Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr X
veterán
válasz hszilard666 #71200 üzenetére
Én ezért vettem pár éve egy klasszik asztali digitális ébresztőórát. A halottakat kiszedi a sírból, ha megszólal.
-
macilaci78
nagyúr
válasz hszilard666 #71194 üzenetére
Igen, meg fogsz halni. Kapaszkodj: ettől függetlenül is.
A kérdés csak annyi, hogy milyen minőségben. Tudod, van, aki azért sportol egész életében, hogy szép, izmos hulla legyen.Szerk.: de, valaki ebédel 13:30 körül. Bár, időzónánként esetleg másként hívják.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DeFranco
nagyúr
válasz hszilard666 #71194 üzenetére
ugyanaz mint a mikró, meg a nagyfesz vezeték (ami szintén tök biztonságos, az puszta véletlen, hogy triplázódik a rákbetegek száma a faluban) csak sokkal kisebb mértékben. nem kell démonizálni, a mobil nem öl, de bagatellizálni sem kell.
de olvass utána, egy gugli kereséssel megvan a szükséges infó.
-
macilaci78
nagyúr
válasz DeFranco #71204 üzenetére
Az kb tény, hogy a technikai fejlődés és az evolúció nincs szinkronban az elmúlt jó pár évszázadban. Egész egyszerűen olyan dolgokat erőltetünk, amire az emberi szervezet egyszerűen alkalmatlan. Ilyen az alacsony gravitáció miatt az űrutazás, vagy egy nukleáris reaktorban tett séta.
Az, hogy ki lehet bírni, még messze van az életvitelszerű műveléstől.Ezek a sugárzásosdik is, egy kb 100 éves dologról akarunk hosszú távú tapasztalatokat levonni egy néhányezerszer régebbi rendszerre vetítve. Az ilyenekből könnyen kisülhet néhány tízezer éven belül, hogy bizony napjainkban fordultunk be egy evolúciós zsákutcába.
De hol érdekel ez engem, lehet, meg se érem.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bandus
veterán
válasz macilaci78 #71205 üzenetére
szerinted ki műveli életvitelszerűen a nukleáris reaktorban tett sétát?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hszilard666 #71202 üzenetére
De. És pont egy fórumtárssal.
Reggel láttam egy mandrót a metrón olyan pólója volt mint neked.
#nincsbennetarcsi
-
DeFranco
nagyúr
válasz macilaci78 #71205 üzenetére
alapvetően a saját szervezetünk hatásmechanizmusát sem ismerjük nem hogy pontosan, de még kielégítő szinten sem. vannak törvényszerűségek, amiket deduktív vagy tapasztalati úton kiismertünk, de rengeteg még a sötét folt.
alapvető egészségügyi problémákat is csak fekete doboz módszerrel tudnak nagyon sok esetben megoldani, ezt bedobom, mi jön ki a másik oldalon. valamilyen szinten van egy megismerés, hogy pl. ha itt bedobom a paracetamolt, akkor a végén az hogyan és mit blokkol, de ez a kevesebb. ott az aids, ott a rák, a gyógyíthatatlan vírusok, fejlődés rendellenességek, ismeretlen okozatú és gyógyíthatatlan betegségek. ezek nem deus ex machinák, hanem a mi tudatlanságunk miatt végzetesek. ha több lesz a tudásunk, gyógyíthatóak lesznek ezek is, és találunk újabb gyógyíthatatlan betegségeket, amiket most ráknak, infulenzaszövődménynek, vagy hirtelen szívmegállásnak gondolunk.
ezt extrém módon sarkítva odáig jutunk, hogy gyakorlatilag azt tudjuk megjelölni ami bizonyítottan káros, viszont azt semmiről nem jelenthetjük ki bizonyossággal, hogy veszélytelen (tényleg triviális példáktól eltekintve, ami már évezredek óta az életünk része, de belekötöttek már a húsevésbe, tejivásba, stb. is, és az uv sugárzás sem veszélytelen, pedig nap mindig volt amióta ember létezik)
ez ott cseng össze azzal, amit felvetettél, hogy tényleg nagyon óvatosnak kell lenni az amúgy "evolúcióidegen" újdonságokkal, mert tényleg nem tudjuk megmondani, hogy mit okoz, csak évtizedes-évszázados távlatban, mindig fejlődik a tudomány, mindig találnak új összefüggéseket, mérési módszereket, feltárnak új folyamatokat.
valamikor az azbeszt sem volt egészségre ártalmas anyagként kezelve, sugárzó kohósalakból is húztak fel házakat, ólmot használtak édesítőszerként is, meg a vízvezetékcsövekben is, stb. stb. ettől nem kell bebújni a föld alá, csak be kell látni, hogy kevesebbet ismerünk (az emberiség összességében, a legjobb tudósok munkájával együtt) a világból annál, mint hogy ne legyünk a lehetőség szerint óvatosak.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
másnál is ilyen takony lassan töltődnek be az oldalak a PH!-n?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hszilard666 #71209 üzenetére
Ez most üzlet lesz de jövő héten nyomhatunk vmi ebédet.
mod:
DeF: Nálam megy flottul. Cseréld le a szolgáltatód.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
MurdR
veterán
válasz hszilard666 #71209 üzenetére
Viszel magaddal bébipapit?
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Magnum_
nagyúr
Atkoltoztem masik irodaba. Igaz, csak atmenetileg.
I humbly and respectfully decline™
-
bandus
veterán
válasz DeFranco #71218 üzenetére
ennyire ragaszkodsz a kecskeméti gumishoz? vagy ott vannak a kerekeid? meddig akarod még használni a téliket? mert így szerintem igencsak kopni fognak a 15-20 és a feletti hőmérsékletben.
mondjuk jobb a kipróbált, mint a kontárok. mióta átcseréltettem azóta folyamatosan ráz a kocsi, hiába volt már két gumisnál csekkoláson most pénteken megy majd kerékvibráció-diagnosztikára meg ha belefér az időbe akkor a futóművét is beállíttatom szerintem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz bandus #71221 üzenetére
kecskeméten van a gumi, oda-vissza logisztikázni drága lenne nyilván.
kopástól nem félek, nem megyek annyit, attól inkább, hogy idő előtt felkeményedik.
a centrírral nekem is volt gondom, mindenki mást mondott axiálcsuklótól kormányműig, centríroztattam egyszer felrakáskor, aztán amikor egy köztes ponton egy szerelő azt mondta, hogy a gumi a szar (nem szar, 2 éves dunlop), akkor elmentem gumishoz, ahol kiderült, hogy az ő gépük szerint totál félre van centrírozva (5-15g súllyal) az összes kerék. akkor jobb lett, de még mindig nem az igazi, elvittem egy harmadikhoz, ott már csak egyet kellett átsúlyozni (pont azt, ahonnan lokalizáltam a rezonanciát) és most úgy érzem kb. jó.
ezek után mennék másikhoz kecskeméten, mert ugye alapból ők szúrták el a téli súlyozását ha minden igaz, de sehol nincs hely.
a gumi viszont ott van, mert ott tudom tárolni.
-
bandus
veterán
válasz DeFranco #71223 üzenetére
i see now. kaptam egy jó gumishoz elérhetőséget a másik topikban az m3 bevezetőnél, de sajnos nem fogom tudni oda elvinni a gépet. így marad ez a vibráció diagnosztika. remélem megtalálják mi a gond, már az sem érdekel, hogy mennyibe kerül, már eléggé utálom, hogy 110-zel kell mászkálnom :/
-
MurdR
veterán
válasz hszilard666 #71225 üzenetére
Minek két ribi? Hogy ebéd után megbüfiztessen?
-
bandus
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bandus #71229 üzenetére
Havernak is ez volt a gondja, aztán beszéltem itteni gumis fórumtárssal. Mondta h szerinte csak annyi van, hogy szarul lett meghúzva az anya. Ok, egy szép napos délután kerék le kerék fel rendesen kézzel meghúzva... Azóta nincs vibráció.
Nem gyári értékkel lett meghúzva az anya. Általában erre tojnak a gumisok egységesen 100Nm-errel húzzák meg és 2,2 bar pumpálnak bele. Na most haverénál pl 107Nm a gyári előírás 2,3 bar kell a gumiba.
#nincsbennetarcsi
-
bandus
veterán
hm, gyári nyomaték értékeket hol találom? szintén a kis matricán?
-
MurdR
veterán
válasz hszilard666 #71232 üzenetére
Na jól van, elmúlt dél, gondolom megebédeltél, tessék szépen lepihenni egy kicsit
-
7
addikt
válasz hszilard666 #71225 üzenetére
"Nem, 2 ribbit meg egy kiló kokót viszek magammal! "
"Paint me like one of your French girls"
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
12kor mentem le ebedelni. Most vegeztem mindennel. Nem kapkodtam.
-
DeFranco
nagyúr
h&m-ben a netes meg a bolti kínálat mennyire van összhangban?
van egy 15%-os kuponunk meg egy ingyenes szállítás, tudnék rendelni, de nem nagyon szeretek próba nélkül vásárolni. ami van a neten az van a boltban is, és viszont, vagy eltér a kettő?
-
Magnum_
nagyúr
Rendeltem meg egy Canyon egeret, csak ez fekete-ezust es vezetekes. A ceges Elitebookhoz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeFranco #71244 üzenetére
Update Bialetti ügyben:
Bótba bekocog, eladó kislány bután néz majd hívja a főnököt aki ugyanúgy bután néz. Még nem láttak ilyet.
Ok, de hát amint a mellékelt ábra mutatja mégis vannak "csodák".A vége az lett, hogy a kislány kihozta a sajátjukat a konyhájukból és odaadták azt.
Problem solved.
#nincsbennetarcsi
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #71237 üzenetére
Az a baj, hogy sok cucc, főleg zakó, nadrág hiába van boltban és webshopban is, mert nincs olyan azonosítószám, vagy egyéb egyértelmű dolog rajtuk, amivel össze lehet kapcsolni a kettőt persze metródémon-mintás pólót könnyen fel lehet ismerni, mindkét helyen, de az más tészta
Ugyanitt vegyetek zsír új 24"-os Dell IPS moncsit 3 év garival occóér!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest