Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kivizsgálást kérek!

-
tomp
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Innen 16MB/s
De még mindig nem értem, hogy ha el van mentve az ügyfélhez társított sebesség akkor olykor miért lehet túllépni?

-
tomp
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
FTP stabil 15,8MB/s-el ment negyed órán keresztül. Ez 126Mbit/s.
-
tomp
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na de hogyan történik a sebesség kiosztás? A 120-as nem is 120? Több van megadva a rendszerben és annyi lesz a végponton amennyit elbír az adott pillanatban a hálózat?

-
tomp
félisten
A hálózati hiba óta majdnem 130Mbit a 120-as netem.

Hogyan történik a modem konfig? Megkapja a modem, hogy melyik csatornán mennyi frekvencia sávot használhat? A megadott méretű sávon pedig elméletben megvan a kívánt sebesség? Eddig azt hittem, hogy figyeli a modem a sebességet és feljebb nem engedi, de most 6-7Mbittel mindig fölötte van. -
tomp
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor a upc saját szervere lassú!

Saját mérőjük: 115,9Mb/s és 10,2Mb/s 23ms
De ha a Telenor szerverével mérem: 123,29Mb/s és 10,24Mb/s 11ms
Ha elindítom az fsn letöltést akkor pedig 15,1MB/s azaz 120,8Mb/s -
tomp
félisten
Én le szoktam takarni a távirányító infráját miközben megnyomom a tv gombot. Mivel olyankor a boxnak kiadja az utasítást, hogy kacsolja át a tv-t. De ha a tv saját távirányítójával kapcsolok vissza akkor van kép és hang. Ha ilyenkor nyomom meg a upc gombot akkor megugrik a kép.
-
tomp
félisten
Na végbe ment a gyorsítás! Nem volt modem újraindulás csak elkezdett világítani a TEL1 led és ennyi.
LAN porton:
Wifin:
Kicsit gyenge.
-
tomp
félisten
hmm.
Szolgáltatásaim menüben már látom a FP120-at , de a pcreg oldalon még az 50-es szerepel és a modem is még 50Mbiten megy.
Remélem ma már megadják a 120-at. Augusztus 28-a óta várok rá... -
tomp
félisten
Alkotnak valamit. Ma jött meg emailben másodjára az adatlap, hogy mire fizettem elő. Az elsőben a dokumentumok (4db) mellett csak dátum van. A 2. mai levélben már a telefonos ügyintéző hölgy neve is szerepel és nem a megrendelt nap a dátum hanem a mai.
Telefon óta 49óra telt el de eddig semmi. Nem sietnek vele... -
tomp
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én tegnap este 9-kor rendeltem meg telefonon a Trio L csomagot de még semmi jele nincs...
-
tomp
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
...és még verte a mellét az ügyintéző, hogy pedig milyen elképesztő kedvezményt kapok. Azt nem mondta el, hogy miben...
-
tomp
félisten
Elmentem az irodába megérdeklődni, hogy megy az új ügyfélnek mindent dolog.
Nekem nem jár a dupla sávszél. Akkor mint meglévő régi ügyfél mit kapok? Trio L-t kedvezményesen tudom igénybevenni. Kedvezményesen! Majd elmondta az oldalon is szereplő összeget. Az új ügyfél mennyiért kapja? Ugyanennyiért de ő kipróbálhatja 3hónapig ingyen a dupla sávszélt. Mondom akkor nekem mi a kedvezmény? Az, hogy olcsóbban kapom a Trio-t. Olcsóbban? A listaárnál persze, hogy olcsóbban kapom.
Ha nem tetszik rendeljem meg a 240-es netet kipróbálni 8napon belül
úgyis visszavihetem. Kössz... -
tomp
félisten
válasz
kungzi
üzenetére
Este telefonon rendeltem meg a Trio L csomagot mert neten nem sikerült. A hölgy szerint 24órán belül aktiválják ami este 9-kor jár le. Még semmi.
Ha nincs hűség a neten és úgy ír alá az ember 1-2évet, miért nem kapja meg a dupla sávszél opciót?
Nem egy ügyfélmegtartó hozzáállás. -
tomp
félisten
Felhívtam őket. A netes megrendelés nem érkezett meg hozzájuk. Nekem sem jött semmilyen visszaigazolás. Telefonon egy kedves hölggyel megbeszéltük a dolgot, elindította a megrendelést. Mivel van már netem így nem kapok 3hónapig dupla sebességet de 24órán belül életbe lép a módosítás.
-
tomp
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. Igen én is emlékeztem valami ilyenre de már nem tudom hol olvastam.
Remélem hamar végbe megy. Gondolom hívni fognak mert a tv-nél szeptember 5-i bekötést írtak pedig bronze-om van. Nagyobbra váltáshoz csak aktiválni kell a kártyán a Gold-ot.kungzi
Majd este felhívom őket. Talán, nem biztos.
-
tomp
félisten
Neten megrendeltem egy Trio L csomagot.
E-mail még nem jött. Mennyi idő amíg aktiválják a nagyobb sebességet?
-
tomp
félisten
Miért is? :-)
Mit tudsz amit más nem? -
tomp
félisten
Kíváncsi vagyok arra a későbbi kedvezményes váltási lehetőségre amit írtak. 50-es hűség lejárt. A személyre szabott kedvezmények menüben ugyan annyiért kapnám az új előfizetést. Akkor ebben mi a személyre szabott?

-
tomp
félisten
A fb oldalon 1órája bejelentették. Most akkor már hivatalosan sem alkalmaznak, csak meghagyják maguknak a lehetőséget!
UPC Magyarország: Bár igaz, hogy az extrém magasnak tekintett adatforgalmat (három hó átlagában havi 300 Gb-ot) meghaladó ügyfeleink adatátviteli sebességének lassítására (az adott csomag tizedére, ami 240-nél 24 Mbits) az esetleges nagyobb hálózati túlterhelés elkerülése érdekében elvi lehetőséget ad az ÁSZF-ünk. Ez azonban csak egy lehetőség, egy biztosíték, amit a gyakorlatban már régóta nem alkalmazunk. Mindössze a limit elérése esetén küldjük ki az ilyenkor szokásos tájékoztató e-mailt, viszont a sebességet nem korlátozzuk és más intézkedést sem teszünk, mert a hálózat védelme ezt műszakilag nem indokolja. A jelenlegi hálózati kapacitásunk elég stabilnak bizonyul ahhoz, hogy ne váljon szükségessé ennek a tényleges alkalmazása. -
tomp
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
in out tap
tap-ra van kötve a modem -
tomp
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
1db Genesys II lett berakva a kb 20méter koax végére.

-
tomp
félisten
Sziasztok!
Most kötötték be a FB 50-et. Csak wifin használom a modemet. Sebesség 48/5Mbit ping 8-16ms. Azaz teljesen jó.
Megnéztem a jelszinteket. Jó? -
tomp
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem köszi.
Amúgy anno vidéken amikor jött a szerelő bekötni a netet+digitális tv-t, ránézett a kábelre és rögtön mondta, hogy "na ezt ki kell cserélni, ezen nem lenne túl jó a digitális anyag"
Most ugyan úgy digitális tv+net lenne és ránézésre most a pesti albérletben régebbi a kábel.
Az új amit behúztak akkor az vastagabb is.
-
tomp
félisten
Milyen a 7.ker Thököly-n a upc? Mármint stabilitás!
Hó végén köttetném be a FP50-et. Gondolom újra kell kábelezni a lakást, mert a mostani koax elég régi.
A FiberPower 50-nél alapból wifis modemet adnak ugye? -
tomp
félisten
Próba cseresznye alapon csináltam egy tesztet.
Kikapcsoltam az utorrentben a titkosítást. Eredmény: 2Mbiten stabilan jött az anyag. Titkosítással természetesen 30Mbit...Nemrég még 2KB/s volt titkosítás nélkül. Azaz enyhítettek rajta.

-
tomp
félisten
Társasházi akción kívül lehet hűséget aláírni? Azaz ahol nincs ez a társasházi izé, ott személyesen bemegy az ember az irodába és 1-2évet aláír, cserébe ócsó lesz.
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
Thusor
üzenetére
UPC honlapján a társasházi akcióról semmi sincs. Csak az ÁSZF-ben.
Azért az az adott sávszél picit máshogy van. Nincs dedikált sebesség a házaknak. Azaz nem úgy van, hogy ez a ház kap 200mbitet és osszák be. Annyi megy a házba, amennyi kell. Már ha bírja a körzet. De ha nálatok lehalna a net és a szomszéd ház ugyan arra az elosztóra van kötve, akkor ott is szenvedhet a net. Szval nem a háztól függ. Hanem a körzettől. pl lehet, hogy a szomszéd ház melletti házban hardcore guruk vannak és nyomják 1000-el. Akkor is lehalhat neked
Garantált sávszél meg létezik. Bár torrentre ez nem nagyon vonatkozik, mivel korlátozhatják így alapból lassabb. De ha normál netezés mellett a garantált alá esik, akkor lehet asztalt borogatni.
-
tomp
félisten
Nekem nem nullázódott le a forgalom mérő. A júliusit augusztushoz számolja. Júliusi meg 0
Másnak is ez van, csak csak "helyi" bug?
-
tomp
félisten
A forgalom mérő miért nem pontos nekem a kezdetek óta?
Tegnap próba képpen az fsn ftp-ről azaz teljesen legálisan letoltam 60gigát. Most nézem az oldalt. Szerinte tegnap csak 25gigát mozgattam.
Szivárgás van az én vonalamban a mérőműszernél?
-
tomp
félisten
Nálunk ott van a fejállomás ahol bazi nagy és sok antennát lehet látni egy épületen.
Azaz nálunk egy 10emeletes lakóház tetején van és a legfelső szinten egy lakás aszem átvan alakítva. Mivel egy vastag kábel fut a tetőről az erkélyen át a lakásba
Szval nem nehéz megtalálni

-
tomp
félisten
válasz
SlaveDealer
üzenetére
A speedtestnek nem kell hinni. Az kamu
Az ie letöltésed 113Mbiten megy
-
tomp
félisten
válasz
szab.tam
üzenetére
Akkor jó. Igazából nekem nincs routerem, csak hallottam.
Sikerült más ip címet kapni? Vagy ugyan azt kaptad vissza?
KiflingerHát a youtube. Egy rakás gané az egész ahogy van. 5perces videót percekig tölt. Vimeo-n meg egy 10perce HD kevesebb mint 1perc alatt betölt.
Youtube nálam kb 2-3Mbitet használ. Vimeo meg 20-30Mbit! -
tomp
félisten
válasz
szab.tam
üzenetére
A upc adja az ip címeket, de akár évekig is ugyan azt kaphatod meg!
az ip csere a upc-nél picit bonyolult
először parancssorba beírni: ipconfig/release
Modem áramból ki. Várni pár mp-et, majd modem be. Ha már majdnem fellépett a modem a hálózatra, parancssorba: ipconfig/renew
Lehet, hogy 3-5x kell megismételni
A legtutibb: Még mielőtt visszadugod a modemet, beírod az ipconfig/renew parancsor, de nem enterezed le. Modem be, és ha már az utolsó ledek villognak, akkor enter. Így max 2x kell megismételni.(hogy ne kelljen beírkálni a parancsot, "fel" nyíllal kilehet választani a legutóbb használt parancsokat)Az is előfordulhat, hogy a sok modem újraindítások miatt(a sok fellépés, és config fájl lekérdezése miatt) ideiglenesen bant kap a modem!!
Ez max fél óráig tart. Mármint nekem addig tartott egyszer.

-
tomp
félisten
válasz
szab.tam
üzenetére
Ja hát igen a blu-ray. Szerencsére én csak 720p-ben szedem az anyagokat. Nagyobbat nem bír a vas.
Még 1előfizu aszem lehetséges. Már halottam ilyenről.
De aszem nem kell még1 kábelt behúzni.
A forgalom mérőre visszatérve: Amikor én tavaly ip-t cseréltem nagy nehezen, hóvégéig mindig megállt a mérés
Nem tudom, hogy most is így van e. Párszor megcsináltam és mindig megállt 
-
tomp
félisten
2éve jött a városba a upc. Így ha azt vesszük, akkor pont a 2éves(régebben szinte mindenki ilyet kötött, mert ócsó volt) hűség lejárta előtt keresett fel mindenkit. A mindenki az szó szerint mindenkit. Több mint a fél városban van társasházi akció
Sőt a város több pontján plakáton hirdetik ezt az akciót
Bár lehet, hogy a 2 erős helyi szolgáltató miatt csinálta ezt itt a upc. -
tomp
félisten
Már eléggé enyhe lett ez a Társasházi akció.
Hívd fel őket és kérdezd meg, hogy hogyan lehetne a házban ilyen.
Ma már a közösképviselői szerződés, csak duma. Nálunk nincs semmiféle megállapodás, mégis van ilyen akció. Jött egy fószer a upc-től és mindenkinek felhozta ezt. Mindenki elfogadta.
Sőt ha nagyon kevés upc ügyfél van már csak a házban(a többiek leléptek egy másikhoz) akkor is felhozzák ezt az akciót.Szval telefon. Mond meg, hogy minden áron akarod ezt a kedvezményt.

-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
hehe.
Tegnap jött egy szép nagy upc boríték. Benne egy boríték, hogy a digital Gold lista ára kerek 7000Ft.
Az oldalukon meg 7290 Ft szerepel. Akkor most mivan?
Tudom, hogy ide tartozik, de mégis ez jobban megy.
-
tomp
félisten
Fiber Power társasházi akciós ár:
- 60/6: 5500Ft
- 120/10: 7500Ft -
tomp
félisten
wwhy: Lassítja, de ha megfelelő helyen laksz, akkor ki lehet kerülni

Fiber Power 60 - 14.000Ft garantált sávszél: 20/3Mbit
Fiber Power 120 - 16.000Ft garantált sávszél: 30/4Mbit
ÁFA benne van a díjban, és ez csak listaár!
60-nak 6Mbit az up, a 120-nak meg 10Mbit. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Nálunk a városban van már 20/20-as helyi szolga. Sokan lépnek le a upc-től? Nem!
Jó és stabil szolga. -
tomp
félisten
Nemsemmi.
Tegnap lett egykis nagyfesz a koaxban.(pár m-re csapott be egy brutál nagy villám) Nem szállt el a szolgáltatás. Csak a mediabox meg a modem bolondult be

-
tomp
félisten
válasz
Olekgsxr
üzenetére
Ezt én sem értem. Nekem is jó volt egy darabig, majd aztán beütött a lehalás. Egyik nap még volt, másnap már nem.

Mit jelent a "TLV-11 - unrecognized OID" üzenet? Tegnap este padlót fogott a modem. Minden led kialudt a LINK-en kívül. Az nem villogott, hanem világított. Még a power led sem világított. Modem kihúz-bedug helyrehozta. De mi okozta ez? Túlterhelődött?

-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Vmiért böngészőnek veszi az utorrrentet.
Megoldás: Beállításokban, Webhozzáférés védelem fület lenyitod, HTTP/Böngészők. Itt nem a következő lenyillóra kell menni ami a böngészők fülről jön le, hanem csak simán Böngészők. Ez után megkeresed az utorrentet, majd piros X-t raksz elé. Ha ez megvan, torrent mellett is menni fog minden. Ezért nem a upc-t kell szidni
Csak keresgélni kell a guglival
Nálam gond nélkül megy a torrent+NasaTV mellett a böngészés is. Pedig csak a NasaTV megeszik 1MB/s-et, azaz 10mbitet a sávszélből
-
tomp
félisten
Nem is tudtam, hogy a WebTáros szervere külföldön van. Ezért hullámzott az elérése hajnalban
Nekem a pingek 30-250 között ugrálnak, de a letöltések jók.
-
tomp
félisten
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Szerencsére nem használok online game-et

-
tomp
félisten
Másnak működik az otp online fizetése?
díjneten fizetném ki a számlát. Átrak az opt oldalára, majd még megsem tudom adni a kártya adatokat, de már egyből "Hiba a tranzakció feldolgozása közben.A megadott tranzakció azonosítóval nem létezik fizetési tranzakció." Ha meg eljutok a kártya adatokig, beírom erre "Sikertelen tranzakció" Ha holnapig nem sikerül kifizetni, felkell hívni őket, hogy meg ne merjék csinálni a korlátozást, vagy a társasházi kedvezmény megvonását, mert nem az én hibám ez. Sztem köze van a upc szenvedéséhez. -
tomp
félisten
Na most sz@rt be a külföldi kapcsom megint.
Vagy nem érkezik válasz időn belül, vagy 1600-as ping
Vki kihúzott a upc-nél egy külföldi hálókábelt, és a maradék vas nem bírja?
Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4650
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem egy ügyfélmegtartó hozzáállás.