Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt", mit tegyek?
- Mára elég volt az internetből
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mára elég volt a sportból
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz tepenzed #4779 üzenetére
Ugyan azzal az anyaggal ne vedd le 0-ra, csak csökkentsd a Top Z-t 0,2-re vagy 0,15-re. esetleg 0,1-re, bár 0,1-nél is necces leszedni, főleg a kis méretű tárgyakról úgy, hogy maga a tárgy ne sérüljön.
Sajnos FDM nyomtatóval ez ilyen, ha nem tudsz külön support anyaggal, vagy mint poli27 írta, PLA esetén TETG-vel a supportot.
Ilyen miniatűrönknek szeinrtem jobb lenne egy gyantás nyomtató.[ Szerkesztve ]
-
-
fabula
őstag
válasz tepenzed #5391 üzenetére
PLA-nak jó a PETG és fordítva supportnak. De van külön support filament is, ilyen a polivinil-alkohol (PVA), ami egy vízben oldódó filamentum, tehát ha belső támaszok is vannak, akkor csak beáztatod vízbe a nyomatot és mindehonan kioldódik belőle.
Én PVA-t még nem használtam, de videókon jól néz ki . -
ptesza
senior tag
válasz tepenzed #5424 üzenetére
Az állandó hőmérséklet váltás miatt nagyon lassú a filament csere. De inkább az miatt aggódnék, hogy rendesen ki legyen öblítve a PETG amikor újra PLA val kezd nyomtatni. Ugyanis ha belenyomtatja a PETG-t akkor abban a rétegben könyedén el lehet törni majd a kész tárgyat. Tapasztalat alapján mondom, hogy nem elég cserénél annyi ha már a szín kitisztult, annál többet kell kiextrudálni. Ez miatt csináltam is egy tesztmodelt amivel biztosra lehet tudni a kellő öblítési mennyiséget.
-
2thletme2day
őstag
válasz tepenzed #7618 üzenetére
Nálam is a nem fűtött garázsban/műhelyben van kint a nyomtató télen nyáron mindenféle burkolás és hőszigetelés nélkül és semmi probléma nem volt eddig vele. Majd az idő megmondja mennyire árt ha árt egyáltalán ez a környezet de én egyelőre nem aggódom. A filament a magas levegő páratartalmat nem bírja. Vagyis megköti a levegőben lévő nedvességet ami rontja a nyomtatási minőséget. Kell egy drybox meg egy szárító (gyümölcsaszalót használok) és akkor a levegő páratatalom sem akkora probléma.
-
Joshi
titán
válasz tepenzed #7634 üzenetére
Kimondottan makett ragasztót érdemes használni, ezek általában ABS és hasonló műanyagokhoz valók. Van UV-ra kötő ragasztó is, kismillió féle van belőle. De pl jó a kétkomponensű epoxy is, nekem most ilyen van itthon.
Ha hosszabb ideig kell egymáshoz tartani az alkatrészeket, akkor célszerű egy ilyen forrasztó csipeszt használni.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz tepenzed #7634 üzenetére
Mitreapel Kétkomponensű ragasztókészlet, 2 db-os, 400 ml, oldat 100 g - eMAG.hu
Én ezt használom, az aktivátorral befújom az egyik felét a másikat megkenem a ragaccsal, és összenyomom, 5s múlva betonkemény... Jha és fél éve használom az egyik csomagot mert ugye 2 pár van benne, és a felét se használtam el Egy dologra kell figyelni, jól kell illeszteni elsőre, mert korrigálni nem nagyon lehet[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó! 38.000.-
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G513 Gamer laptop! R7 4800H / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Felsőkategória! R9 7900 / RX 7900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A51 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest