Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruszki
senior tag
válasz Paulo81 #33149 üzenetére
99%, hogy BIOS beállításí probléma. Engedélyezd, hogy boot-olhason minden eszközről.
Tessék tanulmányozni az alaplaphoz járó könyvet/füzetet. Abban elég jól le van írva minden ilyesmi. Persze angolul. De ha gondot okoz akkor majd ránézek a UM-ra.Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Paulo81
aktív tag
válasz Ruszki #33153 üzenetére
A HBCD-ről van szó, a svájci bicskáról, mert abban van gparted. CD-ről nem bootolt, de usb-re átrakva simán ment...
Remélem jól csináltam, először egy ms-dos partíciós táblát hoztam létre, után partícionáltam. De egy dolgot nem találtam, a cluster size-t, hol lehet beállítani.Igen, megköszönném, ha ránéznél, mert én ennyit tudtam kihozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz Paulo81 #33154 üzenetére
Ha a gép közelében leszek már nézem is neked, de bízzunk benne lesz addig okosabb kolléga és ír egy jó választ.
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Lenne egy buta kérdésem, az FM2+ foglalatú alaplap elkezeli a sima FM2-es processzort vagy ebbe már csak a pluszos megy bele? Köszönöm válaszotok előre is! A honlap szerint elkezeli a kinézett processzort a lap, csak biztosra akarok menni.
Sic Parvis Magna
-
Dickinson
tag
Sziasztok!
Az alabbi problemaval fordulnek hozzatok. Egy asrock 970 extreme4 alaplapom van es tegnap ota ujrainditas utan a dr debug a 36os hibat dobja, a gep elindul de a monitor nem. Clear cmos utan bejon egybol hibakod nelkul, viszont ujrainditasnal megint ugyanaz a hiba. Atcserelgettem a ramokat, megneztem kulon kulon oket de nem lett jo. Megneztem a procit is, nincs lathato baja. Amikor megy a gep lefuttattam a windows 8 beepitett memtesztjet, nem dobott hibat, prime is megy rendesem, amikor megy a gep meg a jatekok is.
Gondolom meg kene neznem a gepet masik rammal de erre csak este lesz lehetosegem.
36os kod: cpu post-memory initialization, System management mode (smm) initializazion.
Szerintetek mi lehet a baj?
Koszonom elore is es bocsanat az ekezetekert csak telefonrol irok. -
04ahgy
nagyúr
válasz Dickinson #33159 üzenetére
P2.60 BIOS-ra frissíts, CMOS Clear után természetesen, amikor a gép elindul, az megoldja, ha most kisebb verzió van rajta.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dickinson #33161 üzenetére
Akkor egy újraírás is segíthet - akár. Nálam a 36-os POST hibakódot a legtöbbször BIOS eredetű dolog okozza.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
törölt tag
Hali.
Hosszas kínlódás után eljutottam oda hogy bontom a gépet, mert annyira keveset játszok sőt semennyit már hogy felesleges kerülgetni meg hallgatni meg villanyt pusztíttatni vele.
Nincs pénzem marha nagy variálásokra, APU-t akartam eredetileg de nem tudok platformot váltani.Gép ott az adatlapon az marad is, annyi hogy a lapot kicserélném egy G45 chipes mATXre. A G45 a legerősebb ugye? Ha jól informálódtam.
X4500HD van benne. Elvileg ez tud hardveres gyorsítást is? A YT videók meg az mkv filmeknek menniük kell 1080-ba is akadás nélkül, az mindenképp kell. És mekkora ramot tudok mellé állítani?Játékteljesítményben mire képes? Ha esetleg mégis játszanék. HD2600XT-m volt régen, gondolom közelébe sincs.... 9200SE volt még, annál azért erősebb ugye?
Ilyen régi játékokra még talán jó? Max Payne, Vice City, San Andreas. Esetleg Stalkerhez, de nem hinném.[ Szerkesztve ]
-
KnightDave
tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni, hogy beferne-e az ujonnan vasarolando Gainward GTX760 Phantom vga egy Asrock B75M-DGS 2.0 lapba es egy Fractal Core Design 1000 hazba.
A kartya magassaga 52mm, a tobbi meret nem fontos most.Ahogy meregettem, olyan 1mm-el lenne nagyobb, csak a lap aljan levo kis csatlakozok es SATA kabelek nem biztos, hogy rendesen elfernenek.
Meg neztem a PCI-t is es az olyan 5mm-el magasabb, mint a folotte levo PCIe.Jo aron hozza tudnek jutni, de nincs visszavasarlas es nem szeretnek 2 szek koze esni, mert a jelenlegi Gigabyte R9 270X OC vgam eladnam akkor es ugy tudnam az ujat megvenni.
Koszonom a valaszokat es szives segitsegeteket!
Burn the rubber, not your soul.
-
04ahgy
nagyúr
válasz #90933760 #33163 üzenetére
G45 (HD Graphics 4500) + Youtube és MKV FullHD (1080p) nem biztos, hogy barátolja kintaföldi!
A játékot meg semennyire.
HGyu
-
törölt tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz #90933760 #33167 üzenetére
Oké, mikori is az a leírás? Mikoriak is a mostani HD tartalmak? Mennyit is változott ezidő alatt a HD tartalmak tömörítése, kódolása, a használt kodekek?
A DVD (MPEG) FullHD-t lehet, hogy gyorsítja, de a mostani újabb H.264 FullHD-t meg biztosan nem. Egy legfrissebb, AVX meg minden új technológiát és GPGPU számolást kihasználó kodeket, az Intel terméktámogatási stratégiáját ismerve kötve hiszem, hogy támogat.
FullHD és FullHD közt is tegyél különbséget!
HGyu
-
mefistofeles
addikt
Skacok!
Van egy Gigabyte GA-G41MT-S2 deszkám, rajta egy X4500 alaplapi videokarival. Tudom, hogy nem egy erőgép de nekem megfelel csak egy problémám van a cuccal. Minden leírás szerint akár másfél giga memót is adhatok az X4500-nak a rendszerből. Én csak 512 Mb-ot szeretnék de nem lehet.
Akármit próbálok nem tudok 256+96 Mb-nál többet hozzácsapni.
Nem tudjátok mi lehet a probléma?
Win 8.1 es rendszerem és 2x2 giga DDR3-as dual memóm van.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Ruszki
senior tag
válasz mefistofeles #33170 üzenetére
BIOS beállítás esetleg!Általában ott is lehet a iVGA méretét állítani!
-
Ruszki
senior tag
válasz mefistofeles #33172 üzenetére
Ha jól emlékszem volt olyan is ahol a Win alatt is ki lehetett osztani a memória méretet!
-
04ahgy
nagyúr
válasz mefistofeles #33170 üzenetére
BIOS alapképernyőn (rögtön belépés után) állva Ctrl + F1 lehet, hogy előhoz rejtett beállításokat.
HGyu
-
mefistofeles
addikt
válasz 04ahgy #33174 üzenetére
...hát semmi rejtett nem jött elő....
Újra végigzongoráztam a beállításokat de ez a max......
Az egyetlen (utolsó) tippem, hogy nem kavarhat be a rendszermemória "lecsipegtésbe" az, hogy a két modul (2x2 giga) dualban megy?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
04ahgy
nagyúr
válasz mefistofeles #33175 üzenetére
Nem.
HGyu
-
Dickinson
tag
válasz 04ahgy #33162 üzenetére
Hazaértem, megcsináltam a bios felűlírást, ugyanaz a jelenség. Először elindul a restartnál már nem jön be a képernyő. Utána egy pendriveról lefutattam a memtestet, nem talált semmi hibát.
Mit csináljak? Megint vegyem ki a procit és nézzem meg, fogalmam sincs mivel lehet a bibi már.... -
djbigde2
csendes tag
sziasztok lene egy olyan probrémám hogy ez az asrock n68 gs3 ucc alaplap van a gépemben és ssd szeret nék venni de ezen nem lehet bekapcsolni az AHCI igyis mene az ssd jo lene
-
Dickinson
tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dickinson #33180 üzenetére
Ha legfrissebb BIOS-szal belépve, Load UEFI Defaults-ot nyomva, elmentve nem indul, a CPU és a RAM is a support listán van, akkor a laphiba a legvalószínűbb. De az a 100%, ha leteszteled keresztbe az alkatrészeket, főleg, ha lehetőséged van.
HGyu
-
djbigde2
csendes tag
asrock n68 gs3 alaplapom van és szeretnék venni egy ssd de nem tudom be álitani az AHCI csak ide és raid van jo volna ezel az alaplapal az ssd müködne rendesen
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Előzmény.[link]
Beraktam a CPU-t Celeron G1820 az alaplapba,(2017-ig garanciás most vettem egy kollégától ő januárban vette),simán belement a 2 bevágásra figyeltem,berakásnál,minden be van kötve,és se kép se hang,el se indul az alaplap.Megnyomom a bekapcs gombot és semmi,kattan egyet egy relé a digi kijelző villan egy 00-át,majd sötét marad,ha az alaplapon a reset gombot megnyomom kattan egyet egy relé az ASUS logó az alaplapon világít pulzál a digites kijelző villan egyet maj nem mutat semmit.Kivettem a 2 VGA-t .semmi változás.Ha hosszan nyomom a bekapcs gombot akkor ki-be kapcsol villan egyet a digit kijelző 00 majd sötét marad.
Directkey,Mem ok,semmi.
Mi lehet a gond[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
-
djbigde2
csendes tag
asrock n68 gs3 alaplapom van és szeretnék venni egy ssd de nem tudom be álitani az AHCI csak ide és raid van jo volna ezel az alaplapal az ssd müködne rendesen nagyon meg köszönném a vállaszt elöreis köszönöm
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Egy alaplapi PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE2: x4 mode) csatlakozóba bele lehet tenni egy
PCI Express(x1) wifi adaptert?[ Szerkesztve ]
-
Dickinson
tag
válasz 04ahgy #33181 üzenetére
Az lesz, akkor keresztbe tesztelem a dolgokat.
Igazából nem is gondolnám, hogy a procival, vagy a memóriával van baj, csak pont pénteken cseréltem a procin hűtőt és szombaton előjött ez a dolog.
De most játszottam 1,5 órát a gépen a watch dogs-al, eléggé leterheltem a procit az biztos, és semmi baj nem volt, semmiféle memtest nem mutatott semmi hibát.
Igazából csak az a dühítő, hogy minden próbánál átáll a bios ide hard disk kezelésre, és ha nem figyelek és nem rakom át ahci-ra, akkor a windows sem tud rendesen felállni, hanem megzavarodik.
Egy éves, aqua-s az alaplap, garanciás még bőven. Hogy működik kb ez a garanciális ügyintézés, mert szerencsére soha nem kellett még ilyenekkel foglalkoznom, nem volt bajom? Beveszik a lapot, gondolom ők is tesztelgetik és ha remélhetőleg náluk is produkálja a hibát, akkor 1-2 héten belül azt mondják, hogy cserélik? Gondolom ha én nem akarok már ilyet, hanem mondjuk valamilyen ennél jobb asust, akkor azt is lehet ráfizetéssel? -
Ruszki
senior tag
válasz djbigde2 #33186 üzenetére
Sajnálom, hogy nem sikerült választ kapni, de azért nem kell folyamatosan feltenni újra.
Külföldi oldalon ha jól értettem akkor talán egy BIOS frissítés megoldja a problémádat!
-
04ahgy
nagyúr
válasz baboss #33183 üzenetére
Azon a lapon nem tudsz támogatott CPU nélkül is BIOS-t frissíteni? Az ASUS-ok tudják ezt általában. Pendrive kell csak, de a lap topikjában kiokosítanak.
HGyu
-
Barell
senior tag
Sziasztok. mATX lap ugye belemegy rendes nagy házba? Vagyis lehet benne rogzíteni? (nzxt phantom 530)
-
baboss
őstag
válasz 04ahgy #33193 üzenetére
Meg lett a hiba oka.A gépház elejébe beépítettem egy kártyaolvasót,az usb csati fém külső része a beépítés alatt lejött a panelról amit visszaforrasztottam.Valami gond lehet még vele,mert ha lekötöm az alaplapról akkor már jó a konfig.Megy a kukába a kártyaolvasó,majd veszek másikat.Most raktam fel a telepítőlemezről a programokat.Az OP WIN 7 SSD-én van rajta ami az AMD konfigra lett telepítve.Átraktam az új intel alaplapba simán elindult.A bejelentkezési idő 3-4 másodperccel gyorsabb lett Az Intel celeron procival mint az AMD konfigban amiben egy 8350 volt.Kíváncsian várom ,hogy milyen lesz majd a konfig ha megveszem majd a i5 4670k procit.
Már csak a VGA illesztőprogramot kell felraknom.
A BIOS 1203.Még nem néztem meg,hogy van e frissebb.
A bios nagyjából ugyan az mit az AMD konfigomon,az új részeket majd átnézem.Egypár dolgot állítottam csak át a vízhűtés miatt,mert nincs venti a CPU-n.
Érdemes még valamit átállítani ?[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz baboss #33196 üzenetére
Semmi egyéb beállítás nem kell. A RAM-ot, azt megnézheted, lehet-e 2400-ra állítani.
Anno Z77-ben Celeronnal nekem a 2133MHz sikerült.HGyu
-
Dickinson
tag
válasz Dickinson #33189 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog....
Visszaraktam egy régebbi. P2.50-es biost és sokszori újraindítás, restart to uefi után sem jött elő a hiba.
Felbátorodtam, visszaraktam a legújabb P2.60asat, de a hiba ugyanaz.
Visszaraktam a P2.50-et, és stabil, semmi hibaüzenet. Ez nagyon jó hír, csak érthetetlen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest