Hirdetés
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabe123
aktív tag
válasz
zichie
üzenetére
Ha a Tangem cég és az app eltűnik, nincs valódi 3rd-party fallback — nincs seed, nincs kulcs-export. A kártya önmagában nem elég.
Ledger ilyen helyzetben is működik, Tangem viszont gyártófüggő. Ez a lényegi különbség.Ha nem Ledger vagy Tangem, akkor ott a Trezor, mert teljesen nyílt forráskódú, szabványos seedet használ, és bármikor vissza tudod állítani más walletben is. Nincs app-lock, nincs gyártóhoz láncolva a kulcsod – ez a valódi self-custody.
-
Gabe123
aktív tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A Tangem jó kompromisszum: egyszerű, offline, hibabiztos — pont a hosszú távú, fegyelmezett építéshez.
A lényeg, hogy stabil alapokon, kontrollált kockázattal és hosszú távú fókuszban építesz.
Ez már most jobb stratégia, mint amit a többség csinál. Csak tartsd a havi rutint, a 20 év múlva te fogsz mosolyogni. (persze nem pénzügyi tanácsadás)
-
Gabe123
aktív tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Hello
Nagyon leegyszerűsítve:
Ha csak 20–30 dollárral játszol szerintem teljesen oké, ha Krakenen/Binance-en hagyod — főleg erős jelszó + 2FA mellett.
Hardver wallet akkor éri meg, amikor már olyan összeg lesz benn, aminél tényleg fájna, ha egy CEX-hack vagy egy saját hibád elvinné.Ha eljutsz oda, hogy “oké, ezt már inkább széfben tartanám”, akkor én inkább hardver walletet ajánlok (Ledger, Trezor, BitBox — ezek a klasszikusok).
A papír wallet ma már inkább egy “hardcore hobbista” megoldás. Könnyű elrontani, elveszíteni vagy rosszul generálni.Nekem amúgy van Ledger, de a gyakorlatban Tangem-et használok,mert a Ledger körül volt pár érdekes, megosztó sztori az elmúlt években, és a Tangem egy fokkal egyszerűbb a mindennapi használathoz.
BTC-re + USDC/EURC-re egy normális hardver wallet bőven elég lesz —de amíg csak tanulsz és kísérletezel, a fontosabb dolog:érteni a rendszert, a ciklusokat és a biztonságot. A nagy pénzt ráérsz utána rátenni. 😄 -
Gabe123
aktív tag
válasz
oldcrypto
üzenetére
A 40k valóban inkább vágyálom számomra is, mint reális cél — ehhez olyan kapituláció kéne, amit jelenleg sem a likviditás (ETF-inflows, nagy spot-volumen), sem az intézményi jelenlét (BlackRock, Fidelity, pension funds) nem támaszt alá.
A 70%-os esések a régi, vadabb ciklusok sajátjai voltak; most sokkal kisebb a volatilitás, sokkal nagyobb a tőke és sokkal több a nagy szereplő — ETF-ek, market makerek, intézményi treasuries, long-term on-chain gigabálnák — akik nem engedik ilyen mélyre szakítani a piacot.
Ezért mondom én is: a 56–52k a realista ciklus-alj, a 40k pedig inkább a ‘ha minden felrobban’ forgatókönyv.
De persze benne van a pakliban, hogy egyesek megpróbálják kiliquidálni Michael Saylort is — ehhez nagyjából 21–22k környékére kéne beesnie a BTC-nek ami kb lehetetlen. -
Gabe123
aktív tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Közép–hosszú távon a valódi támasz nem 90k felett van.
A 88–92k zóna inkább csak zaj.
A komolyabb, ciklus-szintű támasz 82–86k körül ül — ha belenyúlunk, ott lesz a döntő reakció.
Egyébként őszintén? Én előtte még számítanék egy dead-cat bounce-ra innen, mielőtt a piac tényleg megmutatja a valódi irányt.oldcrypto
Reálisan nézve a teljes bear market alja nem 40k — az túl mély lenne egy ilyen likvid struktúrán.
Én inkább 56–52k közé tenném a ciklus alját.
Ott törik meg a narratíva, ott kapnak kapitulációs jelet a nagyok is.
40k már pánik, 56–52k viszont egy tankönyvi, tiszta bear-market baseline lenne.
De persze bármi lehet — az viszont biztos, hogy ha lesz egyáltalán BTC-reserve sztori, nem 100k-n fognak elkezdeni vásárolni.Egyébként valaki tudja, mi van David Sacks-ékkel?
Bemutatkoztak, elmondták, hogy nekiállnak a stablecoin-projektnek, aztán teljes csend. Tudom, volt kormány-leállás, de ez már kb. 6 hónapja volt. -
-
Gabe123
aktív tag
Szerintem még lesz egy utolsó BTC pump 115 -125k közé meg egy mini alt szezon aztán nyári szünet utána meg ki tudja mit talál ki Trump .
-
Gabe123
aktív tag
válasz
attiati
üzenetére
Tökéletes ami kimarad a végére a Let`s Rock and Roll,America.!
-
Gabe123
aktív tag
válasz
attiati
üzenetére
Jerome tegnap azt mondta a "kihallgatásán" , hogy minden oké , a gazdaság erős ,van kis problémájuk az inflációval de amúgy oké és 2-3 mondta is ,hogy nem sietnek kamatot vágni.
". vagy a FED elkezd indokolatlanul kamatot vágni nem javuló inflációs kilátások mellett is. Mert trumpli valamilyen nyomást gyakorol rájuk és/vagy idővel befolyást szerez a FED döntéshozatalában."
Felhívja Jeromot Trump ,hogy ha nem lesz kamatvágás odaküldni Elont mega DOGE-t egy kis auditra.
Mindenesetre amikor Decemberben a FOMC-n mondta Jerome ,hogy nem kívánja kommentálni mit mondott az elnök akkor már éreztem ,hogy surlódások lesznek, vicces lenne ez ha a medvepiacba történik mert akkor lehetne dca-zni.
-
Gabe123
aktív tag
Valaki érti amúgy ezt az egészet ? Január, Február, Március általában bullish ahogy előttem is írták de CPI magasabb a vártnál , infláció magasabb tehát rate cut nem igen lesz pedig Trump azt akart. Mondjuk szerintem vámok amit Trump bejelentett se nagyon segítenek legyőzni az inflációt . Lehet bejelentette vámokat akinek kellett bevásárolt (Erik Trump szerint most kell ETH-t venni ) és kiáll ,hogy amúgy srácok megveszéltem Elonnal jobb lesz nekünk vámok nélkül?
Továbbá ha ilyen egy bikapiac milyen lesz a medve !? nah nembaj legalább whale leszek mindenbe
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Projektor topic
- Azonnali navigációs kérdések órája
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Fotók, videók mobillal
- Robotporszívók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Androidos tablet topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT Refubished Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 5 16/512 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest