- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Dehogy, ez csak egy példa volt.
Én már kefelé megyek ebből, jobban preferálom, ha síri csöndben(eddig sem szerettem behallani a kipuff hangját), kényelmes, de nem tötymörgős tempóval suhanok, közben szól a zene, vagy megy egy film.
Na persze tök jó érzés, ha tudom, hogy az autóban van még erőtartalék bőven, ami azonnal hozzáférhető, nem kell vadul visszaváltogatni, vagy megvárni, amíg felpörög a motor az ideális tartományba.KINKY_007: Egyébként tök vicces, hogy az a V8 pont dupla annyit kér százon ilyen(és normál is) használat mellett, mint a trakesz.
A kis vidihez meg annyit, hogy pont ezek között a körülmények között a legrosszabb 35D-vel körözni. A rengeteg nyomaték miatt már alacsony fordulaton is nehezen vezethető, mert mindig tekeri a hátulját. Szárazon lett volna ez érdekes.negro: Nem lenne az, ha az évek során fejlesztették volna. Régebben hatalmas lemaradásban voltak a dieselek... Ellenben az hatalmas fejlesztési ütem, ami itt végbe ment, lekövethetetlen volt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KINKY_007
üzenetére
90k-ért felújítják, ergo már cserélni sem kell.
Igen, ebből az derül ki, hogy alapon is rohadt erős. De ajánlom figyelmedbe, kis M3 gyalázás. Bemegyek akármilyen szakihoz, aki ezzel foglalkozik, és kapok egy ilyet. Nekem nem kell ilyen erő, én az optimalizációt fogom kérni, amivel igaz csak 320 ló és 660NM környékén lesz, de cserébe még egy kicsit kevesebbet fog zabálni.

-
MPowerPH
félisten
válasz
KINKY_007
üzenetére
Ezt akármilyen sebességnél ugyan úgy érvényes. Füst nincs, ezek már mind DPF-esek.

Ha a benzinesben is van turbo, akkor olvass utána a 35i csúnya betegségeinek. Nem elég, hogy a turbok rendszerint lehalnak, még a benzinpumpa is örök rákfene. -
MPowerPH
félisten
válasz
KINKY_007
üzenetére
És milyen szar érzés az, amikor a belsőben tolod a háromezer sor 6-nak, és 200-nál valaki levillog. Te szépen félreállsz, de tolod neki tovább, az meg csak lazán elsuhan melletted egy 35D felirattal a hátán(de csipszelt 30D is lehetne...) Közben a Te fogyasztásmérőd mutat vagy 40-et, az övé meg éppen átlépi a 20-at. Hol az élvezet? Szerintem próbálj ki egyet egyszer, én is tök ilyen voltam. Az a tudat, hogy tök mind1 melyik fokozatban vagy, mert nyomatékból a 275-ös gumival is feltekeri az aszfaltot, az az élmény.
-
KINKY_007
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
KINKY_007
üzenetére
Jah, ehhez képest itt az A6 sokkal olcsóbb a szarabbnál szarabb benzin és diesel motorjaival. Ez megint egy diesel ellenes pali. Szegény nem tudja, miből marad ki... Piac egyik legjobb motorja a 35D. Szívó benzines már elavult technológia, nem véletlenül hagyja el lassan minden gyártó.
Az E60-as infokat meg E39.hu -n is eltudom olvasni, az E60 fenntartási ktg.-k résznél, ahol a tulajok írják le, mire mennyit költöttek az évek során. -
KINKY_007
aktív tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Miért is? Van próbaút, ha nem megy bele, akkor vaj van a füle mögött...
Amúgy E60-ről-origo.hu:
Három millió körül már látszólag könnyen válogathatunk a használt luxusautók között, első blikkre legalábbis autónak tűnnek még a 10-15 évvel korábban elérhetetlennek tűnő autócsodák. Első blikkre. 3 millióért ugyanis ésszerűen nézve még nem nyerhetünk bebocsátást az autós luxus nirvánájába. Hetes, A8, S-Klasse kategóriába ugyanis ennyi pénzért csak még sokkal több pénz elszórásához váltjuk meg a kiváltságosnak tűnő jogot. Ereszkedjünk 20 centivel közelebb a talajhoz. Jelzem, ekkor még mindig lebegünk, nagyautó kategóriában sem kell messzire mennünk ahhoz, hogy luxus címszó alatt óriási ráfaragást vegyünk.
A régebbi 5-ösnél a benzinmotorokkal vállalhatunk kevesebb rizikót. Egy bő nagyságrenddel olcsóbbak a korai Bangle 5-ösök, öregen felejtsük el a koszlott dízeleket, már csak azért is, mert az Audival ellentétben itt tényleg élményszámba megy még a legkisebb benzines is, nem utolsó sorban azért, mert soros és hathengeres. Kézi váltóval párosítva elpusztíthatatlan. Nem mellesleg ez az utolsó előtti pillanat arra, hogy kiélvezzük ezt a szerkezetet, nemsokára már az öregeknél is beköszönt majd a feltöltött négyhengeres korszak. -
Mégvalami. Ebben is mint minden más dízelben nagyon lassan melegszik fel a motor? Télen fűtés céljából kérdezem, mert hozzá vok szokva, hogy a legnagyobb fagyban is 5 perc alatt már jó meleg van.
-
varsam
őstag
válasz
KINKY_007
üzenetére
Egy 1 millás autónál már szerintem is megéri.
Erre pl meg lehet kérni a kereskedőt hogy fizesse ki? Vagy legalább felesbe? Ha nincs rejtegetni valója, akkor nem bukhat a dolgon, mert nagyobb esély van rá hogy meg is veszem az autót.
Egy ilyen 30k-s lekérdezéssel teljes diagnosztikát néznek, pl milyen hibaüzenetek voltak a rendszerben stb.. vagy csak lekérik a km futást meg 1-2 kisebb dolgot (kulcsok db számát) az adatbázisból?
Csak azért kérdem, mert lassan én is vásárlás elé állok, és szeretném tudni mik a lehetőségeim. -
KINKY_007
aktív tag
válasz
varsam
üzenetére
Szakszervizben biztosan meg tudják nézni (tényleg van benne memória, az is tárolja az infókat), a többi információt (OBD csatin) is csak rendes BMW-s szoftverrel lehet kiolvasni, az általános progik nem is minden funkciót látnak. Szvsz megéri azt a pénzt, amit elkérnek érte.
-
varsam
őstag
válasz
KINKY_007
üzenetére
Egyik népítéletben azt olvastam, hogy a kulcsok is tárolják a km futás információkat? Ez igaz, illetve ha igen ezt is csak szakszervizben tudják megnézni/kiolvasni?
Itt olvastam: [link]
"A BMW-k egyik jó tulajdonsága, hogy a kulcsok is tárolják a futásteljesítményt! Megfelelő géppel a kulcsban rejtett információk (amiket szinte lehetetlen, vagy legalábbis igen költséges buherálni) megmutatják a valóban megtett kilóméterek számát..." -
Egyébként le lehet valamiből pontosan szűrni, hogy mennyit futott valóban egy autó? Nincs-e visszatekerve?
-
SZG3R
újonc
Sziasztok! Most tervezem 1-es BMW vásárlását. Segítséget kérnék mire figyeljek. Vásárlás előtt tervezem szakszervizbe való átvizsgáltatását. Tegnap megnéztem egy ismerősét amibe 280.000 KM volt hogy tudjak viszonyítani az egy 118d volt. Furcsának találom hogy a hazai piacon mind 200.000 KM alatti, nyilván dolgoznak a nepperek. Amit kiszemeltem az egy 120d faceliftes 2007 végi 177 lovas. Végig vezetett szervizkönyves 158.000 kmerrel. http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/120/bmw_120d_177le_facelift_nagy_navi-6818699
Itt a hirdetés, ti mit láttok a képekből? Mi az amit minden estre megnézzek.
Még egy kérdés ahogy látoma 118d 120d ugyan az a motor gondolom más a vezérlés és alacsonyabb a turbo nyomás. Ezáltal tartósabb a 118d ?
Előre is köszi

-
MPowerPH
félisten
-
Tálydi
senior tag
Popcorn!!!
Miért olyan nehéz elfogadni, hogy az embereknek mások az igényeik?
-A kérdés persze költői- -
Tálydi
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Jó lesz az, ha meg megteheted akkor miért ne vennél ilyet?
but:
Nyilván egy hörgő e39/e60 m5 lenne az igazi vagy legalább egy 35i a turbóival, de annyira azért nem hosszú az a takaró, csak a dízel-benzin vitát megelőzve gondoltam megosztom, talán hasonló véleményen vagyunk... -
KINKY_007
aktív tag
válasz
szokeherceg
üzenetére
Nem is ez a tétel... Nézz meg egy 18/19-es abroncsszettet, meg az 500-600NM-t.
BMW001:
A netet böngészve E90-et nem, az E60-et pedig költségesen fenntarthatónak nevezik. Majd kiderül. A dízel BMW eleve csípi a szemem, de nyilván a megvan az oka, hogy te azt keresed. -
MPowerPH
félisten
válasz
KINKY_007
üzenetére
35D, nincs turbo probléma. Sokan nem tudják, de a 25D-30D-vel ellentétben nem változó geos turbok dolgoznak a motorban, hanem sima mezei darabok. Ugye itt nem volt rá szükség, egy kicsi és egy nagy turboval oldották meg azt, amire a változó geos turbokat kitalálták, csak ez még hatásosabb.
Alu alkatrészes kaszni minden E60-ra igaz...
Elektronikailag pedig tudom mi az, ami ált. mindig elromlik. De ez nem csak az E60-ra igaz, az összes modernkori autó vívmánya, beleértve az E90-et is. -
MPowerPH
félisten
válasz
Tálydi
üzenetére
Fólia nem lényeges, bár jól mutat a matt. Ez a másik, amelyik most szóba jöhet. Jó áron is van, 2006-os, igaz nem ránc felvarrott, de mégiscsak utcsó szériás. Felszereltség kb. ugyan az, bár azt hiszem ebben nem aktívak az ülések. Egyébként csak olyan modellt nézek, amiben benne van ez a csomag, más üléssel nem vennék E60-at. Másik a HUD lenne, de nehéz olyat találni.
-
Tálydi
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az az ülés valami borzalmasan kényelmes, jelentős felárat megér, de nem ebben az autóban.
Sokkal inkább a ráncfelvarrott e60, a 35d-vel meg pláne, a fóliát meg 1000-1200 fontból ha annyira kell szerintem te is felrakathatod, de inkább egy szép metál illik ehhez. Nézelődj tovább
. -
MPowerPH
félisten
Erről mi a véleményetek? Közepesen felszerelt. Tulajdonképpen a komfort ülés benne van, csak hűtés és masszás nélkül, viszont aktívak, ami egy elég drága extra volt anno. Állófűtés benne van, meg az adaptív Xenon is.
Tudom, öreg is, meg túl is van árazva. Maximum 9-et ha ér, de talán még annyit sem.
-
Egyébként mennyi a fenntartási költsége egy E46 320D-nek? Súlyadó, ilyen adó, olyan adó, stb?
-
negro
őstag
Fogalm zavar ez szerintem mert egy lokos cseretol mert is lesz torott az autod? Serulese volt es elem csere lett rajta. Ez nem tores! Tores az az mikor mar huzato padra kell tenni az autot, nyulvanyok elmentek es stb. Az mar megnyaklik sose lesz olyan mint volt. Nekem is lett mar lokos cserelve illetve csereltem a sarvedot is mert belem jottek, koccantunk de ha el akarnam adni az autot tores mentesnek hirdetnem sot serules mentesnek mert nem kikalapalt legittelt sarvedo van rajta hanem egy serultesmentes gyari, ujrafenyezve. Ergo tores es serulesmentes az auto.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
En meg ugy tudom hogy az avultatast ok is alkalmazzak visszafele a kovetkezo a logika:
nekem volt egy 5 eves lokharitom es most gyari uj lesz... ezzel szerintuk boldog kellene legyek mert igy tobbet er a kocsi. Pedig valojaban kevesebbet mert volt torve. Ha eladom hiaba szabadkozom hogy jaja epp hogy csak meg lett koccantva sokan le se szarjak ... -
válasz
szokeherceg
üzenetére
Aham köszi és ez milyen navi ilyen kicsiben? Amolyan "hangoskönyv" feelinges?

-
Mi a fenét jelent a 320D-knél, hogy navi-s? Navigációt én nem látok benne

-
Colegák E46 320D az V8 vagy V16? Vagy van ilyen is olyan is?
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Ha hatulrol belemjottek, es a masik kotelezoje fizeti a javitas, lehet avultatasra apellalni? Ugye innentol torottnek szamit az autom ami eddig teljesen mentes volt ettol...
Esetleg tudja valaki mi ennek a menete?
koszi
Udv -
Tothgera30
veterán
válasz
szokeherceg
üzenetére
WagonR+-t váltana részben. Persze bele van kalkulálva, de 1.8/2.0-től nagyobb motorral nem kell.
-
szokeherceg
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha semmit nem akarsz rá költeni, akkor Swiftet vegyél, ne BMW-t.. Egy tizenéves, újkorában sokmilliós gépen úgyis elromlik ez meg az, ezt bele kell kalkulálni amikor megveszed.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Gézengúz
üzenetére
Sajna nem igazán értek hozzá, így félek is tőle picit. A kókányolás meg nem az én reszortom. Olyan autót keresek, amin a kopó alkatrészeken kívül nem kell semmi komolyabbat cserélni vagy átalakítani. Illetve 10+ évre tervezek, és nem megyek sokat autóval, nekem csak hétvégi kiruccanásokhoz, bevásárlásokhoz és élményautózára lesz, esetleges külföldre való költözés során vinném magammal.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát ami azt illeti én még ilyen szempontból nem nyúltam hozzá..Nekem egy 5hp18 van benne, és még azóta is jól működik, lassan 50e km..Bár én nem is akarok vele foglalkozni mert megvan a kéziesítéshez minden..
Persze az is hozzátartozik, hogy vétel előtt pár hónappal volt valamikor szétborítva. Most már tudom, hogy nem lódított a srác.. -
-
válasz
Gézengúz
üzenetére
Coupé-nak kisebb vagy nagyobb a csomagtartója amúgy? Mert a hátsó üléseknél kb nincs hely. Ma láttam egy 320CD-t a StopShop-nál hát tátott szájjal néztem és érdekes, hogy nem volt traktorhangja.
(#19610) Gézengúz: Én is olyat szeretnék, amiben hátsó ülések előredönthetőek, de itt mondta nem is tudom melyik fórumtárs, hogy az extra. Vagy van vagy nincs.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hello!
Ha nem zavar az automata váltó, akkor igen, én odavagyok a kópékért!

-
Tothgera30
veterán
Szerintetek érdemes megnézni ezt a 318Ci-t? Eredetileg 4 ajtós szedánt kerestem, viszont két szeméy fog benne utazni főleg, ergo ez is megfelelne. Bár lehet hogy kicsit magamra beszélem rá az autót.
-
Snooker
senior tag
Szerintetek melyik a megbízhatóbb konstrukció: E36 vagy E46 benzin motor esetén max 20i-ig ?
-
C.Brigante
veterán
-
dragonfx
veterán
-
dragonfx
veterán
-
MPowerPH
félisten
Xenon bepattintva, zsír.
Vicces, hogy a jobb cseréjéhez ki kell bontani a légszűrőházat, mivel másképpen nem lehet hozzáférni.
Most ezt találtam, igaz több dolog van, ami nem tetszik. Nincs HUD és aktív ülés, se PDC, se intelligens fényszóró, na meg nem faceliftes. De átgondolom, egy hívást megér. Jah, kicsit sok a mérföld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Robotporszívók
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- ASUS XG-C100C V2 10G 10Gbps PCI-E Adapter!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Na persze tök jó érzés, ha tudom, hogy az autóban van még erőtartalék bőven, ami azonnal hozzáférhető, nem kell vadul visszaváltogatni, vagy megvárni, amíg felpörög a motor az ideális tartományba.
A kis vidihez meg annyit, hogy pont ezek között a körülmények között a legrosszabb 35D-vel körözni. A rengeteg nyomaték miatt már alacsony fordulaton is nehezen vezethető, mert mindig tekeri a hátulját. Szárazon lett volna ez érdekes.

30D-t eszembe sem jutott nézegetni, az nem ez a világ. Nincs E60 535i itt kint, tehát erről kár beszélni... Nyomaték, nyomaték...