Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

van némi fps és microlagg problémám.
    esetleírás:

az elején mentem pár sima edzést. ott minden rendben volt. dx9, 1920*1080, graf ulra, vsynk on, 60fps fix. cpu monitorozás: mind a 4 mag 50-60%, max amplitudo egy mag talán max 70-75%.

el kezdtem piszkálni a dx9 false-t, de valamiért csak ablakos módban ment, híába írtam vissza fullscreen true-t...

nem ment a dx11, így vissza dx9.

utána mentem pár "direct" 1-3 körös race-t, több pályán. több autónál leesett az fps 43-55-re, döntően 50 környékére. és előjött egy fura microlagg, főként a rázókőn látható, szemkifolyatós dolog...

-> rámonitoroztam a cpu görbékre. mind megemelkedett, az 1. mag 90-100%-on végig.

megnéztem újra az edzést. 1 autónál ott viszaállt 60fps-re, microlagg sincs, de a prociterhelés mintha ott is picit megelemkedett volna a kezdethez képest.

bakker. 9550@3.6 ghz kevés lenne? vagy valamit elállítottam?

a win7 energiagarázdálkodási baromságok kilőve, teljesítménycentrikusan minden...

játék reinstallon kívül valami ötlet? :F :R

szerk:
    első dolgom persze az volt, (még a cpu terhelés megsasolása előtt), hogy viszavettem az élimítást, és ultra->high. természetesen nem változott semmi, utána néztem meg a cpu terhelést. tehát vga kizárva...
    nem fut semmi melette. (oldalsáv, vírusírtó, kalibráló, diagnosztikai progik kilőve...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés