Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Jó, de az én szarom különösen büdös
Bocsánat ezt nem kalkuláltam bele a számításba. 
A btc mellett is van 20000 másféle kriptó, ebből vagy sacc/kb 15000-nek véges az értéke. Ó, van az több is mint 20k, esetleg annyit látsz coinmarketcap.com-on, de szinte másodpercenként jön ki egy újabb shitcoin.
Ráadásul a nagyja jobban alkalmas tranzaktálásra a btc-nél. Hát küldésre nem is a btc a legjobb választás tőzsde és tőzsde között, bár a lightning network egész olcsó, fizikai aranyat se küldesz be brókernek hanem egyszerűbb a számládról utalni pénzt netbankból. (Egyébként ha elolvasod a btc whitepapert akkor észrevehető hogy Satoshi kicsit alulméretezte mind a darabszámot, mind a számítási kapacitást, mert nemhogy asic de még vga bányászatról sem ámodott hogy majd egyszer megvalósul, csak CPU, és mindenki bányászgathat otthon a saját kis PC-jén).
Tudom, a btc volt az első ilyen, de ez is csak egy pszichológiai érték, mint minden a kriptó esetén. Az első valóban, és mai napig jól működik, de szerintem csak azért mert Satoshi kilépett a képből, ha ismernénk a kilétét nem így lenne, lásd eth ahol a Vitalikot figyeli a fél világ.
A POW meg egyre inkább hátrány, főleg amilyen energiaválság felé tartunk. Jelenleg igen, sajna még kell jópár évtized hogy ne legyen, mert a természetben óriási ingyenenergia rejlik csak nem tudjuk kihasználni, lásd napelemek 5-10%-os hatásfoka?
-
cof
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
mindig szoktam mondani hogy én az életemben nem hogy 21 milliószor, de 210000-szer se szarok, mégse ad senki érte egy forintot sem.

Ez azért van mert veled együtt még 7 milliárdan ugyanúgy szarunk, és ha belegondolsz az úgy már nem is olyan ritka mint a 21 millió db. btc. Az értéke egyébként teljesen relatív, 1$-os árnál is ugyanúgy működőképes lenne a hálózat mint 1 millió $-os árfolyamnál. Régen egy darab mészkőnek is értéket tulajdonítottak lásd a Yap szigeteki lakosokat.
Értéke számodra 0, szerintem a hatalmas számítási kapacitás ami mögötte van, adja az értékét mert nem dobsz össze egy ekkora hálózatot 2 nap alatt, és az hogy nincs CEO aki bármilyen módon is befolyásolná és hatna az árfolyamra.
-
sittes79
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Gondoltam írok erre vmit, de inkább sírni tudnék most.
-
t72killer
titán
válasz
South Velen
üzenetére
Ha nem rentábilis a bányászat az rossz ómen a tranzakciókat illetőleg.
30-40 féle kriptó? Na pont itt van a hígítás, ami állítólag lehetetlen a kriptovilágban
. Csak itt nem QE-nek hívják, hanem ICO-nak. -
Zöld Róka
kezdő
válasz
South Velen
üzenetére
Szerintem most az a fő kérdés hogy a 2017 utáni nagy esést felül fogja e múlni a mostani. Ha igen, akkor nem lehet majd látni az alját. Lassan el kéne kezdenie pattannia vissza az árfolyamnak, ha 100k akar lenni valaha is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Mondjuk en a SOL -t nem feltem.
-
válasz
South Velen
üzenetére
Akkor meg már felesleges eladni azért a pár centért
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Nem hallgattam rá
(fpstunker? Andreaspasco?) ,Terrachainon kiküldtem binance-ra és ott átváltottam busd-ra
( amikor az ust kb. ötveniksz százalékon volt az egy-egyhez képest)Nem olvastam a Terra project proposal dokumentumot,de érdemes nekem is?
-
Beca1990
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
marketcap-et te hol nézed? én 0-án látom a coinmarketcap-en...
-
Andreaspasco
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Ja, ust, igen.
Sajnos az bukó volt mindenkinek. ¯\_(ツ)_/¯
Ez van , life goes on!
Aki all in volt az így járt! 🥶
Nekem 7k$ mínusz! 🥳 -
Andreaspasco
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Mennyi is most az USDN!?

Szar biznisz volt. Valóban.
-
Andreaspasco
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Igen, mi a kérdés?
LPt veszel belőle amiből USDC lesz! ¯\_(ツ)_/¯ -
Agyrák666
aktív tag
válasz
South Velen
üzenetére
Tetherben is eletveszely tartani a penzt, ez nyilvanvalo.
-
Kobe
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Vagy stabil kockázatmentes 20% kamat usd alapon, mikor bárhol máshol 2-3%-ot kapsz? Még a magyar állampapírra is csak pár %-ot lehetett kapni év elején, pedig abban azért van némi kockázat.
Azert a kriptot az allampapirhoz hasonlitani egy eleg uj szemlelet....
Az meg, hogy evi 20%ot tudjon stabilan adni egy projekt, tenyleg elkepzelhetetlen? Egy olyan eraban, ahol evente tobb projekt is van ami Xezer szazalekot, vagy tobb10ezer szazalekot megy? Abban az eraban valaki meglatja a 20%ot es rogton ramondja hogy ponzi, mert kriptoban olyan meg sosemvoot? Na nee :) -
dobolan
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Ezt már leírtam a másik topikban is, de nincs olyan bankrendszer, ami talpon maradna, ha mindenki csak ki akarja venni a betéteit pár nap alatt. Központilag bezárják a bankot, és nem jutsz a pénzedhez. Gondold el, beteszel 100 milliót éves 2% kamatra, a bank kihelyezi hitelben a 80%-át 10% kamatra 25 évre. Ha neked kell a pénz, vagy megvárod a 25 évet, vagy semmi. Ezt most minden betétesre egyszerre gondold végig, nyilván x%-ra kötelező alap van fenntartva, de 100%-ot nem lehet kihúzni.
Mivel a Terra Fundation decentralizált stabil coin-t akart, nem fagyasztotta be azonnal -gondolom én emiatt az elv miatt.
Azt a 20% éves kamatot honnan tudod miből tervezte fizetni hosszú távon? Elképzelhető, hogy saját tőkefedezete volt rá. De arra nyilván nem, hogy a teljes piaci kapitalizációt kivonják pár nap alatt belőle. Ez mindent bedönt, legyen az egy Tesla méretű cég, akkor is. -
dobolan
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Én vettem 600000 darabot tegnap 0.00002 -n. Gambling. Azt mondjuk nem értem, most miért veszik ennyire. Hamarosan kiszállok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Mar nem szallok be, mert keso. FTX -rol pont akkorra tunt el, amikor erdemes lett volna kicsit jatszani.
Es egyebkent is, tul fostos vagyok barmihez ebben a helyzetben. Amikor egyertelmuen bikapiac volt, nem lehett bukni, vagy legalabbis minimalisat. Most lehet, oriasiakat. En nem nyertem, de nem is buktam. Na most volt olyan ismerosom, aki kicsit tobb, mint 8 millat elbukott a heten. En valszeg fellogattam volna magam....
-
Manitou
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Volt az 900x is
Sajna én se tudtam venni, csak Binanceon vagyok fent. -
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
100 dodo -t en is szivesen beletolnek, de sajna mar nem lehetseges. Igazabol nem is ertem, hogy a nagyobb oldalak miert nem fuggesztettek mar fel a kereskedeset, egysegesen. Hol lehet meg venni-adni?
-
janos1988
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Nekem ~147 347 van (tegnap vettem). Kb. óránként 2-3x nézem a Coinbase-t
De eddig semmi kiugrás. Az ott kapott ingyen pénzzel csinálom. 5000-7000 ft között ugrál. -
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
En nem tudtam.... FTX-rol lekerult.

De ez is spekulacio volt. En meg mindig idozitett bombanak latom a piacot, pedig sok coinnal lenne brutal jo beszallo. Csak ki tudja..
-
Winchester95
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Már kész a lottó.
Most várok.
Soha nem lehet tudni. :) -
xy.zsolt
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
ha mázlid van még gate.io-n is kapható $0.000195943-ért
-
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Nem hat. A LUNA konkretan ma kiverzik. 0,141, es megy lefele.
Itt van egy elemzes, 1 honapos. Csak hogy mennyire spekulativ. Ez konkretan sz@rul oregedett....
-
MPowerPH
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
?!

-
Kobe
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Olvasd el a cikket
A terranak megvan a fedezete az arfolyam lebegteteshez, a LUNA egetesebol tartottak fent eddigis a pegging ratet
Csak valamiert ugy gondoltak macinapon erdemesebb a BTC depozitjukkal nyakononteni a piacot LUNA egetes helyett
Ezt lattuk a tegnapi btc melyrepulesben is
Hogy miert nem a LUNAt egettek helyette, ahogy szoktak, jo kerdes -
South Velen
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
vagy mégis bejön az irány, pedig nem is volt kamatemelés, ami baromi bullish, de a kriptót már ez se támasztja fel.
pedig nagyon megkövetelte volna a helyzet a kamatemelést
-
dobolan
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Az oké, hogy beárazta, de szerintem azért nincs volumen, mert még nincs hír. Én még mindig bízom a felmenetben a héten mindenképpen, ha kedvező lesz a bejelentés a részvénypiacra nézve.
-
krx21
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Akkor vegyen az illető otp megtakarítási betétkönyvet, mint anno a nagymuter...

-
AAntii
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Ha elmagyaráznád, hogy magában a technológiában, vagy abban, hogy ez egyáltalán technológia való kételkedés az mennyiben tartozik ezzel az "IZÉ"-vel való kereskedéshez és így szorosan ehhez a topikhoz? Vagy már mindegyik cryptós topikból, cikk alól kitiltottak így ez az utolsó mentsvárad? Ha tényleg a hit oldaláról közelítjük meg a dolgot, attól még hogy valamiben nem hiszek nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy ő ne higgyen, már csak azért sem, mert a hit nem racionális érvekből táplálkozik, így eleve esélytelen. Illene eldönteni azt is, hogy alapjaiban formálja át a világot akár a bitcoin, akár más coin vagy egy nagy lufi az egész, mert ha már mindenképpen érvelni akarsz valami mellett vagy ellen (kifejthetnéd, hogy mi a célod azzal, hogy mindegyik topikba beírod, hogy hülyeség az egész vagy te nem hiszel benne, kit akarsz meggyőzni és miről) akkor az sem feltétlen baj, hogyha egy koherens érvrendszerrel jössz elő.
@YASKATIR: Dexar egy mestertroll, ha bárki komolyan veszi vagy megbotránkozik rajta az őt jobban minősíti, mint magát az elkövetőt, ha nem vagy vevő az efféle viselkedésre, akkor nyugodtan átugorhatod olvasás nélkül a hozzászólását. 1000 dogecoint tennék rá, hogy a kampós megjegyezései mögött sincs valódi antiszemitizmus.
-
mepet
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Így van. Szeretjük a lambót meg a tothemoont.
A cryptok létjogosultsága ellen a crypto topicokban? Ez nem trollkodás szerinted? Ha az nVidia topicba beírom, hogy az nvidia szar ezért meg azért, bezzeg az AMD mennyire jó, akkor ott tiszteletet fog parancsolni a szakmailag megalapozott véleményem? Háát... No meg így visszaolvasva ezt a pár hsz-t, tényleg a wannabe bankár tűnhet az áldozatnak, ha nem ismered korábbi munkásságát...A trade.kraken.com-on be lehet hozni valahogy az XLM/BTC chartot? A fehér hátteres felületen be tudom hozni, csak ott nincs annyi rajzolós funkció.
BTC dominancia
Ti is úgy érzitek, hogy a BTC dominancia akár 25%-ra is csökkenhet a következő hónapokban, mielőtt újból 60% feletti lesz minimum 20k $ BTC mellett?
Az egy-két évet mutató chartokon valahogy nem tudom nem ezt látni. (Én úgy szoktam nézni, hogy csak a BTC, az ETH és a shitcoinok vannak a charton, hogy ne legyen túl színes.) Az indulatokat keltő forbes cikk és a hozzá hasonló tömegeket befolyásoló média is a shitcoinok pártján van jelenleg a BTC ellenében. Így a BTC-hez mérten akár meg is haladhatják a shitcoinok a korábbi csúcsokat, viszont akik dollárban nézik, azok megszívhatják, ha nem váltanak majd időben BTC-re. Nálam rekord alacsony továbbra is a BTC hányada a portfólióban. Viszont ha kilő (jelenleg kb szepembert tippelnék), akkor a shitcoinok nem fogják tudni tartani a lépést, azonnal mindent BTC-re kell majd váltani. És időben kell majd kapcsolni! -
YASKATIR
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
En abbol indultam ki, hogy szinte minden facebookos itcafe / prohardver hirnek kikerik az emberek maguknak, hogy ez bizony egy hiperszuper szakmai forum kreten emberek nelkul, bezzeg a facebook, ott mindenki elettelen, buta, kreten.
Erre itt vannak ezek... Valoszinuleg en is abbahagyom a topik olvasasat rovidesen, ahogy azt tettem a bitcoin topik eseteben is, majd visszajovok akkor, amikor egymastol kernek tanacsokat, hogy hogyan vagjak fel az ereiket, mert kidurrant az a buborek amiben addig eltek es a valosag pofan csapta a tothemoon fejuket
-
Dexar007
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Kiveve ha most megviccelnek minket,mert mindenki esest var.

-
Studiossrác
aktív tag
válasz
South Velen
üzenetére
Azt sejtettem, csak érdekelt volna, hogy működik-e még/vásárolható-e még csomag. De majd este utánanézek
-
Madwe
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
De mint ahogy a Bitconnectnek is sokan bedőltek, sokan neki is isszák szavait, ahogy a kommenteket elnéztem
Néha komolyan mondom nem értem az emberi sötétség mélységeit 
-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
ez a bitconnect volt a crypto világ szégyene (már hogy bele vették is szégyen), hála az égnek hogy bedőlt az a piramis sz*r
-
AAntii
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
És csodálkozol, hogy az emberek többsége szerint troll vagy.
Egyébként sem értem, hogy egy kereskedésről szóló topikba minek behozni hogy van e a terméknek értelme? Ugyan kit érdekel, annyi a fontos, hogy az egyenlet végén sok-sok pénz legyen. -
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
elismerem, leghalványabb fogalalmam sincs mc/visa kondíciós struktúrájáról, de kint voltak helyek ahol csak x költés felett lehetett kártyát használni (míg mondjuk itthon már nincs ilyen szerencsére bár sok kereskedőben benne maradt ez a berögződés...) illetve ennek továbbra is ott van a (maradjunk a tuktuk-os példánál) a terminál bérlési(?) költsége vagy jutaléka míg az okostelefont amúgy is megveszik és utána nincs költsége a tranzaktálásnak (fogadásnak különösen de a küldés is dasztikusan olcsóbb mióta nincs tele spammelve a mempool)
Kíváncsi vagyok hogy LN mellett hogy marad meg a bányászok haszna majd.
Erre én is nagyon kiváncsi vagyok, meg még sokan mások szerintem

A nemesfémekkel kapcsolatban részben egyetértek, de ott legalább akkor is ott van a valódi funkció a "pénztartó" szerep mellett, míg a BTC-nél csak a fizetés jövőjének igen kétes (szerintem esélytelen) ígérete van.
Valóban bár itt a valódi funkció(ha most nem az új keletű technológiák miatti felhasznállásokra gondolunk) abból az íratlan közmegegyezésből fakad, hogy ami csillog és relatíve ritka az értékes és szép és státusz. De abban a pillanatban, hogy ez valmaiért megdől (teszem azt Elon Musk elkezdi libasorba hozni az aszteroidákat tele ritkafémekkel) minjárt nem lenne ilyen értékes és nekem is lehetne aranyból a budim
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
"Egy BTC tranzakció 1.000.000x annyi energiát igényel mint egy VISA tranzakció."
Ezek szerint nem sikerült megértened, amit írtam. Jelenleg ennyi energiát igényel, de ez nem a rendszer , nem a tranzakció igénye, hanem a bányászok kapzsisága miatt ennyi. Ha PoS lenne, akkor is működne a rendszer, működnének a tranzakciók, és akkor a VISA tranzakció igényelne 1000000x annyi energiát.
Felejtsétek már el ezt az energiaigényt! Lesz ez még sokkal többszöröse is a bányászok miatt

-
golya87
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Ne kapkodj, nem értenek itt meg téged, csak feleslegesen stresszeled magad...
Vannak vízionisták, akiket sose ért meg a környezete! -
válasz
South Velen
üzenetére
szerinted mekkora energiaigénye van a világ összes bankfiókját, szerverét üzemeltetni? fogalmad sincs.. mert nincs semmi háttérinfó
a bitcoinnál még ez is kiszámolható -
golya87
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Mész is és soha többet vissza se jössz?

-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
értéke szvsz valóban sok spekulánstól is jön -jelengleg- és inkább a jövőbeni vélt / várt tulajdonságai adják. Mivel software ezért fejleszthető és az emberek várnak tőle bizonyos funkciókat. Legyen ez értékőrzési és/vagy értéknövelő illetve digitális pénz.
Most vennék e vele 1 sört? nem, de amint működik és elérhető az LN már igen.Számomra melyik? Mind a 3. Nem rég voltam távol keleten, nagyon örültem volna ha nem kellett volna váltanom 3 különböző pénzt és azokkal zsonglőrködni. Erre ált az a reakció, hogy ha még bankártyás fizetés sem elérhető akkor ez, hogy lenne. Azon túl, hogy számomra is meglepő volt, hány helyen lehetett bakkártyával fizetni ami ennél is meglepőbb az a smartphone-ok és mobil internet lefedettség volt. Mindenkinek, a legutolsó tuktukosnak aki a kis tuktukjában aludt is volt okostelefonja. Ennél nem is kell több, hogy el tudj fogadni btc-t.
A nemesfémek ipari használata előtt sok sok évszázadig csak úrihobort miatt volt értékes (csillog, kevés van belőle), ezt én sem de te sem tudod, hog yévek múlva lesz e olyan "kézzel" foghatóbb tulajdonsága, ami egy kívülálló számára is értékkel ruházza fel.
Az, hogy nem kézzel fogható a mai információs társadalomban szerintem teljesen irreleváns, egy adatbázis sem kézzel fogható mégis ér(het) sok tízezer dollárt is akár.
-
Danex
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
A portfóliós cikk is jól leírja, hogy ha nézzük a gyémánt és a víz esetét, akkor előbbi csak egy ékszer (ami kb ugyan úgy néz ki mint az üveg), utóbbi meg az élet egyik alapfeltétele.
Gyakorlatilag egyikre semmi szüksége az embernek a másik nélkül meg 1 hetet nem élsz túl, mégis az emberek értéket adnak a gyémántnak a vízzel szemben, mert egyikből kevés van a másikból meg kvázi végtelen.
-
krx21
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Ha van egy kis időd utalj át nekem 10-15BTC-t... Tudod azt a semmit amiről írsz. Előre is köszönöm, hisz semmiség...

-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Es mi a velemenyed a korabban linkelt portfolioa cikkrol ami pont ezt fejtegeti?
A kerdesem nem tamado jellegu komolyan erdekel.
-
Árpi001
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Nem feltétlenül kötelező hogy az említett két halmaz egyikébe tartoz,csak ez a tapasztalat..
Te nem csak azt mondtad hogy túlértékelt ,hanem azt hogy lényegében semmit nem ér...Jogod van bárhová odamenni,és kommentelni,de idejössz meg magyarázni mekkora baromság az egész.
Ide ahol az emberek a nehezen(vagy kevésbé nehezen) megszerzett, bányászott,félrerakott ,örökölt,stb pénzüket fektetik be a kriptó világban,és pislogsz ha valaki berak egy már ismert halmazba...Picsogsz hogy általánosítás,de te vígan általánosíthatsz :
"A kriptovaluták jelenleg csak spekulációs eszközök nulla mögöttes valós értékkel. Egyetlen értéke az anonimitás, de ez inkább csak a negatív hírnevét kelti. És persze ahogy látom, alapból egy vírus is kapcsolódik hozzá, melynek hatására az emberek azt hiszik, hogy ez valamiféle hasznos dolog. "
Ez nyilván nem általánosítás.

Vagy neked nyilván szabad... -
Madwe
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
A pow bányászattal én is egyetertek, nem jó dolog hosszú távon. De nem csak pow alapú láncok vannak szerencsére. Sőt, örülnek ha eth vegre átállna posra s nem évekig húzna, nomeg btc is átállhatna (nem fog) vagy megszunhetne végre. Feleslegesen fogyasztani áramot nem jó... ok persze pownal kell a vedelem miatt, de pont emiatt rossz rendszer
-
htc07
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
igazából az a baj, hogy minden héten jön egy troll "nincsmögöttesemmi" felkiáltással, aztán megy a hőbörgés.
de akkor mondok egy példát én is: futball. amögött sincs semmi.

-
tom120514
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Írd azt amit gondolsz, különben nem sokat ér. Általánosítgatni könnyű, gondolkozni nehezebb, de megéri

-
tom120514
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Szerinted nem lehet bármely Picasso képet megfesteni 1000 példányban 100% azonossággal... ?
... szerintem sem
Így van az hogy az eredeti, valós, igazolt példány sokat ér, a hamis semmit. -
tom120514
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Milyen valós terméket sejtesz egy short pozíció mögött?
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
"..ne eméssze fel egy kontinens áramfogyasztását."
Vicces ez a fogalmatlanság az áramfogyasztásról. Persze outsider megmondóembereknek pont elég az, amit amit a mainstream médiából tudnak a bányászatról, és hogy miért van rá szükség.
Az összes bitcoinról/cryptóról szóló tv-riportban is (pl. Friderikusz, Baló, Bayer stb.) a meghívott szakértők csak nyökögnek, amikor a bányászatot próbálják elmagyarázni. A közérthetőség kedvéért egyszerűsítenek, és az egyszeri parasztnak az jön le belőle, hogy "hőőő, há mennyi szenet kell elégetni - amivel ráadásul mérgezik az életteremet - egy olyan pénzügyi rendszer fenntartásához, amit ráadásul nem is lehet mindennapi fizetésre használni! Ja, és nincs mögötte semmi."
Pedig a rendszert egyetlen cpu bányász is fenn tudná tartani: a miner kigenerálja a következő blokkot, a többi full node pedig áment mond a blokkra --> jöhet a következő blokk.
A PoW bányászat másik fontos célja a következő blokk generálása mellett a a coinok kibocsátása. Központi kibocsátó hiányában ki kapjon coint? Hát úgy alakult, hogy a következő blokkot létrehozó bányász kapja. Ez akkor is így lenne, ha a világon összesen 10 vga versengene külön-külön a blokkjutalomért.
Valahogy így is indulhatott, az ötlet kezdetben jónak tűnt, csak éppen az emberi kapzsisággal nem számolt a mester: Mindenki magának akarja a lóvét, hát még több vga-t, később ASIC-ot állít csatasorba, ezzel rálicitálva hashrate-ben a konkurrenciára. Ami ezáltal egy öngerjesztő folyamattá vált: növekszik a diff, ezért növelnem kell a számítási kapacitásom, de a többiek is növelni fogják, hogy partiban maradjanak.
Tehát mégegyszer összefoglalva: nem a "felfoghatatlanul nagy" tranzakciók száma miatt igényel egy országnyi áramfelhasználást a bitcoin fenntartára, hanem az ember természete miatt.
-
Árpi001
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Persze,és btc vel érkező blockchange technológia,egy teljesen új pénzügyi rendszer lehetősége,az icok napról napra szélesebb körű alkalmazhatósága az maga a semmi...
Az hogy bankok is érdeklődnek ezek után,az nyilván semmi.
Az hogy pl a ripple,forradalmasította banki utalást,és fogja ha hagyják elterjedni az nyilván semmi,mert Te szkeptikus vagy...
És a kriptó világban ami jelenleg egy több száz millió dolláros üzletté nőtte ki magát,pár év alatt,nyilván nincs gazdasági érték, haszon.
a pay pal pl megfogható?
Az hogy lett siker?Az arany pl mi most tényleg?
Sárga fém amire valamikor régen,valakik kitalálták hogy kurva sokat ér...
A btc ,ha minden vele érkező technológiát kiveszünk az egyenletből akkor is valami,hisz kicsiben ugyan az hit veszi körül mint az aranyat,gyémántot,ezüstöt,stb...Anonimitás mi?
A készpénz az mi ha nem anonim ?
Tiltsuk be!
"Bár a btc is felfogható szórakoztató eszközként, csak az a baj, hogy zéró összegű játékként, azaz ha valahol szórakozás, az máshol fájdalom."
Na,javaslom menj akkor tüntetni az árú,és határidős tőzsdékre,mert ott aztán naponta tényleg rengeteg ember bukik,pedig ott van mögötte termék,ami megfogható.

Vagy csak a kriptó a rossz dolog ugye?Te ilyen sokat bukott trader-bányász vagy,vagy gamer aki nem tud most venni olcsón kártyát?
-
Madwe
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Nézzük először a blokkláncot: az, hogy nincs mögötte semmi, olyan, mintha azt mondanád, hogy nincs az internet mögött semmi. Vagy mintha azt mondanád, hogy nincs pl a linux mögött semmi. Vagy a java platform mögött. Vagy az sql adatbázisok mögött. Téves, baromi sokminden alapja lehet, pl. orvoslásban, hogy egy mai cikket említsek.
Ezek java valamilyen most fejlődő, vagy jövőbeni coin lesz, melyek ma létező, fejlődő vagy jövőbeni blokkchain platformon fognak készülni, amiből már most van jópár mint ETH, NEO, LSK stb (ahogy pl programnyelvekből is, de azon belül webes nyelvekből is, sőt 1-1 nyelven belül rengeteg framework van amit használnak...)Az, hogy a btc miért ennyire domináns, leginkább történelmi okai vannak, valamint nyilván a marketingje is jó. Nomeg poziciójából adódóan is erős, hiszen miután ő a domináns, az altok nagy %át vagy BTCből vagy ETHból fogják adni venni, így növelve a volume-ot.
Ahogy az altok 99% mögött vagy nincs semmi, vagy max egy enyhén is üres igéret. Ettől függetlenül van sok valid termék, vagy startup is. Csak meg kell találni a zavarosban, ami nehéz. Talán az ilyen nagy dropok kicsit kitisztítják a képet

-
Árpi001
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
A btc maga az őscoin.
Abból lett az egész kriptó világ.arra vált mindenki,és folyamatosan fejlesztik.
Akkor le az operációs rendszerekkel,szoftverekkel,programokkal,hisz nem lehet őket kézzel megfogni,nincs mögöttük semmi... -
CoDWaW07
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
A kripto mögött meg egy folyamatosan működő, megmásíthatatlan adatbázis, és előre korlátozott darabszám van, ennyi erővel dobjuk ki a pénzeket is mert már nincs mögöttük aranyfedezet.
Vagy magát az aranyat is, mert csak egy hülye színes anyag.
-
Árpi001
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Ha igazad volna már rég kinyírták volna bari...
-
Árpi001
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
2007 - 2008 ban az izlandi bebukott bankok inditották el a válságot.
Akkor tiltsuk be a bankokat! -
gantum
tag
válasz
South Velen
üzenetére
akkor a tőzsdéket is be kell zárni hajjakmeg. ott megy ám a spekuláció.

sőt, a mezőgazdaságnak is annyi, mert vagy elfagy a termés, vagy elveri a jég, jön valami gomba... túl nagy a kockázat.
-
Madwe
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
BTC "nincs benne potenciál, hogy fizetésre bármikor alkalmas legyen globálisan" ez nem igaz, az LN jó lépés ezirányba.
"ne eméssze fel egy kontinens áramfogyasztását." már rég van rengeteg működőképes alternatíva a PoWra, PoS, DPos pl. Működik, nem zabál feleslegesen áramot, de persze a decentralizáltság ott sem teljesen tökéletes - ahogy PoWnál sem az, btw.Ettől függetlenül persze gambling, főleg daytradereknek, hodlolók azért inkább befektetésként tekintenek erre, ahol (ugyan csak valamivel, de) kisebb a kockázat, s a haszon is. Pl a mostani zuhanás se sok hodlert érdekel, vót má ilyen, lesz is még

-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
tiltott is a világon mindenhol a kaszinó meg a játékgép. janem.
miből gondolod hogy akkor nagyobb baj lesz? de ha mégis akkor majd betiltják mindenhol mint a torrentet.
-
Szőrös
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Azért a blockchain tech kicsit több mint puszta szerencsejáték.
-
Szőrös
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Ja, mert csak a crypto valutákkal lehet elveszteni pénzt mással nem.
Megoldás: ticcsukbemerrossz. Értem.
A "bedőlésnek" meg mintha más oka lett volna. -
CoDWaW07
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Ebben a világban sosem lehet tudni. Tény hogy nagyobb esély van arra hogy nem valósul meg, de pont ezért szabad csak olyan pénzt tárolni benne ami nem túl nagy érvágás ha elveszik.
Addigis HODL
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy véleményem szerint nem lehetetlen hogy még 1 éven belül lesz megint 20 ezer dollár körül. Annyi, hogy értelemszerűen a decemberi árfolyam még nem volt időszerű, így érthető hogy volt egy nagyobb korrekció.
De a jövője sok mindentől függ, a fejlesztőktől, na meg hogy a fontoskodó pénzintézetek mikor találják ki hogy ez a 21. század boszorkánysága, minden rossz megtestesítője és mennek neki közösen.Én nem látom hogy miért kéne betiltani, senki sem kötelezte az embereket arra hogy az összes vagyonukat erre tegyék fel, akik erre képesek voltak, azok a részvényekkel sem lennének másképp, vagy ott van például a devizahitel.
-
Szőrös
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
A ~20k-s csúcsra is ezt mondták.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Futárcégek
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Horgász topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 60 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Bocsánat ezt nem kalkuláltam bele a számításba. 

(fpstunker? Andreaspasco?) ,Terrachainon kiküldtem binance-ra és ott átváltottam busd-ra

De eddig semmi kiugrás. Az ott kapott ingyen pénzzel csinálom. 5000-7000 ft között ugrál.

A cryptok létjogosultsága ellen a crypto topicokban? Ez nem trollkodás szerinted? Ha az nVidia topicba beírom, hogy az nvidia szar ezért meg azért, bezzeg az AMD mennyire jó, akkor ott tiszteletet fog parancsolni a szakmailag megalapozott véleményem? Háát... No meg így visszaolvasva ezt a pár hsz-t, tényleg a wannabe bankár tűnhet az áldozatnak, ha nem ismered korábbi munkásságát...