- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobolan
senior tag
válasz kwzatz #23597 üzenetére
Ingatlanár beszakadást várni ilyen infláció mellett elég merész. Az lehet, hogy mérséklődik valamelyest az árszínvonal -éves távban-, illetve leül az építőipar, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy majd 20-50%-os bukóban szórják piacra a befektetési ingatlanokat. Kizártnak tartom.
-
dobolan
senior tag
-
dobolan
senior tag
-
dobolan
senior tag
-
dobolan
senior tag
válasz #33802016 #23350 üzenetére
A 20% apyt én is magasnak tartottam a jelenlegi piaci környezetben. De ezzel növelték a befektetői tőkét. Biztos, hogy csökkentették volna hosszú távon a kamatot. Én nem is igazán erről beszéltem, hanem az algoritmus mechanizmusáról. Szerintem az jól működött, legalábbis úgy, ahogyan azt kitalálták. Egészen addig a pontig, míg valaki vagy valamilyen esemény a dominót be nem indította, és a dominó a pánik. Ehhez volt a hasonlatom, hogy ezt semmilyen bankrendszer sem viseli el. Azonnal bezárják a fiókokat, zárolják a számlákat. A terra esetében ez nem történt meg. A hálózatot simán leállíthatták volna, a váltókon is a kereskedést. Lett volna idő kidolgozni egy startégiát a helyreállításhoz, amikor még volt marketcap.
Szerintem azt hitték, hogy az algo majd mindent megold, csak ami egyszer spirálba kerül, onnan robbanás a kivezető út általában. -
dobolan
senior tag
"De mind megvan, a kovetelesek es tartozasok osszege nulla. A Terra eseteben a kovetelesek es tartozasok osszege nem nulla."
Te ezt komolyan irtad? Szerinted a bankok miből élnek? Hitelezesből egy részről, más részről meg a befizetett pénzek befektetéséből. Még akkor is nehéz lenne a befektetéseket felszabadítani, ha mindet profittal tennék abban a pillanatban, amikor minden betétes ki akarná venni a pénzét...
A követelések és a tartozások összege lehet, hogy nulla, de csak papíron... -
dobolan
senior tag
-
dobolan
senior tag
-
-
dobolan
senior tag
Kilőtt, hogy legyen nagyobb tér lefelé
-
dobolan
senior tag
Azt azért te se gondolod komolyan szerintem, hogy amibe 1000+ milliárd dollár van betolva, csak úgy egy szabályzással betiltják a kereskedelmét. Ez nem piac szabályozás.
-
dobolan
senior tag
válasz South Velen #22937 üzenetére
Nem. De kb. én is ezt írtam, lehet nem volt érthető. Vagy a fb hasznosabb?
[ Szerkesztve ]
-
dobolan
senior tag
válasz Mausefalle #22930 üzenetére
Persze, igazi cégek. Az s&p500 első 10 cégéből legalább a fele nem állít elő olyat, ami hasznos volna egy urbanizált világon kívül, sok még ott se. Egyáltalán nem ér kevesebbet a krypto világ sem a maga cégeivel és technológiáival.
-
dobolan
senior tag
válasz Simulacrum #22832 üzenetére
Mindig a nagybefektetők mozgatják a piacot. Ez a részvénypiacra is igaz, és szerintem 2022-ben már a kripto piacra is.
-
dobolan
senior tag
válasz devast #22731 üzenetére
Ez így elég furcsa számomra. Miért térne el ez a normál részvény/kötvény befektetési formától? Példa egy hazai bróker számla. Készít neked a fenntartó év végi elszámolást a kereskedésedről, aminek vagy negatív vagy pozitív a vége, és eszerint adózhatsz, illetve ha van megelőző évi veszteséged, amit szintén bevallottál, annak X százalékával csökkenthetsz.
De mondok neked egyszerűbbet. Váltok 20 milliót USD-t saját belföldi deviza és forint számla között. Kötve hiszem, hogy be kéne vésnem veszteségként az adóbevallásomba a tárgyévben, csak azért, mert én úgy gondolom, hogy 15 év múlva nyerek 50%-ot majd az árfolyamon.Bocs, utolsó OFF volt, de törölhető, ha zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
dobolan
senior tag
válasz devast #22723 üzenetére
A veszteséget csak akkor tudja bevallani, ha az valóban realizált veszteség. Vagyis FIAT-ban képződik. Ha én most beutalok 1 millió HUF-ot, váltok kriptót, 10 éves futamidőre, akkor nem fogok adózni 10 évig semmit, mivel nincs kimutatható realizált hozam (se veszteség).
Bánya esetén is csak akkor kell adózni szerintem, ha FIAT jövedelmed van belőle, vagyis váltasz egy ügyelttel. A kriptót eszköznek tekinti.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest