Hirdetés

2021. április 14., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#901) orbano válasza Joco (#900) üzenetére


orbano
félisten

dede :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#902) orbano válasza Joco (#899) üzenetére


orbano
félisten

Én csak a főnököm véleményére tudok hagyatkozni, ő pozitívan nyilakozott róla. Most indulok megnézni őket, egy overál (3mm) valami 8e ft, a shorty meg még olcsóbb (az is 3mm). Ha két nyarat kibír, nekem az is elég. A lestrapált tanulós cuccokkal sem volt semmi bajom, jobb ilyen olcsó szarokon kitapasztalni az ember valós igeényeit, aztán majd jövőre, vagy azután beruházok egy komolyabb szerkóra. Elvégre még beleunhatok, vagy akármi :U

F-ECT$: szerintem olyan nagy meglepetés nem érhet a használt cuccokkal, ha kölrültekintően vásárolok és leellenőrzöm, amit veszek (elég sok szakember van a környezetemben, ipari búvártól kezdve minden :B)

[Szerkesztve]

A vér nem válik VAZZE!™

(#903) F-ECT$ válasza orbano (#896) üzenetére


F-ECT$
félisten

A főnöködnek nincs valami búvárboltja (ha igen, akkor mi a neve), ahová bevisznek használt cuccokat is?

Dive ever, work never.

(#904) busman válasza orbano (#902) üzenetére


busman
addikt

Gratula a vizsgához! Örülök hogy páran megint csatlakoztak a búvárok táborához...

I'm not talented, I'm skilled.

(#905) F-ECT$ válasza busman (#904) üzenetére


F-ECT$
félisten

No és te mit alkottál? :)

Dive ever, work never.

(#906) orbano válasza F-ECT$ (#903) üzenetére


orbano
félisten

Nincs boltja, csak hobbiból búvárkodik, számtech cége van :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#907) F-ECT$ válasza orbano (#906) üzenetére


F-ECT$
félisten

Ja ok. A Lidlben lévő cuccokról azt hallottam, hogy az olcsóságuk miatt megérik, pl szabadtüdőzéshez a ruha, vagy a lámpa tartaléklámpának, de komoly felhasználásra nem ajánlottak.

Dive ever, work never.

(#908) orbano válasza F-ECT$ (#907) üzenetére


orbano
félisten

A shorty elég kényelmesnek tűnik és jó passzentos, nem tudom, milyen hibája lehet, ami miatt nem megfelelő komoly búvárkodásra. Az overall tényleg használhatatlan, hova húz fel az ember 3 milis overallt :U
Annyira mondjuk a shorty nem is olcsó (8k), de ha már ott voltam, vettem egyet :B MA átjön a főnököm és lecsekkolja. Ha nem jó, visszaviszem...

A vér nem válik VAZZE!™

(#909) Joco válasza F-ECT$ (#891) üzenetére


Joco
aktív tag

Jártam már 1-2 helyen, szokásos bolt elött kb. 50m-el a 81.-ben van egy szenteltvíz nevű hely. Nagyon korrekt eladókkal, egész jól felszerelt bolt, csak ajánlani tudom, ja és az áraik is a földön járnak :)

''Ugyanakkor még mindig jobb, ha ilyennel foglalkozik a gyerek, mintha a szabad levegőn rohangászik, vagy gyümölcsöt eszik.'' - a kétezer forintos Cyber laptopról ''PokolGéP-es vagy? koncijukon voltál?''

(#910) orbano


orbano
félisten

Na mexakértette a mesterem a ruhát, azt mondta teljesen korrekt, és hogy eddig ez a legjobban kinéző shorty amit látott :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#911) misu


misu
aktív tag

Hy!

Ha nem gond érdeklődés szinten ide is beírnám a problémám, legfeljebb kimoderáljátok.. :B
OFF

Búvárszemüveget keresek!
Felnőtt méretet, max 3k-ig!
Valami gagyibbat, de nem a Tesó Gazdaságosat! ;]

Hobby célra, az Adriára...
Csak max. 4-5 m merülnék vele!

Nem tud valaki egy jó kis boltot?
Újat akarok, használt nem érdekel.


ON

Privátban is.
Köszi előre is! :R

Bye!

Bűn az élet.

(#912) F-ECT$


F-ECT$
félisten

Megjöttem Egyiptomból, ha lesz igény, akkor leírom, hogy milyen volt a szafari :)

Dive ever, work never.

(#913) F-ECT$ válasza orbano (#908) üzenetére


F-ECT$
félisten

3 mm-es overallt pl a Vörös tengerre húz fel az ember. Amikor a ''komoly felhasználást'' említettem, akkor pl arra gondoltam, hogy nem egy 3000 ft-os lámpát vennék fő lámpának.

Dive ever, work never.

(#914) F-ECT$ válasza misu (#911) üzenetére


F-ECT$
félisten

Én a Technisub Ventura / Look modelljét tudom ajánlani, de ezek ára 6k.( [link] ). Szeritem ennél olcsóbban csak Tesco Gazdaságos van.

Dive ever, work never.

(#915) misu válasza F-ECT$ (#914) üzenetére


misu
aktív tag

Hy!

Köszi, most már én is látom, hogy nem fogom olcsón megúszni..:)

annyit még, hogy nyilván egy ilyen eszközt az meber nem egy évre vesz, de én nem használnám, max. évente párszor...
hogyan lehet tárolni?

mivel kezelhető le, stb...

Köszi előre is!


Bye!

Bűn az élet.

(#916) F-ECT$ válasza misu (#915) üzenetére


F-ECT$
félisten

Azért 6e nem a világ, főleg, hogyha megnézed, hogy mennyibe kerül egy kirándulás az Adriára, és ezt mint írtad is messze nem egy alkalomra veszed. Én használat után édes vízben szoktam elmosni, majd megszárítom és a maszkhoz kapott dobozba teszem, egyéb kezelést szvsz nem igényel.

Dive ever, work never.

(#917) misu válasza F-ECT$ (#916) üzenetére


misu
aktív tag

Hy!


Köszi szépen.

Ha már itt vagyok...:)..apróbb alámerüléseknél (maszk+pipa) mire kell ügyelni?
Csak úgy általánosságban, mert hát ugye az ember tapasztalatlan és mégsem akar a saját kárán tanulni, pláne, ha magas a tandíj (ezt mondjuk egy ottmaradásra értem..:D)
milyen mélyre mehetek, ott mire figyeljek, hogy készüljek föl előtte, utána, ha baj van mit tegyek... stb..

Illetve érdemes-e békatalpat is szerezni?, milyen kieg, jöhet jól, stb..:)

Szóval tippeket, tanácsokat szívesen vennék!

Előre is köszi!

Szép napot!


Bye!

Bűn az élet.

(#918) F-ECT$ válasza misu (#917) üzenetére


F-ECT$
félisten

Vannak szabadtüdős tanfolyamok, ott biztos mident elmondanak, de szvsz ez nem szükséges ha csak hobbi szinten merülgetsz.
Először is az un. ABC felszerelés: maszk, légzőcső, uszony (ez lehet papucsos vagy pántos, utóbbi esetben csizma is kell hozzá) és tőr (ez nem vadászatra, hanem arra való, hogy kiszabadítsd magad, ha elakadnál pl egy halászhálóban), ezek mindenképp kellenek, ha élvezni is akarod a merülést. Ezen kívül be lehet szerezni még egy shorty-t, ha fázós vagy (ez 8-20e ft körül mozog). Szabadtüdős merüléskor az egyik legnagyobb előny, hogy nem léphet fel a búvárbetegség (másnéven: keszonbetegség), így csak arra kell figyelned, hogy lefelé kiegyenlítsd a nyomást a füledben, és hogy ne nyúlj a szúrós/csípős élőlényekhez. Persze a legnagyobb veszély, hogy azelőtt elfogy a levegőd, mielőtt felérnél, ezért a következőkre kell figyelni:
-sose merülj egyedül
-ha teszel is magadra ólmot, hogy könnyebben el tudj merülni, akkor is csak annyit, hogy a felszínen úszás nélkül tudj lebegni
-ha fáradt/másnapos vagy, akkor inkább ne merülj
-a mélységet fokozatosan növeld (egyrészt vannak műszerek amik mérik a mélységet, másrészt természetes tájékozódási pontokat is használhatsz, pl ha fal mellett merülsz)
-ha fázol, akkor menj ki a partra felmelegedni egy kicsit
Persze még oldalakat lehetne írni, de indulásnak legyen elég ennyi :)

Dive ever, work never.

(#919) misu válasza F-ECT$ (#918) üzenetére


misu
aktív tag

Hy!


Akkor lehet, hogy beszerzek még egy uszonyt..
Max 5-6m-re mennék le, ólmot abszolút nem szeretnék...ilyen mélységben mennyire van hideg? Illetve milyen mélyre lehet lemenni max..tudom, tüdő-függő, de kb...:)

a szúrós növényeket/állatokat már felismerem, mert egyszer majd mindet végigtapiztam..:))

Majd vigyázok...


Köszi a tippeket!


Bye!

Bűn az élet.

(#920) F-ECT$ válasza misu (#919) üzenetére


F-ECT$
félisten

Uszony mindenképp jó, mert 6-7 csapás és lenn vagy 5m-en, uszony nélkül meg erőlködni kell. Ilyen mélységben nyáron még kb ugyanolyan hőmérsékletű a víz, mint a felszínen.
A szabadtüdőzős mélymerülés ma már egy kiforrott sport, és több fajtája van. A legnagyobb sportértékű az, amikor saját erőből úszol le és úszol fel. Ebben az ágban a világrekord 90m körül van a magyarok 30-40m körül tartanak. (Van úgynevezett no limit ága is, amikor gép visz le, és emelőballon hoz fel, itt már 200m felett van a nem hivatalos világrekord.)

Dive ever, work never.

(#921) lajo


lajo
senior tag

Sziasztok! Jövő héten zúzok Horvátországba. A problémám hasonló Misu-éhoz. Soha nem csináltam még ilyet, csak tudom hogy ott szép a tenger (még csak az olaszoknál voltam, velence környékén :D ) és be kellene szereznem pár cuccot. Pénzt nagyon nem szeretnék rá túl sokat költeni.(lehet h mindenből 3 at kell venni :( ) Láttam a nemrég linkelt 6 ezres maszkot. Ennél ami olcsóbb mondjuk és metroba van vagy mittudomén hol az miben szarabb? Mert évente egy hétr e nem szeretnék túl drága dolgot(*3). Leesik a fejemről? VAgy mi? Pipa mennyire fontos? és végül...mi az az uszony? :B
ja és én nem is biztos hogy szeretnék olyan mélyre menni csak az élővilágot nézegetni, pár kagylóért lemenni...szokásos.

előre is kössz :R


mod.: már tudom mi az az uszony :B

[Szerkesztve]

(#922) lajo


lajo
senior tag

És ami lemeradt. A boltok hány százalékában lehet felpróbálni? :F Vékony fejem van.....

(#923) F-ECT$ válasza lajo (#921) üzenetére


F-ECT$
félisten

-Venni csak ott érdemes bármit is, ahol próbálni is lehet.
-A pipa azért jó, mert nem kell folyton kiemelni a fejed a vízből ha levegőt akarsz venni. Ez nem tűnik túl nehéznek, de hidd el: 5 perc után teljesen kifulladsz pipa nélkül.
-Az uszony arra való, hogy gyorsabban tudj úszni. Szabadtüdőzéshez nem létszükséglet, de jó ha van.
-A rossz minőségű cuccokkal több baj is lehet. Először is általában 1 cég csak 1 fajta maszkot csinál, és ha ez nem illeszkedik az arcodhoz, akkor folyton be fog folyni a víz. A jobb gyártóknak van 6-8 fajta maszkjuk, az egyik biztosan jó lesz. Ezenkívül a gyenge minőségű cuccok könnyebben elromolhatnak. Gondolok itt arra, hogy elszakad a pántjuk, letörik a csat, elszíneződik az üveg, esetleg olyan gumit használnak, ami bőrirritációt okoz, stb.

Én általában mindig mindenből a minőségi cucckat szeretem csak ajánlani. Egy búvárkodásra is alkalmas viszonylag jó ABC felszrelés (maszk, légzőcső, uszony) kb 6+5+20 = 31e ft körül van. A légzőcsövön lehet spórolni, ha nem szelepes kell, akkor az csak 1.5e, és mivel az uszonyból is elég az olcsóbb ezért azon is lehet fogni 10-12e-et. Így mondjuk 15e a vége. Nem tudom, hogy a metróban kínált egységcsomagnak mennyi az ára, de érdemes belegondolni, hogy 5e ft spórolást megér-e az, ha esetleg a nyaralás közepén tönkremegy a cucc.
Ha spórolni akarsz, akkor inkább vegyél csak 2 jó szetet (és 1 valaki majd pihen) ahelyett, hogy 3 szar szetet vennél.

[Szerkesztve]

Dive ever, work never.

(#924) blise válasza lajo (#921) üzenetére


blise
tag

szia, az az igazság, hogy azért éri meg megvenni a maszkot inkább 6000 ért, mert ha kimész és itthon vettél egy olcsot, akkor csak a bosszúság lesz belőle, hogy folyton beázik és kb 1/4 óra után inkább kidobod a fenébe, majd keresel egy boltot a parton és veszel egyet persze drágábban mint itthon tetted volna.
javaslom ha van búvár ismerösöd, akkor kérj tőle kölcsön egy maszkot. általában mindenkinek van kettő, és általában mindenki oylat vesz ami azért a legtöbb fejre jó (lásd technisub look), ekkor olcson kijössz és lesz egy oylan maszkod a nyaralásra ami tuti jó
ha szaküzletben veszed a maszkot, akkor mindenhol felprobálhatod, és minden bizonnyal kapsz mellé jótanácsokat is.
amugy jó nyaralást

''A katona, ha vki mozog annak szalutál,ha valami nem mozog, azt odébb viszi, ha nem lehet odébb vinni, akkor lefesti...''

(#925) lajo


lajo
senior tag

Na köszi mind2töknek. Akkor ametro kilőve.... Valami mindenképpen kell. Mégpedig uszony nem, légzőcső meg maszk pedig igen. A szelepes az az akar lenni amikor egy labda féleség van a csőben és ha víz alatt vagyok nem engedi hogy levegőtvegyek? Meggyőztetek majd keresek valamit....
Köszi :R

(#926) F-ECT$ válasza lajo (#925) üzenetére


F-ECT$
félisten

A légzőcső semmiképp sem zárt, és semmiképp sem záródik el még víz alatt sem. A szelep arra jó, hogy amikor felérsz a felszínre és kifújod rajta a levegőt akkor a levegővel együtt a víz is könnyebben kimegy, mintha nem lenne szelep. Így úgy tudsz szabadtüdőzni, hogy a fejedet egy pillanatra sem kell kiemelni a vízből és a szádból sem kell kivenni a légzőcsövet.

Dive ever, work never.

(#927) orbano


orbano
félisten

Helló!

Tervezzük asszonnyal, hogy próbára tesszük újonnan szerzett képesítésünket és lemegyünk Hurghadába. Tud valaki (:) ) ajánlani egy jó/olcsó utazási irodát, vagy bármit? Illetve, hogy kb. milyen végösszegre számítsunk...

ABC felszereléshez a véleményem:
-szemüvegen ne spórolj, az keserítheti meg legjobban az életed, ha gagyi. be kell menni akármelyik búvárboltba és próbálgatni. az eladók értenek hozzá és segítenek
-légzőcső echte mindegy szerintem. pipa alakú legyen és kész :) a szelep egy olyan luxus, amit nyugodtan kispórolhat az ember, van tüdőnk, ki lehet azal is fújni a vizet a csövön keresztül.... :)
-uszonyból szerintem szabadtüdőzéshez mindenképpen valami kisebb, lágy uszonyt javasolnék, a túl nagy és merev békalábak csak hamar lefárasztanak és zavarnak az úszkálásban :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#928) orbano válasza lajo (#925) üzenetére


orbano
félisten

a labda a tetejében az egy elmebeteg dolog, olyat ne vegyél. leúszol 5 méterre és beszívja a nyelvedet a légzőcső :D
a szelep, amiről itt szó van, az majdnem a szádnál van, a kanyarban. Oda gyűlik össze a víz. 1 vagy két picike szilikon membrán van ott a csövön, és amikor kilégzel, ezek kinyílnak és kimegy a víz szépen, így nem tüdőzöd be, ha mondjuk becsorog egy kicsi, és nem kell annyit fújkálnod, hogy átfújd az egész pipán.

uszonyt egyébként lehet kapni olcsón, szerintem az ilyen pici, direkt hobbi úszkáláshoz kitalált fajták teljesen jók. asszonynak is van, nem hiszem, hogy drágán vette volna...

A vér nem válik VAZZE!™

(#929) F-ECT$ válasza orbano (#928) üzenetére


F-ECT$
félisten

Uszonyból én is valami kicsi/lágyat ajánlanék, és mindenképp papucsosat vegyél. (A másik fajta a pántos, de ahhoz csizsma is kell, és drágább is.)

Dive ever, work never.

(#930) F-ECT$ válasza blise (#924) üzenetére


F-ECT$
félisten

Tudsz valamit busmanról? Miért nem írt mostanában?

[Szerkesztve]

Dive ever, work never.

(#931) busman válasza F-ECT$ (#930) üzenetére


busman
addikt

Busman azért nem írogat ,mert nincs ideje.Egy fővel gyarapodott a család...

I'm not talented, I'm skilled.

(#932) F-ECT$ válasza busman (#931) üzenetére


F-ECT$
félisten

Grat!

Én is adós vagyok még az egyiptomi szafarival, de egyelőre nekem sincs időm, és szerencsére nem sikerült olyan kalandosra, mint a 2 évvel ezelőtti horvát út :D

Dive ever, work never.

(#933) lajo


lajo
senior tag

Na, bementem a környékünkön lévő 2 boltba. Az egyikben próbáltam egy maszk+pipa szettet 6600ft-ért, eléggé rátapadt az arcomra, de megbeszéltük a boltos nénivel hogy holnap ott lesznek a szakemberek és segítenek választani. A másikbvan voltak olcsóbbak is 500ft-tól de volt akcióba egy ugyanolyan TECH___ valami szett ami a tesómra pont jó. SZóval holnap meglesznek. Tök örülök. :)

(#934) lajo válasza lajo (#933) üzenetére


lajo
senior tag

nem 500 hanem 500 természetesen....

(#935) deedee


deedee
őstag

hali!

egy gyors kérdés : technisub szemüvegem van,valami ''ventura'' fantázianévvel....Ez milyen minőség?

bánat:
tunéziához vettem snorker-ezni/vagy snorkeL-ezni :B /,de kipróbálni nem igazán tudtam,mert ahol voltam,ott semmi élővilág nem volt a vízben....Csak síma homok volt a talaj... :O Beljebb meg nagyon mély volt már a víz és palack nélkül semmit se láttam volna a mélység titkaiból :D

a pár perc ''terhelés-teszt'' alatt jól símult rám,stbViszont jövőre egyiptomba vinném ki és ott aztán használnám vég nélkül... :D :D Megbízható ez a technisub márka,vagy nézzek valami ''rendesebbet''?Egyenlőre csak snorker/l-ezni kellene...

egy palack és a többi felszerelés átlagosan kb hány kiló?

[Szerkesztve]

(#936) orbano válasza deedee (#935) üzenetére


orbano
félisten

teljesen jó márka a technisub, ha jól tudom az egyik legnépszerűbb. a tanulós cuccaink zöme is az volt (azok pedig ugye csúcsminőségűek kell, hogy legyenek, mert sokat vannak nyúzva).
snorkel-nek írják :)

A felszerelés úgy kb. saccra 30 kiló lehet, de talán több is. Miért érdekel? Palack és ólom nélkül (ezeket adnak az állomásokon) úgy 15-20 kiló körül volt két felszerelés vizesen. De leht hogy rosszul éreztem, és teljesen más a súlyuk :))

A vér nem válik VAZZE!™

(#937) orbano


orbano
félisten

Hurghada ügyben senki? :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#938) lajo


lajo
senior tag

A merülést ólommal hogy kell elképzelni? Nem nehéz felvinni a felszínre? :))

(#939) deedee válasza orbano (#936) üzenetére


deedee
őstag

miért fontos a felszerelés súlya?Röviden:gerinc műtétem volt/porckorongsérv/ és ezek után nem igazán cígölhetek 40-50 kilókat...Emiatt az ejtőernyőzés is elmarad,pedig most nyáron akartam nekiállni... :O Nyitásnál nagyot ránt az ernyő és az nem jó... :(
Úgyhogy mivel az asszony egy azaz egy darab ''extrém'' sportot engedélyezett,a merülést választottam.../a gőrdeszkán hülyén néznék ki.. :D /

ősszel keresek valami megfelelő iskolát fehérváron vagy veszprémben...

(#940) orbano válasza deedee (#939) üzenetére


orbano
félisten

ha cipelni kell ,nem probléma, mivel vannak kerekes táskák. a vízben semleges a súlyod, nincs terhelés alatt a gerinced. az egyedüli kényes pont, amikor a hátadra veszed (segítik) a palackot. De ez sem vészes, ha segítenek, szóval no para...

amúgy részvétem, kemény dolog az a porckorongsérv :(

[Szerkesztve]

A vér nem válik VAZZE!™

(#941) F-ECT$ válasza deedee (#935) üzenetére


F-ECT$
félisten

A Technisub Ventura/Look jó minőségű, bírja a kemény használatot, és ha illik az arcformádhoz akkor kényelmes is. Egyetlen hátránya, hogy kicsit kicsi a látótere, de ez messze nem akkora gond, mint amennyire elsőnek tűnik.

Az meg hogy tengerben vagy nem jelenti azt, hogy mindenhol dús élővilág van, sőt. A legjobb a nyílt vízi zátonyoknál, de azokhoz általában csak hajóval lehet kijutni. Persze néhol a partközeli sekélyes is alkalmas snorizásra, de ezt általában ki kell fogni.

Dive ever, work never.

(#942) F-ECT$ válasza lajo (#933) üzenetére


F-ECT$
félisten

Vannak a Cressi Sub-nak direkt snoris setjei 5-10e ft között, érdemes azokat is megnézni.

Dive ever, work never.

(#943) F-ECT$ válasza orbano (#937) üzenetére


F-ECT$
félisten

:F

Dive ever, work never.

(#944) orbano válasza F-ECT$ (#943) üzenetére


orbano
félisten

#927 :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#945) F-ECT$ válasza deedee (#939) üzenetére


F-ECT$
félisten

Na szóval, merülés ólommal, röviden:
Ha a tengerbe mész, és merülni is akarsz, akkor szükséged lesz egy neoprén ruhára, hogy ne fázz. Mivel ez a ruha tele van levegővel, ezért nem tudnál elmerülni, és ezért kell az ólom. Viszont merüléskor ha elérted a megfelelő mélységet, akkor ott meg szeretnél állni, ezért kell a mellény, amibe levegőt fújva megáll a süllyedésed, és egy helyben képes leszel lebegeni. A mellény arra is jó, hogy rá lehet szerelni a palackot, amiből 2 nyomáscsökkentő lépcsőn át a levegőt kapod. Ha mindent jól csináltál, akkor a süllyedés és emelkedés 0 erőfeszítéssel jár, és csak a vízszintes helyváltoztatáshoz kell úsznod. (Kivéve ha áramlás van :) )
A súly csak a felszínen gáz: beöltözéskor, beugráskor, majd amikor kijössz a vízből. A felszerelés súlya kb: neoprén cuccok: 5kg, mellény 5kg, egyéb cuccok (reduktor, computer, tőr, lámpa) 5kg. Ólom kb 10 kg kell a tengerre és erre jön még a palack, amit nem tudom, hogy pontosan hány kg lehet, de szvsz a legkönnyebb is min 10kg, és van nehezebb is. (A palack súlya függ az anyagától és a méretétől.)

Dive ever, work never.

(#946) F-ECT$ válasza orbano (#944) üzenetére


F-ECT$
félisten

Ha magadnak szervezed, akkor biztosan kijön olcsóbban is, de itt egy referencia ár:
[link]

Elhelyezés 4* -os szálloda, félpanzió, napi kihajózás 5*2 merüléssel.

''A túra ára: Búvároknak: 655 EUR

Az ár tartalmazza:
+ A repülőjegyet Budapest-Hurghada-Budapest vonalon,
+ A reptéri illetéket, biztonsági illetéket, és a sztorno biztosítást,
+ A kötelező borravalót
+ Minden helyi transzfert a merüléssel kapcsolatban, illetve a két reptéri transzfert,
+ Elhelyezést 7 éjszakára, kétágyas szobákban,
+ 7 napon át félpanziós ellátást,
+ Búvároknak 10 merülést hajóról, vezetővel, palackkal, ólomövvel,
+ Az Aquanauta szokásos emlék-ajándékát.

Az ár nem tartalmazza:
+a vízumköltséget (15 USD)
+az ebédet és az egyéb felszerelés bérletet.''

Dive ever, work never.

(#947) orbano válasza F-ECT$ (#945) üzenetére


orbano
félisten

Még ha erőfeszítéssel is jár a vízalatt az úszás, a gerincet nem éri nyomatékos terhelés, de úgy istenigazából semmilyen. Vagy lebeg az ember, vagy szabadesik, esetleg emelkedik felfele, de mindig közel marad a víz sűrűségéhez.
Szárazföldön meg tényleg akkor lehet vészes, ha mondjuk beöltözve kell gyalogolni, palackkal. Ez pedig elkerülhető :o

Amúgy köszi az infót, jó ára van. Asszem bepróbálunk inkább valami last minute utat, talán úgy jobban kijövünk :) vagy marad Görögország :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#948) deedee


deedee
őstag

az égei-tengeren evia szigeténél snorkeleztem,ott vliszonylag szép dolgokat láttam...Rákok,sok kis hal,tengeri sünök,kagylók,sziklák.... :D Ezen felbuzdulva amikor tunéziába indultunk,vettem ezt a technisub szemüveget és ráraktam a régi/made in kína ;] / légzőcsövet....Na mint a filmeken a romantikus részeknél:futok be a tengerbe,lóbálom a vadi új szemüveget és szépen belecsobbanok a vízbe.... :C
Na aztán megyek beljebb...semmi...megyek mégbeljebb...semmi,csak homokos talaj....Mégbeljebb meg már motoros sportokat űzők szelték a vízet veszélyes tempóban,úgyhogy nem merészkedtem oda....De hiábavaló is lett volna ,mert ott már nagyon mély volt a víz..... :( :(((

De nem adtam fel! ;] Űvegfenekű hajót béreltem és kimentünk egy kb 10 méteres halászhajó roncsához ami kb 6-7 méter mélyen lehetett és ott azért már voltak zátonyok és halak.... :C Átúszkáltam a hajó alatt is de az asszony nem tudott felvenni kamerával,mert túlzúmolt és semmi nem látszódott a felvételen... :O :(

szóval eddig ennyi a ''búvár'' élményem.Ja és egy nagy darab tengeri szívacsért képes voltam majdnem 3 órát szenvedni,hogy kihalásszam a mélyből.... :C Halászháló darabokból és kötelekből ,valamint kö-nehezékből halászfelszerelést csináltam és azzal hoztam fel kb 6-7 méterről... :DD Mondjuk vehettem volna a parton 300forintért is,de az nem az igazi... :C Az élménny megfizethetetlen és most is megvan még,persze kiszárítva... :DD

(#949) deedee


deedee
őstag

'' merülések nincsenek korlátozva, a napi három hajós merülés előtt vagy után, beleértve az éjszakát is, mindenki annyit merülhet a torony körül, amennyit a komputere enged''

mit jelent az,hogy amennyit a komputere enged? :)

(#950) F-ECT$ válasza deedee (#949) üzenetére


F-ECT$
félisten

Hosszú lenne az egészet leírni, de a lényeg, hogy palackos merüléskor a szervezeted telítődik nitrogénnel, amit a computered is mér a merülési mélység, és idő függvényében. Ha ez a telítettség elér egy szintet, akkor nem tanácsos merülni.

Szerintem ha többet szeretnél tudni a merülésekről, akkor íratkozz be egy búvár tanfolyamra, ahol azt is elmondják, hogy a tengerből nem illik felhozni semmit ;)

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.