Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5882) Dr. Szilikát válasza markussandor (#5881) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Tapasztaltam én is, valószínűleg nem akarta a tervező beküldeni a savas vizet a hidraulikába, ahonnan nehezebben öblítődne ki, esetleg a tömítőgyűrűk kenésének sem tenne jót.

Így viszont nem savazza a bojler belső spirálját sem, ami leginkább hajlamos a vízkövesedésre, ráadásul ez a konstrukció ott folyatja vissza a pogácsa maradék vizét, zaccmaradványokat, meg az öblítővíz maradékát is a csepptálcába.

Lehetséges, hogy a Clean program és a Krups tisztítótablettája segít ezen valamennyit, ha feltételezzük, hogy valamiféle kombinált zsíroldó és vízkőoldó. Noha ez a program is nagyrészt csak felfelé nyomatja a tabletta anyagát, ezáltal tisztítja kifolyó részeket, csövet.

Lerakódás tud képződni a dugattyú fémszűrője alatt, ami bizonyára nem tesz jót az ízhatásnak, illetve elzárja a kifolyást is, ami csak egy kis területre fog korlátozódni.

Ezt én manuálisan 1-2 hetente szoktam tisztítani, amikor kiporszívózom a felső részt, egyúttal a dugattyút is kiveszem és lemosom. Már csak úgy rakom össze, hogy nem teszek be minden csavart, így hamar lepattintom a tetőt (a babtartállyal egyben), hozzá tudok férni. A bab persze így sem maradhat a tartályban, mert kiszóródna alul. A bepattanó részen is tompítottam egy kicsit, hogy könnyebben ki tudjam akasztani.

Itt látszik a szétszedés nagyjából:

https://www.youtube.com/watch?v=SYkte--iQX4

Itt mutatja azt a hibát, amikor szivárog a dugattyútömítés:

https://www.youtube.com/watch?v=92_aF6SdqJ0

Itt meg azt a hibát, amikor a bojler lefolyása akadályozott. Normális esetben nem állhat meg benne így a víz, szabadon le kell folynia a tálcába:

https://www.youtube.com/watch?v=PDf-t8aTFKE

Itt mutatják az alsó szűrő állapotát, időnként azt is tisztítom, de hasonló előállhat a felsőben is:

https://www.bean2cup.org/forums/index.php?showtopic=14987

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.