Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisherhun
tag
válasz spanglee001 #40401 üzenetére
Megérni megérte mert amúgy jól megy a cucc de ez a fagyás aggaszt.
Nem tudok rájönni mi lehet a baj. -
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Remélem jó helyre írom kérdésem.
Adott egy 2006 körüli gép, úgyértem azóta nem igen nyúltam hozzá, de úgy látom feladta bennem valami a harcot.
C2d E7200
Asrock conroe 945 g alaplap
2 gb ramMúlt héten érzékelte random módon a bill.-et (fél óráig szenvedetem vele 2 billentyűzetet is kipróbáltam egyszer csak sok ki be húzásra érzékelte.
Péntek este bekapcsolom: win látja mint a 2 winyót (1 PATA, 1 SATA), de a SATA vinyót amin csak adatok vannak nem tudja megnyitni adatait sem mutaja csak ott van.
Ki-bekapcs párszór, kábelek megigazít de semmi. Egyszer csak a rendszer nem is ismeri fel a vinyókat, és random állapotokig jut el a rendszer: megáll a ramnál, megáll a vinyó felismerése után. elindul a win de már a töltöképernyőnél megáll, bemegyek a BIOS-va de ott kifagy, vagy be sem tudok lépni.
A PATA winyó amint a rendszer van az tuti működik, kipróbáltam külső házzban másik gépnél.
Más alkatrészeim nincsenek szóval nem tudok ki be cserével tesztelgetni semmitÉn alaplap hibára gondolok, de ti biztosan tudtok valami okosat mondani
Köszi
-
Smiley
addikt
válasz anonymus89 #40399 üzenetére
Szerintem ez az egyik legjobb funkcio ami letezik, csak fogod a telot es ratolod a gepre meg akkor is ha ki van kapcsolva... Sajnos az en regi gigabyte lapom nem tudja, pedig baromi jo lenne.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Fisherhun
tag
válasz quailstorm #40404 üzenetére
Az müxik.
-
Garsza
veterán
Helló! A configom az aláírásomban.
Olyan gondom van hogy letöröltem az Asus AI Suite -et BIOS-ban beállítottam a ventivezérlést ahogy nekem tetszik. És ha terhelést kap a CPU és megy fel a hőmérséklet a CPU és a CPU OPT nem pörögnek fel mindég a minimumon maradnak. A 3 Darab ház venti viszont felpörög ahogy kell. Mi lehet a gond?
Az AI Suite -t azért töröltem le mert azt mondták bele szól a tuningba. -
GGAllin
tag
Üdv!
Hátha ismeri valaki a megoldást. Egy Asrock B75 Pro3-M lapról van szó. BIOS-ba melyik menü ponttal tudom kikapcsolni a CPU-ba integrált HD2000-es GPU-t?
Köszönöm előre is!
bite it you scum !! ~GGA
-
intelMMX
senior tag
válasz Cilindrik #40405 üzenetére
Megtörténhet, hogy az alaplapnak ennyi volt előírva
Próbáld ki esetleg a Bios resetet (Bár gondolom megtörtént)
Akár még azt is megpróbálhatod, hogy ripityára szeded és újra összerakod. Hátha valahol kontakt hiba volt, vagy a gépház egyik kilógó lemeze összezárt random áramkört -
Garsza
veterán
-
cyber86
őstag
Cyber86#40380) Erre valaki?
-
GGAllin
tag
-
GGAllin
tag
válasz GGAllin #40414 üzenetére
Na most kilett próbálva, a kézikönyvvel ellentétbe a BIOS-ban ezt találtam, és így van beállítva:
Primary ghrapics adapter: pci-e
PCIE1 link speed: auto
Share Memory: auto
Igpu multi monitor: disable
Render standby: disable
Most ezekkel a beállításokkal a GPU kivan kapcsolva és elméletileg nem vehetne le a rendszermemóriából, ugye?bite it you scum !! ~GGA
-
GGAllin
tag
válasz sunci_02 #40416 üzenetére
elméletileg itt is kellene neki.. a share memory-t nem lehet kikapcsolni. disabled funkció nincs. auto vagy 32Mb 64Mb .... 1024Mb beállítási lehetőségek vannak. de akkor jól sejtettem hogy a GPU kivan kapcsolva elméletileg
az okozhatja ezt a problémát hogy beszereléskor egy csavar került a lap alá és nyilván zárt valamit mert addig nem is indult el csak felpörgött.bite it you scum !! ~GGA
-
Mákdaráló
tag
válasz norbert1998 #40293 üzenetére
BIOS nullázás a CMOS reset? Az volt. A két kiálló cuccot összekötöttem egy pillanatra. Utána BIOSban ismét újra kellett állítani mindent. Sajnos nem segített.
A matt kisperec sokkal finomabb a fényesnél.
-
holden72
tag
Sziasztok,
A fórumot áttekintve látom, hogy sok esetben javasolt alaplap az AsRock B85M Pro 4.
Én is ebből építkeztem, és nagyon szeretem!
Egy dolgot viszont nem birok beállítani sem a BIOSban (UEFI) sem a Win 8.1 Pro alatt.
Kikapcsolás után az USB portok mind feszültség alatt vannak, így a rádugott készülékek is.
Ezt szeretném kikapcsolni. Találkoztatok már ezzel a problémával? Ha igen, hogyan oldottátok meg?
Nagyon köszi! -
spanglee001
addikt
vettem egy sabertooth mark 2 lapot, fel kell tenni valami drivert hozzá?
a lanét azt fel kellet mert a win, nem rakott hozzá az okés, de miden megy rendesen, az eszközöknél az SM BUSZVEZÉRLŐNÉL nincs driver, mit kell felrakjak hozzá, egyáltalán kell vele foglalozni? vagy miazPalathruin, valahogy én is eképp vélekedem ,aztán ki tudja lehet valami fontos cucc lenne
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Balathruin
veterán
válasz spanglee001 #40420 üzenetére
Én nem foglalkoztam vele és megy minden.
-
spanglee001
addikt
válasz spanglee001 #40420 üzenetére
első beállításnál, jó felbontáson szép grafikával jött be az uefi bios, miután felment a win és minden driver, már a biosban elment a felbontás minden homályos éppen kivehető, hogy mi micsoda, win betöltése közben átáll és minden normális, csak a bios csúnya erre van valami megoldás?
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Smiley
addikt
válasz holden72 #40419 üzenetére
Ugy latszik mostanaban nem divat elolvasni a manual-t
69-70 oldal "USB Keyboard/Remote Power On: Allow the system to be waked up by an USB keyboard or remote controller. || USB Mouse Power On: Allow the system to be waked up by an USB mouse."Regen egy jumpert kellett odebbrakni, de ezek szerint, itt mar boven eleg ha ezt a 2-t disable-re teszed.
-
orionpro
tag
Sziasztok.
Cimborámnak van olyan problémája, hogy iszonyat lassú a memória. Tesztben is és érzésre is.
Kipróbálta a régi gépéből felcserélte a ramot, akkor is. Alaplap probléma lehet?
A régebbi gép: Asrock H61M + G620, az újabb Asrock B85M-HDS + G3258.
A Régebbiben 2x2 GB DDR3 1333, az újabban 1x4GB Kingston 1600.
Ráadásul alaplap nem ajánl fel 1400Mhz-nél nagyobb frekit a ramnak...
Mi lehet a gond? (15600MB/mp VS 9800MB/mp) -
Smiley
addikt
válasz holden72 #40425 üzenetére
Hmmm....
Te jo eg mekkora feature van ezen a lapon, ez vmi felelmetesen jo cucc lehet. Az "On/Off Play" nevezetu dolog a 64.-ik oldalon, szerintem ez az egesz deli hidat aram alatt hagyja, es az megmagyarazna ezt a dolgot, meg ott van meg ez a "Good Night LED", ezt is erdemes lenne megnezni.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz spanglee001 #40422 üzenetére
Ez mondjuk engem is érdekelne. Mert fhd ide vagy oda nekem is csak kb vga a bios.
-
kornél88
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam fél éve egy ASUS H81M-A alaplapot és a következő jelenséget produkálja.
Az előlapi csatlakozóba bedugom a fülest vagy a mikrofont akkor ezt érzékeli oly módon, hogy a képernyő jobb alsó sarkában feljön az az ablak, hogy jack dugót bedugtak/kihúztak, illetve nem ad hangot.
Először a jack aljzatokra gondoltam, hogy azok romlottak el, kicseréltük őket és utána lett belepróbálva egy másik gépbe az előlapi panel és ott működött. Az usb-k működnek rajta, a füles/hangfal/mikrofon rendben van, mert hátul az alaplai hangkártyába bedugva működik.
Mikor megvásároltam az alaplapot és beépítettem akkor is működött. Nemrég kezdte azt csinálni mintha kontakthibás lenne és hol érzékeli, hol nem, de hang akkor még volt.
Tehát most már ott tartok, hogy ha az előlapi panel csatiját rádugom az alaplapra, dugót nem dugok az aljzatba akkor is csinálja, viszont másik géppel rendesen működik az előlapi panel.Valakinek valami ötlete, hogy ez mitől lehet? Audio drivert frissítettem. Arra nincs lehetőségem, hogy egy hétre (hónapra) elvigyem szervizbe az alaplapot, mert ezzel a géppel dolgozom.
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Lelkes amatőrként összeraktam egy gépet, wind 7 telepítve, minden működik, kivéve az usb-ket, Asrock hm 81 a lap, mit kell még tennem?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
intelMMX
senior tag
Adott egy alaplap: Gigabyte 945GCM-S2L
4GB (2*2GB Kingston KVR800D2N5/2G) ramból 3GB-t érzékel a bigyosz.
Lehet e a "Memory Remapping" hiánya miatt? (Gondolom igen )
Esetleg korlátozva van, hogy csak és kizárólag 533 vagy 667es rammal lehet annyi ramot használni?
(Azt hiszem az egyik 965ös intel lapnál hasonló volt, hogy 8GB ramot csak 533 és 667 modulok esetében kezelt.)Viszont 945 chippel is megy szépen a HD5770em.
-
sunci_02
aktív tag
válasz spanglee001 #40436 üzenetére
Nem tudom, de tedd le a tálcára mert kitakarja a jó csajt...
-
spanglee001
addikt
-
Tails111
aktív tag
válasz spanglee001 #40438 üzenetére
Asus szoftvere szeret más programokkal összeakadni és akkor sok hülyeséget is mutat. Van már tesztprogram is feltéve?
-
magickonfig
tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik teljesen
Vásárolnék egy úgymond időtálló gépet 2-3 évre, elkéne egy kis tanács
A gépet főleg játékra, netezésre, talán kis programozásra használnám.
opció: 1. Vásároljak egy i5-4690 nem k-s procit egy h97-es olcsóbb alaplappal.+ alap hűtő kb 73k
vagy
2. költsek egy kicsit többet a: i5-4690k (4,5ghz remélem) , z97 alaplap, + cpu hűtő kb 102k
Megéri a 30.000Ft különbség egy tuningolt i-4690k (4,5 GHZ) rendszerért ár/teljesítmény arányban, vagy inkább költsem azt a 30.000 FT valami másra.
A tuningolt időtállóbb lenne , mert ha már később fel tudom húzni a procit ha már igényelni fogják a játékok is.
Köszi -
Garsza
veterán
Ezt nekem is ki szokta dobálni én tettem egy pipát és a continuera nyomtam.
Szerintem anyi a baja hogy van egy szenzor amiből ő adatokat olvas ki de ha abból olvassa akkor nagyobb procihasználatot igényel a HWinfo ha meg kikapcsolod hogy ne abból olvassa akkor kissebb a proci használat.
[ Szerkesztve ]
-
Pycee
tag
Helló!
Volna itt egy olyan pesti kolléga,(A legjobb lenne XV. kerület és környéke) aki tudna nekem tesztelni egy MSI R9 280X-et és egy FSP Raider s650-et egy arra alkalmas gépben?! (Legalább 8 gb RAM és egy komolyabb lap) PÜ-ben és itt is várom a válaszokat.
Köszönöm!Pycee
-
trancemusic
senior tag
válasz magickonfig #40440 üzenetére
Ha vga-t még nem vettél,de van kiszemelt,akkor a plusz 30 ezret erősebb vga-ra költsd!
Az i5 haswell alapórajelen két gtx 770,vagy 7970-et is meg tud hajtani.
Sőt tesztekben 4 ghz körül 970 sli-nak is elég.U.i.: megéri a plusz 30 ezret,ha ki is tudod használni.
Szvsz...[ Szerkesztve ]
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet a 775i945GZ alaplap biosában a feszt manuálisan állítani?
Köszi! -
Pycee
tag
-
Apollo_21
addikt
Csak simán tedd az Embeded szart disabled-re vagy don't show again-re...ez vmi Asus lapokon lévő érzékelő bizgere...nefoglalkozz vele
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
intelMMX
senior tag
válasz aftercooler #40445 üzenetére
Nem biztos, hogy az a lap tud olyant, vagy ismer a biosa.
CPU Configuration menüpontban ha nincs, akkor valószínű nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs