Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16301) The Host válasza Jorus (#16298) üzenetére


The Host
csendes tag

Ha jól értem akkor ami tud ATI CrossFire X Technology-t az nem tud SLI-t? Mi a különbség?
Bocs hogy analfabéta vagyok :R

(#16302) ferensz


ferensz
senior tag

Kerestem neten, de nem teljesen értem, hogy mit jelenthet :(.

Ezt írják:
PC2100/1600 support up to 3 DIMMs; PC3200/2700 supports up to 2 DIMMs; 1 GB PC3200/2700 with 32 DDR chips support to 1 DIMM only.

Ez azt jelenti, holy az egy gigás modul csak egybe mehet bele, vagy az 1.esbe?

Egyébként itt a leírás: http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/sock478/p4s800/e1860_p4s800.pdf

"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"

(#16303) Jorus válasza The Host (#16301) üzenetére


Jorus
nagyúr

Így van. A CrossFire az ATi és az Intel technológiája, vagyis Intel lapokkal és ATi kártyákkal működő két kártyás rendszerről van szó. A másik megoldás az NForce chipsetes lapok és NVidia VGA-k házasságából született SLI konfigurációk. Ennyi a különbség. Természetesen Intel lapba is tehetsz NV kártyát és NForce lapba is tehetsz ATi kártyát, a megszorítások csak a két kártyás megoldásokra vonatkoznak.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16304) The Host válasza Jorus (#16303) üzenetére


The Host
csendes tag

Örök hálám akkor 2db 4830 lesz a játszótársam

(#16305) Geza60


Geza60
tag

Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni Toletek!
Asus P5Q Deluxe lapom van, es veletlenul levettem a chassis intrude jumper vagy miaz. A memoria slotoktol van jobbra. Ketszer ujratettem a BIOSt meg az elemet is kivettem, meg CMOS reset egy parszor, de nem akar mukodni. Boot kozben kiirja, hogy Chassis Intruded, fatal error, system halted. Ez valami haz behatolas elleni vedelem. A jumpert ugyanoda tettem vissza, de nem akar rendbe jonni. Van valakinek vmi otlete?
Bocs az ekezetek miatt,de csak az express gaterol tudok irni.

Geza60

(#16306) sgteam


sgteam
aktív tag

Sziasztok!!! Azonnali help kéne srácok!!!!!

Nem akar kikapcsolni a gépem!!!! Start menü/számítógép kikapcsolása számítógép kikapcsol de 2-3mp után újra indul, ha a power gombbal kapcsolom ki akkor is 2-3mp újra indul csak úgy tudom kikapcsolni ha a tápot le áramtalanítom.

Ötletek??????????

Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D

(#16307) ferensz


ferensz
senior tag

Asszem rájöttem. A DIMM1 foglalat lehet hibás, mert a ram ami benne volt két helyen az a réz érintkező megfeketedett. Az alaplapon egyébként nincs semmi elváltozásnak nyoma. Semmi fekete folt, vagy felpúposodott kondi. Nem lehet valahogy letiltatni így bios nélkül az 1-es slotot? elég lenne nekem a másik kettő is..

[ Szerkesztve ]

"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"

(#16308) JimBeam007


JimBeam007
csendes tag

Sziasztok!
Egyik haveromnak lenne szüksége lga 775-ös tuningra való lapra.
A max keret 50e FT. E8400-as procija van, ddr2-es 1066 mhz-es ramokkal párosítva.
A tápja crossair vx 450-es
Üdv Jim

(#16309) Stirbi válasza JimBeam007 (#16308) üzenetére


Stirbi
addikt

üdv
én személyes tapasztalatbol az ep43-ds3l-t tudom ajánlani

de a p35 ds3 rol is nagyon sok jot hallotam és szerintem nagyon jo vétel :U

(#16310) zyzzyadi válasza #65675776 (#16292) üzenetére


zyzzyadi
tag

Szia daa-raa :R
Lehet neked nemvált be az nforce, de nekem évek óta azvan :C Nekem is egy ien a8n-e lapom van(amire a kommentet írtad) aztmondogatják rólla hogy az integrát eszközök szeretik megadni magukat-többekközt usb és ps2 portok... (hát egen nem tipikus ASUS probléma. nemisgondolná az ember énis szívtam vele de általában ien 0 OHM os ellenállások szálltak el"biztosíték"címszó alatt)ez a másik lapomba nemfordult elő(ABIT AN8-fatality) monnyuk ott meg a bios halt meg... annyit erről.
Voltmár SYS,VIA,INTEL chippes lapom egyik szarabb mint a másik :K talán a viával voltam megelégedve ár/stabilitás/tuning -terén sys az bűnlassú és instabil, intel meg stabil de az IC7 kivételével tuningolhatatlan. Az nforce az tuningolható birizgálható és egy nagyon gyors chip emellett jól felszerelt(szerintem) de kinek a papp -kinek a pappné :C :C
Ettől még nem kukaérett a lap hogy nforce van benne:D

PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)

(#16311) Lovasíjász


Lovasíjász
tag

Üdv emberek!!!

Egy örökzöld kérdést dobnék fek, és köszönet előre is a válaszokért. Gépfelújítás előtt állok és, ár/érték szempont sokat jelent, de nem vagyok elkötelezett fanatikus tag semmilyen márka mellet. Szóval két proci és így alaplap között gondolkodom: 1.E 5200 C2D, 2. AMD Phenom X3 8450 AM2+. Mindkettő kb 20k körül mozog, de melyik éri meg jobban a pénzét, pláne ha egy kis tuning is számításba jönne???
Az alaplapot pedig ezután venném hozzá: Giga p35 ds3l VAAAAAAAAAAGY giga GA-MA78G-DS3H.
Előre is köszönet!!!

" Saggitis hungarorum libera nos domine!!! "

(#16312) zyzzyadi válasza sgteam (#16306) üzenetére


zyzzyadi
tag

szia sgteam
Tápot próbáld meg lecserélni(ha van másik) illetve portalaníts a power kapcsoló gomb kábelénél ahol az alaplapra csatlakozik(meg úgy alternatív mindenhol az alaplapon :D)húzd ki meg dugd vissza a tápcsatit az alaplapon.ha ígyisrossz akkor húzz le mindent a lapról és úgy próbáld meg (természetesen tápcsere után!) nézdmeg neme kenődött valahova hűtőpaszta. Asusról lévén szó ritkán találkozni ien hibával úgyhogy cmos resetet csinálj aztán próbáldmeg a biosban van egy olyan poció hogy "power up when power loss" vagy vmi iesmi állítsd disabledre. Sok sikert :R
ha továbbra is gond van szólj mert nekem is volt ien problémám

#16277werszomjasnak:
Bios reset megoldhatja a problémád illetve valószínűleg túlmelegszik a proci vagy valami.
nézdmeg forognak e rendesen a hűtők.nézdmeg everesttel a hőmérdékleteket.
ha ez se segít akkor a memóriára erősen gyanaxom.veddki, a lábait radírral vagy alkohollal pucold meg, tedd vissza ha ezsesegít akkor próbáld meg másik rammal. harmadikként pedig: a tápegység is okozhatja a problémát azt is kérj kölcsön vagy keríts tesztre valahonnan.
sok sikert :R

[ Szerkesztve ]

PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)

(#16313) zyzzyadi válasza ferensz (#16307) üzenetére


zyzzyadi
tag

szia fec555
Sajnálattal kell közölnöm hogy az a lap több mint valószínűleg elhalálozott :( :(
ha megég egy dimm foglalat akkor több mint valószínű hogy rossz/nem ebbe a lapba való ramot kapott vagy fordítva lett belerakva (féligmeddig) a ram, ezért égett meg a foglalat.
Több mint valószínű hogy a chipsetet tönkrevágta de minimum a ram fesszabályozóját. ha esetleg a másik két ram foglalatba életre akarod kelteni akkor nézd meg hogy az 1 es dimmbe neme ér össze valameik láb.aztán dugd a 2 es dimmbe a ramot kapcsold be procival mindennel (ha bekapcsol akkor juhhe) és nézd meg hogy melegszik e egy picit a ram. (max kézmeleg) ha nem melegszik akkor fesszabáylozó ha melegszik akkor chipset : :(
én szurkolok hogy jólegyen :R

Geza60nak
Biosban valahol belahet állítani hogy figyelmen kívül hagyja a chassis kapcsoló (esetedben jumper) állását ,talán a power managementbe nézz körül lehet ottvan (hátha segít).ha raktál új biost, akkor elméletileg nemkellene neki sipákolni (gondolom f1-el indul :S) próbálj meg egy cmos cleart és default settings - beállítást. más ötletem nincs de mindjárt körülnézek ha találok valamit akkor írok. sok sikert :R

[ Szerkesztve ]

PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)

(#16314) zyzzyadi válasza Geza60 (#16305) üzenetére


zyzzyadi
tag

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=119668
illetve bekapcsolt állapotban veddle-rakdvissza a jumpert aztán kikapcs bios reset vagy cseréld le a jumpert- nézdmeg hogy jó helyen van e meg kapcsold be jumper nélkül aztán tedd vissza a jumpert illetve ezek kombinációit- legvégső esetben írj az asusnak vagy viddvissza garba :S
ASUS email(angol) http://vip.asus.com/eservice/techserv.aspx
Magyarul csak telszámot találtam: el: +36 1 505 45 61
sok sikert :R :R
még keresem hogy milehet mert nekem is van elfekvőbeegy hasonló problémám

PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)

(#16315) Geza60 válasza zyzzyadi (#16314) üzenetére


Geza60
tag

Köszönöm szépen a választ. Nemsoká kipróbálom ezeket. A jumper az jó, szóval annak nincs baja, vagy nem kontaktos. Cmos clr-t már próbáltam egy párszor, ahogy elemkivételt is meg a BIOS is többször újratettem. Szólok, ha valamelyik bevált :R

Geza60

(#16316) zyzzyadi


zyzzyadi
tag

bocsi hogy teleírom az üzifalat
A chassis intruded hibával kapocslatban:
nekem sikerült megoldani !!!következőt tettem:
írták hogy winfos alatt neis próbáljam frissíteni a biost.
aztán hogy próbáljam másik jumperrel.itt a "chassis alarm lead" csatlakozóra úgy kellett tenni a jumpert hogy GND és Chassis signal-t zárja rövidre. ha ez nemoldotta meg a problémát akkor jött az amit az előzőekben leírtam hogy mindenféle kombinációt kipróbáltam.ha ez se oldotta meg akkor bekötöd a floppyt csinálsz egy indítófloppyt és az asus oldaláról letöltöd az AFUDOS nevű progit meg a legfrissebb biost és bootols floppyról.
előjön egy dosos felület és ott beírod azt a parancsot amit az AFUDOS program mellé mellékelt readme-ben találsz. aztán flesseli a biost és elméletileg jólessz(laglábbis nekem működött) sok sikert!
eredeti forrás: link :R

[ Szerkesztve ]

PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)

(#16317) Geza60 válasza zyzzyadi (#16316) üzenetére


Geza60
tag

Hát nekem ezek nem segítettek sajnos :O
A BIOS-t EZ flash progival firissítettem, szóval nem az a baja, afudos progival is feltettem pednrive-ról dos alól. Több jumperral is kipróbáltam és ugyan oda tettem vissza, ahol volt, tehát a GND és Chassis Signalt zárja rövidre, eddig stimm. Már mindenféle leírt trükköket meg kombókat kipróbáltam, de azok sem segíettek rajta. Egy BIOS frissítés kellene, amiben be lehetne állítani, hogy figyelmen kívül hagyja ezt a funkciót. Valószínű a napokban írok az Asusnak, vagy felhívom őket. :(

Geza60

(#16318) Lovasíjász


Lovasíjász
tag

Hát srácok megnéztem pár tesztet, igaz E 6750 és E 7200 volt a tesztekben az ellenfél, de szerintem E5200 is jobb nála még ha nem is sokkal, de ár/értéket nézve igen, bár leginkább gama lesz rajta, úgyhogy még mindíg hálás köszönettel várom a válaszokat!!

" Saggitis hungarorum libera nos domine!!! "

(#16319) sgteam


sgteam
aktív tag

Üdv!!
Miért van az hogyha felteszem az alaplapi chipset drivert akor belasúl a procim?
például super pi eredmény chipset driver nélkül 1m időzítésel 14s.
Chipset driverrel 1m időzítés 23s.

alaplap: asus p5q-pro bios:1611 proci: c2d e6850

Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D

(#16320) Csabee. válasza sgteam (#16319) üzenetére


Csabee.
nagyúr

szedjél le legfrissebb chipset drivert és telepítsd fel azt ;) (lehet csak driver hiba)

Üdv: Csabee.

(#16321) hoax válasza Geza60 (#16317) üzenetére


hoax
aktív tag

A bios-ig sem jut el a bootolás?
Ha be tudsz lépni a biosba, akkor ott általában le lehet tiltani ezt a funkciót...

Don't panic!

(#16322) hoax válasza Lovasíjász (#16318) üzenetére


hoax
aktív tag

Szerintem maradj Intel vonalon egy E5200-assal, aztán ha idővel kevés lesz, lecseréled...
Abból indulj ki, hogy hajlandó a 3,5-4GHz-es túlhajtásra.
Viszont a P35 helyett a P43 vagy P45-öt javaslom, legalább 2GB 1066-os rammal.

Don't panic!

(#16323) Szancsó válasza Lovasíjász (#16311) üzenetére


Szancsó
aktív tag

+1 szavazat az E5200 -ra, de a lapot én is cserélném: legalább az 'L' végződést hagynám el, ha már húzva lesz.

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#16324) Geza60 válasza hoax (#16321) üzenetére


Geza60
tag

Csak a cmos clr utáni első indításnál tudok belépni a biosba, vagy az oprendszerbe. Újraindítás, vagy kikapcsolás után megáll még a bios előtt. Én megnéztem többször is ezt a funkciót,de nem találtam hol lehet letiltani. Ha van valami ötleted azt szivesen veszem :K

Geza60

(#16325) Jorus válasza Geza60 (#16324) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nincs ien opció a lapod BIOS-ában, most olvastam át. Csak annyit írnak róla, hogy tedd vissza a jumpert úgy, hogy a GND és a Chassis Signal-t zárja rövidre, majd nyomj egy CMOS clear-t, de ha minden igaz, ezen már túl vagy. Esetleg próbáld meg előröl: jumper levesz, újraindít, sipákol, visszarak, CMOS clear.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16326) ferensz válasza zyzzyadi (#16313) üzenetére


ferensz
senior tag

szia zyzzyadi!

köszönöm szépen a segítségedet:) összeraktam, dimm 1-ben nincs érintkezés, beraktam dimm 2-be a ramot, de ugyan azt csinálja. sípol folyamatosan. pedig az alaplapon a tápot jelző lámpa világít, meg a beep code is megy rajta rendesen, hogy baja van a memóriával. az az érdekes, hogy a megpörkölődött ram viszont tökéletesen működik. nincs valami mechanikai módja a dimm 1 figyelmen kívül hagyására?(ergo leoperálni valahogy)

"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"

(#16327) Geza60 válasza Jorus (#16325) üzenetére


Geza60
tag

Sajna ez sem vált be. Szerintem várok egy kicsit, hátha jön hozzá új BIOS. Ha nem, akkor megy vissza garba, csak attól félek, hogy hónapokig náluk lesz :F

Geza60

(#16328) zyzzyadi válasza ferensz (#16326) üzenetére


zyzzyadi
tag

Szia fec555
Fizikailag lehetetlen a dimm 1 et leoprálni sajnos :N
DIMM 2 be is indulnia kéne normálisan a lapnak(ergo:Pökmindegy hogy meikbe van!)!!
Ha nem indul akkor nézdmeg amit javasoltam ,hogy ram a DIMM2 be, és hagyd bekapcsolva egy kicsit a lapot aztán nézdmeg melegedik e a ram!
Ebből biztosan megállapíthatod ,hogy a ram kap feszültséget, mert ezekszerint ottlessz a baj!
A chipset is gyanús mint írtam de mindenestere kizárható ha megy a beep code.
Többmint valószínű hogy valameik fesszabályozó ment ki!
Jahh és ha tudsz akkor a DIMM1 es foglalatról mutass egy képet mert ha megégett atól még lehet hogy nem használhatatlan.Illetve nézdmeg hogy neme ér össze benne valameik réz tüske(láb) aztán DIMM2 be nyomasd a ramot- indulnia kell a deszkának(ha melegszik a ram!)
Ha nem melegszik a ram akkor a DIMM foglalat mellett valameik fesszabályozó lehet hogy elpukkant .
A képen pár darab fesszabályozót látsz(kis fekete négyzet alakú). Ha bármeik sérült a ram foglalat körül(pupos vagy égett/környéke égett) akkor lapcsere vagy bepróbálkozol valami szakinál de sztem neméri meg könnyebb venni egy másik lapot!
sok sikert!! :C

[ Szerkesztve ]

PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)

(#16329) Lovasíjász válasza hoax (#16322) üzenetére


Lovasíjász
tag

Köszi szépen skacok, bár már kialakult bennem hogy az 5200-es lesz a befutó, de kellet a biztatás, most már az alaplap is körvonalazódik....nem akarok se SLI-t CF-t, elég lesz egy 9800 GT legalábbis szerintem...
alaplap....hmmm, maradjak a gigánál,vagy szerintetek van más jó ár/érték alternatíva???

" Saggitis hungarorum libera nos domine!!! "

(#16330) kossuth1 válasza Tidus (#16287) üzenetére


kossuth1
csendes tag

kicsit késve, de köszi a választ:)

(#16331) rucinho


rucinho
tag

hali!

hogy érdemes ramot pakolni,2x2gb vagy 4x1?
melyik a jobb választás?

kösz

(#16332) [lAyCsI]


[lAyCsI]
addikt

Sziasztok!

Haver szeretné lecserélni a régi szutykát valami használható platformra, amivel el lehetne megint pár évig jáccogatni.
VGA-ba 4850-et javasoltam neki, mert azért anyagilag nincs annyira eleresztve.
Milyen megfizethető, de azért használható platform-proci párost javasoljak neki játékra?

előre is kösz a válaszokat!

Lay

-= No way back from Here =-

(#16333) L3on!d4$ válasza rucinho (#16331) üzenetére


L3on!d4$
tag

Egyértelműen a 2×2giga

(#16334) Jorus válasza [lAyCsI] (#16332) üzenetére


Jorus
nagyúr

Intel vonalon:
- Gigabyte EP35-DS3 - 24k
- Intel E5200 - 20k
- 2GB CSX DDR2 800MHz - 4.7k

AMD-vel nem foglalkoztam mostanság.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16335) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Sziasztok! Érdekes dologgal találkoztam az imént, amit semmiképpen nem értek. Leírnám, hátha valaki megmondja hogy mi a gond. Szóval a lányom Pc-jébe kicsit kevés volt a memória, ígyhát elindultam bővíteni. Egy Kingmax DDR2 667 Mhz-es modul volt benne, ezt szerettem volna bővíteni minimum 1Gb-ra. Miután a boltba kiderült, hogy az 1Gb ram 200ft-al több, mint az 512Mb, azt akartam megvenni. Sajnos a gép nem ment, ha csak az új modul volt benne, akkor is újraindult. No sebaj, másfajta 1Gb-os modul nem volt, viszont volt ugyanolyan Kingmax 512-es, ami a gépben is volt, gondoltam a dual chenel kompenzálja valamennyire a kevesebb mennyiséget. Tökéletesen működik a gép, érezhetően gyorsabb, és persze kiírja indulásnál a dual chenel módot. Lefuttattam az everestet, a két memóriamodul nem egészen egyforma, de a gyártó, időzítés, minden ugyanaz, a terméknévben két betű az eltérés, de az everest is kiírja hogy 128 bites a memóriakezelés. Viszont gyanúsan kevés volt a memóriaolvasás, 3800Mb/s körüli érték. Megnéztem a régebbi everest riport fájlt, egy modullal 64biten 4200Mb/s körül olvasott. Na, most akkor ez hogyan van? Via 880 ultra chipsetű az alaplap. Nem értem, azthittem 128 bites memóriakezeléssel mindenképpen gyorsabb kell hogy legyen....

(#16336) [lAyCsI] válasza Jorus (#16334) üzenetére


[lAyCsI]
addikt

Tenkk!
Mennyire jól tuningolható a cuccos?

esetleg ha valakineki van tapasztalata AMD fronton is, szivesen fogadnám

[ Szerkesztve ]

-= No way back from Here =-

(#16337) Jorus válasza [lAyCsI] (#16336) üzenetére


Jorus
nagyúr

Elég jól.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16338) edk-


edk-
őstag

Szervusztok,

Van itten egy új MSI P35 Neo alaplap, benne egy E8400 CPU. Bekapcsolás után megáll a gyártó logóját mutató képnél, DELre nem reagál.

Többféle videokártyával, RAM modullal ugyanígy viselkedik. CMOS reset nem segít. A táp jó minőségű (FSP 400W).

Érdekes jelenség még, hogy a táp ráadása utáni első bekapcsolás így zajlik: ventilátorok bekapcsolnak, pár mp múlva kikapcsolnak, aztán megint be és utána ad csak képet a videokártya.

Lehet ezzel valamit kezdeni vagy menjen vissza a boltba garanciálisan?

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#16339) [lAyCsI] válasza Jorus (#16337) üzenetére


[lAyCsI]
addikt

azzta :Y
meggyőző :K
vizes cuccal hűtöd?

-= No way back from Here =-

(#16340) Gorneck válasza [lAyCsI] (#16339) üzenetére


Gorneck
titán

kicsigeri

Gorneck#1239

(#16341) [lAyCsI] válasza Jorus (#16334) üzenetére


[lAyCsI]
addikt

még egy kérdés felmerült bennem, bocs ha hülyeséget kérdezek,
de ha tuningolnánk elég lenne a 800-as memó?
merthogy a CPU gyárilag is 800 MHz-es... :U

-= No way back from Here =-

(#16342) [lAyCsI] válasza Jorus (#16337) üzenetére


[lAyCsI]
addikt

felírtam a jegyzetbe a CM TX2-es hűtőt :R

-= No way back from Here =-

(#16343) Jorus válasza [lAyCsI] (#16341) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az a PSB-je. Az E5200-as CPU FSB-je 200MHz. Ergo, ha szinkronban hajtod a memókat, akkor 100%-os túlhúzással is "csak" 400MHz-en fog futni, ami 800MHz-es effektív RAM frekit jelent. Max szorzóval ez már 5GHz lenne, és a RAM még mindig a gyári értékeken ketyegne, úgyhogy elég lesz bőven, főleg, ha fontos a konfig ára. Általánosságban is igaz, hogy magas szorzós CPU-hoz elég egy egyszerűbb lap, és RAM.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16344) [lAyCsI] válasza Jorus (#16343) üzenetére


[lAyCsI]
addikt

értem...
szkuzi de kicsit elmaradtam Intel vonalon :U
az AMD-s cuccom is csak pár hete update-eltem:)

Így alles zusammen jó mellé egy 4850 ugye?

-= No way back from Here =-

(#16345) Nemesys


Nemesys
tag

Üdv!

Most szerváltam egy jó kis alaplapot, megürültem a farkamnak, mert azt írták, hogy jó tuningos, meg minden! Erre a logójánál egy rohadás Fujitsu Siemens Computer kép fogad, nem lehet szinte semmit állítani a biosban, nem lehet frissíteni se, (nem találok sehol) A gyártó oldalán sem. Annyit kigondoltam már, hogy ez olyan mint a rohadás vodafone live, beleégetik és b*szhatod. csináltam pár screenshot-ot. Segítsetek légyszi, hogy lehetne a gyári biost visszarakni rá mert nem akarom visszacserélni. Nem akarok rohangászni és elég jó áron is volt.

[link]

TELEFONON ERDEKLODJ(ön)! "És mindennapi stratégiánkat add meg nekünk ma, de ne vigyél minket a ritmusjátékok közé, mint ahogy mi sem megyünk az XBOX közelébe, mert miénk az egér, a monitor, és a klaviatúra, mindörökké - ENTER."

(#16346) Jorus válasza [lAyCsI] (#16344) üzenetére


Jorus
nagyúr

Igen, ez így szentem a legjobb ár/érték arányú konfig ma Intel vonalon.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16347) [lAyCsI] válasza Jorus (#16346) üzenetére


[lAyCsI]
addikt

Tenkes kapitánya :R
Ezt fogom javallani a cimbinek

-= No way back from Here =-

(#16348) zyzzyadi válasza Nemesys (#16345) üzenetére


zyzzyadi
tag

szia Nemesys
Ez alapjának egy kurva jó lap!!!
igaz a biosa buta egy picit, de ha ügyes vagy akkor sok beállítás van benne!!!
javaslom neked ezt a biost!!(legfrissebb nem beta!)
illetve van az asus mylogo2 (megtalálod az asus update fileban!amit az asus honlajáról szedsz le!) ,amivel kedved szerint válthatod a képet a bekapcsoláshoz (természetesen újra kell írni a bios -t) használd az asus update progiját a bios íráshoz!!!!
feltölttötem a webtárhelyemre a bios file-t úgyhogy ha már nemkell akkor jelezd :D
köszi :R
sok sikert :C :C
HELP a mylogohoz

[ Szerkesztve ]

PSP V1,V2(fat,slim)javítás,Motorola/Sonyericsson/nokia/samsung mobilok szoftver frissítés.Robogószervíz! Monitor/számítógépszervíz egy helyen. ha érint akkor PRIVI ;)

(#16349) ferensz válasza zyzzyadi (#16328) üzenetére


ferensz
senior tag

Szia zyzzyadi!

Valószínűsíthetőleg a foglalattal lehet valami gebasz, mivel a tökhideg ramok ilyen kézmelegek lesznek, a beep code megy folyamatosan, viszont sehol egy kis égés, vagy púpos fesztszabályzó. Megpróbálok majd képet csinálni a foglalatról. Néztem, láb nem ér össze benne, a foglalaton két helyen látható icipici olvadás nyoma, még ott sincs semmi korom. Azért még próbálkozok vele:)

"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"

(#16350) Nemesys válasza zyzzyadi (#16348) üzenetére


Nemesys
tag

Hali!

Köszi szépen de ez a válasza az update-nek: [link] A Mylogo, pedig beírja a képet, azt monda, minden jó és semmi se változik... :F Nem tudom mi lesz ezzel... :-S Kihegesztem a Bios-Rom-ot :C

TELEFONON ERDEKLODJ(ön)! "És mindennapi stratégiánkat add meg nekünk ma, de ne vigyél minket a ritmusjátékok közé, mint ahogy mi sem megyünk az XBOX közelébe, mert miénk az egér, a monitor, és a klaviatúra, mindörökké - ENTER."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.