Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
Ú, szerencsés ember. Ilyen közel nem csak a jó forrásokhoz, de a gyakorlati tanácsokhoz is, mert gondolom ott azt is adnak
Igen, nehéz automatával elérni az optimális főzetet, mert nálam pl.gyárilag 40ml-re van beállítva a presszó hossza, a többi paramétert pedig akárhogy állítom, mindig alulkivonatolt lesz a végeredmény.
https://www.espressoschool.com.au/espresso-calculator/
A Philipsnél 7-10 g között van a kávé, még ha 12 g-ra is növelem, 6-os TDS-szel is csak gyenge kávét kapok, csökkenteni kell a mennyiséget 7 grammnál (~1-es aromabeállítás) 20 ml-re az ital hosszát, utána már csak a TDS a kérdés, hogyan érek el 7-es értéket.
10g-nál már 26-30 ml között jók vagyunk 7-es TDS-szel.
Ha finomítom az őrleményt, kevesebb fog a főzőegységbe hullani ugyanannyi idő alatt, tehát lehet hogy növelni kell az aromabeállítást, hogy meglegyen az adag, ráadásul a nyomásfokozó miatt nem szelepként működik a finomra őrölt kávé, hanem iszapként a csészébe folyik, keserűvé téve a főzetet.
Automatánál így aztán könnyedén lehet egyszerre alul- és túlkivonatolt főzetet készíteni.
A TDS-t növeli* az előáztatás, meg a lassabb lefolyás, amit egyrészt szűkítővel, másrészt a nyomásfokozó megnövelésével lehet elérni. (*durva leegyszerűsítés)
Van még a hőfok amivel lehet javítani vagy épp lerontani a végeredményt, az a tapasztalatom hogy max hőfokon kiüresedett, aromátlan a főzet, akkor már inkább legyen alulkivonatolt és legyen belőle cappuccino. (Közepes hőfokon üresen átfőzve jobb eredményeket érek el.)
Ezek a lehetőségek vannak tehát. Olaszos, robusztás kávéval elég lassú lehet a lefolyás ahhoz, hogy jó legyen a végeredmény.
Ami segíthet általánosságban a felfokozott nyomásfokozó, meg a rövidebb adagok, esetleg egy TDS-mérő...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mikrotik routerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- alza vélemények - tapasztalatok
- Raspberry Pi
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest