Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu


__________________________________________________________
*A Topicban működik a Spoiler TAG (SP), legyetek szíves használni!*
[Cyberpunk 2077 screenshot & érdekességek topic]
________________________________________
Magyar Discord Szerver

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) kwzatz válasza FoxiestFox (#1400) üzenetére


kwzatz
őstag

Steam Summer Sale. Választasz egy csapatot, és minden nap "gyorsítasz" egyet. A steames kívánságlistán pedig rangsorba állítod azt a 3 játékot, amit a legjobban szeretnél. Ha kisorsolnak, a legfelsőt megkapod.

(#1402) FoxiestFox válasza kwzatz (#1401) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Kösz.

(#1404) Cifu válasza duvi (#1403) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Kicsit bővebben, a lengyel eredetiből:

-Nagyon erős az elővételek száma, többek között a kínai piacon is.
-Összesen öt fejlesztői csoport van, ebből egy a Gwent online kártyás játékkal foglalkozik, egy másik egy még be nem jelentett mobiltelefonos játékot fejlesztet, egy csapat fejleszti a Cyberpunk 2077-et, egy másik, cirka 40 fős csapat a CP2077-hez szánt multi-player játékmódot, az utolsó egy még nem bejelentett, de a Cyberpunk-hoz kapcsolódó játékot takar, ami szintén AAA kategóriás játék lesz, és 2021 körül jelenhet meg.
-A The Witcher 3 esetében az eladott játékmennyiség 31% volt PC-s, a többi konzolverzió volt. Arra számítanak, hogy ez most még inkább a konzolok felé billen.
-A The Witcher 3 esetében cirka 30% volt az összes eladásból az előrendelés. Most arra számítanak, hogy a CP2077 esetében ez 40-50% körül lesz.
-A Colonge-ban augusztus elején megrendezésre kerülő Gamescon-on ugyan az a játékdemó lesz bemutatva, mint az E3-on. A bemutató megrendezése is azonos lesz, vagyis zárt ajtók mögött tekinthetik meg a Gamescon-t meglátogatók.
-A Seattle-ben augusztus végén megrendezésre kerülő PAX West-en a nagyközönségnek egy új videót mutatnak be (az nem derül ki ebből egyértelműen, hogy az E3/Gamescon féle játékdemóról lesz szó, avagy egy teljesen új anyagról).
-A jövő év elején fognak szépen lassan egyre több információt megosztani a játékról, és várhatóan a játékbemutatókat író (játszó) újságírók / bloggerek / vloggerek is ez után kapnak lehetőséget a játék kipróbálására.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1405) Vesa válasza Cifu (#1404) üzenetére


Vesa
Topikgazda

"Arra számítanak, hogy ez most még inkább a konzolok felé billen."

Remélem, ez nem jelenti majd azt, hogy a PC-s irányítás rovására megy!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1406) oriic válasza Cifu (#1404) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

"-Összesen öt fejlesztői csoport van, ebből egy a Gwent online kártyás játékkal foglalkozik, egy másik egy még be nem jelentett mobiltelefonos játékot fejlesztet, egy csapat fejleszti a Cyberpunk 2077-et, egy másik, cirka 40 fős csapat a CP2077-hez szánt multi-player játékmódot, az utolsó egy még nem bejelentett, de a Cyberpunk-hoz kapcsolódó játékot takar, ami szintén AAA kategóriás játék lesz, és 2021 körül jelenhet meg."

Sikerült pár oldalnak (Magyarnak is) lehozni azt hogy három különböző Cyberpunk játék készül náluk... -.-"

Live-Die-Respawn

(#1407) Mr.Csizmás válasza oriic (#1406) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a legtöbb oldal már a mrboss(dick)ftw szintű clickbait címadás és nulla kontent felé konvergál, 2 mondatnyi hírt előadnak 2 bekezdésben felhígítva.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1408) alratar


alratar
addikt

[link]

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#1409) duvi


duvi
nagyúr

Egy kis zúzás :) Chippin’ In by SAMURAI

(#1410) sittes79 válasza duvi (#1409) üzenetére


sittes79
addikt

comment video alatt: :DDD

"When your game is already game of the year but you also want to win the category "Best Soundtrack""

[ Szerkesztve ]

(#1411) Xaels válasza duvi (#1409) üzenetére


Xaels
félisten

Kicsit olyan Beastie Boys-os, de nem rossz.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#1412) Cifu válasza duvi (#1409) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Érdemes megjegyezni, hogy ez már egy második (sokadik?) verzió. Egy másik verziót lehetett hallani a tavalyi gameplay demo videó végén. De nem tetszett nekik annyira, és közben jött az együttműködés a Refuseddel.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1413) Fitzgerald válasza duvi (#1409) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Nem zúzás ez, lekvár gatyametál. De jópofa.

(#1414) .LnB válasza oriic (#1406) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

És a gamestar.hu még most is tudott csavarni egyet rajta. Igaz most már azért ők is közelebb állnak a valósághoz mint legutóbb. :D <Nem vagyok hajlandó linkelni arról a retek oldalról>

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#1415) Cifu


Cifu
Topikgazda

Úgytűnik a Gamepro magazin exkluzív képe:

https://i.redd.it/nkwooexkh3831.png

A szeméttelep bal oldalán a figura talán Morgan Blackhand lehet, egy profi Szoló a CP2020-ból.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1416) Cifu


Cifu
Topikgazda

Podcast Lilayah-val, az érdekesebb újdonságok:

-A szintezésnél a képességeket (skills) lehet fejleszteni, de ezek maximális értékét a hozzájuk kapcsolódó tulajdonság (stats) határozza meg. A maximális fegyverhasználat (gunplay) például a reflexek értékhez van kötve.

-Áttételesen szó van arról, hogy lesz egy "custom" rádiócsatorna, ahol a saját magunk által "feltöltött" zeneszámokat tudjuk majd hallgatni.

-A karakteralkotó része a játéknak még nincs kész.

-A főnökök elleni harc (Boss fights) opcionális, megkerülhető lesz lopakodással / hackeléssel / alternatív húzásokkal.

-Az 'Agytánc' Braindance kiemelt szerepet játszik a játékban, és lesz néhány "csúcs módja".

Mi az a Braindance ?

A Braindance egy továbbfejlesztett virtuális valóság, amely nem csak a látásra és a hallásra, de a teljes érzéktartományra hathat. Többé-kevésbé analógnak tekinthető a mai TV-vel, csak ugyebár intenzívebb: teljes egészében át lehet élni azt, amit a felvételt rögzítő személy megtapasztalt. A Braindance az eredeti CP2020-ban elég drága mulatság volt, ott inkább direkt BD bárok vagy dedikált BD motelek nyújtottak a BD megtapasztalásához szükséges 'Fekete Dobozokat' (Black Box).

A BD alkalmazása könnyen kitalálható - a legkülönfélébb pornográfiától kezdve a celebek bőrébe bújásán át a legszélsőségesebb extrém sportok megtapasztalásáig bármire. Ugyanakkor a képzésben is általánosan használt, például a cégek az alkalmazottak betanításához általánosan használják a BD-t.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1417) Cifu


Cifu
Topikgazda

Csak két kisebb hír:

-Az PC digitális előrendelések harmadát a GOG.com-on tették meg.
-A 2018-as és 2019-es E3 demót futtató gép specifikációi alapján felmerült gépigényre vonatkozó aggodalmakra Alvin Liu azt reagálta, hogy nem kell aggódni, mert a RED Engine nagyon jól skálázható. Először is a fejlesztésnél a konzolokat tekintik az elsődleges platformnak, és nagyon jól néz ki a jelenlegi generáción. Nyilván, ha egy 2000 dolláros PC-t építesz, akkor a játék még jobban fog kinézni azon, de nagyon jól fog futni a konzolokon és a belépő szintű PC-ken is.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1418) .LnB válasza Cifu (#1417) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Még mindig írod a cikket? Látom még nem készült el. :) Főoldalas lesz?

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#1419) Cifu válasza .LnB (#1418) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Egyhamar nem fog kikerülni.
Igazából pont az az egyik gondom, hogy mikorra is készüljek el vele. A CP2020-ról lehet írni, de a CP2077-ről keveset, mert egyszerűen nincs info.
Most az az elképzelésem, hogy megvárom a CP Red-et, elviekben az lesz a "hivatalos" átvezetés a CP2020 és a CP2077 között. Vagyis szeptember magasságában készülhet el a cikk. Elméletben.
Aztán jövőre készül egy 2.0-ás verzió a megjelenés előtt...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1420) .LnB válasza Cifu (#1419) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Értelek. Jó, én várom, nameg nagy szükségem is lesz rá. :) Biztos valamilyen szinten tanulható lesz a lore, a játékból is, de jó lenne némi ismerettel nekiállni majd.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#1421) Cifu válasza .LnB (#1420) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Yepp, azon vagyok, hogy érthető és olvasmányos formába öntsem azt, a gondom annyi, hogy az viszont kavarás lesz, ha a CP2020 lore-t felkaparom valahogyan, majd kiderül, hogy (megint) változtatnak rajta. :DDD

Igazából az is egy vakrepülés, hogy a CP Red mennyire lesz mérvadó a CP2020 és a CP2077 közötti időszak terén. Ugyebár a CP2077 hátterének kialakításához konzultánsnak igénybe vették Pondsmith-et, de Liliayah szerint kb. 75%-ban a CDPR határozta meg a világot, és Pondsmith inkább csak véleményezte azokat. Ez már önmagában is elég komoly "kés" Pondsmith hátába, hiszen a korábbi interjúkból és videókból én azt hittem, hogy mélyebben vesz részt a fejlesztésben. Figyelembe véve Liliayah általános diplomatikusságát, élek a gyanúval, hogy a valós helyzet inkább 90-10 százalék körüli...

Ez csak azért érdekes tényező, mert itt elég komoly logikai bukfenceket kell megmagyarázni. A CP2020 és a CP2077 között 57 év tellik el elviekben, első ránézésre viszont mintha helybentopizna a világ, és a 2077-es dátum csak azért kell, hogy ne legyenek nevetség tárgyai a fikcionális világ és a valóság közötti különbségek. A CP2013 és a CP2020 anno hozzávetőleg 15-20 évvel "előre" helyezte a jövőbe a kiberpunk valóságot. Ha innen nézzük, akkor iszonyatos fejlődés volt ebben a 15-20 évben. A CP2020 és a CP2077 között viszont alig van különbség. A CP2077-ben ugyan azok a technológiák, ugyan azok a kiberverek köszönnek vissza, amik már a CP2020-ban is megvoltak. Sőt, még a cégek is ugyanazok. Mai szemmel mennyire reális, hogy a csúcson amerikai, európai és japán cégek ülnek, kínai meg sehol?

Van egy olyan félelmem, mely szerint a CP2077 valójában inkább tekinthető egy CP rebootnak, mint egy valódi "folytatásnak". Jó poénok az olyan kiszólások, mint hogy a Samurai együttes "klasszikusnak" van tekintve, de lehet, hogy a "valódi" CP2020 lore inkább csak összezavar, nem pedig megmagyaráz.

Egy példa: a CP2020-ban van egy szlengszótár, ezt majdnem egy-az-egyben beleraktam a logout írásba. De a videókat végignézve egy csomó olyan szleng jelent meg, ami átfed vagy éppen lecserél eredeti CP2020-as változatot. Ami kiütötte a szemem, az a 'corpo' és 'corpo rat', az előbbi cégest, az utóbbi céges patkányt jelent ugye. Na most a CP2020-ban ez inkább Shaikujin (Saikudzsin, szó szerint "Becsületes Polgár") volt, mert Pondsmith inkább átvette az akkor alkalmazott japán szlenget, és azt ültette be a CP-be.

Most van egy kétoldalas szleng-szótár az írásban, de lehet, hogy tök felesleges, mert a játékban semmi, de semmi haszna nem lesz...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1422) Cifu


Cifu
Topikgazda

Frissült a CP2077 Cosplay-verseny oldala. Alapjában véve csak a szabályokat tették elérhetővé és tisztázták az alapokat (pl. az offline versenyek döntőseinek utazási- és szállásköltségeit a CDPR fogja fizetni). Meg nekiálltak a főbb karakterek cosplay-útmutatásával, kezdetnek V női és férfi változatával...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1423) Cifu


Cifu
Topikgazda

Paul-Leonard Morgan csatlakozott a CP2077 zeneszerzői csapatához, őt például a Dredd (2012) c. mozifilm zenéiből lehet ismerni (MegaCity One @ Youtube). A számítógépes zeneszerzői pályafutása se most kezdődött, Battlefield: Hardline vagy a Dawn of War 3 is az ő zenéit tartalmazza.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1424) kwzatz válasza Cifu (#1423) üzenetére


kwzatz
őstag

Divat volt szidni a Dawn of War 3-at, de én élveztem a kampányát. Amivel szemben viszont nem nagyon láttam negatív kritikát az a zenéje volt, mert hát nagyon jó. A Unite the Wayfarers, Swordwind és az Arrival of the Blood Ravens trackeket tudom ajánlani "kipróbálásra".

(#1425) Vesa válasza kwzatz (#1424) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Úgy látom -hallom-, főleg elektronikus zenében utazik ami hasznos lenne ide, bár nekem eléggé egykaptafának tűnnek a zenéi, már amit eddig hallottam. Annyira nem izgat egyébként, főleg, ha lesz custom track lehetőség, akkor úgyis beteszek egy adagot a saját zenei válogatásomból...

A tudomány a valóság költészete!

(#1426) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Hali!

Előrendeltem a gyűjtői kiadást Konzolvilágból. Ki fizettem a 10k HUF foglalót. Ezután kaptam levélben egy kódot. Azzal mit kell csinálni?

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#1427) Cifu válasza Ra's al Ghul (#1426) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Egy hülye kérdés: miért nem a Konzolvilág ügyfélszolgálatát ( rendeles@konzolvilag.hu ) kérdezed meg?

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1428) Executioner válasza Ra's al Ghul (#1426) üzenetére


Executioner
tag

Szia,

Semmit nem kell tenned. Ha megnézed az előrendelésed akkor láthatod, hogy már levonták a 10 ezret az árából!

Exec

(#1429) tomazin válasza Cifu (#1427) üzenetére


tomazin
veterán

mert ott rávilágítanának, hogy leírták az emailben is amiben a kód volt ;]

(#1430) Šolaire válasza Ra's al Ghul (#1426) üzenetére


Šolaire
veterán

Gondolom levonják az árából. Kód ahoz kell hogy tudd igazolni ha kell de da az accoddal lépsz be mikor megveszed majd szerintem semmi dolgod nem lesz vele.

“Praise The Sun” \[T]/

(#1431) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Azért az szomorú - elnézést a Cbyerpunk 2077 fanboy-októl és a tehetősebbektől, akiknek nem nagy kiadás az a cirka 72K egyetlen játékért -, hogy idáig jutottunk, miszerint lassan tényleg egy komplett gép árát elkérik egy nyavalyás programért. Ami ráadásul GOG-os lesz, vagyis DRM nélkül jelenik meg, azaz másnap már mindenki letöltheti ingyen a nagyobb torrentoldalakról, és lényegében aki fizet érte, az csak a fizikai extrákért ad annyi pénzt, amiből egy komplett gépet össze lehetne rakni.

Komolyan, lassan már ahhoz is kölcsönt kell felvennünk, hogy megvehessünk egy játékot? :F :(((

Ne értsetek félre, nem bántásból írom, én is megveszem a normál kiadást, mert ha valaki, akkor a CD Projekt megérdemli a támogatást, viszont amit manapság a kiadók művelnek, az lassan a pofátlanság határát súrolja. Nemrég még 12K-ért mindenféle extrával megpakolt gyűjtői kiadásokat vehettünk a játékokból, az utóbbi pár évben meg akkora emelkedésbe kezdtek az árak, hogy szinte félévente bukkan fel olyan, ami láttán csak annyit mond az egyszeri játékos, hogy: WTF???

Ma már a legsilányabb kiadásokat is aranyáron adják, egy szimpla DVD-tokban, még lemez sincs benne, sőt, környezetvédelmi okokra hivatkozva még kézikönyv sem, csak egy darab papírlap, rajta egy aktiválókód, oszt csókolom. És ezekért simán elkérnek alaphangon 20K-t, és ebben ugye még nincs egyetlen DLC sem, amikért később még pluszban elkérnek ugyanannyit, mint magáért a játékért.

Még egyszer elnézést, de tényleg dühítő, hogy milyen anyagias lett ez a világ... :(((

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1432) Fitzgerald válasza Vistaboy (#1431) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Az a "nemrég" az nem tudom mikor volt, amikor 12 rongyért mindenféle extrával megpakolt gyűjtői kiadást vehettél különféle játékokból...mondasz pár példát? Mert nekem konkrétan nincs ilyen emlékem az elmúlt 15 évből...

Szerk. Jobban belegondolva, még azelőttről sincs...

[ Szerkesztve ]

(#1433) Cifu válasza Vistaboy (#1431) üzenetére


Cifu
Topikgazda

A 72 ezer forint a gyűjtői kiadás. Ezek mindig ilyenek, tele vannak könyvekkel, plakátokkal, matricákkal, van bennük egy modell, papírtérkép, stb.

Szóval ez ilyen szempontból nem igazán mérvadó.

Az alapjáték ára teljesen átlagos...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1434) Vistaboy válasza Fitzgerald (#1432) üzenetére


Vistaboy
veterán

Pedig nem kell messzire menni, 2013-ban a Tomb Raider Reboot-ból a Survival Edition 12K volt, és pólótól kezdve a fémtokon át minden volt benne, poszter, mobiltartó és hasonlók.

A teljesség kedvéért linkelem az akkori hsz-emet, ebben vannak árak. A CE már akkor is 20K környéke volt, viszont nem sokkal olcsóbban vehettél Survival Edition-t, amihez szinte ugyanazt kaptad, leszámítva a figurát és a díszdobozt. Manapság meg van két kiadás, egyik lecsupaszított, 20K körül, a fullextrás meg minimum 40K, de inkább több. Középút nincs...

(#1433) Cifu: Igen, az alapjáték ára átlagos, mai szemmel nézve még olcsó is, hiszen 17K-t még olyanokért is elkérnek, ami a Cyberpunk 2077-nek a nyomába sem ér... Nem is az miatt húztam fel kicsit magam, de ez a 70K szíven ütött, akármennyire szeretem a CD Projektet és akármennyire várom a Cyberpunk 2077-et, ezt azért már nem tudom lenyelni.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1435) Vistaboy válasza Vistaboy (#1434) üzenetére


Vistaboy
veterán

Mondjuk, ha havonta megkeresnék legalább egy fél misit, akkor engem sem érdekelne... :P

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#1436) oriic válasza Vistaboy (#1435) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

A játékok hosszú évek óta ugyanannyiba kerülnek (többnyire a gyűjtői változatok is), a gond az, hogy Magyarországon élsz és magyar fizetésed van... De ez itt nagyon off már.

[ Szerkesztve ]

Live-Die-Respawn

(#1437) Fitzgerald válasza Vistaboy (#1434) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Ja, hát steelbook, matrica, poszter, stb. már a BioShock Infinite-hez is volt 6 éve 9000-ért, de az nem über mega collector's edition volt. Itt azért elég sok minden van a collector's-ban, csak a Cyberpunk 2020 alapkönyv 30 dollár, és akkor mellé még lesz egy csomó minden.

[ Szerkesztve ]

(#1438) tomazin válasza Vistaboy (#1434) üzenetére


tomazin
veterán

Tenyleg lehetetlen mindenkinek megfelelni. A cdpr pont azert adott ki ket kiadast, hogy az emberekbek ne kelljen kulon cikkeket es videokat nezni, h a 6kiadasbol melyik best value, ugyanis jelenleg ez a milking strategy.
Az meg,h ki engedheti meg maganak a ce-t...olyan mintha azon sirnek,h nem tudok gucci taskat venni.

(#1439) Mr.Csizmás válasza Vistaboy (#1431) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

lényeg hogy te, én, mi támogatjuk a megvásárlással. :K

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1440) k-adi válasza Vistaboy (#1431) üzenetére


k-adi
nagyúr

1. eladod ebayen dupla annyiért
2. 2-3-4 havi fizuból kijön simán, főleg úgy hogy az utóbbi évben alig van olyan game ami megéri az árát..

viszont a drm mentesség tényleg nagy lol..

a lényeg az, hogy te "támogatod" őket. :) nyugtasson ez, más ugyse fog

(#1441) kwzatz válasza Vistaboy (#1431) üzenetére


kwzatz
őstag

Cyberpunk Editions

Nem tudom, miért nem írja neked le senki, hogy itt az alap változatban több cucc van, mint máshol a Deluxe/Extra változatokban.
Case with game discs, case with game code and soundtrack CDs, reversible cover, world compendium detailing the game's setting and lore (ez egy kézikönyvnek tűnik), postcards from the Night City, map of Night City, stickers, plusz digitális cuccok (art booklet, Cyberpunk 2020 sourcebook stb.)

A gyűjtői azért olyan drága, mert pluszban van egy 25 cm-es szobor, hardcover art book, meg még néhány apró egyéb extra. Nem a programért kérik el a 72 ezer Ft-ot, hanem ezekért a pluszokért, ami a legkevésbé sem kötelező. 17.890 Ft az alapjáték a fenti pluszokkal, ami szerintem pont szemben áll azzal a tendenciával, amit sérelmezel ("Ma már a legsilányabb kiadásokat is aranyáron adják, egy szimpla DVD-tokban, még lemez sincs benne, sőt, környezetvédelmi okokra hivatkozva még kézikönyv sem..."). Nem olcsó persze így sem, de egyrészt ez az a cég, aminél tudom, hogy megérdemlik, másrészt ha 100 órára szórakoztat (aminél többre is van esély bőven), akkor 180 Ft/óra. Érdemes összehasonlítani egy mozijeggyel.

A világ meg mindig is anyagias volt. :D Kölcsönt meg lehetőleg semmire ne vegyél fel. :D

[ Szerkesztve ]

(#1442) Cifu


Cifu
Topikgazda

Mateusz Tomaszkiewicz interjú.

-A Kenau Reeves történet úgy nézett ki, hogy 2018 tavaszán felvették Reeves managementjével a kapcsolatot, majd megszerveztek egy találkozót. Ezen bemutatták a CP2077 demó verzióját, majd megbeszélték, hogy mit szeretnének a színésztől. Reeves-nek bejött a demó és még eddig nem volt része egy ilyen szintű virtuális karakter megvalósításában, így kihívásként élte meg a dolgot, ezért mondott igent.

-A CDPR tudatosan titokban tartotta a dolgot, gyakorlatilag a cégen belül is csak a mozgás-rögzítés (motion capture) és a hangrögzítő csapat tudott róla a vezetőségen túl, illetve néhány kiválasztott küldetés-tervező. Az egész céget végül egy közvetlenül nekik szóló videó-üzenetben világosította fel Reeves maga.

-Silverhand karaktere körül forog a fő történetszál, a virtuális személyiség ("hologram", ahogy sok helyen hivatkoznak rá), amivel a 2019-es demóban is találkozhattunk a legkülönfélébb helyzetekben jelenhet meg, néha csak különféle témákról lehet beszélgetni és vitatkozni vele. Ezek a beszélgetések befolyásolják a hozzá kapcsolódó viszonyunkat, és ezzel az egész történet kimenetelét is.

-Nem lesz olyan "hirdetőtábla", mint a The Witcher 3 esetében, hanem inkább a kapcsolatok és a Fixerek (mint Dex) határozzák meg a kapható küldetéseket, illetve persze bele is keveredhetünk küldetésszálakba (ahogy a The Witcher 3 esetében is volt rá példa).

-Említi, hogy a mellékküldetések egy része direkt olyan, hogy csak elszórt nyomokra támaszkodhatunk, de itt nem a Witcher-érzékekre kell hagyatkozzunk, hanem a Kiroshi-optikákra (a műszemünkre).

-A Samurai és Silverhand a CP2020-ból "érkezik", de senki sem tudja, mi történt Silverhand-al. Állítólag meghalt, de sokak szerint még mindig él (Tomaszkiewicz úgy fogalmaz, kicsit olyan, mint az Elvis-jelenség). Ugyanakkor a Samurai együttes más tagjaival is lehetőségünk lesz személyesen találkozni.

Akkor egy kicsit lopok a félkész felvezető cikkből, a Samurai együttes tagjai:

Johnny Silverhand (énekes, gitáros)
Kerry Eurodyne (énekes, gitáros)
Denny (dobos)
Nancy (billentyűs)
Henry (basszusgitáros)

Hozzá kell tegyem, hogy a Lore szerint a Samurai 2008-ban feloszlott, miután Nancy kidobta egy 83. emeleti szobából az erőszakos férjét. Az ablakon keresztül.
7 hónap börtönt kapott, emiatt oszlott gyakorlatilag fel az együttes. Silverhand és Eurodyne külön-külön szólókarrierbe kezdett, Henry az agyi csatlakozó (interface) kifejlesztésében vett részt (és megsütötte az agyát közben, de túlélte, noha a tudatát újra kellett építenie), míg Denny a Mastermind nevű együttesben zenélt tovább. Nancy később a Network 54.-nél dolgozott, mint bemondónő, Bes Isis néven.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1443) Vesa válasza Vistaboy (#1431) üzenetére


Vesa
Topikgazda

"Komolyan, lassan már ahhoz is kölcsönt kell felvennünk, hogy megvehessünk egy játékot? "

Esetleg ha utánanéznél, mennyibe kerül egy ilyen szintű játékot összerakni, akkor közelebb kerülnél a válaszhoz! Ez már nem a tetris szint, amit egy ember fél délután összedob ha éppen ráér. Nem minden program kerül ennyibe, a kisebb címek, melyeknek lényegesen kevesebb a fejlesztési költsége, pár ezresért megvehető. Nem kötelező azonnal megvenni, várhatsz is 1-2 évet, és akkor negyedáron hozzájuthatsz!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1444) k-adi válasza Vesa (#1443) üzenetére


k-adi
nagyúr

nem kell kölcsön, max. a CE-hez :D szóval ne sírjátok tele a topikot pls

(#1445) Vesa válasza k-adi (#1444) üzenetére


Vesa
Topikgazda

??? Valamit nem értettél meg...

A tudomány a valóság költészete!

(#1446) Cifu válasza Vesa (#1445) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Vistaboy a gyűjtői kiadás árán akadt ki...

De most már tényleg unalmas ez a gittrágás, engedjétek már el a témát... :U

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1447) #09990144


#09990144
törölt tag

2020 április 21-én érkezik a World of Cyberpunk 2077 a Dark Horse kiadásában.

(#1448) tomazin válasza #09990144 (#1447) üzenetére


tomazin
veterán

Ezt nem teljesen értem, hogy mi itt a cél (tudom $). Aki azt szeretné, hogy úgy csöppenjen a világba, hogy kicsit képben van, az már előtte nekilát olvasni. (emiatt a mondat miatt vagyok kicsit nagyra nyitott szemekkel: that transports readers to the futuristic megalopolis of Night City)

(#1449) Cifu válasza tomazin (#1448) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Ezt én sem igazán értem. Pláne, hogy a CDPR azt ígérte, hogy a Lore-t a játék megjelenése előtt szép fokozaton bemutatják. Szóval kissé értetlenül állok előtte.

Valahol ez olyasmi lehet, mint a játék-végigjátszások - nyomtatott könyv formájában... :)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1450) .LnB válasza Cifu (#1449) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Szép lassan bemutatják, ilyen formában. :) Ez is egy megoldás, csak nem ingyenes.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.