Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1198) F-ECT$ válasza Füge007 (#1197) üzenetére


F-ECT$
titán

Hát ha jól emlékszem, akkor már 15 m-ről lehet látni, a legmagasabb részei olyan 26-28 m körül vannak, de a fedélzet, és így a fő látnivaló 32-40 m, a hajócsavar meg 40 alatt. Iszonyat jó merülés, egyszerűen beszarás, hogy mekkora az a hajó, és hogy milyen jó állapotban van még. Én mindkétszer a magam feje után merültem (a merülőtársam követett), mert a helyi vezetők sajnos a nagyon kezdőkkel voltak elfoglalva. Így is behatoltam több helyen, de leginkább csak a tágas szalont, és a hajó oladlán végigfutó folyosókat néztem meg. Ha süt a nap, akkor a szalon egyszerűen gyönyörű.
Nagyon sok élőlény, és egyéb látnivaló van, talán 10 merülés sem lenne sok rá. Nekem pl nagyon tetszettek a beakadt hálók - kicsit szellemhajóssá tették, valamint a beszakadt óriási kémény felett is jó volt elúszni egy halrajjal körülvéve.

A merülést (mint mindig) az Aquanauta szervezte, ők álltak kapcsolatban egy helyi bázissal, de már meg nem mondom, hogy melyikkel.

Nitrox nélkül is lehet menni, de míg levegővel 15-20 perc a fenékidő, addig nitrox-szal 25-30, szóval nagyon nem mindegy, főleg, hogy a merülés feláras, és mivel a roncs nyílt vizen van, ezért messze nem biztos, hogy 1 hét alatt többször is el tudsz jutni.

Kicsit off, de ez a nitrox vizsga egy nagy átbaszás. Nekem megvan, és így tapasztalatból mondhatom, hogy nitrox-szal merülni ugyanúgy kell mint levegővel, semmi extra nincs benne. Egyszerűen átállítod a computered és kész. Semmi másra nem kell figyelni, de ugye valamivel le kell húzni a búvárokat. Szóval megcsinálni mindenképp érdemes (mivel a második vagy harmadik merülésnél már akár 2x több is lehet a fenékidő vele, mint levegővel), de ha 10e Ft-ot kérnének érte, az lenne korrekt...

[Szerkesztve]

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.