Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
csipio20
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a hibát irja ki a gépen telepítés közben:
Egy CD/DVD- meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, ill. USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most.“Ezt a megoldást találtam eddig:
A hibát sokan a merevlemez környékén, a RAID és AHCI beállításainál gyanítják, de ezek állítgatása tudtommal még nem vezetett sikerrel, mert a hibát az USB vezérlő okozza, leginkább azóta, hogy mindenbe kezdtek elterjedni az USB 3-as csatlakozók.
Megoldás: Első körben dugjuk más USB portra az eszközt, néha elég volt ennyi. Ha nem jártunk sikerrel, akkor lépjünk be a BIOS-ba és az USB beállításoknál tiltsuk le az USB 3-at. Ez előfordul,hogy nincs értelemszerűen kiírva, de az XHCI-nél kell keresni. (Ha rámegyünk valami beállításra, akkor minden BIOS a képernyő valamelyik részén pár soros leírást ad az adott menüpontról, keressük az USB 3-ról szólókat).
Ment és kilép. Újra bootolunk az eszközről és sikeres telepítés után, de még a driverek installálása előtt, engedélyezzük vissza az USB 3-at.
De én nem tudom kikapcsolni az usb 3-at és átdugással sem értem el semmit.
Vki segítsen légyszives. HELP!!
-
csipio20
csendes tag
Bocs az lemradt hogy ez notebook nem asztali.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz moonguru #42103 üzenetére
Mert gondolom itt egér probléma volt, legalább is erre gyanakodtam mert nálam is volt ilyen, hozzáteszem usb 2.0-ba dugva nem volt gond....mellesleg mondjuk nem írta hogy miről telepít lemez vagy usb...de egérnél is ilyen hibaüzit ír ki (ezért írtam a ps2-őt)
Jah és egyébként a multkor nézegettem egy csomó lapot és van olyan amin nem volt usb 2.0 csak 3.0-ás[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
huh87
tag
Sziasztok! Hyperx Savage ramok kompatibilisek B75 chipsettel? Kingston oldala nem írja egyértelműen, hogy igen vagy nem. Fury viszont igen.
Köszi!"Az ételt nem szeretni kell, hanem megenni. Egymást kell szeretni, és nem megenni."
-
kory24
őstag
Sziasztok!
GA-A75M-S2V lapom van.
Ha ehhez vennék egy ilyen DVI-HDMI kábelt akkor azzal áttudom vinni a képet a tv-re?
Full HD felbontásban.
A hang tudom nem menne át, az a gépen szólna.Alapalpa leírásban ez van: 1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200
A kábel leírásában meg ez:
Csatlakozó 1 HDMI
Csatlakozó 2 DVI-DAkkor jó lenne így?
Bocs, ha rossz helyre tettem fel a kérdést.
Köszi
-
moonguru
őstag
válasz kory24 #42107 üzenetére
Szia!
Elvileg igen!
Sőt múltkor egy plazmán még a hang is átment, néztem is mint a moziban!
Ui:
Csak fejhallgatót használok a PC-n, így viszont ketten néztük meg az Emlékek Őrét! (szuper volt Full HD plazmán)
A kártya egy HD 2600 Pro volt, ami DVI-n is kiadja a hangot!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Blue Thunder
senior tag
Szia!
Nem csak elvileg de gyakorlatilag is! És nem csak a képet hanem a hangot is! Mivel dual linkes a kábel így nem csak jelküldésre hanem fogadásra is alkalmas! De ha jobban elolvasod és utánanézel....ott a leírásban a funkció: kép és hangTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Kernel
nagyúr
Valószínűleg hasonlóan, mint nálam is az Intel integrált VGA, lehet engedélyezni a digitális hangot DVI vagy HDMI-re, próbáltam is már:
Más kérdés, hogy nekem le van tiltva, mert egy analóg kvadro rendszert használok hozzá.
Abban nincs semmi különös, hogy DVI csatlakozón is lehet hang, mivel a kép+hang a HDMI-kábelen is egy digitális adatfolyamba ömlesztve utazik, tehát ez csak szoftveres "keverés" kérdése.
DVI és HDMI-n egyformán 4 érpáron megy az adatfolyam (1 órajel + 3 adat), ahol az érpárak csak az átvihető sávszélességet bővítik. Kép-hang nem különül el egyiknél sem.
Más megoldásoknál a videodrivernél lehet engedélyezni a HDMI-hangot DVI-kimenetre.
(#42110) Blue Thunder
Ennek nincs köze a dual-linkhez, az nem is kell hozzá. Kétirányú átvitel sem kell hozzá, olyat a HDMI ARC tud (Audio Return Channel).
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Kernel #42111 üzenetére
Nem is azt írtam hogy van e köze hozzá...azt csak tényként közöltem vele hogy az a kábel dual linkes és mindkettőre alkalmas küldésre és fogadásra. Előtte írtam külön mondatban hogy igen jó hangküldésre is!
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
kory24
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megrendeltem a kábelt
-
Kernel
nagyúr
válasz Blue Thunder #42112 üzenetére
Az a kábel nem dual linkes, miután a HDMI pinout dual linkes kiosztásra alkalmatlan, lehetetlen.
Mivel dual linkes a kábel így nem csak jelküldésre hanem fogadásra is alkalmas!
Dual linknek nincs köze a kétirányú átvitelhez, nem is tudja, nem azért lett kitalálva. Hanem a nagyobb sávszélesség, nagyobb képfelbontás átvitelére.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Blue Thunder
senior tag
-
Kernel
nagyúr
válasz Blue Thunder #42115 üzenetére
Ha nem teszed hozzá, hogy "valamelyest", talán még át is siklanék a tény felett, hogy továbbra sem beszélhetünk kétirányú adatközlésről, a dual link nem arról szól.
Akárhogy nézem, szerintem nem valamelyest van igazam, hanem teljesen.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Kernel #42116 üzenetére
Viszont itt javítom magam mert elírtam hogy dvi-i az ami küldés fogadásra alkalmas, illetve hogy a dual és single közötti különbségnél ugyebár az adatátviteli sávszélesség a különbség.
Jóvanna igazad van...kicsit korán vót még
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Blue Thunder #42117 üzenetére
Egyszerűen nem értem, miért ragaszkodsz ehhez a kétirányú átvitelhez, amire példát sem lehet mondani, hogy mire lenne jó, hol használnák a gyakorlatban? Monitorból vissza nem megy a kép, TV-ből se megy visszafelé.
HDMI ARC pedig más téma.
DVI-I csak annyit jelent, hogy integrálva tartalmazza az analóg és a digitális jelet, utóbbi lehet single vagy dual link is. De attól még az is csak egyirányú.
(#42118) kory24
Ehhez olyan fórumozó lenne jó, aki személyesen ismeri, nekem Intel van.
-
Kernel
nagyúr
válasz #65675776 #42121 üzenetére
Részletekbe nem mentem bele, amikor a 4 érpárat említettem, először odaírtam az EDID-infót is (ami külön vezetéken megy), de inkább töröltem, hogy tömörebb legyen a hozzászólás és csak a lényegre szorítkozzak.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Kernel #42122 üzenetére
EDID egy olyan VESA által szabványosított adatszerkezet, amely megmondja a pc számára, hogy a monitor, milyen tulajdonságokkal, képességekkel rendelkezik. Megtalálható benne többek között a monitor típusa, gyártója, natív felbontása, frissítése, stb.
"DVI-I csak annyit jelent, hogy integrálva tartalmazza az analóg és a digitális jelet, utóbbi lehet single vagy dual link is. De attól még az is csak egyirányú."
Vagyis ha adatokat küld vissza a monitor a gépnek vagy egy adott tv akkor az nem kétirányú kábel??
-
Kernel
nagyúr
válasz Blue Thunder #42123 üzenetére
Ne tereljünk:
Mivel dual linkes a kábel így nem csak jelküldésre hanem fogadásra is alkalmas!
Az EDID-infónak semmi köze a dual linkes átvitelhez, az analóg RGB-mellett is ugyanúgy jelen van, két szál külön vezetéken.
DVI-I kábelben is külön: analóg video + digitális stream (lehet kép és hang is) + EDID.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Kernel #42125 üzenetére
Valahogy most te terelődtél el de nagyon mivel utána javítottam magam:
"Viszont itt javítom magam mert elírtam hogy dvi-i az ami küldés fogadásra alkalmas, illetve hogy a dual és single közötti különbségnél ugyebár az adatátviteli sávszélesség a különbség"
Itt senki sem beszélt arról hogy köze van az EDID-nek a dual linkhez...ezt nem tudom honnan vetted,
Az hogy mit és mennyit olvas ki a monitorból/tv-ből tök mindegy itt a lényeg azon volt amit daa-raa is mondott hogy nem jelenthető ki csak is egyirányú adatátvitelre...szóval ergó akkor is kétirányú szerintem is....
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Blue Thunder #42129 üzenetére
Hagyjuk már ezt, butaságot írtál és ennyi, végére szeretnéd kihozni, hogy én terelek, nevetséges...
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Az alaplap gyanús ha csak újraindulgat a gép?
Azt tudom hogy kontaktos a lapom, de eddig mindig megtudtam oldani, most meg semmi. -
lasco
újonc
Üdv!
Egy olyan problémába ütköztem, amibe talán tudtok segíteni. Vettem kéz alól(bocsássátok meg bűnöm de kevés volt a keretem) Egy FM2-es alaplapot és hozzá egy apu-s CPU-t.
Az alaplap egy Asus F2A55-M LE és mellé vettem egy AMD A6 X2 6400k processzort. Ezek mellé még egy Enermax Liberty 500W-os táp és egy Kingston HyperX Fury 4gb -os memória került. Néztem én a vásárlás előtt a Alaplap kompatibilis -e a procival és egy megfelelő Bios verzió mellett igen. Így megvettem és imádkoztam jó legyen. Az eladó nem tudta megmondani a bios verziót.. Mikor összeraktam a gépet bekapcsoltam és csak búgott se kép se hang.. Ha kiveszem a memóriát akkor nem sípol. Úgy tűnik nem volt velem a szerencse sajnos az alaplap nincs frissítve. Na most az a kérdésem, lehetséges -e így a bios frissítés, anélkül hogy szereznem kéne egy régebbi procit? -
hcs0924
tag
Sziasztok!
Korábban mar írtam ide [ezzel] a gonddal kapcsolatban.
Amit eddig próbáltam:
-Kábelek cseréje.
-A monitor masik gépeken tökéletesen működik.
-Driver, monitor illeszto stb ujra telepítése.Az a10 6800k helyett egy a4 4000 lett berakva próba erejéig, az is ugyanezt produkálta, igy gondolom az APU hibája is kizárva.
Kérdésem hogy ez akkor mar egyértelműen alap lap hiba? Göndolom más nem okozhat ilyen hibákat?!
A kép tehát bármit csinálok ilyen:
[ Szerkesztve ]
Never blame anyone in your life. Good people give you happiness. Bad people give you expirience. Worst people give you a lesson. & Best people give you memories.
-
hcs0924
tag
Mindenkinek nagyon köszönöm aki segített, megvan a megoldás
Egy BIOS frissítés helyre rakott mindent
Nagyon fáj így utólag, aki hasonló cipőben jár ne hagyja ki ezt a lépést
Never blame anyone in your life. Good people give you happiness. Bad people give you expirience. Worst people give you a lesson. & Best people give you memories.
-
h.adam.92
őstag
Hali!
Tegnap este játék közben elment a kép és a VGA venti 100%-ra kapcsolt. A programok normálisan futottak a háttérben, csak fekete kép, mind a 2 monitoron.
Nyomtam egy restartot, de ugyan úgy 100%on a venti és sípolás.
Kivettem ecsettel kicsit leporoltam a csatlakozót, illetve az alaplapon is a PCI-E foglalatot.
Ezután restart normálisan indul, de kép még mindig nincs, úgy sem ha kiveszem a VGA-t.
Majd a következő restart nem következett be, mert nem indul el a gép. Mintha egyáltalán nem kapna áramot.
Nem volt füst, se büdös. Próbáltam másik tápkábellel is. Amikor a tápot bekapcsolom kicsit pislant a lámpa szobában, szóval az felveszi az áramot, de a lap nem kap semmit.
A lap tápkábeljét is kihúztam, leporolgattam, de semmi.
Lehetséges, hogy bedöglött a lap? -
moonguru
őstag
válasz h.adam.92 #42145 üzenetére
Szia!
Valamennyire, de a következtetés nem lesz egyértelmű a számodra!
Mindenképpen terheléses mérés kellene, anélkül maximum a készenléti SB 5 Voltot tudnád ellenőrizni!
Purple +5 V standby 9 láb a csatlakozón és bármelyik fekete között kellene 5 Volt körüli értéket mérni.
Monitor Guru!
-
h.adam.92
őstag
válasz moonguru #42146 üzenetére
Egyetlen egy zöld színű kábelen van 0.05V, az összes többi stabil 5.02V.
Még a 4+4pines csatin is jön az 5.02V.szerk.: Mellesleg amikor volt ez gond, akkor mindig a táp csatival kapcsoltam ki a gépet, lehetséges, hogy ez nem annyira kellemes a rendszernek?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz h.adam.92 #42148 üzenetére
Az úgy teljesen jó.....a zöld kábel meg: PSON# (Készenléti feszültség).....az hogy a tápkapcsolóval kapcsolod ki nem a legjobb, az meg hogy bekapcsoláskor nagyobb áramot vesz fel sem baj vagy is más is így reagál, mikró vasaló stb..főleg ha régebbi házról van szó régebbi vezetékekről illetve hogy annak idején nem igazán ilyen nagy teljesítményekre tervezték a biztosítékokat.
Viszont akkor úgy néz ki nem a táppal lesz ott gond
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest