- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-25 07:29 Téma összefoglaló

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
Az MSI-ben még jobban ment.
Igen, ugyan ez a kit. De ebben az MSI-ben annó a Hynix CJR-ek se mentek rosszul, vagy szerencsém van, vagy az alaplap segített.
Ennél a RAM-nál valamiért meglepően sokszor fordul elő az, hogy az alaplap nem jól olvassa ki az XMP profilt, és túlságosan feszes időzítéseket képes beállítani.
-
CJ4567
nagyúr
"A ramom az az ócska Hynixes Kingston Renegade kit, ami mondjuk 10-ből egy usernél hajlandó rated sebességen futni, egyébként sehogy sem lehet belőni stabil 3600 cl16-ra."
Nálam az MSI B450M Mortar Max-ban simán ment XMP + GDM off-ban, aztán ment 3733 CL15-öt. Most a TUF Gaming B550M Plus-ban XMP stabil, XMP + GDM off instabil, manuális 3733 CL16 tuning stabil.

Ilyen beállításokkal használom most.
-
Ryder62
őstag
Mindenki: Wháó, kijött a GTA VI trailere, de várom, hú de király.
Én: Night City végre megkapta a metróját. F.. yeah.
Úgy érzem kiöregedtem a GTA-kból.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Ha én River szőrös seggét akarom nézni, azt is lehet?
-
ughhh
senior tag
Azt kihagytam, kísérletező típus vagyok
-
ImACeltic
őstag
Nekem később spawnolt, mint anno az első végigjátszásomkor. A barlangos küldi után megcsináltam még 1 Panam küldit plusz eltelt kb 10 ingame nap és akkor már ott volt. Plusz az utcai hírnevem is 40 körül volt, nem tudom ez számít-e, Reddit-es emberek szerint igen.
-
genndy
addikt
Az mindig is a Wraith barlangban volt.
-
gV
őstag
majdnem ez van velem is. végül abba maradtam, ha a CP2077 egy új Crysis lesz számomra (megjelenésük óta megvan mind a 3.5 rész + a 3 rm is és fent van legalább 1) akkor nem számít, hogy jelenleg csak egy-egy kis időre nyomom be a PT-t 2080-al (harcon kívül gyalog, mikor nem számít a 10 körüli fps), mert idővel úgyis jönni fog olyan VGA amivel menni fog rendesen és ráadásul azért pénzt is szívesen adok. na, akkor folyamatosan PT-vel játszom majd. ha viszont úgy alakul és elengedem V kezét, most feleslegesen költenék el egy halom pénzt azért ami amúgy PT nélkül is szép. (Robocop demo kipróbálása után, bánom, hogy UE5-re váltanak).
-
Jorus
nagyúr
Nekem általában 30 óra Watson.

-
proci985
MODERÁTOR
nem feltetlenul hosszabb, de csak maga a
egyenkent kb ket ora.ket lezaras -
freeknight
őstag
Én semmit nem számoltam bele, nem nézegetek órát játék közben, csak a howlongtobeat.com statjaiból indultam ki. Aszerint a CP main szála casualban játszva 20-24 óra, a PL ugyanezen metodika szerint 10-12, ez szerintem abszolút reális, én is ekörül érzem a játékidőket.
CP-ben semmi mellékszál nem kell abszolút, csak a main küldiket kijátszva mehetsz is Hanakóhoz, a PL viszont megköveteli minimum 3 darab Mr. Hands gig végigjátszását is. -
freeknight
őstag
Ezt csak úgy érezted, kb dupla olyan hosszú azért az eredeti kampány.
Viszont a Phantom Liberty töményebb, pörgősebb, így szerintem hosszabnak érződhet, nincsenek olyan töltelék missziók hogy menj ide, beszélj vele, várj 2 napot míg Takemura hív, aztán menj, most másik emberrel beszélj. -
sixpak
nagyúr
-
Peace
nagyúr
[link] Én ezt is nagyon csíptem! Nyilván nagyon nem üti meg a Robocop és 2012-es Dredd szintet, de jó volt a hangulata. Blade Runner szintén hatalmas kedvenc!!! Ott is természetesen az első rész a klasszik etalon, de nálam a 2049 is iszonyatosan betalált! Konkrétan a könnyeimet törölgettem a moziban, annyira gyönyörű filmélmény volt!
-
Peace
nagyúr
Így igaz!!! Stallone félét rongyosra néztem annó videókazin és szentimentális értékkel bír, de mint film elég hulladék. A 2012-es viszont Isten!!!! <3
-
Evil Snowman
őstag
Szerintem amit '95-ben ki lehetett hozni az akkor filmes technikából azt nagyjából kihozták. Urban-t nagyon szeretem amúgy szerintem jó lett a remake, de azért a Stallone féle az igazi klasszikus szvsz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Johnny pisztolyával leszámolni a bandatagokkal az mutat némi hasonlóságot a Dredd-hez.
Amúgy anno a régit is szerettük... De a Dredd az valóban egy mestermű lett. -
shotika
őstag
Jaja, hatalmas tudnak dobni. Élőbbnek tűnik a város

-
freeknight
őstag
Nekem is etalon a 2018-as trailer. Hogy miért? Azelőtt sose hallottam a Cyberpunk névről, mivel a középkori kardozós varázslós fantasy téma egyáltalán nem érdekel, nem is hallottam a cdpr-ről sem, a witcherről is csak annyit, hogy létezik, és sokan istenítik, akik fogékonyak erre a stílusra. Szóval egyszerűen nem tudtam, hogy készül ilyen játék, és letaglózó volt látni. A világ, a stílus, nekem ezek számítottak, mintha konkrétan nekem fejlesztették volna a játékot. Néha még én is újranézem
.
Aztán jött a hatalmas csalódás. Kb semmit nem hozott az ígéretekből, csak egy bugos, optimalizálatlan, okádék fost. De a világ, a lore az annyira tetszett, hogy adtam neki egy esélyt, és végül mégis megtaláltam a számításomat Night Cityben, ezt mutatja a 3 végigjátszás, több száz belerakott óra, és a PH-s arckép is
-
lo_jo
senior tag
Igen, valószínű, de sajnos az asztali szerepjáték lore is megkötötte a kezüket valamilyen szinten (2020). Kb olyan blama lett volna, mintha egy FIFA, NBA vagy F1 rész az adott évad után jönne ki hónapokkal. Aki nem ismeri mélyebben a lore-t, annak ez nem igazán számít, de a Pondsmith fanoknak igen és valószínű, hogy a jogokat is így vették meg.
-
PuMbA
titán
Igen, ez így tényleg nagyon furcsa, hogy megjelenés után ennyivel kaptunk egy teljesen átvariált verziót. Látszik, hogy a megjelenési dátum teljesen tarthatatlan és unrealisztikus volt. A játék magja megvolt (város, sztori, grafika, zene), de minden mást összecsaptak.
Az is pofás például, hogy ha autóval nekimész valaminek, akkor most már sebződsz

-
highness
tag
Biztosan jó lesz, de azért szerettem, hogy simán legyilkoltam egy hadsereget is halál nélkül. 😁 Csak szívtam egyet a MaxDoc-ból, ha gáz volt. Ráadásul az volt a legjobb, hogy hírtelen teljesen vissza töltötte a teljes életcsikot. Na mindegy. Felturbózom a védelmet, meg óvatosabban támadok majd. 🙂
-
Lacielvtárs
nagyúr
én 13 gen cpu-val nyomom, de nem érzem hogy jobban duruzsolna a cpu mint előtte
-
jonnyjoker01
veterán
Az a baj hogy CDPR nem tartozik neked (nekünk) semmivel alanyi alapon. Nem fizetünk havidíjat, egy single player játékról van szó, de még ha fizetnénk is, akkor is saját döntés lenne hogy fenntartom-e az előfizetést, vagy hagyom az egészet a 'csába. Hoztál egy anyagi döntést, neked kell viselned a következményeit, nem a cégnek. Megelőlegezted a bizalmat feléjük és csalódtál, az egy dolog, de te voltál az aki meghozta a döntést (nem tudom hogy előrendeltél-e, vagy látatlanban vetted a játékot utánanézés nélkül, vagy simán csak azt gondoltad hogy patchek nagyobb volumenűek lesznek, de ez részletkérdés). Minden perc fejlesztői munka a játékkal az ingyen extra számunkra az expansion kivételével. Persze nem jótékonysági célból csinálja a CDPR, próbálják az elvesztett bizalmat visszaszerezni, de ettől függetlenül a géming kommuniti entitlement-jét jó lenne már kinőni, magunkat felelősségre vonni felnőtt ember lévén és a pénztárcánkkal szavazni, elvégre kereső felnőtt emberek vagyunk. Az lenne a fontos, hogy tanuljunk belőle mi fogyasztók, de fogadni mernék rá hogy a következő Witcher játék is több millió preorderrel fog rendelkezni pár álleejtős UE5 demonstráció után.

Természetesen elmondhatod a véleményed, és fontosnak is tartom, hogy ott ahol hibáztak arról legyen szó, nem szabad kussban maradni és besöpörni a szőnyeg alá. Az ilyen témájú beszélgetésekkel mindik inkább a stílussal és a törzsiséggel van a probléma, pl hogy aki nem osztja a véleményed az fetisizálja a játékot, vagy nem veszi tudomásul milyen szar is a játék valójában, az összes ezzel kapcsolatos beszélgetés elmegy hater vs bootlicker irányba, mindig előjön az egó, senki se tudja a lábtörlőnél hagyni. Az ilyen féle kijelentések azok amik csak a feszültséget gyártják, ha konstruktív módon fogalmazol meg kritikát személyeskedés nélkül akkor senki se akadna ki rajta, nem lennél "gaslightolva"' (meg azért is furcsák az ilyen kijelentések mert ebben a topikban egy nevet sem tudok mondani aki vakon csak isteníti a játékot, mindenki fogalmazott már meg kritikát valamilyen módon, Cifu is).
Amíg írtam a kommentet kicsit elkalandoztam ide-oda, inkább a mentalitás(ok) felé irányul a kommentem nem a te személyed felé, azok alapján amik felütik a fejét itt is néha, meg úgy ambloc a neten. Jelen esetben szerintem Cifu is kissé túlreagálta a dolgot (és visszaolvasva a szarkasztikus megjegyzésemre se vagyok büszke), most engem inkább más kommentek zavartak, amelyek azokra a mentalitásokra utalnak amiket ebben a kommentben taglaltam ki.
-
Cifu
Topikgazda
Looser-t akkor félreértettem (elnézést kérek), Téged nem.
Téged az zavar, hogy van, aki élvezi a játékot és ez mélységesen felháborít, tehát azon vagy, hogy folyamatosan rombold eme topicot, ahol esetleg a játékot játszó emberek a érdemben beszélgetnének...És a PH!-n sajnos ez a viselkedés elég jól megtűrt, mert hát nem az értékteremtés, hanem a rombolás a támogatandó...

-
looser
addikt
Sokszáz órám van a játékban 2020 januárja óta, amikor az első virágbolti GOG verzióval elkezdtem játszani; vissza-visszatérek most is a 4. kari befejezése után és imádom, nem volt még játék, amibe ennyi időt öltem, pedig 50 felé közeledek. Pont ezért gondolom, hogy mint a párod, akivel leéltél már hosszú időt és látod a (testi) hibáit, azokkal együtt szereted és nem gond ezekről beszélni. Megértem, hogy van, akinek ez rosszul eshet, de értse meg ő is, hogy én másképp szeretem ezt a fantasztikus játékot. Nem emelem piedesztálra, de ha mondanom kell egy Top10-es játékot valamikor a jövőben, akkor ezt fogom első helyen megemlíteni.
-
Cifu
Topikgazda
Ez a tipikus rágógumi hír, aminek semmi értelme, de legalább valamit ki lehet tenni a címlapra, ha már nincs semmi érdekes amúgy...
Azt eddig is tudtuk, hogy komoly lesz a Phantom Liberty, és ráadásul azt is tegyük hozzá, hogy a legutolsó CDPR AAA játék DLC óta eltelt lassan 7 év, és 41%-os infláció volt ezen idő alatt Lengyelországban.
Szóval hogy egy CDPR üzleti befeketésekkel foglalkozó menedzser kilő egy ilyen mondatot, hogy ez az eddigi legdrágább DLC-jük, nagyjából üres frázis. Ha ma csinálnák meg a Blood & Wine-t, akkor is nagyobb költségvetésű lenne...
Tartalom terén pedig az is oda tartozik, hogy Johnny Silverhand egy sor plusz dolgot kommentál, felteszem olykor bele is avatkozik, plusz kerülnek bele új karakterek (mint Elba vagy Grey karaktere) mind 3D model, mind audio képében, és így tovább. Figyelembe véve, hogy jó másfél éve készül, nem hinném, hogy tartalom terén csalódni fogunk benne...
-
cyberkind
félisten
Nem miatta, most Sasha Grey a hunyó.
-
Synaptic
senior tag
Szabadságon voltam a héten

-
tibaimp
nagyúr
Nem 5-öt, többet!
-
ImACeltic
őstag
Nem lesz. Egy másik fejlesztő az tweetelte, hogy azért lesz "csak" egy dlc mert utána ráfekszenek a Cyberpunk 2-re.
-
tibaimp
nagyúr
Fitzgerald: Helyes!
CJ4567, Ellia: köszi

-
tibaimp
nagyúr
Egy órát játszottam vele, semmi fagyás, szóval a mod lesz valóban!
Felfedeztem egy csomó új tartalmat is, illetve küldetések is vannak újak.
-
tibaimp
nagyúr
Valószínű a mod lesz a ludas!
Most nekem már 71,9GB a játék TC szerint. Jól megnőtt a mérete. -
tibaimp
nagyúr
Én most töltöm lefelé, kíváncsi vagyok! Nálam eddig egyszer nem fagyott ki a játék 377 óra alatt sem (kopp, kopp, kopp)...
-
ScomComputer
veterán
-
PuMbA
titán
Nem nagy baj, tekintve, hogy:
"Is this implementation of FSR 2.0 representative of a native implementation by the
developers?No, I am calling this mod a hack for a reason. There are a few things in FSR 2.0 I didn't implement yet (or can't implement at all) that will drastically improve the image quality. Let's hope CDPR eventually adds FSR 2.0 by themselves."
-
ScomComputer
veterán
"GOG verzióval"...semmi gond nincs,nálam,a lényeg az 1.52 verzió,az enyém tele van mód-al és tökéletesen megy,most egy 12600K+6750XT-vel...+Win11...
-
DzsannyX
tag
A fallout 4 gyakorltailag a fallout 3 koppintása volt, azzal, hogy repetitívebb, optimalizálatlanabb stb. A Bethesda hülyének nézett mindenkit, mert elasta ugyanazt megegyszer, minimalis módosítasokkal. Meg a történettel sem eröltették meg magukat nagyon. Nem a gyerek keresi az apját, hanem a szülő a gyerekét. A kiegeszítő a far harbor no comment. Stb. Szerinrem oriasi csalódás, megis agyon lett istenítve
-
HUN_Sector
őstag
A fallout 4 legnagyobb baja az volt, hogy egyszerre jött ki a Witcher 3-mal.
-
Jorus
nagyúr
Én gyalográdiónak a Pocket Radiot használom, nem szeretek csendben gyalogolni, mint valami pszichopata
Ezt még a Falloutokban szoktam meg, mindig szólt a rádió a fülemben. A Pocket Radio mellett ezek közül van fent pár rádió mod, így jó változatos a műsor, mehet a zenére hentelés. 
-
csababarca
őstag
Remélem, mert a BD-ken se látni semmit kb...
-
csababarca
őstag
Köszi.
Akkor gondolom ha tudnak róla, majd javítják is. -
jonnyjoker01
veterán
Már folyik az adatbányászás és utalásokat találtak rendőri és banda rendszerek átdolgozására. Lehet következő patch(ek) azokat teszik majd rendbe. Ugyanakkor nem tudom volt-e itt, de valamilyen rejtett transmog rendszer is bekerült amit csak konzollal lehet elérni.
-
d3tox1c
senior tag
Mi a különbség full screen, és borderless között?
Gondolom arra raktad át.
Csak azért kérdem, mert van olyan játékom (fifa22)hogy full screen-en olyan mintha sokkal simábban futna, de viszont kicsit gyengébb a kép minősége.
Keret nélküliben meg szebbnek tűnik, de mintha kevesebb fps lenne.
Sorry ha nagyon off, de itt mindig, mindenre (is) kapok választ :) -
looser
addikt
Ez az "immerzív" szó megy egy ideje a fejemben, nagyon tetszik a jelentésével együtt :-)
-
tibaimp
nagyúr
Nem haluzod, én is észrevettem.
-
Vesa
Topikgazda
Én nem hiszek ebben, nincs túl sok -illetve nincs semmi- átfedés az említett játékok és a CP között. Hiába nagy cím, ha más a stílus.
-
tibaimp
nagyúr
Ha jól látom, nekem a Steam már be is tette, egy 43GB-os frissítést!
Na!! -
nubreed
nagyúr
Ez honnan? Vagy valamiről lemaradtam? Lement a nagy bejelentés?

szerk: megtaláltam a live streamet, már lassan másfél órája megy.

-
nubreed
nagyúr
Az Elden Ring szvsz erősen réget játék, a soulslike játékok mindig is azok voltak, ez pont nem fog elvonni akkora figyelmet, hiába open world(ish). RTS játékok szintén nem vonzanak közel sem akkora közönséget mint mondjuk egy új COD, így a Warhammer 3 sem. Az új Horizon talán több embert vonz, bár az első rész után én biztos nem fogom erre pazarolni az időmet már, nekem elég sok minden nem tetszett úgy összeségében a játékban.
-
Rossi
addikt
Én csak várom türelmesen a next gen Xbox update-et, pedig bejelentés óta irgalmatlanul vártam a játékot.
-
tibaimp
nagyúr
Köszi az infót!
Pedig a "ray cuntingot" gondolom a RT-re gondoltál, sokat dob a látványon! Én csak döbbenek sokszor és bámulok.
-
jonnyjoker01
veterán
Na erre kíváncsi vagyok, köszi az említést!

-
nubreed
nagyúr
Az Ascent nekem is rajta van a radaromon, 29-én jön ki, kíváncsi leszek rá. Meg is akartam említeni még azt is de akkor már nem kell, mert megtetted.
A másik: most nem találom, de régebben láttam egy videót arról egy profi szakembertől, hogy sokszor miért sokkal jobb és hatékonyabb az, hogy egy projekten (legyen most az egy játék) viszonylag kevés ember dolgozik, annál mint mikor adott esetben több százan dolgoznak valamin. Tehát az, hogy egy adott játékot háyan csinálnak, nem von le semmit az értékéből. Ott van az X4 Foundations, már több mind 500 órám van benne és azt Egosoft is kb 20 emberből áll. És hihetetlenül jó játék.
-
Vesa
Topikgazda
Ascent jópofa, sajnos nekem ez a fajta harcrendszer és irányítás nem jön be. Viszont egy UFO szerű, turn based RPG-t el tudnék viselni, bár abban már van egy elég jó brand, a Shadowrun személyében. Azzal jókat játszottam.
-
Vesa
Topikgazda
Sikít róla, hogy csak egy innen-onnan összevágott kamu...de amúgy igen, az agyatlan konteók is valahogy így kelnek útra. Pont ilyen könnyen, mert van rá fogadóközönség.

-
jonnyjoker01
veterán
Igazad van (passzív agresszivitás nélkül őszintén) főleg hogy én is elcsesztem az arc-név párosítást eléggé gáz megjegyzés volt, azért elnézést kérek.
Emellett ezek szerint nem voltam egészen tiszta azzal hogy miért gondolom teljesen felesleges ez a beszélgetés, vagyis inkább nem értem miért nem látod azt, hogy marhaságokat hordasz össze."Szóval úgy tűnik a töküket vakargatják jelenleg."
"A kikerült kód meg tökjó ürügy lehet arra, hogy még inkább leszarják az egészet a jövőben..."
"Kérdés, hogy mit is csinál az a 300 ember, ha pár hét múlva csak egy kisebb folt várható, gyakorlatilag 3 hónappal az 1.2 után?" - Ezekre reagáltam/reagálnék.A #22451-es kommentem arra irányult, hogy lásd min dolgoznak ([link]).
Ezért nincs energiám folytatni a beszélgetést, mert én kutathatok információmorzsák után, tanulmányozhatom a transcriptet de semmi értelme nincs mert te már kialakítottál egy képet a szituációról magadnak amihez rendíthetetlenül ragaszkodsz. Felesleges többet beszélni erről, mert te ragaszkodsz ahhoz a feltevéshez, hogy nem csinálnak semmit és hagyják a játékot meghalni annak ellenére, hogy ennek a szöges ellentétét állította a vezetőség.
-
jonnyjoker01
veterán
Nincs energiám ezt a beszélgetést folytatni, ne haragudj. Biztosan csak kártyáznak.

-
Segal
veterán
Nyugi, a fizetős dlc-k tutira el fognak készülni
-
jonnyjoker01
veterán
Adam Kiciński:
"Improving Cyberpunk 2077 remains our top priority. Since the beginning of this year we’ve
released 5 updates, and of course there is more to come - the next update is to be released
in a few weeks. As we announced before, this year you can also expect free DLCs providing
small bonus content for gamers, as well as an upgraded next-gen edition of the game, which
is scheduled for the second half of the year.""Of course, we’re working on further patches as well, and to add some color on it – the initial patches focused mostly on low-level technical aspects – though not just that, of course; we were also fixing glitches and bugs – but our focus was on stability, performance and so on. Those were the most important aspects, in our opinion. We subsequently shifted more and more towards improving things. I don’t want to promise anything, of course, but in the future the course of action will be more in the direction of improving things; enhancing the quality further."
"So – as I’ve said, there are still over 300 people
working on Cyberpunk [...]"David GuettaBadowski elment a RED 2.0-át kipofozni. -
zkxdn
őstag
Miért lennének E3mon?
-
jonnyjoker01
veterán
400 órám van single player GTA V-ben szóval tudom miről beszélek. Tele van "haszontalan" területtel a játék. Ettől függetlenül örültem hogy ott volt az a sok használatlan terület, mert szerettem vezetni a mapon, vagy gyalog felfedezni. Továbbra is nulla értelme van ennek a pontnak mert egyszerűen nem igaz, hogy a GTA V vagy RDR2 vagy bármelyik másik OW játéknak minden pontján van content. Ez MINDEN open world játékra igaz. Kivétel nélkül.
-
scyllafren
senior tag
En lattam valakit szetplaccsanni az aszfalton (tetorol ugrott le asszem), es a tobbi NPC korbevette, meg kommentalta

-
Ovisbig
tag
"Közel két hete jelent meg a Days Gone pécére..."
Ezzel én is szemezek, főként az motivál, hogy Magyar felirat van hozzá, plusz mocival lehet közlekedni és a külső nézet... ezt a belső nézetes RPG-t még mindig nem tudtam megszokni, hiába nyomtam tengernyi időt a CP-be... jó ez nem igaz mert a lövöldözés kimondottan jó és a hekkelést nem is tudnám máshogy elképzelni... de a kardozás/közelharctól még mindig frászt kapok.
-
Cifu
Topikgazda
Csak azt tudom sommázni, amit Jonnyjoker01 is leírt.
Megy a hőzöngés, hogy "Ami csak azért van ott, hogy ott legyen. Meg lehet mászni, csak hogy utána testközelből lásd, hogy mennyire igénytelenül vannak az assetek egymáshoz illesztve. De egyébként nincs ott semmi. Semmi. Most jöhetne az, hogy egy szemétdombon mégis mit kéne találni/milyen interakcióra kéne számítani...", amit egy kattintás- és nézettségvadász Youtuber jól megmondott azoknak, akik arra vágynak, hogy a CP2077-et lássák ekézve, mert az (továbbra is) menő (kereslet és kínálat ugye....).
Közben viszont ott a valóság, hogy ez az egész nem igaz, lévén tartozik a területhez tartalom (közben eszembe jutott még, hogy az egyik
is azon a területen lelhető fel...). Ráadásul egymás után derül ki, hogy Te magad is találkoztál ott tartalommal, vagy legalábbis tudsz róla, hogy van ott tartalom a játékban.elszabadult Delamain taxi Szóval akkor miről is szól a [#22391]-es hsz.-ed valójában?

-
jonnyjoker01
veterán
"Oké, de ha csak úgy odatévedsz anélkül, hogy a küldetést követnéd, akkor mit találsz ott (Bartmoss)?"
És pont itt mondasz ellen saját magadnak, egyrészt mert akkor most van ott kontent vagy nem, másrészt meg mert az open world játékok 99.9%-ában igaz hogy tele van ilyen helyekkel a map. RDR2, GTAV, AC széria, stb... egyik sem különb ebben.
Fel lehet róni annak hogy "next gen open world experience"-nek volt hirdetve a játék és többet vártál 2021-ben (én ezek közé tartozom) de könyörgöm ne legyünk már vakok csak azért mert menő szarozni a CP2077-et és isteníteni Rockstart.
-
Fitzgerald
veterán
Ja igen, a dobpergéses rész elkerülte a figyelmemet...
Oké, de ha csak úgy odatévedsz anélkül, hogy a küldetést követnéd, akkor mit találsz ott (Bartmoss)?
Street Kid-el játszottam végig, a másik két lifepath-el csak a prológuson mentem végig.
A néhány dialógusbeli opción, pár megszerezhető tárgyon kívül miről maradtam le?
Nem kerestem meg , nem érdekelt túlzottan. Tudtam hogy vissza lehet menni megkeresni.Dex hulláját -
Cifu
Topikgazda
A Bartmoss fagyasztójához meg emlékeim szerint küldetés vezet, nem csak úgy beleszaladsz, ha arra jársz...
Vs.
Ami csak azért van ott, hogy ott legyen. Meg lehet mászni, csak hogy utána testközelből lásd, hogy mennyire igénytelenül vannak az assetek egymáshoz illesztve.
De egyébként nincs ott semmi. Semmi. Most jöhetne az, hogy egy szemétdombon mégis mit kéne találni/milyen interakcióra kéne számítani...Szóval akkor most van ott valami, vagy nincs ott semmi?
Ott van a Nomád háttérrel indult karakter esetén ...a prológban elvesztett autód
Gondolom ha már 90 órád van benne, megtaláltad holtestét is, a pisztolyával együtt...Dexter DeShaw
Ez most így fejből, ami beugrik... -
Cifu
Topikgazda
A déelcékkel várható, a játékost A-ból B-be terelgető küldetések sem fognak ezen segíteni.
Ez mondjuk alapból nem igaz, hiszen a GiG-ek, sidequestek egy szép hányada teljesen kiesik a fő küldetésszál által lefedett részekből. Pont ezt írta le wjhbdux a #22381-es hsz.-ben...
Michael does Life nevű YouTuber (aki csak eljátssza hogy szellemi fogyatékos, egy zseniális troll egyébként) a december 12. négy órás streamjében pl. erre is kitért, amikor kiment a városon kívülre, és felmászott a szemétdombra.
Ami csak azért van ott, hogy ott legyen. Meg lehet mászni, csak hogy utána testközelből lásd, hogy mennyire igénytelenül vannak az assetek egymáshoz illesztve.Ha mindenféle nézettságvadász Youtuberek nézése helyett a játékkal játszanál, akkor lehet, hogy mást is találnál ott.

Eleve az egyik legnagyobb flash is a szemétdombon van (
), ami (dobpergés: küldetéshez kapcsolódik), ahogy még bizony pár küldetés illetve NCPD esemény is vezet oda.Rache Barthmos "koporsója", a hűtő, amiben rejtőzött Szóval annyi igaz ebből, hogy a város melletti szeméthegy kidolgozása lehetne igényesebb közelről. Hozzáteszem, távolról viszont nagyon üt, a különféle lezuhant szemétszállító teherlebegőkkel...
Szóval ha nem lenne ott, akkor szegényebbek lennének egy eléggé meghatározó elemével Night City-nek.
Ezeket a helyszíneket inkább bejárhatatlanná kellett volna tenni okos pálya design-al, ha már tartalommal nem tudták őket megtölteni.
Nem létezik olyan játék, amely ekkora, zsúfolt (ie.: nem erdő meg mező szintű) játékteret teljes egészében tartalommal meg tudna tölteni. Éppen elég, hogy egy egész kidolgozott városunk van, amelyben el lehet merülni. A Badlandstől Arroyon át a City Centerig...
-
zkxdn
őstag
"Ezeket a helyszíneket inkább bejárhatatlanná kellett volna tenni okos pálya design-al, ha már tartalommal nem tudták őket megtölteni."
Ergo mégjobban elvenni az "open"-worldből az "open"-t?
-
nubreed
nagyúr
Még ugye valamikor télen felmerült az, (talán Twitteren kezdett el terjedni) hogy a CDPR idén nyáron No Man's Sky típusú nagy visszatérésre készül, leszállítják egyrészt mindazt ami kimaradt megjelenéskor a Cyberpunkból másrészt mega-hiper-szuper peccs is lesz majd, aztán a CDPR jól megcáfolta ezt. Pont emiatt nem várok már sokat sajnos. Valószínűleg az alap dolgok, mint az inventory, a szar ruhák, a béna craft rendszer és még lehetne sorolni, marad úgy ahogy most van és inkább a DLC -kre koncentrálnak. Én erre számítok. A CDPR a Witcher 4 -el bizonyíthat majd, a Cyberpunk pedig megmarad ilyen felemás cuccnak. Bár a DLC-k még lehetnek jók.
-
jonnyjoker01
veterán
Én csak attól félek, hogy ignoránsak a játék nem bugokból eredő problémáival. Ahogy a CEO nyilatkozott a PC verzióról erre enged következtetni, de az 1.2 patch QoL változtatásai még hagynak egy kis reményt, hogy azért ők is látják hogy vannak itt gondok.
-
nubreed
nagyúr
Ez kb így van. A peccselések leginkább a hibák és esetleg a teljesítmény javítására fókuszáltak, sajnos quality of life frissítések nem nagyon vannak.
Nagyon jó játéknak tartom ettől függetlenül a Cyberpunkot, így a 2. végig játszásomra se unom el, mindig van mit csinálni. Ettől függetlenül ez nem egy RPG, csak egy jövőben játszódió akció játék, rpg szerű elemekkel.
Így hogy már másodszorra ugrottam neki, több minden miatt elő lehet venni a CDPR -t, hogy hol rontották el, de az egyik legnagyobb blama szerintem az, hogy túl nagy teret engedtek Keanu Reeves -nek és az egész Johnny Silverhand dolognak. Simán jó lett volna ez a játék nélküle is vagy egy nagyon takarékra vett Johnny Silverhand szállal, egy olyan mellék szállal. Csak hát Keanu úgy volt hajlandó beszállni a buliba, hogy ő sokkal többet akart. Mondom ezt úgy, hogy nagyon is kedvelem Keanut, sztem a CDPR ott kúrta el, hogy emiatt menetközben kellett átírnia kb. az egész játékot. Ennek isszuk most a levét.
-
Fitzgerald
veterán
3 crash egy óra alatt, korábban közel 70 óra alatt talán 2 volt összesen.
Akkor várunk még 3 hónapot szerintem... -
ballazol
senior tag
mivel foglalkozol? ha nem vagyok indiszkrét...
(haveromra gondoltam, 41 lesz, és még nem talált olyan munkát, ami igazán megfelelő lenne számára, ő is egyedül angolból jó...) -
proci985
MODERÁTOR

en hallottam arrol, hogy keszul a jatek, de a hypeot teljesen ignoralom. nem neztem trailereket, bemutatokat, artworkot. barati kor neha felhozta, de kb "hiszem ha latom" volt a reakciom. megjelenes elotti este vettem meg, vegul a release trailer volt ami alapjan dontottem, hogy a jatek gyakorlatilag egy open-world, eklektikus Deus Ex.
a soundtrack kapcsan igazabol darkwaveben gondolkodtam, de igazabol pl a Tangerine Dream szinte az osszes interjuban szerepelt egy idoben elektronikaban inspiraciokent (es lattam is oket eloben par eve), masreszt a NIN tenyleg a hidat jelentette az industriallal a metal es az elektronika kozott, ld pl a Tension tour setlistjet, es ez eloben is stimmelt (akkor epp Stockholmban). Darkwave az OSTbol kimaradt, de egyertelmu pl Perturbator hatasa a soundtrackra. viszont par hallgatas utan pl a pompomot elkezdtem szeretni. a minimal techno radio stiluson belul telitalalat egyebkent.
szerintem mondjuk elony, hogy kepes onreflexiora, ld a Ballad of Buck Ravers kuldetes vagy az egesz Kerry szal ami a "true"sag es "sell out" kore epul, egy kifejezetten furcsa befejezessel az "Every step you make" alatt.
-
proci985
MODERÁTOR
egyebkent milyen a jatek az RPGs vilaghoz kepest? ahogy neztem par dolgot hala egnek modernizaltak, pl a rockerboy vonal igy 30 evvel kesobb sokkal kevesbe jon at, mint gondolom a kora 90es evekben pl a Nirvanaval es a korai Nine Inch Nailssel. hala egnek a jatek is tud az egeszen rohogni, illetve a game writerek / designerek zsenialisan oldottak meg, hogy Johnny, Saburo, Kerry, Rouge es Smasher mind a mult. Foleg a Kerry kuldetesnel jon at, hogy ugyan plasztikaztathatja magat akarmeddig, egyertelmuen egy venember.
En anno Shadowrun GM voltam valaha, de ott megprobaltak egy fantasy x dark future hazassaggal, ami lore szempontjabol szerintem kifejezetten rosszul mukodott, avagy minek lennenek torpok, tunderek es trollok a Blade Runner vilagaban?
-
proci985
MODERÁTOR
egyebkent nem tudom eszrevetted-e, hogy a teljes Cyberpunk szabalykonyv ott van a jatek mappajaban az extrak kozott pdf formatumban.
-
Alpi.
addikt
Ezt nem tudtam konkrétan, de sejtettem, hogy van valami a háttérben. Annyira nem követtem ezt az oldalát a story-nak. Köszi az infot !
-
zkxdn
őstag
Ehhh nemtudom. Én az ingyenes DLCket nem toltam volna el. Oké DLC de mi van benne? NewGame+? Extra küldetések? Fodrászat, tetoválószalon? Skinek? Ergo extra tartalom? Sokan pont erre vágynak a bugjavításokon kívül, hogy a kivágott kontentet meg a hiányzó dolgokat (NCPD,fodrászat stb) beletegyék.
SZERINTEM teljesen korrekt lett volna ha kettészedik őket, és az egyiket a 1.1-es patch-hez a másikat pedig az 1.2-es patch-hez rakták volna. -
Cifu
Topikgazda
Nézőpont kérdése, szvsz elég sok embert (engem is) érdekel, hogy mikor lesznek várhatóak a nagyobb DLC-k. A The Blood & Wine DLC anno kb. egy külön plusz játék volt a The Witcher 3 esetén, és ha ehhez tartják magukat (korábban ezt ígérték), akkor ez eléggé meghatározó információ.
-
Cifu
Topikgazda
Egyfelől van igazság abban, amit írsz, de én alapvetően az "alap" felszerelésemmel rohangáltam a játékban, amíg megfelelő ruhát nem találtam (egy ex-Corpo nem fog szoknyában meg láthatósági mellényben rohangálni csak azért, mert annak jobb a statja...). Egész jól meg tudtam oldani. A fejesben sajnos tényleg nincs jó - én kb. a 45-ös szintig nem is vettem soha semmit a fejemre, végül egy egész korrekt western kalapot sikerült összeszednem, ami annyira nem lógott ki a karakterből (így egy kicsit viszont Texasi Corpo hangulata lett) - már csak a cipőnél nem sikerült tényleg jót találnom...
-
ForRedGlory
félisten
Mondom, guglizz kicsit. Egy rakás oldalon írják, de biztos mindenki hülyeséget ír.. Én szóltam, a többi mindenkire rá van bízva.
"Creates a user.ini that turns off SSR, sets ambient occlusion to very low and crowd density changes for FPS boost. No magic.
Reports of Win32/Bladabind, Wacatac and/or Trojan:Win32/DefenseEvasion a nasty encrypting ransomware."#17165Ellia: "Nem parasztvakítás, működik (kinek rosszabbul/jobban) de romlik is miatta a képminőség."
Najon miért csökken a képminőség? Azért, mert a háttérben lebutítja a garfikát. Ugyanazt éred el, ha a játékon belül leveszed a beállítást. Szóval ja, parasztvakítás.
-
NomAd_82
aktív tag
Tény, hogy valami nagyon elcsúszott náluk a fejlesztés és vezetés közötti kommunikációra gondolok elsősorban, csak attól tartok, hogy ez a sok pöts, aki most nekiállt itt ágaskodni ( talán meg igazat is adok....ááá neeeem) olyan károkat fognak okozni a cégnek, hogy mi a fogyasztók fogjuk megszenvedni. Remelem nem így lesz.
Az ubi-nál es a többi “nagy” kiadónál több minden lett elnézve, elég a far cry 5 bug tengerere gondolni vagy a div 1-2-vel, amit leműveltek... de nem akarok ezekbe belemenni...
Hibáztak de miért nem fer ez bele? Remélem túlélik ezt a torturát. -
GypsFulvus2
őstag
So it goes... Egy tőzsdén bejegyzett cég árfolyama hol emelkedik, hol meg süllyed. Lassan egy évtizede kereskedek áru- és értékpapír tőzsdéken, és ha minden esetben pereltem volna, amikor hirtelen árfolyam esésből következő veszteségem volt, akkor egész életemet bíróságokon tölthetném. Ez a tőzsdei befektetések elkerülhetetlen velejárója; kockázat nélkül nincs profit. Nem is értem; mit képzeltek ezek?? Ha tuti befektetést akarnak, akkor vásároljanak norvég vagy svájci államkötvényt. Ha meg nem adták volna ki a játékot Karácsony előtt, akkor meg azért perelnének... Nem akarom mentegetni a CDPR-t, sárosak ők is is sok dologban, de ez a "befektetői" hozzáállás gyomorforgatóan undorító és cinikus.
-
beef
őstag
Nagyot akartak szakítani a befektetők 0 munkával. Így jártak. Bár a CDRP is megérdemli. Minden pofon jó helyre megy.
-
Cifu
Topikgazda
Én erre tippelek, és erre utalnak pl. az olyan dolgok is, hogy vannak olyan területek a mapon amelyre ha odatévedsz, akkor kiírja a progi, hogy erre most még nem mehetsz, vagy valami ilyesmi.
Elvben az Emberség / Empátia lett volna ott tudomásom szerint, a 2018-as játékmenet videóban még szerepelt a kiberver beépítésénél ez a tulajdonság, de aztán kivették a játékból. Gondolom nem sikerült igazán jól visszaadni a Cyberpunk szerepjáték azon vonulatát, hogy minél több kibervert építesz be, annál inkább elveszted az emberségedet. Plusz rövid úton mindenki kiberpszichó lenne...
-
F_Peter
őstag
A W3-nál egyszerre készült a játék és a dlc-k. Igazából azt mondták, hogy "Na ezt tegyük félre a Dlc-re", ha gy tetszik kivágták.
-
freeknight
őstag
Én is nagyon vártam, bár CDPR játékkal nem játszottam még (a witcher féle kardozós-varázslós középkori stílustól a falra mászok), és nagyon élvezném, mégha nem is 10/10-es játékként, mert azért a gameplay-ben is vannak ordító hiányosságok (egész pontosan mesterséges intelligencia, illetve inkább annak teljes hiánya), de a játék szinte minden napra tartogat valami gamebreaking bugot, amivel gondoskodik róla, hogy folyton kilökjön a világából. Az 1.05 javított egyet, most arra várok, hátha 1.06 kijönne karácsony előtt ÉS javítaná azt a hibát, ahol most vagyok, mert így számomra jelenleg a
ending felejtős.panames -
freeknight
őstag
Ezt remekül összefoglaltad.
Nekem először ps4-en volt szerencsém day1 a játékhoz, ott olyan csalódás ért, hogy eldöntöttem, hiába veszem meg a pc-s verziót, csak akkor nézem el neki a katasztrofális konzol portot, ha erős pc-n tényleg hibátlan lesz, ahogy azt a masterrace fanboyok bizonygatták.
Teljesítménybeli problémával tényleg ritkán találkozni (de azért lehet még így is), viszont az említett mission bugokat, vagy az óránként legalább egyszer látott autógejzírt, a föld alá beesést vagy a seggedbe instant teleportáló rendőröket egyszerűen nem lehet gyenge pc-re fogni, és a sort lehetne még folytatni bőven. -
ForRedGlory
félisten
Oszt? Most kaptam twitter e-mailben, hogy a CDPR posztolta. Nem néztem dátumot, gondoltam új, ha most jött róla értesítés.
-
Komplikato
veterán
Dolgoztam már pár nagy nyugati cégnél, ahol viszont magyar vezetőség volt, ugari k.európai mentalitással és vezetési stílussal. Ez nagyjából egyenlő ezzel:
"Az a probléma, ami nem oldódik meg 72 órán belű magától, azzal nem érdemes foglalkozni."Amikor pl. gyártósoron 5 hete van egy probléma, ami miatt le fog állni a gyár, és ezt 4x jelent a vezetőségnek, aztán amikor összeomlik az egész, és odajön a vezetőd és lecsesz mindenkit, hogy "neki erről miért NEM szóltak?"
Pontosan el tudom képzelni mi mehetett a lengyeleknél. -
vhw
addikt
Fizikai 6 mag?
Ezek szerint a 8 szál már kevés?
10 gen. i5 tulajtól is láttam hasonló panaszt a neten. (konkrétan például a cdpr fórumán - ahol pár órán belül törlésre került a topik - válasz nélkül). -
WolfByte
tag
Tucatnyi populáris sorozatban fordul elő egy Ángel. Spanyolul csak 538millióan beszélnek világszerte - kicsi az esélye, hogy valaki ne hallotta volna legalább egyszer kimondva, hogy "ánhel". Az angol Angel kiejtése valóban a CDPR hibája, meg azoké, akik 5 másodpercet nem képesek visszaemlékezni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igen, ugyan ez a kit. De ebben az MSI-ben annó a Hynix CJR-ek se mentek rosszul, vagy szerencsém van, vagy az alaplap segített. 

Amúgy anno a régit is szerettük... De a Dredd az valóban egy mestermű lett.

Na!!

Cifu
Vesa