- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
Szerintem normál körülmények között 20-30% dip bármikor benézhet, erre jobb, ha lelkileg mindenki felkészül.
Viszont a mostani bull-run nem olyan, mint az előzőek. Meg amúgy is, a múlt eseményeiből nem lehet következtetni a jövőre. Most talán még kevesebb a fogózó, mint korábban.
Ami viszont látszik, hogy jóval kisebb a BTC kínálat, mint korábban. Az OTC deskek le vannak takarítva, és az ETF-ekbe naponta több száz millió dollár érték áramlik be. Világszinten szinte naponta lépnek be pénzintézetek a piacra, és kínálnak kripto termékeket.
Nyakunkon a felezés, és a napi ~900 BTC reward kb 450-re esik. Eközben egy nagyságrenddel több BTC-t húznak ki az ETF-ek a piacról naponta. Szűkül a kínálat.Nagyon nagy a hype is, és a piaci környezet is csábítóvá teszi a BTC-t. Ráadásul a világ vagyonának ~ 0.1%-a van még csak kriptóban. Annak ellenére, hogy az arany ára is ATH-ra ment az utóbbi időben, az arany ETF-ekből is áramlik a BTC ETF-ekbe a tőke.
A kriptósok egy része világpénzt vízionál a BTC-ben, a másik fele pedig digitális aranyat, ami szerintük versenyre fog kelni az arannyal. De az jól látszik, hogy a long term holderek mellett a spekulatív tőke nagyon nagy arányú, ami nagy volatilitást vetít előre.
Szóval itt most minden elképzelhető. Simán lehet egy 20-30% dip bármikor, de a jelenlegi nagy kereslet miatt előfordulhat, hogy egy napon belül is kirúgja magát, és menetel tovább felfelé. Vagy nem.
Technikai elemzés szempontjából is egyre jobban érik egy becsületes korrekció (jelzi a növekvő short állomány is), de a kereslet miatt ezen az árszinten nem biztos, hogy be tud következni. Ha nagyon megnő a tőkeáttételes short állomány, azt megint igyekeznek a nagyok kiütni. Az meg megint áremelkedést hoz. 1 évre jósolnak 120k-400k-ig mindent, hogy az extrémebbeket ne említsem. -
nort_on
senior tag
Revolut > Binance (kicsit trükkös)
Sima USD SWIFT utalás, a Binance automatikusan váltja BUSD-be. Én hétköznap kora délután szoktam küldeni, tényleg gyors. Utána meg lövöm tovább FTX-re. -
nort_on
senior tag
Cashback-et nem tudom, általában nem szokott lenni, de ki kell próbálni.
Eurót töltöttem fel, úgy tudom, hogy USD (BUSD) feltöltés esetén is EUR alapon fogja elszámolni, szóval lesz egy dupla konverzió, BUSD>EUR>USD.
Ez úgy tudom (Revolut) kártyás vásárlásnál is így van ha USD-ben veszel BUSD-t (USD>EUR>BUSD). USD SWIFT utalás meg 1:1 USD>BUSD.
-
nem gondolnám hogy elvesztené a dollárhoz kötött árfolyamát
ha nem tudnának a jövőben iylen kamatot adni, az inkább a luna árfolyamára lenne hatással, mert többen kiszállnának ust ből (bár amit én tudok ott 8-10 körül lehet kapni usdt, usdc-re, tehát még egy 12 % is sokkal jobb lenne) -
-
Kobe
veterán
Nem a kamatait kicsinylem le hanem ezt a shitcoin stakelos maniajukat.... Meg emlekeim szerint nekik volt security breachuk is nem is olyan reg, nalam az is plusz egy a negativ tetelek kozott.
Szimplan 1 forinttal sem jovok ki jobban veluk stakeles nelkul mint a nagyobb platformokon, akkor en ugy vagyok vele hogy minek egy n+1edik regisztracio ami tok ugyanazt a kamatot adja mint barmelyik nagyobb site ahol egyebkent tradel is az ember napi szinten -
binance most vezette be az ust-t pont, tehát már onnan is működik, eddig kucoinról ment
ledgerre felrakod a terra app-ot és közvetlenül kezeled a terra stationt ledger csatlakozással
cryptoban óvatosan kell kezelni mindent, de relatíve megbízható, igen
vannak részletes cikkek róla a neten, olvass utána miblől adja az apy-t
hosszútávon egyébként nem fenntartható és csökkenni fog majd -
nort_on
senior tag
-
nort_on
senior tag
Hehe, jó kérdések, jól látod a dolgot.
Én igazából sosem értettem, hogy miért jó kriptóval fizetni, amikor itthon forintban van minden, akkor minek bonyolítani váltogatásokkal meg adózással. Az 1-2-3% cashback miatt? Ennyit egy fél nap alatt megy bármelyik kriptó, ne vicceljünk már.
A kriptó (szerintem) nem fizetőeszköz, bár kétségtelen, hogy lehet vele, hanem egy befektetési eszközosztály. Ez olyan, mint az a csávó, aki Bitcoin-ért vett pizzát. Hogy kiröhögi mindenki, hogy mekkora lúzer volt. Szerintem pár év múlva mi is ezt fogjuk gondolni azokról, akik most kriptóval fizetnek...
-
MPowerPH
félisten
Pont ez az, hogy nem küldte el a Revolut, reggel ott az uzenet, hogy failed.
FPSTunker: Igen, opcio.... 1.5% a dija. En ezt csinaltam akkor is, amikor 1800 -ert vettem, es eladtam 3000 folott. Most meg 3068 -ig esett be, azon vettem. Nem olcso, ellenben kezdesnek jo volt... Persze sokkal jobb lenne, ha a fee itt maradna.
Ezert valtok FTX -re. -
zerodot
aktív tag
Én leginkább Telegramon követem:
https://t.me/binance_announcementsEz a BUSD promo már jó ideje tart, talán egy éve is, mert eddig mindig meghosszabbították ahogy lejárt, reméljük folytatják ezt a jó szokásukat
A jelenlegi időszak amúgy 6.10-ig lenne: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Fujifilm X
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest