Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
- 

szab.tam nagyúr válasz  drevin_71

üzenetére drevin_71

üzenetéreelvesztettem a fonalat:  ha jól értettem, az előbb azon nyavalyogtál, hogy futam után kifagy. a dx9 visszakapcsolás azon nem segített? mert most meg azt írod, hogy "vannak hibák amit látok" most akkor hibákat látsz, vagy kifagy, vagy mi van???  szerk: 
 a vezetésedben vannak hibák? nah, én is fáradt vagyok.... 
- 

szab.tam nagyúr válasz  romero28

üzenetére romero28

üzenetérerosszul tudod. én is azt hittem, de nem. utána kérdeztem. asszem Abu85 
 elég hiteles....de nagyon egyszerű megnézni: ha felteszed a patc-het, és csak dx10-es karid van, akkor is átvált a dx9 "false"-ra. szerk: 
 előkerestem, így a pontos..."A lényeg, hogy DX11-es módban a nem kompatibilis effektek lekapcsolnak, de a kártyád az adott DDI verzióval működik. DX10.1 esetében ez DX10.1-et jelent. Az Ego motornál ennek nincs igazán értelme, mert a DX11-es kód visszaskálázása DX9-es kódot eredményez, ugyanis csak olyan effekt van benne, ami DX11-ben használható. Egyedül a DirectCompute processek futnak gyorsabban, de nem sokkal. Ha extra effektet akarsz, akkor DX11-es kártya kell." tehát ugyan nem lesz haszna, de arra pont jó, hogy a fent említett problémát okozhatja.... 
- 

szab.tam nagyúr válasz  drevin_71

üzenetére drevin_71

üzenetéretedd vissza dx9-be. ha nem tudnád, itt van: WinXP : 
 C:\Documents and Settings\%username%\Dokumentumok\My Games\FormulaOne\hardwaresettingsWin7 : 
 C:\Users\%username%\Documents\My Games\FormulaOne\hardwaresettingsés itt a config file-t jegyzettömbbel megnyitod, és 
 directx forcedx9="false"
 helyett
 directx forcedx9="true"
 majd ment.próbáld ki, mert egyes driverek néhány nvidia karival nem szeretik dx9 fölött dirt2-ben, f1-ben. egyszerűen load/save-kor kifagynak. nekem is úgy mondták, én a dirt2 dx11 óta szívok ezzel. ha ez megszünteti a problémád, akor vagy örülsz és játszol, vagy el kezded egyesével vissazrakni a régi drivereket, és meghagyod, ahol nem csinálja... de mivel csak dx10-es karid van, így nem lesz túl nagy különbség a dx9 és a dx11 (mert az nálad csak dx10) között... instabilitásnál futam közben is kifagy. ha csak save-kor csinálja, akkor nálad nagyon valószínű, hogy ez megoldja... 
- 

szab.tam nagyúr újból kérdezném, de most egyszerűbben: lehet-e valahol az ffb erősségét moddolni? (pl. ott, ahol a tócsát)     
- 

szab.tam nagyúr a piros csíkot én csak a rajtnál figyelem az optimális fordulathoz az induláskor. de menet közben érdemes a moddolt, (emelt), pilótafülke nézetben menni. vagy ha kisbb a pályaismeret, akkor az un. tv nézet, (felső pilóta), mert abból jobban belátni a pályát. de mindkettőből látszik a kormányon a ledsor. és amikor bevillana lila, rögtön váltasz. azt meg nehéz nem észrevenni... más: 
 idág inkább ezt az f1-et dícsérők táborába tartoztam. de tegnap elővettem a gtr evo-t. nehéz összehasonlítani a 2 játéktípust, mert más verseny a 2, és az f1-nek sokkal szebb a grafikája, de utána az f1-et újraidítva köpködtem megint,a mi a vezetési élményt, kormányzést, autó fizikáját illeti....
 nah, nem ezért jöttem, hogy fikázzak.... az evo-ban az ffb többszörösen intenzívebb és gazdagabb, mint itt az f1-ben. van-e mód az ffb erejét átírni abban a file-ban, ahol a patch utáni tócsajavítást is meg lehetet csinálni. vagy akárhol? tehát hogy erősebb legyen. mert az evo-ban 5 kör után elfáradtam, majd letépte a kezemet a kormány, (ok, kicsit túlzásra állítottam be). itt meg csak simogatja, szinte alig érzek valamit az útból, pedig a menüben 100%-on van minden.....  
- 

szab.tam nagyúr válasz  Rolly Dy07

üzenetére Rolly Dy07

üzenetéreha a játékot is normálisan tesztelték volna, akor nem lenne ennyi hiba, és nem kéne patch. 
 ha kidobnák a selejt patch-et, akkor nagyobb lenne a felzúdulás, mint a késésnél...
- 

szab.tam nagyúr alt + enter sem segített? szerk: 
 látom, már írták.... Zomb€€ konkrétan a 4.3ghz-et 2 magosnál a dirt2-nél mértem ki. annyi kellett, hogy a csapatversenyes futam ismétlésénél is 60fps-re kiakadjon, minden microlagg nélkül... tehát azért ez alatt is kell menjenek a játékok, csak itt van az, hogy nem fogja meg semmi. mások inkább 4.5ghz-et mondanak. de ilyen procigyilkos metro-t és társait nem néztem... 
- 

szab.tam nagyúr sajnos neked is tudomásul kell venned, hogy ezek a játékok nem szimplán igénylik, hanem már-már megkövetelik a 4 magos procit. 
 a görbédből jól látható. 2 magos dual core min. 4.3 ghz körül kell menjen, hogy elég legyen. (nyár elején kimértem...) 
 ez már nem optimalizáció kérdése. optimalizáció már inkább az, hogy ha a 4 mag egyike kiakad, a másik 3 meg 50% alatt dolgozik...a 4 mag szükségessége ellen én is sokáig hadakoztam, pár hónapja adtam be a derekam, nem bántam meg... szerk: a görbékből meg jól látható a procilimited, és mellette a gpu usage változás teljesen reális. nincs ezzel semmi probléma. pont az lenne a fura, ha nem ezt mutatnák a görbék....  más: 
 msi afterburner csak ront a teljesítmény helyzeten, 2 magnál én is szenvedtem vele...
 javaslom, hogy próbáld meg helyette az evga vga kalibráló progiját. az még futás mellett sem terhel annyira, sőt ki is kapcsolható. azaz, ha futó proginál belősz egy frekit, és egy ventit fixre, ezután kilépsz a progiból, úgy maradnak a beállítások. az msi-ből kilépsz, visszaáll alapra...
- 

szab.tam nagyúr AMD_ok 
 Zomb€€én néha hideglelést kapok az állandó winreinstall tanácsoktól. néha könnyen szokták dobálni, régebben még én is megettem, szívtam is miatta....  (szerintem nagyon kis %-ban az a megoldás...) (szerintem nagyon kis %-ban az a megoldás...)
 ezért igen szoktam haragudni, ha valaki élből ezt az ötletet nyomja. van friss 64 vin7-em, ahol több játék alacsonyabb fps-en megy. és van majdnem 3 éves 32 xp-m, teleszemetelve, ami alatt a 3. alaplap, 3. garnitúra ram, 5. vga van. kb. 20 vga driver volt telepítve, simán csak rá, pucolás nélkül. és több játék gyorsabb, (pl. az f1 is!), mint a win7-en.... vga felől winreinstall sokszor a platformváltáskor kell. azaz ott sem mindig, de előfordulhat. pláne ha nem lett lepucolva az előző. 
- 

szab.tam nagyúr válasz  Motion_Blur

üzenetére Motion_Blur

üzenetére érdekes. az 1. mag itt is kicsit magasabb görbén fut. nálam kiakad. 
 viszont a többi nálam alacsonyabban fut.xp alatt viszont kiegyenlítettebben, és jóval lejjebb, mint a te görbéd. az enyém most 3.6-on megy. kíváncsi vagyok, mi lesz patch után. frissített-e valaki ily módon vga driver-t, és hozott-e javulást fps-ben a 260.89@260.99? 
- 

üzenetére Motion_Blur

üzenetérekérdések a méréshez: os? 
 felbontás?
 beáll ultra?és ha megnéznél valamit: pl. feladatkezelő/ teljesítmény szélesre húzva. nézd már meg játék után, hogy van-e mag a 4-ből, ami 95-100%-ra ki van akadva? mert ha a proci húzására emelkedett a fps, akkor lehet, hogy lesz... 
 nálam sajnos win7 alatt van ilyen. xp alatt egyenletes 40-60%, max kilegés kb. 70%.nézd már meg légyszi!  
- 

szab.tam nagyúr duplán    igen, ott van a jobb oldalon.  
 ezt a 7. sebesség kitolását kerestem.... remek!
 a grtr2-ben ezt jól lehet állítani. persze már ott is tapasztaltam, ha túl nagy az áttétel, akkor 6->7-nél nagyot ugrik, kicsi lesz a nyomaték, lassan pörög fel...és úgyis 1:40 alá tolom, mert velem nem lehet bszkodni.....  
- 

szab.tam nagyúr ok.  én még a car setup-ot nem nagyon vágom, nem másztam bele. de a garázsban ha az alapbeállításból a csuszkát elhúzom jobbra, akkor spa 1. gyors szakaszában a végsebesség 324@348 km/h... ez sem mindegy... spa, az 1. gyors szakasz után jobb/bal, jobb, jobb, bal, majd az egyenes után van 2 elnyújtottabb bal. ezt hivatalosan 5-ben kéne venni. de simán megy 6-ban, igaz, nem padlón. így a köv. kanyarig fel lehet váltani 7-be. tehát nagy kár, hogy az ember másképp csinálja, mint valójában kéne, gyorsabb tud lenni. 
- 

szab.tam nagyúr válasz  DigitXT

üzenetére DigitXT

üzenetérethx!  közben találtam spa 1:41-es videót. tanultam is belőle. 
 csak hát sajnos nem reális. én még felvettem a tv-ből a pályabejárót, és az 1:41-es videón több kanyart is magasabb fokozatban vesz be a játékos, mint az életben kéne.
 ez a játék hibája...közben már 1:47-nél járok... jött egy régi/új bug: 
 az éjszakai pályán (nem tudom kiírni... ), szóval előjött a felső pilótanézetben, (tv-s), a fejrángatózás. 1x már volt valakinek. és ha áttettem alsó pilótanézetbe, akkor eltűnt a pilóta keze. ), szóval előjött a felső pilótanézetben, (tv-s), a fejrángatózás. 1x már volt valakinek. és ha áttettem alsó pilótanézetbe, akkor eltűnt a pilóta keze.
 átmentem más pályára, ott is folytatódott. játék restart után megjavult..
- 

szab.tam nagyúr spa-ból kéne valami edzéseredmény köridő, hogy legyen mihez viszonyítanom. 
 az, hogy milyen segítséggel, vagy nélkül, beállításokkal, nem izgat.
 lényeg, hogy száraz pályás legyen.csak kíváncsi vagyok, hogy az 1.50-ből még hová kell javulnom... 
 nálam minden alapon van, segítégek kikapcsolva persze. (abs ki-, bekapccsal még variálok...)és ha sokkal jobb az eredmény, akkor kérnék hozzá valami car setup-ot is....  
- 

üzenetére Motion_Blur

üzenetére ezt komoly szinten alá lehetne szinkronizálni. ahogy ott gesztikulálnak.... komoly szövegeket lehetne alátolni. warn és direkt ban értékűeket....    
- 

szab.tam nagyúr válasz  werszomjas

üzenetére werszomjas

üzenetéreRolly Dy07-nek 27-e van. majd ő elmondja. asszem a pedálok távolságában is van különbség. a 25-nél aránylag közel vannak egymáshoz. a jeti típusú patával rendelkezőknek gondot okoz. nekem 39-es törpelábam van, így ideális... szerk: 
 a bele és a mechanikája minőségileg úgy tudom, tök ugyanaz. a 27 csak ráncfelvarrás.de azt bártan állítom, hogy aki vett 25-27-et, senki nem köpködött utána. egyszerűen még nem hallottam ilyet. 1-et sem.... 
 kikvéve azt a fehér holló ritkaság júzert, aki belefutott gyári hibás darabba. de ez negyon nem jellemző ezeknél...
- 

üzenetére Motion_Blur

üzenetéreén még 52-é'... más pár napja nyavajogtam, hogy 54 win7-en, (home premium), egyes helyeken leesik verseny alatt, kanyarból kijövetelkor 40-43 fps-re, + microlagg, stb. 
 és hogy 32 xp-n minden ok, ott ezeken a helyeken csak 50-re esik, és a microlagg is kevésbé zavaró, szinte whájt szemmel is sima, már majdnem dirt2 minőségben folyamatos a kép.a win7-es telepítéásen végre sikerült bekapcsolnom a dx11-et, és teljes képernyőre kiettni.(valamiért nem ment, csak ablakosban, alt+enter-nél i sgond volt....) nah, lényeg, hgoy most ment. a kérdéses helyeken fps tovább csökkent 40 alá. apró szaggatás is maradt. az előzőek után ez normális fejlemény. DE!!! 
 lemonitoroztam így is a cpu görbéket.
 a win7 + dx9-nél az első mag a négyből 95-100-on ment végig, dx11-nél pedig szépen visszaállt a dirt2-nél megszokott 60% körüli szintre.na, ezt fejtse meg valaki. 
 amikor billgéc a saját farkába harap. nálam a win7-nél valmi dx kezelési probléma van. laikus vagyok, így én ezt nem vágom ezt, mint abu.
 mi a fene lehet ez?
- 

szab.tam nagyúr mi van má'? nézem az adatlapokat: itt mindenkinek g25-27 van? tobzódás....  
 én már bosszankodom, hogy amikor féláron volt pár hétig a 25, nem vettem egyet tartalékba.
 (vagy 13-ért egy momo-t akkor...) egy barátom vett akkor egy momo-t. kipróbáltam. az ok, hogy a g25 jobb, de meglepett az is. nem rossz....
- 

szab.tam nagyúr "eddig SOHA semmilyen játékot nem játszottam manual váltóval,csak automatával" hiba...  látom, neked is g25-öd van. szokjál rá a manuálisra. nem a H-ra gondolok, az csak ritkán, feeling miatt jó, hanem a pillangófülesre. mert ha valakinek olyan kormámya van, hogy kis pöckök vannak hátul, még azt mondom, ok. de nekünk ott vannak a nagy lapátok....  
 élvezetesebb, gyorsabb, és aránylag könnyű megtanulni. az elején még figyelni kell a kijelzőn a fokozatokat, hgoy ne vált túl, de utána már vakon fog menni. mondjuk bő 2 mp- alatt 7-ből 2-be leváltani, és eltalálni nem könnyű, de tanulható....én még egyre rászoktam. már rég óta bal lábbal fékezek minden autós játékban, hacsak nem kell kuplungolni. csomó idő áttenni a jobb lábat ide-oda és kénylemesebb, praktikusabb. (dirt2-ben pedig 1-2 autónál könnyebb bevenni a kanyart, ha egyszerre játszol a kettővel, pl. marokkó, pickup...) 
- 

szab.tam nagyúr úgyn. ablakos módban fut. nem tudom, hgoy ajáték menüjében lehet-e tiltani. (nincs bekapcsolva a nagy gépem...) 
 de ha nem, akkor a játék konfigurációs file-jábn kell áttírni a fulscreen false-t true-ra, vagy enabled-re. .
 de ez hosszabb, majd megnézemelőbb nézd meg a menüt... szerk: 
 bocs, nem olvastalak figyelmesen. nézted már a cof. file-t. ja, de az "Állítottam már a config file-t" alatt mit értesz? hogy ott írtad át a felbontást? vagy engedéslyezted a fulscreent is? mert szeritnem ez utóbbi komaradt. nálam egyébként sajnos pont ezt csinálja, ha átteszem dx11-re. nem lehet kivenni ablakos módból... 
- 

üzenetére Rolly Dy07

üzenetéremeg az is kérdés, hogy automata váltóval megy-e, vagy kézivel.... 
 én automatán sosem mentem még. úgy gondolom, lassabban vált fel,meg vissza. vagy nem?
 az automa váltót csak a dirt2-nél használom. ott állandóan kipörög a kerék, így nem érzem a fordulatot...
- 

szab.tam nagyúr válasz  "Infinity"

üzenetére "Infinity"

üzenetérenézd meg a belga spa francosa-i pályát. pont tegnap mentem. ott van 2 hosszú, padlógázas szakasz is. az elsőnél, (a rajt utáni jobbos visszafordító után kezdődik), és az elnyújtott emelkedős "S" utáni majdnem egyenesben szépen megy 300 fölött. ott elvileg, (gondolom ai kérdése is), de el szoktam húzni 1-2 autó mellett. csak a lényeg, hogy már az emelkedős "s" előtt fel legyen váltva 7-be. 
 ha ott sem megy, akkor valamit elpiszkáltál....
 és egy + jótanács: a gázt nyomd, ne a féket.... 
- 

szab.tam nagyúr a konfigodon, ultrán, 1920*1080-ban, 50+ fps-n, microlagg nélkül??? 
 a tökéletes menés elég relatv dolog....nah, de nem bosszankodom tovább. akinek win7-en is megy rendesen, örüljön. én tolom xp-n, aztán meg kiderül, mi lesz a javítás után... 
 csak akor sem értem, hogy a dirt2 megy rendesen. ez meg ugyanaz a motor, és mégsem. mi a fszm-ért megy másképp a gépemen...
- 

szab.tam nagyúr válasz  zsole84

üzenetére zsole84

üzenetéreörülj neki.....  (bosszantsatok még páran...) (bosszantsatok még páran...)egyébként nálam csak versenyen csinálja, ott pedig nincs ghost car. edzésen, ahol van, minden ok. 
 pont úgy vilselkedik, mintha kevés lenne a vas alá. pedig hát nem az...
 de van, akinek 4 gigás i7-tel, 5970-nel, néha 30 fps + kajakra beszaggatott. ő még nálam is jobban járt!   (kíváncsi lennék, nála javulna-e xp-n?) (kíváncsi lennék, nála javulna-e xp-n?) sovány vigasz, ha másnak nagyobb a nyomora, de azért több a semminél.  
- 

szab.tam nagyúr Abu85 írt püt, így bemásolnám. 
 válasz a dx9-10-11 mizériára, és az Ego motor által használt magok számára:"A DX11-es patch még ebben a hónapban kint lesz, ha csak el nem b...(mod)valamit. A lényeg, hogy DX11-es módban a nem kompatibilis effektek lekapcsolnak, de a kártyád az adott DDI verzióval működik. DX10.1 esetében ez DX10.1-et jelent. Az Ego motornál ennek nincs igazán értelme, mert a DX11-es kód visszaskálázása DX9-es kódot eredményez, ugyanis csak olyan effekt van benne, ami DX11-ben használható. Egyedül a DirectCompute processek futnak gyorsabban, de nem sokkal. Ha extra effektet akarsz, akkor DX11-es kártya kell. 
 Az F1 2010-nél egyébként a 16 bites komponensenkénti FP HDR lesz az újdonság, ami élesebb képminőséget eredményez. Ezenkívül szebb eső- és árnyékeffektek lesznek, továbbá a Guassian Blur DirectCompute alapú lesz, ami gyorsulást eredményez az eljárásra nézve.
 Az Ego motor hat programszálig skálázódik. A HT az nem jelent valós magokat a szálakra, így ott lehetnek érdekes eredmények."
- 

szab.tam nagyúr válasz  ALONSO11

üzenetére ALONSO11

üzenetéretermészetesen megnéztem, 0... 
 hangot nem néztem. de nincs is hardveresen gyorsító hangkártyám.
 azt godnolom a játék menüjében kell állítani? majd megnézem...egyébként pont azt mondom, hogy a dirt2 dx11 alatt totál folyamatos. kiakad 60-ra, és annyi. a 470gtx még messze nem volt az fullhd-ban, csak hd ready-ben... az fps-ekről: nagyon sok ember, ha azt látja, hogy 30 fölött van a számláló, észre sem veszi a microlaggokat. (vagy csak pszichésen, vagy a szeme is alkalmatlan rá....) 
 de az autós játékoknál ha 50fps alá kerül, valahol előbb-utóbb bemicrolaggol. ezt főként a kanyarokból való kijövetelekkor és a rázókövön látni.
 csak sokan úgy vannak, hogy ha 24 fölött van, akor már pedig az folyamatos, és kész! pedig marhára nem az. ezzel meg nekiállni vitatkozni reménytelen...én mindig értetlenkedve olvasom, amikor írják, hogy 30-35 fps, és folyamatos. 
 aki ilyen alacsony fps mellett teljesen folyamatosnak látja a játékot, az boldog ember. én ráadásul kb. 80 centiről nézek játék közben egy 30-es tv-t. ott a microlagg hatványozottan észrevehető és zavaró...sőt. most jut eszembe: amikor 2 magos procival toltam, 470-nel, a marokkói többautós visszajátszáson 60fps melett is microlaggolt.... 
 úgyhogy az fps számlálás nagyon jó dolog viszonyításnak, de igazábóé pont nem ér semmit.... DigitXT: 
 én nem is veszek konzolt. elavultak, és a játékok 720-nál nagyobb felbontásban nem is nagyon mennek....de asszem inkán elmegyek lassan story4-re focit nézni, (dvsc.....), és majd csi-t. kevésbé bosszantanak....  
- 

szab.tam nagyúr válasz  ALONSO11

üzenetére ALONSO11

üzenetérenem segített.    de érthetetelen, mert xp alatt minden ok. de a 64-es win7-en csinálja, ha afejem tetejére állok, akkor is. 
 ultra, 1920*1080, grandprix, spa francosa. a legdurvább az első padlógázas szakasz után jobb bal, majd jobb, később megint jobb. és ahogy kijövök ebből a kanyarból, leesik 40fps-re, és szaggat. máshol oiiss,de itt qa legdurvábbkíváncsiságból visszavettem a grafikát a legalacsonyabbra. ott megszűnik. hámá' nehogymá' kevés legyen a vga-m???  de ott van az, hogy az xp-n meg megy. ok, játszom most azon, de ha jön a dx11, akkor is azon kell nyomjam?) és a dirt2 dx9-11 meg hasít. és a dirt2 ben a procitehtelés szépen eloszlik a 4 magra, (az ominózus win7-en is), de az f1-nél meg az 1. mag kiakad. mert arra is gondoltam, ho a ventivezérlő program kavar be, (evga), de az megy a dirt2 alatt is... de sima edzésen, 1 autónál folyamatos mindenhol. tipikus procilimit jelenség. de akkor meg mitől lesz jobb alacsony vga beállításon. valami bud miatt nem bír folya,atosan ennyi autó textúrát kirajzolni? 1 biztos: a tököm kezd tele lenni a pc-vel, mint olyannal. egy barátom most adja el a pc-jét. vett inkább 1 laptop-ot, és 2 konzolt.... 
- 

szab.tam nagyúr válasz  Barthezz2

üzenetére Barthezz2

üzenetéretök hülyék vagyunk. egyszerű:  ha nálad fent van a dirt2, nézd meg! 
 emlékeztetőül a helye:
 :\Users\Username\Documents\My Games\DIRT 2\hardwaresettings\hardware_settings_config.xml
 "<directx forcedx9="false" /> vagy <directx forcedx9="true" />ha jól látom, dx10.1 kártyád van. nézd meg min áll! ha true-n, akkor nem is mehet dx10-ben. ha pedig false, akkor meg csak azon mehet. ennyi.... polonic: 
 nem nagyon, csak kicsit más a kérdés... 
- 

szab.tam nagyúr a lefelé max kompatibilis módban futás logikus(-nak is tűnhet), de szerintem itt nem így van. szerintem a dirt2, f1 nem tud dx10-ben futni. tehát itt nem a logikus következtetés érdekel, hanem a konkrétum. 
 pont ezért kérdezek egy hozzáértőt. de megkérdezem abu-t, ő bizos tudja...a konfigban való átírás lehetősége, esetlegesen ebből adódó dx11 bug, majdani patch stb. dolgokat tudom.... 
- 

szab.tam nagyúr egy másiok topic-ban valakivel kezdek vitába keveredni, de szeretném tudni, hogy igazam van-e.... állításaim: az f1, (de a dirt2-is), nem tud dx10-ben futni. vagy dx9-ben, (dx9 true), vagy dx11, (dx9 false). 
 ha dx9 false, de max dx 10-et tudó kártyával találkozik, akkor dx-ben fog futni. nem tud 10-et. jól tudom?és HT-t tudó procival játszóktól kérdem? ezen játékok tudnak egy időben 8 szálat használni? mert szerintem csak 4-et. az más kérdés, hogy felváltva használják a 8 magot, ezért ez a görbékből nehezen nyomon követhető. 
 konkrétan az érdekel, hogy elképzelhető-e olyan adott időpillanat, ahol mind a 8 magot használja a játék? mert nem láttam még sehol olyan pillanatnyi prociterhelés screen-t,ahol 4 szál nem lógatná a lábát. a csalóka az, hogy mind a 8 max értékénél vannak magas értékek.   
- 

szab.tam nagyúr ez tök jó. csak időnként be kell dobni a véres rongyot, és jobb lesz, mint az ati vs intel flame öldöklés....  
- 

szab.tam nagyúr ezeknek kifejezetten örülök: Fejlesztett "érvénytelen kör" szabály: Time Trialban nem érvényteleníti a játék a következő körödet DX11: az F1 2010 támogatni fogja a DirectX 11 megjelenítést - mert nálam nem ment sajnos a dx9 false átírással rendesen Optimalizációk: a többmagos processzortámogatáson sikerült javítani - ez nem árt, mert a 4-ből az egyik mag rendre kiakadt, nem úgy volt elosztva, mint a dirt2-nél.... hajrá, várjuk!  
- 

üzenetére Rolly Dy07

üzenetéreok.  mindentől függetlenül nekem is nagyon bejön ez az f1. hiába vagyok sim párti, a hibái ellenére kifejeztetten élvezetesre sikerült az egészből jövő élmény. valóban többeket, (időlegesen), elriasztotta a vásárlástól egyesek túlerőltetett, hisztérikus fikázása....    egyébként én a legtöbb autós játékban csak időmérőket megyek. az szórakoztat a legjobban. és így még bosszankodni sem kell az ellefelek elrontott inteligenciáján. 
 csak én vagyok, a pálya és a köridő....fulloff:  
 g27 jó darab... 
 én is használom a H váltót, de csak race 07-ben a régebbi m3-as bmv-vel, pilótafülke nézetben. van kis lagg a váltáskor a képben, de mivel lassabban mennek a dolgok, így nem zavar.
 a g27-tel nem érzed gtr2-ben az esős pályán a kanyarban a tapadás elmenését, majd a visszavett gázzal a tapadás visszajövetelét, akkor valami nincs jól beállítva. pont ez az egyik legnagyobb élmény a számomra. sőt ez odáig fajult, hogy gtr2-ben most már inkább csak esőben megyek.
- 

üzenetére Rolly Dy07

üzenetére..."hogy minél nehezebb vele menni, az annál "szimulátorosabb"!" egyáltalán nem erről beszélünk. én úgy tapasztalom, hogy azok vélekednek így, ahogy te, akik keveset játszottak a simbin fejlesztéső gtr2-vel, race07-tel, illetve a sorozat tagjaival és rfactor-ral. mi, aki sokat játszottunk ezekkel a játékokkal, pontosan tudjuk, miről beszélünk. nem feltétlenül a szimulásciós beállításokra gondolunk, (kerékcsere, szárnybeálíás, stb), hanem ezekben a játékokban az autók vezethetősége, a tapadás, tapadásveszté határa, ezeknek a jobb, force feedback-es kormányokon való érezhetősége sokkal jobb. még úgy is ez az ember érzése, hogy nem vezettünk valóságos versenyautót. de autót már vezettünk. és azért az érezni lehet, ha valami nagyon nem valóságos. ilyen pl. a grid. és kevésbé, de ilyen a shift, ahol szintén azt etették velünk, hogy versenyzők tesztelték. üres, maketing maszlag. ami mindig is lesz, pláne, ha akad, aki kajálja. felkétek versenyzőket, akik zsozsóért bólogattak..... mindezektől függetlenül én nem húzom le annyira ezt az f1-et, talán kicsit jobb is, mint amit a codemasters-től egyálatlán vártam.... de még egyszer mondom: aki sokat játszott már az előbb felsorolt szimekkel, azok közül senki nem jön ilyen szöveggel, mint te. ez kivétel nélkül mindig beigazolódik... (a kivételek általában 1 óra billentyűvezérelt tapasztalatra hivatkoznak...) 
 pontosan olyan, mint az lcdtv topicban azok sikítanak, hogy hülyseg tv-t monitornak használni, akik még nem próbálták.most jöhetsz azzal, hogy te igen is sokat gtr2-ztél. ne tedd, mert nem fogom elhinni.... szerk: 
 nem is tudom, minek írtam ezt le n+1-edszer... és még még nem tudom, hányan. reménytelen meddő vita."De ha egy kicsit utána olvasna valaki a dolgoknak azonnal képben lenne." és nem olvasni kell, vazz. megvenni pár szimulátoros játékot a bótba', jó kormányt hozzá, és játszani velük.  
- 

szab.tam nagyúr fejből nem megy, nagy gép meg ki van kapcsolva.... de ugyanúgy kell csinálni, mint a dirt2-nél. 
 másolod az xlive mappát, az f1 mentés mappát is. de az utóbbiból, amikor helyreállítasz a hardversetting-et nem írod felül...valami ilyesmi, tegnap pont csináltam is, de megnézem pontosan. szerk: 
 megtaláltam egy lemezen a dirt2 savegame mentés leírását, az f1 melette lévő mappában van, (feltéve, ha alapból feljaánlott helyre mentetted)....WinXP : 
 C:\Documents and Settings\%username%\Local Settings\Application Data\Microsoft\XLive
 C:\Documents and Settings\%username%\Dokumentumok\My Games\DIRT2Win7 : 
 C:\Users\%username%\AppData\Local\Microsoft\XLive
 C:\Users\%username%\Documents\My Games\DIRT2a hardver settinget meghagyni a sajátot!!! (azaz az új telepítést nem írjuk felül a régi mentésével) - így később teljesen más gépre is fel tudod tolni a mentést. 
 ha ezt is felülírod, akkor jönnek a gubancok. (tegnap előtt meg is csináltam dirt2-vel, pláne, ha win7-es mentést xp-re tesszük vissza)garanciát nem vállalok, mert dirt2-vel működiki, de az f1-et tegnap próbáltam először átírni, röviden ellenőriztem, így nem tudom, minden megmaradt-e... 
- 

szab.tam nagyúr újra hi! egy mai, friss tapasztalat: ez csak azoknak szól, akiknek erős gépük van, az f1 dx9 mégis vsynk 60-ról leesik a fps, meg microlagg, stb... borítékolom, hogy az f1-etek nektek is win7-en fut. tessék előbányászni a régi win xp 32-t. kell sp3 is legyen. 
 helyreállt a világ rendje. pedig 2 win7-en is próbáltam, összes beállítás teljesítménycentrikusra, 3 driver is kipróbálva....
 ráadásul más játékoknál is komoly gyorsulás lett. gtr2-ben, a megszokott referencia pontomon +100(!!!)%, 3dmark06 +10%, stb.
 hónapok óta szenvedek, és csak véletlenül jöttem rá. nem akarom bővebben kifejteni, sem magyarázkodni, és legfőképpen győzködni senkit... csak egy ötlet, ha valakinek szétkqúrja az agyát a jelenség, mint nekem, tegyen egy próbát.  
 igaz, hogy nem lesz dx10-11, és kevesebb befogott ram lesz, de érdemes pár játék miatt egy külön os és egy kis winyó. (szerintem)(480-hoz 257.21_desktop_winxp_32bit_english_whql) 
- 

szab.tam nagyúr válasz  cyberkind

üzenetére cyberkind

üzenetérenálam sem kerek a dolog. ugyanúgy dirt2, dx11, ultra, fullhd, vcynk on, és kiakad 60-on, mindenhol. 
 ez meg dx9-ben is több autónál 43-55 fps, de ami idegesítőbb, a microlagg, amit főként a rázókövön lehet látni. hányinger. és az első mag kiakad 90-100%-ra, a többi meg 40-60 %körül. dirt2-nél meg egyenletesebben oszlik el a 4-re.de nálad mi ez a 25? azért jól esik más nyomora. így kevésbé idegesít az én laggom.... 
 tipikusan mónika show effektus: az átlagember szerencsésnek érzi magát, ha fogatlan nyomorultakat lát.... szeerk: 
 monitorzd le a procidat. nics-e esetleg ott is egy kiakadt mag a játék alatt.....feladatkezelő / teljesítmény jó szélesre húzva. ott a magonkénti görbe is jól látszik, utólag visszakövethető. a vga-t is megnézném 1 gpu-s módban, nem a 2 gpu kavar-e be? 
- 

szab.tam nagyúr most nincs előttem a játék, de: 
 ahol az irányítást tudod beállítani, felül vannak lehetőségek: a kormány, billentyű, és egyedi, (asszem customs). menj az utóbbira, és ott már aktív lesz a beállíthatóság...magát a gyári kormányprofilt nem tudod a játékban átírni. az adott és fix. valahogy így van....  
- 

szab.tam nagyúr válasz  Dantenero72

üzenetére Dantenero72

üzenetéreegy pl: 
 [link]utalni sem szabad. világosan le lett írva. szalvétával f@szfogás, de ez van..... 
- 

szab.tam nagyúr válasz  Dantenero72

üzenetére Dantenero72

üzenetérehogyne. mindjárt kapsz egy moditól egy warn-t warez-ra utalás címszóval, és lesz bőven időd..... 
- 

szab.tam nagyúr ne csak a maximumot nézd, hanem a jobb olddalon az átlagot. rögtön kiderül, hogy igazából csak 4-et használ.... ez még csak ahd ready tv, és dirt2, de szerintem az autókázáshoz ez dukál. kormányt meg jobb fix helyre csavarni, a kihúzható billtartót letépheti egy idő után... hog y afenébe kell régebben a ph-ra töltött képet új helyre is bevarázsolni. a régebben feltöltött képek listája menüpont a hsz szerk-ben csak 1 hétre megy vissza....  
- 

üzenetére Rolly Dy07

üzenetéreegy dolog, ami nagyon hiányzik onnan. tessék összespórolni, (vagy zsebbe nyúlni), és venni egy 32-es fullhd tvt. aránylag tűrhető árban vannak már, (én 85-ért vettem újat, garival.) 
 óriási különbség lesz a játékélményben, hidd el. (és monitornak is tökéletes.)
 elnézve a nálad adott távolságokat, megfelelő méret/felbontás lenne....
- 

szab.tam nagyúr hm. érdekes a cpu % táblázatod.... ok, hogy nálad csak ht, de a progi használna már akár natív módon 8 magot is??? azért ez nem lenne rossz a jövőre tekintve. a játékírók alíg bírták rá magukat a 4 szálas futtatásra is... viszont látom, hogy nálad is van mag, (azaz 2), ami kiugróan magas % maxot mutat. 
 dirt2-ben, grid-ben monitorztam, ott a magok közt 10-20% különbség volt maximum a görbékben. és kb. 70-75% a max amplitudo. itt viszont nálam is az első mag kiugrik 90-100%-ra. szerintem a futamon, ahol több autó van, ez okozza amicrolagomat. ez vajon csak optimalizálatlanság, patch javítja majd, vagy véglegesen így fog meghalni?szerk: 
 ja, de most nézem a cpu % átlagot... valójában nem haszál 8 szálat....
 csak a max-ot néztem, az tévesztett meg.
- 

szab.tam nagyúr thx!  a fene egye meg őket, hogy a ferrarinal így sem lesz cockpit-ben tükör. kicsit hátrébb is tolhatták volna. a gtr2 f1 modjában simán a cursorral lehet állítani: föl, le, előre, hátra... 
 marad a toro rosso. ott van tükör...szerk: 
 ha a cockpit-ben hátrébb akarom tolni a nézetet, milyen értéket kell piszkálni, és mennyire? tudod? (mert itt egy igen nagy szám- és betűhalamaz van...)
- 

szab.tam nagyúr még egy kérdés a kamera mod-hoz. 
 az általad linkelt oldalon 2 is van:
 F1 2010 TV kamera mód
 F1 2010 Cockpit kamera módén cockpit-es nézetet akartam megemelni. ha azt töltöm le, és felülírom az eredetit, akkor csak azt emeli, a tv-s nézetet helybenhagyja? (ezt cseréltem ki, de nem álltam neki hasonlítgatni, de tényleg úgy tűnik elsőre, hogy emelt kicsit...) 
 és fordítva is igaz? tehát tv-s modot cserélem, akkor csak azt változtatja, fülke nézet marad? - és a tv-s mod mit csinál? tovább emelkedik, vagy az lefelé mozdul el?thx 
- 

szab.tam nagyúr válasz  Barthezz2

üzenetére Barthezz2

üzenetéremint tanácsoltam: tessék monitorzni pl. feladatkezelővel, és rájössz.... 
 nem kell a vga-ra verni. egy kis optimaizáció nem fog ártani, de nem old majd meg mindent.BalaNce87 és én is pontosan ezeket az érveket szajkóztam, amíg nem szántam el magam a 4 magra váltásra. most már inkább szeretném elfelejteni azt a sok hsz-omat.... nem rámugranotok kell, hogy nem kell 4 mag.  
 dirt 2 alatt kimértem: E8500@4.3 ghz volt a minimum, ahol eltűnt minden procilimitre utaló, látható következmény. és nem hinném, hogy azóta javult vona a helyzet.de itt most nem szeretnék belebonyolódni sem 2 vs 4 mag, sem platformvitába. 
 én csak elmondtam a sejtésemet, miért szaggat nálatok a játék....
- 

szab.tam nagyúr többen panaszkodtatok, hogy bizonyos helyen beszaggat. 
 futassatok alatta feladatkezelőt, (jó szélesre húzva...), és nézzétek vissza a prociterhelés görbét. valszeg ki lesz akadva mindkét mag.
 nem feltétlenül a vga-tok a kevés...
 ehhez már sajna kell a 4 mag.(ja, és ezt talán Rudinak is el kéne mesélnetek adalékként az idióta hétvégi "csúcskonfig" gépajánlójához...)    szerk: 
 emlékezzetek vissza a dirt1 megjelenésére:
 akkor alig volt épkézláb gép, amin teljesen simán futott vona. sokkal rosszabb volt a helyzet optimalizáció terén.
- 

szab.tam nagyúr múlkor olvastam valakitől, hogy átírta a pilótafülke nézetet: kicsit feljebb és hátrébb, hogy a tükör is látszik. hol, mit és milyen értékre kell átvésni?  
- 

szab.tam nagyúr és vsync nélkül nem csúszik szét a kép? hm... én meg az alt + tab-ot nyomogattam bőszen, nem az alt + entert...  meglesem őket...  Loveless 
 konzolt kihagyom. egyértelműen csúnyább a képük a pc-hez képest. hiába optimalizáltabb, randább minőségben könnyű aztatatat.....
 (legalábbis dirt 2, pc vs. xbox ez a helyzet. még dx9-ben is, a 11-ről meg nem is beszélve...)
 konzolt (ps3), csak akkor veszek, ha gt5 nagyon jó lesz....
- 

szab.tam nagyúr van némi fps és microlagg problémám. 
 esetleírás:az elején mentem pár sima edzést. ott minden rendben volt. dx9, 1920*1080, graf ulra, vsynk on, 60fps fix. cpu monitorozás: mind a 4 mag 50-60%, max amplitudo egy mag talán max 70-75%. el kezdtem piszkálni a dx9 false-t, de valamiért csak ablakos módban ment, híába írtam vissza fullscreen true-t... nem ment a dx11, így vissza dx9. utána mentem pár "direct" 1-3 körös race-t, több pályán. több autónál leesett az fps 43-55-re, döntően 50 környékére. és előjött egy fura microlagg, főként a rázókőn látható, szemkifolyatós dolog... -> rámonitoroztam a cpu görbékre. mind megemelkedett, az 1. mag 90-100%-on végig. megnéztem újra az edzést. 1 autónál ott viszaállt 60fps-re, microlagg sincs, de a prociterhelés mintha ott is picit megelemkedett volna a kezdethez képest. bakker. 9550@3.6 ghz kevés lenne? vagy valamit elállítottam? a win7 energiagarázdálkodási baromságok kilőve, teljesítménycentrikusan minden... játék reinstallon kívül valami ötlet?    szerk: 
 első dolgom persze az volt, (még a cpu terhelés megsasolása előtt), hogy viszavettem az élimítást, és ultra->high. természetesen nem változott semmi, utána néztem meg a cpu terhelést. tehát vga kizárva...
 nem fut semmi melette. (oldalsáv, vírusírtó, kalibráló, diagnosztikai progik kilőve...)
- 

szab.tam nagyúr azokhoz, akiknek erősebb gépük van, és nem esik 60 fps alá: 
 hogy nyomjátok a graf-ot? sima általános high-on, vagy feljebb húzzátok ultrára?
 mert nálam ultrán csinálja több autónál az előbb említett microlaggot. vissszahúzva még nem néztem...
 az élsimítás a nagyon sok betűs 8X...AMD_ok: 
 ilyen sorrendben. 
 jön majd patch.
 de addig bekapcsolhatod, ha megnyitod note pad-del a konfig file-t, és a dx9-nél a true-t átírod false-ra. akkor 11 lép életbe.
 nálam spéci valamiért nem megy rendesen, mert csak ablakos mód lesz utána....
- 

szab.tam nagyúr nekem is ez volt az első gonolatom. Lauda, 480 sli, osz' 1680*-ban nyomja. foglalkozás körében, folytatólagosan elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó szándékos veszélyeztetés. kb. stohl buci: bűncselekmény. sacc 3-5 év....  hogy kis on is legyen: 
 tegnap az edzésen kicsit túlléptem.
 bemásztam egy többautósba. valami qvalifikáció vagy mifene volt. csak pár autó volt egyszerre a pályán. leesett az fps 45-re, és előjött anagyon rühellt microlag. ez mi volt. olyan ideges lettem, hogy le is kapcsoltam, elmentem aludni. ma előveszem újra...
 procigörbék még a magonkénti 60%-ot sem érték el sehol, gpu terhelés meg max 70%. dx9. mi volt ez??? és mi lesz a rendes futamon a rajtál?     szép reményekkel nézek az esti játék elé.... 
- 

szab.tam nagyúr nyisd meg notepad-del config file-t, és nézd meg a fullscreen nem íródott-e át false-ra. írd vissza true. valszeg a felbontás is leugrott 800*600-ra. azt már játék menüből is állíthatod, de ott is átírhatod. nekem a dirt2 fagyáskor is megcsinálta néha, ha ingatag beállítással bohóckodtam... 
- 

szab.tam nagyúr nekem nem megy a dx11 úgy , mint a dirt2-ben. 
 configban ha átírom a dx9-et false-ra, akkor csak ablakos módban, (800x600), hajlandó elindulni. hiába nyitom meg újra, és fullscreen-t true-re visszaírom, tojik rá.át kell még írni valamit? 
- 

szab.tam nagyúr szerintem ez a spa francosa pálya az egyik legjobb. én már a kül. játékokban annyit mentem, hogy lassan kis audiós navigációval bekötöt szemmel végigmegyek, mint a Fék nélkül - Michel Vaillant című filmben a fickó....    van egy másfajta kanyarkombináció az utolsó szakaszban. az kicsit jobban tetszik. ez nagyon nehéz. nekem itt alapból legalább +1-2 mp mindig elmegy. (vagy 5-10, ha kicsúszok....) 
- 

szab.tam nagyúr válasz  SpongyaBob

üzenetére SpongyaBob

üzenetéreszerintem ugyanúgy. új win live offline profil, azzal lépsz be, és a játékban újból jön a néni a hülye kérdéseivel. 
 nem biztos, de így logikus. (vagy nem...)
- 

szab.tam nagyúr én olvasom a hsz-okat, de olyan érzésem van, mintha sokan, akik fikázzák, nem ugyanarról a játékról beszélnének, mint amit én próbáltam... van összehasonlítási alapom, mert a gtr2 2008 f1 modját nagyon szeretem. az rfactor f1 sem áll távol tőlem. 
 tehát a simeket szeretem, az arcade-okat meg nem.idáig csak pár kör edzést mentem. a grid egyértelműen arcade. az nfs shift is. habár ott már elérhető realisztikusnak tűnő fizikai is, de nagyon kivételes módon. pagani zonda, és intenzív (-25%) alulkormányzottság, nagy leszorítóerő, meg még 1-2 dolog, de most hosszú... én itt az abs kivételével kikapcsoltam minden segítéget, és nagyon élvezetesen játszható. nem érzem nagyon arcade-nak. sokkal "sim-ebb", mint a grid. de mondom: ki kell kapcsolni a segítségeket. ennyi... akkor fékezni kell a kanyar előtt, és kicsúszik az ember, stb... és tessék használni a pillangófüles váltást, nem automatán hagyni... ami nagyon hiányzik: a force feedback elég szegényes. a simbin játékokban, (főként race07-től), az erős féknél a kormányra intenzíven visszaüt az útegyenetlenség, ahogy az első kerékre nehezedik az autó. jó lenne érezni az abs munkáját is. és ami nagyon kéne, de nincs: a kanyarban megcsúszás, tapadásvesztés, ill. a tapadás visszajövetelét nem lehet érezni a kormányon. pedig az nagy segítég, a simbin játékoknál ez jól működik. nem értem, miért nem figyeltek erre oda... 
 a race07-ben ezek az effektek külön-külön állíthatóak %-osanb, és van belűlök vagy 10 db. külön a rázókő, kormány, még a motorvibráció kormányra való visszahatását is lehet állítani.
 ez a feedback rész itt elég gagyi.én spéci nem fanyalgok. 
 +1 ujjongó.... #624 senki?  (már kérdeztem régebben is...) (már kérdeztem régebben is...) 
- 

szab.tam nagyúr akinek sikerült áttenni dx11-re, nézze meg legyen szíves, a grafikai menüben mi a max állítható élsimtás? és a graf menüben látható-e, hgoy dx9 vagy 11-ben fut. mint a dirt2-ben volt: asszem valami akámilyen process pont alatt.... 
- 

szab.tam nagyúr valaki megnézte már, hogy működik-e a dx9 ture/false -> dx11 kapcsolás a config file-ban? 
 a cikket én is olvastam, hogy majd jön patch, meg át lehet addig is írni, stb...de engem tapasztalati válasz érdekelne, hogy sikerült-e már valakinek? thx!  
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- HP ProBook 430 G6 Intel Penium 5450U laptop
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest