Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu


__________________________________________________________
*A Topicban működik a Spoiler TAG (SP), legyetek szíves használni!*
[Cyberpunk 2077 screenshot & érdekességek topic]
________________________________________
Magyar Discord Szerver

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) Vesa válasza Cifu (#1900) üzenetére


Vesa
Topikgazda

A DeusEx áll legközelebb valóban (sikeres is a széria), a Mass Effect nem nyílt világú (a bukott Andromédát leszámítva), a Fallout meg inkább egy zombis (post apocalyptic) RPG, a sci-fi/tech elemek ott csak a kíséretet adják.

Olyan viszont tudtommal nincs, ami egy Skyrim vagy Witcher típusú/szintű RPG játékot tenne scifi környezetbe. 20 éve állok értetlenül azelőtt, miért nem mozdult erre rá egyetlen nagy fejlesztő sem. Bár most kijött valami Outer Worlds című játék amiről jókat írnak, a CP-hez nyilván nem mérhető de addig amíg az megérkezik, lehet, hogy elüthető vele az idő.

A tudomány a valóság költészete!

(#1902) GypsFulvus2 válasza Vesa (#1901) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Érdekes lesz megfigyelni, hogyan alakulnak majd az eladások az egymás ellen ható tényezők hatására:
A játékpiacon az RPG-k rajongótábora kisebb, míg a könyves piacon (számomra is meglepő módon) a fantasy téma tábora - így az eladások is - 2-3x nagyobbak, mint a "klasszikus" sci-fi könyveké.

Az fp nézet miatt ment a sírás - dacára annak, hogy a fantasy RPG-k között is bőven akad ilyen nézetű játék - ugyanakkor az fps "lövöldözős" játékok rajongótábora sokkal nagyobb a tp-nél.

A témaválasztás szerintem igen jól lett időzítve - a Deus Ex játékok viszonylagos sikere is jelzi, hogy egy hosszabb hullámvölgy után megint felfutóban van az érdeklődés a Cyberpunk - Steampunk iránt. Ez ráadásul nem "klasszikus" sci-fi, nem idegen bolygókon játszódik, így az érdeklődők köre szélesebb lehet. Van olyan ismerősöm aki elvből nem olvas klasszikus sci-fi-t, idegenkedik tőle, hiába győzködöm, hogy Dan Simmons, vagy éppen Lem könyvei általános esztétikai szempontból is a "magas irodalom" kategóriájába tartoznak. Az ilyen embereket egy Földön játszódó disztópikus világgal még meg lehet szólítani.

A Hype sokkal felfokozottabb, mint a Witcher 3 előtt. Intenzitása részben annak is köszönhető, hogy a rajongók nagyon bíznak ebben a stúdióban - mivel eddig rászolgált a bizalomra. Mostanra sikeresen felépült egy CD-Project brand. Az első játékuk kis pénzből készült és PC only volt - ez ahhoz volt elegendő, hogy felkerüljenek a térképre, és sokan rácsodálkoztak, hogy "jé, ez egész jó". A második résszel vált a cég ismertté a konzolosok előtt is és annak a kitűnő minősége alapozta meg a 3. rész átütő sikerét. A harmadik résszel pedig bekerültek a "nagy játékosok" közé. Most bizonyítani akarják, hogy nem csak egy témában jók, tovább akarnak lépni Geralt kalandjain. Ennél jobb időpontot nem is választhattak volna, szerintem.

Off:
"Olyan viszont tudtommal nincs, ami egy Skyrim vagy Witcher típusú/szintű RPG játékot tenne scifi környezetbe"

Az Outer Worlds az Obsidian munkája. Ez a cég szerintem sok szempontból átvette az elqrvuló Bioware helyét. Kis pénzből készült, a grafikája nem hasít, vannak technikai problémái, de hangulata nagyon ott van - tudom ajánlani. A Fallout New Vegas és a Mass Effect első részének szerelemgyermekeként képzeld el.

Van egy játék, ami nekem nagyon tetszett, a Piranha Bytes munkája (egy még kisebb, 30 fős csapat, a Gothic szériáról ismert), az ELEX. Ez olyan, mintha a Fallout és a Gothic szentségtelen nászában született volna. :) Én 100 órát raktam bele, erősen ajánlom kipróbálásra (neked, de nem a mai "átlagos" játékosoknak, mert ez inkább "régi-vágású" gamereknek való). [Itt írtam róla] bővebben. A GOG-on gyakran akciózzák

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#1903) kwzatz válasza GypsFulvus2 (#1902) üzenetére


kwzatz
őstag

"a Deus Ex játékok viszonylagos sikere is jelzi"
Olyan sikeres volt a Mankind Divided, hogy jegelték a sorozatot, a játékot meg 3$-ért dobálják.

A Prey az egyik legjobb sci-fi játék, alapvetően FPS, RPG elemekkel. Talán(!) mérsékelt sikernek lehet mondani, de úgy tudom, hogy nem voltak olyan jók az eladások.
Sci-fit, ahogy írtad, sokkal kevesebb ember olvas, mint fantasy-t.
A filmek sem annyira sikeresek (a Star Warson kívül, de hát az meg... :D ) , elég a Blade Runner: 2049 bukójára gondolni. Pedig azért bejáratott név, hozzádobtak egy Ryan Goslingot is, még csak rossz sem lett (szerintem annyira jó sem azért...), kevés volt.

Vesa:
"Ez önmagában is hatalmas piaci rést tolt ki, nem beszelve a fiatalabb generációk nagyobb rajongását a tech. műfajok iránt."
Az, hogy facebookoznak, instagramoznak, Fortnite-oznak és megvetetik a legújabb iPhone-t, még nem jelenti azt, hogy a sci-fi is érdekli őket. Kíváncsi lennék, hogy a 20 év alattiak hány százaléka olvasott el életében egyetlen sci-fi könyvet is. Tekintve, hogy alapvetően olvasni sem olvas szinte senki, meglepődnék, ha 5% felett lenne az arány.

Még egy adat: A teljes Mass Effect szériából nem fogyott 20 millió példány az évek folyamán. :D
Ahogy írtam, sikeres játék lesz, a 20 millió meg az első évben szerintem totálisan esélytelen.

[ Szerkesztve ]

(#1904) GypsFulvus2 válasza kwzatz (#1903) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Amit lehetséges elbaltázni, azt a MD esetében elbaltázták. Csonka történet, komoly technikai hiányosságok, mikrotranzakció a single player játékban stb stb. Az viszont, hogy egyáltalán megjelent, a HR sikerének köszönhető.

A Prey nekem kimaradt. Nem szeretem az ijesztgetős horrort, filmben sem.

Amúgy meg röhejesek ezek az elvárások. Emlékszem, pár éve az Apple rekord profitot ért el, mégis estek a részvényei, mert a "szakértők" 2%-al még magasabb rekordprofitot jeleztek előre. Tartok tőle, hogy ez lesz itt is. Hype az egekben, irreális anyagi elvárások, aztán ha "csak" egy nagyon jó játék lesz, de nem világmegváltó, meg 20 helyett 16 misit hoz össze 1 év alatt, akkor majd jól lehúzzák, hogy mennyire elmaradt az elvárásoktól...

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#1905) kwzatz válasza GypsFulvus2 (#1904) üzenetére


kwzatz
őstag

Persze, voltak gondok az MD-vel, de a felsoroltak mindegyike jelen van az összes nagy cég összes hulladék nagy címében, ott nem számít, viszik mint a cukrot (azokból is nehezen jön össze az 1 év alatt 20 millió amúgy :D ). Egy sci-fiben számít, mert ha szuper, akkor sem fogy annyira. Kíváncsi lennék, hogy miből adtak el egyáltalán ennyit az első évben.
A Prey-re a horrort még rá lehet húzni, de nem ijesztgetős (max. az első néhány mimic), összességében inkább egy intelligens sci-finek mondanám és az egyik kedvenc játékom az elmúlt évekből.

Nem hiszem, hogy a CDPR amúgy ennyit várna el, sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy közel sem. Inkább az meglepő, hogy az elemző ennyire nincs képben. Némelyik Call of Duty-ból nem adnak el 20 milliót. Vagy elképesztően tud valamit, vagy fogalma sincs és beszél a levegőbe. :D

[ Szerkesztve ]

(#1906) Vesa válasza GypsFulvus2 (#1902) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Gyakorlatilag mindenben egyetértek, Lem könyvei pedig nagyobbrészt valóban zseniálisak!

ELEX-el szemezgetek már egy ideje, korábban behúztam már gőzön is, de még nem játszottam vele de ki fogom próbálni, köszönöm a tanácsot!

kwzatz
Igen, sok igazság van abban amit mondasz, valóban nem kérdés, hogy a fantasy sikeresebb, de a kínálat is jóval nagyobb ott, tehát forgácsolódhat a kereslet. A Sci-Fi is képes azért tömegeket megmozgatni, a StarGate SG-1 pl. 10 évadot ért meg, ami még egy sitcom-tól is szép teljesítmény lenne, pedig azokat a fél világ nézi. Star Trek szériának szintén voltak sikeres időszakai (meg bukásai is persze), fimek között az Interstellar is tartolt a maga módján, de az Arrival is kiváló darab volt.

Játékoknál pedig elképesztő hype alakult ki a No man's Sky-nál (más kérdés, hogy belefutottak a falba), és gyakorlatilag soha sehol nem látott mértékű anyagi és erkölcsi támogatásban részesül a Star Citizen is, ami dedikált sci-fi játék lesz. Ebből azért minimum az a tény levonható, hogy fizetőképes kereslet van a műfaj iránt.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1907) kwzatz válasza Vesa (#1906) üzenetére


kwzatz
őstag

"Ebből azért minimum az a tény levonható, hogy fizetőképes kereslet van a műfaj iránt."

Persze ez biztos, ezt nem is vitatom. Én csak az "1 év alatt 20 millió példányos" keresletet nem hiszem el.

(#1908) Vesa válasza kwzatz (#1907) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Az számomra is erős túlzásnak tűnik!

A tudomány a valóság költészete!

(#1909) aAron_ válasza sittes79 (#1896) üzenetére


aAron_
őstag

Elmúlt 1 évben 75%-ot emelkedett CDPR részvény árfolyama. Nem csak a rajongói, hanem a befektetői várakozások is hatalmasak.

[ Szerkesztve ]

What is your ikigai?

(#1910) k-adi válasza aAron_ (#1909) üzenetére


k-adi
nagyúr

csak aztán nehogy kopp legyen

(#1911) - = Zk = - válasza k-adi (#1910) üzenetére


- = Zk = -
félisten

Witcher széria?!... ;)

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#1912) FoxiestFox válasza - = Zk = - (#1911) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Overrated as fuck

(#1913) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Á, ebből nem lehet kopp. Ők is tudják hogy irgalmatlan elvárásoknak kell megfelelniük, ha nem érzik száz százalékosnak a játékot, szerintem inkább csúsztatják majd a megjelenést mint hogy szart adjanak ki a kezeik közül.

(#1914) Hokunda válasza FoxiestFox (#1912) üzenetére


Hokunda
aktív tag

Mi ez a folyamatos butthurtöd a Witcher iránt?

(#1915) FoxiestFox válasza Hokunda (#1914) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Egyszerűen unom.
Fsom torkon már a Witchert a CP topikban.
Eszelős, hogy van még, aki nem unja.

Az a szint, amit a W3 tudott, ide nem lesz elég egyszerűen.
A CP projekt akkora, hogy nem CDPR szint, hanem mondjuk Rockstar szint kellene, hogy legyen.
És nem kétlem, hogy korrekt játék lesz, de annyire ne egyszerűsítsük már túl, hogy Wicserjóvót ezisjólesz.
Mert mindkét állítás igaz, csak a, tudjuk, b, le is lett írva hetvenngéyszer itt annak, aki nem tudná.

(#1916) Cifu


Cifu
Topikgazda

Eléggé csend van CP2077 fronton...

- Gyakorlatilag a Cosplay event és a különféle CON-okon való megjelenés az, ami megy és ment.
- Néhány helyen újra kapható a gyűjtői változat, meg nem erősített hírek szerint messze nagyobb az igény rá, mint előzetesen számítottak rá, és van némi ellentmondás, hogy további "újragyártás" legyen, avagy ne legyen.
- Paweł Panasiuk, a CDPR fő rendezvény-szervezője a Twitterén jelezte, hogy szabira megy egy kicsit, és megosztotta mennyire őrült időszakon van túl: 4 hónap alatt 120 000 (százhúszezer) kilométert tett meg összesen 30 repülőút alatt, és 172 órát (több, mint egy hetet) ült repülőgépen...
- Facebook selfie-effekt (értelemszerűen telefonról célszerű megnyitni): [link]
- Kijött nagy nehezen a Samurai bomber-dzseki ( férfi - női ), e kapcsán van némi felhördülés is, ugyanis ez nem azonos az E3 / GamesCon ajándék bomberrel. Az kifordítható volt például, míg ez nem az. Miután ez kiderült, az eBay-en megint elszabadultak az árak: most egy E3 / GamesCon dzseki alsó hangon közel 90, de inkább 120 ezer forint körül kapható. A CDPR Store-os ára 88 euro (cirka 30 ezer forint).

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1917) - = Zk = - válasza FoxiestFox (#1912) üzenetére


- = Zk = -
félisten

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#1918) k-adi válasza - = Zk = - (#1917) üzenetére


k-adi
nagyúr

#Wicserjóvót ezisjólesz

(#1919) FoxiestFox válasza - = Zk = - (#1917) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ultimate argument ;]

(#1920) Vesa válasza FoxiestFox (#1915) üzenetére


Vesa
Topikgazda

+ one

A tudomány a valóság költészete!

(#1921) Hokunda válasza FoxiestFox (#1915) üzenetére


Hokunda
aktív tag

Oké, csak ez nálad 4 éve tart, topik 2. hozzászólásként. Akkor meg még nem unhattad annyira a dolgot!

(#1922) Vesa


Vesa
Topikgazda

A túlzott hype-tól én is tartok. Sokszor még egy nagyon jó játék is elhasalhat emiatt, mert az emberek mindenféle alaptalan, szubjektív fantáziálásba kezdenek és olyasmit várnak, ami nem létezik. Ez egy valós probléma és sajnos független attól, mennyire jó a játék. Minden apróság, minden bug felnagyítódhat egy extrém hype után. Nekem nincs kétségem afelől, hogy a játék szuper lesz, de hogy a CDPR részvényekkel mi lesz, azt majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1923) zkxdn


zkxdn
őstag

Szerintetek mennyi annak az esélye, hogy a holnapi XO19-en mutatnak valamit a játékból? :))

(#1924) m0h0senator válasza zkxdn (#1923) üzenetére


m0h0senator
őstag

Semmi

An odyssey through the realm of consciousness.

(#1925) Cifu válasza zkxdn (#1923) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Hogy a játékból mutatnak esetleg részleteket? Erre látok esélyt.
Hogy valami komolyabb újdonságot mutatnak meg? Arra nem fogadnék nagy összegekben...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1926) zkxdn válasza Cifu (#1925) üzenetére


zkxdn
őstag

Részletek alatt mit értesz? :)
Igazából én bárminek örülnék ami újdonság...

(#1927) Cifu válasza zkxdn (#1926) üzenetére


Cifu
Topikgazda

A korábbi videó részletek. A maximum, amire számítanék, az az E3-as demo egy újabb szelete.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1928) zkxdn válasza Cifu (#1927) üzenetére


zkxdn
őstag

Szerintem se kapunk ma semmi újdonságot, max tényleg a világ körüli útra vitt gameplayből többet mutatnak meg.
Viszont egyre biztosabb vagyok abban, hogy a The Game Awardson viszont ott lesz a Cyberpunk.
1. A játék akkor 4 hónap és pár napra lesz ami egyszerre van közel de mégis távol
2. Áprilisig (ha a játékot nem tolják el) tudomásunk szerint ez lesz az egyetlen nagyobb Game Show (kivéve ha Sony vagy Micro nem tervez valamit év elejére) és ha a CDPRnak valahol még mutatnia kell pl egy story trailert vagy valami mást a nagy közönségnek akkor itt lesz a legjobb alkalom
3. Akkor már énis felhozom a múltat, hogy a The Witcher 3nak is volt 2014ben ha jól emlékszem egy story központú trailere a 2014es TGAn pedig a játék csak májusban jelent meg. Persze csúsztatásokkal

(#1929) Cifu válasza zkxdn (#1928) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Korábban azt nyilatkozták, hogy majd jövő év elején indul el egy nagyobb kampány, amiben többek között a világ hátterét mutatják be (az eddigieknél jobban).

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1930) zkxdn válasza Cifu (#1929) üzenetére


zkxdn
őstag

Ohhh ezt nem láttam/olvastam. Köszi az infót :))

(#1931) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Én jóllaktam az E3-as videóval meg a Deep Dive gameplay-el, nem is baj ha nem látok mást a játékból megjelenés előtt. Amúgy egész gyorsan telik az idő, pedig ahogy mindenki, úgy én is rohadtul várom a játékot. Már kevesebb idő van hátra megjelenésig, mint amennyi az E3 óta eltelt (hacsak nem tolják el, ami ugye mindig benne van a pakliban).

(#1932) zkxdn


zkxdn
őstag

Na csak kapunk valami kis "infót" a héten :))
Exclusive Studio Tour és Interview szóval nem jelent önmagában Gameplayt, de hátha mondanak valami érdekeset a játékról, illetve egy pár concept art/screenshot teljesen beleférhet :DD

(#1933) Fitzgerald válasza zkxdn (#1932) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Studio tour-t azt lehet nyomni a Maps-en is virtuálisan a CDPR HQ-n. mondjuk azok a 3-4 évvel ezelőtti állapotok.
Még mielőtt bármi konkrétat lehetett volna tudni a készülő Cyberpunk-ról, már voltak a játék bizonyos helyszíneiről elnevezett szobák a főhadiszálláson (lehet hogy nem csak helyszínek hanem más is, már nem emlékszem).

(#1934) zkxdn válasza Fitzgerald (#1933) üzenetére


zkxdn
őstag

Hát ez kb annyival ért fel. Nembaj azért érdekes volt :)

(#1935) Vesa


Vesa
Topikgazda

Studio Tour

A tudomány a valóság költészete!

(#1936) Cifu válasza Vesa (#1935) üzenetére


Cifu
Topikgazda

Hát nem tettem le a hajam tőle. Nem mondom, hogy rossz videó, de őszintén szólva semmit sem veszít, aki nem nézi meg...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#1937) Vesa válasza Cifu (#1936) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Én is többet vártam. :-(

A tudomány a valóság költészete!

(#1938) sirdond


sirdond
őstag

Na,azt hiszem meg is lett a méltó vetélytársa a CP2077-nek: Half-Life: Alyx.
Ez sem lesz gyenge és persze a Valve jól berakta márciusi megjelenésre.

[ Szerkesztve ]

(#1939) Vesa válasza sirdond (#1938) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ez meg honnan került elő?
Ahogy nézem, főleg VR lesz? Nem érzem konkurenciának.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1940) sirdond válasza Vesa (#1939) üzenetére


sirdond
őstag

a semmiből, szó szerint. 2016 óta fejlesztették titokban.

nem konkrét konkurencia, inkább minőségben, és a 2020-as év legjobb játéka címben.

[ Szerkesztve ]

(#1941) Carlos Padre


Carlos Padre
veterán

Nem tudom ki látta az Altered Carbon című sorozatot, de én remélem ahhoz áll majd közelebb a játék és nem az eredeti Cyberpunk-hoz, a nevével ellentétben.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1942) duvi válasza sirdond (#1938) üzenetére


duvi
nagyúr

VR only, szóval ez tuti nem lesz konkurencia.

(#1943) Carlos Padre válasza sirdond (#1938) üzenetére


Carlos Padre
veterán

VR only játékként én rétegjátéknak nevezném inkább, nem közvetlen vetélytársnak.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#1944) sittes79 válasza sirdond (#1938) üzenetére


sittes79
addikt

Rohadjnak meg, hogy ezt a vr szart tolják, inkább tolhatnanak egy rendes folytatást, azt hiszik ezzel elerik, hogy vegyek egy olyan szart 1000 eur ért. :W :W :W :W :W

[ Szerkesztve ]

(#1945) m0h0senator válasza sirdond (#1938) üzenetére


m0h0senator
őstag

Ezt kár volt ide írni.

An odyssey through the realm of consciousness.

(#1946) Mizol29 válasza m0h0senator (#1945) üzenetére


Mizol29
senior tag

Hát szerintem is.

(#1947) Kergeboci válasza sittes79 (#1944) üzenetére


Kergeboci
tag

irreleváns, de 500 euro ;]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#1948) zkxdn


zkxdn
őstag

2 új videó :))

CDPR Q3 2019 Financial Results [link]
Bringing Cyberpunk 2077 To life [link]

(#1949) soundsonic


soundsonic
aktív tag

[link] Az új tesla és a cyberpunk

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Cyberpunk 2077 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.