- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
Stafni
aktív tag
Sziasztok!
Szerintem nem kell védeni a UPC-t. Eladott egy szolgáltatást 10, 20MBit. Nyilván ők is tudják, hogy aki ilyet rendel, az nem a honlapokat akarja gyorsabban letölteni, hanem filmeket. Így is reklámozza magát a szolgáltató.
A 2MBit-es csomagnál is valami ilyen van, aki nem éri be email nézegetéssel, és szertne zenét filmet letölteni.
Eladott egy szolgáltatást, a piacon és a magára vállalt dolgot nem teljesíti.
Ne áruljon 2,10,20 M-nak egy szolgáltatást, ha az nem annyi. Vagy kérjen többet és szolgáltasson tisztességgel.
Mi pedig eldöntjük, hogy azt használjuk, vagy sem. Én se velük kötök 1 hónapja szerződést, ha tudom, hogy ezt csinálják. -
CWorm
aktív tag
Az milyen már, hogy nekem ma olyan szar volt este a csellós netem, hogy némelyik oldalon a képek csak félig töltődtek be, aztán megálltak? Mi a f***t csinál már a upc? Az még "oké", hogy a torrentet korlátozza és 1 mega helyett 10k-val jön a cucc, de hogy már böngészni se lehet rendesen...
-
edk-
őstag
Nem a NAT beállítása hiányzik?
http://www.cisco.com/en/US/docs/routers/access/800/850/software/configuration/guide/857swcg.html
-
jippa
aktív tag
Hello!
Ide is besúvasztom a kérdésemet, hátha itt akad valaki, aki tud rajtam segíteni.
Otthoni Chello-s netet (kábelmodemest, mac address-hez kötöttet) szeretnék megosztani egy 870-es wlan nélküli cisco routerrel meg egy hozzá kapcsolt gigabites switchhel a belső hálóhoz. Az egész internetet átnéztem ios config után, van is néhány sample-m, dhcp-vel kapok belső ip-t, de csak nem akar összejönni a dolog. Rá tudok tölteni konfigot a routerre, de nincs mit. Ha valakinek van valahonan, vagy maga írt ilyen konfigot, és megosztaná velem, azt igen nagyon megköszönném.
Elolvastam vagy 40 oldalt a "CISCO IOS in a nutshell"-ből, de reménytelen.
Üdv!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az aktuális halite beállítva mindkét titkosításra, erőltetetten, full sávszéllel tölt! Terendo nélkül!
Bazzzeeee 620k!!! JEEE
-
Apollyon
Korrektor
Valami történt. Gondolom nem azért mert rinyáltam, de BitTorrent 6.1.2-vel fullon megy a le/fel...
-
joe2005
senior tag
-
-
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Régebben kb félévente, vagy ritkábban kaptam új IP-t. Most meg szinte hetente cserélődik. Ez minek tudható be?
-
tomp
félisten
új uTorrent! beta
-
tomp
félisten
válasz
Goose-T #8277 üzenetére
Én várok. Csak egy javaslat volt a név
A garantál sebesség emelés meg nekem furcsa. Amikor először olvastam(pár hete) örültem, és rögtön elkezdett nyomi egy gondolat. "Titokban fejlesztik a hálót?" Nemrég ugye volt egy komplett hálózat leállás, ami pletykák szerint karbantartás volt, és nemrég nyomták rá a hálóra a kemény korlátot.
nem értem, nálunk miért nyomták rá a korlátot mert:
- kisváros ~30.000fő
- a városi központ sokkal nagyobb terhelést is bírna (egy helyi fejes adta az infót)
- rengeteg más szolgáltató van (3+1adsl)
De mégis 21.-én az egész városban megbénult a p2p.Csinálják inkább azt amit 21.-e előtt. Azaz ahol a központ terhelt, ott legyen korlátozás, hogy ne csinálja össze magát a háló. Ahol nincs terhelés (pl nálunk) ott ne legyen korlátozás.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Goose-T #8277 üzenetére
a pillanatnyi sávszélesség telejsen független a pillanatnyi p2p korlátozástól.
nekem napközben megvolt a 20 mbit helyett a kb. 10mbit. - rámértem - (asszem 5-öt garantálnak ehhez a csomaghoz).
de a p2p ennek a töredéke volt csak. tehát hiába lesz meg a garantált sávszéled, attól önmagában még nem lesz gyors p2p-ed...
na persze, ha a pillanatnyi sávszél eleve trutyi, akkor a p2p sem tud afölé menni... de ittt most nem ez az áltlános probléma.
ezért is korlátozzák a p2p-t, hogy magát a sávszélességet tudják tartani.
-
Goose-T
veterán
Azt javaslom, legyünk még türelemmel nov. 29-ig, ugyanis itt azt írják, ettől az időponttól kezdve bevezetik a minimum garantált sávszélességet, ami a névleges sávszélesség fele. Ebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg akkor fognak infrastrukturális fejlesztéseket élesíteni, a mostani helyzet pedig valószínűleg tesztelés miatt áll fenn. Talán enyhítik majd a torrent-szigort, bár nagy engedményekre nem számítok, azért 200-300KB/s jól jönne a mostani 20-30 helyett.
-
joe2005
senior tag
Esetleg nincs internetjogász közöttünk aki megmondhatná, hogy mit lehetne tenni, hiszen a szerződésben nem szerepel a szelektív torrent, illetve több szálú letöltés korlátozás. Amennyiben korlátozzák a szolgáltatást, azt meg kellene indokolni.
(ubuntu telepítőt akarok letölteni naponta 10x800 MB havonta 300x0,8 = 240 GB, ja a többi (60GB) kell a visszatöltéshez, csak nem jön rendesen)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az lehet, hogy ugyanonnan leszedve egyik torrent 5K-val jön sok seedernél, másik meg 2-300 -al?
-
Apollyon
Korrektor
Valamilyen szinten egyetértek a UPC-vel hogy lehet tényleg gáz, hogy a túlnyomó többség torrentezésre vagy egyéb p2p-re használja internet-előfizetését, ezáltal leterhelve az egész hálózatot stb és még azzal is egyetértek hogy úgy döntöttek korlátozzák valamilyen szinten.
De talán a megrendelt csomaggal arányosan kéne korlátozni, és ne úgy hogy akinek 1/256Kbit van meg akinek 20/3 van ugyanazzal a sebességgel döcögjön...
Tegnap elkezdtem tölteni egy tv-ben is látható sorozat részét, és a max sebesség kemény 5, azaz öt kilobájt/másodperc volt. Ez volt a rekord. Ezen a torrenten kívül más adatforgalom nem volt, csak ez az egyetlen egy torrent. 00.00-kor, vagyis éjfélkor visszajött a normál sebesség, mint a még nem is olyan régi szebb időkben, és kb ugyannyi peer-rel az említett torrent felment kemény 35KB/mp-re, ami mondjuk érthető mert több leecher volt hozzá mint seeder.
Valószínűleg nem terheltem szarrá a kedves UPC hálózatát, de ennek ellenére mocskos 35KB-os sebességet sem érdemlek meg, szóval kitörölhetem a seggem a 9500Ft-os golddal.
Egészen június 30-ig (
) amikor is inkább visszaveszem a legkisebb csomagra vagy váltok, magammal rántva az összes ismerősömet akiknek UPC-jük van, és mivel elég szugerálós nézésem van, mki ki fog lépni a UPC-től. Hú most biztos rossz UPC-nek
De legalább ennyit én is megteszek értük.Tudom hogy már tele van mindenkinek a panaszkodásával köztük az enyémmel is a topik, de Tisztelt UPC Magyarország Kft, a k#rva anyádat!
-
szab.tam
nagyúr
nah, kedves p2p, chello-s elvtársak, nálam meglett a megfejtés. szépen sorban:
win32.
a deluge új verzióját, (1.0.5-32), telepíteni ugyan tudtam, de inaktív menü, indíthatlatlan torrent fogadott.
a halite nem oldotta meg a sebességet.feltettem egy régebbi deluge-t. 0.5.9.3
innen szedtem:
deluge_0_5_9_3telpít, stb. és e-szerint állítottam be. (ezt más tette fel, és az újabb verzió menüje, de logikusan alkalmazhatóak a régebbire is a titkosítási beállítások):
most már az előző 20kbyte/sec helyett 1,1-1,3 mbyte/sec-en jön lefelé. ez még mindig elmarad a 2,4 mbyte, (20mbit)-től, de web alapúra rámértem, és most éppen ennyi a teljes le sávszél. tehát nincs p2p korlátom...
szerk: oda-visszatekerhető, élő adásban a upc bekaphatja! (csak sajnos kérdés, hogy meddig. mert ám szakemberek dolgoznak ott is...)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Halite-ban protokoll titkosítást beállítottam, RC4-re. Persze semmi fejlődés, 10k/s...
-
Laraxior
titán
A feltöltés nemigazán működik megfelelően....a letöltés viszont igen ennyi a lényeg
-
Goose-T
veterán
válasz
joe2005 #8261 üzenetére
Nem kijátszani akarom a throttlingot, hanem megtámadni az azt végző eszközöket.
Tényleg a pofátlanság teteje, amit csinálnak. Most bővítettem 10/2-re, és ha bármilyen letöltést (nem torrent, sima http vagy ftp) elindítok többszálas klienssel, akkor sem megy a sebesség ~300KB/s felé. Kapják be. Kicsit túltolták ezt a korlátozást, sajnos még nincs nagyon alternatíva a környéken.
-
szab.tam
nagyúr
ajánlják a deluge-t. állítólag működik.
de én hiába telepítem, és hiába adják meg fórumokon a pontos beállításokat, a menüjében az össze állítási lehettőség inaktív... -
joe2005
senior tag
válasz
Goose-T #8260 üzenetére
Én konkrétan a kijátszásukra gondoltam, ha visszaolvasol, megtalálhatod a terméklinket korábban rákutattam.
De természetesen igazad van.
Sajna csak a upc-n múlik, hogy tudok-e letölteni, vagy nem. A torrent letöltés korlátozására már legalább egy éve megvásárolható a technika, csak most kapcsolták be. -
Goose-T
veterán
válasz
joe2005 #8259 üzenetére
Miért, szerinted ide is akkora kapacitást telepítettek, hogy akár egész Kanadát is ki tudja szolgálni? Kötve hiszem. Egyébként is, mit számít az, hogy hol fejlesztették? Én három és fél évig fejlesztettem itthon mobiltelefon-központokat, mégis szerte a világban használják, többek között Kínában is (ott pedig kissé többen vannak mint az USA-ban); de ha 20-as, vagy 70-es vagy, akkor te is napi szinten használod.
-
szab.tam
nagyúr
20/3 mbit-em van. egyedül szednék le egy sorozat-részt. a másik oldalon gigabites seeder van. 9 kbyte/sec-kel jön.
tetves júpícísóóóó!
-
Goose-T
veterán
Szerintem szervezzünk túlterheléses támadást az UPC packet inspectorjai ellen. Annyi kéne, hogy minél több ember egy időben elindítson egy bazi nagy, lehetőleg minél több peerrel/seederrel rendelkező torrentet (pl. tetszőleges Linux disztribúció, hogy ne érhesse szó a ház elejét). Arra számítok, hogy olyan sok csomagot kéne átvizsgálni, ami meghaladhatja a hálózati eszközeik kapacitását, ebben az esetben pedig előfordulhat, hogy több csomag is átcsusszan.
Persze lehetnek ennek negatív következményei, például tovább bővíti az UPC az ilyen célú eszközparkját. Szerintetek jó ötlet vagy hülyeség?
-
edk-
őstag
Nálam uTorrent vánszorog, Halite hasít.
-
muveszur
addikt
Na végre mostmár feltöltés is kezd normális lenni:75kb/s körül mozog, ez már fasza, közbe zavartalan netezés
kopp-kopp-kopp
-
tomp
félisten
Amúgy ha sokszor ki-be kapcsolgatom az utorrent letöltését, egy idő után az aktuális port is belassul
Elég kemény lett a upc he
-
muveszur
addikt
Én most beraktam egy pb-t a halite-ba, 22 perc mulva ránéztem, és már lent is volt....
Most meg más is jön rendesen. uTorrenttel én már meg se probálom, de most nekem hasit lefele, felfele ratyi 4kb. -
blueye
veterán
ADSL -> Chello váltás volt a cégemnél.
Maradt a router (3COM 3C857) és a switch. Korábban minden jól ment, most vannak a hálón gépek, amik elsőre nem nyitnak meg egy oldalt, két-három frissítés után viszont megnyitják és onnan jól is kezelik a webet. Hogy lehet ez?
Más. Elvileg 20/3-as a csomag, a 3 feltöltés rendben is van, de a letöltés 6 körül alakul. Lehet ez a router+switch miatt? Vagy a chello ilyen gyenge a Moszkva térnél?
-
törölt tag
Nekem 2 órája jön maxon a cucc..... Sima uTorrent.... semmi free proxy... csak titkosítás.... de ha kikapcsolom akkor is jön rendesen. Eddig én is szivtam régóta... remélem marad igy....
-
tomp
félisten
Érdekes, hogy az utorrent erőltetett titkosítással vkinek bevált, vkinek nem. Nekem bevált. Most is 1,1MB/s
-
Picco
addikt
hi
hozzam kijottek a UPC-sek es megcsinaltak, nalam a jelerosseg volt gyenge, azota le/fel max
sok szerencset mindenkinekudv: Picco
-
ACE-
addikt
Valami alapján csak nézi, és ha tudjuk már mi alapján, akkor lehet úgy módosítani a torrent progikat, hogy ezt kikerüljék. Csak hát egy gond az, hogy egyik fejlesztőt sem nagyon érdekli a Magyar helyzet, és nem fog ilyenre erőt pazarolni...
-
tomp
félisten
Érdekes!
Az előbb az utorrentem erőltetett titkosítással is átment csigába. Kíváncsiság képpen portot váltottam. Megjavult.
Ezek a jenkik már a portot is nézik? -
joe2005
senior tag
válasz
Apollyon #8227 üzenetére
Van egy rossz hírem. Meg van a korlátozás technikai háttere:
meg van az egyik gyártó
a másikA megoldókulcs Deep Packet Inspection, sajna a fenti eszközök tudják ezt. És blokkolhatják korlátozhatják a p2p hálózatot.
Nincs olyan trükk ami megkerülné egyelőre.
További info anyagok, pdf stb valami info -
Apollyon
Korrektor
Vajon csak a torrent lett ilyen lassú? Mi a helyzet a DC-sekkel?
Lassabb lett a chat is? -
Apollyon
Korrektor
válasz
#04230330 #8219 üzenetére
Tippelek hogy utorrentet használsz, én is azt használtam, szakadt is meg lassú is volt. Ajánlom akkor figyelmedbe a Bittorent klienst, ami nem szakad, és gyakorlatilag ugyanúgy néz ki mint a utorrent viszont nem lesz gyorsabb, mint ahogy egy klienssel sem.
-
muveszur
addikt
Ez egyre reménytelenebb.... Feltöltés = 0-val, letöltés meg néha felmegy max-ra, ez igy nem állapot. Más szolgáltato nincs csak a nyomorék T-fos, az meg nem kell....
Van vkinek vmi modszere, hogy gyors legyen a torrent? pl leirhatná ide mindenki, hogy mivel probálkozott már.... -
törölt tag
Nekem ráadásúl mindíg szakad is a net... sztem ezt is direkt csinálják.... régebben nem volt ennyiszer ilyenem.... rohadt gecik.... már kész a diginet kiépítés, sztem januártól lehet kötni, pont akkor jár le a hűségem is.... már alig várom.
-
Picco
addikt
nekem valtozik a sebesseg, szvsz gondok vannak a UPC-nel...
-
Picco
addikt
nekem is chellom van es valami fura.
korlatozast ereztem en is, alig csurran cseppen, beloadoltam a windows 7-t es itt meg jon rendesen
"remelem" valami fincsi kis win frissites muvelte ezt a csodat.....jah es supportos ficko szerint jelerosseggel van valami baj, holnap kijonnek, de nem tud uj korlatozasrol
-
lorcsi
veterán
tesztelve viszont jó a sebesség
-
joe2005
senior tag
válasz
muveszur #8211 üzenetére
Felhívtam Őket és azt mondta hibabejelentő supportos, hogy nem tud korlátozásról, de azt kérdezte, hogy látom-e a bejövő seederek, mennyivel tölthetnek fel, vagyis kapcsolódik-e gyors feltöltőhöz kliens, mire én nem láttam ilyet.
Tehát lehet, hogy nem is a letöltést korlátozzák, hanem a nagyobb sebességű kapcsolódót, vagyis azokat zárhatják ki, akik gyorsan tudnának hozzám egy adott porton kapcsolódni (gyors egymásutáni csomagküldés). Esetleg ötlet a kivédésre? -
muveszur
addikt
Szisztok! Rég jártam erre, nem volt probléma, ujra itt kell lennem:
Torrent korlátozás....FELHÁBORÍTÓ!!! Pedig most akartam váltani 10/2-re.
Most nemtom mitévő legyek.
A Halite-tal prbálkozok kb, 15 perc után felmegy max-ra és ugyis marad, átmenetinek jó megoldás. Van vkinek jobb ötlete?Az hol tudnám megnézni h a lakhelyemen(4033) milyen szolgáltató elérhető nekem?Köszi!
-
KMT
addikt
Hát elég szar helyeken nézhettél körül, ha ez a véleményed. Jó helyre kell bekerülni, és akkor megnyílik a világ. Sem a visage, sem a falco nem olyan nagy ritkaság, amit ne lehetne megtalálni a megfelelő helyen. (kipróbáltam, több albumot is simán találtam, minőségi .flac rippeket is)
De ez most olyan, mintha lemennél egy kommersz szórakozóhelyre, ahol rádió zene szól, és panaszkodnál, hogy nem beethoven-t nyomnak. Mindennek megvan a maga helye. -
joe2005
senior tag
Meg kell kérdezni az ügyfélszolgálatot, hiszen a torrentezés nem tilos, a szerződés nem tiltja!
-
tomp
félisten
Nekem ha proxy van, akkor nem tud kapcsolódni, és "a peer megszakította a kapcsolatot" szöveg jön. Most csak úgy megy, ha proxyt kilövöm, és a titkosítást erőltetettre kapcsolom
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged