, meg foleg automatizaciok. fejben forditva egyebkent egy A3mast -alapfoku- le lehet rakni mindennemu automatizacio nelkul kizarolag nyelvtan+szotar alapu approximativ megoldassal (ertsd, nemi matematikaval ellensulyozva a hianyossagokat), ezt sajat tapasztalatbol mondom. illetve vegig lehet birni mondjuk egy delutant ismerosokkel dumalva adott nyelven (termeszetesen neha hibasan es lassan, de barmirol), csak egy ido utan szo szerint leolvad az ember agya a terhelestol, amit max kaveval es fejfajascsillapitoval lehet valamennyire kordaban tartani. ezt az aspektust egyebkent tokeletesen eltalaltak a Cyberpunk vilagaban, avagy a netrunnerek es a hutes, pl
alatt.8ug8ear quest a cyberpunk kulturalis resze egyebkent zsenialis, tele van apro nyelvi es kulturalis humorral.
-
válasz
Az én munkámhoz például angoltudás csak szövegértés szintjén szükséges, de angolul beszélni az elmúlt 5 évben talán, ha kétszer kellett munkaügyben. A diplomáimhoz vannak nyelvvizsgáim (angol közép- és felsőfok), de használni nem szoktam, így inaktív a nyelvtudás beszélt része.
Johnny Porschejának lesz valami szerepe még a sztoriban azon kívül, hogy
?elvittem vele Rogue-t moziba -
Angoltanár, egybe
- én inkább az ő típusa lehetek, semmint a "matfizes".
akkor pontosítok: sok olvasással, feliratos filmnézéssel (a legjobb az eredeti nyelv és angol felirat), gyakorlással abszolút elfogadható, jó középszintre hozható a nyelvtudás majdnem mindenkinek. Így elfogadhatóbb?
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Feleségem angol tanár, sajnos nem alakul ki mindenkinél. Hiába mondják sokan, hogy nem, de ehhez is érzék kell. Van aki minden probléma nélkül tanul meg nyelveket, de a matekkal meg szenved. A másik ember meg fordítva van ezzel. sok olyan tanítványa volt már, akik pl. jól írtak és olvastak, még jól is értettek hallás után, de nem voltak képesek angolul gondolkodni, tehát fordítottak fejben. Úgy pedig 2 mondat után elvesztik a fonalat egy beszélgetésben. Feleségem humán beállítottságú, felsőfokú angol és német tudással, de beszél kicsit franciául és latinul is. Hidegrázást kapott viszont a fizikától, matektól és minden természettudományos tárgytól, a matekvizsgáiról mai napig rémálmai vannak.
Én pont a fordítottja, nekem csak angolból van nyelvvizsgám, azt viszonylag jól beszélem, de melós volt eljutni idáig mert nem igazán érdekelt csak kellett, miközben a matek/fizika/kémia/biosz, és minden tudományos tárgy simán menr mindig is, megerőltetés nélkül.
-
válasz
beyruth82 #20956 üzenetére
Hát nem tudom, az én munkámban, de pl. a feleségemében is, teljesen elvárt a problémamentes (angol)nyelvhasználat, én pl. szinte mindent megértek, durva akcentusok kivételével, ha beszélt nyelv és ennél is többet, ha írott (nyilván szótár nélkül), de ez nem is kunszt, mert ez az "oda" irány. Az igazi nehézség a "vissza", amikor angolul kell beszélned, fogalmaznod a megfelelő kifejezések, stílus, mondatszerkezet stb. használatával.
Amúgy meg ne becsüld le magad, szinte csak gyakorlás kérdése, rengeteg angol szöveg olvasása, nézése-hallgatása és "kialakul". -
Vesa
Topikgazda
válasz
l.skywalker #20977 üzenetére
Kíváncsi leszek!
Jorus
Hasonlóan érzek, egyidősek lehetünk, hasonló élményekkel. -
válasz
proci985 #20981 üzenetére
Jaja, egyből az ugrott be.
Az meg már fiatal koromban feltűnt, hogy a klipet (Smack my bitch up) mintha a szombat estéinkről forgatták volna (leszámítva, hogy nem váltunk nővé persze), merhogy akkoriban voltam 18 (mármint 1997-ben). Szal nagyon kellemes este volt ez Johnnyval ebből a szempontból is.
-
válasz
csababarca #20983 üzenetére
Ez eszembe sem jutott.Örökké vagy az is csak limitált gyilkosságig utána?
-
A bulizós johnnys este hatalmas jó lett, roppant élethűre sikerült, sok fialatkori élményt ébresztett fel bennem
A hajóra lopakodós, sniper kiiktatós küldi nagyon hangulatos, pörgős volt, lehetett volna sok ilyen a játékban.
Persze megint belefutottam egy barátságosan bugos arasakas őrbe.
Skippyt nem lehet rávenni, hogy továbbra is fejbelődözze az embereket?
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Ovisbig #20966 üzenetére
A játék azalapján választja ki a karakterek melletti szexuális preferenciát, hogy milyen hangtípust állítasz be (nő/férfi) úgyhogy maximum külsőre lehetsz transz karakter
@beyruth82:
shardok és üzenetek a garázsában mondják el a full történetet, biológiailag férfi volt aztán átoperáltatta magát nőnek. -
Ovisbig
tag
Van egy Claire dialóg amikor mesél a férjéről (nem szó szerint):
- Már "a műtétem" előtt is barátok voltunk, behozott egy csokor virágot a kórházba, mondván az újrakezdésre.
Nekem ez a mondat (és a transz zászló a kocsin) azt jelzi, hogy Claire férfi volt, de volt egy nemátalakító műtéte. Persze felfogás kérdése, hogy ezután nővé válik-e az illető és ha így nézzük akkor már tényleg hetero. Viszont az, hogy férje van nem jelent semmit."Transz karakter meg eszembe se jutott. Gondolod hogy akkor mindenkivel le lehet feküdni?
Érdekes lenne az biztos.
"
Igazából kétlem, hogy lenne olyan megoldás, hogy mindenkit megrománcozhatsz, de érdekes lehet, hogy ezesetben férfinak, vagy nőnek számít a románcokat tekintve. Azt is hallottam, hogy nem ez, hanem a hangszín dönt, szóval csináltatsz trans karaktert, de a hangszín beállításodtól függ, hogy nőként vagy férfiként kezeli a játék, nem tudom mi az igazság.
-
válasz
Ovisbig #20966 üzenetére
Nekem pl női karakterrel már nem dobta fel a lehetőséget
, hogy panamnél bepróbalkozzak vagy udvaroljak neki pedig itt azt írtak be lehet nála is csak elutasít, ahogy judynál is férfi karakter esetén az meg is volt 2x is elutasított.Claire karaktere szerintem egyertelműen nő és hetero hiszen férje is volt de vele nem is lehet sehogy se romancba keveredni tudtommal.Ezt a transz dolgot én még nem is hallottam soha....
Szerintem férfi karakterrel lehet a legtöbb helyen bepróbalkozni vagy románcba keveredni(judy, panam, kerry, river míg nőivel panam nekem még egy mondat erejéig sem engedte a próbalkozast sem.Transz karakter meg eszembe se jutott.Gondolod hogy akkor mindenkivel le lehet feküdni?Érdekes lenne az biztos.
-
Ovisbig
tag
"Aki mindkét nemmel próbálta az szerint érdemes elkezdeni elölről női karakterrel?"
Ezt tovább gondolva mi van ha transz karakterrel vágok neki, lehet fura kérdés lesz, de talán a pöcsös lányok bejönnek Jodynak, Rivernek, Panamnak és Kerrynek is
, vagy hogy is van ez?
Azután fogalmazódott meg ez bennem, miután leesett, hogy Claire is az... elsőre nem vágtam, egy végigjászást néztem és ott került szóba hogy a kocsijának a hátulján ott a transz zászló, persze ettől még lehet pártoló tag is, de aztán az egyik V-vel folytatott dialógusa során egyértelművé tette hogy az.
-
törölt tag
A fontosabb mellék szálakat valaki ki tudná spoileresen fejteni? Arra vagyok kíváncsi, hol kellene elkezdeni őket. Mert még egy se jött szembe, pedig elég sok mellék kérdőjelet és felkiáltójelet megcsináltam.
Vagy pl. a
kellene mind megcsinálni meg akiberpszichókat ?versenyeket -
Ovisbig
tag
válasz
beyruth82 #20956 üzenetére
"-You....you are...crazy!
(valami ilyesmit mondott.
Magyarul írta hogy maga...maga tényleg őrűlt!"Ezt konkrétan akkor mondja amikor lezúzod a lépegető mechát.
Előszőr puskával nyomtam le, de akkor is ezt mondja, ha "rövidzárlat" gyorshekkeléssel nyomod le és mást meg sem karcolsz az állomáson. -
Ovisbig
tag
Próbáltátok már, hogy megmentitek Takemurát, de végül nem a Hanakós befejezést választjátok?
Az elköszönéséből az jött le, hogy kissé megorrolt rám, a nomádos befejezést választottam, az elköszönésnél mindenki üzenete pozitív, aztán jön Takemura üzenete... asszem jobb lett volna hagyni meghalni.
Aki mindkét nemmel próbálta az szerint érdemes elkezdeni elölről női karakterrel?
-
válasz
Maelephant #20952 üzenetére
Azt eredetiben is élveztem, hiszen csak a felirat magyar, a hang az eredeti...és ez minden játéknál így van.
-You....you are...crazy!(valami ilyesmit mondott.
Magyarul írta hogy maga...maga tényleg őrűlt!
Tanulom az angolt 4 éve de pocsékul megy főleg a hallásértésem (esti gimis szinten amúgy is édes kevés amit tanítanak, örülök ha májusban le tudok belőle érettségizni).Soha nem fogok tudni annyira angolul, hogy teljesen angolul, felirat nélkül egy játék történetét, párbeszédjeit megértsem 100%-ban ezt tuti(cserébe viszont más tantárgyakból sokkal jobb vagyok).Ahhoz hogy egy ilyen volumenű játékot tényleg érts(nem csak részleteket, feliratokat, mondatokat hanem az egészet úgy mint magyar felirattal) ahhoz komoly szinten kell tudni angolul.Biztosra veszem hogy annyira angolul a fórumozok nagy része sem tud még az se aki felirat nélkül játszik.Persze a save,load,weapon sell,buy,stb szavakat mindenki ismeri de hogy folyékonyan tényleg értsen mindent magyar felirat nélkül az a játékosok elenyésző része, ezt biztosra veszem.A magyar szinkront én se szorgalmazom de a feliratot viszont igen. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
csababarca #20953 üzenetére
tudsz vele menni egy kort. van egy biztositos doboz (a tenger fele nezve balra egy emelettel lejjebb), viszont egy pont utan pacificaban erosen csokken az NPCk szama es ugy inaktivalodik a kuldetes.
-
csababarca
őstag
Elmentem a hullámvasúthoz, itt valami küldetés során kellett volna menni egy kört?
mert most ott egy "fülke", de csak megvizsgálni engedte.
Sehol egy lélek. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
genndy #20949 üzenetére
Nekem nem sikerült az autó ellopása, valamit nem jól csináltam így be kellett lopakodnom. Elég jó volt méterről méterre lopakodni.
Aztán később be kellett menni macskakajáért amit valamiért a gyár udvar közepén a mélygarázsban tartanak, akkor meg 1 embert meghekkeltem, a többiek nagyon rám se hederítettek, még a bőrruhás Arasaka netrunnerek se, ott guggoltak félelmükben. Totál gáz az AI.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Micsurin #20946 üzenetére
jaaa értem, azért már megvettem a játékot, contorlt steammon, ki fogom próbálni, mert ez egy jó gép, igaz nem játékra való de elvileg a full fém kasznia miatt bírnia kell
egy próbát megér, ha tetszik majd a dolog, akkor lesz pc is, de egy próbát megér szerintem
max igazad lesz -
Játékra visszatérve, az normális, hogy amikor be kellett menni az
, akkor odabent mindenki barátságos, rám se hederítenek? Majdhogynem kávéval kínáltak, még lopakodnom se kellett, se a hajóhoz, se kifelé menet.Arasaka bázisra, meghekkelni a hajót, és azt választottam, hogy ellopom a teherautót és azzal megyek be -
Micsurin
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #20945 üzenetére
Ha te azon a notin megpróbálsz játszani akkor tegyél félre óránként 200 forintot mert megfogod süti.
Évek óta notin játszok box mellett tapasztalat, Ryzen 5 most is 45W-ra emelve fut és a Vega 8 kapott +2 giga ramot így egész korrekt de a billzetnek nem adok többet mint még egy év, nem szereti a stabil 70 fokot.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Köszönöm mindannyiotok válaszát
Igazából mondjuk utána néznék milyen játék érdekelne, de mint írtam a sztori fontos és maradnak az xbox, csak néhány cím miatt vennék gépet, és akkor ha FullHDban gondolkodunk, akkor kB mennyi pénz lenne?
A ram CPU páros gondolom a játék gepigenye oldalakon a mérvado, a vga mondjuk amit mondasz és menne a játék úgy ahogy gondolom?
Vagy nem ilyen ecceru a dolog?
Mondjuk a linkelt laptop ehhez kevés lenne?
Mondjuk a control játékhoz?
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lacielvtárs #20938 üzenetére
A 4K oled TV mellé már passzol az az RTX3070 és akkor már a raytracing is bekapcsolható
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #20938 üzenetére
Konzol szintű PC hardverhez messze nem kell 1 millió! Persze ha 4k-ban szeretnél játszani ultra grafikával a top legújabb címeket, akkor mélyebben zsebbe kell nyűlni, de az itt eddig említett játékok zöme több éves, messze nem kell hozzájuk erőmű. Egy Mass Effect trilógia, GTA5, Deus Ex HR, W3 vígan elszaladnak egy GTX 1060-on is. Alaplap+ram nem olyan drága, a VGA árak szálltak el a kriptovaluta bányászat miatt. RTX-es kártyát viszont nem most vennék az biztos. Fél éve még 150k-ért vettem az RTX 2070 Supert, jelenleg 300k körül megy HA-n, ami egy vicc.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #20933 üzenetére
& mindenki :
Jesszusom srácok, azért annyit nem ér a játék.
4k oled tévén játszanék
Szóval szerintem elégedjek meg az xboxalDe mondjuk a control és hasonló játékok érdekelnének, mint a cyberpunk, ami ilyen egy személyes és nem tartom fontosnak a 4k felbontast, igaz az xbox már most is egy minőséget ad, amibe nem szeretnék vissza lépni, és mivel full maximalista vagyok, ezért gondolom hogy a milla sem takarja be az igényeim
Bocsánat a sok offert, remélem nem kapok büntit érte
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lacielvtárs #20931 üzenetére
Milyen felbontásra? Leginkább attól függ az összeg.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
#42308056 #20934 üzenetére
...a mezőny 95%-át már a rajtnál lehagyod ha ügyes vagy a maradék 1-2 autót meg a következő 2 kanyarban kineveted.
Ha esetleg fps drop miatt épületet fogsz akkor meg kb bevárnak, nagyon erősen rubber bandingelnek.
Nem Forzat vártam vagy NFS-t de ettől azért többet, nekem a témához és a környezethez nagyon illene az éjszakai élet és az autók, de ha nem is verseny akkor autós courrier missionök etc. Remélem később beleteszik.
Miután elengedtem, hogy ez nem annyira keményvonalas RPG mint a witcher és egy sztori orientált shooterként kezdtem kezelni egész jól elvagyok vele.
edit.: [...] csak végtelenül nyomasztó az alap de ezt a téma kb megköveteli..., Altered Carbonban pl zavart is, hogy sokkal fényesebbnek mutatták a világot mint kellett volna. (sorozatban, könyvben jobb volt) -
válasz
Esélytelen, hacsak nem kapsz használtan valami jobb VGA-t, mert újonnan nem fogsz.
Amúgy 5-600-ból (monitor nélkül) már tisztességes gépet lehet építeni...melyen minden futni fog rendesen, kivéve a CP.
Milyen felbontáson szeretnéd tolni?Szerk.: Grande megelőzött....szóval úgy van, ahogy mondja.
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Most sokba. Nagyon sokba, a használható, vásárlásra érdemes videókártyák az értékük duplájáért mennek, és a többi hardver ára is alaposan felment az elmúlt ~1 évben.
Kontroller nem gond, az Windows kompatibilis. -
Vesa
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #20925 üzenetére
Rengeteg játékhoz van már magyarítás. Itt tudsz nézelődni. Sok játék eleve magyar felirattaé jött ki (mint a CP2077 is), pl. a Mass Effect 1-2, de a harmadik részhez is elkészült a magyarítás utólag, így a teljes trilógia magyarul tolható végig!
-
válasz
Lacielvtárs #20925 üzenetére
Angollal én is hadi lábon állok, nyugi!Van hozzá magyarítás.Ugyan úgy minden magyar benne mint a cyberpunkba.A párbeszedek persze angolul vannak de magyar felirattal, mint a cyberpunkban egy az egyben.A magyaritást le tudod tölteni és csak a játék mappájába kell bemásolnod.PÜ-ben küldöm a linket.
-
válasz
Lacielvtárs #20917 üzenetére
És akkor ez már befolyással lesz a többi játékodra is.Controlt nyomom még a cyberpunk mellett és tiszta profi lettem abban is.Cyberpunkig annyira béna voltam hogy a legelső ellenfeleken se tudtam átjutni, azt se tudtam mit csinalok, most meg terminátorként osztom a halált abban a játékban is. Igazi tanulópénz a cyberpunk ha kezdő gamerként az első játékod amit végig játszol.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #20907 üzenetére
...egy ilyen játékban a tunning tényleg senkinek nem hiányzik? Meg a ténylegesen kemény és veretősebb utcai versenyek?
edit.: pont egy ilyen szintezett pálya esetén? Annyi alternatív utat lehetne csinálni...
És nem az amit a csapos hölgy ajánl azok nem igazi versenyek, unott npc-k álldogálnak az útszélén és röhejes ai ellen mész. A lóverseny ehhez képest DTM volt. -
Vesa
Topikgazda
válasz
#42308056 #20909 üzenetére
A térképen addig jelzi, amíg meg nem veszed, utána lekerül róla. Külön küldetés nincs hozzájuk. Ha megvetted, bekerül a listádba ahonnan azt választod ki, amelyiket akarod ("V" hosszan nyomva tart). Utána a "V" rövid megnyomására mindig az fog jönni, amit legutóbb kiválaszottál.
Az tény, hogy a megvehető autók kaphattak volna külön ikont, mert így, hogy a küldetésekkel azonos az ikon, tényleg elég zagyva lett.
Lacielvtárs
És akkor még mindig lemaradtál arról verzióról, ha nem nyírod ki! Mert azt is lehet.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #20915 üzenetére
ez is valami brutál jól néz ki, lehet én is csinálok majd egy ilyen fotót ha egyszer meglesznek az autók
bár azért a második játszás már könnyebben megy ám, tanulok, fejlődöm, hála nektekmár a Favágó is csak max 60 mp volt, nem volt már tétel, elsőre volt vagy két nap mire kinyírtam -
ballazol
senior tag
ja, meg most egy böszme terepjáróval mászkálok, de nem fog elveszni, ha otthagyom valahol? vagy alólam nem lopják ki, ha épp másban ülök?
-
ballazol
senior tag
válasz
Lacielvtárs #20907 üzenetére
igen, egy frankó garázs is jó lenne, ha már lehet gyűjtögetni
erahurka: ezzel én is így vagyok egyelőre (nekem motorom van, más nincs
)
-
Alpi.
addikt
válasz
Fitzgerald #20900 üzenetére
Ezt nem tudtam konkrétan, de sejtettem, hogy van valami a háttérben. Annyira nem követtem ezt az oldalát a story-nak. Köszi az infot !
-
törölt tag
Ha már kocsi... Vannak azok a felkiáltójelek vagy kérdőjelek, amik egy megvásárolható autót jelölnek. Azt csak meg lehet venni és kész? Vagy kapcsolódik hozzájuk küldetés is? Elég zavaró, hogy ugyanúgy jelzi őket a térkép mint a feladatokat...
-
ballazol
senior tag
válasz
jonnyjoker01 #20901 üzenetére
nekem kollégák között is van ilyen, de nem akarom az MI-t sértegetni 😌
-
jonnyjoker01
veterán
Ilyen akkor szokott történni általában, hogyha hívod a kocsit és olyan helyre spawnol ami lehet hogy pozícióban közel van hozzád de útvonal szerint nem. (Pl. állsz egy autópályás rész alatt egy út mellett, kocsit felspawnolja az autópályára és onnan vezet el az alatta levő úthoz, ahol te állsz, menve egy kis kört). Ilyenkor saját útvonaltervezőt használ és valószínűleg nem tökéletes, végigtarol mindenen
Nekem már olyan is volt hogy berepült valahonnan az autó (ripityára törve természetesen) meg olyan is hogy a szemem láttára ment egy kört egy épület körül, mindent végiggázolva ami az útjába került. Ja azt ki ne felejtsem hogy van hogy néha beragad a falba meg ilyenek, olyankor a falban sebződik folyamatosan, törik szétfele az autó amíg fel nem robban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest