Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Ilyenkor nem annyira jó, hogy 24/7-ben folyik a bitcoin kereskedés, mert a mai esésből nem lehet eldönteni, hogy global sell-off vagy csak bitcoin sell-off.
-
attiati
veterán
Eddig legalább volt valami elképzelésem az árfolyam mozgásáról piaci alapon.
De az ilyen belenyúlások után már kevésbé.Úgy látszik a trump lobbisták jelezték, hogy valamit tenni kéne, mert számukra szar irányba mozdult az árfolyam. Mindezt rögtön az első értelmezhető támasznál.
Ha a hétvégi hírt levesszük, akkor a BTC szépen lekövette az elmúlt 2 hét risk off hangulatát, majd a pénteki felpattanást. Szóval semmi extra.
Továbbra is az audjpy 92,7-es szintet nézem, hogy elesik e.
Pénteken elérte, onnan elpattant. -
attiati
veterán
válasz
nort_on #24634 üzenetére
Mi alapján dobtad 95-nél?
Egy hete még full bullish voltál, majd pár nappal később már kiszálló volt úgy, hogy nem történt semmi változás?Amikor utoljára 95-ön járt az árfolyam, akkor oldalazásban volt.
Egy héttel ezelőtti hsz-eid alapján a 90es szint inkább beszálló lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
hogy vagyunk lefelé szintekkel?
85500
81e
74-76e
?Audjpy még nem adta meg magát, de 1,5%ra van.
Ha rotty, akkor recesszió, kamatvágás, passz.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Érik egy nagyobb elmozdulás.
Az irányt mondjátok meg Ti! -
attiati
veterán
Kell valami erős löket hogy tovább meneteljen.
Továbbra is azt gondolom, hogy ez a negatív reálkamat visszatérése lesz.Aminek 2 módja lesz:
1. változatlan kamat mellett felpörög az infla (mert trump vámháborúzik, hazazavarja a olcsón dolgozó bevándorlókat, bármi...)
2. vagy a FED elkezd indokolatlanul kamatot vágni nem javuló inflációs kilátások mellett is. Mert trumpli valamilyen nyomást gyakorol rájuk és/vagy idővel befolyást szerez a FED döntéshozatalában.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
kezd szűkülni a döntési tartomány, jól látom?
kb. 90 - 102 között
-
attiati
veterán
ETH 30% leszúrás napon belül
volt már ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz
MikeWazowski #24487 üzenetére
Detto, de lehet, hogy 110 feletti vásárlás lesz belőle
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz
nort_on #24420 üzenetére
tippre:
10y előbb utóbb kimegy új lokális csúcsra, 5% fölé
BTC-re nem hat ez, vagy nem ez hat mostanság. Mert pont ugyanaz hajtja felfelé a kettőt: NIRP lehetőségeÚgyhogy BTC csak lecsordogál hosszasan (esetleg gyors miniszakadást mutat be) az általad említett szintek környékére, aztán go felfelé.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
elesik végre ez a szint?
-
attiati
veterán
válasz
LuckyL #16799 üzenetére
Kb 1 btc-t.
Milyen más szempontból van jelentosege, hogy saját wallet, vagy virtuális?
Saját wallet nyitás az bonyolult?
Buy and hold lenne.
Persze jó lenne nem ilyen 6-7%os veteli-eladasi marzzsal.Magánszemélyektől középárfolyam alatt is láttam eladó btc-t. Ott a referenciajan kívül milyen kockázatok vannak?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
hol lehet most BTC-t venni-eladni?
1. megbízhatóan
2. alacsony vételi eladási marzzsal
3. likvid módon, hogy ne kelljen vevőre / eladóra várni
4. esetleg skrillel fizetve -
attiati
veterán
-
attiati
veterán
A nép legyőzi a Rotschildeket és a FED-et
Amíg mondvacsinált indokokkal háborút lehet indítani országok ellen, és ahhoz asszisztál a fél világ, addig ez tündérmese. Fedezetlenül lehet pénzt nyomtatni évtizedek óta, és senki nem kérdez. Inkább nem is folytatom.
Remélem azért nem csak IT és bányászat oldalról nézitek a dolgokat. -
attiati
veterán
válasz
Penge_4 #6763 üzenetére
Ígérem fogok olvasgani. De elég vad spekulációnak tartom a BTC-t világpénzként.
A több száz év alatt létrejött pénzügyi rendszert (vagy akár csak a több évtized alatt létrejött mai fedezet nélküli pénzügyi rendszert) drasztikusan és hirtelen változtatná meg. És ez sok érdekcsoportnak, vagyoncsoportnak nem tetszene. Indultak már háborúk ennél jóval kisebb dolgok miatt is. Nemhogy a pénz miatt, ami végső soron az összes háború kirobbantója.
Értem én, hogy alulról jön a BTC, mert az emberek elfogadják. Polgárháborúk is alulról indulnak általában, meg érdekből.... aztán jön a felsőbb akart (törvénykezés, hadsereg), és annyi az alulról jövő dolgoknak. Persze ettől még voltak sikeres polgárháborúk. Szerintem előbb jön létre egy amero, dolluro, akármilyen nevű dollár, eur közös deviza.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Egész eddig úgy képzeltem el, hogy a számítási teljesítmény adja magának a BTC-nek az értékét, mert azt felvásárolja valaki, és mindig egyre bonyolultabb számításokért hajlandó fizetni.
DE akkor mi szükség van a számításra, ha azt nem vásárolja fel senki?
Mit számoltok, mihez kell a számítási teljesítmény? Komolyan nem értem.Ki dönti el, hogy egyre bonyolultabb számítási feladatot kell elvégezni egy újabb bitcoinért?
Ki dönti el, hogy egy korábban már elvégzett számítás újbóli elvégzéséért nem jár bitcoin?Ha jól értem, akkor idővel egyre tovább fog tartani egy bitcoin előállítása, és egy idő után darabszámban szinte korlátossá válik a további növekedés (a jelenlegi technikai szinten és a jelenleg várható technikai fejlődéssel).
1. Legyen mondjuk 50 millió bitcoin a felső határ és tegyük fel, hogy ez a jövő pénze. Ki dönti el, hogy a jövőbeli teljes pénzmennyiség (vagyis a föld teljes értékének) szétosztásánál azok jutnak a legnagyobb részesedéshez, akik az elején időben ébredtek / könnyű számításokért kaptak BTC-t / az elején olcsón felvásárolták a BTC-t.... stb.... ez nekem abnormális gondolkodás.
2. Ha valaminek "fix" a mennyisége és az lesz a jövő pénze, és abból mondjuk egy ország egyetlen darabbal sem rendelkezik, és amivel rendelkezik, az meg elértéktelenedik (jelenlegi "rendes pénz"), akkor ez a teljes ország megy a süllyesztőbe?
3. Ha ez az ország vagyonos akar lenni újra, akkor nem kell mást tennie, mint számítási kapacitást kiépíteni, és a számítási kapacitás fejlesztésébe ölni az összes erőforrását? ----> ezt vajon hogy fogja nézni a többi ország, hisz gyakorlatilag elinflálja ez az ország a többiek kezében levő BTC-k értékét
4. a végén mindenki számolgatni fog? de mit és minek?
)
ésatöbbi ésatöbbi
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- CPU léghűtés kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Kés topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest