Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mausefalle
kezdő
Ezekbe a topikokba csak azok írhatnak akik szerint örökre nőni fog az ára a kriptovalutáknak? Vicces.
Én inkább segíteni próbálok. Sok a naiv ember és nagyon úgy néz ki hogy 2022 nem ennek az éve lesz.A rendes! (tudjátok ami mögött igazi cégek vannak nem csak bányászparkok) tőzsdéken se kizárt egy maci piac idén.
Ez a kripto piacra hatodik hatvánnyal fog hatni, negatívan.
Én nem tartok kizártnak 5 ezres! árfolyamot se. Még idén.
-
Mausefalle
kezdő
A kamatemelés eddig is tudható volt. Orosz tiltás? Az meg egy apró szellő egy ilyen globális piacban....elvileg.
Most is mi van? Van egy kicsit rosszabb hangulat, kicsit esnek a tőzsdék, mit reagál rá a BTC? tízszer akkorát esik..
S ezt merik egyesek digitális aranynak hívni, elképesztő. -
Mausefalle
kezdő
válasz
vismaior04
üzenetére
Akkor magyarázd el hogy az említett gép hogyan bányászik máshogy kriptovalutát mint a hagyományos gpu meg cpu. Köszi.
-
Mausefalle
kezdő
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Persze, hogy sokan elhiszik hogy van értéke, ezért is lehet annyin az árfolyam. A kérdés hogy ez meddig fog tartani. De igazából ugye nem is azt hiszik el hogy ez valami nagyon értékes dolog, hanem hogy értékesebb lesz. Ez a vonzó benne.
2017 végétől éveken át esett... akkor miért nem sztárolta senki hogy ez a világ legjobb befektetése?
De a vak hitre jellemző amúgy hogy hiába esett most is a csúcsról 40 %-ot ugyanúgy azt hiszi egy széles tömeg hogy ez csak drágulhat. Nem érdekli őket hogy éppen majd elvesztette már az utóbbi hónapokban az értéke felét, mindenféle különösebb ok nélkül. -
-
Mausefalle
kezdő
válasz
aradebil2
üzenetére
Azért szabad ide írni, ugye? Ha a Marinénik szakérthetik a piacot, mi miért nem? Mi is laikusok vagyunk csak a másik oldalról.
Az lenne a hatalmas potenciál hogy egyre több energiába kerül a termelése? Tudod ez olyan mintha azzal magyaráznád egy drága ház árát hogy azt kézzel hordták össze, gépek nélkül... és ezért olyan drága...
A tőzsde mögött meg cégek vannak. Érted, termelés. A BTC mögött konkrétan csak hit van, hogy ez drágább lesz. -
Mausefalle
kezdő
válasz
varmi2
üzenetére
Miért, nem azokkal bányásszák? De.
Pontosan milyen problémákra nyújt amúgy megoldást a BTC? Pénzként kvázi alig használható a nagy ingadozásai miatt. A kitermelése baromira energiapazarló.
Az egész igazából a klasszikus piramisjáték, a korai beszállók kaszálnak azon hogy valaki mindig megveszi drágábban is.
Tényleg leginkább csak egy dologra jó. Spekulálni vele, hogy el lehet sózni drágábban is.Ezt jelzi a több ezer egyéb kriptovaluta...az összes azzal a vággyal jött létre, hogy na majd ezzel is lehet keresni, azzal is...
Itt nem valami forradalmi újdonság van ami mindent felforgat hanem sima kapzsi spekuláció....
-
Mausefalle
kezdő
válasz
GuMipOkE
üzenetére
S nem jogos a felvetés? Semminek az ára nem nő az égig, semminek. A mainstreambe már bejött, a sarki zöldséges is hallott róla. A következő lépcső az lesz amikor rájönnek az emberek hogy vásároltak egy rakat bithalmazt borzasztó magas áron. Utána meg jöhet a kijózanodás hogy ennek igazából nincs valós értéke, nem áll mögötte termelés, csak melegedő videókártyák és procik.
Előbb utóbb úgyis a helyére kerülnek a dolgok.S szerintem elférnek ezek a vélemények is itt, nem csak a "megyünk az égbe, mindenki hülye aki nem vásárol BTC-t" mondások.
-
Mausefalle
kezdő
-
Mausefalle
kezdő
-
Mausefalle
kezdő
válasz
Simulacrum
üzenetére
Nekem anno "régebben" volt egy kis BTC befektetésem, 1000 dolláros szintnél vásároltam belőle, és közel tízszeres áron adtam el. Ez egyetlen éven belül történt.
Utána pukkadt ki az árfolyam nem sokkal (2017 éve). Utána rá se néztem évekig, mert úgy gondoltam ami ennyit tud esni, az nem jó buli.Na de hol vannak azok az emberek akik 2-300-500 dolláros áron vásároltak belőle és mai napig tartják? Ők tényleg nagyon jól jártak.
-
Mausefalle
kezdő
válasz
Simulacrum
üzenetére
Dehogy tartanák a nulláig. 20 ezres árfolyamnál adnák el az összeset pánikolva, mentve a maradék lóvét.
A BTC mögött csak a hit van hogy ez örökre nő. De miért nőne örökre? Miért fizetnének emberek egyre többet és többet érte? Az értéke nem nő. Ugyanolyan bithalmaz mint amilyen 10 éve volt. Nincs mögötte reálgazdasági termelés, csak a zakatoló gépparkok.Ha megnézed az 1 éves BTC USD chartot, több alkalom volt amikor esésben volt, mint fordítva..
-
Mausefalle
kezdő
válasz
fireman123
üzenetére
Akkor is ezt mondanád ha tovább esne innen is? Hogy nem adsz el semmit lefelé?
-
Mausefalle
kezdő
Én inkább azt látom hogyha valami gazdasági gond van, akkor a BTC arra hatványozottan reagál, negatívan. Amikor kitört a korona balhé, a BTC lefeleződött.
A logikád szerint szárnyalnia kellett volna, hiszen menekült volna oda a pénz.
Ez egy masszívan spekulatív eszköz, nem valami értéktároló.
Ez az értéktároló most éppen miért esett 40 % al a csúcsról? Tehát vettél 20 millióért mondjuk 65 ezren, most meg van 12 milliód....Ja, nem 65 ezren kellett venni..hanem 15 ezren. Vagy 5 évvel ezelőtt kellett volna...
-
Mausefalle
kezdő
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ja én úgy értelmeztem hogy van egy százezres nagyságrendű összeg, amit kivennél. De én nem akarlak rábeszélni arra hogy ne adózz belőle. Én ekkora összegből nem tenném, annyit írtam.
-
Mausefalle
kezdő
válasz
goccer
üzenetére
Semmi se biztos. Én annyit írtam hogy ilyen piti összegből én nem adóznék. Ez nem az a kategória ami érdekli az adóhivatalt. Nincs rá erőforrásuk, nem éri meg erre a szintre lemenni.
Persze, fizessen utána adót, ha jobban érzi úgy magát.A NAV célkeresztjébe akkor lehet bekerülni ha több tíz milliók mozognak, hirtelen ingatlanjaid lesznek, a hivatalos jövedelmed meg a tizedét se fedezi az egésznek...
-
Mausefalle
kezdő
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ilyen piti összegek nem fogják érdekelni az adóhivatalt. Én nem adóznék belőle az biztos. Az alig működő magyar államnak pont eleget adózok, a rekord áfával és társaival.
-
Mausefalle
kezdő
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Elvileg az égbe megy az árfolyam csak tartani kell...
-
Mausefalle
kezdő
Üdv. Újonc vagyok. Egy szem 580al bányászgatnék. Illetve leginkább csak kipróbálnám, ha tud 2 dollár körül naponta, akkor lehet hosszabb távon is.
Hogyan állítsam be hogy oké legyen? Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Netfone
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- TP-LINK routerek
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
- HDTV HD010 kül/beltéri FULL HD/4K tv antenna / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi