Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz Till@ #7808 üzenetére

O-gyűrű létezik többféle, vegyszerállóság szempontjából. Elképzelhető, hogy egyik fajtát megtámadja, másikat nem.

Ha feltételezzük, hogy az Oxett A2 összetétele mindig ugyanaz. Számomra eléggé agresszív anyagnak bizonyult.

Először jött az, hogy a fémtubus műanyag kupakját lerepeszti, anyag egy része elfolyik. Teszek rá másik (Piros Arany stb.) kupakot, azt is megrepeszti. Akkor ugrott be, hogy tényleg, a Gumiám szilikonpaszta is pont ezt szokta művelni a műanyag kupakokkal. Tévesen azt hittem, én húzom meg túl erősen, de nem. Ezért annál már csak tubus hajtogatott végét szoktam megbontani, utána visszahajtogatom.

Az Oxett A2-t áttelepítettem egy műanyag flakonba, egy idő után annak felső része is megrepedt.

Utána betöltöttem ilyen fecskendőbe:

https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_4807-4807.html

...és akkor még azt hittem, ezzel nem lesz gond. De hosszabb idő után ennek gumiját is megtámadta és az elátkozott szilikonolajból ismét elfolyt egy jókora mennyiség.

Mire megtaláltam a módját, hogy egy gyógyszertári tégelybe töltöttem, már nem sok maradt belőle. Az akkor folyt ki, amikor a tégely felborult.

Új hozzászólás Aktív témák