- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szokeherceg
tag
Sziasztok, nagyon remélem hogy nemsokára énis bmw tulaj leszek
e39 a gyerekkori álmom, 30, vagy 25d-t szeretnék másfél milla környékén. Meg szabad ezeket az árúakat venni? Mire figyeljek oda vásárláskor? -
Z0mbi
senior tag
elore bocs a kerdesert:
mivel 3 napja van bmw m (yeeey) igy meg nem teljesen olvastam at a hasznalatit es kerdeznem hogy az oraban a fedelzeti szamitogep also soraban egy szam es haromszogben felkialtojel az mit jelent? (a szam novekszik) Ez minek a figyelmeztetese?
koszi -
Shodan
őstag
Ilyen hátsó lámpát honnan lehet pattintani, nem tudjátok?
-
MPowerPH
félisten
Ez beteg.

-

-
whitezo88
nagyúr
mire hazaértem, megint előjött ami tavaly még 2x. bárhogy kapcsolgattam az ablaktörlőt, nem törölt. Anno akkor szintén előjött mikor kapcsolgattam. De akkor leállítás után helyrejött. Most meg nem. Még szerencse hogy pont hazaértem mire megtörtént. Semmi kattanás vagy zúgás nem kísérte, kíséri. remek...
-
Z0mbi
senior tag
Yo
Ilyet hasznal e valaki ablaktorlo lapatnak es ha igen mi a tapasztalat?Vagy ugy is kerdezhetnem hogy mit hasznaljak az 1es (e87) es bomboshoz? Az elsok kezdenek elfaradni. (gyari, csak nincs kedvem most felkohogni ezert 17 rongyot)
Koszi
Udv -
whitezo88
nagyúr
M-es pedálszettet tud valaki jó áron? 18k alatt esetleg. (amit találtam az annyi)
mod: na találtam tízért is. -
KINKY_007
aktív tag
Ez elég szép.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Gebriel
üzenetére
Meg kell tanulni, más stílus. Könnyebb, de pl. TC nélkül lehetetlen. A gombot megnyomva ilyenkor, egy erősebb gázra egyből megy a feneke. Nyílt terepen ez oké, de közúton nem kellemes, főleg ha egy kamion jön szembe. ASC-vel padlón állva is lehet közlekedni, mert úgyis egyenesben tartja az autót az elektronika. Míg egy FWD TC nélkül is simán elmegy, padlógáznál sincs probléma.
-
Kollégák, most hogy tél van mennyivel "rosszabb" egy hátsókerekes autót az úton tartani? Emelkedőn felkapaszkodni?
-
ESP
őstag
válasz
Gebriel
üzenetére
A „P” rendszámot cégek igényelhetik, akik igazolják, hogy a cég tevékenységi köre indokolttá teszi a rendszám igénylését. Ennek az ára 29 000 Ft, egy évre lehet kiváltani. Hosszabbítani nem lehet, de évente lehet igényelni. Személyek száma korlátozva van, de lehet ez alól mentességet kérni.
nem sok köze van a kettőnek egymáshoz
-
hdman
őstag
Nyami

-
Shodan
őstag
amit kínéztem abba ilyen:

és nem alatta kéne lennie a kipörgésgátló kapcsolójának (ASR) a szivargyújtó mellett? mert azt se igazán látom
-
ESP
őstag
Elég durván nyomja az arc.
-
capulet75
addikt
válasz
KINKY_007
üzenetére
Nem itthon veszem, nem releváns a hazai kínálat. Amit néztem az egy E30 325ix kombi,bőven elfogadható állapot, mechanikusan (az eddigi információk alapján) rendben van. Belül kéne csak rendbe rakni, az ülések már nem az igaziak, és meglátszik a kor a belső terén.
E36-ból igazán az M3 kombi tetszik, de az tényleg horror ár, ha egyáltalán talál az ember akár egyet is.
És azért az fogyaszt, nem is keveset. Belső kialakításra a E36 jobban tetszik, bár a kormánykerekeitől röhögni tudnék, olyan rondák,
meg úgy általában az interior nem túl szép. de nyilván ezen lehet változtatni. -
-
capulet75
addikt
válasz
KINKY_007
üzenetére
A "családi szintű használat" az két felnőtt. Gyerek még nincs, (de lesz, és ő(k) elfér(nek) hátul ), és a nyaralást akarom a csomagtartóba pakolni kb, meg a kutyát.
Az igazi szerelem persze a coupé, de azt csak akkor vehetek ha lenne mellé egy másik gép is.
Motortípusokról valami hasznos? Esetleg melyiket érdemes, melyiket kerüljem,stb..
Benzintemetőt nem akarok, de a 140-180le elvárt. És bármi hasznos infó érdekel az E30-36-al kapcsolatban. -
KINKY_007
aktív tag
válasz
capulet75
üzenetére
Nekem is nagyon tetszenek ezek a jószágok. Sajnos családi szintű használatra szerintem nem nagyon alkalmasak, de nem a csomagtartó miatt, hanem a nagyon szűkös hátsó lábtér miatt. A csomagtartó sem az a nagy fajta, de egy családnak szerintem simán elég, meg ott a tető is...
-
capulet75
addikt
Üdv urak. E30-E36 kombi csomagtere mennyire használható? Szigorúan családi szinten, nem betonkeverőt akarok belerakni. Akinek van ezzel tapasztalata, kérem ossza meg velem.

-
KINKY_007
aktív tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Ebben már nagyon jó az automata váltó-nem is fogyaszt sokkal többet, hivatalosan örök életű olaj van benne, de tanácsolják a szervizek a cserét 200e km után...
Szerintem van simán normális példányra esélyed, ennyi az áruk, válság van... -
Stukker1987
senior tag
válasz
KINKY_007
üzenetére
3. hasonló köbcentis dieselem lenne és nem zavar a hang a nyomatékot viszont élvezem...
Korábbi hibáimból okulva most már eléggé konkrét dolgokra rá tudok kérdezni kereskedőknél. (a vicc az h az eddigi kereskedők akikkel találkoztam vagy MÁR ülnek vagy KELLENE hogy üljenek
)Automatáról még nincs élményem. Félek is tőle,nehogy az menjen tönkre mert ingem-gatyám rá menne.
Arra akartam még rákérdezni,hogy ebben a árkategóriában szerintetek megbízható autót van esélyem kifogni?
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Én nem vennék diesel BMW-t, mert a sportos arculat, meg a traktormotor nem adja...
A fehér követ kerüld inkább. Ha ott a tulaj, legalább lesz egy kis fogalmad arról, hogy ki vezette előtte az autót. Egy kereskedő meg azt mond, amit hallani szeretnél, ő eladni akar, van rutinja. És a hasznát sem kell kifizetned.
A 320d-ből nagyon sok fut, ezért elég sok hibáról lehet hallani, akár 80/90e km környékén is. Ha kényelmeset szeretnél válassz automatát, nézz meg párat személyesen, ha komolyan gondolod. -
Stukker1987
senior tag
válasz
dragonfx
üzenetére
Alapból nagyszervizzel kezdek én pl.
Erre még jöhet jópár alkatrész tisztítása,ami anyagban szinte semmi,de munkadíjban húzós lehet. (pl turbo,szívósor)
Ezeken kívül váltóolaj, szervóolaj stb,ami nem tartozik hivatalosan a szervizelendő listába,de jobb ha tutira megy az ember...Azért azt ne felejtsük el,hogy ha nagy értékű autót veszünk vagy sokáig gond nélkül akarjuk használni kedvencünk akkor érdemes mindenre gondolni.
Erre valami vélemény?
-
whitezo88
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
hát autófüggő, de pl egy E39et is ritkán úszol meg 100k alatt, ha tényleg ki akarod javítani... és nem az van hogy "majd megcsinálom ha teljesen elromlik".
Beszart légrugóval is lehet vezetni pl egy W210-et... kicsit úszni fog ugyan meg közelébe se lesz a jó menettulajdonságnak, és az se két fillér. Még jó hogy BMW-be nincs
de az is megy búgó diffivel, kopogó futóművel, kisebb elektronikai hibákkal. -
dragonfx
veterán
válasz
Stukker1987
üzenetére
hát az elég gáz állapotu auto amin első kanyarban 160k javítanivaló van....
-
Stukker1987
senior tag
Én saját szememmel láttam,ahogy régi ismerős tulaj és szervízes együtt találták ki,hogy mi baja legyen az eladásra szánt autónak,tehát a régi jól bejáratott hely ahová az eredeti tulaj vitte annyira nem biztos h jó ötlet.
A lényeg,hogy computer kiolvasás legyen,ugyanis talán az a legárulkodóbb. Futóműnél csapágyak és szilentek ellenőrzése első körben. Kormányműnél is lehetnek drága tételek azt sem szabad elfelejteni.
Arra viszont készülj fel,hogy hiába az óvintézkedések a valódi állapot csak akkor derülne ki ha szétkapnák a verdát arra viszont úgyse fog sor kerülni.
U.I: 160 rongy javítanivaló (szépítenivaló) minden autón előfordul sztem.
-
whitezo88
nagyúr
ezekkel érdemes óvatosan mert szeretik nagyon lehúzni, elég sokat olvastam erről... TC-n is volt cikk neppertől hogy a jó állapotú tiptop autót elvitte az ügyfél és annyi baromságot összehordtak h nemigaz. Épp ezen a fórumon, talán ezen a topikban volt, hogy egyik fórumtárs, miután megmutattam az új kocsim anno átdobott egy felmérőlapot valamelyik szervizből pont erről a kocsiről. És amiket ott írtak, amúgy elég pongyolán, már szét kellett volna esnie.. írtak motorhibát, váltóhibát, meg minden szir szart... nem ajánlott vételse satöbbi... közel fél év alatt semmi komoly javítás nem kellett rajta, semmi baja sincs, nem kopog, nem ráz, motor 100% működik, váltó pontos és jól mozog... ők otthagyták emiatt, én elvittem. Egy fontos kellett csak, 2 szimmeringet cserélni, meg kézifékpofát illeszteni mert nem fogott rendesen, ezek párezres tételek... meg előbbi miatt vagy 2-3 liter olaj utántöltés, kb ez volt a legdrágább...
-tavasszal termosztát csere, mert rendellenességet dobott már akkor is a diag, később szerelőnél is még (én is megnézettem helyben, de nem szervizessel)
-voltam 1 hónapja futóművet beállíttatni, az is 7 pénz volt. Ott mondta h a bal első stab pálca kopog kicsit, bár menet közbe nem érezni, ez se nagy tétel.szóval általában lehúzzák nagyon... viszont előéletét meg tudják nézni központilag.
-
Stukker1987
senior tag
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
Tudja esetleg valaki hogy egy allapotfelmeres a wallis-nal mennyi? Egy 116 ost kellene atnezni vasarlas elott.
Vagy van mashol ahol ezt meg lehet nezetni pesten? (az auto egyebkent wallis nal lett vasarolva, szervizelve ezert gondolom hogy ott lenne egyszerubb megnezetni)Koszi
-
orvil
tag
válasz
Gebriel
üzenetére
eloben sajnos nem az, a hatso ajtok nem teliablakosok, lehuzott ablakkal a nyitott ajto eleg vicces latvany, a mernoki es formatervezes netovabbja, hatul nem ferni el rendesen barki barmit is mond, bar meg mindig nagyobb a ter, mint a CLS-ben, az egy vicc ....
viszont az uj hatos .... ocsem, a 650-es egy alomauto, v8 benzin dupla turbo, a futomuve 101%, kenyelmes, gyonyoru, a hangja pedig elkepeszto, pont ahogy kell, nagyon gondokozom rajta, jovore szerintem beujittok egyet ha mar lehet kapni hasznaltan, mert az uj ara pofatlanul magas ....
-
Gebriel
veterán

-
Gebriel
veterán
Gyönyörű

-
Gézengúz
addikt
válasz
whitezo88
üzenetére
ha nem dobálná, nem is kéne BMW

Egyébként ezek csak 25%-os zárásúak..Képes elforogni a 2 kerék egymáshoz képest, csak nagyobb erő szükséges..Én tavasszal ránézek most már, mert lehet szükséges lenne egy kis felújítás...(feszítés) Elvileg a javítócsomag megvan 15ezer körül..Tudtátok, hogy az E36 az utolsó széria amiben (M-ek kivételével persze) van még sperr? E46-ban csak a hülye kerékfékezősdi maradt...Pedig a mechanikus sperrnek nincs párja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Mesterséges intelligencia topik
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Facebook és Messenger
- Gitáros topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szegyelem

Ja tehát ASR.