Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#128149) macilaci78 válasza TheMarci (#128143) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem feltétlenül pénz kérdése. Szüleim anno építették a családi házat több lépcsőben, aztán kiröppentek a gyerekek. Én 12 évesen, öcsém 14 évesen került el Battonyáról Szegedre tanulni, koleszba. A suli után annyit sem voltunk otthon, de a ház nem lett kisebb.
A konvektoros fűtést lecserélték háromtagú nagy radiátorokra és vegyes tüzelésű kazánra, áramfogyasztókból léptek az energiatakarékosok irányába, meg van egy napkollektor a használati melegvízre tavasztól őszig, de ennyi. A kert sok dolgot ad, csirke-, sertéshúst , tojástgyakorlatilag nem vesznek, mert van háztáji.
Apám 2 éve gondolkodik a ház energetikai modernizálásán: födémszigetelés, a tele pakolt padlásra, a kapcsolt gerébtokos, redőnyös ablakok cseréje, majd esetleg homlokzati hőszigetelés. De nincs értelme még az eljövendő energiaárak mellett sem, mert az ő életükben ez már nem térül meg, az örökösök nem fogják hasznosítani, az eladáskori ára nem fogja visszahozni. Egyszerűen egy falusi házra nem éri meg költeni, hacsak nem valami felkapott agglomerációban van.
Ellenben fűteni, világítani ott is kell, persze egyre drágábban.

HUTCHDB: elmondhatom, hogy jól élünk, de évről évre azt érezzük, hogy folyamatosan gáncsot vet elénk az élet. 20 éve 4 mFt-ért vettük a VW Borát, 10 éve 6 mFt-ért a Jettát, akkoriban 6, illetve 9 mFt volt egy Passat. Passat kombi, vagy hasonló kaliberű kombi lenne a cél, Octavia, Superb, stb, de 10+ mFt-ot nem éri meg kiadni új autóért évi 8-12 k km-re, nem tudjuk olyan ütemben hazahordani a pénzt, amilyen ütemben drágul az autó, romlik a forint...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.